Ultima isterie pe rol? Bacteria “ucigasa” E.Coli din Germania, data in urmarire generala si in Romania. SA VINA CERCEL!

31-05-2011 3 minute Sublinieri

În pieţele româneşti, s-au strecurat şi roşii spaniole. Până acum o lună, s-au vândut şi castraveţi din aceeaşi ţară. Până când nu se identifică sursa concretă a bacteriei E.Coli care a speriat Europa, castraveţii, roşiile şi salata sunt tăiate de pe lista de cumpărături a germanilor, cehilor, austriecilor şi ungurilor. Până acum, 14 germani au murit din cauza infecţiei, iar autorităţile investighează traseul bacteriei ucigaşe. În România, pe tarabele din marile pieţe abia dacă vezi câteva grămăjoare de castraveţi. Toţi româneşti şi inofensivi, spun la unison autorităţile, dar şi comercianţii. O posibilă ame ninţare ar fi roşiile spaniole. (…)

De obicei, in cazurile de epidemii transformate de mass-media in pandemii catastrofale, amintind “ciuma lui Caragea”, apare la televiziunile poporului dl Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, care baga in noi frica cum trebuie. Bineinteles aceasta frica trebuie propagata dupa ce s-a gasit modelul medico-financiar din care cineva trebuie sa castige.

Important de mentionat ca Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel este un om serios care din nefericire a acceptat sa faca politica devenind secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Probabil ca dupa ce se intra in colimatorul politicienilor si cel mai destept si pregatit om se tampeste. Dl Streinu Cercel a fost sters de catre mine din cartea inteleptilor cand a declarat pe sticla lui Vintu (atunci) urmatoarele:

Scenariul ăsta cu 20.000 de morţi? Este una din variantele oficiale, dar e minim, ăsta e mizilic“, a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Să zicem bogdaproste dacă ne va da cineva vaccin în această perioadă; o să avem 5-6 săptămâni de infecţie cu potenţial sever, a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. (sursa citatului)

Stim cu totii care au fost rezultatele epidemiologice ale Gripei Porcine si ce banuti s-au facut atunci cu vaccinarea populatiei si cumprarea stocurilor de Tamiflu”.

Trebuie sa va anunt ca situatia este aproape tragi-comica, avand in vedere doua lucruri:

  • Primul ar fi faptul ca aproape in fiecare an cateva mii de oameni din Romania petrec  perioade mai mult sau mai putin indelungate cu bacteria E.Coli (pe numele  intreg  Escherichia Coli – bacteria fiind numită în 1919 după numele bacteriologului german Theodor Escherich, care a descoperit-o). Din nefericire, unii oameni mor din cauza complicatiilor  cauzate de aceasta bacterie, in special pentru ca nu ajung la tratament in timp util. Deci nimic nou pe meleagurile mioritice in afara unui posibil nou focar epidemiologic.
  • Al doilea lucru este felul in care mass-media serioasa trateaza subiectul. Ieri la stirile TVR-2 am vazut un interviu demn de programele comice transmise la aceiasi ora pe Protv. Doi domni invatati, unul pe care l-am mai vazut, slab cu bretele albe, imbracat in alb, asemanandu-se izbitor cu un păstârnac, al doilea un domn in varsta care arata extrem de plictisit de subiect, probabil dupa infuzia de şpriţ duminical. Un lucru este absolut cert – ambii experti nu au deschis un jurnal de epidemiologie medicala moderna probabil de foarte mult timp.

La subiectul nostru:

Cunoastem aproape 40 de variatii ale bacteriei. Fara a avea cifre, sunt aproape sigur ca populatia din ruralul Romaniei din cauza situatiei sanitare dezastruoase este purtatoare de asemenea bacterii, probabil o mare majoritate a dezvoltat o imunitate mai mult sau mai putin completa. Majoritatea variatiilor bacteriologice din aceasta familie sunt periculoase, numai doua insa pot produce complicatii serioase. E. coli este o bacterie care trăieşte în intestinele organismelor cu sânge cald, desi a fost gasita si in unele soiuri de peste si chiar in broaste testoase. E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă (descompune lactoza) in acelasi mod in care genereaza substante  chimice reactive care produc etanol, acetate si dioxid de carbon.

Temperatura de reproducere a bacteriei este de 37 °C si nu se mai poate reproduce la 50°C. Distrugerea bacteriei se face la temperaturi de 80-85°C. Din nefericire, bacteria respectiva poate trai pentru perioade scurte in afara corpului uman si de aici posibilitatea contagiunii de la om la om.

Din cele 40 de soiuri diferite, doua sunt mai virulente. Cel semnalat in Germania este E. coli O157:H7. Variatie bacteriala care este in general rezistenta la antibioticile obisnuite, probabil ca inca nu are rezistenta la C-forte  (Ceclodyne). Bacteria respectiva este periculoasa in special pentru copii cu varste pana la 12 ani, batrani sau persoane cu un sistem imunitar scazut. Complicatiile pot fi de doua feluri – colite ulceroase HUS – sindrom hemolitic-uremic si care pot duce pana la o prabusire renala. Copiii (dar si batranii) pot suferi de encefalite provocate de toxinele acestei bacterii.

Masuri preventive:

1. Igiena personala sporita;
2. Legume spalate la temperaturi mai mari de 80-85°C, preferabil decojite (rosii si castraveti) si respalate la aceleasi temperaturi;
3. In cazuri de scaune diareice repetate (cel putin 3) sunt necesare analize si tratament sub ingrijire medicala.

Va urez sa fiti sanatosi fara isterie!

Important – Daca doriti date absolut exacte despre epidemiologia acestui subiect – NUMAI AICI!Recomandat si presei!

(…) “Mai ţineţi minte aviara? Când au venit ăia îmbrăcaţi ca nişte cosmonauţi şi ne-au luat găinile din curte că erau gripate? Fără să fi studiat etnobotanica, vă spun că ne paşte gripa şteviară – A1Şt1. Mi-e frică că vin aştia şi ne ridică Rumex patientia din curte, ultima noastra speranţă”. Bătrâna nu credea o iotă: “Ne-au dat atâtea, de ce ne-ar lua ştevia?” I-a explicat, ager, tot ăla: “Piscina olimpică, grădiniţa cu program normal, telegondola, parcul, sunt pe investiţii“. Aha! Şi au tăcut îngânduraţi. (…)


Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Ultima isterie pe rol? Bacteria “ucigasa” E.Coli din Germania, data in urmarire generala si in Romania. SA VINA CERCEL!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prof. Gheorghe Mencinicopschi: GRIPA CASTRAVETILOR, SPERIETOARE BIOLOGICA PENTRU A DETERMINA RENUNTAREA LA LEGUME?
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OMS ne sperie cu “gripa castravetilor”: BACTERIA “UCIGASA” DIN LEGUME AR FI O TULPINA MUTANT. COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE VORBESTE DESPRE O “CRIZA GRAVA”…
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se tot ingroasa gluma: cat de departe se va ajunge cu isteria E.coli? OMS RECOMANDA EVITAREA DEPLASARILOR IN ZONELE AFECTATE DE ”EPIDEMIE”!
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TESTUL SOCIAL AL “CASTRAVETILOR” A MERS STRUNA SI PE ROMANI! Tone de castraveti de pe piata romaneasca vor ajunge la gunoi!
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DUPA CASTRAVETI, VOM FI CONVINSI SA ARUNCAM FASOLEA, MAZAREA, SOIA? Isteria bacteriei E.coli se va extinde la toata agricultura ecologica… ASA ESTE CONVINSA POPULATIA SA CONSIMTA LA CODEX ALIMENTARIUS?
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzie, cu atat mai multa panica profitabila! S-A TRECUT DEJA LA O FAZA SUPERIOARA A ISTERIEI: SUSPICIUNEA DE “TERORISM
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL ALIMENTAR, ULTIMA ISTERIE “ELIBERATA” PE PIATA SPAIMELOR MONDIALE: dupa bacteria E.coli, acum alarme teroriste in Marea Britanie legate de alimente
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare