RAZBOIUL IMPOTRIVA SANATATII ROMANILOR CONTINUA PE TOATE FRONTURILE. O multime de sfaturi si avertismente medicale si de nutritie foarte utile oricui/ DIN NOU DESPRE DIRECTIVA UE REFERITOARE LA ETICHETAREA PRODUSELOR NATURALE, CARE INTRA IN VIGOARE LA 1 APRILIE (Stiri sanatate 9-14 februarie 2011)

14-02-2011 3 minute Sublinieri

Rugati-va sa nu va imbolnaviti! Lista medicamentelor compensate si gratuite va fi redusa si inlocuite cu unele mai ieftine. Numarul paturilor din spitale va fi mai mic pana la sfarsitul anului. Toate sunt promise de Guvernul Boc in scrisoarea de intentie convenita cu FMI-ul.

  • Antena3:

Proteste la spitalele din toată ţara, faţă de decizia de comasare a acestora

Proteste la Iaşi şi Ţăndărei faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele

Sute de oameni au protestat în faţa primăriei Babadag faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a spitalului

  • TVR:

Protest la spitalul Caritas (VIDEO)

Protestele din spitale se intensifică (VIDEO)

Medicii de familie nu vor muncă în plus pe banii lor! (VIDEO)

  • Realitatea.net: 

Zeci de angajaţi ai spitalului din Câmpia Turzii protestează faţă de decizia de comasare a spitalelor
Cseke Attila nu vede rostul protestelor din sistemul sanitar

Din ce în ce mai mulţi medici români profesează în Belgia

Medicii de familie au decis sâmbătă să nu semneze contractul-cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și să conteste în instanță actele normative prin care sunt obligați să muncească forțat și să asigure informatizarea din bani proprii. Medicii de familie s-au reunit, sâmbătă, într-o conferinţă organizată de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor de Medicina Familiei (FNPMF), unde au discutat despre problemele din sistemul de sănătate şi despre măsurile de protest pe care le vor lua împotriva Ministerului Sănătății și CNAS. „Contractul-cadru, pe doi ani, decapitează liberalismul profesiei medicale, afectează drepturile pacienţilor şi încearcă subjugarea birocratică a medicilor din asistenţa primară, promovând falsa dezbinare şi deprofesionalizarea“, au spus reprezentanţii medicilor de familie, se arată într-un comunicat dat la sfârșitul conferinței. O altă măsură luată de medicii de familie este depunerea cererilor de obţinere a certificatelor de conformitate, pregătind emigrări masive.

Muncă forțată, plafoane la rețete și informatizare din bani proprii

Medicii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi practic obligaţi să susţină informatizarea sistemului din bani proprii, dar şi să asigure servicii de permanenţă împotriva voinţei lor. De asemenea, sunt nemulțumiți și de impunerea plafoanelor la prescripțiile medicamentelor, care i-ar pune în situația de a-și alege pacienții care consumă mai puține resurse. Mai mult, Ministerul i-a anunţat că dacă nu semnează contractul cadru, vor deroga medicii din ambulatorii să le preia listele de pacienţi, însă „conform legii 95, este ilegal să practice o specialitate pentru care nu s-au pregătit”. “Împreună cu colegii de alte specialităţi ne vom opune încercărilor patetice ale ministerului de a induce o sciziune între specialităţi. Nu ne aşteptăm şi nu mai dorim ca MS sau CNAS să ne cheme la «consultări». Dorim să îi asigurăm pe guvernanţi de întreaga noastră disponibilitate de colaborare în cazul în care doresc realmente să discutăm serios şi bazat pe argumente, dar şi de hotărârea de a merge până la capăt cu protestele”, au conchis reprezentanţii medicinei de familie.

Vezi si: Comunicat al Forului Ortodox Roman cuprinzand relatarea ultimei (FALSE) dezbateri de la Ministerul Sanatatii pe tema cardurilor de sanatate. Concluzie: SE MINTE, SE SFIDEAZA SI SE APLICA POLITICA “FAPTULUI IMPLINIT”…

*

În ce măsură, dacă mănânci margarină, iaurt, pâine, ouă sau alte astfel de alimente te vindeci de boli de inimă, de stomac sau chiar devii puternic? Asta doar pentru că scrie pe etichetă că “tratează anemii”.

România a semnat un Codex alimentar. Asta înseamnă că trebuie să aplice regulamentul Comisiei Europene. Documentul impune, printre altele, eliminarea etichetelor de pe alimentele care promit vindecări miraculoase.

În aceeaşi cateogorie mai intră suplimentele alimentare şi produsele naturiste.

Producătorii ne asigură că alimentele chiar au calităţi terapeutice şi că eliminarea etichetelor ar avea ca efect imediat invazia alimentelor nesănătoase.

Voci avizate pe acest subiect, la Ora de ştiri: Daniela Raiciu – reprezentant firmă produse naturiste şi Corina Zugravu – nutriţionist

Primul deces cauzat, în această iarnă, de gripa porcină in Hunedoara: un bărbat de 51 de ani

Un tânăr de 15 ani din comuna Horea a murit de gripă porcină

  • EvZ:

Gripa nouă, „vinovată” de problemele cu somnul

Surprizele din produse “0%”

Europencele „mor pe capete” de cancer pulmonar

Ciocolata scade colesterolul „rău”

  • Jurnalul national:

Ce mănânci când ai colesterolul mare

Minunile bicarbonatului

Habar n-ai ce stresat eşti!

  • Antena3:

Medicii de familie sunt disponibili non-stop, de acum, la numărul de telefon 1363

Omenirea creşte alarmant în greutate: Numărul obezilor s-a dublat în ultimii 30 de ani

  • TVR:

Românii campioni la bolile de inimă (VIDEO)

Cancerul: maladia lipsei de informare! (VIDEO)

  • Gandul:

Cum poţi preveni cancerul de prostată cu ajutorul alimentaţiei

Top 5 al celor mai nesănătoase obiceiuri alimentare ale românilor

Ce pericole ascund pilulele contraceptive

Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Fasolea scade riscul de cancer de colon

  • Adevarul:

Cât de periculoşi sunt hormonii din alimente

Copiii, victimele reclamelor „gustoase“

Tinerii, tot mai afectaţi de boli hepatice

Oţetul de mere, un leac cu beneficii multiple

Cum tratăm corect pneumonia

Cinci lucruri pe care ar trebui să le știți despre somn

  • Realitatea.net:

Culcatul târziu şi trezitul devreme pot cauza atacuri de cord

Când suntem îndrăgostiţi avem simptome de nebunie

  • Hotnews:

Consumul zilnic de sucuri carbogazoase light creste riscul de accident cardiovascular cu 61%

Alerg, deci sunt mai sanatos. Intrebari si raspunsuri despre alergarea pe distante scurte, cu dr. Alin Popescu

Trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre insuficienta venoasa


Categorii

Presa, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “RAZBOIUL IMPOTRIVA SANATATII ROMANILOR CONTINUA PE TOATE FRONTURILE. O multime de sfaturi si avertismente medicale si de nutritie foarte utile oricui/ DIN NOU DESPRE DIRECTIVA UE REFERITOARE LA ETICHETAREA PRODUSELOR NATURALE, CARE INTRA IN VIGOARE LA 1 APRILIE (Stiri sanatate 9-14 februarie 2011)

  1. filmul este mincinos. tipa este plătită de industria farmaceutică. se cunosc atâtea „alimente“ care nu conțin ceea ce scrie pe etichetă și nu produc efectele despre care se spune tot acolo.

    la minutul 7 și 38 de secunde spune că „să stăm liniștiți că populația României nu va crește atât de mult…“

    și apoi că nu vom ajunge să mâncăm pastile, dar exact asta se întâmplă deja în lume, în special Americaca, unde oamenii consumă produse de sinteză și hrană plină de produse de sinteză ăn cantități industriale, cu efectele pe care le știm cu toții.

    mâncarea grea, carne, grăsimi, etc., este consumată tocmai pentru că este un anotimp rece, în care ai nevoie de proteine, de grăsimi, etc., pentru a rezista frigului. „astenia de primăvară“ este un alt t3ermen la modă pentru a impulsiona vânzările de legume.

    pătrunjelul are de 4 ori mai multă vitamină C decât o portocală… iar cel natural, românesc, are pe lângă multe alte calități și cea de curățire a rinichilor…

  2. filmul este mincinos. tipa este plătită de industria farmaceutică.

    A fi razvratit nu tine de duhul ortodox. Cata siguranta inchizitoriala in afirmatii… Cunoastem stilul. Noi stim deja totul, noi nu ne impiedicam de nuante, de o minima rigoare a cercetarii unei teme, nici de principiile morale referitoare la catalogarea oamenilor. Brrr…

    “Filmul” nu e mincinos, nici adevarat, e doar interesant si important ca dezbatere: are tot felul de pareri, de toate felurile, de la prezentatoarea care citeste din off si moderator (care isi asuma, evident, ideile prof. Mencinicopschi), pana la oamenii de pe strada, de la medicul apifitoterapeut si directoarea de la firma de produse “naturiste” (=naturale) si pana la doamna nutritionist Zugravu, care e abia ultima si in minoritate… Nu avem date despre dinsa si nici alte elemente ca sa o acuzam ca slujeste Big Pharma, atata vreme cat vorbeste atat de bine despre ceaiuri (nu cele de slabit) si despre… legume 🙂 Deci nu recomanda medicamente de sinteza pentru “astenie”, ci tot produse naturale! Acuma ca n-a zis chiar de patrunjel, ci a zis de muraturi si de portocale, chiar e ridicol si penibil sa gasim si in asta o vina… N-am prea incercat, recunoastem, sa mancam verdeata in loc de fructe. Si nici copiii nostri nu cred ca s-ar da in vant… Pana la proba contrarie, orice om de buna-credinta nu poate sa presupuna decat ca acestea sunt convingerile sincere ale dinsei, chiar daca partial sunt gresite, sunt infuentate de gandirea generala a medicilor si oficialitatilor.

    E real si ca exista multe produse zise naturiste care sunt contrafacute, desi e evident ca acesta este doar pretextul directivei CE. Iar faptul ca realizatorul TVR este atat de curajos si ca pune chiar problema reducerii populatiei atat de direct este mare lucru.. Ar fi culmea sa ne asteptam sa primeasca si confirmare oficiala 🙂 Dar faptul ca ideea a fost rostita pe postul public inseamna ceva!

    Lucrurile chiar sunt foarte amestecate si incurcate, inca asteapta multe lamuriri si am incercat putin sa le descalcim si explicam aici, atat cat am inteles si noi:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/08/cum-incearca-uniunea-europeana-sa-ne-invete-ca-doar-medicamentele-big-pharma-sunt-sanatoase-ce-se-intampla-de-la-1-aprilie-profesorul-gheorghe-mencinicopschi-explica-procesul-si-sugereaza-ipotez/

  3. Primul impuls a fost să îți (vă) răspund demonstrației de bun-creștin(i) din începutul răspunsului tău (vostru). Dar a trecut…

    Da, am greșit și nu am apucat să corectez. M-am referit doar la partea în care tipa vorbește despre etichete și „corectitudinea“ lor.

    Dacă eram unul din ăia care pretindeau că știu totul, nu aș fi pierdut timpul cu tine (voi). Nu aș fi avut cum…

    Că oamenii au uitat să mai mănânce verdețuri este un lucru nu distractiv, ci trist. Acestea conțin mult mai multe decât minunatele fructe, care de cele mai multe ori, și în special cele exotice, sunt culese înainte de a se coace. („Noi stim deja totul, noi nu ne impiedicam de nuante, de o minima rigoare a cercetarii unei teme…“)

    Nu am găsit o vină că nu a spus de pătrunjel, ci doar prezentam un fapt real. Cine vrea, ține seama de el, cine nu, e liber să se considere mai cunoscător ca alții…

    Da, „filmul“ e interesant, din punctele de vedere expuse de tine (voi). Însă nu va duce la vreo modificare în mentalitățile oamenilor. (asta e părerea mea) Ai (ați) putea spune că fiind transmis pe postul național, la o oră numai bună, ar fi avut toate șansele de a fi vizionat de români… Eu am făcut un mic experiment: am întrebat pe cei/cele care vând în magazinele naturiste dacă știu ce se va întâmpla cu magazinele în care lucrează după 1 aprilie. Poate am să fac același lucru după o săptămână de acum încolo, să pretindem că am lăsat filmul să își facă efectul. Dar sunt sigur aproape 100% că răspunsurile nu vor diferi cu rpea mult de cele primite anterior: „chiar e adevărat?“, „nu știm, nu ne interesează“, „ne reprofilăm, iar patronii fac la fel“, „e bine că se comasează spitalele și că se fac case pentru bătrâni din cele pretins comasate?“, etc….

  4. Nu am găsit o vină că nu a spus de pătrunjel, ci doar prezentam un fapt real. Cine vrea, ține seama de el, cine nu, e liber să se considere mai cunoscător ca alții…

    Dragul nostru, am avut si loi linkuri pe tema asta, daca imi aduc bine aminte. Atata doar ca nu se pot manca in loc de fructe. Contextul si modul in care ai spus o informatie buna a lasat mult de dorit. Cred ca nu e cazul sa intorci ironiile, daca tot e sa ne asumam cand am fost excesiv de categorici si acuzatori.

    Sa ne ierti, dar pur si simplu e o alergie la un anumit gen de mesaje, specific unor bloguri de un anumit tip.
    In rest, orice sugestie si orice informatie aduse fara aroganta sunt mai mult decat binevenite.

    Iarta-ne! Si multumim!

  5. În regulă. Am înțeles.

    Da, am și eu câteodată atitudinea celui care le știe pe toate, dar știu foarte bine că nu sunt acela… Doar că mă disperă ignoranța celor din jur.

    Deși eu știam că armurariul e cel mai bun medicament pentru rinichi, iată că și pătrunjelul are proprietățile lui, deloc de neglijat:

    „Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu.
    Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider .
    Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!“ (primit prin poșta electronică)

    Legat de „blogurile de un anumit tip“: nu cred că ați găsit ceva pe blogul meu care să vă facă să aveți acea alergie. Da, nu sunt un credincios, cel puțin nu așa cum considerați voi că ar trebui să fie un credincios, dar consider că toată lumea e liberă să creadă ce dorește. Iar dacă faptele mai sunt și bune, atunci e și mai bine.

    Consider că nu am niciun drept de a decide în ce și cine să creadă cineva.

    Dacă treaba asta vă deranjează câtuși de puțin și simțiți o nouă alergie, spuneți-mi și mă voi abține să mai scriu. Sau, mai simplu, băgați-mă la mesaje nedorite (spam) (e posibil să mă mănânce prea tare câteodată și să îmi vină să mai scriu câte una-alta, dar dacă sunt la nedorite, nu mai am niciun motiv să îmi pierd timpul scriind pentru servere).

  6. Doamne ajuta.

    Cei interesati de produse naturale de la manastiri sunt invitati sa viziteze si:

    http://www.sinaxa.net/trupsisuflet/index.php?route=common/home

    Sa aveti pace in inima.

  7. @razvratit:

    Blogurile la care ne refeream tocmai ca se dau mari reprezentate ale curentului marturisitor ortodox, murdarind grav prin instrumentalizare cinica, iezuita, si prin duhul delationist, inchizitorial – comunistoid, subiectele esentiale ce privesc Biserica si mantuirea.

    Acum, in ceea ce te (va) priveste… Va excludeti singuri din sfera Bisericii, ceea ce face sa nu existe confuzie cu privire la mesajul pe care il perpetuati. Evident ca nu suntem insa deloc de acord nici cu acest mesaj – consideram din multe motive, pe care nu avem timp, dar care pot fi intelese parcurgand materialele de pe site, ca orice razvratire lumeasca este sortita nu doar esecului, ci si a pune pe cei care gandesc astfel in primejdii de ordin sufletesc si chiar fizic. Ne-ar bucura daca, avand in vedere ca cititi acest site, s-ar si recepta sensul celor scrise aici si, poate, v-ar deschide si perspectiva credintei autentice, ceea ce insa numai Dumnezeu poate face.

    A nu fi de acord cu un anume mesaj nu inseamna insa a nu putea dialoga. Atata vreme cat dialogul se poarta in cadrele ratiunii si ale civilitatii, atata vreme cat nu se face propaganda unor idei cu care nu suntem de acord principial, nu avem motive sa banam un cititor.

  8. @admin: mulțumesc pentru răspuns. E suficient. Am impresia că încă mai pot înțelege lucrurile nespuse.

    De obicei, vorbesc doar în numele meu. Nu vorbesc pentru cei care au aceleași păreri ca mine. Și aici m-am referit doar la ceea ce ține de lumesc. Pentru mine, credința e ceva mult prea intim pentru a o afișa peste tot.

    De citit, citesc atât cât am timp, însă nu toate materialele.

    Răzvrătirea mea nu are nimic de a face cu credința niciunui popor. E doar împotriva lumii, a nivelului foarte jos la care a ajuns.

    Dacă ați fi citit ceea ce am scris pe la mine, ați fi înțeles că pe mine mă dor nedreptățile, inegalitățile, prostia, minciuna, furtul, etc.

    Am rugămintea, în cazul în care voi scrie ceva ce nu va fi pe placul vostru, să mă trageți de mânecă. Recunosc că e posibil să mă aprind, dar voi încerca să mă sting la fel de repede.

    Numai bine.

  9. Cine nu mai crede în pătrunjel, ţelină, bostani, sfeclă roşie, hrean, mălai acela se îmbată cu etnobotanice. Trist este că cei afumaţi de etnobotanice semnează contracte în numele nostru. Şi nici măcar nu ştiu ce fac (cel puţin aşa sper). Ar trebui iniţiată în parlamentul european o lege prin care toate contractele semnate de orice stat să fie valabile doar pe perioada în care este guvernul care a semnat. Şi multe s-ar îndrepta căci măcar am şti cât avem de răbdat.

  10. eheheheheeee… hreanul…

    și când te gândești că au crescut precupeții din piețe prețul la hrean de peste 5 ori față de vară…

    și una pe care am întrebat-o odată cât vrea pe kil a început să bodogănească după ce am plecat că „sunt bișnițar, de ce aș avea nevoie să iau cu kilu’…“

  11. …. traficant chiar 🙂

  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII (2): “Acordul cu FMI: bilant dramatic” – de Ilie Serbanescu
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (1): “MAREA DISTRUGERE” – de Eugen Chelemen
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanata
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor: “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTI
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”
  17. Pingback: RADACINILE NAZISTE ALE UNIUNII EUROPENE. Despre tehnocrati nazisti, Big Pharma si Codex Alimentarius - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Dr. Pavel Chirila si Virgiliu Gheorghe: CANCERUL DECIMEAZA POPULATIA. Parabenii si deodorantele care pot aduce moartea - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: DR. PAVEL CHIRILA si altii la Sophia: NU HRANI CANCERUL! Informatii esentiale despre factorii declansatori si remedii! [VIDEO+REZUMAT] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare