Statistica avortului in Romania: FIECARE ROMAN POARTA CATE UN MORT IN SPATE – UN PRUNC AVORTAT. Ne mai miram ca am ajuns ”defaimare inaintea neamurilor”?/ CONTINUA RAPORTARILE PE RABOJUL GRIPEI PORCINE/ Viata familiala, sacrificata pentru job/ LECTII GAY IN GRADINITELE BRITANICE/ Suntem asaltati de alimente cancerigene si inductoare de depresie/ VOM BEA CEAIURI DOAR CU VOIE DE LA UNIUNEA EUROPEANA?/ Internetul si familia (Stiri familie si sanatate 19-28 ianuarie 2010)

28-01-2011 21 minute Sublinieri

”Rubrica “Statistici” de pe site-ul provitabucuresti.ro găzduieşte la capitolul “date despre România” un tabel sinoptic a cărui sumarizare este de natură să terifieze pe oricine, indiferent care i-ar fi poziţia sau opinia despre avort. Oficial, în România, între 1958 şi 2008 (perioada pentru care deţinem date) peste 21 de milioane de copii au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau altei metode din cele tot mai sofisticate de curmare a vieţii. (21.330.519, spune statistica)

Aşadar, încă o dată populaţia actuală (scriptică) a României n-a apucat să vadă lumina zilei! Plastic vorbind, fiecare dintre cetăţenii români duce în spinare câte un mort.

Sursele datelor sunt chiar publicaţiile Ministerului Sănătăţii, compilate de arhiva electronică Johnston’s Archive şi selectate de noi dintr-o multitudine de alţi indicatori socio-demografici.

Dincolo de calculele reci, se impun precizări şi concluzii care nu pot decât să sporească angoasa:

1. Cifrele, deşi copleşitoare, sunt mai mici decât realitatea, întrucât datele sunt subraportate. Subraportarea este cauzată de lipsa comunicării sau de comunicarea incompletă a datelor de către mediul sanitar privat, cu o pondere în creştere în ultimii ani, dar şi de tendinţa de ocultare permanentă, observată de noi în procesul de documentare. Metodele sunt felurite, de la îngreunarea accesului până la răspunsul în bătaie de joc la întrebări adresate pe baza legii liberului acces la informaţiile de interes public.

2. Perioada de aşa-zisă “prohibiţie” dintre 1967 şi 1989, a totalizat peste 6 milioane de avorturi. A fost sau n-a fost, deci, prohibiţie? Am solicitat Ministerului Sănătăţii detalii; oricum ar fi însă, cu avorturi legale sau nu, cifra indică păstrarea mentalităţii proavortiste ca foarte populară şi în acei ani, după ce perioada 1958-1966 marcase o explozie a avorturilor (în dreptul anului 1966, unul “de vârf” ni se indică 1,15 milioane de avorturi, cu 8 sarcini din 10 terminate prin avort şi cu 4 avorturi la o naştere!)

Este remarcabil şi că majoritatea întreruperilor de sarcină s-au realizat, totuşi, în perioada comunistă, ceea ce arată cât de uşor manipulabilă este opinia publică din moment ce aceasta crede încă în echivalenţa restricţie a avortului = sistem totalitar (cu reversul său, democraţia egal acces liber la avort).

3. În ciuda scăderii continue după 1990, avortul rămâne o practică foarte răspândită în România, considerată de unii la fel de banală ca extracţia dentară – şi cam la fel de accesibilă, din păcate. Un alt tabel disponibil la provitabucuresti.ro şi care ia în considerare datele din 2008 clasează România pe locurile 3-4 în lume ca procentaj de sarcini încheiate prin avort (36/100), după Rusia şi Cuba, aşadar pe locul doi în Europa şi pe locul 1 în UE. Raportul între avorturi şi sarcinile duse la capăt (576/1000 născuţi vii) este şi el dezolant, constituind, împreuna cu mortalitatea şi migraţia, expresia matematică a scăderii continue şi îmbătrânirii populaţiei României – cu consecinţele pe care până şi cei mai nepăsători încep să le întrevadă.

O cauză a vigorii cu care mentalitatea avortivă se menţine în ţara noastră sunt expuse în volumul “O viziune asupra vieţii”, apărut la Editura Provita Media în 2003 (carte care s-ar impune reeditată):

În spaţiul ţărilor din Centrul şi Estul Europei, la începutul anilor ’90, România, la capitolul avort, a fost un caz singular. Situaţia ei poate fi comparată cu cea din Federaţia Rusă. În aceste două locuri s-au prefigurat cele mai dramatice situaţii din întreg spaţiul fost comunist. […] Deşi înainte de 1989, România a avut o legislaţie restrictivă, situaţia ei seamănă cu cea a ţărilor din fosta URSS. Fapt care ne face să credem că mentalităţile societăţii corupte (economic, social şi moral), de tip comunist, şi-au pus amprenta în mod dramatic asupra oamenilor.

Cartea poate fi descărcată, prin bunăvoinţa autorilor, de aici.

4. Aceeaşi lucrare citează un studiu din anul 2000 conform căruia în proporţie de 78%, femeile susţin în continuare că au dreptul la avort, iar un procent de 70% ar apela la avort dacă fătul ar avea malformaţii. Nu  cunoaştem date mai recente, însă nu avem motive, în lipsa oricărei dezbateri publice despre avort, să sperăm într-o schimbare semnificativ pozitivă. Cum se pot însă împăca astfel de opinii şi datele menţionate cu situarea constantă a poporului român pe unul din primele locuri în clasamentul celor mai religioase popoare din Europa, în condiţiile în care “dintotdeauna şi în tot locul” Biserica s-a pronunţat împotriva avortului ca fiind unul din cele mai grave păcate? Şi care poate fi, în toată această realitate înfricoşătoare, explicaţia tăcerii cvasitotale a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române pe acest subiect, în ultimii 20 de ani? Ca să vorbim doar de cultul majoritar, nici celelalte nepărând mai interesate de subiect.

În aceste condiţii de nepăsare, complicitate şi făţărnicie, e oare prea mult exerciţiul de imaginaţie în care mortul din spinare, de care vorbeam mai sus, ne va acuza atunci când va fi să ne înfăţişăm înaintea scaunului Dreptului Judecător? Lăsăm răspunsul pe seama unora mai pricepuţi în teologie.”

(Cultura vieții – 27/01/2011)

*

Din nefericire, nu numai în România (una între țările majoritar ortodoxe) se petrec asemenea lucruri (și pesemne statisticile nu reflectă decât jumătate din descrierea fenomenului), și nu trebuie deloc să ne acoperim vinovăția cu pretextul ”păi, așa e peste tot, astea sunt vremurile, ce să facem?”. Baa, putem observa în mod evident asaltul vrăjmașului ucigaș de oameni asupra Bisericii lui Hristos (atât în întregime, cât și în cazul fiecărui credincios în parte) care este reduta cunoașterii și a trăirii vieții lui Dumnezeu. Numai pocăința sinceră, adâncă și la toate nivelurile, ne poate redresa de pe căile pierzării și personale și ca neam(uri), ne poate trezi din visarea păguboasă ce ne face să pendulăm între extremele că suntem ”grădina Maicii Domnului” și că nu mai putem face nimic, și la adăpostul căreia ne adâncim iadul și întunericul din noi. Cu atât mai mult avem nevoie azi de pocăință și trezvie, cu cât diavolul și-a rafinat metodele de ademenire și de ”vrăjire” a oamenilor spre păcat, spre delăsare, spre dezbinare, spre necredință și spre piste false (dacă unii fac pe credincioșii practicanți).

Și ca să repet ceea ce spun Părinții dintotdeauna, pocăința o dobândim și o lucrăm în noi prin:
– sporirea și luminarea credinței în Hristos (neapărat citirea Sfintei Scripturi și a Sfinților Părinți și integrarea în Sfintele Taine și rânduieli bisericești sfințitoare)
– rugăciunea atentă și smerită
– educația copiilor
– iertarea, împăcarea, răbdarea, liniștirea și mulțumirea cele de toate zilele
– milostenia și comuniunea cu cei necăjiți
– postul și cumpătarea în alimentație, muncă și mișcare
– eliminarea bârfei, a invidiei, a urii și a resentimentelor față de alții, a răutăților și păcatelor de tot felul.

Acestea să le facem cu smerenie și dragoste purtându-L pe Hristos în gând neîncetat, odihnindu-L în atitudinea noastră de fiecare clipă, și așa vom crește în unirea cu El. Repet, am mai zis-o și altădată: cu ce gândești cu aia te unești. Deci, să cugetăm la Hristos, precum Sfântul Prooroc și Rege David, ”ziua și noaptea”.

Aceasta e calea îmbunătățirii, a înduhovnicirii și sfințirii noastre, lucrând cu pace și răbdare poruncile și fericirile lui Dumnezeu. Nu există nici o scurtătură pentru a agonisi harul Duhului Sfânt în afara unirii cu Hristos în Biserica Lui Dreptslăvitoare, după cum nu există nici o altă luptă împotriva diavolului și a acoliților lui decât cea în care Domnul Hristos Însuși luptă pentru noi, regăsindu-și chipul Său în noi curățit prin nevoință și cunoștință. De aceea, să răscumpărăm vremea că zilele rele sunt, nu tulburându-ne și risipindu-ne disperați cu tot felul de ”războaie și vești de războaie” (spre deliciul diavolului care ne vrea ocupată mintea cu orice altceva, doar-doar să nu ne gândim la Hristos), ci agonisind harul Duhului Sfânt și Iubitor și ”pacea lui Dumnezeu, care covârşeşte orice minte, să păzească inimile voastre şi cugetele voastre întru Hristos Iisus” (Filipeni 4, 7). Amin.

Locul trei la avorturi în UE

În schimb, ginecologii raportează mii de avorturi anual. Numai la Timişoara, în cele două spitale de obstetrică – ginecologie de stat, s-au înregistrat anul trecut 1.362 de avorturi, la cerere. Cu alte cuvinte, în fiecare zi lucrătoare din 2010, medicii ginecologi timişoreni au executat patru chiuretaje. Nu a fost vorba, în niciunul din cazuri de cauze medicale carec să impună întreruperea de sarcină. Cifrele nu reflectă realitatea cu exactitate: foarte multe femei apelează cabinetele particulare, iar numărul întreruperilor de sarcină în mediul privat nu este contorizat statistic. Cu aşa o statistică dramatică, România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte numărul avorturilor. Conform organizaţiei “Institute for Family Policies”, în ultimii ani în ţara noastră s-au înregistrat peste 120.000 de avorturi, cu o medie de 78 de întreruperi de sarcină la 1000 de femei. Această statiscă nu face decât să confirme faptul că suntem o ţară în continuare în faza de dezvoltare, iar educaţia trebuie începută foarte timpuriu, în ciuda principiilor religioase sau modelelor pudice din familie. Media de vârstă a începerii vieţii sexuale se află în jurul a 14 ani, aspect ce ar trebui să ne îngrijoreze pe fiecare în parte“, spune Ioana Vârtosu, medic.

Nota noastra:

Un articol care duhneste a … incompetenta si ideologie de planning familial. In primul rand pentru ca avortul este considerat, totusi, “metoda contraceptiva”, chiar daca una rara.

In al doilea rand, pentru ca solutia la rata avorturilor este, in opinia “specialistilor” si a cotdianului, educatia sexuala. Ceea ce este contrazis drastic de realitate, deoarece tara cu educatia sexuala cea mai dezvoltata, poate, din Europa – Marea Britanie – este fruntasa si la avorturi.

Nu in ultimul rand, este aberanta concluzia articolului – atribuind Bisericii “vina” de a demoniza anticonceptionalele chiar mai mult decat avortul.

Vajnicul Birou de Presa al Patriarhului, care nu rateaza niciun articol pe teme financiare ce vizeaza actiunile primului manager al tarii, a ignorat cu superbie acest articol in care Biserica era direct vizata si in care se abordeaza, atat de ideologic, realitatea crunta a avorturilor din tara noastra…

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, s-a adresat autorităţilor de la Moscova cu o serie de sugestii pentru a reduce rata avortului în ţara sa, una din cele mai ridicate din lume. Astfel, Patriarhul Chiril a cerut Ministerului Sănătăţii, într-o scrisoare publicată pe saitul oficial al Patriarhiei şi preluată de portalul LSN, să facă din păstrarea sarcinii “o misiune prioritară pentru medicşi să interzică acestuia să aibă iniţiativa de întrerupere a sarcinii. Patriarhul a cerut ca preţul avortului să nu mai fie acoperit din asigurările de sănătate publice, cu excepţia cazurilor de pericol pentru viaţa mamei.

Patriarhul a mai propus să fie stabilită o procedură de consimţământ informat pentru avort, printr-un document special, în care urma ca femeia să primească informaţii despre ce se întâmplă cu ea şi cu fătul în timpul acestei intervenţii. Se mai propune introducerea unei perioade de aşteptare de două săptămâni între obţinerea consimţământului informat şi procedura de avort în sine. Înaltul prelat sugerează şi înfiinţarea în fiecare maternitate a unui centru de sprijin pentru criza de sarcină, cu specialişti care să poată sprijini “mamele singure în situaţii dificile de viaţă.”

Conform datelor ONU, Rusia are una din cele mai ridicate rate ale avortului din lume. Statisticile oficiale ale Ministerului Sănătăţii din această ţară arată că în 2008 procentul sarcinilor care se terminau cu un avort era de 64%. În 2009, în ţară s-au înregistrat 1,2 milioane de avorturi comparativ cu 1,7 milioane naşterii vii. Populaţia Rusiei scade anual cu cca. 750.000, situaţia care preocupă, de câţiva ani, autorităţile de la Moscova. Fostul preşedinte Putin şi actualul preşedinte, Dimitri Medvedev, au început la rândul lor o politică de încurajare a naşterilor în special prin stimulente fiscale. În 1920, URSS a fost prima ţară din lume care a legalizat avortul la cerere. Lenin considera, în “Operele” sale, abolirea legilor penale împotriva avortului drept una din cele mai importante măsuri necesare pentru a asigura emanciparea femeii şi victoria Revoluţiei bolşevice.

In localitatea Ceaikovski, regiunea Perm, 40% din femeile care viziteaza clinica medicala  pentru femei refuza sa puna capat sarcinii dupa ce stau de vorba cu un preot Ortodox. Femeile din Ceaikovski sunt programate pentru avort  numai dupa ce asculta, in mod obligatoriu, o predica a Parintelui Igor, de la Biserica Sfintei Treimi, relateaza vineri ziarul Komsomolskaia Parvda.

In cursul acestor intalniri, femeilor li se cere sa completeze chestionare care includ intrebari de felul: “Daca aveti deja un copil si aflati ca acest copil a inecat un pisoi, l-ati  pedepsi pe copil pentru aceasta fapta?”, “Sunteti pregatita sa va intalniti dupa moarte cu sufletul copilului Dvs.?” “Daca un criminal declara in cursul procesului ca a omorat pe cineva din cauza ca apartamentul lui era prea mic, va fi achitat de pedeapsa?“Ati putea sa va uitati, dupa avort, la ceea ce a fost scos afara din Dvs.?”

Parintele Igor sta de vorba si cu femeile musulmane.

(Cristina Mitrovici, traducere de aici)

***

*

În lume, aproximativ 43 de milioane de copii sub 5 ani sunt supraponde­rali sau obezi, avertizează OMS. Co­piii sunt victimele unui marketing in­tens de publicitate la produsele foarte bo­gate în grăsimi, zahăr şi sare, se pre­cizează într-un comunicat OMS pu­blicat la 21 ianuarie a.c. În acelaşi co­municat, OMS pune acest fe­no­men îngrijorător în legătură directă cu publicitatea tv la produse hiper­ca­lo­rice, care modelează în sens negativ stilul alimentar al copiilor. (…)

Ultimele statistici ale OMS plasează România pe ultimele locuri la rata cancerului, şi ţări din Vest pe primele locuri. Situaţia nu e reală, intervin specialiştii. Peste 12 milioane de persoane din întreaga lume află anual că au cancer, iar până în 2030 numărul bolnavilor cu această maladie este estimat să se dubleze. Din motive diferite, unele ţări se confruntă cu o incidenţă mai ridicată a cancerului. (…)

“Se ascund bolnavii sub preş”

Oficial, România stă bine la capitolul cancer, însă specialiştii “desfiinţează” statisticile. Din cauză că în România nu există un registru naţional al bolnavilor de cancer, raportările nu sunt exacte, ci doar estimate. “În condiţiile în care noi nu avem un registru oficial al bolnavilor, nu putem şti care este numărul real al pacienţilor. Aceste valori nu sunt reale, sunt obţinute prin extrapolări”, afirmă Dana Stănculeanu, oncolog la Institutul Oncologic din Bucureşti. (…)

Peste 90% din angajaţii români au un program de lucru rigid, arată un studiu pe 2010 al Institutului Naţional de Statistică. Femeile, în mai mare măsură decât bărbaţii, lucrează cu program fix. În lipsa unor servicii publice de susţinere, ele trebuie să facă faţă şi jobului şi treburilor gospodăreşti. Rigiditatea programului de lucru este caracteristica principală a organizării muncii pentru salariaţii din România, arată studiul “Reconcilierea vieţii de familie cu cea profesională” al Institutului Naţional de Statistică.

Cercetarea efectuată anul trecut, relevă faptul că majoritatea covârşitoare a angajaţilor – 90,4% lucrează cu program fix, în timp ce numai 9,4% beneficiază de o formă sau alta de flexibilitate a programului de lucru. Potrivit aceleiaşi surse, femeile muncesc cu program fix în proporţie mai mare decât bărbaţii – 91,6% faţă de 89,4%. Raluca Popescu, sociolog, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare a Calităţii Vieţii, spune că posibilitatea angajatului de a-şi ajusta programul de lucru în funcţie de nevoile familiale este un factor important în reconcilierea vieţii de familie cu cea de muncă. “Având în vedere rolul tradițional al femeilor de îndeplinire a sarcinilor familiale, acestea sunt categoria de populaţie cea mai afectată de dificultatea de a impăca viaţa de familie cu locul de muncă în economia remunerată”, explică sociologul. Cercetarea arată că la români nu există o legătură directă între flexibilitatea programului de lucru şi responsabilităţile familiale. Astfel, din cele 4.990.000 de persoane cu responsabilităţi familiale, trei sferturi – 75,2% erau persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, iar 56,1% stăteau la oraş. Puţin peste 60% din cei care aveau resposabilităţi familiale aveau un nivel mediu de educaţie, fiind absolvenţi de şcoli profesionale sau liceu. Persoanele cu nivel scăzut de educaţie au reprezentat 26,3% din totalul populaţiei cu responsabilităţi de îngrijire, iar cele cu studii universitare deţineau o pondere de 12,0%.
(…)

Performanţă mai slabă la muncă

Consecințele acestei inflexibilități la locul de muncă sunt numeroase: participare mai slabă sau neperformantă pe piața muncii sau dimpotrivă o implicare mai scăzută și disfuncțională în familie. Deși pare greu de crezut, o consecință indirectă o reprezintă chiar reducerea numărului de copii pe familie. În condițiile incompatibilității dintre solicitările de la locul muncă și aspirațiile din sfera vieții personale, multe cupluri amână momentul apariției copilului în speranța unor condiții mai bune sau își restrâng opțiunile la un singur copil”, a afirmat Raluca Popescu. La nivel macro, societatea românească înregistrează pierderi greu de cuantificat: mai multe familii cu probleme, vulnerabile, suprasolicitate, părinți mai puțin performanți la locul de muncă, mai stresați, copii mai slab îngrijiți poate chiar neglijați, și nu în ultimul rând copii mai puțini.

Dezechilibrul, acutizat de criză

Frustrări

Potrivit unu studiu privind echilibrul dintre viaţă şi muncă realizat în 2006, cei mai mulţi angajaţi muncesc adesea peste program întrucât e un indicator în evaluarea profesională şi un criteriu de promovare. Totodată, angajaţii au dificultăţi în a-şi lua ore libere pentru rezolvarea unor probleme personale sau de familie. Pe de altă parte, angajatorii se feresc să accepte flexibilizarea programului de lucru de teamă să nu creeze un precedent. “Chiar dacă studiul e de acum cinci ani, problemele sunt aceleaşi, ba chiar s-au acutizat. În perioade economice dificile, preocuparea pentru echilibrul între viaţa profesională şi cea personală a angajaţilor se diminuează sau chiar dispare ca prioritate de pe agenda companiilor, deşi necesitatea sa este foarte acută”, a explicat Livia Aninoşanu, director de programe la Centrul Perteneriat pentru Egalitate.  Studiul citat mai sus relevă faptul că angajaţii acumulează frustrări atunci când li se cere să efectueze ore suplimentare neremunerate. De asemenea, atunci când sunt la muncă se gândesc la problemele de acasă, iar atunci când sunt cu familia nu se pot desprinde de problemele jobului.

  • ZiuaVeche:

Buyology – Marketing direct pe creier ( I )

Lecţii gay în grădiniţele britanice

Copiii britanici vor învăţa de la patru ani despre homosexualitate, la orele de matematică, geografie, ştiinţe sau engleză. Ca parte a programului guvernamental de “a celebra comunitatea gay”, în enunţurile problemelor de matematică ar putea fi introduse personaje homosexuale, a aflat publicaţia britanică Daily Mail.

La geografie, elevii vor fi întrebaţi de ce homosexualii se mută de la ţară la oraş, iar la orele de limba maternă micuţii vor fi familiarizaţi cu termeni ca „outing” (deconspirarea unui homosexual sau travestit care se pretinde normal) sau „pride” (mândrie – de a fi homosexual, desigur). Astfel de lecţii sunt menite să accentueze în mintea copiilor conştientizarea problemelor specifice homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor. Micuţii vor fi supuşi acestei programe de la patru ani, scrie Daily Mail.

Pinguinii homosexuali pot îngriji puiul adoptat

Copiilor li se vor arăta poze cu cupluri de acelaşi sex sau li se vor prezenta cărţi precum “And Tango Makes Three”, despre povestea adevărată a cuplului de pinguini masculi Roy şi Silo de la Grădina Zoologică din New York care au primit un ou să-l clocească şi din care a ieşit un pui femelă, Tango. Sunt însă şi numeroase critici care arată că programul este o irosire de fonduri şi distrage atenţia de la învăţătură în vreme ce şcolile britanice se află în cădere liberă în clasamentele internaţionale. Deşi planurile lecţiilor nu sunt deocamdată obligatorii, ele sunt sprijinite de Departamentul Educaţiei şi vor putea fi disponibile pentru descărcare pe Schools Out, un site de activism homosexual în domeniul educaţiei.

“Să le arătăm că mai sunt şi altfel de oameni”

Sue Sanders, de la Schools Out: “Tot ceea ce încercăm e să reamintim profesorilor că lesbienele, homosexualii, bisexualii şi travestiţii sunt parte a populaţiei şi că putem să-i includem în toate lecţiile”. David Watkins, un profesor implicat în program: “Când ai o problemă de matematică, de ce în ea trebuie să fie vorba de o familie hetero, sau de un băiat şi o fată? De ce nu doi băieţi şi două fete? Nu e vorba de a învăţa copiii despre sexul homosexual, ci să le arătăm că mai sunt şi altfel de oameni”. Cu toate astea, Craig Whittaker, parlamentar conservator, spune: “Suntem prea jos cu educaţia în probleme esenţiale. Profesorii pe asta ar trebui să se concentreze. Nu e vorba să fiu homofob, pentru că sunt alte metode legate de educaţie prin care să fie sprijinită agenda homosexualilor”.

John O’ Connell din Asociaţia Plătitorilor de Taxe: “Părinţii se vor întreba dacă aceasta este o modalitate corectă de a folosi fonduri şi timp, mai ales când ni se spune mereu cât de încorsetaţi suntem de buget”. Programele vor fi lansate în februarie, la începutul Lunii Istoriei LGBT (Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor şi Travestiţilor). Prima oară, Luna a fost celebrată în 2005 şi la început se axa mai ales pe evidenţierea marilor personalităţi despre care se spune că ar fi fost homosexuali. Astfel, pe site-ul manifestărilor pot fi întâlnite nume ca al lui Hadrian, împăratul roman, sau Michelangelo.

Pe vremuri de criza, cum sunt cele de acum, mezelurile sunt la cautare pentru ca sunt ieftine. Numai ca salamurile, crenvurstii sau carnatii sunt cancerigene. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in nutritie,  a intocmit un top al celor mai daunatoare mezeluri pe care le gasim in magazine. Le mancam cu pofta, insa de cele mai multe ori nu stim ce consumam, scrie doctormenci.ro. 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica. Aceasta este una dintre primele cinci cauze de deces in tarile vestice, manifestandu-se prin scaderea capacitatii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.

1.Crenwurstii contin in cea mai mare parte MDM, adica tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime (tot ce mai ramane din carcasa de pasare dupa ce se ia carnea) si sunt plini de bacterii care ne pot imbolnavi grav.

Salmonella, raspunzatoare de toxiinfectii alimentare si campilobacter, o bacterie care favorizeaza cancerul de stomac, sta la suprafata carcasei de pasare, pe piele. In momentul in care carcasa este tocata, bacteriile se amesteca in toata masa produsului, care, chiar daca mai este preparat termic, ramane infectat pana la consumul propriu-zis.

2. Salamurile contin: 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat – mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat  de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar. Toate acestea se amesteca in malaxoare, apoi se ambaleaza in membrane artificiale (de plastic), se zvanta si se afuma industrial intr-o camera unde, teoretic, ar trebui sa stea cel putin patru-cinci zile. In alte cazuri se adauga agent de afumare.

3. Carnatii contin carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu si potasiu), antioxidanti (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potentiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoza, dextroza), colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu. Nitritul de sodiu previne cresterea bacteriei ce cauzeaza botulismul, mareste timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaza culoarea rosie a carnurilor procesate si da o aroma specifica.

Acizii graşi trans şi grăsimile saturate, conţinute de alimentele de tip fast food – cartofi prăjiţi, pizza, chipsuri etc.-, cresc riscul de declanşare a depresiei, potrivit unui studiu spaniol, publicat în SUA, care confirmă o serie de studii anterioare.

Autorii studiului au constatat cu această ocazie că uleiul de măsline – bogat în acizi graşi mononesaturaţi (omega 9) şi folosit pe scară largă în bucătăria mediteraneană -, ca şi alte uleiuri vegetale şi carnea grasă de peşte conţin anumite grăsimi nesaturate care determină o scădere a riscului de declanşare a maladiilor mintale. La acest studiu au participat peste 12.000 de voluntari, ale căror regimuri alimentare şi stiluri de viaţă au fost atent monitorizate timp de şase ani.

La începutul studiului, niciunul dintre voluntari nu suferea de depresie. La sfârşitul studiului, 657 dintre ei au prezentat simptome depresive. Cercetătorii spanioli au constatat că voluntarii care au consumat acizi graşi trans şi grăsimi saturate prezintă un risc de depresie cu 48% mai mare în comparaţie cu voluntarii care nu consumau alimente ce conţin acele tipuri de grăsimi.

“Cu cât era mai mare cantitatea de grăsimi trans asimilate, cu atât efectele asupra sănătăţii mintale erau mai severe”, a declarat medicul Almudena Sanchez-Villegas, profesor la Universitatea Las Palmas de Gran Canaria din Spania, principalul autor al studiului. Cercetătoarea spaniolă a ţinut să precizeze că studiul ei a fost realizat pe un grup de populaţie care consumă cantităţi relativ scăzute de acizi graşi trans, ce reprezentă în medie doar 0,4% din totalul caloric al alimentelor ingerate. Acest procent ajunge însă la 2,5% în ţări precum Statele Unite ale Americii.

“Cu toate acestea, am constatat o creştere cu aproape 50% a riscului de depresie la acele persoane”, a declarat Sanchez-Villegas. “Am descoperit că acizii graşi nesaturaţi în general şi uleiul de măsline în special contribuie la scăderea riscului de declanşare a depresiei“, a adăugat cercetătoarea spaniolă. Rezultatele acestui studiu par să confirme ipoteza potrivit căreia locuitorii ţărilor din Europa de Nord suferă mult mai frecvent de depresie decât cei din sud, unde regimul mediteranean este dominant. Luminozitatea mai slabă din nordul Europei reprezintă şi ea un factor ce contribuie la instalarea depresiei.

Un alt studiu, publicat în American Journal of Psychiatry în ianuarie 2010, care a analizat sănătatea mintală şi regimul alimentar urmat de 1.046 de femei, atent monitorizate timp de peste 10 ani, a reliefat faptul că acele voluntare care urmau un regim de tip occidental – bogat în hamburgeri, pâine albă, pizza, chipsuri şi alimente bogate în zahăr – prezentau un risc de depresie mai mare cu 50%. Cercetătorii spanioli au precizat că incidenţa depresiei a crescut în ultimii ani pe mapamond, această maladie afectând în zilele noastre peste 150 de milioane de persoane.

***

Toate produsele, aproximativ 9.000, care se gasesc pe piata din Romania, vor avea nevoie de autorizatii noi de la Ministerul Sanatatii. Dupa 31 mai, produsele fara avize, cum ar fi siropuri, tincturi, capsule, vitamine, extract din plante vindecatoare nu vor mai putea fi vandute daca proiectul va deveni lege.

Ceea ce inseamna ca din stocurile actuale e posibil ca o parte sa fie aruncate la gunoi, chiar daca sunt in garantie. Adica am putea sa ne confruntam cu o criza de astfel de produse, spun importatorii, pentru ca timpul e scurt si nu vor putea intra in legalitate. In plus, toate regulile vizeaza si suplimentele vandute on-line, iar ministerul, la orice suspiciune, poate cere analizarea unui produs.

Nota noastra:

Si daca suntem asaltati de alimente nesanantoase, varate pe gatul nostru de puternicele companii multinationale si prin reclame, iata ce se intrevede si restrangerea consumului de produse naturale, printre care si banalele ceaiuri, desi nu sunt mentionate in materialul video de mai sus.

Se intentioneaza introducerea unor reguli noi, insa ceea ce omit sa spuna jurnalistii de la Pro TV este ca acestea nu sunt altceva decat aplicarea, in Romania, a prevederilor unor directive europene asupra produselor medicinale din plante. Or, acestea au o aplicatie larga, ce nu este restransa doar la suplimente naturiste:

Reluam, mai jos, conspectul acestor directive instotit de o scurta descriere (multumim persoanei care s-a ostenit):

Directiva din 2004 (ref. avizarea medicamentelor) modifica pe cea din 2001 adaugand la notiunea de “medicament”, pe cea de “medicament traditional” in care intra inclusiv TOATE PLANTELE.

In Directiva 2001/83/CE (pentru avizarea medicamentelor din UE)

Scrie: se defineste (in Art.1) ca “Medicament”:

Orice substanta sau combinatie de substante prezentata ca avand proprietati pentru tratarea sau prevenirea bolilor umane.

Orice substanta, indiferent de originea acesteia, care poate fi:

-umana, de exemplu:

-sange uman sau produse din sange uman;

-animala, de exemplu:

-microorganisme, animale intregi, parti de organe, secretii animale, toxine, extracte, produse sangvine;

-VEGETALA, de exemplu:

microorganisme, plante, parti de plante, secretii vegetale, extracte;

-chimica, de exemplu:

-elemente, substante chimice existente in natura si produse chimice de transformare chimica sau de sinteza.

—————————————————————————

In Directiva 2004/24/CE:

Se adauga la notiunea de medicament cea de: “medicament traditional” din plante si care se defineste la Art.1:

“Directiva 2001/83/CE se modifica dupa cum urmeaza:

1. la articolul 1 se adauga urmatoarele:

“29. Medicament traditional din plante: medicamentul din plante care indeplineste conditiile prevazute la articolul 16a alineatul (1);

30. Medicament din plante: orice medicament ce contine ca ingrediente active exclusive una sau mai multe substante din plante sau unul sau mai multe preparate din plante sau una sau mai multe astfel de substante din plante in combinatie cu unul sau mai multe astfel de preparate din plante;

31. Substante din plante: TOATE PLANTELE, partile din plante, algele, ciupercile, lichenii, in principal intregi, fragmentate sau taiate, in forma neprelucrata, de obicei uscata, uneori proaspata. Anumite exudate care nu au fost supuse unui tratament specific sunt considerate, la randul lor, substante din plante. Substantele din plante sunt definite cu exactitate de partea din planta folosita si de denumirea botanica potrivit sistemului binom (genul, specia, varietatea si autorul);

32. Preparatele din plante: Preparatele obtinute prin supunerea substantelor din plante la tratamente precum extractie, distilare, stoarcere, fractionare, purificare, concentrare sau fermentatie. Acestea includ substante din plante maruntite sau sub forma de pudra, tincturi, extracte, uleiuri esentiale, sucuri stoarse si exudate prelucrate.””

Avand in vedere particularitatile medicamentelor din plante, ar trebui sa se instituie un comitet pentru medicamente din plante, in cadrul sau similar Agentiei Europene pentru evaluarea medicamentelor… Comitetul ar trebui sa duca la indeplinire sarcinile referitoare la INREGISTRAREA simplificata si AUTORIZAREA medicamentelor prevazute de prezenta directiva.

Se impune ca cererile de autorizatii de introducere pe piata a unui medicament (inclusiv medicament traditional, din care s-a definit ca orice substanta din planta face parte) sa fie insotite de un dosar continand date si documente referitoare, in special, la rezultatele testelor fizico-chimice, biologice sau microbiologice, precum si ale testelor farmacologice si toxicologice si ale studiilor clinice…

In cazul in care solicitantul poate demonstra, prin referiri detaliate la literatura stiintifica publicata, ca substanta sau substantele care intra in componenta medicamentului are (au) un uz medicinal consacrat, avand o eficacitate recunoscuta si prezentand un nivel acceptabil de siguranta in intelesul Directivei 2001/83/CE, nu este necesar sa i se solicite acestuia sa prezinte rezultatele testelor preclinice sau rezultatele studiilor clinice.

Avand in vedere caracteristicile acestor medicamente, in special traditia lor indelungata, este de preferat sa se asigure o procedura de inregistrare speciala, simplificata, pentru anumite medicamente traditionale. Cu toate acestea, la aceasta procedura simplificata ar trebui sa se recurga numai atunci cand nu se poate obtine o autorizatie de introducere pe piata in temeiul Directivei 2001/83/CE.

Nota noastra:

Nu este foarte clar care vor fi consecintele concrete ale acestor acte legislative – cat de mult, adica, vor afecta producatorii de ceaiuri si suplimente naturiste, plafarele si toti cei din domeniu – insa, cu siguranta, se introduc o serie de proceduri de avizare, ceea ce inseamna control european asupra acestei productii si, implicit, asupra acestui domeniu al societatii. Nici macar nu ar fi rau, neaparat, sa existe proceduri de verificare a calitatii la suplimente, insa e o problema atunci cand se face acest lucru pe scara larga, centralizat la nivel european, si extins asupra unor categorii foarte largi de produse naturale – printre care pana si banalele ceaiuri.

Unele surse afirma ca aceste proceduri sunt foarte costisitoare, ceea ce va descuraja masiv producatorii de produse naturale si poate duce chiar ca piata ceaiurilor si suplimentelor naturiste sa fie acaparata tot de… Big Pharma… Exista si o petitie impotriva acestor directive, unde se gasesc si alte informatii – vezi AICI.

Este nevoie insa de mai multe informatii pe aceasta tema pana cand ne lamurim asupra acestei probleme.

A se vedea si:

De la 1 aprilie rămânem fără produse naturiste!

Nu este o glumă tradiţională, ci o veste cât se poate de adevărată.

Tinctura de propolis sau crema cu extract de rostopască vor dispărea la primăvară din toate magazinele Uniunii Europene, dacă produsele pe bază de plante medicinale nu au trecut prin complicata procedură de înregistrare cerută de Comisia Europeană.

TVR a stat de vorbă cu Oana Antonescu, europarlamentar, o apăratoare a produselor naturiste.

Amănunte despre o posibilă conspiraţie a giganţilor farmaceutici, în reportajul realizat la Bruxelles de Magdalena Moreh şi Dragoş Dumitran

  • Romania Libera:

Cum să îţi convingi copiii să renunţe la internet

Foarte mulţi copii şi adolescenţi se joacă nonstop pe internet sau îşi petrec timpul pe diverse reţele de socializare, chiar şi noaptea. Dacă ţi se pare cunoscut scenariul, dar nu ştii cum să îi dezveţi pe cei mici de acest obicei, trebuie să afli că o englezoaică a reuşit acest lucru impunând în familie o „pauză de tehnologie” de şase luni. „Era ciudat că trebuia să le dau mesaj pe telefon copiilor să vină la masă“, şi-a motivat decizia Susan Maushart, o mamă singură în vârstă de 52 de ani, citată de ziarul britanic The Guardian. La sfârşitul anului 2008, Maushart era îngrijorată că cei trei copii ai săi îşi petrec prea mult timp „încremeniţi” în tehnologie. Fiul său cel mare, Bill, în vârstă de 15 ani, se juca tot timpul pe consolă, Anni, de 18 ani, se distra pe reţele de socializare, iar mezina, Sussy, părea fizic lipită de laptopul său, rămânând de obicei logată pe internet şi în timpul nopţii. „Îngrijorarea mea a fost că încetam să mai funcţionăm ca o familie. Eram doar o colecţie de indivizi foarte conectaţi cu exteriorul – prieteni, afaceri, şcoală, surse de distracţie şi informaţie, dar fără nici o legătură între noi în spaţiul real”, a spus englezoaica.

Maushart a iniţiat atunci un „experiment de viaţă” şi a interzis orice formă de tehnologie în casă timp de jumătate de an. Familia ei trebuia să descopere viaţa fără computere, internet, jocuri, televizor sau telefoane mobile. Deşi se aştepta la o revoltă, mama fiind chiar pregătită să îi mituiască cu bani ca să accepte schimbarea, copiii au fost cooperanţi, ba chiar spun că le-a plăcut. O astfel de metodă drastică nu este însă împărtăşită de toată lumea. Spre exemplu, Cristian Manafu, consultant în social media la firma The Connector, crede că tehnologia este o parte foarte importantă din viaţă. „Să îţi ţii copiii departe de instrumentele actuale de lucru înseamnă să îi ţii departe de progres”, a declarat el pentru România Liberă. După părerea sa, cei mici pot fi lăsaţi la calculator, dar nu mai mult de o oră şi jumătate pe zi. „Un copil care stă foarte mult timp pe web renunţă la alte activităţi care contribuie la formarea sa. Tinerii ar trebui încurajaţi să experimenteze în viaţa reală atât comunicarea, cât şi socializarea sau interacţiunea. Internetul le-a făcut mai facile, însă nu ar trebui să le acapareze”, a explicat Manafu.

Mai puţină tehnologie, mai multă interacţiune

În timpul celor şase luni fără tehnologie, membrii familiei au mâncat împreună mai des, au vorbit mai mult, au jucat diverse jocuri de societate, au ieşit la cinema sau la restaurant. Anni a început să studieze la bibliotecă şi a învăţat să gătească. Bill a redescoperit plăcerea cântatului la saxofon şi s-a apucat de citit romanele japonezului Haruki Murakami.

Sussy, cea mai dependentă de tehnologie, a fost însă foarte afectată la început, mutându-se la tatăl său în primele săptămâni. Până la urmă, a acceptat ideea unei nopţi fără computer şi şi-a schimbat obiceiurile haotice de somn. Maushart este de părere că generaţia actuală de părinţi nu prea reuşeşte să fie autoritară: „Vrem să le oferim copiilor totul. Şi totul înseamnă, în zilele noastre, o mulţime de gadgeturi, plus acces nelimitat la internet“. Englezoaica îi sfătuieşte însă pe părinţi să aibă curaj să le impună copiilor limite, „chiar dacă acest lucru înseamnă să scoţi calculatoarele din priză înainte de culcare”.

Femeile din România preferă să se uite la televizor împreună cu prietenii ori familia

Reţeta unui om pozitiv: ”Nu mă uit la TV”

***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania, Nr. 123, 25 ian 2011

Legalizarea prostitutiei in Romania. Dupa cum stiti, la ora actuala se dezbate in comisii parlamentare initiativa legislativa de legalizare a prostitutiei in Romania al carei autor e Vasile Prigoana (PDL). Un articol de pe net aduce argumente in favoarea legalizarii prostitutiei: ea ar aduce Romaniei un venit de 100 de milioane de euro anual. Desigur, asemenea argumente se pot folosi pentru legalizarea multor racile. Casatoriile homosexuale aduc castig industriei de divertisment, avortul aduce castig clinicilor care fac avort, divortul genereaza castig avocatilor, etc. Nu ne intrebam insa, si nimeni parca nu ia in considerare, care e costul social al acestor comportamente care, daca ar putea fi estimate la nivel financiar, ar fi cu mult mai mare (link).

Parlamentul unional – Lituania. Scriam saptamana trecuta ca pe 19 ianuarie Parlamentul unional urma sa voteze o propusa rezolutie de condamnare a Lituaniei in legatura un proiect de lege in curs de dezbatere in Parlamentul lituanian care priveste incriminarea propagandei homosexuale in randul adolescentilor si minorilor. Rezolutia a fost adoptata (link).

Stenograma interpelarilor (paginile 131-139) (link).

Veti vedea in primul link numele Renatei Weber (PNL-Sibiu) ca fiind printre initiatorii rezolutiei. Pe 15 ianuarie, AFR a adresat o nota catre toti europarlamentarii romani cerandu-le sa voteze impotriva rezolutiei. Nadajduim in curand sa obtinem si lista voturilor sa va informam cum au votat europarlamentarii romani.

Parlamentul Europei – Persecutia religioasa. Joi, 20 ianuarie, Parlamentul unional a adoptat o rezolutie care condamna persecutia crestinilor in diverse tari, in principal Egipt si Irak (link).

Eutanasie – Franta. Pe 25 ianuarie, parlamentul francez va incepe dezbaterile asupra unei initiative legislative de legalizarea eutanasiei (link).

Eutanasie – Israel. Israel News anunta ca pe 19 ianuarie Parlamentul israelian (Knesset) a respins, cu un vot de 48 la 16, un proiect de lege de legalizare a eutanasiei (link).

CEDO – Nu exista un drept la sinucidere asistata. Pe 20 ianuarie, CEDO a respins cazul unui elvetian afirmand ca nu exista un drept la sinuciderea asistata. Elvetianul a dat in judecata statul pentru ca in 2006 a refuzat sa-i aprobe prescrierea unor medicamente care sa-i cauzeze moartea. CEDO i-a respins cazul, declarand ca drepturile nu i-au fost incalcate (link).

Homosexualii castiga – Libertatea religioasa pierde. Saptamana trecuta, un judecator britanic a dat castig de cauza unui cuplu homosexual care a dat in judecata pe un sot si sotie, proprietari ai unui motel de tara. Regula casei era ca doar cuplurile casatorite puteau lua impreuna camere matrimoniale. Cand celor doi homosexuali li s-a refuzat o astfel de camera, au dat in judecata. Au castigat si judecatorul a amendat proprietarii. Judecatorul a afirmat ca “libertatea religioasa nu e absoluta” si nu poate fi folosita pentru a “discrimina“ impotriva altora, in cazul de fata, impotriva homosexualilor. Crestinii au fost reprezentanti in instanta de avocatii crestini de la Christian Institute (link).

Sondaj de opinie. Cazul britanic a suscitat multa zarva in Marea Britanie, chiar si jurnalistii britanici, cunoscuti pentru vederile lor liberale, venind in sprijinul sotilor. S-a initiat si un sondaj de opinie pe aceasta tema. Va rugam votati YES, intrand in linkul alaturat, la intrebarea daca sotii ar trebui sa aibe dreptul sa inchirieze camere de hotel cui doresc. Din nefericire, pe moment pierdem sondajul, voturile homosexualilor fiind mai numeroase decat ale crestinilor (link).

Petitie. Crestinii britanici au initiat o petitie adresata primului ministru britanic prin care cer guvernului sa revizuiasca legea antidiscriminarii pentru a proteja libertatea si convingerile religioase (link).

Crestinii britanici marginalizati. Este “inacceptabil din punct de vedere social sa fii crestin” afirma un comentator crestin de la BBC intr-un editorial din The Telegraph. Crestinii britanici au devenit cetateni de clasa a doua, afirma el. Si asta e un lucru rau. Erodarea libertatii religioase va atrage erodarea celorlalte libertati, nici una din ele nefiind scutita (link).

Homosexualii pierd in Columbia. Pe 10 noiembrie 2010, Curtea Constitutionala a Columbiei a emis o decizie in care afirma ca nu exista un drept la casatorii homosexuale. Opinia tribunalui, in spaniola, ne-a parvenit saptamana trecuta (link).
Nu e lunga, dar incisiva, judecatorii Curtii criticand pe avocatul care a instituit cazul din cauza argumentelor puerile pe care le-a adus in sprijinul cazului. Homosexualii, a afirmat tribunalul, nu sunt discriminati daca nu li se ingaduie sa se casatoreasca cu alti homosexuali. Dreptul lor de a se casatori in esenta nu le este negat, atat timp cat indeplinesc conditiile legii. Cu alte cuvinte, nimeni nu-i impiedica sa se casatoreasca cu femei (link).

Peru – Uniuni homosexuale. Peruvian Times anunta ca presedintele peruvian Alejandro Toledo intentioneaza sa legifereze uniunile homosexuale daca e reales presedinte in alegerile din aprilie. Biserica se opune. Totusi, Toledo ramane in fruntea sondajelor de opinie (link).

Poligamie – Turcia. Oficial, Turcia e stat secular si interzice poligamia. Un studiu recent arata ca 187.000 de femei sunt casatorite in familii poligame (link).

Poligamie – Canada.Poligamia e o afacere glorioasa” a afirmat una dintre cele 3 sotii ale unui barbat poligam canadian actionat in judecata. In decembrie a inceput procesul poligamilor canadieni pentru legalizarea casatoriilor poligame in Canada. Acest barbat e casatorit cu trei femei, trei surori, care toate impreuna au 24 de copii de la el. Una dintre ele a depus marturie in tribunal saptamana trecuta, afirmand cat este de fericita si implinita in casatoria poligama (link).

Canada – Declinul casatoriei. Pentru prima data in istoria Canadei, sunt mai multe persoane necasatorite (51.5%) decat cele casatorite. Un documentar din Victoria Times Colonial explica declinul institutiei casatoriei in Canada (link).

Avortul cauzeaza cancer. Un raport emis in SUA indica ca din 1973 incoace 300.000 de femei care au facut avort iar apoi s-au imbolnavit de cancer de san au murit. Autorii articolului afirma ca aceste statistici dovedesc ceea ce s-a afirmat de mult timp – exista o legatura de cauzalitate intre avort si cancerul de san (link).

Australia – Declaratia episcopilor privind homosexualitatea. Pe 10 decembrie 2010, episcopii romano-catolici autralieni au prezentat un document Comisiei Australiene a Drepturilor Omului privind nediscriminarea pe baza de orientare sexuala. Episcopii atrag atentia asupra conflictului dintre drepturi si cer ca dreptul la nediscriminare sa nu conduca la incalcarea drepturilor altor cetateni sau grupuri din societate (link).


Categorii

Facebook, Gheorghe Mencinicopschi, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Patriarhul Kirill, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

59 Commentarii la “Statistica avortului in Romania: FIECARE ROMAN POARTA CATE UN MORT IN SPATE – UN PRUNC AVORTAT. Ne mai miram ca am ajuns ”defaimare inaintea neamurilor”?/ CONTINUA RAPORTARILE PE RABOJUL GRIPEI PORCINE/ Viata familiala, sacrificata pentru job/ LECTII GAY IN GRADINITELE BRITANICE/ Suntem asaltati de alimente cancerigene si inductoare de depresie/ VOM BEA CEAIURI DOAR CU VOIE DE LA UNIUNEA EUROPEANA?/ Internetul si familia (Stiri familie si sanatate 19-28 ianuarie 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii c
  2. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMANIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!” -
  3. Pingback: 9 mai - ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: RADACINILE NAZISTE ALE UNIUNII EUROPENE. Despre tehnocrati nazisti, Big Pharma si Codex Alimentarius - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Parintele Efrem Filotheitul despre gravitatea PACATULUI AVORTULUI si CUM POATE FI IERTAT -
  6. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  7. Pingback: Mai poate fi numita Romania Gradina Maicii Domnului? “INCA NE MAI TINE DUMNEZEU, DAR PANA CAND?” - Recomandari
  8. Pingback: Opozitie VEHEMENTA fata de proiectul introducerii CONSILIERII ANTE-AVORT. PDL face figuratie la propriul proiect?/ 36% dintre femei ar fi facut cel putin un avort - Recomandari
  9. Pingback: Dr. Vasile Astarastoae si Larisa Iftime: PLEDOARIE PENTRU VIATA [video]/ LOGICA INUMANA a legislatiei avortului/ Si barbatul e VINOVAT de avort - Recomandari
  10. Ce credeti ca e de facut in privinta avorturilor ?

    Imi recomandati va rog niste articole, despre cum se poate pune pocainta intr-o familie in care s-au facut avorturi ?

    Exista ceva rugaciuni sau canoane impotriva acestui pacat ?

  11. Va multumesc pentru raspunspul prompt si pt interesul aratat in deslusirea problemelor.

  12. Pingback: FILM RUSESC ANTI-AVORT: ”Iluminarea”/ MITUL SUPRAPOPULARII/ Dreptul la viata al… plantelor (!) sau schizofrenia ideologiei ecologiste - Recomandari
  13. Pingback: Noi boli digitale: INSOMNIA electronica, diminuarea EMPATIEI si incapacitatea distingerii intre BINE si RAU, SMOGUL INFORMATIONAL si CYBERUTOPISMUL (STUDII) - Recomandari
  14. Pingback: MASACRUL AVORTURILOR IN ROMANIA/ “Pinguini mov” – termenul folosit in loc de “baiat” si “fata” pentru a nu jigni TRANSSEXUALII/ EUGENISM SI TOTALITARISM [documentar video]/ - Recomandari
  15. Pingback: CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL? - Recomandari
  16. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) - Recomandari
  17. Pingback: IPS TEOFAN (video) – predica la Nasterea Maicii Domnului, citandu-l pe Simion Mehedinti, cu referire la PRIMIREA REFUGIATILOR vs. PUSTIIREA TARII prin NE-NASTEREA COPIILOR: “Tu, popor român, să nu te temi dacă vor veni străinii peste tine!
  18. Pingback: PARINTELE IOANICHIE BALAN (si audio) despre TAINA DUHOVNICEASCA A NASTERII PRUNCULUI IISUS IN NOI si CATASTROFA AVORTURILOR: “Ori supravietuim urmand lui Hristos, ori suntem niste Irozi blestemati care ucidem si sufletele noastre, si pruncii cei nev
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare