Crestini decimati de Craciun. NOI, IN SCHIMB, DECIMAM CRACIUNUL…/ Razboiul impotriva Nasterii Domnului/ MINISTERUL SANATATII PARE CA A RENUNTAT LA ALTERNATIVA PROMISA PENTRU CARDUL DE SANATATE. Efectul vizitei prezidentiale la CNAS?/ JULIAN ASSANGE, “EROU ANTI-SISTEM” PE BANI GREI sau cum sa faci o avere manipuland mitul rezistentei anti/ MASONUL CHIROVICI NE ANUNTA CA IN ANUL 2011 VOM AVEA PARTE DE SUFERINTE SOCIALE SI CA SE VOR PUNE BAZELE PENTRU… CEEA CE VA URMA IN 2012!/ Scandalul traficului de organe cu prizonieri sarbi (STIRI 24-28 DECEMBRIE 2010)

28-12-2010 16 minute Sublinieri

UPDATE

Sărbătoarea creştină a Crăciunului a făcut ca Nigeria să fie iarăşi scena unor atenate sângeroase. 32 de persoane au fost ucise şi 74 rănite vineri, în timp ce-şi făceau cumpărăturile la Jos, oraşul de demarcaţie dintre nordul majoritar musulman şi sudul majoritar creştin. Duminică, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, după ce mai multe case au fost incendiate. Armata patrulează pe străzile oraşului pentru a evita o nouă izbucnire a violenţelor în regiunea care este adesea teatru al înfruntărilor intercomunitare, intensificate şi de apropierea alegerilor, ce vor avea loc în luna aprilie. Seful statului major al armatei a estimat că atentatele de vineri de la Jos sunt fără precedent, utilizarea bombelor dând o dimensiune teroristă evenimentelor. Si în Filipine au avut loc atentate. Şase persoane au murit şi alte şase au fost rănite după ce o bombă a explodat într-o biserică, în timpul slujbei de Crăciun. (…)

Nota razbointrucuvant:

Pacat ca multi dintre noi, care inca avem marele dar de a ne putea adanci in Biserica, cum spunea foarte frumos parintele Justin Parvu, cu ocazia unui asa mare praznic ca Nasterea Domnului, dam deseori dovada ca dumnezeul nostru este, de fapt, scandalul, iar harul dumnezeiesc l-am inlocuit cu adrenalina stirilor “tari” (si, deseori, irelevante) emise pe banda rulanta, inclusiv in Ajun de Craciun, inclusiv de praznic, inclusiv… non-stop. De fapt, s-a ajuns la o decimare a Craciunului, la o calcare in picioare a duhului sarbatorii, prin aceasta vrie a multelor vorbe, “stiri” si socuri intretinute frenetic, fara discernamant si fara noima.

Sigur, trebuie facute toate, trebuie si informare, si filtrare, si analiza, dar, mai presus de toate, trebuie pregatire, trebuie Sfinte Taine, trebuie sa constientizam vremurile pe care le traim si ca starea in care ne gasim e departe de a fi starea crestinului pregatit totdeauna de moarte, gata sa spuna, alaturi de Dreptul Simeon: Acum slobozeste pe robul Tau Stapane…

Iata ca sunt parti ale globului pamantesc unde crestinii sunt ucisi pentru ca sunt crestini, iar a merge la biserica, la slujba Nasterii Domnului, poate costa viata. Oare noi ce raspuns vom da pentru cum am folosit darul imens al posibilitatii de a participa la dumnezeiestile slujbe ale acestor sfinte zile? Cu ce stare launtrica am intampinat noi vestea ca Hristos S-a nascut? Nu va fi oare dupa dreptate ca se va lua acest dar de la noi?

Incepem cu acest gand de pocainta iarasi rubrica de stiri, intrerupta de Praznicul Nasterii Domnului, deoarece vrem sa subliniem, odata in plus, ca singura ratiune a unei astfel de lucrari este nu doar informarea, ci constientizarea ca mult timp nu mai poate fi si, prin urmare, cu atat mai mult este necesara adancirea in Biserica, prin Sfintele Taine, pocainta si pregatirea pentru… orice.

Crăciunul şi creştinismul se află sub asediu în toată lumea, în Occident şi în lumea necreştină. Dar acesta nu este un motiv să nu ne bucurăm de Sărbătoarea Naşterii Domnului. Dimpotrivă.

În New Jersey, la intrarea în tunelul Lincoln, spre New York, o organizaţie de atei americani a plasat un panou publicitar care îi înfăţişează pe Cei Trei Magi şi următorul text: „ŞTIŢI că este un mit. Anul acesta sărbătoriţi RAŢIUNEA!”. Un alt panou le spune cetăţenilor dintr-un alt stat: „Da, Virginia… Nu există Dumnezeu!”. În Canada, patria de origine a multiculturalismului, departamentul de psihologie al unei universităţi din British Columbia a realizat următorul studiu: a pus două grupe de studenţi în două clase, una „dotată” cu un mic brad de Crăciun, iar cealaltă fără, şi i-a întrebat cum se simt. Se pare că studenţii sikh şi budişti s-au simţit nesiguri şi excluşi la vederea bradului, drept pentru care „studiul” conchide că expunerea publică a simbolurilor de Crăciun afectează sentimentul de incluziune al minorităţilor religioase şi încrederea lor de sine.

În Oregon, o şcoală a interzis bradul de Crăciun, ca fiind un simbol religios. În America, Crucea Roşie a interzis toate simbolurile legate de Crăciun. Angajaţilor unor lanţuri de magazine importante, precum Gap, Best Buy, Eddie Bauer, Banana Republic şi Home Depot, le este interzis să le ureze clienţilor „Crăciun fericit!”. Mai multe municipalităţi au fost avertizate să îndepărteze scena Naşterii Domnului, tradiţional amplasată într-o piaţă publică, din orice loc care poate măcar aminti de autorităţile publice, în numele secularismului şi al separaţiei religiei de stat. Nici măcar Google nu mai prezintă Crăciunul pe pagina sa de pornire, ci un evantai de tradiţii foarte multiculţi.

În Tennessee, celebra Uniune Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a trimis o serie de scrisori şcolilor publice, prin care le cere să evite etalarea simbolurilor religioase creştine şi să expună simboluri seculare care să promoveze incluziunea. În Tennessee, patria muzicii country – şi a lui Jack Daniels! -, comentatorul conservator al postului Fox News Bill O’Reilly crede că toate acestea fac parte dintr-un „război împotriva Crăciunului” lansat de stânga progresistă împotriva valorilor creştine tradiţionale ale Occidentului, un concept emis de un alt comentator Fox News, John Gibson, într-o carte publicată în urmă cu cinci ani. Cel puţin în ceea ce priveşte ACLU, O’Reilly are dreptate. Responsabilii ACLU au încercat să răspundă acuzaţiilor sale în mai multe articole (inclusiv în USA Today) şi comunicate în care afirmă că nu au nimic împotriva Crăciunului, din contră, şi că nu au nimic împotriva expunerii simbolurilor creştine ATÂTA VREME CÂT SE FACE ACASĂ SAU LA BISERICĂ.

Toate aceste atitudini par extrem de tolerante şi de sensibile la adresa libertăţii religioase, dar nu sunt. Ateii nu sărbătoresc raţiunea, pentru că ateismul este doar o altă CREDINŢĂ. Oricine a avut vreodată de-a face cu ştiinţa ştie că ştiinţa nu poate şi nici măcar nu încearcă să răspundă la întrebări privind transcendenţa. Nici măcar nu le pune. Dacă vrei să fii ştiinţific şi „raţional” până la capăt, atunci te declari agnostic, nu ateu. Ateismul este doar o altă atitudine metafizică şi atât. Despre ACLU şi celelalte intervenţii ale autorităţilor într-o poveste care nu-i priveşte ar fi de întrebat numai atât: ce facem cu colindele? Sunt o expresie a religiozităţii creştine manifestate în spaţiul public. O să le interzicem sau o să le îngrădim în spaţiul Bisericii sau în cel al locuinţei personale când ele sunt menite să fie expresii ale coeziunii comunităţilor CREŞTINE? Sigur, ACLU nu vrea să facă asta! În august a publicat un comunicat în care „aplauda proiectul construcţiei unui «centru islamic plus moschee»” în apropiere de Ground Zero. Problema cu moscheile e că sunt foarte publice şi, de cinci ori pe zi, un tip pe care îl numesc muezin cheamă lumea la rugăciune public, cu ajutorul unor boxe destul de puternice. Sigur, ACLU nu ar aproba aşa ceva. (…)

Nasterea Domnului, sub cenzură, în Marea Britanie si SUA

Ortodoxia.md via Doxologia/ 21 decembrie 2010

Crucea Rosie din Marea Britanie si Comisia Federală din SUA interzic simbolurile Nasterii Domnului de teama să nu-i supere pe musulmani, un gest care se înscrie în curentul corectitudinii politice.

Nasterea Domnului a fost interzisă de către Crucea Rosie britanică în toate cele 430 de spatii pentru strângerea de fonduri. Personalului i s-a impus să dea jos decoratiile si orice alt simbol al sărbătorii crestine, deoarece acestea i-ar putea ofensa pe musulmani.

Un voluntar al Crucii Rosii a declarat: “Pusesem în vitrină scena Nasterii Domnului si ne-au fortat s-o înlăturăm. Se pare că nu putem avea nimic din ce înseamnă Nasterea Domnului. Dacă trimitem felicitări, trebuie să transmitem salutări de sezon sau cele mai bune urări. Însă acestea nu au voie să fie legate direct de Nasterea Domnului. Când am întrebat de ce, ni s-a răspuns: ca să nu-i ofensăm pe musulmani”.

O doamnă a precizat: “Am fost instruiti că nu putem spune nimic ce tine de Nasterea Domnului si cu sigurantă nu putem avea un brad de Nasterea Domnului. Nu avem voie să sugerăm prin nimic crestinismul”.

Fapte identice se petrec si în Statele Unite, unde comisia Federal Reserve a înlăturat dintr-o bancă din Kansas citatele biblice, crucile si dispozitivele care cântă “Crăciun fericit, Domnul este cu noi”, pentru că le-au considerat “nepotrivite”. Au înlăturat si versetul zilei de pe pagina de net a băncii.

Federalii au motivat actiunea astfel: Pentru un musulman, un evreu, sau un ateu ar putea fi ofensator si ar putea crede că banca îi discriminează”.

Toate aceste lucruri se întâmplă de atunci, când Departamentul de Justitie a dat în judecată o scoală pentru că nu i-a acordat concediu unei profesoare musulmance, care a vrut să meargă la Mecca pentru pelerinaj.

(…) Marea problema este care dintre noi ne dam seama ca de fapt noi nu mai suntem crestini. Lumea “moderna” se pare ca ne ofera toate cate le aveam si atunci cand eram crestini, precum si crestinii isi fac daruri pentru a simboliza bucuria Nasterii Domnului, tot asa si necrestinii isi fac daruri pentru ca si ei sunt darnici si nici macar nu au nevoie de un motiv anume. Precum crestinii taie porcul si fac mancaruri bune ca sa se bucure ca au trecut cu bine peste un post in care s-au lispit de multe bunatati, tot asa si necrestinii se bucura de bucate alese pentru ca asa s-au obisnuit din anii trecuti. Trecerea de la crestin la necrestin este din ce in ce mai usoara si foarte putini sesizeaza asta. Diavolul a reusit ca sa faca din lumea de azi o camera a oglinzilor in care fiecare – dupa masura noastra mai sus sau mai jos pe scara mantuirii -sa vedem chipuri false, chipuri deformate ale unei realitati ireale, dar care ne distreaza si ne atrag prin sclipiciul si prin falsa lor aparenta. Nu doar cei necredinciosi nu stiu ce sarbatoresc si le place sa creada ca mai sunt copii si prin urmare trebuie sa se bucure de luminite, de cadouri si de mancaruri bune de Craciun. Chiar si cei mai atenti crestini cu greu pot sa traiasca sarbatoarea la adevarata ei inaltime si semnificatie. (…)

Trei din patru români susţin că merg la biserică de Crăciun. Doar unul din zece a ţinut şi postul. Potrivit unui sondaj IRES, realizat în perioada 13 – 15 decembrie, aproape 75% dintre români (74,9%) spun că merg la biserică de Crăciun. Acelaşi studiu arată că cele mai multe care vin în aceste zile la slujbă sunt femeile. 80,6% dintre respondenţii care au declarat că merg de Crăciun la biserică sunt femei, în timp ce doar 68,5%, bărbaţi. De asemenea, potrivit studiului, cel mai adesea, la slujbă vin românii trecuţi de 65 de ani. 83,1% dintre respondenţi care au declarat că merg de Crăciun la biserică au peste 65 de ani, în timp ce doar 63,7% dintre persoanele între 18-35 de ani au acest obicei. În ceea ce priveşte postul Crăciunului, mai puţin de 10% dintre români (9,1%) au ţinut în totalitate acest obicei. Alţi 36,6% spun că au postit parţial. Peste 80% dintre persoanele care merg de Crăciun la biserică sunt din Transilvania şi Banat sau Moldova, în timp ce acest obicei îl au doar 66,2% dintre respondenţii care locuiesc în regiunea Sud -Bucureşti-Dobrogea. Pe lângă mersul la biserică, românii consideră colindatul, tăierea porcului, împodobirea bradului şi prepararea mâncărurilor cele mai frumoase tradiţii de Crăciun. Potrivit studiului IRES, 89,9% dintre români susţin că sărbătoarea Crăciunului este cea mai bogată în tradiţii, iar pentru 70,8% dintre români Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare din an. Studiul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pe un eşantion de 1.178 de persoane, de peste 18 ani, între 13 şi 15 decembrie 2010 şi are o marjă de eroare +/-2,9%.

***

Comunicat de presă

Ministerul Sanatatii/ 23 decembrie 2010

Începând de anul viitor, românii vor beneficia de cardul naţional de sănătate. La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi Ordonanţa de urgenţă privind introducerea cardului naţional de sănătate.

Cardul naţional va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreşte să acceseze servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică, dar şi pentru medicii din sistem care vor primi, la rândul lor, un card medical profesional. Acesta se emite individual, pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 18 ani, asemenea cărţii de identitate.

Cardul asiguratului va cuprinde unele informaţii minime despre cetăţean, precum:

1. datele de identitate şi codul numeric personal ale asiguratului;

2. cod unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate;

3. numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Pe de altă parte, cardul va conţine şi alte date, de natură medicală, care vor fi stocate pe un cip. Cip-ul va conţine informaţii, ca de exemplu:

a) diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;

b) grupa sanguină şi Rh;

c) acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces;

d) medic de familie: nume, prenume, date contact.

Diagnosticele medicale cu risc vital şi bolile cronice care vor fi înregistrate pe cip-ul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se stabilesc prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS.

Informaţia referitoare la acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces, se va înregistra pe cip-ul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, sub condiţia respectării dispoziţiilor prevăzute la art. 147 pct. 5 din Legea nr.95/2006 (prin act notarial de consimţământ pentru prelevare sau înscrierea în Registrul naţional al donatorilor de organe, ţesuturi şi celule), iar accesul la această informaţie a personalului medical va fi stabilit prin Normele metodologice date în aplicarea Legii.

Cardul profesional al medicului va fi utilizat de către acesta, în acelaşi timp cu cel al pacientului, pentru ca acesta din urmă să poată beneficia de servicii medicale. Toţi medicii din sistem vor primi un astfel de card, acesta va fi un fel de card de control, va fi cheia de acces în sistemul informatizat.

EXEMEPLU- un pacient are nevoie de o reţetă de la medicul de familie. Acesta va merge cu cardul medical la medicul de familie, care la rândul său va introduce în sistem şi cardul său pentru a putea accesa informaţiile şi a elibera reţeta.

Nu se va putea efectua niciun serviciu medical dacă nu există cele două carduri în acelaşi timp introduse în sistem.

Asiguraţii vor plăti numai contravaloarea emiterii cardului, care este estimată la suma de 2 euro. Persoanele asigurate vor avea obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în scopul acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului conduce la acordarea serviciilor medicale contra cost, cu excepţia serviciilor de urgenţă.

Conform noului act normativ, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate vor avea obligaţia de a acorda asistenţa medicală titularilor de card naţional de asigurări sociale de sănătate, care prezintă acest document la data acordării respectivelor servicii, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestuia.

Persoanele asigurate au obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în vederea acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului conduce la acordarea acestor servicii contra-cost, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale şi a bolilor cu potenţial endemo – epidemic.

“Implementarea cardului naţional de sănătate reprezintă o necesitate pentru eficientizarea sistemului sanitar. Era nevoie demult de un astfel de demers. Prin acest proiect facem de fapt primul pas spre informatizarea sistemului medical care va conduce la disciplină financiară şi medicală. Sistemele informatice sunt mult mai sigure decât cele în care se folosesc documente scrise, pe hârtie. Dacă în prezent, hârtiile se plimbă de la instituţie la alta şi pot fi accesate şi citite de oricine, în sistemul informatic, doar pacientul şi medicul au acces la informaţii. Iar dacă datele vor fi publice, autorităţile vor avea posibilitatea să cunoască cine le-a divulgat, ceea ce este foarte greu de probat în acest moment”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii

Introducerea cardului naţional de sănătate va îmbunătăţii mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate, prin:

* introducerea unui mecanism suplimentar de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale;

* asigurarea accesului rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale;

* valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul şi schimbul de date în condiţii de deplina siguranţă si protecţie a datelor cu caracter personal conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene

Cardul va fi livrat prin Poştă, la domiciliu, fiecărui asigurat.

Producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se realizează de către Imprimeria Naţională S.A, iar personalizarea documentului de către Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din cadrul Direcţiei Generate de Paşapoarte, structură componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Implementarea procesului de introducere a cardului naţional de sănătate va începe din luna ianuarie 2011, şi estimăm că primele carduri vor fi primite de asiguraţi în al doilea semestru din 2011.

Data de intrare în vigoare a cardului se va stabili prin hotărâre de guvern.

sursa>

http://www.ms.gov.ro/?pag=62&id=8733&pg=1

Nota razbointrucuvant: Ar fi util sa avem la dispozitie textul Ordonantei de Urgenta adoptate de guvern. Dar, conform acestui comunicat oficial, nu exista alternativa pentru asiguratii care nu doresc cardul electronic de sanatate. Lucru grav, deoarece inseamna, pur si simplu, ca autoritatile au mintit in dezbaterea publica de pe 18 noiembrie, unde insusi secretarul de stat a promis ca autoritatile vor respecta drepturile cetatenilor de a avea o alternativa la acest card! Au mintit sau… au primit indicatii ferme de la insusi seful statului, care tocmai si-a asumat rolul de principal animator al programului de informatizare a administratiei romanesti.

Reamintim faptul ca, in raspunsul oficial dat de Ministerul de Interne FORului, autoritatile au recunoscut, practic, ca un astfel de card incalca drepturile la protejarea datelor personale si la libertatea de constiinta, si ca doar existenta unei alternative le mai protejeaza. Pe langa aceasta incalcare a drepturilor cetatenilor, sistemul informatic este o bataie de joc din cele mai josnice la adresa asiguratilor, deoarece nu doar ca nu va rezolva nicio problema reala a sistemului sanitar (lipsa medicilor, a medicamentelor, micsorarea bugetelor) dar le va amplifica, prin costurile imense implicate si prin haosul generat de implementarea unui mod total nou de gestiune. Evident, fraudele vor fi departe de a fi eliminate…

Oare si in cazul cardurilor de identitate se va renunta la alternativa, dupa eventuala bataie cu pumnul in masa a liderului maxim?

A se vedea si:

***

E ironic, nu? – Traian Basescu, cel care a castigat alegerile folosindu-se de comunisti pe post de sperietoare nationala, a trezit si a rascolit o nostalgie generala a comunismului printre aceiasi romani care, cu doar un an in urma, ii dadeau votul “reformatorului statului modern”, de frica sa nu fie inghititi de comunistul Geoana si ai sai camarazi prea-umblati pe la Moscova.

Nu cred ca poate fi facuta o sinteza mai buna a anului 2010. A fost anul in care romanii s-au reintors in comunism. Moartea statului social, decesul sistemului bugetar, a educatiei si sanatatii, minciunile guvernantilor, spectrul colapsului de maine si al derapajului de azi – toate i-au innebunit pe romani si i-au facut mai nostalgici ca niciodata dupa vremurile “taticului” unic, cand serviciul era garantat de stat, iar aparatamentul oferit gratuit de partid.

Libertatea nu mai face doi bani atunci cand esti disperat, cand nimic in jurul tau nu mai are coerenta si sens, cand totul e la voia intamplarii. Atunci e mai buna tortura unui regim absurd, dar care iti ofera cel putin siguranta zilei de maine si o speranta indefinita, decat haosul si spaima unui regim politic care falimenteaza tot in jurul sau si iti lasa doar speranta unei morti sigure.

Toate sondajele realizate in 2010 exprima regretul tot mai profund al romanilor dupa comunism. Mai rau de atat, un numar tot mai consistent il regreta pana si pe N. Ceausescu. Si Traian Basescu a fost afectat de aceasta tendinta, din moment ce a spus ca: daca fostul dictator s-ar fi oprit la primii 10 ani de mandat, ar fi ramas un mare conducator in istoria Romaniei.

E usor de inteles. Buimaciti de criza care ba se duce, ba revine si mai nervoasa, mintiti incontinuu de niste politicieni care habar nu au pe ce lume traiesc, ingroziti de spectrul falimentului, sufocati de datorii la banci pentru mai nimic (televizoare si masini), majoritatea isi intoarce privirea spre sistemul care ii garanta o viata calduta, chiar daca in apartamente inghetate.

Pe langa majoritatea care plange comunismul, cealalta parte a romanilor viseaza sa plece oriunde in alta parte, numai aici sa nu ramana. Magnifica reforma si modernizare a statului!  (…) Aceasta idee – ca statul este responsabil pentru fiecare cetatean in parte – a fost folosita de presedinte impotriva generalizarii nostalgiei comuniste. Argumentul sau – ca ei incerca sa puna omul in valoare, nu statul -, se prabuseste sub evidenta realitatii de zi cu zi. Cand taman statul lor se consolideaza, iar omul moare strivit de lipsa de speranta a zilei de maine.

Nu am gasit nimic mai bun pentru final decat un pasaj din Discursul Marelui Inchizitor.

Adevar zic tie ca sufletul omenesc nu cunoaste alta grija mai chinuitoare decat aceea de a gasi cui sa-i incredinteze mai degraba harul libertati cu care aceasta nefericita faptura se naste pe lume. Numai aceluia insa care va izbuti sa-i impace constiinta ii va fi dat sa puna stapanire si pe libertatea lui.

Emblema ce ti s-a oferit odata cu painea avea toti sortii de izbanda; da-i paine, si omul ti se va supune fara gres, e cea mai sigura chezasie; dar daca in acelasi timp cineva – nu Tu, altcineva – s-ar intampla sa-i prinda in mreaja constiinta – oh, atunci, sa stii, e-n stare sa se lipseasca pana si de painea cu care il imbii si sa-l urmeze pe acela care va fi izbutit sa-i subjuge cugetul. Taina existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti. Fara o notiune precisa a rostului sau pe lume, in vecii vecilor omul n-ar accepta sa traiasca…

***

Procedura simplificată de obţinere a cetăţeniei ungare de către etnicii maghiari din alte ţări, care va intra în vigoare din ianuarie 2011, va reunifica naţiunea, a afirmat azi vicepremierul ungar Zsolt Semjen, transmite MTI, citat de Agerpres. Zsolt Semjen a apreciat că facilitarea accesului etnicilor maghiari din ţările vecine la cetăţenia Ungariei este o „realizare istorică” şi are o importanţă crucială pentru menţinerea identităţii maghiare. În condiţiile în care naţiunea maghiară nu a fost niciodată divizată în materie de limbă, cultură şi istorie, această măsură contribuie şi la unificarea ei din punct de vedere al dreptului, a adăugat Semjen. El a menţionat că legea dublei cetăţenii „nu face distincţie între cetăţenie ungară de categoria A sau de categoria B”, subliniind că „există o singură naţiune şi o singură cetăţenie ungară”. (…)

Australianul, acuzat de unii disidenţi din echipa sa că se poartă ca un “stăpân de slavi” nu este nicidecum strâmtorat cu banii, deşi una dintre suedezele “violate” s-a plâns că a trebuit să-i plătească un bilet de tren, iar el i-a explicat că nu voia să-şi utilizeze cardul, pentru a nu fi interceptat de urmăritori

Partea leului din fondul de salarii aflat la dispoziţia echipei WikiLeaks îi revine fondatorului siteului, Julian Assange, al cărui salariu pe 2010 este situat la 86.000 dolari americani, respectiv două treimi din fondul de salarii. Dezvăluirea a fost făcută de cotidianul The Wall Street Journal (WSJ), care a obţinut date privind finanţarea WikiLeaks de la fundaţia germană Wau Holland Foundation ( Wau Holland Stiftung – WHS). Organizaţia este privită drept “divizia financiară” a WikiLeaks. (…)

Cu banii WHS, au fost finanţate dezvăluirile-bombă. Astfel, pe 2010, WHS a oferit WikiLeaks 130.000 USD pentru salarii, dintre care două treimi au intrat în conturile lui Assange. Totalul banilor viraţi de fundaţia germană pe anul în curs a fost de 1,3 milioane USD. Poziţia oficială a WHS şi WikiLeaks este aceea că sumele provin din donaţiile benevole ale fanilor. Numai până în august, fuseseră strânşi un milion USD, pentru ca cele 300.000 de atunci încoace să fie doar o estimare.

Situaţia financiară a siteului, deloc transparentă

Deşi militează pentru transparenţă şi pune la zid guvernele pentru că ascund lucruri de cetăţenii lor, situaţia financiară nu este deloc transparentă. Suma recunoscută de WHS ca oferită spre finanţare (1,3 milioane) în 2010 este mult mai mare decât cheltuielile pe care le anunţa WikiLeaks în 2009.

În vara anului trecut, organizaţia anunţa că funcţionează cu venituri mai mici de 200.000 USD pe an. Însă, conform WSJ, fundaţia germană a achitat facturi de 500.000 USD ale WikiLeaks pentru anul trecut, ba chiar continuă să mai plătească pentru echipamente hardware, servicii de internet şi deplasări.

O nouă cheltuială faţă de anii trecuţi va fi contribuţia la plata avocaţilor lui Bradley Manning – militarul american care a furnizat mesajele diplomatice şi alte date secrete dezvăluite în ultimele luni. Iniţial, WikiLeaks a anunţat că va plăti 100.000 USD pentru apărarea lui Manning.

Ulterior, oferta a fost redusă de cinci ori, la numai 20.000 USD. Dar nici această sumă nu este sigură. Fundaţia germană aşteaptă verdictul unor avocaţi dacă, potrivit legislaţiei germane, are voie să doneze această sumă pentru un inculpat care va fi judecat de o curte marţială americană.

“Nu vreau să scriu această carte, dar trebuie să o fac”

Assange va primi şi 1,2 milioane euro pentru publicarea unei autobiografii, pe care nu a scris-o încă, potrivit unui interviu din ediţia de duminică a cotidianului britanic The Times (Sunday Times). “Nu vreau să scriu această carte, dar trebuie să o fac“, a explicat el, motivând că are nevoie de bani pentru cheltuielile cu contestarea în faţa justiţiei britanice a extrădării către Suedia.

“Am plătit 200.000 de lire sterline cheltuieli judiciare şi trebuie să mă apăr şi să păstrez WikiLeaks pe linia de plutire“, a adăugat el. Arestat la 7 decembrie, iar acum aflat în eliberare condiţionată după plata unei cauţiuni, pe Assange îl aşteaptă mai multe luni de bătălii judiciare.

Suedia doreşte extrădarea lui pentru agresiuni sexuale comise împotriva a două femei cu care a avut relaţii sexuale la diferenţă de patru zile, în august 2010. Pe durata procesului privind cererea de etrădare formulată de autorităţile de la Stockholm, ar putea apărea şi o nouă solicitare, din partea Washingtonului, unde Departamentul Justiţiei caută variante de formulare a unei acuzaţii de spionaj.

86.000 $ este salariul pe 2010 al “părintelui” WikiLeaks, dintr-un fond de salarii de 130.000 USD pentru întregul personal care deserveşte siteul de dezvăluiri

***

Pentru a incepe cu “un invins” colectiv multiplu, cred ca invinsii au fost cetatenii tuturor statelor care au fost nevoiti sa ia imprumuturile Bancii Mondiale si Fondului Monetar International. Vina acestor cetateni este indirecta, plina de circumstante atenuante si motivata de un singur lucru – alegerea unor lideri incompetenti si de multe ori  lipsiti de orice atitudine responsabila si civica fata de popoarele care le-au acordat increderea electorala. (…)

  • Hotnews:

Ancheta de conjunctura a INS: Numarul de angajati va scadea in toate sectoarele economice, mai putin in comertul cu amanuntul

Ce ne va aduce 2011? Noua si celorlalti “porcusori”

2010 a fost cum a fost in Europa, dar vine 2011 cu noi taieri si strangeri ale curelelor. Drept e, vine si cu noi sperante. In ceea ce ne priveste, nu pot sa cred in proiectiile optimiste ale Guvernului, cu intrarea pe crestere. 1,5% poate fi atinsa doar in conditiile unei reveniri in viteza a economiile Europei, ceea ce nu e cazul. BCE, FMI, BM nu au rezolvat problema cronica a zonei euro, marginindu-se sa puna deoparte alti bani pentru eventuale salvari de la falimente. Cu o crestere anemica, UE nu are cum sa ne traga in sus. Iar despre o turare a consumului nu poate fi vorba dupa taierile salariale operate, scrie Dan Popa pe blogul lui. (…)

In conditiile in care trendul de revenire a economiei europene si globale va ramine unul modest, iar zona de volatilitate internationala nu a fost depasita, anul economic 2011 va fi pentru tara noastra unul dificil. Asta chiar daca, in alternativa cea mai optimista, recesiunea va fi depasita si Produsul Intern Brut va inregistra o crestere “la fotografie”. Cuvintele de ordine pentru anul financiar viitor – chiar daca, din ratiuni mai degraba politice, nu sunt rostite deocamdata raspicat de guvernanti – vor fi prudenta, austeritate si suferinte sociale predictibile. (…) In concluzie, singurul lucru bun care il poate aduce 2011 va fi construirea unor premise cu adevarat favorabile pentru anul 2012, cind depasirea crizei ar putea deveni o realitate perceptibila la nivelul publicului larg, daca lucrurile vor functiona cum trebuie. Ceea ce inseamna ca drumul prin desertul crizei nu s-a terminat oricum.

PS. Cu regretul ca tonul analizei de mai sus este mai degraba rezervat in ceea ce priveste viitorul, urez cititorilor Bloombiz “Craciun fericit” si ii indemn sa reflecteze la un citat din Albert Einstein, cel care a formulat celebra sa teorie a relativitatii in timpul macelului de la Verdun. Einstein a spus: “Singurul avantaj al crizelor este ca obliga la schimbare, infring inertiile altminteri inerente si nasc perspective noi de abordare”. Cine stie, poate chiar in suferintele de acum se nasc, abia vazute, semintele schimbarii reale, dupa doua decenii de jumatati sau sferturi de masuri.

Nota razbointrucuvant: asadar, un mesaj cat se poate de clar – 2011 este un an suferintelor si al pregatirii terenului pentru ceea ce ni se pregateste, de zor, pentru anul 2012, un an incarcat de semnificatii pentru euro-masoni…

***

  • Gandul:

Pachete suspecte descoperite în faţa a numeroase ambasade din Roma. Explozibili într-un colet trimis la ambasada Greciei

Coreea de Nord se simte „INVITATĂ” LA UN RĂZBOI NUCLEAR. Phenianul acuză SUA şi Coreea de Sud că se „pregătesc pentru o invazie la scară largă”

  • Hotnews:

Tensiunile cresc la granita israeliano-palestiniana: Doi membri ai Jihadului islamic au fost ucisi de armata Israelului. Hamas: Suntem pregatiti de razboi

Trafic de organe in Kosovo: Serbia acuza misiunea ONU de ascundere de probe

Realitatea.net:

Autostrada Mării Negre va trece pe la Bucureşti VEZI PROIECTELE CNADR

Pacepa: Obama şi Partidul Democrat transformă SUA într-un stat marxist

***

  • Gandul:

PDL contra E: BULINE PE ALIMENTE – portocaliu pentru cele care trebuie consumate cu moderaţie, roşu pentru cele nesănătoase. Citeşte aici ce spun iniţiatorii proiectului anti-E-uri, cum reacţionează producătorii de alimente şi care este poziţia Comisiei Europene

Lumea văzută de IBM se va schimba spectaculos ÎN URMĂTORII CINCI ANI: de la apelurile holografice, cu avataruri 3D, la GPS-ul care anticipează ambuteiajele

Bancherii câştigă 90 de milioane de euro pe an obligând clienţii să-şi achite ratele la cursul lor şi nu la cel al BNR. Valutiştii au o marjă de curs de 1%, băncile mari urcă la 3,5%

Val de crime în Haiti: zeci de preoţi voodoo, acuzaţi că ar fi adus epidemia de holeră, linşaţi de populaţia furioasă


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize, Pagini Ortodoxe, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Crestini decimati de Craciun. NOI, IN SCHIMB, DECIMAM CRACIUNUL…/ Razboiul impotriva Nasterii Domnului/ MINISTERUL SANATATII PARE CA A RENUNTAT LA ALTERNATIVA PROMISA PENTRU CARDUL DE SANATATE. Efectul vizitei prezidentiale la CNAS?/ JULIAN ASSANGE, “EROU ANTI-SISTEM” PE BANI GREI sau cum sa faci o avere manipuland mitul rezistentei anti/ MASONUL CHIROVICI NE ANUNTA CA IN ANUL 2011 VOM AVEA PARTE DE SUFERINTE SOCIALE SI CA SE VOR PUNE BAZELE PENTRU… CEEA CE VA URMA IN 2012!/ Scandalul traficului de organe cu prizonieri sarbi (STIRI 24-28 DECEMBRIE 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. nu am citit comentariile inca

    80,6% dintre respondenţii care au declarat că merg de Crăciun la biserică sunt femei, în timp ce doar 68,5%, bărbaţi. cum vine asta?!?

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Unde greseste Parintele Mihai Valica si cum e folosit de altii PRETEXTUL zilei Duminicii din calendar pentru a mai crea un scandal diversionist. EXPLICATII SUPLIMENTARE DIN SFINTII PARINTI DESPRE SEMNIFICATIA ORTODOXA A DUMIN
  3. Pingback: MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE -
  5. Pingback: Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful” -
  6. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor “medievali” care se inchina la moastele sfintilor -
  7. Pingback: DE SFANTUL NICOLAE… - Recomandari
  8. Pingback: Scena NASTERII DOMNULUI – INTERZISA in Franta de “tribunalul” CORECTITUDINII POLITICE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare