Marioneta anti-sistem Julian Assange – util si pentru popularizarea bratarilor cu cip/ CORECTITUDINEA POLITICA: DEICIDA SI LIBERTICIDA/ Liga Secreta de pe Wall-Street – o “bomba” de presa de tip propagandistic. Adevarata stire: MODIFICAREA TRATATULUI UE PENTRU A CRESTE CAPACITATEA DE CONSTRANGERE A SUPRA-STATULUI EUROPEAN/ Tulburari si zvonuri de razboaie/ LIDERII KOSOVARI, ALESI IN MOD DEMOCRATIC – CRIMINALI SADICI SI PERICULOSI, TRAFICANTI DE ORGANE OMENESTI (Stiri 16-18 decembrie 2010)

18-12-2010 18 minute Sublinieri

  • Gandul:

PĂRINTELE WIKILEAKS ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE cu o brăţară de localizare, la mână

Fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, a fost eliberat pe cauţiune, joi, de către justiţia britanică. Apelul formulat, marţi, împotriva unei decizii anterioare de eliberare, a fost respins. Assange va putea lupta contra deciziei de extrădare către Suedia în stare de libertate, dar “condiţionată” (nu poate părăsi teritoriul britanic), a decis judecătorul Duncan Ouseley. La cauţiunea iniţială de 200.000 lire (238.000 euro), “garanţii” australianului trebuie să mai adauge 40.000 lire. Mai mult, lui Assange i s-a impus să locuiască pe perioada procesului privind extrădarea la o reşedinţă din Suffolk a unuia dintre “garanţii” săi (Vaughan Smith). El trebuie să ia legătura cu poliţia, o dată pe zi, şi să poarte permanent o brăţară care conţine un microcip care le arată anchetatorilor unde se află.

Marea Britanie se aşteaptă la un „război total pe internet”

Aceasta este previziunea consilierului naţional de securitate, Sir Peter Ricketts, iar riscul ca siteurile guvernamentale britanice să aibă soarta celor ale Amazon, MasterCard, Visa şi PayPal rămâne ridicat chiar şi după eliberarea pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Regatul Unit (UK) trebuie să fie pregătit pentru un “război total pe internet”, a avertizat consilierul naţional de securitate, Sir Peter Ricketts, care crede că atacurile “hactiviştilor” nu vor înceta, ba chiar se vor concentra şi mai mult asupra unor siteuri guvernamentale. După atacarea siteurilor Amazon, MasterCard, Visa, PayPal, a Procuraturii şi Guvernului suedez, noile “ţinte” ar urma să fie siteuri pe care intră milioane de cetăţeni din UK. Previziunea lui Ricketts a fost publicată de cotidianul The Independent înaintea eliberării pe cauţiune, marţi, a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dar acest eveniment s-ar putea să nu-i îmblânzească pe “hactivişti”. Indiferent de soarta lui Assange – care, fie şi liber, tot riscă extrădarea în Suedia sau poate chiar în SUA – mişcarea hackerilor devine una “de masă”, crede expertul britanic.

S-a lansat Google Body, browserul medical 3D care îi va transforma pe oamenii obişnuiţi în doctori

Google a prezentat joi browserul Google Body, care face o hartă amănunţită a corpului uman, aşa cum Google Earth suprinde în detaliu fiecare colţ al planetei

Aplicaţia 3D este considerată o mare realizare în domeniul anatomiei, care ar putea revoluţiona ideea oamenilor obişnuiţi despre corpul uman şi care ar putea avea un impact major asupra cercetării în domeniul medical. Potrivit publicaţiei The Daily Mail, browserul îţi permite să explorezi corpul uman, în acelaşi fel în care Google Earth îţi permite să navighezi prin diferite colţuri ale lumii. Aplicaţia le permite utilizatorilor să vadă cum arată fiecare strat anatomic în parte (piele, muşchi, oase), să aibă o imagine detaliată şi tridimensională a fiecărui organ din corpul uman şi să studieze vasele de sânge până la nivelul ultimului capilar. Internauţii pasionaţi de anatomie au la îndemână, pe post de bisturiu, mouse-ul, acesta permiţându-le să ajungă, printr-un click, la secţiunea corpului uman care îi interesează, în dreptul fiecareia fiind trecute explicaţii. “Este posibil ca browserul să fie aplicaţia perfectă pentru acei ipohondri care stau toată ziua pe Google şi încearcă să afle de ce afecţiune suferă şi care au o plăcere bolnavă să analizeze până şi ultima venă”, notează The Daily Mail.

Înainte de lansarea oficială, Google a lansat o versiune care poate fi descărcată de pe site-ul Google Body, http://bodybrowser.googlelabs.com.

Eurostat: Numărul de gospodării româneşti cu acces la internet s-a triplat în ultimii patru ani

Un feature controversat va fi introdus începând de săptămâna viitoare de Facebook: recunoaşterea facială a utilizatorilor din pozele încărcate pe platformă. Noul feature, Tag Suggestions, va recunoaște trăsăturile faciale ale celor prezenţi în pozele încărcate pe platformă și va propune în mod automat tag-uirea lor. Feature-ul va fi lansat în Statele Unite săptămâna viitoare conform vice-președintelui responsabil de produse al Facebook, Chris Cox. Tehnologia care stă la baza noului produs a fost realizată in-house, însă oficialii Facebook recunosc că au avut parte de ajutor și din partea unor parteneri. Tag Suggestions e un instrument foarte simplu. De fiecare dată când un utilizator uploadează o poză pe platformă sau editează un album deja existent Facebook folosește tehnologia de recunoaștere facială pentru a grupa fețele similare și a sugera în mod automat prietenul care ar trebui tag-uit în acestea. După cum arată screenshot-ul Facebook îi oferă utilizatorului o sugestie în câmpul “Who is this?”, acesta trebuind apoi doar să dea click pe butonul “Save Tags” pentru a accepta tag-uirea propusă. (…) Tagging-ul automat va ridica însă – ironic!-  automat o serie de proteste legate de securitatea și intimitatea membrilor rețelei de socializare. Pentru a preîntâmpina valul de proteste Facebook Utilizatorii pot însă alege să renunțe la Tag Suggestions, accesându-și setările de securitate de unde pot dezactiva feature-ul Suggest photos of me to friends”.

Ziuaveche.ro vă prezintă un articol incendiar publicat de editorialistul Peter Worthington în ziarul canadian Toronto Sun. Un text cu atât mai actual în această perioadă, cu cât tratează inclusiv punerea la index a Sărbătorii Naşterii Domnului sub pretextul de a nu-i ofensa pe cei de alte confesiuni.

Când a vorbit la lansarea noii sale cărţi, Ghosts of Europe (Fantomele Europei), autoarea Anna Porter a remarcat cum oamenii din estul Europei  sunt mult mai pasionaţi de “libertate” decât cei ca noi, care ne-am născut în libertate. Deşi este poate de înţeles, este neliniştitor. (…) Care dintre libertăţile apărate în sistemul nostru democratic este mai preţioasă? Mulţi ar spune că libertatea cuvântului este cheia celorlalte libertăţi. Alţii ar putea spune că libertatea religioasă. Alţii, libertatea presei.

Toate aceste libertăţi sunt sub asediu în zilele noastre. Legislaţia anti-discriminare interzice vorbirea prea liberă, în vreme ce libertatea religioasă este pusă sub semnul întrebării de anumite grupări religioase. Prudenţa, dacă nu chiar laşitatea, sunt principiile după care conduc presa.

Cea mai mare şi mai importantă libertate pe care o societate o poate îmbrăţisa este libertatea de a nu fi de acord. O tendinţă tot mai accentuată în ţările democratice face să devină tot mai dificil (dacă nu chiar periculos) să fii în dezacord cu opiniile majoritare. Altfel spus, corecte politic.

Priviţi la dezbaterile privind schimbarea climei şi la hărţuirea la care sunt supuşi oamenii de ştiinţă care nu sunt de acord sau pun sub semnul întrebării teoria încălzirii globale!

Când a fost secretarul mediului, David Miliband, fratele noului lider al Partidului Laburist, a declarat “închisă” dezbaterea ştiinţifică asupra schimbărilor climatice. Oamenii de ştiinţă sceptici au fost echivalaţi cu negaţioniştii Holocaustului.

Aşa cum arată revista britanică The Spectator: “Fără libertatea de a întreba şi a dezbate, ştiinţa nu poate înflori”. Raţiunea este înlocuită de timorare. Am devenit atât de sensibili din punct de vedere cultural, încât Melanie Phillips scrie în The Spectator: Anumite grupuri victimizate se bucură de un fel de statut de Specii Protejate, nu trebuie niciodată ofensate”. Aici intră minorităţile etnice, mamele singure, musulmanii, homosexualii etc.

Partidul laburist de guvernământ în Marea Britanie are chiar un aşa numit Equity Act, care plasează sub incidenţă penală orice insultă la adresa cuiva. Îmi aduc aminte cum fermierul şi jurnalistul britanic Robin Page a fost condamnat la închisoare pe motiv de “instigare la ură rasială” pentru un discurs împotriva legilor anti-vânătoare la un târg din Gloucestershire în 2002.

“În cazul în care vreunul dintre dumneavoastră este sensibil şi uşor de ofensat, vă rog plecaţi să daţi o tură în jurul lacului şi întoarceţi-vă când termin. Dacă este cineva negru, vegetarian, musulman, refugiat, şchiop, lesbiană, şofer de camion, atunci aţi putea fi ofensaţi, pentru că pretind aceleaşi drepturi pe care dumneavoastră le-aţi obţinut deja”. În 2008, poliţia i-a plătit daune pentru detenţie nedreaptă.

Astăzi, Iisus nu trebuie menţionat în şcoli ca să nu ofenseze. Chiar şi urarea “Crăciun Fericit!” a fost transformat în Urări de Sezon!”.

Prostituatele s-au transformat în “lucrătoare comerciale ale sexului”. În parte este vorba de corectitudine politică scăpată de sub control, dar în esenţă e o slăbire a libertăţii de a nu fi de acord, a libertăţii de a contrazice.

Regimurile totalitare nu pun prea mare preţ pe ceea ce gândeşti, atâta timp cât îţi ţii gândurile pentru tine şi nu le exprimi. Pedepsele draconice pentru contrazicere sau dezacord public îi menţin pe tirani la putere. Or, în cazul democraţiilor, frica de a nu fi de acord poate duce la lipsa libertăţii şi la impunerea despotismului.

România şi alte cinci state cer tratarea egală a comunismului şi nazismului

  • Hotnews:

In apararea Eugeniei Voda: Zece personalitati, intre care Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Cristian Mungiu, Cristi Puiu si Silviu Purcarete acuza CNA de dubla masura. Vezi in articol textul semnat de cei zece

In apararea Eugeniei Voda

Suntem cu totii de acord ca spatiul public trebuie protejat de efectele oricarui discurs abuziv din punct de vedere moral, politic, ideologic. Extremismul, xenofobia, fundamentalismele de orice fel trebuie evacuate, iar cand se manifesta, trebuie amendate prompt. Pe de alta parte, o asemenea precautie nu este legitima decat ca expresie a unui discernamant exercitat in deplina libertate. A contracara o ideologie pernicioasa in numele unei ideologii de sens contrar, izvorata din partizanat, calcul strategic sau inregimentare conformista nu e de natura sa rezolve lucrurile.

Spiritul conformist presupune sa gandesti potrivit unui canon, sa spui nu ce crezi, sau ce este adevarat, ci doar ceea ce se asteapta de la tine sa spui; sau sa te indignezi pentru ca ti se cere s-o faci, pentru ca e la moda indignarea, pentru ca “da bine” sa te manifesti intransigent. Unul dintre numele spiritului conformist este, astazi, “corectitudinea politica”. E un tip de comportament adoptat de numerosi ganditori oportunisti, dispusi sa afiseze, la tot pasul, o combativitate de circumstanta si sa arunce anatema in toate directiile, montand perfide procese de intentie.

Gandindu-ne la aceasta forma, arbitrara, de corectitudine, atragem atentia Consiliului National al Audiovizualului ca s-a grabit sa judece fara o argumentatie solida cazul Eugeniei Voda, ca urmare a emisiunii “Profesionistii”, difuzata pe 13 noiembrie a.c. la TVR 1.

1. S-a incitat astfel la un veritabil atac mediatic al autoarei, motivat strict de ipocrizia spiritului conformist. Iar spiritul conformist este, inainte de orice, liberticid. Nu intra aici nici o clipa in discutie partitura invitatului Ion Cristoiu, ale carui opinii pot fi, pentru unii dintre noi, mai mult decat discutabile. Atata doar ca, pentru a fi discutate, ele trebuie mai intai sa fie cunoscute. Este o datorie a jurnalistului sa aduca la cunostinta publicului o paleta cat mai larga de pozitii, pareri, tipuri de discurs. In cazul la care ne referim, jurnalistul, Eugenia Voda, asculta, isi incita partenerul de discutie si lasa telespectatorilor libertatea de a judeca. Pentru ce este ea acuzata? Pentru ca nu a manifestat acea pioasa indignare, atat de draga spiritului conformist. Or, nu acesta este rolul ei in formatul emisiunii. Rolul ei este “de a scoate la iveala” si tocmai acest rol da miezul deontologiei jurnalistului. El nu va practica cenzura “mironositei virtuoase”, spunandu-ne dinainte ceea ce se cuvine sa spunem, luandu-ne dreptul de a gandi si de a vorbi cu mintea si cu vocea noastra.

Nota noastra: initiativa ar fi fost binevenita daca nu ar fi existat punctul 2, care muta registru din argumentarea rationala si coerenta in exprimarea unor frustrari si inveninari ce tin de idiosincraziile autorilor.

***

  • Gandul:

LIGA SECRETĂ DE PE WALL STREET. Cei nouă bancheri care controlează lumea. DEZVĂLUIRILE NEW YORK TIMES

În fiecare a treia miercuri a fiecărei luni, ei se întâlnesc în Manhattan pentru a controla piaţa instrumentelor financiare derivate, între care s-au numărat şi obligaţiunile garantate cu ipoteci insolvabile (“subprime”)

Piaţa instrumentelor financiare derivate, socotite a fi fost o cauză majoră a crizei financiare din septembrie 2008, este controlată de nouă “iniţiaţi”, care se reunesc în fiecare a treia miercuri a fiecărei luni în secret. Ei supervizează tranzacţii totale de mii de miliarde de dolari, a dezvăluit The New York Times (NYT). Provenind din managementul de vârf al unor giganţi bancari precum JPMorgan Chase, Goldman Sachs şi Morgan Stanley, aceşti bancheri au grijă să nu fie “spart” monopolul instituţiilor pe care le reprezintă asupra acestei pieţe. NYT a aflat de ritmul întâlnirilor, dar nu şi despre subiectele discutate. (…)

“Derivatele” – beneficiu sau pagubă pentru economia SUA?

Transferând riscurile dintr-o parte în alta, “derivatele” sunt folosite de multe firme americane, din diferite domenii. Le folosesc fondurile de pensii (pentru a-şi garanta o parte din active), companiile aeriene (care cumpără combustibil la preţ fix), dar şi firmele din industria alimentară (care se protejează de fluctuaţiile unor produse de bază precum grâul, porumbul, carnea de vită etc).

Mulţumite că şi-au acoperit nişte riscuri, aceste companii nu ştiu cât de mare este profitul băncilor de pe urma acestor tranzacţii. Doar câteva mari bănci deţin controlul asupra acestei pieţe, impun ce tarife vor şi au o politică de preţ lipsită de transparenţă. Instrumentele derivate “adaugă un cost suplimentar pentru toţi americanii”, consideră Gensler, o “autoritate” în domeniu. (…)

Beţe în roate pentru reforma financiară a lui Obama

În urma reformei financiare propuse de preşedintele Barack Obama, influenţa băncilor asupra caselor de clearing ar fi trebuit să se reducă. În practică, CFTC a constatat o extindere a controlului băncilor. Nemulţumiţi de reformă, bancherii au finanţat campania electorală a Partidului Republican, iar noua majoritate din Camera Reprezentanţilor le apără interesele, sugerează NYT.
Recent, o şedinţă a CFTC în care ar fi trebuit să se voteze reguli mai stricte de transparenţă în privinţa tranzacţiilor cu derivate a fost anulată. Sursele NYT au speculat că aceasta înseamnă că Gary Gensler nu are susţinerea colegilor de a-şi pune în practică planurile.

Situaţia este comparabilă cu lipsa de transparenţă constatată la începutul anilor `90 la Bursa din New York (Nasdaq). După o anchetă a Departamentului Justiţiei asupra acţionarilor Nasdaq, bursa a fost obligată să introducă panouri electonice. Aceasta a dus la o diminuare a costurile de tranzacţionare percepute de la investitori la a 20-a parte.

Nota razbointrucuvant: Desi dezvaluirea pare a sparge gheata asupra unor subiecte stiute de toti insa nediscutate de nimeni – cercurile de initiati care fac jocurile pe aceasta lume – avem aici, de fapt, o manevrare jurnalistica cu iz propagandistic a temei. Anume, este prezentata doar o parte a realitatii: bancherii care se intalnesc in secret si o parte din operatiunile financiare prin care controleaza jocurile in finante, pentru a ii arata drept singurii vinovati de dezastrul lumii, si, mai ales, drept dusmanii de clasa cu care are de-a face Obama in incercarea sa don-quijoteasca de a pune la respect Wall Street-ul. Izul propagandistic este vizibil mai ales in modul in care sunt evaluate implicatiile politice. De fapt, se repeta o mare tema propagandistica din anii 30 ai Marii Crize: presedintele charismatic (FD Rooselevet) ce propune un plan de salvare a natiunii americane de tip fascist (New Deal) aflat in directa lupta impotriva bogatanilor de pe Wall Street. Nimic de zic, bogatanii, bancherii si Wall Streetul chiar sunt in cercurile initiatilor ce “conduc” lumea (DAR NU DOAR EI), dar inscenarea cu presedintele popular si planurile de salvare socialista (clocite si ele in ACELEASI cercuri de initiati) a Americii sunt basme de adormit copii, destinate sa faca acceptabile masuri de crestere a controlului si puterilor guvernamentale asupra societatii. Stirea este totusi relevanta pentru genul de rol si de joc ce se realizeaza prin intermediul bancilor. A se vedea si stirile de mai jos, relevante pentru influenta exercitata de aceste cercuri in protejarea intereselor bancare si straine in tara noastra.

Guvernatorul Băncii Angliei plănuia să salveze băncile din întreaga lume cu banii unui cerc restrâns de ţări

Franks: România nu mai este “elevul mediocru”. Un nou acord cu FMI va include noi condiţii de reformă

Economia României va înregistra o contracţie de 1,9% în acest an, potrivit prognozelor, în timp ce restul Europei iese din criză, potrivit Bloomberg

România nu mai este considerată “un elev mediocru”, este de părere şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu acordat Bloomberg, citat de Mediafax. Franks este de părere că România şi-a schimbat imaginea de “elev mediocru”, după ce Guvernul a supravieţuit voturilor de neîncredere şi protestelor pentru a respecta cererile FMI privind reducerea cheltuielilor şi a numărului de angajaţi. “Este clar că statul nu a fost complet restructurat. Există sectoare ale economiei pe care România trebuie încă să le reformeze pentru a atinge nivelul de flexibilitate şi productivitate de care are nevoie, a spus Franks. Şeful misiunii FMI în România a arătat că un nou acord cu Fondul va include condiţii pentru noi reforme structurale privind forţa de muncă, infrastructura şi investiţiile. Board-ul FMI se va întâlni la începutul lunii ianuarie pentru a evalua progresele României. “O întârziere de o săptămână sau două nu ar avea un impact semnificativ asupra noului aranjament. Intenţionăm, în continuare, să ne întoarcem pentru a negocia un acord în prelungirea celui existent, în ideea că noua înţelegere ar putea intra în vigoare din aprilie“, a spus el. Acordul în vigoare cu FMI, în valoare de 13 miliarde de euro, parte a unui pachet de finanţare de 20 de miliarde de euro de la UE şi alţi creditori internaţionali, se încheie în luna aprilie şi ar putea fi urmat de un acord preventiv.

Băncile care n-au respectat legea câştigă jocul cu ordonanţa creditelor. Vezi ce pierd clienţii băncilor care n-au semnat actele adiţionale Ordonanţa creditelor populaţiei se apropie din ce în ce mai mult de forma cerută de oficialii FMI şi cei ai Comisiei Europene, care nu au fost de acord cu aplicarea ei şi la împrumuturile vechi

30% DINTRE ROMÂNI AR PLECA DIN ŢARĂ. O treime din aceştia spun că vor să plece în următoarele 12 luni. Vezi aici sondajul desfăşurat la nivelul UE

România nu mai are specialişti. Lipsesc inginerii buni, iar şcolile de maiştri au fost desfiinţate

Boc le-a vorbit prefecţilor despre nihilism, populism şi negativism

Nota noastra: Pe cand vom vedea incriminat, iar, ca in regimurile totalitare, defetismul?

Grupul liderilor europeni supravegheati de un ochi masonic stilizat format din steagul UE

În cadrul summitului blocului comunitar, liderii europeni au căzut de acord asupra creării unui mecanism de stabilitate permanentă pentru moneda euro

Acest mecanism va înlocui, începând din 2013, fondul de urgenţă temporar pentru zona euro, de 750 de miliarde euro. “Ziua de astăzi a fost una bună pentru Europa. Am făcut cu toţii ceea ce trebuia făcut. Am convenit asupra unui mecanism permanent de criză“, a declarat, la finalul lucrărilor de la summit-ul european, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Într-adevăr, liderii celor 27 de ţări membre ale UE au stabilit că este nevoie de o schimbare radicală pentru consolidarea, respectiv salvarea monedei unice europene. Reprezentanţii statelor UE au acceptat în unanimitate modificarea Tratatului de la Lisabona, prin introducerea unui amendament care va duce la crearea unui mecanism permanent de stabilitate financiară pentru zona euro.

Angajament comun

Cancelarul german, Angela Merkel, a salutat la rândul ei decizia UE, declarând că era obligaţia statelor membre de a crea un mecanism de stabilitate, care să susţină la nevoie moneda europeană. “Ne angajăm cu toţii să asigurăm stabilitatea zonei euro. Acest lucru era posibil printr-o mică modificare a Tratatului de la Lisabona, asupra căreia am convenit împreună”, a declarat, sec, şefa cancelariei de la Berlin. Amendarea Tratatului de la Lisabona, decisă încă din octombrie, a făcut posibilă evitarea unor posibile probleme legislative, mai ales în Germania, unde Curtea Constituţională ar fi putut pune beţe în roate procesului de modificare a Tratatului.

În plus, modificarea acestuia este una de mică amploare şi nu necesită crearea de referendumuri costisitoare în state precum Irlanda sau Marea Britanie, unde, probabil, cetăţenii acestor state ar fi votat împotriva acestei iniţiative. Este vorba, practic, de introducerea în textul Tratatului de la Lisabona a nu mai mult de două propoziţii, în care se specifică intenţia statelor din zona euro de a crea un mecanism de stabilitate, activabil doar în situaţii de extremă necesitate, care ameninţă stabilitatea monedei europene.

Fond prea mic

Discuţiile privitoare la mecanismul de stabilitate financiară, în valoare de 750 de miliarde de euro, nu s-au desfăşurat însă într-o armonie deplină. Dimpotrivă, în opinia unor lideri europeni, fondul de care dispune mecanismul permanent de salvare a monedei euro ar fi insuficient. Spania şi Belgia, de pildă, doresc ca UE să aloce mai mulţi bani mecanismului de stabilitate începând din 2013. Ideea a fost însă respinsă de Germania, care n-a dorit să negocieze eventuala majorare a fondului în cadrul summitului. Decizia privind mecanismul de stabilitate, respectiv schimbarea textului Tratatului de la Lisabona va fi finalizată anul viitor, în cadrul următorului summit european.

Autor: Susanne Hehn / Vlad Drăghicescu

Redactor: Ovidiu Suciu

1. Summitul de la Bruxelles în presa internaţională

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus parlamentarilor germani înainte de summit-ul de joi de la Bruxelles că nici o ţară din eurozonă nu va fi abandonată, dar că acest lucru va duce la o mai mare integrare politică şi economică a ţărilor din UE. (Irish Times: http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2010/1216/1224285654001.html şi Financial Times: http://www.ft.com/cms/s/0/bb9bea42-085f-11e0-8527-00144feabdc0.html#axzz18Iuypfih) (…)

3. Aşadar, o ştire care are de a face, conform presei internaţionale, cu realismul politic/cinismul Angelei Merkel, care avertizează că “ajutorul” financiar german vine doar cu preţul “integrării” UEuropene sporite, devine în România o ştire menită a-i reasigura pe români, în stil ceauşist, că Preşedintele Băsescu a ajuns la Bruxelles unde va purcede negreşit la un “schimb de opinii” şi că marele frate de la Vest e gata oricând să se jertfească pentru idealul european fără a cere nimic în schimb. Dacă în presa internaţională editorialiştii deplâng dispariţia suveranităţii naţionale sub presiunea Reichului UEuropean 1, în principalele ziare din România continuă să se tacă în privinţa avantajelor aduse Germaniei de eurozonă, precum şi asupra faptului că Germania e hotărâtă să “ajute” cu forţa şi deci să controleze statele de la “periferia” eurozonei. Chiar şi cei care, asemenea proverbialei bătrânici, nici nu se gândesc să traverseze strada vor fi înşfăcaţi de viguroasa Big Sister teutonă şi îmbrânciţi pe trotuarul euro 2. Unde vor face trotuarul euro, adică se vor se vor prostitua politic, cultural şi economic pentru a-şi asigura subzistenţa de buruieni la umbra marelui Reich.

4. Aşa se explică şi de ce un reportaj BBC care menţiona hotărârea Angelei Merkel de a susţine eurozona chiar împotriva dorinţei cetăţenilor germani e prelucrat în România astfel încât să facă să pară că Angela Merkel, datorită presiunii populare, pare a înclina către abandonarea euro şi revenirea la marcă. Vezi ştirea BBC aici: http://www.bbc.co.uk/news/world-11935973. Vezi versiunea românească, prelucrată optimist pro-Merkel, aici: http://www.money.ro/nemtii-reinvie-marca-germana_789541.html

5. Probabil din cauză că nu citeşte presa din România, de unde ar afla că Germania se pregăteşte să renunţe la euro, ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble a declarat recent într-un lung interviu acordat ziarului Wall Street Journal că “Germania jură să apere euro”. Schauble a declarat că e în interesul Germaniei să apere euro şi că în scopul apărării monedei euro se va proceda la o integrare economică sporită a ţărilor UE(…)

6. Nu mă miră că Germania îşi apără interesele şi că aceste interese presupun expansiunea economică imperială. Ceea ce mă miră e faptul că marile trusturi de presă din România îşi induc în eroare cititorii prin minciună sau omisiune. Din mercenariat sau din incompetenţă? Nu ştiu. Dar ceea ce ştiu e că, în aceste condiţii, nu poate fi vorba de democraţie. Iar integrarea UEuropeană devine o simplă integrare în minciună. Care, ca atare, trebuie combătută de orice om lucid şi onest.

7. Orice imperiu îşi fabrică propria lui “realitate”, adică rescrie din mers istoria imediată, distorsionează faptele şi actele istorice în acord cu propriile interese şi apoi proiectează amplificat, drept “ştiri” şi manuale şcolare, această versiune hipnotică a “realităţii”. După cum scria Orwell, în romanul 1984, “cine controlează trecutul, controlează şi viitorul. Cine controlează prezentul, controlează trecutul”. Dar acest enunţ, care ne spune cum poţi stăpâni viitorul (prin intermediul stăpânirii trecutului) şi trecutul (prin intermediul stăpânirii prezentului), nu ne spune cum putem stăpâni prezentul. Aici ne vine în ajutor Platon. În mitul peşterii, bătrânul filosof ne arată că prezentul poate fi stăpânit reducând realitatea la nimic, la umbra proiecată pe un perete, la filme, la simulacre, la coji. Stăpânirea istoriei trecute, prezente şi viitoare depinde deci, în ultimă instanţă, de capacitatea de a reduce totul la nimic: la vorbe care nu angajează la nimic, la emoţii fără consecinţă, la monezi fără acoperire, la uriaşe ecuaţii sociale, politice şi economice a căror sumă, aflată hăt-departe, în afara razei vederii şi vieţilor noastre, e zero.

De aceea, stăpânirea prezentului e o operaţiune mult mai complexă decât cea a trecutului. Dacă de rescrierea trecutului se poate ocupa fie şi doar o comisie sau un institut populat cu fantoşe mediocre, de stâpânirea prezentului, de reducerea realităţii la un nimic amplificat la scară globală trebuie să se ocupe armate întregi de morari preocupaţi cu măcinarea realităţii în fărâme de vorbe, jumătăţi de oameni şi făină de oase (din care se face cleiul folosit la înjghebarea realităţii de carton). Esenţial e, după cum spunea Soljeniţin, ca această minciună să nu fie ciobită în nici un fel. Fiind, prin natura ei, precară, ca orice iluzie, ca orice balon de săpun, realitatea mincinoasă a imperiului nu suportă nici o atingere, nici un scrutin. Realitatea pe care o crează imperiul e minciuna, un consumism al minciunii, o bulimie a minciunii, a golului care creşte autodevorându-se. Pe măsură ce minte mai mult, imperiul trebuie să tragă cât mai mulţi oameni – ca păcălitori, ca păcăliţi, sau ca păcălitori autopăcăliţi – în interiorul minciunii. (…)

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn: Daca as fi grec, poate si eu as protesta

Seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi in cadrul unei emisiuni de televiziune din SUA, ca “poate” si el ar protesta daca ar fi cetatean grec, impotriva masurilor de austeritate, potrivit AFP. “Bineinteles, oamenilor nu le place … este dur, dificil. Inseamna demonstratii, proteste, ceea ce pot sa inteleg si daca ai fi, daca as fi cetatean grec, poate si noi am demonstra la fel, pentru ca oamenii considera ca este nedrept,a spus el in timpul unui interviu cu realizatorul Charlie Rose. “Pe de alta parte, majoritatea oamenilor inteleg ca nu exista alta cale, ca trebuie sa o faca. Decenii de gestionare proasta trebuie rezolvati in doi ani,” a adaugat acesta.

****

  • Hotnews:

VIDEO Jimmy Carter: America este pregatita sa aiba un presedinte homosexual

Fostul presedinte american Jimmy Carter a declarat intr-un interviu acordat site-ului Big Think ca americanii sunt pregatiti pentru primul lider homosexual la Casa Alba. Declaratia sa a intervenit in contextul in care politicienii de la Washington dezbat in prezent oportunitatea revocarii politicii cunoscute sub numele de” Don’t Ask, Don’t Tell”, legata de prezenta homosexualilor in armata americana.

Carter sustine ca reactia americanilor la campaniile prezidentiale ale lui Hillary Clinton si Barack Obama a contribuit la “topirea rezistentei” fata de ideea unui presedinte homosexual.Am realizat, incetul cu incetul, ca problema homosexualitatii are aceleasi elemente adverse si progresive care au existat cand ne-am confruntat cu problema rasiala, in urma cu 50 de ani. Asa ca as spune ca tara se obisnuieste cu un presedinte care ar putea sa fie femeie, care e acum negru si, la fel de bine, ar putea sa fie o persoana homosexuala”.

Libanul sustine ca a descoperit langa Beirut “dispozitive de spionaj israeliene”

Armata libaneza a anuntat ca a descoperit in muntii din apropiere de Beirut doua dispozitive israeliene de supraveghere, foarte sofisticate, transmite Reuters. Aparatele ar fi putut ajuta fortele israeliene sa monitorizeze si sa stabileasca tinte pentru un eventual atac. Potrivit unui comunicat, echipamentul a fost descoperit in urma unor informatii oferite serviciilor secrete libaneze de catre “surse din rezistenta”, respectiv organizatia siita Hezbollah.

Un “obiect suspect”, doborat de aviatia israeliana in apropiere de reactorul nuclear Dimona

Oficiali din serviciile de informatii: CIA este principalul castigator al scandalului Wikileaks

Moscova sta pe un butoi cu pulbere: conflictele interetnice intre rusi si cetatenii din Caucaz, aplanate cu pretul a 1300 de arestari

Moscova se asteapta la noi violente interetnice

Violentele interetnice ar putea continua in acest sfarsit de saptamana in Rusia, scrie presa moscovita. Potrivit unor informatii neoficiale, nationalistii intentioneaza sa organizeze sambata alte manifestatii la centrul televiziunii Ostankino din capitala tarii. Reprezentantii tineretului caucazian vor iesi si ei in strada, dar la gara Kiev, informeaza Nezavisimaia gazeta. Ziarul noteaza ca evenimentele din ultimele opt zile au dovedit ca fortele de ordine stiu sa disperseze orice intrunire neautorizata. Dar amploarea celor intamplate oricum impresioneaza: un numar atat de mare de persoane nu a mai fost retinut de la puciul din octombrie 1993. Presa considera ca organele de ordine sunt puse in dificultate cand este vorba de a combate extremismul: in primul rand din cauza divergentelor interdepartamentale. In al doilea rand, cele mai violente ciocniri nu au loc acolo unde sunt prezente fortele de militie. In al treilea rand, situatia este complicata de faptul ca majoritatea moscovitilor simpatizeaza cu nationalistii: locuitorii ii sustin pe manifestantii din Piata Manej, dar ii condamna pe cei care au agitat spiritele impotriva fortelor de ordine.

Tarile europene cauta alternative la gazul rusesc. Croatia a renuntat la Gazprom, pentru italienii de la ENI

Nezavisimaia gazeta: Viktor Ianukovici a avertizat Romania ca “au trecut vremurile Ucrainei timide”

Un lider militar de la Teheran ameninta ca Iranul ii va spanzura pe “generalii americani si sionisti”

Japonia isi revizuieste politica de aparare, ca raspuns la ascensiunea militara a Chinei si la amenintarile Coreei de Nord

Coreea de Nord ameninta cu riposta armata daca Seulul efectueaza exercitii cu munitie reala pe insula Yeonpyeong

Coreea de Nord a amenintat vineri ca va riposta in cazul in care Coreea de Sud va efectua, asa cum a anuntat, exercitii de artilerie cu munitie reala pe insula bombardata la sfarsitul lunii noiembrie de statul comunist, a anuntat agentia oficiala nord-coreana KCNA, citata de AFP. “O a doua si o a treia lovitura de autoaparare, imprevizibile, vor fi declansate” daca Sudul va face exercitii cu munitie reala in perioada 18 – 21 decembrie, a avertizat armata nord-coreana, dupa o prima astfel de lovitura, in data de 23 noiembrie, asupra insulei Yeonpyeong. “Intensitatea loviturilor va fi mai mare in comparatie cu cele din 23 noiembrie”, a sustinut armata comunista.

Al-Qaida pregateste atentate in Occident in perioada Craciunului

Reteaua terorista Al-Qaida se pregateste de atacuri in Statele Unite si Europa, inclusiv in Marea Britanie, cu ocazia Craciunului, a declarat joi generalul Dhiya Hussein, responsabil al serviciilor antiterorism din cadrul Ministerului irakian de Interne, scrie Reuters. Aceste informatii, a spus el, au fost obtinute de la un militant islamist capturat luna trecuta impreuna cu 38 de camarazi ai sai de catre fortele de securitate irakiene. In luna noiembrie a fost capturat unul dintre principalii lideri ai aripii Al-Qaida din Irak, “Statul islamic Irak” (ISI) si membrii din conducerea miscarii aflati in provincia Anbar. “Unul dintre barbati a recunoscut ca ISI a vrut sa desfasoare atacuri in Statele Unite, Marea Britanie si in alte tari europene si ca pregatirile erau in curs in acest scop”, a declarat General Hussein.

Desi vechi (din 2008), acest articol este inca destul de interesant, mai ales in perspectiva situatiei prezente:

intensificarea presiunii asupra Iranului in urma avantului programului sau nuclear
– intensificarea crizei economice si posibilul declin al dolarului care ar putea fi scapat doar prin explozia pretului petrolului care ar fi cauzata de un eventual razboi in Iran
dezvoltarea economica exploziva a Turciei  si trecerea Israelului din lista de prieteni in lista de potentiali dusmani
racirea relatiilor Ruso-europene in ciuda unei mimate “resetari” care nu s-a intamplat de fapt decat la nivel declarativ

  • Gandul:

Presupusul autor al atentatului din Stockholm ar fi fost transformat într-un radical de soţia lui româncă – VIDEO

Premierul kosovar, lider al unei reţele de traficanţi de organe de la prizonieri sârbi

Tocmai reales premier, Hashim Thaci şi aliaţi politici de-ai lui sunt incriminaţi într-un raport al Consiliului Europei, fiind acuzaţi şi de vinderea pe zeci de mii de euro a unor organe de la cetăţeni din Republica Moldova, Rusia şi Kazahstan

Cel considerat un “erou” al desprinderii albanezilor kosovari faţă de Serbia şi un interlocutor “onorabil” al statelor UE şi al SUA, premierul de la Priştina, Hashim Thaci, apare drep liderul unei reţele de traficanţi de organe. Potrivit unui raport al Consiliului Europei (CoE), Thaci şi aliaţi politici de-ai săi apar drept “actori-cheie” într-o organizaţie care recolta şi vindea organe. “Produsele” traficate au fost obţinute pe două căi. Iniţial, cu forţa – de la prizonieri sârbi şi civili răpiţi de rebelii albanezi, în anii 1999 şi 2000. Ulterior, în 2008, prin înşelăciune – reţeaua a recoltat organe de la circa 20 de cetăţeni săraci din Republica Moldova, Rusia, Kazahstan şi Turcia, cărora nu li s-au mai plătit banii promişi pentru “donaţie”.

Suspiciunile asupra lui Thaci, în calitate de lider al Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK), datează încă de la sfârşitul anilor `90. Ele nu au devenit probe aduse în justiţie, deşi procurorii de la Priştina nu erau nefamiliarizaţi cu ele, susţine Dick Marty, raportorul Adunării Parlamentare a CoE (APCE). Marty este cel care a elaborat raportul CoE privind închisorile secrete ale CIA.

De data aceasta, anchetatorul CoE vine cu altă dezvăluire-bombă, de natură să stânjenească mai multe cancelarii europene, care i-au acordat lui Thaci credit şi l-au sprijinit în eforturile de proclamare a independenţei Kosovo. Pentru Marty (procuror elveţian înainte de a lucra la CoE), premierul kosovar este “capul” unui aşa-numit “Grup Deniţa” care coordona traficul de organe.

Din acest grup făceau parte lideri ai UCK care “sunt constant calificaţi drept «actori-cheie» în rapoartele serviciilor de informaţii consacrate structurilor de tip mafiot ale crimei organizate din Kosovo”, notează raportorul. Documentul lui Marty menţionează “responsabilitatea” membrilor acestui grup. Liderii UCK se ocupau de “gestionarea reţelei ad-hoc de centre de detenţie ale UCK pe teritoriul albanez şi stabilirea sorţii prizonierilor deţinuţi în aceste centre şi a numeroşilor civili răpiţi la Kosovo şi conduşi peste frontieră, în Albania”.

Traficul s-a desfăşurat “până în zilele noastre”

“Această activitate criminală, care s-a dezvoltat profitând de pe urma haosului din regiune şi graţie iniţiativei unor lideri ai UCK legaţi de crima organizată, a continuat, chiar dacă sub alte forme, până în zilele noastre”, scrie Marty în raportul său. Aceste “alte forme” sunt înşelarea unor oameni care credeau că scapă de sărăcie dacă îşi donează un organ. Conform The Daily Telegraph, în cazul traficului mai recent, procurorii kosovari au trimis deja în judecată şapte oameni. Unul este Lufri Dervishi, chirurg parte din “Grupul Deniţa” şi apropiat al lui Thaci, plus alţi doi chirurgi şi doi medici anestezişti. Alţi doi acuzaţi, un turc şi un israelian, erau cei care vindeau organele în străinătate cu preţuri între 80.000 şi 100.000 de euro.

În privinţa celor mai grave forme ale traficului, de la sfârşitul deceniului trecut, Marty se referă la “prelevarea de organe de la prizonieri într-o clinică de pe teritoriul albanez, în apropiere de Fushe-Kruje, pentru a le transporta apoi în străinătate”. Fushe-Kruje este o localitate la 20 km de capitala albaneză Tirana, unde “Grupul Deniţa” îşi constituise “un centru de primire performant pentru crima organizată a traficului de organe”.

Martorii intervievaţi de Marty au relatat despre împuşcarea în cap a prizonierilor sârbi înainte de a fi “operaţi pentru ca unul sau mai multe organe să le fie prelevate”. Cel mai des erau prelevaţi rinichi, care erau vânduţi în clinici private din Canada, Germania, Polonia şi Israel.

Guvernul kosovar respinge raportul “plin de ură”

Raportul CoE a fost respins categoric de autorităţile de la Priştina, în ciuda faptului că gravele fapte consemnate de Marty erau cunoscute în Balcani de peste un deceniu şi că el citează inclusiv anchetatori kosovari şi ai minisunilor internaţionale, a ONU (MINUK) şi UE (EULEX). Potrivit Agenţiei France Presse (AFP), Guvernul din Kosovo a calificat dezvăluirile drept “invenţii”, care au drept scop “să arunce oprobriul asupra UCK şi a liderilor săi”.

În afară de Thaci, raportul îl acuză de implicare în traficul de organe pe chirurgul Shaip Muja, un alt “erou” din rândurile UCK. Medicul este consilier politic pe lângă cabinetul lui Thaci, responsabil cu Sănătatea.

“Când chirurgii erau gata de operaţie, prizonierii erau aduşi individual la «casa conspirativă», executaţi de un membru UCK, iar corpurile lor aduse rapid la clinică”, scrie Marty.

O declaraţie a Guvernului de la Priştina consideră raportul a fi bazat pe “fapte fără fundament, inventate cu obiectivul de a prejudicia imaginea Kosovo”. “O asemenea atitudine, plină de ură şi ieşită din comun, a unor persoane fără credibilitate morală, nu poate fi decât în serviciul unor medii care vor să facă rău Kosovo şi cetăţenilor săi”, adaugă declaraţia guvernamentală.

Priştina avertizează că va lua “toate măsurile posibile şi necesare pentru a răspunde invenţiilor lui Marty, inclusiv pe plan legal”. Dar nu doar liderii kosovari sunt incriminaţi, ci raportorul CoE acuză şi “voinţa politică şovăielnică a comunităţii internaţionale de a-i trimite în judecată efectiv pe liderii UCK”.

Staţia de metrou de la Pentagon a fost închisă din cauza unui pachet suspect


Categorii

Al treilea razboi mondial, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Kosovo, Serbia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Marioneta anti-sistem Julian Assange – util si pentru popularizarea bratarilor cu cip/ CORECTITUDINEA POLITICA: DEICIDA SI LIBERTICIDA/ Liga Secreta de pe Wall-Street – o “bomba” de presa de tip propagandistic. Adevarata stire: MODIFICAREA TRATATULUI UE PENTRU A CRESTE CAPACITATEA DE CONSTRANGERE A SUPRA-STATULUI EUROPEAN/ Tulburari si zvonuri de razboaie/ LIDERII KOSOVARI, ALESI IN MOD DEMOCRATIC – CRIMINALI SADICI SI PERICULOSI, TRAFICANTI DE ORGANE OMENESTI (Stiri 16-18 decembrie 2010)

  1. 17 Decembrie 2010
    FOSTII DETINUTI POLITICI CONDAMNA ATENTATUL
    LA LIBERTATEA DE EXPRESIE COMIS DE CNA !

    COMUNICAT DE PRESA

    Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti îşi exprimă deopotrivă indignarea şi îngrijorarea cu privire la sancţiunea acordată de CNA la adresa TVR1 şi a realizatoarei emisiunii “Profesioniştii”, d-na Eugenia Vodă, în legătură cu afirmaţiile d-lui Ion Cristoiu referitoare la Corneliu Zelea Codreanu…..(http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/18/1075/)

  2. Observatie: chestia cu cipul de identificare pentru cei scosi pe cautiune sau aflati sub observatie nu este noua. Tiganii nostrii de acolo sint foarte familiarizati cu chestia asta de prin 2004-2005, parca. Este procedura standard aplicata de Politia Britanica in cazuri de genul asta.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS a ajuns si la noi. Prilej cu care aflam secretul lui Polichinelle: ROMANIA ESTE FEUDA AMERICANILOR
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PORTUGALIA SE DA PRINSA. Guvernul cere ajutorul Uniunii Europene
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM?
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ADOPTAREA EURO NE VA DUCE IN ACEEASI SITUATIE CU GRECIA. Analiza economica a Grupului de analiza Capital Economics contrazice flagrant flasneta propagandistica a BNR si a presedintelui Traian Basescu. CARE E CAPCANA EURO?
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GUVERNANTA ECONOMICA EUROPEANA: Parlamentul European vrea sa acorde un rol mai important Comisiei Europene in controlarea statelor membre
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Dominique-Strauss Kahn, eliberat cu bratara electronica de supraveghere
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » J-C Trichet (seful BCE) indeamna liderii politici sa revitalizeze viziunea Europei integrate… in austeritate, insistand pentru Ministerul de Finante European
  10. Pingback: SE TRECE LA FAPTE: Nicolas Sarkozy (Franta) si Angela Merkel (Germania) vor un GUVERN EUROPEAN CONDUS DE VON ROMPUY
  11. Pingback: Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma "cedarea masiva de suveranitate": ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!
  12. Pingback: O privire în corpul uman fără ajutorul chirurgiei | Daily
  13. Pingback: KOSOVO, DEMOCRATIE A L'AMERICAINE
  14. Pingback: Cum intampina unii Nasterea Domnului: zeci de crestini ucisi in atentate (Nigeria)/ BATAIE DE JOC in Kosovo fata de ortodocsi/ Romania refuza AZILUL unui IRANIAN CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU "APOSTAZIE"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare