GENOCIDUL PREMEDITAT-CAMUFLAT CONTRA ROMANIEI/ Traian Basescu, el lider maximo român al noii ordini, anunta prioritatile lui 2011: INTEGRAREA IN ABSOLUTUL SISTEMELOR INFORMATICE UNIFICATE, CODUL MUNCII DE SCLAVI SI DEMOLAREA TOTALA A SISTEMULUI SANITAR/ Semnatura electronica devine OBLIGATORIE din iulie/ COMPLICITATEA DOVEDITA A EURO-MASONILOR LA ATROCITATILE UCIGASILOR LIDERI KOSOVARI/ Bombele cu ceas ale economiei Euro (Stiri 19-21 decembrie 2010)

21-12-2010 20 minute Sublinieri

  • Gandul:

Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la CNAS, că informaticienii sunt o avere, că trebuie să fie exploataţi, preţuiţi şi utilizaţi, pentru că pot contribui la modernizarea României. “Băieţii ăştia care ne par, aşa, oameni oarecare, dar care înţeleg ce se întâmplă cu sistemele informatice, devin tot mai mult o avere, pe care trebuie să o exploatăm, cu toată modestia pe care o au când îi vedem cum ne explică… Trebuie să le dăm atenţie, să-i preţuim şi să-i utilizăm, pentru că ne pot aduce servicii extraodinare chiar în modernizarea României. Aştept cu nerăbdare să vedem eficienţa acestui sistem. (…) Aştept introducerea Cardului de sănătate la anul. Vreau să ştiţi că este fără posibilitate de extindere de termen [?!]. Vom constata că sistemul de sănătate, dincolo de medici, are nevoie şi de informaticieni şi de date de sinteză care să permită decizia”, a declarat Traian Băsescu.

El a participat, luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la evenimentul prilejuit de lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, prin introducerea acestei versiuni a fost obţinută monitorizarea şi eliminarea totală a pierderilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

“Numai ce am auzit din prezentare probează eficienţa acestui sistem. Înainte de introducerea sistemului, când adunai toţi pacienţii care erau înscrişi la medicii de familie, România avea 27 de milioane de înscrişi. Când s-a trecut la introducerea în baza de date, s-a constatat că sunt doar 19 milioane şi vreo 800.000. Şapte milioane… Fraudă! La fel ca la asistenţa socială, la fel ca la pensionaţii pe caz de boală, la fel ca în multe alte locuri”, a mai spus şeful statului.

(…) Acesta a adăugat că este nevoie de informatizarea globală a tuturor sectoarelor şi instituţiilor statului. “Avem o infrastructură care permite conectarea în proporţie de 58% a instituţiilor statului la un sistem global de date, din care utilizăm doar 12%. Aşteptăm în continuare să vedem rezultatele odată cu introducerea de anul viitor a reţetei electronice şi a cardului de asigurat”.

De asemenea, preşedintele susţine introducerea unor standarde de preţuri pentru serviciile medicale şi restructurarea spitalelor neproductive.În momentul de faţă, există aproximativ 200 de spitale care fac risipă şi trebuie închise. Medicii îi vom concentra în marile spitale, unde este cu adevărat nevoie, iar pe acestea le vom transforma în creşe, azile de bătrâni etc., a declarat Traian Băsescu.

  • Adevarul:

Fiecare asigurat, într-o bază de date naţională

Toţi pacienţii vor avea o fişă electronică ce va putea fi accesată de la orice instituţie sanitară din ţară. Prin centralizarea datelor asiguraţilor, nu va mai fi posibilă fraudarea sistemului prin înscrierea aceleiaşi persoane pe listele mai multor medici de familie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a finalizat programul care permite monitorizarea serviciilor medicale pe care le primeşte un asigurat, indiferent de cabinetul la care se prezintă acesta. Este vorba de versiunea centralizată a Serviciului Informatic Unic Integrat (S.I.U.I), o aplicaţie cu acces online securizat, care va fi pusă la dispoziţia medicilor, farmaciştilor şi angajaţilor caselor judeţene de sănătate din întreaga ţară.

Sistemul foloseşte o bază de date unică, cu informaţii privind asiguraţii, medicii, serviciile medicale, medicamentele prescrise, precum şi furnizorii de medicamente. El verifică şi validează în timp real serviciile medicale şi va constitui un instrument care va creşte transparenţa şi va scădea riscul de fraudare a sistemului. Cu ajutorul lui, nu vor mai exista situaţii precum cele în care o persoană apare înscrisă pe listele mai multor medici de familie sau cele în care se acordă medicamente compensate unor pacienţi care nu mai sunt demult în viaţă. „În România, înainte de implementarea S.I.U.I., în evidenţele medicilor de familie figurau 27 de milioane de asiguraţi. Informatizarea sistemului a adus listele de pacienţi la nivelul real (19.583.979 de persoane asigurate), reducând proporţional cheltuielile”, a declarat Nicolae Lucian Duţă, preşedintele CNAS, cu ocazia lansării platformei. Proiectul de dezvoltare şi de implementare a S.I.U.I. a fost demarat în anul 2002. De la implementarea primelor module, în anul 2009, S.I.U.I. a permis reducerea cheltuielilor privind decontarea medicamentelor gratuite şi compensate cu 30 de milioane de euro.

Va elimina disfuncţiile din sistemul sanitar

Este pentru prima oară când are loc un proces de monitorizare şi de eliminare a disfuncţiilor sistemului de asigurări de sănătate. Versiunea centralizată a S.I.U.I., realizată în parteneriat cu HP şi SIVECO, reprezintă cel mai mare sistem informatizat funcţional din România.

Luni se lansează oficial sistemul informatic unic în asigurările de sănătate

Luni, 20 decembrie va fi lansat la Bucureşti Sistemul Informatic Unic Integrat. Astfel, sistemul de asigurări va deveni oficial informatizat complet, pacienţii vor avea fişe electronice şi carduri naţionale de sănătate. Sistemul informatic unitar integrat (SIUI), respectiv fişa electronică a pacientului, prescripţia electronică şi cardul naţional de sănătate sunt principalele componente ale unui sistem informatizat de sănătate care, spun reprezentanţii CNAS, va fi implementat complet până la sfârşitul anului 2011. Cardul naţional de sănătate va permite medicilor să analizeze pentru fiecare pacient în parte tot istoricul medical prin accesarea cardului. De asemenea, fişa electronică înseamnă că orice reţetă, odată emisă de medic, intra în sistemul electronic şi nu mai poate fi modificată. Toate farmaciile sunt legate în sistemul electronic aşa că nu se vor mai putea face abuzuri, mai spun reprezentanţii CNAS. Pentru introducerea acestui sistem, statul român a cheltuit 45 de milioane de euro.

Comentariu Razboi intru Cuvant:

1. Evident, prima intrebare care ar trebui pusa autoritatilor este: ce se intampla cu dreptul la alternativa pentru asiguratii care nu doresc carduri, promis de oficialii MS reprezentantilor ONG-urilor civice specialaizate pe protejarea datelor personale si oamenilor simpli, promisiune facuta in cadrul ultimei dezbateri publice organizate de minister pe tema cardului de asigurat?

2. Implicarea presedintelui in acest eveniment denota importanta strategica acordata informatizarii adica a translatarii functiilor administrative esentiale in mediul virtual, digitalizarea si unificarea bazelor de date cu informatiile personale, plus conditionarea accesului la serviciile informatizate ale statului de detinerea unui card electronic. Este de vazut daca implicarea presedintelui se va face doar pentru impulsionarea implementarii acestui sistem logistic, pentru a i se pune bazele, sau daca vizeaza chiar si eliminarea dreptului la alternativa. Ultima varianta nu pare intr-atat de imposibila, cel putin in cazul cardului de sanatate (alternativa la cardul de identitate fiind, totusi, inclusa in proiectul de lege).

3. Este mai mult decat indoielnica propaganda facuta de seful statului si de seful CNAS pentru introducerea sistemului informatic unic integrat, bazata pe fantastica cifra de 7 milioane de fraude. Mai mult ca sigur numaratoarea a fost a la Pristanda, ca sa fie cat mai multe, sa nu aiba nimeni ce comenta. Fara a exista un studiu serios, cu date statistice clare, cu dovezi, afirmatiile celor doi domni sunt vorbe in vant si caraghislac menite sa ii prosteasca pe prosti.

In primul rand, daca ar fi reala cifra, ar insemna ca jumatate din tara aceasta fraudeaza – medici si pacienti laolalta. Si daca asta ar fi adevarat, asa cum s-a aratat si la dezbaterea organizata la M.S., FRAUDELE NU VOR PUTEA FI IMPIEDICATE DE NOUL SISTEM INFORMATIC. Pentru ca fraudele le fac oamenii, nu sistemul. Iar sistemul acesta vestit este manevrat de… OAMENI.

Care este consecinta, insa, a introducerii unui sistem informatizat complet care va contine datele personale ale oamenilor si toate informatiile legate de sanatatea lor, tocmai avand in vedere ca sistemul e manevrat de oameni?

4. Principala consecinta este faptul ca unii oamenii (manipulatorii sistemului, sa ii numim) vor stii despre ceilalti oameni (inregistrati in sistem, publicul “tinta”, sa spunem) o serie de informatii personale, intime, legate de sanatate, de familie etc.

Adica:

a) este o problema legala la mijloc, sesizata de altfel de Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale.

Pe data de 25 noiembrie 2010, doamna Georgeta Basarabescu – preşedinte al Autorităţii  Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a primit la sediu o delegaţie a Ministerului Sănătăţii Publice, pentru discutarea preconizatului act normativ de implementare a cardului de asigurări sociale de sănătate.
În cadrul discuţiilor, preşedintele Autorităţii şi-a exprimat îngrijorarea faţă de forma actuală a proiectului Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, raportat la necesitatea asigurării unei protecţii reale a datelor personale ale asiguraţilor.
Astfel, au fost subliniate aspecte referitoare la respectarea regulilor speciale stabilite de Legea nr. 677/2001 în cazul prelucrării datelor personale sensibile, la necesitatea stabilirii rolului şi responsabilităţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precum şi a celorlalte entităţi implicate în procesul de implementare a cardului de sănătate (medici, alte instituţii), în special în ceea ce priveşte respectarea drepturilor asiguraţilor.
Autoritatea naţională de supraveghere a cerut reanalizarea categoriilor de date ce se vor colecta şi stoca pe card, în sensul limitării acestora la datele strict necesare, eliminarea utilizării codului numeric personal şi stabilirea vârstei minime de 18 ani pentru emiterea cardului naţional de sănătate, având în vedere capacitatea deplină de exerciţiu a persoanei fizice, precum şi luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru asigurarea confidenţialităţii şi securităţii datelor cu caracter personal ale asiguraţilor.

b) este o problema majora, ce tine de riscul supravegherii totale, faptul ca vor exista persoane din cadrul statului care vor avea acces la informatii personale cu caracter intim, depozitate intr-o unica baze de date.

Astfel,

c) rezultatul marii “modernizari” va fi faptul ca asiguratii vor deveni “transparenti” pentru autoritatile statului (SI NU INVERS! caci nu e nimic mai opac si netransparent decat insusi acest proces de informatizare, cu costurile presupuse cu tot), si deci statul (sau cine va manui sistemul informatic unic integrat) va avea un ascendent si o putere de constrangere asupra lor mult mai mare decat pana acum.

Un simplu exemplu: un scandal recent legat de accesarea fondurilor structurale arata cum manipulatorii de sistem pot folosi sistemul pentru a restrictiona accesul la fonduri al “necunoscutilor”, pentru a face “partie” clientelei…

Ministrul Muncii, Ioan Botis a anulat sesiunea de depunere a proiectelor pentru Fondul Social European dupa ce ONG-urile au acuzat probleme grave la sistemul electronic. Miza: 130 milioane euro

UPDATE Institutul pentru Politici Publice: Autoritatea de Management a acestui Program, subordonata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, blocheaza accesul entitatilor interesate sa acceseze fonduri structurale destinate economiei sociale si sprijinirii grupurilor defavorizate din Romania”. 
UPDATE 2
Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale: “Accesul beneficiarilor la portalul ActionWeb este blocat, iar acest lucru este extrem de grav în contextul în care linia de finanţare rămâne deschisă pentru numai 24 de ore”.

Evident ca prin informatizare nu se vor rezolva niciuna din problemele reale ale sistemului sanitar: lipsa medicilor, a medicamentelor, a spitalelor utlitate performant. Nici macar cozile nu vor fi eliminate. Si nu doar ca nu vor fi rezolvate, dar se vor adanci, caci suntem anuntati, de acelasi presedinte, la aceeasi conferinta, ca “restrcuturarea” sistemului sanitar va continua.

In schimb, se vor face alte fraude, caci costurile unui astfel de sistem nu sunt cateva “biete” zeci de milioane de euro, ci vor fi mult, mult mai mari, de ordinul sutelor spre miliard de euro (avand in vedere si mentenanta unui astfel de sistem).

Sa ne aducem aminte si de alte manipulari ordinare si de luarile de pozitie impotriva lor:

DEZBATEREA DE LA MINISTERUL SANATATII (18 nov. 2010). Secretarul de Stat Irimie promite ALTERNATIVA la cardul de sanatate electronic (cu cip). UPDATE: DEZVALUIRILE SOCANTE ALE LUI BOGDAN MANOLEA SI REACTIA F.O.R.

Forul Ortodox Roman cere Ministerului Sanatatii sa renunte la intentia de a implementa CARDURILE ELECTRONICE DE SANATATE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la sediul CNAS, unde participă la evenimentul de lansare a versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, că ar trebui introduse standarde de cost pentru serviciile de sănătate. Şeful statului a menţionat că sunt cazuri în care aceeaşi proteză costă 10 lei la un spital şi 100 de lei la un altul. Băsescu a apreciat că trebuie introduse standarde de cost pentru serviciile de sănătate, el referindu-se la spitalizare sau la procurarea de diverse elemente utilizate în ortopedie, chirurgia inimii şi alte specializări.

“Nu mai putem funcţiona altfel”, a opinat el. De asemenea, preşedintele Băsescu a declarat că încă are neînţelegeri legat de faptul că unele programe naţionale utilizează cele mai scumpe medicamente, în condiţiile în care în Europa nici măcar ţările bogate nu-şi permit aceasta. Şeful statului a adăugat că, deşi unora li se va părea cinică această abordare, el spune că cinică este abordarea cu cel mai scump medicament.

“Guvernul ar cam trebui să dispară din CES”

Guvernul “ar cam trebui să dispară” din Consiliul Economic şi Social, a spus mai spus Traian Băsescu la CES, precizând că România are nevoie de noi legi ale sindicatelor şi patronatelor, în contextul necesităţii modificării legislaţiei muncii, respectiv a flexibilizării forţei de muncă.

“Obiectivul major al anului viitor este să intrăm consistent în legislaţia muncii. Dacă anul acesta am avut alte priorităţi, noul Cod al muncii pentru flexibilizarea forţei de muncă trebuie să devină o realitate. Avem nevoie de o nouă lege a sindicatelor, de o nouă lege a patronatelor, de o nouă lege şi un nou sistem de funcţionare al diverselor structuri care vizează munca şi piaţa muncii, inclusiv a faimosului Consiliu Economic şi Social, din care Guvernul ar cam trebui să dispară şi CES să rămână o zonă dedicată patronatelor, sindicatelor şi societăţii civile, alta decât sindicatele“, a declarat Traian Băsescu.

Restructurarea sistemului de sănătate, un obiectiv major în prima parte a anului 2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că un obiectiv major al primei părţi a anului viitor o constituie restructurarea sistemului de sănătate, şeful statului explicând că circa 200 de spitale nu depăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unui dispensar. “Trebuie să vă spun că obiectivul major al primei părţi a anului viitor este, în afară de informatizare, şi restructurarea sistemului de sănătate”, a spus şeful statului.

El a adăugat că “fără a viza disponibilităţi de medici, asistente medicale, surori, trebuie închise locurile de risipă”. “Nu mai putem funcţiona cu un număr de spitale atât de mare, din care circa 200 de spitale nu depăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unui dispensar, doar că sunt mult mai mari şi cu consumuri mult mai mari”, a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 9 decembrie, la TVR, că se vor desfiinţa 200 de spitale şi acestea ar putea fi transformate în creşe şi azile de bătrâni. “Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, fără dotare, în care omul nu are nicio şansă aproape. I se dă doar primul ajutor oricum, acum şi este trimis la Bucureşti cu o salvare. Începe acest proces de închidere a spitalelor i de transformare a lor, ca primă soluţie, în azile pentru bătrâni şi în creşe, în funcţie de nevoile sociale ale zonei”, a explicat atunci preşedintele. El a adăugat că spitalelor “li se va face tratamentul necesar pentru ca acele clădiri să poată fi utilizate în siguranţă”. Preşedintele a subliniat că faptul că vor fi închise spitalele nu înseamnă că va dispărea şi asistenţa medicală din acea zonă. “Aceasta (asistenţa medicală, n.red.) va fi concentrată într-un spaţiu restrâns , unde să se poată face o primă intervenţie de care omul are nevoie”, a spus preşedintele

Modificările aduse Codului Muncii de Ministerul Muncii, pentru a treisprezecea oară, le sunt nefavorabile angajaţilor, care “vor fi expuşi unei insecurităţi pe piaţa muncii, ce va duce la precarizarea locurilor de muncă”, este de părere Costel Gîlcă, avocat specializat pe Dreptul muncii.

Asta pentru că, argumentează acesta, propunerile vizează “transformarea în regulă a încheierii contractelor pe perioadă determinată”, în paralel cu închirierea de forţă de muncă fără piedici şi posibilitatea de a ţine în probă un număr nelimitat de angajaţi.

Trai nesigur pe termen lung

“În 90% dintre cazuri, salariul este unica sursă de venit. Dacă vor fi adoptate aceste modificări, lucrătorii nu-şi vor mai putea planifica viaţa pe termen lung, nu vor mai putea contracta credite, pentru că nu vor mai avea siguranţa locului de muncă şi a unui venit constant”, a explicat Gîlcă, care e şi reprezentantul Clubului de Dreptul Muncii.

Potrivit acestuia, un alt “defect major” al proiectului – al cărui termen-limită pentru dezbatere publică a expirat ieri -, este faptul că “trecerea în sarcina angajatului de a proba că patronul s-a aflat într-o situaţie dificilă când l-a concediat încalcă directivele europene privind discriminarea, care prevăd expres că sarcina este a angajatorului”.

În plus, această inversare de roluri între angajat şi angajator se va traduce şi prin scăderea ponderii proceselor câştigate de către salariaţi, susţine Gîlcă. Asta, având în vedere că în instanţă sarcina probei va reveni angajatului, căruia îi va fi foarte dificil să dovedească, cu acte, că patronul avea de fapt condiţiile să-i menţină locul de muncă.

Angajatorii, loviţi de clauza de neconcurenţă

Pe de altă parte, noul cod ar putea să le pună probleme chiar şi angajatorilor, crede avocatul, prin “eliminarea prevederii referitoare la clauza de neconcurenţă, care va permite transmiterea informaţiilor şi a bazelor de date de către un salariat care pleacă la o companie concurentă”.

Totuşi, Gîlcă identifică şi un “plus major” al proiectului: posibilitatea angajatorului de a reduce programul de lucru, de la cinci la patru zile pe săptămână, într-o perioadă de dificultate economică, în loc să concedieze oameni. “O astfel de măsură se impunea de multă vreme. Criza economică a găsit România nepregătită din punct de vedere legislativ. Instrumentele pe care un angajator le avea la îndemână erau puţine: fie concedia salariaţii, fie închidea compania sau o secţie în întregime”, a explicat expertul în Dreptul muncii.

Sindicatele nu susţin nici ele proiectul Ministerului Muncii, nemulţumite de favorizarea patronilor. De altfel, vicepreşedintele “Cartel Alfa”, Petru Dandea, este de părere că perioada de probă nelimitată este “un nou instrument oferit angajatorului incorect, care face evaziune fiscală şi care va putea oferi salariul minim, iar în penultima zi de probă să-i dea salariatului preaviz de concediere”.

Însă, adaugă Dandea, “guvernul nu poate folosi ca argument acordul cu FMI”, pe motiv că nu a existat o asemenea cerinţă, iar executivul ar fi trecut modificarea Codului Muncii în scrisoarea de intenţie.

Spitale în paragină, fără medici, cu câte doi bolnavi într-un pat. La 21 de ani de la Revoluţie, sistemul sanitar din România este mai bolnav ca niciodată. Poate fi comparat cu un pacient care zace pe masa de resuscitare, dar medicii din jurul lui, cei de la guvernare, nu-l prea bagă în seamă.

Acum nu are cine să trateze. Din 2007 şi până în prezent, Ministerul Sănătăţii a eliberat certificate pentru munca în străinătate pentru peste 12.000 de medici, dentişti şi farmacişti.

Cu gândul la plecare sunt şi cei care au rămas. “Sunt încă doar rezident. Trec anul cinci şi o să vad. În orice caz va fi mult mai bine decât la noi. Asta este clar“, a spus un medic rezident.

“Sunt radiolog şi vreau să lucrez în străinătate
“, a spus un angajat din sistemul sanitar.

Fostul ministru al muncii, Mihai Şeitan, spunea: “Toţi cei care pleacă într-un sistem mai bun au două avantaje mari: fac rost de nişte bani mai mulţi şi sunt mai mulţumiţi decât cu ce câştigau aici şi toţi sau marea majoritate se întorc acasă şi cu know-how-ul îmbunătăţit, şi cu nişte bani”, a declarat Mihai Şeitan.

Autorităţile noastre nu se plâng. Poate pentru că ştiu că oricând pot urca într-un elicopter şi pot pleca oriunde în lume ca să-şi facă analizele necesare. Muritorii de rând, rămân, însă acasă. Stau la cozi pentru investigaţii şi se înghesuie mai mulţi pe un singur pat de spital.

(Editorialul ziarului Cotidianul din 20 dec. 2010)

Istoria a circumscris acest fenomen de disoluţie deliberată a unor state care ar fi putut să ajungă, în anumite circumstanţe favorabile, o forţă economică cel puţin. Cazul dispariţiei Iugoslaviei stă mărturie, numai că, în privinţa ei, distrugerea a avut un caracter mai agresiv pentru că şi poporul a opus rezistenţă dură în faţa disoluţiei sociale şi politice. Iar reţeta este simplă: în cabinet se premeditează, iar în realitate se camuflează.

În ciuda evidenţelor, genocidul împotriva poporului român se accentuează prin măsuri deliberat luate. Dacă între anii 1984 şi 1989 zeci de mii de copii şi bătrâni au murit din cauza frigului şi slăbirii imunităţii organismului din cauza „alimentaţiei raţionale”, astăzi, zeci de mii de familii şi foarte mulţi bătrâni închid căldura pentru economie sau au ales debranşarea.

Separat, în multe oraşe mici, dar şi în cartierele Capitalei este oprită şi câte două zile căldura, iar uneori şi lumina, sub pretextul unei conducte sparte sau al reviziilor de tot felul.

Genocidul la adresa poporului român se desfăşoară pe trei paliere simultan, toate trei deliberat proiectate şi coordonate în cel mai solidar sistem mafiot. (…)

Potrivit MFP, de la 1 iulie 2011 declaraţiile se vor depune numai în sistem electronic, fiind astfel nevoie de semnătura electronică

Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), intenţionează ca, începând cu luna ianuarie 2011, declararea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale să se realizeze printr-o declaraţie unică ce va fi depusă la unităţile fiscale teritoriale din cadrul ANAF. Întrucât în proiectul actului normativ prin care va fi aprobată se prevede obligativitatea depunerii declaraţiei începând cu 1 iulie 2011 în sistem electronic (on-line), este obligatorie obţinerea de către plătitorii de venituri a certificatului digital calificat pentru semnătura electronică, potrivit site-ului contabilul.ro. (…)

La nouă ani de la atentatele de la 11 septembrie, Statele Unite continuă să culeagă informaţii despre cetăţenii americani prin intermediul unui vast dispozitiv desecuritate din care fac parte poliţia, FBI, birourile locale ale Departamentului pentru Securitate Internă şi chiar ofiţeri ai armatei, dezvăluie cotidianul Washington Post. Sistemul, pe departe cel mai extins şi sofisticat din punct de vedere al tehnologiei utilizate, culege, depozitează şi analizează informaţii despre numeroşi cetăţeni şi rezidenţi americani, mulţi dintre aceştia neavând niciodată probleme cu legea.

Peste 4.000 de agenţii federale, printre care şi filialele deschise la nivelul fiecărei diviziuni administrative – stat, comitat, oraş – fac parte din acest vast sistem. Cel puţin 935 dintre aceste organizaţii au fost create după 2001 sau au fost implicate în acţiuni de combatere a terorismului pentru prima dată după atentatele din 11 septembrie. Oamenii de pe teren au la dispoziţie tehnologie folosită şi de trupele americane pe fronturile din Irak sau Afganistan, precum scanere portabile de amprente, dispozitive de recunoaştere facială, camere cu infraroşu montate pe maşinile de poliţie, sisteme electronice de citire a plăcuţelor de înmatriculare şi chiar drone, acestea din urmă utilizate de poliţia de frontieră.

Mai concret, autorităţile adună informaţii despre cetăţenii pe care, de exemplu, un vecin sau un poliţist local îi consideră că ar acţiona într-un mod suspicios. Nevoia de a identifica acei suspecţi printre cetăţenii sau străinii naturalizaţi care plănuiesc atacuri teroriste este mai stringentă ca niciodată, au subliniat mai mulţi oficiali. Peste 20 de comploturi au fost dejucate numai în cursul acestui an graţie acestui program, au adăugat oficialii. Printre acestea, tentativa de a arunca în aer un centru de recrutare al Pentagonului din statul Maryland sau intenţia recentă unui american de origine somaleză de a detona o bombă în timpul unei ceremonii de aprindere a bradului în statul Portland. Costurile acestui program extins la nivel naţional sunt greu de cuantificat. Începând cu anul 2003, Departamentul pentru Securitate Internă a alocat agenţiilor de la nivelul fiecărui stat suma record de 31 de miliarde de dolari, dintre care aproape patru miliarde numai în 2010. Fondurile totale sunt însă greu de apreciat în condiţiile în care administraţiile locale contribuie şi ele la costurile impresionantului dispozitiv de securitate.

***

Experţii ruşi avertizează că în Coreea de Sud există “20 de Cernobîluri” şi riscul este imens în cazul escaladării conflictelor, scrie Realitatea.net. Luni, sud-coreenii au început alte manevre militare la graniţă. Discuţiile Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din Peninsula Coreeană au eşuat duminică. Coreea de Sud a început, luni dimineaţa, exerciţiile militare în apropierea imediată a graniţei cu Republica Populară Democrată Coreeană. Iniţial, manevrele erau programate pentru sfârşitul săptămânii trecute, însă au fost anulate – oficial, din cauza vremii proaste. Specialiştii atenţionează în legătură cu serioasele riscuri politico-militare, sociale şi ecologice ale unui potenţial conflict de anvergură dintre cele două Corei, notează cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.

Moscova consideră, la rândul său, că manevrele cu tiruri de artilerie ale sud-coreenilor, desfăşurate pe insula Yeonpyeong, ar putea deteriora şi mai mult situaţia deja tensionată din regiune. Rusia, care are graniţă comună cu RPDC, are de ce să se teamă, subliniază cotidianul. Potrivit analistului rus Aleksandr Voronţov, în cazul în care conflictul va escalada, este posibil un aflux de refugiaţi şi o catastrofă ecologică în zonă. “În Coreea de Sud există 20 de centrale nucleare, care ar putea fi distruse cu arme obişnuite. Aceasta înseamnă 20 de noi Cernobîluri. De altfel, şi în Coreea de Nord există obiective nucleare”, declară Voronţov, expert în cadrul Institutului de Orientalistică al Academiei de Ştiinţe din Rusia. În afară de aceasta, acţiunile militare din Peninsula Coreeană vor obliga ţările vecine, inclusiv Rusia, China şi SUA, să-şi plaseze în stare de pregătire totală de luptă propriile forţe armate. “Din experienţa campaniei irakiene ştim că, în pofida utilizării de arme cu precizie înaltă, uneori erau afectate şi ţările vecine”, atenţionează analistul rus. În opinia lui Voronţov, conflictul dintre cele două Corei ar putea fi unul îndelungat şi incontrolabil, putând escalada într-un al treilea război mondial, în care SUA să se confrunte cu China.

Între timp, poziţia Washingtonului stârneşte întrebări, subliniază Nezavisimaia Gazeta. Astfel, SUA nu au acceptat convocarea, sâmbătă trecută, a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), după cum solicita Moscova. Se aşteaptă ca circa 20 de militari americani să ia parte la actualele manevre sud-coreene. Phenianul afirmă că sud-coreenii se folosesc de americani ca de un scut, dar nu au ezitat să ameninţe cu “atacuri imprevizibile în scopul autoapărării”. La rândul său, Departamentul de Stat al SUA a declarat că exerciţiile militare ale Seulului sunt unele întemeiate în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi că partea sud-coreeană are dreptul la ele. În opinia lui Voronţov, manevrele sud-coreenilor relevă iluziile Seulului, conform cărora schimbarea regimului din RPDC ar fi posibilă prin amplificarea presiunilor şi izolării. “Coreea de Sud şi SUA şi-au pus de acord poziţiile. În afară de aceasta, Washingtonul primeşte o pârghie pentru a-şi înteţi presiunile asupra Chinei, deoarece situaţia îi oferă posibilitatea de a-şi desfăşura forţele militare pe perimetrul graniţelor RPC, de a organiza exerciţii în Marea Galbenă, în apropierea imediată de malurile şi principalele centre ale Chinei”, explică expertul.

Totuşi, un conflict de anvergură nu este în avantajul nimănui. După ce desfăşurase o vizită la Phenian, guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, le-a propus militarilor din RPDC să stabilească o linie directă cu cei din sud şi, de asemenea, să înfiinţeze o comisie militară pentru monitorizarea crizelor de la Marea Galbenă, comisie din care să facă parte SUA şi cele două Corei.

Eşec al negocierilor de pace de la ONU

Aproximativ opt ore de discuţii formale între cele 15 ţări membre ale Consilului de Securitate şi discuţii private cu ambasadorii nord-coreean şi sud-coreean s-au încheiat fără un acord pentru o declaraţie finală. “Nu am reuşit să facem o legătură între toate punţile”, a subliniat ambasadorul rus, Vitali Ciurkin. El a adăugat, în faţa jurnaliştilor, că eforturile continuă, în mod neoficial, între marile puteri, în încercarea de a pune toată lumea de acord asupa unei declaraţii. Dar ambasadoarea americană la ONU, Susan Rice, preşedinta în exerciţiu a Consiliului de Securitate, a declarat, în faţa presei, că era “improbabil ca distanţa” dintre poziţiile membrilor Consiliului să poată fi acoperită. China a respins o versiune rusă a proiectului de declaraţie, care nu menţiona Coreea de Nord nominal într-o frază privind atacul şi nici măcar numele Yeonpyeong, au adăugat diplomaţii. Ţările occidentale se limitau, în proiectul lor de declaraţie, să spună că “Membrii Consiliului de Securitate condamnă bombardamentul de la 23 noiembrie 2010, care a dus la pierderi de vieţi umane, inclusiv civili, şi deplânge cu fermitate agravarea tensiunii în Peninsula Coreeană, la care a condus”. “Statele Unite au condamnat ferm, aşa cum am făcut şi atunci, atacul de la 23 noiembrie al Coreei de Nord”, a subliniat Rice. “Noi credem că este foarte important pentru Consiliul de Securitate să vorbească cu claritate şi unitate pentru a condamna” Coreea de Nord, a adăugat ea. “Majoritatea membrilor Consiliului şi-au exprimat clar punctele de vedere, potrivit cărora este importantă” o condamnare a Coreei de Nord, a mai spus Rice.

Ambasadorul rus a argumentat că ţara sa a cerut, sâmbătă, reuniunea Consiliului de Securitate, din cauza “profundei îngrijorări” faţă de tensiunile între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. El a adăugat că ţara sa a prezentat două idei de declaraţie finală, care erau de a cere celor două Corei “o reţinere maximă” şi să ceară secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să trimită un emisar pentru a discuta cu Phenianul şi Seulul. Cea de a doua idee a “primit o susţinere considerabilă” din partea membrilor Consiliului de Securitate, a spus el. “Sper că această idee să poată continua, încă, pentru că suntem într-o situaţie cu tensiuni politice puternice şi fără un plan de acţiune diplomatic”, a adăugat Ciurkin. Oficialii locali de pe Insula Yeonpyeong au anunţat luni dimineaţă, la portavoce, desfăşurarea manevrelor, fără să comunice ora prevăzută pentru începerea exerciţiului de artilerie cu muniţie reală. Phenianul a promis un “dezastru”, dacă Seulul nu renunţă la aceste manevre militare cu muniţie reală.

UPDATE Phenianul a anunţat că nu va reacţiona la manevrele militare realizate luni de armata sud-coreană

Coreea de Nord a anunţat că nu va reacţiona faţă de “nesăbuita provocare militară” a Coreei de Sud, deoarece Seul-ul a modificat zona de tragere în timpul exerciţiilor desfăşurate luni, astfel încât proiectilele lansate au aterizat mai departe de graniţele sale decât cele lansate luna trecută, informează AP.

Oficialii sud-coreeni, pe de altă parte, sustin că nu s-au operat modificări asupra zonei de tragere. Potrivit Seul-ului şi luni, şi luna trecută, manevrele militare s-au realizat în apele din partea de sud-vest ale insulei Yeonpyeong, şi nu spre graniţa cu Nordul.

  • Realitatea.net:

Phenianul sporeşte nivelul de alertă al forţelor armate

Rusia va dezvolta un nou tip de rachetă intercontinentală grea

Ziarele occidentale sunt pline azi de monstruozităţile atribuite liderului albanez al rebelilor kosovari, Hashim Thaci, învinuit nu doar de măsluirea recentelor alegeri, ci şi de crime în masă şi trafic de droguri şi organe.

E vorba de cele prelevate chiar şi după (războiul kosovar din)1999, sutelor de prizonieri sârbi ai forţelor separatiste albaneze, prizonieri dispăruţi fără urmă în Kosovo, nu înainte de a fi fost evisceraţi şi transformaţi în lucrative depozite de organe de transplant.

Despre atrocităţile pe care, potrivit raportorului Consiliului Europei, le-a comis Thaci, în calitatea sa de cap al unor structuri mafiote, scriu în termeni drastici nu doar ziarele sârbeşti, ci şi gazete pe cât de serioase, pe atât de prestigioase din ţări neutre şi foarte ponderate. Bunăoară ziarul finlandez Hufvudstadsbladet.

În cotidianul din Helsinki citim că documentul întocmit de raportorul Consiliului Europei, Dick Marty proiectează „o imagine nuanţată, dar nu mai puţin înspăimântătoare a conducerii forţelor rebele kosovare, UCK. Deşi liderii acesteia resping acuzaţiile lui Marty, calificându-le drept propagandă sârbească, raportul are meritul de a se întemeia pe surse diverse şi informaţii concrete, bine fundamentate. Acuzaţiile sunt atât de serioase încât reclamă o nouă anchetă”.

Dar, se întreabă ziarul, „cine oare ar putea s-o întreprindă?” Şi chiar dacă Naţiunile Unite sau alţii ar demara-o, mai pot fi găsite probe solide după atâta timp? „Experienţa demonstrează de asemenea că prea puţini martori vor avea curajul de a se prezenta”.

Cât de periculoase sunt investigaţiile în acest domeniu reiese din cazul Xavier Gautier, precizează cotidianul berlinez taz. Ziaristul francez a fost găsit spânzurat la câteva săptămâni după ce încercase să documenteze traficul cu organe, transportate la Geneva, la bordul unor avioane ale Naţiunilor Unite, din lagăre deprizonieri bosniace.

Întrucât Kosovo nu e decât pe hârtie un stat independent, apărut prin secesiunea de Serbia, provincia continuă să fie sub tutelă. Nu puţini comentatori occidentali se arată, ca atare, îngroziţi de lejeritatea cu care, de dragul unei prezumtive stabilităţi, forurile internaţionale abilitate să facă ordine în regiune au trecut până acum cu vederea grelele acuzaţii confruntându-l pe Thaci.

“UE are obligaţia de clarifica acuzele grele”, împovărându-l pe Thaci, relevă în context Tagesanzeiger de la Geneva. Deşi îl vede pe liderul kosovar discreditat iremediabil în caz că nu va putea fi disculpat, ziarul elveţian nu crede că aceste învinuiri pot întoarce roata istoriei şi anula independenţa provinciei.

La capitolul nenorocirilor provenind din Balcani ar putea fi trecută şi progresiva islamizare a Turciei, prevenită în deceniile trecute de forţele armate ale ţării, care, până de curând, au păzit straşnic caracterul laic al statului turc. Vineri abundau în ziarele occidentale relatările privind traducerea în justiţie, în Turcia, a sute de generali şi ofiţeri superiori acuzaţi de pregătirea unui “puci”. E vorba de “o nouă rundă” în confruntarea dintre armată şi guvernul islamist al Turciei, condus de premierul Erdogan, aflăm, bunăoară, din Berliner Zeitung. (…)

La ce se poate aştepta însă Europa? La un „dictat berlinez”, afirmă cu nedisimulată ostilitate ziarul varşovian Dziennik. Comentând summitul UE, nu puţini editorialişti scot în evidenţă victoria categorică repurtată de cancelarul german Merkel în controversele privind mecanismul de stabilitate financiară şi protecţia monedei euro.

„Europa trebuie să se aştepte la ce-i mai rău”, scrie, tot la Varşovia, Rzeczpospolita. Deşi recunoaşte că sistemul de protecţie convenit la summitul UE reprezintă un succes al şefei executivului german, ziarul polonez constată că “nici o ţară a Europei n-are interesul să prăbuşească moneda euro”.

Autor: Petre M. Iancu
Redactor: Rodica Binder

Mahmoud Ahmadinejad elimină subvenţiile pentru combustibili şi alimente. Preţul benzinei, de patru ori mai mare

Belarus. Şapte dintre cei nouă candidaţi ai opoziţiei la preşedinţia ţării au fost arestaţi

***

 

(…) Pentru ca nu au alte variante, americanii nu vor continua decat sa tipareasca in continuare dolari, in speranta ca vor putea astfel sa produca inflatie si prin urmare sa devalorizeze dolarul si sa poata plati datoria. Foarte probabil insa nu vor reusi si nu e decat o chestiune de timp pana la formarea unui prag limita de oameni care sa isi piarda increderea in dolar si apoi sa renunte la el.

Exemplul pe care il da Rikards pentru intelegerea fenomenului este o sala de cinema in care la un moment dat, trei oameni se ridica, si ies in fuga din sala. Tie ti se pare ciudat si te uiti in continuare. Daca insa vezi ca zece oameni fac chestia asta, foarte probabil te vei gandi ca ei stiu ceva, ca poate sala ia foc sau urmeaza sa explodeze o bomba si o iei si tu la fuga. La fel este si cu dolarul, cand se va ajunge la un prag limita de oameni care sa nu mai aiba incredere in dolar, acesta va pica si prin urmare toata economia mondiala va ingheta.

Nu vreau sa detaliez aici ce se poate intampla cand pica dolarul, exista un documentar foarte interesant pe tema asta: The Day The Dollar Fall“. Nu vreau decat sa mentionez ca in armata SUA toti stiu deja ca la putere sunt niste hoti si ca ei trebuie sa pregateasca tara sa nu se prabuseasca o data cu dolarul. Deja ei se gandesc la solutii, din pacate solutia propusa de Rickards este sa fure aurul nemtilor si al altora (printre care si romanii) care il au dat spre pastrare la ei si sa porneasca un nou dolar acoperit partial in aur. Bineinteles, asta dupa ce armata va prelua puterea, va introduce stare de necesitate in toata tara si va impune o dictatura militara. Dar intr-adevar revenirea la standardul de aur este planul B al americanilor care spre deosebire de chinezi si de ceilalti europeni, au un plan B. In Europa nu se stie daca Germania va putea duce in spate toti porcusorii. In China foarte posibil, prin stabilirea preturilor, vor mentine o linie de plutire care sa evite colapsul total al regimului si prabusirea economica. Insa America este gaina care sta pe cele mai mari oua de aur din lume si pentru a ramane puterea dominanta nu va ezita sa dea cu ciocul daca celelalte gaini isi vor cere ouale lor. (…)

***

  • Realitatea.net:

WikiLeaks: Dalai Lama cere SUA să se concentreze asupra schimbărilor climatice

Mario Vargas Llosa: Fundamentalismul islamic a înlocuit comunismul ca inamic…

Panică în SUA: Un metal greu, probabil cancerigen, prezent în apa potabilă

Mostrele de apă prelevate în 31 din cele 35 de oraşe care au făcut obiectul studiului relevă prezenţa cromului hexavalent şi, în 25 de oraşe, concentraţii superioare standardelor ce urmează să fie stabilite în California, conform ziarului, care nu dezvăluie oraşele respective.

Niciun nivel maxim autorizat nu există în Statele Unite privind cromul hexavalent. Agenţia Federală pentru Protecţia Mediului (EPA) intenţionează să stabilească o normă, după ce Institutul Naţional al Sănătăţii (NIH) anunţa în 2008 că această substanţă probabil este cancerigenă.

Cromul hexavalent poate provoca diverse forme de cancer – pulmonar, al stomacului, leucemii, cancer la ficat sau rinichi.

  • Gandul:

Ilie Năstase, după amenda pentru discriminare: „Am să plătesc după ce Laszlo Tokes va face puşcărie la Doftana”

Fostul tenisman român a fost amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile discriminatorii la adresa romilor, decizia fiind luată de Colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). “N-am nimic cu ţiganii, ci doar cu infractorii”, declară Ilie Năstase pentru gândul, spunând că amendat ar fi trebuit să fie europarlamentarul Laszlo Tokes

Declaraţiile din octombrie la adresa romilor, în special referirea la oportunitatea deportării membrilor acestei etnii în Harghita, şi publicate în Pro Sport, i-au adus lui Ilie Năstase o amendă de 600 de lei. Decizia a fost luată de Colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu unanimitate de voturi. “Nu ştiam de amendă”, declară fostul tenisman pentru gândul, spunând că “nici nu are de gând s-o plătească”. “S-ar putea întâmpla într-un singur caz să fac asta“, explică Năstase: “Dacă şi Laszlo Tokes ar face puşcărie la Doftana pentru declaraţiile sale la adresa românilor”.

Fostul tenisman califică drept “incredibilă” afirmaţia făcută de Tokes de Ziua Naţională a României: “Mi se pare foarte grav să spui că 1 Decembrie este zi de doliu naţional pentru maghiari. Ăsta este atac la securitatea naţională a României”, a declarat Ilie Năstase. El mai spune că, pentru astfel de afirmaţii, “europarlamentarul ar trebui închis. Ba chiar să-i fie luat paşaportul. El este trimis acolo, în Parlamentul European, de către noi. Cum ne poate reprezenta un astfel de om?”, se întreabă fostul sportiv.

“Nu m-am referit la ţigani, ci la infractorii de pe Champs Elysee”

Năstase susţine că afirmaţiile cu privire la deportarea romilor, publicate în cotidianul Pro Sport, şi care i-au adus amenda în valoare de 600 de lei din partea CNCD, au fost interpretate greşit. “Nu m-am referit la ţigani. Nu am nimic cu această etnie, am doar cu infractorii de pe Champs Elysee, care te fac să stai cu mâinile în buzunare. De altfel, n-am nimic nici cu ungurii, dovadă că acum (n.r. luni, 20 decembrie) sunt în Budapesta, alături de prietenii mei maghiari”, ne-a mai declarat fostul sportiv.


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Kosovo, Serbia, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “GENOCIDUL PREMEDITAT-CAMUFLAT CONTRA ROMANIEI/ Traian Basescu, el lider maximo român al noii ordini, anunta prioritatile lui 2011: INTEGRAREA IN ABSOLUTUL SISTEMELOR INFORMATICE UNIFICATE, CODUL MUNCII DE SCLAVI SI DEMOLAREA TOTALA A SISTEMULUI SANITAR/ Semnatura electronica devine OBLIGATORIE din iulie/ COMPLICITATEA DOVEDITA A EURO-MASONILOR LA ATROCITATILE UCIGASILOR LIDERI KOSOVARI/ Bombele cu ceas ale economiei Euro (Stiri 19-21 decembrie 2010)

  1. Problema amenzilor de la CNCD este o problema de “cazier” pt incorectitudine politica; amenda e simbolica din punct de vedere financiar.
    Gigi Becali, Mitica Dragomir figureaza sau figurau la un momentdat ca fiind anisemiti si xenofobi (pe wikypedia la un moment dat).
    ACUM SE FAC “DOSARELE DE CADRE” SI CAZIERELE PT SEC XXI.

    Vom vedea mai devereme sau mai tarziu, cat vor cantari.

  2. Cat spectacol ieftin! Opozitia se contreaza cu puterea, analistii politici si economici critica puterea, liderii sindicali plang de mila poporului si blameaza clasa politica.
    Totusi in cea mai arzatoare problema, cea care va sta la baza noii dictaturi mondiale, toti, absolut toti sunt in acord perfect-avem nevoie de modernizarea si informatizarea statului si de monitorizarea institutiilor de catre UE.
    De fapt toti lucreaza ca un mare conglomerat, se acopera unii pe altii, contrandu-se. Ce dovada mai buna de “democratie”?
    Ce simplu este!!! Formezi un grup de oameni cu acelasi tel final, il denumesti clasa politica, il imparti pe mai multe culori, ii indemni sa le ofere oamenilor iluzia ca exista o putere si o opozitie si chiar alternante ale lor, creezi una sau doua grupari asa-zis nationaliste (in mai toate statele), care sa intretina pericolul de conflict interetnic in caz ca planul A esueaza, si la umbra lui iti faci treaba nestingherit. Bine, te mai asiguri ca ai oameni si in societatea civila, care sub o masca de caine al democratiei iti face jocul perfid. Nu toti stiu care e finalul, nici nu e nevoie. Putini stiu, mai multi sunt imbatati de putere si deci usor de manipulat, iar cei mai multi sunt dornici de a face lesne avere-foarte usor de manipulat.
    Cum s-a ajuns aici? Ce frumos spune psalmistul:
    “Şi omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor.”

  3. Hmm, numai mie mi se pare coincidenta interesanta ofensiva asta mediatica impotriva criminalilor de rasboi kosovari? Adicatelea, lucruri stiute de vreme indelungata insa pana acum bagate sub pres.
    Spui coincidenta pentru ca nu pot sa remarc ca survine la foarte putina vreme dupa ce Serbia a plecat capul…

  4. @Alin: Nu, probabil nu este intamplator, desi asta nu inseamna ca e si planificat. Dar probabil sunt mai putin interesati sa spanzure si sa omoare jurnalistii care s-ar ocupa de acest caz.

    Prima oara s-a auzit de aceste atrocitati acum cativa ani, cand Carla Ponti, care nu mai era jud. la Haga (poate tocmai din cauza asta?) a scris o carte de memorii in care a inclus si aceste informatii. Au facut valva mediatica dar atat…

  5. M-as mira sa nu fie un troc politic la mijloc, se practica de cand lumea.

    Apropo, se vand niste timbre foarte interesante la oficiile postale in perioada asta a Craciunului. chiar daca nu aveti felicitari de trimis, va invit sa faceti un drum sa le vedeti. surpriza merita toti banii (1 leu, cum ar veni) – asta ca sa vedeti cum se duc unele campanii, foarte subtil asa.

  6. Alin-7,
    cu rugamintea de a nu ma judeca gresit, as vrea sa va spun ca se face cam prea mult caz din cauza acestor timbre.
    Eu, dvs, si oricare dintre noi nu facem nici un fel de compromis in viata noastra – in familie, la locul de munca, etc? Noi vedem aceasta actiune comuna a Patriarhiei Moldovei cu Vaticanul, si nu ne place, dar stim cata pocainta face acela care a facut “compromisul”? Sau ce alt mare compromis a evitat atunci cand l-a facut pe acesta? Bineinteles, ar fi de dorit ca toate acestea sa nu se intample in Biserica noastra, dar vremurile sunt acestea pe care le vedem si le traim.
    Am avut surpriza sa aud de la cineva apropiat ca patriarhul a spus intr-un cerc foarte restrans si neoficial: Biserica nu e a mea si nici a ierarhilor, este a lui Hristos si acolo unde noi nu putem face nimic, El insusi intervine si curata ceea ce este de curatat.

  7. ioana,
    singurul lucru pe care as putea sa il judec is spusele tale. Iara spusele tale lasa de inteles ca ceea ce am facut eu ar fi fost sa ridic piatra asupra Patriarhiei (si Vaticanului. de parca Vaticanul m-ar interesa pre mine).
    Ceea ce este, daca te uiti atent la continutul mesajului meu, completamente fals. Nu am facut referire la initiatorii campaniei (linkul l-am pus mai apoi pentru a se putea vedea imaginea timbrului) ci la altceva: o subtila manipulare la adresa mea (si a altora).
    Cel putin, eu asa am resimtit-o – in contextul in care exista o anumita agenda pentru 2011 si probabil lumea trebuie pregatita si pe alte cai, mai subliminale asa.
    Nu prea mai urmaresc stirile si nici blogosfera, asa ca nu stiu unde s-a facut caz de aceasta campanie si in ce fel; eu am luat contact cu ea in mod direct, la oficiul postal. Si am reactionat.

    Astfel incat, sa nu judecam pe nimeni, sigur. Dara sa fim treji si atenti la ce ni se pune pe masa, in tot ceasul.
    Sper ca am clarificat acum orice neclaritate in privinta comentariului meu anterior.

  8. Alin-7,
    spusele mele le-ati judecat corect.
    A fost pus la zid zilele trecute IPS Teofan din cauza acestor timbre, si eu am crezut ca si dvs. faceti acest lucru acum.
    IERTATI-ma, va rog!
    Referitor la agenda lor, la manipulare si la celelalte pe care ni le pregatesc…sunt cu ingaduinta lui Dumnezeu, spre cercarea credinciosiei noastre si a dragostei.

    P.S.Scuze si pt greseala din com anterior – Mitropolia Moldovei, nu Patriarhia.

  9. @ Alin-7, Ioana:

    Da, a fost un prilej pt. inca un linsaj indreptat impotriva IPS Teofan, care e ciuca batailor zelotistilor, sigur, nu intamplator, ci si strategic – pentru ca trebuie denigrati si decredibilizati in special arhiereii buni. Ca aia rai se decredibilizeaza singuri, oricum. Si asa se poate cultiva mai lesne scarba fata de ierarhie si sa se puna bazele protestantismului “ortodox”. Pentru asta sunt suficiente diverse pretexte, fie imaginare, fie reale, insa de o semnificatie minora fata de ceea ce conteaza cu adevarat – orientarea si atitudinea duhovniceasca a respectivului ierarh. Iar ura si scuipatul fata de Biserica noastra si fata de orice episcop al ei este de-a dreptul o pasiune, o voluptate si o moda, la care stilistii isi dau cat se poate de “generos” concursul, iar extremistii nostri nu au nicio problema in a se asocia vartos cu ei. Cand este vorba insa de a semnala ceva bun spus sau facut de respectivii ierarhi… tacere totala.

    Despre acestia spuneau Sfintii Ioan de Kronstadt si Paisie Aghioritul:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/21/sf-ioan-de-kronstadt-despre-rautatea-celor-care-otravesc-biserica-cu-ponegriri-si-osandiri/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/19/una-din-bolile-crestinului-postmodern-semanarea-cu-voluptate-a-smintelii-otravitoare-avand-chipul-marturisirii-adevarului-ce-esti-tu-luptator-al-lui-hristos-s

    In cazul de fata, fiindca stim ca NU ACESTEA sunt convingerile Vladicai de la Iasi, nu am exclude deloc implicarea Patriarhiei si fortarea mitropoliei Moldovei sa continue niste proiecte antamate pe vremea vechiului mitropolit… Si, nu-i asa, e si mult mai bine sa scoti castanele fierbinti cu mana celui pe care il dusmanesti, pe care sa-l poti umili si compromite. Multe jocuri oribile de culise ne scapa, “muritorilor de rand”, iar noi vedem doar efectele, doar perdelele de fum pe care suntem lasati sa le vedem.

  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Crestini decimati de Craciun. Noi, in schimb, decimam Craciunul…/ Razboiul impotriva Nasterii Domnului/ Ministerul Sanatatii pare ca a renuntat la alternativa pentru cardul de asigurat. Efectul vizitei prezidentiale la
  11. Pingback: Război întru Cuvânt » MARTURISIRE ESENTIALA, PROFETICA, A SINODULUI BISERICII GRECIEI DESPRE CAUZELE CRIZEI ECONOMICE, PLANUL DE INROBIRE MONDIALA SI REMEDIILE SALE DUHOVNICESTI. Si despre o prima strategie diversionista de abatere a atentiei de
  12. Pingback: Război întru Cuvânt » Marturisirea hotarata, totala, dar si plina de discernamant a VLADICAI SERAFIM DE PIREU, sustinut de multi arhierei: ”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”, “MARELE ARHITECT AL MASONERIEI ESTE LUCIFER”
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (4): BISNITARII DE DATE PERSOANE. Fapte de vitejie din noua epoca de aur a digitalizarii societatii
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cat costa ”Sistemul National Integrat de Introducere si Actualizare a Informatiilor Legate de Evidenta Persoanelor“. Nimic despre costurile sociale si cele legate de libertatile noastre…
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOIUL DIN LIBIA: evolutii si mize. NATO si CIA, chemate sa democratizeze Libia cu rebeli fundamentalisti
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PORTALUL E-ROMANIA. Utopismul digital in actiune, deocamdata mai virtual decat virtualul
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » KOSOVO, DEMOCRATIE A L’AMERICAINE
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI LOVESTE DIN NOU: suntem dati drept “exemplu de redresare economica”. CE PRESUPUNE LAUDA FMI?/ Rezultatele conditiilor FMI&UE: scumpirea gazului si a energiei/ BANCA MONDIALA ALARMEAZA IAR CU PRIVIRE LA PRE
  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “REFORMA” IN ROMANIA: bani multi pentru infrastructura de comunicatii electronice a statului si privatizarea rapida a companiilor de stat din sectoarele strategice
  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SEMNATURA ELECTRONICA: se pregateste eliberarea certificatelor digitale pentru raportarile catre CNAS si declaratiile fiscale
  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UNIUNEA EUROPEANA SI MAREA BRITANIE SE BULUCESC SA NE ADUCA INTERNET LA SATE SI SA NE CONSTRUIASCA INFRASTRUCTURA CIBERNETICA. De ajutor pentru spitale si scoli in zone defavorizate nu avem nevoie, ca altele sunt prioritatile
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
  24. Pingback: Război întru Cuvânt » Marturisirea hotarata, totala, dar si plina de discernamant a VLADICAI SERAFIM DE PIREU, sustinut de multi arhierei: ”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”, “MARELE ARHITECT AL MASONERIEI ESTE LUCIFER” »
  25. Pingback: Cum intampina unii Nasterea Domnului: zeci de crestini ucisi in atentate (Nigeria)/ BATAIE DE JOC in Kosovo fata de ortodocsi/ Romania refuza AZILUL unui IRANIAN CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU "APOSTAZIE"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare