Biserica Greciei ia atitudine fata de CALENDARUL FATIS ANTICRESTIN al Uniunii Europene

6-02-2011 3 minute Sublinieri

Sursa: Graiul Ortodox

O nouă lovitură împotriva credinţei creştine şi a rădăcinilor creştine [ale Europei] din partea Uniunii Europene care de ani de zile încearcă să echivaleze creştinismul şi învăţătura acestuia cu o filozofie oarecare, provocând o reacţie puternică de protest atât din partea creştinilor ortodocşi, cât şi a celorlalte confesiuni. De data aceasta Uniunea Europeană a pus în circulaţie un calendar care se adresează copiilor şi care prezintă toate sărbătorile Islamului, ale Iudaismului, dar nu face nici o referire la sărbătorile creştine.  „Nici măcar la marile sărbători ale creştinătăţii, precum sunt sărbătorile Paştelui şi ale Crăciunului”.

Acţiunea Uniunii Europene nu este întâmplătoare. Este rezultatul presiunilor pe care le-a exercitat recent atât masoneria, după cum a dezvăluit Mitropolitul Pireului, Serafim, cât şi lumea evreiască în urmă cu câţiva ani. Reprezentantul acesteia declarase la redactarea Constituţiei Europene, când se punea problema menţionării rădăcinilor creştine ale Europei, că Europa nu poate constitui un „teren creştin”. La momentul acestei declaraţii a reprezentantului lumii evreieşti – trăia încă răposatul Arhiepiscop al Atenei Hristodul – au avut loc proteste serioase, chiar şi din partea acelei prese greceşti care în genere este ostilă Bisericii. Astăzi Uniunea Europeană neagă sărbătorile creştinismului, le dispreţuieşte, în schimb include sărbătorile Islamului, ale Iudaismului şi ale altor religii, despre sărbătorile creştinismului nepomenind nimic.

Această „omitere” dirijată a Uniunii Europene constituie oare un semn prevestitor că, spre exemplu, vacanţa de Paşti a elevilor se va transforma în vacanţa „sărbătorilor Primăverii”, ca în Franţa(…)?


Scrisoarea Sinodului Permanent al Bisericii Greciei către domnul Barroso

Această „omitere” dirijată a sesizat-o Mitropolitul Kesariei, Daniil, care a propus-o ca temă de discuţie în Sinod. După o discuţie amănunţită, Sfântul Sinod a decis să trimită către Preşedintele Uniunii [Comisiei] Europene, domnul Barroso, următoarea scrisoare:

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a fost neplăcut surprins să afle că prin finanţarea Uniunii Europene a fost editat şi circulă un nou calendar adresat copiilor care enumeră toate sărbătorile Islamului, Hinduismului şi ale altor religii, dar nu se referă la sărbătorile creştine.

Acest lucru pune multe semne de întrebare, dat fiind faptul că majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene aparţine marilor confesiuni creştine. Cum este posibil ca în cadrul editurilor Uniunii Europene să fie subestimate şi neglijate credinţa şi tradiţia a sute de milioane de europeni?

Jose Manuel Barroso, pe vremea tineretilor in care nu isi ascundea convingerile si idealurile comuniste

Rolul creştinismului în formarea Europei este indiscutabil. În calendar se menţionează chiar faptul că creştinismul este „un izvor nesecat de informaţii despre Europa”, dar, în ciuda acestei declaraţii, lipseşte orice referire la creştinism. Cum putem pretinde că oferim tineretului o educaţie adecvată despre Uniunea Europeană negând o religie care a contribuit la edificarea Uniunii Europene şi la unitatea acesteia?

Religia creştină deţine primul loc printre religiile Europei. Este absurd să se conteste importanţa atât de mare pe care o are în vieţile cetăţenilor europeni credinţa comună în valorile şi principiile evanghelice. Religia creştină, mai mult decât un simplu fapt religios, este şi factorul determinant în formarea istoriei culturale şi a identităţii spirituale pentru majoritatea zdrobitoare a cetăţenilor statelor membre din Uniunea Europeană.

În plus, suntem datori să amintim de rădăcinile creştine ale Europei, care sunt consemnate în istorie şi sunt recunoscute de intelectuali europeni de elită, precum Thomas Eliot, Paul Valery şi alţii. De altfel, şi primii fondatori ai Comunităţii Economice Europene de atunci, şi anume Adenauer, Mover, Spaak, de Gasperi şi alţii, şi-au stabilit ca scop clar crearea, pe temeiul principiilor Evangheliei, a unei uniuni paşnice şi democratice de state. Creştinismul, cultura clasică grecească şi de dreptul roman (mai corect bizantino-roman) au fost rezervoarele din care Europa şi-a extras principiile democraţiei, ale statului de drept, ale respectului faţă de persoana umană, ale solidarităţii, ale dreptăţii sociale şi ale toleranţei.

Sărbătorile creştine, precum Crăciunul şi Paştele, care lipsesc din calendar, se sărbătoresc în toată Europa de către mulţi oameni, chiar şi necreştini.

Suntem siguri că veţi lua măsurile necesare pentru a se îndrepta această serioasă eroare şi că veţi da instrucţiunile adecvate, ca să nu se mai distribuie acest calendar, ci să se tipărească un altul în care să se menţioneze cu claritate şi sărbătorile creştine. Acest lucru va fi în compatibilitate cu articolul 17 al Tratatului de la Lisabona, prin care Uniunea Europeană recunoaşte rolul Bisericilor în societate şi cultură şi cheamă marile comunităţi religioase la dialog continuu şi deschis.

Cu această ocazie vă urăm pentru Noul An 2011 sănătate şi reuşită de la Dumnezeu în toate acţiunile dumneavoastră.

Cu deosebită preţuire,

Secretarul-şef,

† Arhim. Markos Vasilakis

Ὀρθόδοξος Τύπος, 28.01.2011, nr. 1864, pp. 1, 7.


Nota noastra:

Interpelarea diplomatica, dar si ferma a Bisericii Greciei catre comisarul-sef Barroso face cateva trimiteri la anumiti ”fondatori” ai Uniunii Europene care erau de factura crestin-democrata, asa cum, chipurile, se pretinde a fi chiar actualul sef portughez al Comisiei Europene. Argumentul trebuie inteles in sensul retoricii diplomatice de persuasiune (foarte des intalnita incepand cu Sfantul Apostol Pavel mai cu seama, si continuand cu foarte multi Sfinti Parinti in raporturile lor cu puterea “cezarului”), el de fapt traducandu-se, in opinia noastra, cam in felul urmator: daca tot faceti caz de ”fondatorii” Uniunii Europene, atunci luati seama ca ei erau prin convingere crestini [NB: chiar daca nu dreptcredinciosi, desigur] (Adenauer, Schumann si de Gasperi se pare erau, intr-adevar, niste catolici practicanti, unii chiar in mod fervent, ultimii doi fiind propusi inclusiv pentru beatificare de catre Vatican) si, atunci, va aflati in plina ipocrizie cand ii invocati, renegandu-le, in acelasi timp, identitatea religioasa.

In realitate si dincolo de retorica, aceste personalitati invocate (Adenauer, Spaak, etc.) au jucat doar un rol de fatada in edificarea Uniunii Europene, sforile fiind trase, de pilda, de un personaj ca Jean Monnet, un politician de culise care, de la bun inceput, a cautat sa impuna statelor-membre o structura europeana supra-nationala, adica un stat federal european.

Legaturi:

*

***


Categorii

Ierarhi greci, Mitropolitul Serafim de Pireu, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Biserica Greciei ia atitudine fata de CALENDARUL FATIS ANTICRESTIN al Uniunii Europene

  1. Acum, poate ca intr-un fel e mai bine ca s-a intamplat asa, ca Uniunea Europeana a inceput sa isi arate cornitele (pentru cine mai avea vreo indoiala, si sunt destui care sunt pro-UE) si se vadeste acum pe fata cui slujeste aceasta structura, argumentul avantajului politic si economic (in contextul global) fiind doar unul de fatada, partea “frumoasa” dar inselatoare… Este doar o structura autocrata, o dicatatura mascata sub egida unei super-organizatii, unei uniuni de state, dar care la varf nu functioneaza ca o democratie, ci ca un instrument de putere al “elitei” sau ocultei mondiale prin infiltratii ei alesi in functiile cheie ale acestei structuri. Odata cu Tratatul de la Lisabona – Constitutia UE, statele europene isi pierd orice putere politica in fata birocratilor de la Bruxelles.

    Si deci, cu ce s-au ales tarile care fac parte din UE: cu vanzarea majoritatii obiectivelor strategice, si implicit renuntarea la independenta, cu obligativitatea alinierii preturilor (nu si a salariilor), cu alinierea la politicile impuse fata de minoritati, respectiv respectarea drepturilor acestora, printre care comunitatea homosexualilor, cu impunerea de politici pentru sanatate si alimentatie (directivele Codex Alimentarius fiind adoptate de Parlamentul European), mai nou cu restrictii in privinta produselor naturiste. S-a interzis afisarea simbolurilor crestine din institutiile publice (icoane, crucifixe), acum scot si sarbatorile crestine din calendare. Inteleg, sarbatorile islamice (musulmani exista, pt ca Europa e invadata de emigranti musulmani (acum pare ca ar fi ajuns la un nr. de aprox. 30 mil.). Dar hindusi, de unde pana unde? Cred ca s-au “grabit” sa ia aceasta masura, prefigurand ce va sa fie pt. viitoarea Uniune Mondiala a Statelor (sau cum se va numi ea), sau pur si simplu s-a vrut doar o sfidare fatisa la adresa crestinismului, prin introducerea sarbatorilor hinduse.

    Oricum, e clar ca se doreste islamizarea Europei, prin extinderea in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii.

    http://www.brusselsjournal.com/node/3591

    Exista planuri pentru o “Uniune Mediteraneana” (lansate in 2008 la initiativa presedintelui francez) din care sa mai faca parte si Mauritania, Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Iordania, Palestina, Liban, Siria si Turcia.

    Dar prin aceste masuri de minimalizare a religiei crestine, Europa renunta practic la istoria si la identitatea ei. Probabil ca elita mondiala a decis, dat fiind faptul ca Europa este eminamente crestina, aruncarea la gunoi a tot ceea ce tine de traditia ei (crestina).

    Foarte inspirata poza de la inceputul articolului.

  2. Nu islamizarea Europei e problema. Aceasta este doar o pista falsa pentru a ne distrage atentia de la adevaratele probleme …

  3. UE e un supra-stat de factura antihristica, ale carui teluri si actiuni (si a carui necesitate) nu au nimic in comun cu crestinismul. Actiunea lui, prin tiparirea acestui calendar urmareste, dupa parerea mea, o reactie a mediului crestin care sa se demonstreze asa-zisa radacina crestina a UE, legitimand-o in felul acesta. Bineinteles, facand in final aceasta concesie si introducand in calendar ŞI sarbatorile crestine.
    Altfel nu inteleg de ce s-ar leapada de crestinism asa fatis. Vom mai vedea.

  4. Vlad, se leapada de Crestinism pentru ca este singura religie Adevarata! Toate religiile sunt admise, una singura este hulita: Crestinismul. Pentru ca-L are Cap pe Hristos, care a fost hulit de mai marii lui Israel, aceiasi care azi conduc UE. Intreaga lume se vrea un israel, politic cel putin, condus de ana si caiafii zilei de azi. Nimic nu s-a schimbat in atitudinea lor de la Hristos si pana azi. Ba, dimpotriva, lucrurile evolueaza in rau. Daca ar considera toate religiile “egale” in adevar ar include atunci si crestinismul alaturi de celelalte, insa, pentru ca Crestinismul nu le este egal celorlalte ci superior, pentru ca el singur reveleaza Adevarul, este aprig luptat. Ei insisi stiu asta. Ei stiu ca acolo in Crestinism se afla Dumnezeul adevarat dar pe care ei nu L-au vrut si nici nu-L vor. Ei il lupta pentru ca sunt slujitorii celuilalt. Toata atitudinea lor (a UE) vadeste de partea cui se afla, cui se inchina. Cum spunea si Mirela, e mai bine acum caci se limpezesc apele si pentru cei ce-si faceau iluzii cu privire la aceasta institutie. Institutie organizata numai de oameni de stanga, cei de la stanga Domnului, avand ca model fosta URSS. In spatele albastrului se afla tot rosul. In spatele aparentei policromii politice din parlamentul european se afla tot rosul si steaua. Nu ar fi primiti daca nu ar fi asa. Insa, pentru placerea (lor!) jocului, pentru a ne prinde si pe noi in acest joc, se organizeaza in echipe diferite, ne intind capcane ideologice. Acesta nu-i decat drumul spre jug. De fapt, Romania, ca de altfel toate tarile din EU, s-a injugat deja. Acum se strange latul. Diavolul nu poate rezista placerii sadice de a chinui, tortura, ucide. In comunism s-a manifestat dupa cum ii este personalitatea, plenar. In capitalism momeste pana la prinderea in capcana dupa care aplica ceea ce-i place cel mai mult: uciderea de suflet si trup. Caci de la inceput a fost ucigas.

  5. Q: dar reactia Papei? Singura Biserica Greaca stie citi sau Mr Papa isi da cu parerea doar despre contraceptie si extraterestrii ?

  6. Se pare că trebuie să apară cel ce va apăra, la suprafaţă, creştinismul. Şi în care mulţi vor crede cum au crezut în U.E. Cât despre URSS, occident (latura întunecată a creştinismului) sau alte religii (hinduism, islamism,iudaism), toate au acelaşi tată. Diferenţa e că, cu una din ele, înţelegerea diavol-iuda e făţişă. Restul sunt păcălicii (inclusiv papa care a fost acum ridiculizat de stăpânii lui şi pus la colţ. Măcar de ar avea credincioşii catolici ochi să vadă şi minte să priceapă).

  7. Şi referitor la diferenţa URSS – occident, cea mai otrăvitoare (şi prin care ne va veni lovitura cea mai dură prin subtilitatea ei), a fost ambalată mai strălucitor.

  8. “Iubitorii de rațiune și dreptate – printre care s-au recrutat îndeobște necredincioșii – ar trebui să-și dea seama că ei, mai mult decât oricine, au interesul ca Dumnezeu să existe. Să nu dea acest contestat Dumnezeu nimănui să ajungă a-și dori ca Dumnezeu totuși să existe și să nu ne fie îngăduit chiar orișice.” (Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii)

  9. bine spune Mirela ca UE si-a aratat cornitele prin aceasta manevra simbolica insa cu acest prilej si-a aratat iarasi forta si curajul marturisirii si biserica greaca, iar noi romanii ne intristam vazand ca grecii sunt singuri in demersul lor, bisericile surori care stiu atat de bine sa fie alaturi de alte confesiuni chemand la saptamani de rugaciune comuna sau la vizite interconfesionale, de data aceasta baga capul in pamant ca strutul…asa popor, asa conducacatori…
    macar sa intelegem de aici cat de jalnici suntem si sa ne smerim cu adevarat…

  10. oare gestul acesta vrea sa insemne o declaratie de razboi la adresa crestinismului ?
    sunt convins ca astfel se urmareste transmiterea unui mesaj la un anumit nivel, cu siguranta nu e o simpla “scapare”

  11. de fapt obraznicia Comisiei Europene, ca de la ea porneste afacerea, nu este decit o consecinta foarte fireasca a celor citeva sute de ani de laicizare si dez-crestinare.Voi chiar credeti ca acum 100 de ani, presupunind prin absurd ca ar fi existat UE, ar fi indraznit sa scoata un calendar fara sarbatorile crestine….pai s-ar fi ridicat un urias strigat la cer in TOATA Europa, fie ea catolia sau protestanta ca sa nu mai vorbesc de cea ortodoxa. Ba mai mult sa scoata un caledar incare se pomenesc sarbatorile musulmane si cele hinduse!!!!

    Intrebati-i pe englezii de astazi, sau pe belgienii de astazi sau pe francezii de astazi, ce relevanta au pentru ei sarbatorile crestine religioase, Pastele si Craciunul si raspunsul va fi: vacanta!

  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Dragobetele e mai acceptabil decat “Sfantul Valentin”? De ce un crestin trebuie sa respinga aceasta “sarbatoare” si care este rostul acestor paganisme modernizate?
  13. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”
  14. Pingback: Atacurile din NORVEGIA si tema ESECULUI MULTICULTURALISMULUI in civilizatia occidentala: Se contureaza un portret ideologic al atacatorului. CE CONSECINTE GRAVE AR PUTEA GENERA CAZUL "FUNDAMENTALISTULUI CRESTIN"?
  15. Pingback: SE TRECE LA FAPTE: Nicolas Sarkozy (Franta) si Angela Merkel (Germania) vor un GUVERN EUROPEAN CONDUS DE VON ROMPUY
  16. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor "medievali" care se inchina la moastele sfintilor
  17. Pingback: NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE
  18. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
  19. Pingback: 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare