Romanii continua sa se calce in picioare pentru mancare, la COZILE UMILINTEI

14-04-2011 54 secunde Sublinieri

S-au călcat în picioare ca să aibă ce pune pe masa de Paşti. Sute de oameni săraci, cei mai mulţi bătrâni, au stat la coadă, la Dej, ca să primească tichetul ce le dă dreptul la ajutoare.

Deşi pachetele ar fi suficiente pentru toţi, oamenii s-au aşezat la rând şi cu două ore înainte ca uşile să li se deschidă. În învălmăşeală, unora li s-a făcut rău.

Chiar dacă unii au fost la un pas să fie luaţi cu salvarea, nu s-au lăsat bătuţi. Nici măcar asigurările că o să aibă, până la urmă, fiecare un tichet nu i-a făcut să renunţe la înghionteală.

La coadă s-au aşezat încă de dimineaţă asistaţii social din oraş. Oamenii voiau să ridice un bon care le permite să plece acasă cu un pachet de alimente. Mâncarea de sărbători.

A fost doar începutul. Ca să îşi ia pachetele, oamenii trebuie să meargă cu bonurile la o altă coadă. De acolo iau un litru de ulei, un kilogram de zahăr, o pungă cu macaroane, două kilograme de făină şi o ciocolată.

Pentru doi peşti, daţi de pomană, oamenii s-au călcat azi în picioare în curtea mai multor biserici din capitală. Şi-au dat coate şi şi-au vorbit urît – chiar dacă e post, chiar dacă era vorba, până la urmă, doar de o pungă cu mâncare. Donaţiile au venit, se pare, din partea unui partid.


Categorii

1. DIVERSE, Presa, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Romanii continua sa se calce in picioare pentru mancare, la COZILE UMILINTEI

  1. Aceste experimente ne duc cu gandul la asediul orasului Sankt Petersburg din al doilea razboi mondial.Atunci rusii au ajuns la forme de canibalism datorita lipsei de provizii.
    Cu lipsa hranei cel mai usor poate fi constransa populatia sa accepte orice directiva.Inca un motiv pentru a ne obisnui cu postul aspru.

  2. sa-mi fie cu iertare ! dar suntem un popor ciudat ! suferim inca de mania statului la coada si primirea de pomeni, multi nu sunt chiar asa lipsiti ! dar daca tot se da ceva si pe degeaba, ! un vecin mare amator de pomeni, din lipsa de ocupatie, chiar era fericit ca a dobandit 2 kg de zahar, e adevarat cu ceva miros de parfum, dar vorba lui,,, de pus pentru tuica merge ‘ altio batrani amatori de spirtoase iau pachetul si-l dau pentru o tuica la primul colt ! dar cei care au cu adevarat nevoie de alimente, nu apuca sa ia !

  3. http://www.youtube.com/watch?v=EZ-_YHnP4WA

    “omul de tip nou”, nu e vorba daca e roman sau alta natie, daca doriti puteti vedea exemple din toata lumea.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IMAGINEA ANARHIEI SI A VIOLENTEI COLECTIVE: cazul devastarilor si huliganismelor ce au cuprins orasul Vancouver dupa… un meci de hochei
  5. Pingback: Isteria Black Friday (VINEREA NEAGRA): violente intre cumparatori si politie in SUA (FOTO SI VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Inca o alarma falsa: COD ROSU SI VISCOL CA IN 1954? Intoxicarea iresponsabila a ministrului Igas si isteria proviziilor de la hipermarket… CARE E ADEVARUL? (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare