OFENSIVE SI CONTRA-OFENSIVE PE FRONTUL CULTURII VIETII: reproducerea umana asistata in Romania, legea discriminarii in Moldova, discutiile asupra pedofiliei din Parlamentul Canadian/ PERICOLELE LA CARE SUNT EXPUSI COPIII PE INTERNET/ Rolul de mama, tot mai stresant/ TALIBANUL OCCIDENTAL (Stiri familie 21 martie 2011)

21-03-2011 18 minute Sublinieri


  • Cultura vietii:

Federaţia Pro Vita salută Pastorala din Duminica Ortodoxiei şi re-afirmarea dreptului la viaţă pentru copilul nenăscut

(…) Salutăm, totodată, sublinierea faptului că avortul este omucidere şi recunoaşterea că „România se află, din păcate, pe lista primelor ţări din lume în ceea ce priveşte rata avorturilor.” (op.cit.)

Din nefericire, în numele dreptului „de a decide asupra propriului corp”, recentul proiect de lege privind reproducerea umană asistată medical va consfinţi, dacă va fi adoptat, legalitatea şi finanţarea publică a unor aşa-numite tratamente ale infertilităţii, în realitate manipulări embricide ale darului vieţii, cu atât mai reprobabile moral cu cât infertilitatea poate fi una dintre consecinţele medicale ale avorturilor şi mijloacelor anticoncepţionale. Promotorilor, susţinătorilor şi beneficiarilor acestei legi va trebui să li se reamintească: „Fericirea întemeiată pe crimă nu poate fi binecuvântată de Dumnezeu, deoarece prin crimă asupra omului este ucisă iubirea de oameni.” (op. cit.)

Cu această ocazie, Vă mulţumim, încă o dată, pentru iniţiativa vizionară a Prefericirii Voastre de a proclama anul 2011 ca „An omagial al Sântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, considerînd că prin această necesară reafirmare a poziţiei Bisericii Ortodoxe Române se pune început unui program naţional bisericesc pentru promovarea valorilor creştin-ortodoxe privitoare la familie, sexualitate şi procreaţie, apt să contribuie în practică la stăvilirea tragediei naţionale a avortului în România, atât prin iniţiative pastorale, cât şi legislative.

În acest fel, Biserica Ortodoxă Română se alătură altor Biserici Ortodoxe surori (Gruzină, Sârbă, Rusă, care au luat atitudini recente) în efortul de a propovădui societăţii contemporane Evanghelia dreptăţii şi iubirii lui Dumnezeu faţă de fiecare fiinţă umană, chemată la existenţa veşnică din momentul conceperii, faţă de familia binecuvântată de Dumnezeu, temelie indispensabilă a unei societăţi sănătoase şi înfloritoare, şi faţă de neamul pe care Dumnezeu l-a încredinţat spre a-i fi „maică” şi călăuză sigură spre mântuire.

Cu încredinţarea întregului nostru devotament, pentru slava lui Dumnezeu şi sprijinirea familiei creştin-ortodoxe,

În numele Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro Vita din România,

Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc, preşedinte
Pentru conformitate,
Conf. Dr. Sebastian Moldovan, membru al consiliului director

Sibiu, 15.03.2011

Un proiect de lege care deschide uşa experimentelor pe embrioni: Reproducerea umană asistată medical

Proiectul noii Constituţii a Ungariei protejează familia tradiţională şi copilul, încă de la concepţie

Taţi uitaţi: Bărbaţii şi avortul

  • Parintele Savatie Bastovoi:

Mitropolia Moldovei atacă oficial proiectul de lege ”antidiscriminare”

Preluare: Moldova Ortodoxă

Mitropolia Moldovei va cere Parlamentului să nu adopte Legea antidiscriminare, informează Publica Tv.

Decizia a fost luată astăzi, 18 martie, de către Sinodul Mitropoliei.

Într-o adresare anterioară, episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, îndemna statul să propună ma degrabă un program serios de recuperare a homosexualilor pentru societate. “Pe parcursul a zeci de secole poporul moldovenesc, născut creștin, n-a cunoscut asemenea anomalii, cărora Occidentul le-a atribuit statut de minorități sexuale, se spune în declarație. Sfînta Biserică nu le va recunoaște niciodată și consideră că acești indivizi care s-au constituit în așa-zise minorități sexuale sînt niște ființe nenorocite, cu dereglări periculoase psihice, din care cauză se dedau acestor orgii cu perversiuni sexuale. Prima datorie a statului, considerăm noi este să elaboreze un program serios de însănătoșire a acestor minți rătăcite în vederea reintegrării lor în societate, program în care e hotărîtă să se integreze cu toate mijloacele disponibile și Biserica noastră”, se mai spune în declarația adresată preoțimii din episcopia de Bălți și Fălești făcută de episcopul Marchel.

“Moldova Ortodoxă” va reveni cu informații oficiale de la cancelaria Mitropoliei Moldovei de îndată ce dezbaterile Sfîntului Sinod, prevăzute pe ordinea de zi, se vor încheia. Amintim că proiectul de lege menţionat a fost aprobat de Guvern şi se află în proces de examinare în comisiile parlamentare. Mai mulţi deputaţi s-au pronunțat public împotriva acestui document.

Chișinău: miting antigay în fața Parlamentului. Ghimpu și Voronin s-au alăturat protestatarilor

Vizita la Chișinău a vicepreședintelui american Joseph Biden a dat peste cap mitingul anti gay

Ottawa, Ontario, 28 februarie 2011 (LifeSiteNews.com) – Într-o recenta sesiune parlamentara pe un proiect de lege cu privire la infractiunile sexuale împotriva copiilor, experti în psihologie au sustinut ca pedofilia este o “orientare sexuala”, comparabila cu homosexualitatea sau heterosexualitatea, o definitie care a fost pusa sub semnul intrebarii de un membru al Parlamentului care a fost prezent la dezbateri.

Legea C-54, o lege de modificare a Codului Penal, urmareste sa creasca sau sa impuna sanctiuni minime obligatorii sau de condamnare a infractorilor sexuali ai copiilor pentru acest tip particular de infractiune. Dezbaterea parlamentara de pe 14 februarie a fost centrata pe timpul de închisoare minim obligatoriu si pe felul in care infractorii de acest tip raspund la tratament. Dr. Vernon Quinsey si Dr. Hubert Van Gijseghem, experti în problema, au fost chemati ca martori.

“Când vorbim de tratament sau cand astfel de indivizi trec prin procesul de terapie si simtim ca si cum toata lumea este pacificata, vestea buna este adesea iluzorie“, a spus Van Gijseghem, psiholog si profesor emerit al Universitatii din Montreal.

Pedofilii nu sunt pur si simplu oameni care comit o infractiune mica din timp în timp, ci mai degraba se confrunta cu ceea ce este echivalent cu o orientare sexuala la fel ca o alta persoana care se poate lupta cu homosexualitatea sau chiar heterosexualitate, a subliniat Van Gijseghem.

“Adevaratii pedofili au o preferinta exclusiv pentru copii, care este similar cu a avea o orientare sexuala. Nu puteti schimba orientarea sexuala a aceastei persoane”. Van Gijseghem a mai adaugat însa: “Acesta poate ramâne totusi abstinent”.

Deputatul Serge Menard i-a laudat mai târziu pe martori. “Dl. Van Gijseghem si domnul Quinsey”, a spus Menard, “au corectat o parte din impresiile noastre.”

Marc Lemay

Cu toate acestea, deputatul Marc Lemay a Blocului Quebecois a contestat definitia lui Van Gijseghem. “Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam, de Valentine’s Day, sa vorbim despre acest tip de iubire necorespunzatoare. Aceasta nu este dragoste cu adevarat. Ci are mai mult de-a face cu violenta si controlul. Sunt îngrijorat, domnule profesor Van Gijseghem … pentru ca spuneti, daca nu ma însel, ca pedofilia este o orientare sexuala.”

“Asta este ceea ce am spus”, a continuat Van Gijseghem.

Lemay a dezvoltat subiectul, întrebând daca pedofilia, prin urmare, trebuie sa fie “comparata cu homosexualitatea”.

“Da, sau cu heterosexualitatea”, a raspuns Van Gijseghem. “Daca, de exemplu, ai trai într-o societate în care heterosexualitatea este interzisa si ti-ar fi spus ca trebuie sa urmezi o terapie pentru a-ti schimba orientarea sexuala, ai zice ca, probabil, aceasta este o nebunie. Cu alte cuvinte, nu ai accepta deloc acest fapt. Eu folosesc aceasta analogie pentru a spune ca, da, într-adevar, pedofilii nu-si schimba orientarea lor sexuala.”

În timpul marturiei lui, Quinsey, profesor emerit de psihologie la Universitatea Queen’s, a spus ca “interesul sexual” al pedofililor se indreapta catre copii prepubescenti. “Nu exista nicio dovada”, a spus el, “ca acest fel de preferinta poate fi schimbat prin tratament sau prin orice altceva.”

“Aveti posibilitatea sa gestionati riscul pe care delincventii sexuali il prezinta – chiar pedofili”, a adaugat Quinsey. “Nu este neaparat necesar sa isi schimbe orientarea lor sexuala ci au nevoie sa învete sa se controleze, cu ajutorul nostru.”

“În opinia mea, societatea si nimeni din jurul acestei mese nu va accepta pedofilia, chiar daca aceasta este o orientare sexuala”, a declarat Lemay. “Imi amintesc o perioada, nu cu prea mult timp în urma, când homosexualitatea a fost tratata ca o boala. Acum este acceptata, societatea a acceptat aceasta … Nu îmi pot imagina ca pedofilia va fi acceptata în 2011. Ceea ce imi spuneti este ca, chiar daca am impune o pedeapsa minima de cinci ani pentru astfel de oameni, aceasta nu ar rezolva problema. Odata ce vor iesi din închisoare, ei vor recidiva. Aceasta este ingrijorator.”

Un cronicar al gazetei Toronto Sun, Brian Lilley, si-a exprimat socul la marturia lui Van Gijseghem: “ce m-a socat cu adevarat a fost profesorul de la Universitatea din Montreal, Dr. Hubert Van Gijseghem, care a aparut ca sa le spuna parlamentarilor ca pedofilia este o orientare sexuala exact la fel ca heterosexualitatea sau homosexualitatea.”. Brian Lilley a sustinut ca “este momentul sa ne luam tara noastra înapoi prin ignorarea “expertilor”.

  • Femeia Crestina:

Îmbunătăţirea relaţiilor

Frumuseţea căsătoriei

Ai copil. Învaţă să fii părinte!

  • Apostolat in Tara Fagarasului:

Siguranţa pe internet. Copiii continuă să fie expuşi pericolelor

În fiecare an, la începutul lunii februarie, este sărbătorită Ziua Siguranţei pe internet. Cu această ocazie sunt organizate diverse acţiuni de conştientizare privind folosirea în siguranţă a internetului. Cu această ocazie, reprezentanţii Consorţiului Sigur.info au prezentat câteva studii privind utilizarea internetului de către copii şi tineri, precum şi pericolele la care sunt expuşi aceştia.

60% dintre copii sunt contactaţi de pedofili

Din studii reiese că trei sferturi dintre copiii români cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani folosesc deja internetul, 60 % dintre ei sunt contactaţi de pedofili, iar 24 % primesc mesaje sexuale.

Directorul de comunicare de la Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus, Patrick Danilevici, a declarat că pe internet sunt peste un milion de imagini pornografice cu copii şi alte aproximativ 200 sunt încărcate zilnic. “În România, peste 90 % dintre adolescenţi utilizează internetul pentru socializare. Dintre aceştia, 18 % afirmă că transmit informaţii personale pe internet către alte persoane, iar 14 la sută discută cu necunoscuţi. În România, din totalul utilizatorilor de Facebook (aproape 3 milioane), 14 % sunt adolescenţi (12-17 ani), iar rata de utilizare a acestui site de socializare în rândul lor a crescut exponenţial de la începutul anului 2010. În prezent ea este de 33 % şi tendinţa este de creştere”, a mai spus Patrick Danilevici.

Viaţa virtuală devine mai importantă decât cea reală

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe internet 2011 au fost prezentate şi concluziile studiului comparativ EU Kids Online II, realizat la iniţiativa Comisiei Europene în 25 de ţări europene în anul 2010. Conform acestuia, jumătate dintre copiii şi adolescenţii cu vârste între 11 şi 16 ani îşi creează mult mai uşor o personalitate proprie on-line decât una în viaţă reală.
Tinerii îşi petrec timp pe internet deoarece acesta le oferă posibilitatea de a-şi exprima opiniile şi a-şi face prieteni:

Pentru 50% dintre copiii cu vârste între 11 şi 16 ani, utilizatori de internet, este mai confortabil să fie ei înşişi pe internet decât în relaţiile reale;

45% dintre copii au subiecte de discuţie diferite în mediul on-line decât în conversaţiile faţă în faţă;

O treime dintre aceştia (32%) vorbesc mai deschis pe internet despre problemele private decât în cadrul discuţiilor directe.

Aceste procente sugerează că pentru jumătate dintre copii şi tineri internetul este mai mult decât un joc, este viaţa lor.

Internetul este unul dintre spaţiile cu cele mai puţine reguli de utilizare, iar tocmai această libertate reprezintă unul dintre principalele riscuri pentru siguranţa unui copil. Cele mai multe greşeli apar în comunicarea cu necunoscuţi, prin e-mail, chat-uri sau reţele sociale. În general, mesajele sexuale sunt primite de cei care folosesc site-urile de socializare. Peste 86% dintre elevii români au recunoscut că au cel puţin un cont pe un astfel de site. În plus, 80% dintre ei recunosc că mint în privinţa vârstei lor, declarând că au cel puţin 18 ani. Majoritatea nu îşi dau seama că datele personale sau fotografiile în diverse ipostaze sunt adevărate invitaţii pentru pedofili.

Mai mult sau mai puţin informaţi

Tot cu ocazia Zilei Siguranţei pe internet, ofiţerii Institutului de Prevenire şi Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au realizat un sondaj de opinie în mai multe şcoli din ţară pentru a identifica gradul de informare al tinerilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a pornografiei infantile pe internet. Studiul arată că cele mai expuse sunt fetele. Multe dintre ele au recunoscut că şi-au oferit identitatea reală, fotografii sau chiar date despre familia lor. De cealaltă parte, mulţi băieţi recunosc că s-au întâlnit cu persoane de pe internet despre care nu ştiau foarte multe.

Lăsaţi în faţa calculatorului de către părinţi, „pentru a-i şti în siguranţă” sau în speranţa că învaţă să folosească un computer de mici, mulţi dintre copii ajung să acceseze site-urile cu sexualitate explicită, spun poliţiştii. Toate acestea se pot întâmpla dacă părinţii nu au un minim control asupra modului de utilizare al internetului de către copil, al timpului destinat internetului şi asupra comportamentului, în general, în mediul on-line.

Părinţii habar n-au

Din raportul EU Kids Online reiese că aproximativ jumătate dintre părinţii copiilor care au experimentat unul dintre riscurile folosirii internetului nu ştiu de mesajele primite de copiii lor. Pentru a preveni astfel de situaţii, părinţii trebuie să fie mai atenţi la ce fac copiii lor on-line. Iată câteva sfaturi în acest sens:

• comunicaţi-le deschis copiilor avantajele şi dezavantajele internetului;
• stabiliţi împreună reguli de utilizare a computerului şi a telefonului mobil;
• nu le restricţionaţi fără justificare accesul la computer, pentru că astfel copilul va fi tentat să ascundă celor din familie preocupările legate de internet.
• aşezaţi calculatorul în camera cea mai accesibilă familiei;
• discutaţi despre riscurile la care se expun dacă acceptă întâlniri cu persoane necunoscute, cu care comunică prin e-mail, chat sau telefon mobil;
• încercaţi să aflaţi mai multe despre “prietenii on-line” ai copiilor; închiderea bruscă a calculatorului sau schimbarea rapidă a ferestrelor pe monitor pot fi semne ca ei comunică cu persoane cu care nu ar trebui;
• amintiţi-le copiilor că nu tot ceea ce citesc sau văd pe internet este adevărat; le puteţi propune şi alte surse (cărţi, reviste de specialitate) şi încurajaţi-i să-şi creeze propria opinie cu privire la ceea ce este adevărat sau fals;
• folosiţi programe de filtrare specializate sau filtrele motoarelor de căutare.

Mai multe informaţii, precum şi detalii despre programele de control parental, care filtrează şi controlează accesul copiilor la internet, sunt disponibile pe site-ul www.sigur.info.

A consemnat Natalia Corlean

 

Noile cercetări în domeniul psihologiei infantile arată că bombardarea preşcolarilor cu informaţii care depăşesc capacitatea lor de înţelegere poate avea efecte inverse celor anticipate de părinţi.

Curiozitatea şi creativitatea, esenţiale pentru învăţarea pe termen lung

“Părinţii stresaţi sunt atât de dornici să îi înveţe cât mai multe lucruri pe copiii lor, încât ajung să le citească cărţi bebeluşilor încă de când aceştia se află încă în burtă mamei. Tot părinţii îi presează pe institutori să transforme grădiniţa sau creşa într-un soi de şcoală”, cred experţii specializaţi în psihologia copilului, citaţi de slate.com. Mai mulţi părinţi, educatori sau chiar politicieni interesaţi de sectorul educaţional din Statele Unite ale Americii se întreabă dacă cei mici nu ar trebui lăsaţi să facă “propriile lor descoperiri”, în loc să fie forţaţi să studieze anumite materii la vârste extrem de fragede. “Nu ar trebui ca celor mici să li se permită să exploreze ceea ce-i înconjoară, să întrebe, să se joace şi să facă propriile lor descoperiri? Poate că integrarea într-un mediu instituţional îi ajută pe copii să dobândească competenţe, dar curiozitatea şi creativitatea sunt lăsate deoparte, iar aceste abilităţi sunt chiar mai importante pentru învăţarea pe termen lung”, afirmă aceştia.

Vorbind despre situaţia din România, unde Noua Lege a Educaţiei prevede învăţământul obligatoriu de la 6 ani, Daniela Gheorghe, psiholog şi reprezentant al României în Consiliul Europei pe probleme de protecţia copilului, crede că această vârstă e destul de nepotrivită pentru a începe şcoala “serios”. “Jocul se diminuează într-un cadru instituţionalizat, unde copilul dobândeşte şi alte instrumente de învăţare. Poate ar fi potrivită vârsta asta dacă s-ar crea condiţii speciale, manuale şi un mobilier adaptate vârstei lor, o curriculă care să nu le ofere şi să le ceară mai mult decât pot, spune psihologul. Peste Ocean, două proiecte de studii referitoare la educaţia timpurie şi la rolului ei în dezvoltatea cognitivă a copiilor au fost demarate de profesorii de psihologie de la două două mari universităţi americane (MIT, şi Berkeley), în parteneriat cu revista “Cognition”. Împreună, aceştia pledează pentru ca grădiniţa şi creşa să NU devină o ,,a doua şcoală”, ci să-şi păstreze statutul iniţial: locurile în care cei mici interacţionează unii cu ceilalţi prin joacă sau prin activităţi în aer liber, descoperind pas cu pas lumea care îi înconjoară. Ei speră să găsească cât mai multe argumente în favoarea teoriei lor.

“Răspunsurile de-a gata nu sunt un bun start în descoperirea lumii

“Ceea ce învaţă de la un educator îi poate ajuta pe copii să formuleze un răspuns mult mai rapid, învăţat, dar îi determină să nu mai fie interesaţi în a afla lucruri noi sau în a găsi ei înşişi soluţii sau răspunsuri spontane şi originale”, afirmă experţii implicaţi în proiect. Ei susţin că o asemenea reacţie în cazul preşcolarilor e provocată de teama de a greşi şi de a nu oferi un răspunsul “corect” sau, pur şi simplu, de garanţia că oricum îl vor afla de la cineva avizat.

Profesorul Laura Schulz (MIT), asistată de studenţii ei, a observat modul în care copii de 4 ani au aflat despre o nouă jucărie alcătuită din patru tuburi, fiecare dintre acesta având o mică surpriză în interior (o oglindă ascunsă, o imagine etc). Unui grup de copii, psihologul le-a stârnit interesul prin afirmaţia: “Tocmai am găsit această jucărie!”. Accidental, experta a scăpat jucăria de mai multe ori pe jos. Copiii au putut vedea astfel că jucăria de formă tubulară e ca un fel de “Kinder cu surprize”. Preşcolarii au fost curioşi să vadă cum e alcătuită, au început să o dezasambleze şi să mute componentele dintr-un tub în altul. Cu cealaltă grupă, psihologul a aplicat metoda tradiţională didactică. Am de gând să vă arăt cum funcţionează jucăria mea. Uitaţi-vă la asta!”, le-a spus ea copiilor, după care a luat fiecare tub în parte şi i-a dezvăluit surpriza din interior, după care i-a lăsat pe cei mici să o manevreze. REZULTATUL: Copiii din primul grup s-au jucat mult mai mult, au descoperit ei înşişi cum funcţionează jucăria. Colegii lor, familiarizaţi deja cu instrucţiunile de folosire, s-au dovedit mai puţin curioşi în a se juca sau a jongla cu elementele fiecărui tub şi au abandonat repede noul obiect.

Psiholog: părinţii îşi revarsă propriile frustrări asupra copiilor, deveniţi “executanţi

Psihanalistul Alfred Dumitrescu are o explicaţie pentru tendinţa de a “îmbuiba copiii cu informaţii” de la vârste fragede. El crede că părinţii îşi transferă propriile temeri asupra micuţilor. E vorba de anxietatea părinţilor. De aceea, ei le oferă toate instrumentele şi echipamentele necesare, uneori exagerând, pentru a le asigura copiilor ceea ce ei numesc «succesul în viaţă». E un fel de cursă a alarmărilor: cinci limbi străine, cursuri de informatică, balet, înot”. Riscul major e că cel mic devine un simplu executant al unui scenariu creat de alţii şi aşa va fi şi mai târziu, în calitate de adult” . Tocmai pentru a preîntâmpina această situaţie, expertul le dă un sfat părinţilor: “Acordaţi copiilor voştri un timp pentru a pierde timpul: de a visa, de a călători cu mintea în universul poveştilor, de a crea situaţii ipotetice”.

Planşe, filme şi cărţi cu conţinut explicit vor fi folosite de profesorii britanici pentru a preda educaţia sexuală în şcoli copiilor de cinci ani din clasa I. Institutul Creştin din Marea Britanie a dat publicităţii un halucinant dosar cu materialele grafice ce vor fi folosite înşcoala primară, care, în Regat, începe la cinci ani. Educaţia sexuală pentru micuţi frizează pornografia. Iar copiii sunt împinşi de sistem spre maturizare sexuală forţată, după modelul animalelor puse la îngrăşat ca să fie tăiate mai repede. (…)

În campania de educaţie sexuală a micuţilor va fi folosit şi BBC. Televiziunea britanică a realizat un film educaţional care prezintă nuditate frontală totală, în vreme ce departamentul de educaţie, BBC Active, a realizat imagini generate pe calculator cu organele genitale masculine.

Dosarul dat publicităţii de Institutul Creştin cuprinde şi o carte, numită “Let’s Talk About Sex”, de Robbie H. Harris, în care există un capitol despre heterosexualitate, intitulat “Hetero sau Homo”, unde scrie: “Uneori, când copiii cresc, băieţii devin interesaţi de alţi băieţi, iar fetele devin interesate de alte fete. Se pot uita unul la corpul celuilalt sau chiar se pot pipăi. Este un aspect normal al informării şi nu are nimic de-a face cu faptul că un băiat sau o fată este sau va deveni heterosexual sau homosexual”.

Multe familii britanice s-au plâns deja de conţinutul exagerat al materialului didactic şi afirmă că acesta contribuie cu consecinţe dramatice la scăderea vârstei la care tinerii îşi încep viaţa sexuală.

Statisticile confirmă: două treimi din adolescentele britanice avortează. Rata avorturilor în rândul adolescentelor a crescut cu 20% în ultimii zece ani.

Mike Judge, de la Institutul Creştin: “Această modalitate de abordare a educaţiei sexuale cere explicaţii din ce în ce mai explicite la vârste din ce în ce mai mici. Dacă autorităţile publice cred că aceste materiale sunt potrivit pentru copii mici, atunci e clar că au o problemă mentală şi atunci e nevoie de mai multă putere de decizie pentru părinţi.”

Dar sistemul de educaţie britanic este încă şi mai ambiţios: în grădiniţele britanice, copiii de patru ani vor fi învăţaţi despre homosexualitate.

Educaţia sexuală de la vârste din ce în ce mai fragede e promovată de Institutul Naţional Britanic pentru Sănătate şi Excelenţă Clinică.

O aplicaţie aprobată de Apple, denumită Leac pentru homosexuali şi care oferă consiliere homosexualilor pentru a-i converti la heterosexualitate, a devenit subiect de scandal, relatează The Telegraph.

Aplicaţia este gratuită pe magazinul online iTunes şi a fost creată de către Exodus International, o organizaţie religioasă care promovează eliberarea de homosexualitate prin rugăciune şi practicarea terapiei conversiunii, abstinenţei, rezistenţei în faţa tentaţiilor şi întărirea identităţii masculine şi feminine.

Activiştii gay au strâns peste 37.000 de semnături pentru o petiţie pe Internet, care să convingă Apple-ul să renunţe la softul respectiv. Petiţia susţine că organizaţia religioasă a folosit dezinformarea, distorsiunea şi stereotipurile şi că terapia folosită de ea a fost respinsă de toate organizaţiile medicale profesionale.

Compania Apple a lansat şi apoi înlăturat numeroase alte aplicaţii care au constituit o sursă majoră de venit dar au fost percepute ca fiind ofensive. În 2010, aceasta a aprobat şi apoi înlăturat un soft care încuraja utilizatorii să ia atitudine împotriva căsătoriilor între homosexuali.

  • Realitatea.net:

O reclamă IKEA cu un cuplu gay provoacă scandal în Italia VEZI FOTO

Cunoscutul producător de mobilă suedez IKEA stârneşte rumoare în Italia cu o reclamă ce are ca temă un cuplu de homosexuali, informează Daily Mail. Reclama arată doi bărbaţi care se ţin de mână, sub sloganul “Suntem deschişi pentru toate familiile”. “Cu noi te simţi ca acasă. Ceea ce vrem este să facem viaţa mai uşoară pentru oricine, orice familie, orice cuplu, oricare ar fi”, mai menţionează textul.

Reclama a fost folosită pentru a promova cel mai nou magazin al IKEA din Catania, în Sicilia, regiune cunoscută pentru puternicele tradiţii catolice. Cotidianul “Il Giornale” deţinut de premierul italian Silvio Berlusconi, care s-a declarat el însuşi un promotor al valorilor familiei în ciuda scandalurilor în care este implicat, a condamnat reclama.

Rata de donare a organelor în România a depăşit 60%, în 2011

Rata de donare a organelor, respectiv ponderea celor care acceptă să doneze din totalul potenţialilor donatori, a depăşit anul acesta, la nivel naţional, 60 de procente, ceea ce face ca România să se încadreze printre ţările dezvoltate, a declarat prof. dr. Irinel Popescu. “Percepţia cetăţenilor în ceea ce priveşte donarea de organe s-a îmbunătăţit simţitor în ultima perioadă şi asta nu poate decât să ne bucure. Pe viitor, avem şansa de a salva mai multe vieţi”, mai spune Popescu, director al Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Potrivit lui Irinel Popescu, dacă lucrurile au evoluat favorabil în ceea ce priveşte consimţământul faţă de donare, nu la fel se întâmplă în colaboarea cu serviciile de terapie intensivă, care nu ar fi la parametri normali. “Identificarea problemelor ce ţin de comunicarea celor de la terapie intensivă cu clinicile unde se fac transplanturi şi o mai bună dotare a secţiilor de terapie intensivă reprezintă două priorităţi pentru a putea câştiga organe”, consideră Popescu.

În 2010, Programul Naţional de Transplant a înregistrat cel mai mare număr de donatori, respectiv 3,5 la un milion de locuitori, însă acesta este de aproape cinci ori mai mic decât media europeană, a mai precizat Şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Nota noastra:

Declaratia ce manipuleaza unele statistici pentru a impresiona opinia publica (fiind data cifra de 60% fara sa arate cifra bruta de donatori, tocmai pentru a amplifica perceptia) este menita impulsionarii abordarii pro-transplant si, in substrat,… traficului de organe.

Femeile care devin mame în ziua de astăzi sunt obligate la eforturi mai mari pentru a-şi creşte copiii decât au fost părinţii lor. Britanicele spun că au timp pentru ele doar 26 de minute pe zi, pentru că trebuie să-şi asume un dublu rol – şi mamă, şi femeie de carieră.

Femeile care au copii în prezent au o viaţă mult mai grea în comparaţie cu cele care-şi creşteau pruncii în anii ’70-’80. La această concluzie au ajuns cercetătorii britanici în urma unui studiu comandat de Procter&Gamble, relevă „The Daily Mail”. Cercetarea, care a luat în calcul răspunsurile a 1.000 de mame, a arătat că femeile din ziua de astăzi au prea puţin timp liber şi se simt stresate din cauza faptului că trebuie să facă eforturi susţinute pentru a împăca viaţa de familie cu cea profesională.

Peste 80% din mame spun că se simt vinovate că nu petrec suficient de mult timp cu copiii. Totodată, peste o treime afirmă că au mai puţin timp pentru ele decât aveau mamele lor la aceeaşi vârstă – doar trei ore pe săptămână sau 26 de minute pe zi. 64% spun că asta se întâmplă pentru că s-au simţit presate să se întoarcă la serviciu. În acelaşi timp, 29% din femeile care au copii spun că sunt stresate deoarece trebuie să îndeplinească mereu standardul de „mamă perfectă”.

Ajutor de pe internet

Studiul a scos la iveală şi faptul că mamele găsesc de mare ajutor reţelele sociale şi site-urile dedicate părinţilor.Având în vedere presiunea care există asupra lor – să lucreze în «tură dublă»: să fie şi mamă, să aibă şi un serviciu – aceste reţele devin tot mai importante, pentru că le furnizează informaţii necesare şi interlocutori”, a explicat Kate Fox de la Centrul de cercetări sociale, care a realizat studiul.

O altă cercetare spune însă că mamele din Marea Britanie care au un serviciu acordă doar 81 de minute pe zi îngrijirii copiilor ca principală activitate. Mamele casnice, pe de altă parte, petrec de două ori mai mult timp cu cei mici  – mai bine de două ore şi jumătate în fiecare zi, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Studiul demonstrează şi că, în ciuda faptului că tot mai multe mame „moderne” au un loc de muncă, responsabilitatea îngrijirii copilului le revine tot lor, chiar şi când soţul nu lucrează. Un tată care nu are un loc de muncă petrece doar 63 de minute pe zi având grijă de copil – cu 18 minute mai puţin decât o mamă care merge la serviciu.

(…) În momentul de faţă, pe harta prostituţiei europene România este mai cu seamă o ţară de tranzit şi, parţial, o ţară de recrutare. Pe reţele infracţionale (dirijate de bărbaţi cu cazier la fel de gros ca şi ceafa lor), tinere din vecinătatea sud-estică a UE ne tranzitează ţara pentru a ajunge mai la vest. În cazul în care vom legaliza prostituţia, România nu va mai fi numai ţară de tranzit, ci va deveni şi ţară de destinaţie, cu turism sexual la ea acasă. Am avea şansa să devenim o Thailandă a Europei! Cu scuzele de rigoare faţă de thailandezii care, ca orice popor, bănuiesc că-s majoritar de treabă, dar eu nu-i doresc asta ţării mele. O altă fantasmă a partizanilor legalizării spune că prostituţia aduce bani la bugetul ţării. Nu, zău? În primul rînd că, dacă în asta constau speranţele noastre ultime de redresare, atunci ar trebui să le cerem scuze nu numai lui Ceauşescu, lui Carol al II-lea şi tuturor strămoşilor, ci şi peştilor autorizaţi din Thailanda, care măcar n-au pretenţia că-şi salvează naţiunea. În al doilea rînd, ce anume ne dă siguranţa, azi, că un stat incapabil să strîngă taxele de pe activităţi teoretic transparente (cum ar fi producţia de făină sau de cuie) ar căpăta brusc eficienţa unui contabil neamţ în a lua bani dintr-o industrie care se desfăşoară, de regulă, sub pătură şi cu lampa mică (la propriu şi la figurat). Un stat ce are probleme în a număra măcar TIR-urile de contrabandă care-l penetrează nu pare foarte credibil în a impune legea unui trafic de persoane destinate sexului care – previzibil – ar înflori la graniţele noastre estice.

De tot comicul este şi alegaţia că o industrie a sexului i-ar mai calma pe acei bărbaţi care (în lipsa „profesionistelor“), altfel, îşi violează vecinele sau îşi bat nevestele. Această idee poate fi eventual alibiul vreunui puşcăriaş cu remuşcări de crocodil beat, dar în realitate nici un indicator sociologic nu arată că proliferarea bordelurilor duce la diminuarea infractorilor sexuali. Cu totul falsă şi ideea că ţările Occidentului ar fi legalizat toate prostituţia (nici pe departe!), după cum e falsă şi presupunerea că libertinajul în domeniul XXX reduce automat numărul violurilor (întrebaţi-i pe suedezi – sau mai curînd pe suedeze, care depăşeşc mult media europencelor ce acuză ofense sexuale). Şi ar mai fi argumente. Nici măcar nu insist asupra aberaţiei că iniţiator la noi al ideii e un politician dintr-un aşa-zis partid de dreapta, popular (teoreticienii pedelismului i-ar putea sufla rătăcitului că în lumea liberă tocmai dreapta e cea reticentă la legalizarea prostituţiei, a avorturilor etc.). Astfel încît răspund întrebării din titlu, scurt şi sec: deloc. Chiar deloc.

  • EvZ:

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania Nr. 130, 15 mar 2011

Crestinii – Persoane non grata in Marea Britanie. O decizie radicala si cu greu de catalogat a fost emisa de un tribunal britanic pe 28 februarie. Decizia deja a facut ocolul lumii si a fost criticata aproape fara exceptie in toata lumea, inclusiv de grupurile homosexuale britanice! Decizia afirma, in mod cu totul bizar, ca crestinii care nu agreeaza modul de viata homosexual nu pot fi parinti adoptivi! Textul deciziei poate fi citit aici. Despre ce este vorba? Cu ani in urma, o familiei crestina britanica a dorit sa adopte copii. Autoritatile britanice i-au rugat sa completeze un chestionar care continea si o intrebare despre atitudidea sotilor fata de homosexualitate. Cuplul a afirmat, pe baza conv ingerilor lor religioase, ca homosexualitatea este un pacat si ca daca li se va ingadui sa adopte copii, ii vor invata pe copii invataturile biblice. Pe baza acestei declaratii, autoritatile britanice au respins cererea de adoptie. Avocatii crestini de la institutul de avocati crestini britanici Christian Institute au dat in judecata autoritatile, afirmand ca decizia e discriminatorie pe motive de libertate religioasa si constiinta. Au fost socati sa afle, prin intermediul deciziei judecatoresti din 28 februarie, ca din cauza convingerilor lor crestine tribunalul ii declara nepotriviti pentru a fi parinti adoptivi. Limbajul vitriolic folosit de judecatori impotriva nu doar a crestinilor, dar mai ales a avocatului crestin care i-a reprezentat, pare ireal si orwellian. Este de necrezut ca o astfel de decizie poate fi emisa intr-o tara care se numeste democrata. Va redam aici un articol din publicatia catolicilor englezi, Catholic Herald. Avocatii crestini au decis sa nu faca recurs, fiindu-le teama ca nu cumva tribunalul de recurs sa valideze decizia aberanta a tribunalului inferior. Chiar si homosexualii britanici au fost surprinsi de decizia judecatoreasca si limbajul ei vitriolic.

Libertatea triumfa in America. Daca libertatea e pe moarte in Marea Britanie (si Europa), pe 2 martie Tribunalul Suprem al SUA a reafirmat libertatea cuvantului, libertatea religioasa si libertatea de constiinta printr-o decizie judecatoreasca memorabila. Cu un vot extraordinar de 8 la 1, a emis decizia Snyder v. Phelps care reafirma cu putere principiul libertatii cuvantului chiar daca jeneaza, ofenseaza sau chiar atunci cand discursurile tinute sunt condamnate sau dezaprobate de intreaga societate civilizata (link). Despre ce este vorba? Cu ani in urma, una din cele mai radicale grupari baptiste din SUA, exclusa din organizatia oficiala a adunarilor baptiste, a inceput sa protesteze in public impotriva homosexualitatii, folosind unele din cele mai agresive cuvinte la adresa homosexualilor. Au fost dati in judecata si amendati cu milioane de dolari pe motiv ca incita societat ea la ura impotriva homosexualilor. Pe 2 martie insa, Tribunalul Suprem a declarat ca libertatea cuvantului in America e mai de pret decat simtamintele jignite ale majoritatii societatii. Notam principiul enuntat de tribunal, cu care homosexualii nu sunt de acord: “comentariile pe teme de interes public detin cel mai inalt loc in ierarhia drepturilor protejate de Constitutia Americana si se bucura de protectie speciala.”

Talibanul european? “Talibanul occidental” este titlul unui comentariu publicat pe 6 martie de publicatia australiana online Mercator.net (link) Care e motivul care-l face pe autor sa afirme asta? Mintea europeana se ingusteaza pe zi ce trece sub influenta secularismului, un trend reflectat in institutiile ei si deciziile curtilor europene.

Secularismul acesta ii exclude pe toti cei ce gandesc diferit. Pe buna dreptate, spune autorul, se poate deja vorbi despre transformarea Europei intr-un veritabil Taliban occidental. (…)

Homosexualii pierd – Casatoria castiga. Homosexualii americani si-au atintit atentia si resursele asupra a doua state americane pentru a forta acolo legiferarea casatoriilor homosexuale: Rhode Island si Maryland. Saptamana trecuta, eforturile lor au esuat in Maryland, decizia inca nefiind luata in Rhode Island. In februarie, Camera Deputatilor din Maryland a adoptat proiectul de lege al casatoriilor homosexuale. Intre timp, doi sponsori ai proiectului si-au retras sponsorizarea, afland, la intoarcerea in colegiile electorale, ca cetatenii erau foarte furiosi impotriva legii propuse. Saptamana trecuta, Senatul statului urma sa supuna la vot proiectul legislativ, dar nu l-a mai supus din lipsa de cvorum (link).

Obama e avertizat. Luna trecuta, Barack Obama anunta ca nu va mai apara in instanta legea casatoriei in America, facilitand astfel legalizarea casatoriilor homosexuale. Saptamana trecuta insa, Congresul american, in majoritate dominat de republicani crestini, l-a atentionat pe Omaba ca daca nu isi va face datoria constitutionala, Congresul va suspenda bugetul Procurorului General care astfel nu va mai putea apara sau reprezenta in instanta nici unul dintre interesele Administratiei Obama (link). De asemenea, Congresul a angajat firme de avocati pentru apararea legii casatoriei si a alocat fondurile necesare.

Ateilor britanici li se spune NU. Ateilor britanici le-a venit si lor randul. Cunoscuti pentru agresivitatea si obraznicia impotriva crestinilor, de data asta au dat-o in bara. Au lansat o campanie publicitara in Marea Britanie, incurajand ateii sa se identifice la recensamant ca fiind fara religie. Au facut-o pe panouri publicitare lipsite de bun simt, asa incat reteaua de metrouri din Londra a refuzat sa le publice (link).

Avort – Editorial. Va recomandam un comentariu interesant din publicatia engleza Daily Mail. Premiza comentariului este: Cum mai poate avea societatea incredere in medici atata timp cat mana doctorului, in mod traditional fiind folosita pentru a vindeca si salva viata umana, este tot mai des folosita sa ucida: copii nenascuti prin avort si batrani si oamenii deznadajduiti prin eutanasie (link).

Libertatea religioasa – Material video. Institutul american Family Research Council a realizat un DVD privind incalcarea libertatii religioase si de constiinta in SUA in numele corectitudinii politice. DVD-ul denota si modul in care avocatii crestini americani au avut succes in declararea unora din aceste legi neconstitutionale. DVD-ul are 40 de minute iar aici puteti viziona un clip de 4 minute.

Abstinenta. La inceputul lunii, guvernul american a emis rezultatele unui studiu privind activitatea sexuala la adolescentii si tinerii americani. Rezultatele sunt imbucuratoare. Procentaj adolescentilor americani intre 15 si 17 ani care practica abstinenta e in crestere. 68% dintre baietii si 67% dintre fetele intre 15 si 17 ani inca nu au avut relatiile sexuale, afirma studiul. Cresterea e semnificativa, in 2002 doar 46% din baietii si 49% dintre fetele din aceasta categorie de varsta declarand ca nu au avut relatii sexuale. Textul studiului se afla aici. Specialistii atribuie acest trend incurajator celor peste 190 de programe de abstinenta sexuala promovate de crestinii americani in scoli si biserici. Pe situl AFR gasiti un articol pe aceasta tema (link).


Categorii

Avort, Educatie, Homosexualitate, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Parintele Savatie, Parintele Vasile Mihoc, Pedofilie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, TRANSPLANT DE ORGANE

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “OFENSIVE SI CONTRA-OFENSIVE PE FRONTUL CULTURII VIETII: reproducerea umana asistata in Romania, legea discriminarii in Moldova, discutiile asupra pedofiliei din Parlamentul Canadian/ PERICOLELE LA CARE SUNT EXPUSI COPIII PE INTERNET/ Rolul de mama, tot mai stresant/ TALIBANUL OCCIDENTAL (Stiri familie 21 martie 2011)

  1. Lifesitenews.com: Pedofilia este o orientare sexuala, au afirmat ”expertii” in cadrul Parlamentului canadian

    Iata rezulatele, firesti, de altfel, ale falsificarii stiintei psihiatriei in SUA anilor ’70, sub presiunea unor grupari homosexuale extrem de influente,cu pozitii inalte la nivel de FBI, guvern sau din alte domenii cheie ale vietii sociale. Asa cum, probabil, multi stiti, deja din 1973 homosexualitatea a fost scoasa din DSM (lista tulburarilor mintale) si nu mai este considerata in nici un fel si nicaieri drept o tulburare psihica. Homosexualii sunt considerati, deci, de atunci, oameni cat se poate de normali, fizic si psihic care au, insa, aceasta particularitate a sexualitatii lor, atractia sexuala in diferite grade fata de persoane de acelasi sex. Pana la momentul acestei falsificari grosolane, in biologie, medicina, s.a.m.d, homosexualitatea era considerata o deviatie de la comportamentul sexual normal, alaturi de alte deviatii cum ar fi zoofilia, necrofilia, pedofilia, gerontofilia, etc. Heterosexualitatea era considerata comportamentul sexual firesc, normal, care asigura perpetuarea speciei, restul fiind considerate comportamente deviante, deci, anormale.
    Asa cum arata Arhiepiscopul Hrisostom de Etna ( psiholog, de altfel) “mulţi specialişti în boli mentale, care au participat la congresul în care homosexualitatea a fost scoasă de pe lista de diagnostice, au confirmat faptul că organizaţiile de homosexuali au făcut mari presiuni asupra delegaţilor.
    Această activitate de lobby-ing a început chiar în momentul în care delegaţii au intrat în sală pentru a vota! Un delegat şi-a manifestat chiar indignarea faţă de modul în care Convenţia a fost manipulată – de parcă ar fi posibil ca o boală să nu se mai bucure de atenţia terapeuţilor numai pentru că majoritatea a votat aşa!”

    Asa au fost puse pe acelasi “calapod” heterosexualitatea cu homosexualitatea si au ajuns sa fie considerate drept simple orientari sexuale (comporatemtale). Aceasta falsificare nu putea ramane fara urmari. Urmarile le vedem si le traim astazi cu totii si indraznesc sa spun ca le vom mai vedea in continuare, asistand la alte aberatii inimaginabile in viitor. Iata ca nemairaportandu-se la normalitate, la firesc, psihologii fara busola, obligati de logica, ajung sa afirme ca pedofilia este o orientare sexuala, fara a mai putea adauga ca este una anormala!!! La fel se va intampla si cu zoofilia si cu celelalte deviatii sexuale. Imaginati-va unde vom ajunge!

  2. Iata un articol al Par. Galeriu

    VEDERE CREŞTIN-ORTODOXĂ ASUPRA
    HOMOSEXUALITĂŢII
    de Preot Prof. Univ. Dr. Constantin Galeriu
    Se cuvine a preciza mai întâi statutul sacru, originar, al condiţiei umane. Revelaţia biblică ne încredinţează: „Să facem om după chipul şi după asemănarea noastră… Şi a făcut Dumnezeu pe om după Chipul Său; după Chipul lui Dumnezeu l-a făcut bărbat şi femeie” (Fac. 1, 26-27). Perechea umană este, deci, fundamentală; o atestă Revelaţia biblică şi, în acelaşi timp, o atestă şi natura, altfel spus, Revelaţia naturală. Trebuie observat, de asemenea, că perechea, bărbătesc-feminin, străbate întreaga creaţie, la toate nivelurile şi dezvăluie deodată distincţia dintre bărbătesc şi feminin şi totodată comuniunea lor constructivă, creatoare. Acesta este statutul originar, fundamental al condiţiei noastre umane pe care se întemeiază existenţa şi viaţa, întreaga istorie. În acest sens, perechii umane, constituită din bărbat şi femeie, Dumnezeu i-a poruncit: „…Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi…” (Fac. 1, 28). Astfel, procreaţia împreună cu crearea de valori, constituie scopul propriu-zis al vieţii noastre. Prin urmare, ne împlinim vocaţia în actul creator, faptul de a fi Zidiţi după Chipul şi în vederea unei nesfârşite asemănări cu însuşi Creatorul. Chemarea noastră este de a fi deopotrivă creatori de valori cât şi răspunzători pentru creaţie. E lesne de sesizat că dimensiunea şi tensiunea Creatoare e caracteristică întregii naturi. Te întrebi ce s-ar petrece dacă homosexualitatea s-ar răspândi la nivelul biologic, al animalelor; nu ne-am afla în pragul dispariţiei creaţiei?
    Poziţia Revelaţiei biblice faţă de această tulburare şi aberaţie sexuală este menţionată clar şi energic în mai multe locuri. În Vechiul Testament ni se spune: „Să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune” (Lev. 18, 22) şi tot aici este cunoscut cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor aberaţii, pervertiri ale făpturii umane (Fac. 19, 4-28).
    În Noul Testament, acest act este sancţionat, precum urmează: „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduială cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi, luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor” (Rom. 1, 26-27).
    De observat că în Noul Testament, faptul este evocat numai în Epistola Sfântului Apostol Pavel prin care se adresează Romanilor, ceea ce arată că în acea vreme o asemenea practică era răspândită mai ales la Roma, deci în Apusul Europei.
    Analiza acestor stări expuse în Sfânta Scriptură ne duce la concluzia că homosexualitatea, bărbătească sau feminină, reprezintă în Vechiul Testament – spurcăciune înaintea lui Dumnezeu, iar în Noul Testament – păcat împotriva firii. Deci, este alterată firea. În acest sens, Sfântul Ioan Damaschin defineşte răul, păcatul, drept lipsa binelui şi abaterea de la starea conformă firii la una contrară firii (Dogmatica IV, 20).
    Biserica, având în vedere tocmai faptul de a fi împotriva firii, a creaţiei, trece acest păcat între cele „strigătoare la cer”.
    Găsim oportun să menţionăm aici şi din canoanele Sfinţilor Părinţi care privesc această depravare umană. Acest păcat este sancţionat cu excluderea de la împărtăşanie pentru 15 ani în canonul 62 al Sfântului Vasile cel Mare sau pentru 18 ani în canonul 4 al Sfântului Grigore de Nissa. Iar Sfântul Ioan Postitorul adaugă: „Noi însă socotim că pentru trei ani să se excludă de la împărtăşanie unul ca acesta, plângând şi ajunând, şi spre seară mâncând mâncăruri uscate şi 200 de metanii făcând. Iar dacă se dedă mai mult trândăviei, să împlinească 15 ani” (canonul 29). Trebuie arătat că prin canoanele menţionate, Biserica sancţionează această tristă decădere umană, atât pentru a preciza în conştiinţa penitenţilor că homosexualitatea reprezintă un act grav împotriva vieţii însăşi cât şi în scopul de a oferi un remediu, un tratament duhovnicesc. Pentru că nu trebuie omis esenţialul şi anume că păcatul este în primul rând o boală a sufletului. Atunci, fundamental, sufletul trebuie vindecat. Şi credem că în suflet trebuie restaurată convingerea sacră că există această ordine divină a firii, fără de care nici nu poţi distinge limitele între normal şi anormal, sănătos şi bolnav, bine şi rău. Ori, cu certitudine, acest act fie că e săvârşit cu o conştiinţă a erorii sau nu, e nefiresc, dereglează, tulbură ordinea firii, în slujirea autentică a vieţii nu există vreun alt „model de viaţă alternativă; homosexualitatea nu este viaţă este antiviaţă. Asemenea oameni, fraţi ai noştri, sunt în suferinţă, pătimesc fără să-şi dea seama; e o dureroasă miopie spirituală, nu fără primejdie. SIDA şi unele cazuri de sinucidere sunt mărturii tragice.
    Un savant contemporan – Francois Jacob – observă adânc: „E o cerinţă a spiritului uman să aibă o reprezentarea lumii care să fie unificată şi coerentă. În lipsa acesteia, apar anxietatea şi schizofrenia” – Unitatea şi coerenţa se asigură prin unitatea şi armonia legilor care susţin şi conduc creaţia. Toate aceste legi sunt în slujirea existenţei şi vieţii. Trebuie să ne apropiem cu dragoste şi delicateţe de aceşti fraţi ai noştri şi să le arătăm că sunt împotriva legii lui Dumnezeu, atunci când ei îşi mărturisesc credinţa şi că sunt împotriva lor înşişi, a sănătăţii lor, dacă ne adresăm unor sceptici în credinţă. Să înţeleagă profund că fapta lor nu este o
    acţiune subiectivă care să nu intereseze societatea şi, mai ales, Biserica.
    Sfântul Apostol Pavel spune: „Nimeni dintre noi nu trăieşte doar pentru sine…”
    (Rom. 14, 7). Şi „…dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună” (1 Cor. 12, 26). Noi toţi suferim unii pentru alţii şi împreună. Să-i rugăm să cugete mai profund asupra motivaţiei, impulsului şi scopului acestei manifestări morbide. În ultima instanţă, nu este vorba decât de plăcere, poftă, voluptate. Dar poate fi plăcerea scopul vieţii? Aceasta poate însoţi acţiunile noastre: mănânc din plăcere; dar, nu poate fi ea însăşi un scop în sine: Tocmai aici se descoperă o formă tragică a răului observată şi de Biserică şi de cercetare ştiinţifică în psihologie: în loc de guvernarea sensurilor raţionale, creatoare, se instituie guvernarea simţurilor, a poftelor deşarte; şi care pot fi, alături de aceasta de care ne ocupăm, şi pofta de putere, de distrugere etc.
    Noi nu am fost făcuţi pentru o existenţă goală de sens creator. Ce valori produce voluptatea? Să întemeiem o dată mai mult în conştiinţă criteriul precis care distinge binele de rău. Acest criteriu e pus în lumină, fundamental, de actul creator. Bine e tot ceea ce creează, dă viaţă, salvează; rău e tot ceea ce e lipsit de sens creator sau distruge. Mântuitorul învaţă: „După roade îi veţi cunoaşte pe oameni…” (Mt. 7, 16).
    Să fie încredinţate aceste suflete suferinde că orice păcat se poate ierta, iertarea însemnând şi vindecare prin credinţă şi nevoinţă ascetică; prin luarea Crucii, prin rugăciune, post, înfrângere, prin Sfânta Taină a Mărturisirii.
    În final, se cuvine să mai precizăm că poziţia noastră, a Bisericii, este spirituală şi morală. Din punct de vedere juridic suntem pentru toleranţă. Compătimim pe aceşti fraţi în suferinţa lor, dorind sincer să le venim în ajutor şi ne rugăm pentru dânşii. Dar, nu putem fi nicidecum pentru legalizarea răului, a păcatului. Nu putem spune: „răului – bine şi binelui – rău” (Is. 5, 20). Această problemă priveşte societatea, priveşte neamul. Sănătatea spirituală şi morală a neamului trebuie să ne fie o preocupare esenţială. Şi nu o putem păstra, câtă este, şi, cu atât mai mult, îmbunătăţi, decât pe criterii stabile, fundamentale, de nestrămutat. De o adâncă semnificaţie este, şi aici, acest cuvânt al Mântuitorului „…oricine aude aceste cuvinte ale Mele – ale Evangheliei – şi le îndeplineşte asemăna-se-va bărbatului înţelept care a clădit casa lui pe piatră. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut fiindcă era întemeiată pe piatră. Şi; oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le îndeplineşte, asemănase-va bărbatului fără minte care şi-a clădit casa pe nisip. Şi a căzut ploaia şi au venit râurile mari şi au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea şi a căzut. Şi căderea ei a fost mare” (Mt. 7, 24-27). Casa, edificiul unui neam trebuie clădit pe piatră, pe adevărul şi legea eternă, divină, de neschimbat.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARGUMENTE CRESTINE SI MEDICALE IMPOTRIVA LEGII REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL/ Parintii Nicolae Tanase si Mihail Milea despre avort si familie/ UN SCURT ISTORIC AL CONTROLULUI POPULATIEI/ Mutilarea copiilor cu botox si cu moda
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » CRUCEA, PUTEREA “NEBUNA” A CRESTINULUI. Inaltul Teofan mustra, in Duminica Sfintei Cruci, nelegiuirile anti-familie din lumea contemporana (propaganda homosexualitatii, avortului, prostitutiei, educatiei “s
  5. Pingback: Ce mai zic expertii in terorismul ”alb” de extrema dreapta: STATUL AR TREBUI SA INTERVINA DACA INFLUENTA IDEOLOGICA A PARINTILOR AMENINTA BUNASTAREA COPIILOR
  6. Pingback: Lobby-ul pedofil, tot mai agresiv: conferinta academica ce vrea sa normalizeze perversiunea si fetite de 4 ani pozand in lenjerie intima
  7. Pingback: LEGEA REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL CU TERT DONATOR: o lege anti-viata si anti-familie, aprobata de Guvern. Ce presupune?
  8. Pingback: HOMOSEXUALII POT ADOPTA COPII DIN ROMANIA, conform noii legi a ADOPTIEI INTERNATIONALE IMPUSA LA PRESIUNILE SUA! Liber la traficul de copii :(
  9. Pingback: PASTORALA REMARCABILA A SFANTULUI SINOD DESPRE CRIZA FAMILIEI DE AZI. Chemare la fapte in sprijinul copiilor si parintilor aflati in dificultate
  10. Pingback: REPRODUCERE ASISTATA CU TERT DONATOR (mama surogat): un nou proiect de lege la Senat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: IPS Laurentiu Streza a criticat dur procedura fertilizarii in vitro. “PENTRU PRIMA OARA, POPORUL ROMAN ISI POATE INTREZARI SFARSITUL!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: IADUL HOMOSEXUAL: “Familia” homosexuala “model” care si-a exploatat copilul intr-o RETEA PEDOFILA!/ Legitimarea stiintifica a pedofiliei/ Cel mai mare mars pentru viata din Irlanda [VIDEO]/ DEMONSTRATIE PRO-FAMILIE LA BUCURESTI, DU
  13. Pingback: IADUL HOMOSEXUAL: “Familia” homosexuala “model” care si-a exploatat copilul intr-o RETEA PEDOFILA!/ Legitimarea stiintifica a pedofiliei/ Cel mai mare mars pentru viata din Irlanda [VIDEO]/ DEMONSTRATIE PRO-FAMILIE LA BUCURESTI, DU
  14. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  15. Pingback: MATERNITATEA SUROGAT: deja o “afacere” in Romania? [VIDEO] - Recomandari
  16. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare