ASCOR SIBIU L-A OMAGIAT PE VALERIU GAFENCU. Stire pe agentia patriarhala Basilica (23-02-2011 09:27)

23-02-2011 1 minut Sublinieri

UPDATE: se pare ca Basilica a retras articolul, care acum se gaseste pe site-ul cotidianul patriarhal Lumina.

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Sibiu, a organizat, vineri, 18 februarie, o serie de manifestări religios-culturale menite să marcheze împlinirea a 59 de ani de când Valeriu Gafencu, numit şi ‘Sfântul Închisorilor’, a trecut la cele veşnice. Studenţi, elevi şi credincioşi au venit la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a participa la o slujbă de Parastas oficiată după Vecernie de un sobor de preoţi din care au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Visarion Joantă, pr. lect. dr. Petru Pantiş, coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Vasile Dariciuc şi diaconul Mihai Susan. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic ‘Sfântul Andrei’ al Catedralei mitropolitane, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediţia de Transilvania.

‘Seninătatea şi profunzimea credinţei’

După slujba de Parastas, preşedintele ASCOR Sibiu, Ciprian Onica, a vorbit celor prezenţi despre importanţa momentului de rugăciune închinat lui Valeriu Gafencu. La final, pr. lect. dr. Petru Pantiş s-a adresat celor prezenţi şi a evocat personalitatea şi jertfa lui Valeriu Gafencu, care ne depăşesc şi care ni se prezintă ca un model cum nu mai există în zilele noastre.

Manifestările dedicate lui Valeriu Gafencu au continuat în Aula ‘Ioan Meţianu’ a Facultăţii de Teologie ‘Andrei Şaguna’ din Sibiu, unde s-a vizionat filmul biografic ‘Noaptea Pătimirilor’. Participanţii au avut posibilitatea să afle mai multe lucruri despre viaţa lui Valeriu Gafencu şi să discute mai mult despre martiriul în numele lui Hristos.

Comentariu: Nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca Basilica a preluat stirea despre comemorarea Sfantului Valeriu Gafencu dupa scandalul mediatic provocat zilele trecute de gardienii corectitudinii politice si ai antisemitismului inventat.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Valeriu Gafencu

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “ASCOR SIBIU L-A OMAGIAT PE VALERIU GAFENCU. Stire pe agentia patriarhala Basilica (23-02-2011 09:27)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EVZ agita, in continuare, marota fundamentalismului BOR, atacandu-l pe parintele Iustin si pe… patriarh. Raspunsul Biroului de Presa Patriarhal
  2. Slava Domnului! Dragostea Sfantului incepe sa dogoreasca. Gheturile incep sa se topeasca. Raiul ne trimite vant inmiresmat. Slava Domnului si cinste Marturisitorilor Lui!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare