Evenimentul zilei agita, in continuare, marota fundamentalismului BOR, atacandu-l pe parintele Iustin si pe… patriarh. Raspunsul Biroului de Presa Patriarhal

24-02-2011 4 minute Sublinieri

UPDATE

Nu este curios faptul ca mai toata presa slugarnica total fata de actualul presedinte (Hotnews, EvZ, Romania libera, dar si TVR, din ce am auzit) este si cea mai virulenta la adresa BOR?

Ce s-a întâmplat recent la mănăstirea lui Iustin Pârvu nu este şi nu trebuie interpretat ca un “incident”.  Aniversarea cu parfum legionar a călugărului este doar expresia cea mai stridentă a unui fundamentalism ce caracterizează o parte deloc de neglijat a clerului şi a laicilor practicanţi din BOR. Fireşte, nu e indicat să vorbeşti despre funie în casa spânzuratului, dar sunt lucruri care deja ţin de evidenţă.

Mulţi dintre cei ce intrăm regulat în bisericile ortodoxe, dintre cei ce ascultăm predicile preoţilor sau poveţele date sub taina spovedaniei putem realiza profunda neadaptare spirituală a unor preoţi la vremurile actuale. Asta în contrast cu perfecta asimilare a regulilor unui capitalism feroce, în virtutea cărora, cel puţin în unele biserici din Bucureşti, îşi permit să perceapă sume exorbitante pentru serviciile religioase. Dacă simpla observaţie şi interacţiunea cu oamenii Bisericii nu ar fi suficientă, atitudinea Patriarhiei faţă de ce se petrece la Petru Vodă demonstrează cu asupra de măsură cele de mai sus. După abia trei zile de când i s-a cerut un punct de vedere, Patriarhia publică un comunicat, în care evită însă cu îndărătnicie să se pronunţe. În stilul deja consacrat, în duh de ceartă, Patriarhia îi trage de urechi pe jurnaliştii care tratează subiectul şi nu spune de fapt nimic despre problema în sine.

În cazul “Petru Vodă”, strategia are un dublu sens. Dintr-un anumit unghi, problema pare chiar favorabilă PF Daniel, care o poate folosi ca armă împotriva mitropolitului de la Iaşi, ÎPS Teofan, care arhipăstoreşte şi ţinutul Neamţului, unde este situată mănăstirea lui Iustin Pârvu. Autonomia eparhială prin care Patriarhia a aruncat în cârca ÎPS Teofan responsabilitatea pentru manifestările legionare de la Petru Vodă nu l-a împiedicat însă pe patriarh, în urmă cu doar câteva luni, să intervină la CNA în defavoarea unei cereri a Mitropoliei Moldovei de a acorda licenţă pentru un nou post de radio creştin, Doxologia. Atunci, patriarhul a considerat că autonomia eparhială nu justifică o asemenea îndrăzneală, prin care Trinitas-ul şi-ar fi pierdut exclusivitatea în zonă. Dezicerea de problema de la Petru Vodă ar fi avut şi o doză accentuată de ipocrizie. Căci în 1990 însuşi actualul patriarh, în calitate de proaspăt mitropolit al Moldovei, aproba înfiinţarea acestei mănăstiri. Şi dacă atunci nu ar fi avut cum să prevadă derapajele la care s-a ajuns astăzi acolo, în 2008 sigur ştia că gruparea monahală şi mulţi dintre credincioşii ce frecventau mănăstirea ajunseseră să împărtăşească ideologia naţionalist-legionară. În cunoştinţă de cauză deci, în urmă cu fix trei ani, când Iustin Pârvu a împlinit 89 de ani, proaspătul patriarh, ce era în acelaşi timp şi locţiitor de mitropolit al Moldovei, l-a primit în reşedinţa de la Iaşi pe călugărul cu vederi de extremă dreapta şi, ca un dar aniversar, a cerut Sinodului ridicarea sa la rangul de arhimandrit. Rezultatul a fost că, până la urmă, Petru Vodă a devenit un fel de stat în statul BOR, un loc unde Constituţia României are infinit mai puţină trecere decât literatura legionară. “Duhovnicul neamului” Iustin Pârvu săvârşeşte slujbe de cununie în absenţa actelor de căsătorie civilă, pentru a vorbi doar de evenimentele devenite publice prin însăşi infatuarea personajelor ce s-au considerat astfel “alese”. După ce l-a “girat” de două ori, patriarhul nu ar fi fost, aşadar, consecvent cu sine însuşi dacă l-ar fi apostrofat acum pe bătrânul fost legionar şi fost deţinut politic în închisorile comuniste. În al doilea rând, o atitudine tranşantă ar fi prezentat riscul de a stârni “sminteală” în Biserică. Patriarhul îşi cunoaşte foarte bine “turma”. Ştie că nu sunt puţini cei care ar fi în stare să cânte din toţi rărunchii “Sfântă tinereţe legionară”, pe care astfel i-ar putea pierde.

Nu în ultimul rând, trebuie zis că atitudinile tranşante nu sunt specialitatea actualei conduceri a BOR. Mitropolia de la Cluj, de pildă, a fost tolerată tot ca un fel de stat în stat, deşi a stat mereu ca un ghimpe în coasta celei de la Sibiu. Patriarhul a închis ochii şi a preferat să nu se uite deloc în acea curte, câtă vreme a trăit rivalul său de la alegerile din 2007, ÎPS Bartolomeu. Când acesta a trecut la Domnul în schimb, a înfiinţat rapid la Cluj o subredacţie a ziarului “Lumina”. Ţinând cont de vârsta înaintată a lui Iustin Pârvu, se pare că aceeaşi strategie a neimplicării va aplica şi la Petru Vodă. Fundamentalismul nu va dispărea însă din BOR odată cu foştii legionari. Ca o boală ruşinoasă, acesta s-a trasmis deja la mulţi din tânăra generaţie. Asta poate şi pentru că BOR a condamnat masoneria, în perioada interbelică, dar niciodată legionarismul. Şi nici măcar nu trebuie să fii filosemit ca să observi asta.


Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu opiniile exprimate de către domna Mirela Corlăţan în editorialul cu titlul Oaza verde de la Petru Vodă, apărut în Evenimentul Zilei din 23 februarie 2011, ţinem să precizăm următoarele:

Nu ne mai miră stilul doamnei Mirela Corlăţan de a-şi scrie editorialele referitoare la diferite aspecte ale vieţii bisericeşti, stil care, trădează, de fapt, pentru cine lucrează şi, mai ales, ce urmăreşte. Bineînţeles că domnia sa are toată libertatea de a scrie despre orice subiect şi oricum, cu atât mai mult cu cât nu are nicio responsabilitate privind menţinerea unităţii sau comuniunii într-o comunitate bisericească. De regulă, în materialele sale de presă, doamna Mirela Corlăţan urmăreşte cu orice preţ senzaţionalul, inclusiv prin încercări de învrăjbire sau punere în contrast a unor ierarhi sau prin speculaţii gratuite în legătură cu presupuse atitudini contradictorii ale activităţii acestora.

Însă un păstor spiritual al unei comunităţi bisericeşti trebuie să adune nu să dezbine pe credincioşi, să vadă mai întâi lumina din oameni, nu să caute cu prioritate umbre spre a-i denigra.

În acest sens, vedem că doamnei Mirela Corlăţan îi este mult mai uşor să critice „taxe mari la botezuri şi cununii” în Bucureşti, decât să observe totala lipsă de transparenţă privind finanţarea unor publicaţii cotidiene care în mod sistematic atacă Biserica Ortodoxă Română.

Iar în legătură cu nedumeririle sale referitoare la înfiinţarea unei subredacţii a publicaţiilor Lumina în municipiul Cluj-Napoca, precizăm faptul că aceasta era necesară şi pentru că în oraşul de la poalele Feleacului se tipăreşte ediţia regională de Transilvania a ziarului Lumina al Patriarhiei Române. Probabil că răspunsul negativ primit de doamna Mirela Corlăţan la solicitarea sa de angajare la cotidianul Lumina cu mai mult timp în urmă nu a fost uitat. Se vede că scopul articolului nu este informarea publicului, ci denigrarea Bisericii.

Nota noastra:

Numai o jurnalista “competenta” si cu agenda ca Mirela Corlatan (asa cum a aratat si comunicatul Patriarhiei) a putut sa scoata otravitul editorial in care este atacata, practic, BOR, facandu-se trimitere, intr-un mod halucinant, la condamnarea masoneriei de catre Sinod, din anul 1937, pentru a se cere, practic, o condamnare echivalenta a legionarismului!

Autoarea are un lung sir de personalitati ale BOR pe care le-a atacat de-a lungul vremii: de la Mitropolitul Teofan la Mitropolitul Bartolomeu si ajungand, mai nou, culmea, chiar la Patriarhul Daniel, dupa ce il elogiase, anterior, pentru “modernismul” sau. Se pare ca asteptarile i-au fost inselate, cel putin pentru moment… In orice caz, iata la ce sunt bune uneori si atacurile acestea otravite: unde altundeva sa vedem puse laolalta si acuzate de acelasi lucru persoane ca parintele Iustin Parvu si Patriarhul Daniel? 🙂

Legaturi:


Categorii

Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Pagini Ortodoxe, Parintele Iustin, Patriarhul Daniel, Presa, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Evenimentul zilei agita, in continuare, marota fundamentalismului BOR, atacandu-l pe parintele Iustin si pe… patriarh. Raspunsul Biroului de Presa Patriarhal

  1. Faptul ca Mirela Corlatan este greco-catolica nu are absolut, dar absolut nici o legatura cu articolul.

  2. @Olah:

    La modul general nu are, insa nici nu e nesemnificativ faptul ca printre jurnalistii care scriu pe teme bisericesti, dintre cei mai vehementi impotriva BOR sunt greco-catolicii…

  3. PF Daniel a fost mult prea mult un manager al Bisericii si mult prea putin un parinte de fii duhovnicesti. Asta s-a vazut in luarile Sale de pozitie, in atitudini, dominatie… Totusi acum are o atitudine parinteasca (indusa de circumstante, de imagine as zice). Nu ar strica sa fie mai mereu asa, mai aplecat spre adevar, mai deschis spre nevoile spirituale (si materiale, de care a avut, ce-i drept, mai multa grija) ale pastoritilor.
    Ar fi o revigorare, o usurare meritata pt multi.

  4. @ exegeticus:

    Sa nu ne imbatam cu apa rece 🙂

    In comunicate si in omilii poate sa fie foarte bun… In rest, scapa cine poate 🙂

  5. Iata ca doamna M.C. reuseste imposibilul – uneste intunericul cu lumina.
    Parintele Iustin protejat de patriarh :))
    Numai in “patericul” EVZ se putea citi o asemenea perla.

  6. Frate Admin, vezi ca a mai aparut un articol “calomniator” si batjocoritor la adresa BOR si in “Romamia Libera”, intitulat “Pentru cine se cântă “Sfântă tinereţe legionară”. Pentru BOR?”, semnat de o anume autoare…SABINA FATI!

    Se pare ca incepe un “tir de batjocori si calomnii” la adresa BOR, care nu este exclus sa fie “comandat” expres de catre “neprietenii” Bisericii Ortodoxe, ca o “contraofensiva” mediatica denigratoare, la ofensiva apologetica a crestinilor orttodocsi care a izbucnit acum cateva zile pe net, cu prilejul batjocoririi Parintelui Iustin si a Manastirii Petru-Voda !

    Cum se spunea si in RASPUNSUL PATRIARHIEI…un pastor ADUNA LUMEA si o UNESTE si nu o dezbina…!

    Iar daca Patriarhia are datoria sa UNEASCA si SA-I TINA UNITI pe membrii ei si pe fii ei, atunci si NOI, crestinii ortodocsi avem DATORIA sa FIM UNITI unii cu altii si toti cu pastorii nostrii cei legiuiti, ierarhii si preotii si diaconii din cuprinsul BOR!!

    SA incepem sa facem ACUM si CAT MAI BINE si cat mai COMPACT, acest lucru toti cei care iubim BISERICA ORTODOXA, si ORTODOXIA, sa uitam scaderile si neajunsurile si slabiciunile si “smintelile” pastorilor nostri din trecut si ale …Patriarhului, si SA FACEM ZID in jurul ierarhilor si a Patriarhului si a PATRIARHIEI, si sa FIM UNITI de acum incolo pentru viitor, fiindca fara ierarhii si pastorii care ni i-a dat Hristos nu putem sa ne mantuim, oricat de moral si integru si curat am trai si oricata invatatura si teologie ortodoxa si patristica am cunoaste fiecare dintre noi!

    Trebuie sa le raspundem acestor batjocoritori si denigratori intr-un mod inteligent si raspicat si CONCERTAT si argumentat…si docuementat…!

    Spunea o data presedintele Basescu ca accepta orice “critica” impotriva lui, venita de la oameni politici care stiu ce inseamna viata de stat si viata politica din Romania, dar nu accepta criticile unor “inconstienti” si “necunoscatori” si “paraleli” si “neimplicati” in ceea ce inseamna viata politica a Romaniei (redau idea lui din memorie cu aproximatie)!

    Asa si Biserica, accepta critici de la cei care PRACTICA si traiesc si experiaza si urmeaza in vaita lor, INVATAURA ORTODOXA despre lume si viata si care TRAIESC real si ACTIV viata spirituala si eclesiastica a Bisericii in comunitatile in care sunt implicati ca membrii ai Bisericii, dar nicidecum nu accepta Biserica “criticile” (cu atat mai putin cele neintemeiate si nefondate) venite de la NEPRACTICANTI si de la acei crestini neimplicati in viata de zi cu zi a comunitatilor bisericesti din cuprinsul jurisdictiei canonice a BOR, pentru faptul ca sunt “critici” NEREALISTE, care apartin unor oameni STRAINI de viata Bisericii si care habar nu au ce inseamna CRESTINIMSUL ORTODOX, si care isi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le stiu din propria experienta…!

    Asadar SA NE UNIM, si mai ales SA NE IERTAM unii pe altii (fratii care comentam INCA si neintelept si fara DRAGOSTE FRATEASCA “in contradictie” unii cu altii pe principalele forumuri si bloguri ortodoxe), si SA NE UNIM cu totii IN JURUL PASTORILOR NOSTRI si in jurul PATRIARHULUI si a PATRIARHIEI si sa FIM ALATURI DE EI. De asemena sa incepem SA NE RUGAM MAI MULT pentru pastorii nostrii si cu totii sa incepem O MARE CONTRAOFENSIVA APOLOGETICA de aparare a Bisericii noastre ORTODOXE si a NUMELUI ei si a IMAGINII EI si a INVATATURII ei, in razboiul acesta denigrator care s-a pornit impotriva ei si a pastorilor ei! AMIN!

    SLAVIT SA FIE DOMNUL!

  7. @ioana

    As avea motive personale fff puternice sa va impartasesc parerea fata de Patriarh.
    Dar cred totusi ca mai buna pentru dumnealui ( si pentru noi) este rugaciunea , cu atat mai mult cu cat ASTA facem la toate slujbele la care participam la Biserica. Si atunci macar SA NE STRADUIM sa ne rugam cu sinceritate.

  8. AnaR,
    aveti dreptate, dar trebuie sa fim si realisti. Nu am nimic PERSONAL cu Patriarhul, eu am comentat articolul. E fortata rau nota acolo.
    Cum zice admin, sa nu ne imbatam cu apa rece.

    admin,
    curios ca s-a unit presa presedintelui impotriva BOR?
    Oare sa aiba legatura cu refuzul Patriarhul de a primi postul de prim ministru, sau atunci a fost doar o gluma (nu-mi mai amintesc exact)?

  9. Pentru ca acest regim sa fie ticalos pana la capat (impreuna cu cei care il sustin), isi da pe fata arama si in privinta Bisericii, demonstrand inca o data ca nu au frica nu doar de propriul popor care i-au ales, dar nici frica de Dumnezeu. Bine spunea un Parinte ca unii atunci cand cad, mai ales din pricina mandriei si necredintei, Dumnezeu ii lasa sa cada pana in strafundurile iadului.

  10. Nu-mi amintesc ce masura s-a luat in cazul asa zisei piese de teatru “Evanghelistii”, scrisa de …imi scapa numele…
    Centrul de monitorizare nu functioneaza si in cazul semitilor care terfelesc credinta poporului in mijlocul caruia traiesc? Nu-mi amintesc ca aceasta duduie sa fi fost chemata la bara pentru a oferi explicatiile cu care ne-a ramas in continuare datoare.

  11. Citat:
    “Mulţi dintre cei ce intrăm regulat în bisericile ortodoxe, dintre cei ce ascultăm predicile preoţilor sau poveţele date sub taina spovedaniei putem realiza profunda neadaptare spirituală a unor preoţi la vremurile actuale.”

    Sa stie toata lunea ca preotii nu trebuie sa se adapteze (e suficient sa le stie) la vremurile actuale. Ei urmeaza invatatura Evangheliei si a Sfitilor Parinti. Mirenii trebuie sa urmeze cum pot primul sfat ce-l primesc la spovedanie.

  12. nu am inteles de ce BOR ar trebui sa condamne legionarismul. nu l-a condamnat procesul de la Nurenberg.

  13. Imi cer iertare pt interventie, dar poate c-ar fi necesar sa realizati o sinteza despre legionarism. Eu nu stiu prea multe lucruri despre aceasta miscare si sunt cam confuza. A fost sau nu condamnata de Biserica? Este normal ce au facut maicutele de la Petru Voda? Adica as vrea o pozitie corecta si moderata ca pe zi ce trece sunt din ce in ce mai bagata in ceata si nu stiu ce sa mai cred…. Daca nu considerati important comentariul, puteti sa-l stergeti.

  14. Mie mi se pare destul de clar ca (din prostie sau poate mai degraba de o maniera calculata) Sabina si Mirela pun presiune pe Patriarh si pe ierarhie ca sa ia o atitudine dura impotriva celor de la Petru Voda care (din prostie sau poate iar cu tinta precisa stabilita de diversi infiltrati) si-o cauta de prea mult timp cu lumanarea si streseaza toata suflarea ortodoxa romaneasca cu smintelile lor zelotiste. Ziaristele au simtit miros de sange iar acum forteaza un conflict mai, mai de s-o pune de o SCHISMA, ca sa ajunga in sfarsit BOR in starea jalnica pe care ele pe de o parte si-o imagineaza (caci BOR altminteri o duce mult mai bine decat zice Sabina), iar pe de alta parte si-o doresc. Nu este exclus nici faptul ca anumiti baieti cu ochi albastri care posteaza cu vitejie legionara sa fie mana in mana cu anumite ziariste care infiereaza cu manie proletara, actiuni coordonate de Mr. Satan care o stie bine p-aia cu divide et impera si lupta pe multiple fronturi. Nici nu inteleg ce vrea de fapt Sabina cand atat Iasiul cat si Bucurestiul au spus clar ca nu sunt de acord cu miscari xenofobe si antisemite, ergo, in masura in care ML a fost asa (si a fost in mare masura), BOR respinge ML. Pana una alta eu zic ca ierarhii nostri au reactionat cu blandete, discernamant si suficienta fermitate, aratand ca ii preocupa unitatea turmei. Pe dracu il preocupa exact opusul. Asa ca sa ne rugam pentru ierarhii nostri si sa cautam sa ne pastram calmul. Ce e val ca valul trece.

  15. Malefica femeie Alina Mungiu Pippidi a scris piesa, dar atunci(2006) nici din partea ierarhiei Iasiului nu s-a scos un cuvintel, asa ca ce sa le mai cerem centrelor de monitorizare…

  16. doua buCATZELE de ziar, care vorbesc din gura stapanului! latra si ele, ca sa-si ia bucatzica! iar noi… sa fim calmi, caci mult a fost… putin mai este! Doamne ajuta!

  17. TARA PIERE DE TÁTARI IAR “DESTEPTELE” DE ZIARISTE DE LA DE LA EVENIMENTUL ZILEI SE PIEPTANÄ CU …SCRIERI FARA SENS , FARA LOGICÁ , CU BIRFE IEFITINE DE 2 CENTI

    ACUM 12 ANI INTR-O BISERICA ORTODOXÁ ( NU ROMANEASCÁ ) DIN OCCIDENT AM VAZUT FATA DE MASA DIN FATA ALTARULUI , ERA STAGUL VERDE CU GRATII DE FIER ( SIMBOLUL LEGIONARILOR) IAR PESTE EL ERAU COLIVA , VIN SI TOATE CELE PENTRU PARASTAS SI PREOTUL ACELA CINTA – SI LE FÁ LOR VEJNICA POMENIRE DIN NEAM IN NEAM -(bineinteles intro romana stilcitá , erau in bisericá , rusi , romani , greci , etiopieni , italieni , yugoslavi , toate neamurile ortodoxe .SI NIMENI NU S-A SUPARAT , NU A COMENTAT , NU A FÁCUT ATITA VILVÁ CIT FAC TOVARASELE DE LA EVENIMENTUL ZILEI

    SINT STUPIDE , LE DERANJAZÁ CINTECELE ISTORICE ALE NEAMULUI ROMANESC , DAR BIROURILE VRAJITOARELOR OFICIALE D E LA BUCURESTI NU LE DERANJAZA ??? , SAU FILMELE PORNO CARE STRIC A MINTEA TINERELOR ???

  18. DA! O surpriza “frumoasa”…, din partea lui ION CRISTOIU!

    O adevarata PUNERE LA PUNCT a prostiei si a lipsei de profesionalism de care dau dovada atat de multi jurnalisti din Romania!

    Spre deosebire de alti jurnalisti care cu vremea s-au “ramolit” si “rutinizat”, cu omul acesta s-a intamplat altceva, a apucat pe un alt drum, pe care putini oameni ai presei si intelectuali, se hotarasc sa mearga catre apusul vietii lor, acela al “cizelarii” si al “slefurii” stilului scriitoricesc si a viziunii lor asupra lumii si vietii…!

    In personalitatea si viata lui ION CRISTOIU Se vede de la o vreme incoace o INTELEPCIUNE si o MATURITATE si o capacitate critica de analiza a ceea ce se intampla in Romania, pe care, cu parere de rau, nu o au multi din analistii (politici, economici, etc)…care apar mereu pe la posturile tv si care sunt atat de fuduli cu superficialitatea lor. La Ion Cristoiu se vede o MARE TRANSFORMARE fata de cum era, ca om al presei in anii de dupa revolutie…

    Parca atunci era mai artagos, si uneori era chiar “antipatic” publicului, dar de catva timp este UN ALT OM, un om mult schimbat…, insa spre bucuria multor cititori si simpatizanti ai sai…este mult schimbat IN BINE!

    Cinste lui ca scris acest articol! ESTE unul din “greii” presei noastre, ba chiar un mare formator de opinie publica in tara asta!
    Merita sa fie luat in seama acest articol al sau, caci reprezinta o “demonstratie” despre cum ar trebui sa scrie un jurnalist articolele pe care se hotaraste sa le publice in presa.

    Ce “discrepanta” si diferenta crasa de maturitate si viziune si intelegere jurnalistica este intre modul cum a apreciat acest mare jurnalist “evenimentul” petrecut zilele trecute la Manastirea Patru-Voda, cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Parintelui Iustin, si respectiv modul de apreciere al celor doua jurnaliste si al jurnalistilor tv, care au facut mare tam-tam pe seama acestui eveniment!

    Salutam si apreciem aceasta LUARE DE POZITIE a acestui mare om al presei romanesti si ii dorim sa scrie si alte asemenea articole intelepte in viitor, aratand cititorilor de presa, ce inseamna sa fii un adevarat jurnalist…!

    Multumiri MAESTRE!

    Doamne Ajuta!

  19. o mica continuare…!

    Ar fi atat de intelept, daca Insasi Patriarhia Romana a BOR, l-ar “coopta” pe acest om in REDACTIILE postului de Radio “TRinitas” si ale Televiziunii ‘TRINTAS’!

    Cu experienta jurnalistica pe care a acumulat-o in atatia zeci de ani de presa scrisa si in atatea emisiuni tv. la care a participat ca invitat important si ca analist renumit, la cele mai bine cotate posturi TV din Bucuresti, acest om, Ion Cristoiu, ar putea aduce un mare AJUTOR presei Bisericesti, si le-ar putea face un serios “up-grade” tinerilor jurnalisti ai Radioului si ai Televiziunii TRINITAS, care uneori arata ca sunt inca lipsiti de experienta si stangaci in munca lor jurnalistica, si nu au dobandit inca acea “priepere” si “dexteritate” tipica si autentica si plina de maiestrie, pe care o au adevaratii si experimentatii jurnalisti ai presei laice…! Or, Ion Cristoiu ar putea fi un providential “profesor” pentru ei!

    Da! cred ca Ar fi UN MARE CASTIG pentru BOR si pentru publicul DORITOR de presa DE CALITATE, cooptarea unui astfel de om in slujba canalelor media ale Bisericii noastre!

    Si mai frumos ar fi, ba chiar “ideal”…,daca alaturi de Parintele DIMA, a caror emisiuni sunt cele mai “gustate” si apreciate de catre telespectatorii Televiziunii Trinitas, ar avea o emisiune in cadrul postului TV Trinitas, si Ion Cristoiu, asa cum are Victor Ciutacu emisunea lui de…”Vorbe Grele” pe una dintre “antene”!

    Cred ca Ion Cristoiu ar fi un jurnalist nimerit si potrivit pentru astfel de emisiuni, si la o astfel de TRELEVIZIUNE cum este TRINITASUL (care este o televiziune sobra si serioasa si cu bun renume) si cred ca el si invitatii lui, NU AR SPUNE “vorbe grele si jignitoare” la adresa altor oameni din tara asta, ci VORBE INTELEPTE si DREPTE si utile celor care doresc sa le auda…!

    Pacat insa ca Patriarhia Romana a BOR, nu are sufieciente resurse finaciare sa stimuleze si “convinga” si sa coopteze astfel de mari jurnalisti ca sa i se alature in activitatea sa publicistica…!

    Dar Dumnezeu E MARE si nebanuite sunt Caile Sale… !

    Slava LUI pentru toate!

  20. @ Vela Gheorghe:

    Sa nu ne exaltam exagerat totusi. Idealizam foarte mult. Omul in cauza nu stim sa fie nici prea credincios si niciun caracter prea onorabil. E notorie rasucirea sa oportunista la 180 de grade de la cel mai dur critic al lui Basescu, la unul din cei mai slugarnici aplaudaci ai lui si mai ales ai duduilor din anturajul sau. Asta cam provoaca greata. Iarta-ne.

  21. Pingback: RINOCERII GANDIRII: cum au ajuns parintii Ilie Cleopa si Dumitru Staniloae exponentii ”extremismului nedemocratic” si ”atroce”
  22. Pingback: Grava sminteala a unui ieromonah-blogger care SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE INTRE HOMOSEXUALI si HULESTE ORIBIL SI JOSNIC MEMORIA PARINTELUI IUSTIN - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare