Britanicul Nigel Farage ii spulbera pe Van Rompuy si pe Barroso. Discurs fulminant in Parlamentul European despre PRABUSIREA U.E.(STIRI 22-25 NOV. 2010 – A DOUA PARTE)

25-11-2010 14 minute Sublinieri

Din sumar: DIRECTORUL FMI, STRAUSS-KAHN, ARUNCA DOUA “BOMBE”: Este inceputul guvernarii globale si “Romania, in iminenta incapacitate de plata/ MUGUR ISARESCU APARA IN DISPERARE BANCILE SI DA VINA PE ROMANII DE RAND/ Semintele distrugerii isi arata roadele: DISOLUTIA STATULUI DE DREPT, manifestata in JUSTITIE SI POLITIE/ ACADEMIA ROMANA DESFIINTEAZA LEGEA EDUCATIEI, DAR CC II DA UNDA VERDE/ Alarmismul terorii, strategia comuna de securitate a UE si o interesanta analiza a Stratfor despre TURCIA: puterea care incomodeaza pe toti

UPDATE:

Cineva mi-a atras atenţia asupra discursului ţinut ieri, în parlamentul european de europarlamentarul britanic Nigel Farage, cu privire la situaţia UE. Un discurs lucid, tăios şi care se constituie într-un foarte serios avertisment, făcut de un politician care se află de zece ani în parlamentul european. Problema este că, dacă spusele lui Nigel Farage se adeveresc, România nu prea are un plan B. Am mizat totul pe UE şi am devenit dependenţi de ea. Iată traducerea, pentru care îi mulţumesc expeditorului:

“Aşadar, bună dimineaţa, D-le van Rompuy. Sunteţi deja de un an pe post şi în acest timp a început întreaga construcţie să se sfărâme, haosul domneşte şi banii sunt pe terminate. Ar trebui să vă mulţumesc… Poate ar trebui să vă facem purtătorul de drapel al euroscepticilor. Uitaţi-vă, totuşi, în această dimineaţă, prin jur, aici, în parlament. Priviţi, pur şi simplu, aceste feţe. Priviţi această frică, această furie. Bietul Barroso arată de parcă ar fi văzut vreo stafie! Până şi dumneavoastră începeţi să înţelegeţi că jocul Euro s-a terminat. Dar în disperarea dvs. încercaţi să vă salvaţi, totuşi, visul, prin lichidarea ultimelor urme de democraţie din sistem. Şi este aproape clar că nimeni dintre dvs. n-a învăţat nici măcar un minim minimorum.

Ştiţi, chiar dvs., D-le Rompuy, susţineţi că Euro ne-a adus stabilitate. Chiar aş putea să vă aplaud umorul în această situaţie, dar nu avem cumva, de-a face cu o mentalitate de buncăr? Ştiţi, fanatismul dvs. a devenit acum vizibil pentru toată lumea. Spuneaţi că este o minciună să susţii ideea că statele naţionale ar putea exista într-o lume globalizată a secolului al 21-lea. Ei bine, asta s-ar potrivi Belgiei, unde de 6 luni nu mai există guvern. Dar nu şi nouă, celorlalte state. În fiecare stat membru al acestei uniuni – şi de aceea vedem frica întipărită pe feţele voastre – spun oamenii din ce în ce mai răspicat: nu vrem acest drapel, nu vrem acest imn, nu vrem această clasă politică, vrem ca toată această afacere să ajungă în lada de gunoi a istoriei.

La începutul anului am avut parte de tragedia greacă, iar acum se repetă situaţia cu Irlanda. Desigur, ştiu că prostia şi lăcomia politicienilor irlandezi îşi are partea ei semnificativă de vină. Dar Irlanda n-ar fi trebuit să adere niciodată la Euro (UE – nota mea). Asta v-a adus dobânzi mici, un fals boom şi un faliment colosal. Şi care este reacţia faţă de dvs.? În timp ce coaliţia voastră de guvernământ se rupe, auzim că nu s-ar cuveni să faceţi noi alegeri pentru conducere. Comisarul Wren a spus chiar aici că noi alegeri ar fi acceptate doar după ce veţi aproba următorul buget. Păi, cine dracu’ vă credeţi?!

Cu adevărat, sunteţi foarte, foarte periculoşi! Obsesia voastră de a crea cu orice preţ Statul-Euro duce la concluzia că vă bucuraţi să îndepărtaţi democraţia. Se pare că vă face plăcere să condamnaţi mii şi milioane de oameni la şomaj şi sărăcie. Nenumărate milioane de oameni trebuie să sufere pentru ca voi să vă visaţi mai departe visul Euro!

Ei bine, nu va funcţiona. Pentru că Portugalia, cu muntele său de datorii de 325 procente din BIP, va fi următoarea pe listă. Şi după aceea socotesc că va urma Spania. Iar ajutorul financiar pentru Spania ar trebui să fie de şapte ori mai mare decât cel pentru Irlanda. Şi atunci va fi casieria goală. Mai mulţi bani nu vor exista!

Dar problema nu se limitează doar la economie. Pentru că, dacă le răpeşti oamenilor identitatea şi democraţia, la final nu le mai rămân decât naţionalismul şi violenţa. Nu pot decât să sper şi să mă rog ca Pieţele (economico-financiare – nota mea) să dea la o parte Proiectul Euro, înainte să se ajungă aici.”

horia barbat spunea…
daca se va intampla ca ei sa lase UE (ca si institutie politica si economica suprastatala) sa se destrame, o vor face doar pentru a intregi degringolada generata de criza economica, miscarile sociale, interetnice, revirimentele nationaliste si conflictele armate ce stau sa erupa toate concomitent sau separat si sa genereze haosul global care va oferi apoi justificarea deplina a punerii definitive si obligatorii a jugului imperiului global. adica vor zice, vedeti, ce-ati facut fara blanda si responsabila noastra obladuire? v-ati incaierat si ati scapat toate din mana. deci, inapoi in tarc, insa de data asta regulile le facem doar noi, gata cu democratia ca ne duce la pierzanie….mars la pecetluire, vitelor.

25 noiembrie 2010, 12:27
Iulian Capsali spunea…
Exact asta este logica pe care vor sa o urmeze si pe care Horia Barbat a surprins-o perfect. Vezi si declaratia iresponsabila a directorului FMI Strauss-Kahn, care a fost un membru activist al UEC, Uniunea Studenţilor Comunişti înainte de aderarea în anii 1970 la Centre d’études, de Recherches et d’éducation socialiste (Centrul de Studii Educaţiei Socialiste şi Cercetării, CERES). Acesti fosti bolsevici iubesc haosul si il vor provoca, nu ma indoiesc de asta, pe spezele unor guverneri slabe (ca de aia mai cad avioanele cu guverne tari, ca acela al Poloniei…).
Uita doar ca exista si un singur Dumnezeu care le stie pe toate si nu lasa creatia Sa sa dispara fara sa rodeasca o lume cu adevarat noua, dupa ce o sa o lamureasca (adica o sa o curete prin foc) pe aceasta, cea cazuta.

(traducere)

“Este inceputul guvernarii globale. A fost usor, asa cum am spus, din cauza crizei […]. Acum este mai dificil. Oricum, avem nevoie de asta, si daca ceva a fost inteles de oamenii obisnuiti, in timpul acestei crize, a fost ca globalizarea nu mai este un subiect al conferintelor; este o realitate.

Cred ca toti au inteles clar ca acum este imposibil sa gasesti o solutie domestica (nationala – n.n.) problemelor globale. Asta inseamna ca guvernarea globala trebuie sa mearga inainte... o sa fie dificil.

Intram in a doua faza a G20 – prima a fost faza crizei – a fost usor. Intram acum – si cred ca Seulul a fost un bun exemplu pentru asta – in a doua faza a acestei incercari de a fi intr-o oarecare guvernare globala”.

FMI: Încetarea de plăţi în România este iminentă

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat astăzi, la postul de televiziune elveţian TSR, că pentru ţări ca România Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, încetarea de plăţi este iminentă. Dominique Strauss-Kahn a avertizat că dacă aceste state nu aplică “politici dure” se află în mare pericol de a cădea în “prăpastie“. El şi-a exprimat însă speranţa că “solidaritatea europeană va duce la evitarea acestui lucru“. “Este dramatic că în ţări ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România situaţia trebuie redresată, pentru că nu mai putem continua aşa. Încetarea de plăţi este iminentă. Prăpastia este chiar în faţă. Nu cred în faliment. Cred că solidaritatea europeană va duce la evitarea acestui lucru, a spus directorul FMI. Potrivit lui Dominique Strauss-Kahn aceasta presupune însă politici dure, iar aceste ţări sunt în continuare cele mai vulnerabile, mai sărace, aflate în cel mai mare pericol. De aceea trebuie adoptate programe care să protejeze cheltuielile sociale”.

Isărescu: Românii au îndatorat ţara

Astăzi guvernatorul BNR a declarat:

“Băncile sunt “responsabile” pentru un sfert din datoria externă a României. 50% din populaţia activă a României a luat credite de la bănci. Din cei 4,5 milioane de români care s-au împrumutat, 3,7 milioane debitori au cumpărat maşini, frigidere şi alte aparate. Numai în 2007-2009 s-au cumpărat un milion de maşini noi, 17 miliarde de euro, deci eu cred că la întrebarea cine a îndatorat România trebuie să avem în vedere acest lucru. Băncile au fost intermediari, putem spune că i-au ademenit pe români, dar nu s-au împrumutat ele ca să îndatoreze România, s-au împrumutat românii”

Acum, dintr-un punct de vedere, e logic că românii sunt responsabili pentru datoria României, că doar banii nu i-au împrumutat marțienii ci românii, iar România nu este altceva decât mulțimea românilor. Adică e un truism să spui că românii sunt responsabili pentru datoria externă.

Dar nu asta a vrut să puncteze Mugur Isărescu. Nu e deloc interesant să constați ceea ce toată lumea știe. Nu, guvernatorul BNR a vrut să dea o tentă morală (de culpabilitate?) constatării cu pricina. Cum ar veni, cine a a înglodat România în datorii? Poporul însuși, vezi bine! Deci, cine trebuie să suporte consecințele? Poporul, se-nțelege!

Acest gen de constatare moralizatoare riscă să prezinte extensii neintenționate dar periculoase. Bunăoară, ne putem întreba, cine este de vină pentru falimentul sistemului public de pensii? Pensionarii, cine alții, doar ei au luat banii! Și ar mai fi contribuabilii, că doar ei “se sustrag” de la plata CAS!

Nu voi intra aici în meandrele teoriei responsabilității colective, pe care o resping și o consider pavăza ideală a politicienilor și a incapabililor. Un lucru este sigur: oamenii răspund la stimulente. Uneori e avantajos să te împrumuți, alteori e dezavantajos. Uneori este artificial de avantajos să te împrumuți. Uneori – când rata dobânzii este artificial redusă – ești plătit (subvenționat) să te împrumuți. Și atunci te împrumuți. Așa funcționează sistemul financiar actual, instituțiile monetare care modelează comportamentul uman.

Nu este imoral să te împrumuți, indiferent pentru ce scop. Imoral este să nu dai banii înapoi. Și eu am luat credit, fix în 2007, fix pentru mașină. Sunt cu ratele la zi. Ca mine sunt o mulți alți români. Nu cred că România are o problemă din cauza noastră. Noi ne-am respectat contractul. România are o problemă din cauza băncilor care s-au împrumutat pe termen scurt ca să ne dea credite pe termen lung. România are o problemă din cauza expansiunii creditului dincolo de suma economisită și încredințată băncilor de deponenți. Nu noi am expandat creditul, nu noi am venit cu ideea “fără avans” și “doar cu buletinul”, nu noi am triplat numarul banilor aflați în circulație. România s-a îndatorat 20 de miliarde la FMI nu din cauza mea și a milioanelor de români care-și plătesc ratele regulat, ci din cauza celor care s-au dovedit incapabili să-și gestioneze afacerile, au speculat și au mizat (corect) că vor fi salvați de la faliment prin acordul cu Fondul (adică pe spinarea tuturor); din cauza funcționării defectuoase a sistemului financiar-monetar actual, care prin tipărire de bani vinde iluzia că întreaga societate se poate îmbogăți peste noapte.

“Decizia de îndatorare a României a fost democratică”?! Dacă nu exista tipărirea de bani și expansiunea creditului, atunci nu existau datorii atât de mari, punct. Nu-mi amintesc când am hotărât democratic ultima dată să triplăm masa monetară! Astfel de decizii se iau doar la BNR, democratic desigur. Poporul român nu a fost întrebat.


UPDATE (25 nov.):

BĂSESCU: “DOMNIŞOARE RUJATE” vorbesc despre salvarea “BĂNIŞORILOR”. Va trebui să conving politicienii să facă “ARMISTIŢIU”

Avem un guvern care trebuie să preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice şi îl asigur pe premier că are toată sustinerea preşedintelui

LEGEA EDUCAŢIEI

• Modernizarea statului este cheia fundamentală pentru a face performantă şi economia. Un stat neperformant nu poate să aibă o economie performantă. Vreau să mai spun că pentru ca economia să fie performantă avem nevoie şi de educaţie, şi acum vin la un subiect la zi în dezbaterea politică. Am văzut ambele variante propuse şi consider absolut îndreptăţită poziţia Guvernului de a încerca să-şi promoveze legea care cu adevărat modernizează sistemul de educaţie.

Nu în limba în care învaţă copiii minoritari stă chintesenţa legii, ci în pervertirea, în schimbarea, în întoarcerea actualului sistem de educaţie , care nu face decât să împingă generaţie după generaţie să memoreze, la un sistem de educaţie care să creeze tinerilor competenţe, pentru că de asta avem nevoie în economie. Să văd ce e în subsolul Argentinei, doar intru pe calculator, scriu pe Google «Argentina» şi văd şi câte tone de cărbune sau de păpădii se colectează pe zi. Nu am nevoie să mai memorez asta, avem nevoie de competenţe

(…) COMPANII VANDUTE PE BURSĂ

Un semnal de trezire va fi şi ieşirea pe Bursa de Valori a unor companii din industria românească. Vor fi scoase la vanzare 10-15% din OMV Petrom, Transelectrica, Romgaz.

ISĂRESCU: Plăţile externe ale României nu sunt făcute de FMI sau de directorul Fondului Monetar. NU CRED ÎN FALIMENT

România nu se află în pericol de a opri plăţile externe, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ca reacţie la declaraţiile şefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi interpretate, în opinia şefului băncii centrale, greşit de către presa locală.

“Ieri (miercuri – n.r.) a fost o conferinţă şi fără un motiv special, dar pentru că s-a discutat despre datoria externă a România am afirmat că nu cred că există un motiv serios să creadă cineva că România ar putea să înceteze plăţile externe. Apoi televiziunile au cântat şi răscântat o declaraţie a şefului FMI-ului că România va înceta iminent plăţile. Eu nu contest valoarea acestei ştiri şi nu aş vrea să fac un caz din ea. Altminteri, dimineaţă m-am uitat şi aşa de credibila a fost ştirea dată că leul a început să se aprecize, iar CDS-ul României este mai bun decât al Spaniei”, a spus Isărescu, prezent la aniversarea a 15 ani de activitate a BVB.

(…) Isărescu consideră că România are o mare problemă de educaţie economică şi financiară în maniera în care promovează aceste “bombe”, acest tip de ştiri.

“Plăţile externe ale României nu sunt făcute de FMI şi cu atît mai puţin nu sunt făcute de directorul Fondului Monetar. Sunt făcute de Guvernul României şi de către Banca Naţională. În calitatea pe care o am de guvernator al BNR afirm cu toată tăria că nu există absolut niciun pericol ca plăţile externe ale României să fie oprite“, a continuat guvernatorul băncii centrale.

El a menţionat că a citit cu mare atenţie declaraţiile şefului FMI şi a observat că acesta se referea la problemele unor ţări privind ajustările bugetare, reducerea cheltuielilor bugetare şi la faptul că dacă aceste ajustări bugetare nu se realizează, există pericole să oprească plăţile.

“România era şi ea enumerată, dar în orice caz nu în primul rând, mai spre coadă”, a explicat Isărescu.

El a spus că nu este de acord cu presupunerea că dacă România nu poate plăti 1,2 milioane de bugetari va intra în faliment, întrucât acest mod de gândire exclude din start ideea de ajustare.

Tot legat de educaţia financiară, Isărescu a spus că a auzit vehiculată ideea că dacă statul român a ajuns să apeleze la măsuri primitive de reducere cu 25% a salariilor înseamnă că a intrat la faliment.

“Îl rog pe cel care a emis această judecată să se gândească cum clarifică măsurile de majorare cu 75% în doi ani de zile a salariilor, pensiilor, cu 120% a cheltuielilor bugetare. Acelea sunt mai puţin primitive? Avem o mare problemă de înţelegere a disciplinei financiare şi a programului financiar. În definitiv, ce face un român dacă nu mai are bani, dacă şi-a făcut socotelile greşite? Nu trebuie să se restructureze?!” , a mai spus Isărescu.

*

ROMÂNIA VA ÎMPRUMUTA 460 DE EURO ÎN FIECARE SECUNDĂ DIN 2011. Pentru ce luăm mai mulţi bani

  • Adevarul:

Clasa de mijloc, spulberată de criză

Sfatul Băncii Mondiale pentru Guvernul României: Vindeţi termocentralele!

Economistul american Nouriel Roubini i-a pus pe jar pe francezi după ce a declarat într-un interviu publicat vineri că finanțele franceze nu sunt într-o situație mai bună decât cele ale Irlandei sau Greciei. Declarațiile surprinzătoare nu încetează să curgă: președintele Uniunii Europene spune că Uniunea Europeană abia se chinuie să supraviețuiască, iar Portugalia spune că ar putea să renunțe la zona euro. Mai mult, Irlanda acceptă într-un final ajutorul UE-FMI, înainte de a urma o lungă perioadă de măsuri dictate de boardul FMI.

Acum a venit rândul lui Nouriel Roubini să mai pună paie pe focul la care arde, mai mult sau mai puțin mocnit, zona euro: “Franța se află, din anumite puncte esențiale de vedere, în aceeași situație ca state precum Irlanda sau Grecia”. Acesta se bazează, când face aceste afirmații, pe faptul că deficitul Franței este destul de ridicat, iar climatul politic îi limitează capacitatea de reformă.

Legea educaţiei merge înainte la asumare VEZI MODIFICĂRILE

***

Ministerul Justiţiei cere anchetarea judecătorilor care au decis că tăierea salariilor este ilegală

Sesizarea secretarului de stat din Ministerul Justiției, Lidia Barac, prin care solicită verificarea judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea, care au dat câștig de cauză angajaților care au contestat tăierile salariale de 25%, reprezintă un atac fără precedent la adresa ideii de justiție din România. Organizațiile profesionale din domeniu au protestat deja împotriva acestei presiuni venite din partea reprezentantului Guvernului și și-au motivat demersul. (…) Dincolo de argumentația tehnică, gestul Lidiei Barac e condamnabil pentru că nu se contestă și nu se solicită verificarea unei decizii, ci persoanele care au luat această decizie. Verificarea sau sancționarea unui judecător poate interveni atunci când comite abateri regulamentare (sau când comite infracțiuni general condamnabile), și nici într-un caz pentru deciziile luate în temeiul atribuțiilor pe care le are: de interpretare și aplicare a legii. Pentru aceste din urmă situații, există căi ordinare și extraordinare de atac, prevăzute expres de către lege. Și tot legea prevede sancțiuni PROFESIONALE, în situațiile în care deciziile unui judecător sunt desființate în mod constant de către instanțele superioare și când se constată că aceste decizii au fost luate cu încălcarea legii. Esențial este, însă, atât faptul că aceste sancțiuni sunt de ordin profesional, cât și faptul că încălcarea legii în luarea unei decizii judecătorești poate fi constatată doar de către instanțele judecătorești. Sancționarea unui magistrat pe motiv că deciziile lui nu sunt conforme cu interpretările oficiale ale unei legi, sancțiune dictată sub presiunea puterii excutive, ar reprezenta un ultim (și defintiv) pas pe calea disoluției statului de drept în România.

  • Gandul

HARTA “oamenilor legii” acuzaţi de CORUPŢIE

HARTA “OAMENILOR LEGII” ACUZAŢI DE CORUPŢIE, completată cu ajutorul cititorilor gândul. Citeşte AICI ce judeţe au mai fost introduse pe hartă

[CTP]: Putred şi absurd

Superşefii Internelor, Fătuloiu şi Tobă, sunt în fine mătrăşiţi, inspectorului sensibil Şoric, amicul lăcrămos al interlopilor, i se dă în schimb posibilitatea să-şi ceară eroic eliberarea din funcţie. Faptul descrie perfect gradul de disoluţie a autorităţii la care s-a ajuns în Ministerul de Interne şi nu numai.

Disoluţie a autorităţii înseamnă: subalternii îşi dispreţuiesc şefii, pentru că ştiu cu ce se ocupă de fapt, şefii încearcă să se menţină în scaun nu prin măsuri necesare luate în instituţie, ci prin servirea regimului politic aflat la putere, structurile de poliţie din teritoriu “colaborează” mai degrabă cu clanurile interlope locale decât cu autoritatea centrală, şoricul e mai gros decât toba, cetăţenii privesc îngroziţi şi scârbiţi acest spectacol şi nu mai dau doi bani pe autoritatea Poliţiei şi pe capacitatea ei de a-i proteja.

Faza autoimună a bolii de disoluţie – anticorpii distrug organele interne în loc să lupte cu microbii – face ca Internele să se mănânce pe dinăuntru, Justiţia să se războiască cu judecătorii şi viceversa, Parlamentul să fie rupt în două, Guvernul să atace toate categoriile sociale, Preşedinţia să se încaiere cu toată lumea. Toţi politicienii care fac vorbire despre situaţia de la Interne au grijă să precizeze că nu e vorba de toată instituţia, ci doar de nişte “uscături”. Niciunul nu-şi asumă o constatare simplă: întreg Ministerul de Interne e putred şi putrezirea a început cu ani în urmă. (…)

***

Un copil ce calatorea cu tatal sau a fost perchezitionat corporal de agenti ai Transportation Security Administration (TSA) din SUA, filmul incidentului fiind postat pe site-ul YouTube, transmite Huffington Post.  Perchezitionarea “la piele” a copilului a generat scandal in Statele Unite, unde controalele de securitate implementate in aeroporturi au provocat, in ultimele saptamani, mai multe incidente intre pasageri si agentii TSA. Incidentul a avut loc la 19 noiembrie, in Salt Lake City.

Potrivit informatiilor oferite de persoana care a inregistrat incidentul, baiatul a trecut initial printr-un detector de metale, fara sa declanseze vreo alarma. El a fost insa ales de agentii TSA pentru o perchezitie corporala.

Deoarece agentul nu reusea sa efectueze o perchezitie completa, tatal baiatului a ridicat “nervos” camasa copilului, care a ramas pe jumatate dezbracat. Agentii TSA au finalizat apoi perchezitionarea copilului.

Dupa declansarea scandalului, conducerea TSA a emis un comunicat in care sustine ca “baiatul a declansat alarma detectorului de metal” si, prin urmare, a fost supus unei perchezitii corporale. “Tatal baiatului i-a ridicat acestuia camasa, intr-un efort de a accelera perchezitia”, a precizat TSA.

Controalele efectuate de TSA au provocat nemultumire in multe aeroporturi din SUA, dupa ce unii pasageri au sustinut ca au fost “pipaiti” de agentii de securitate, iar controalele “le incalca intimitatea”. Pasagerii care refuza sa treaca prin detectoarele corporale sunt perchezitionati de agentii TSA.

Intr-o declaratie citata de BBC, seful TSA, John Pistole, a afirmat ca in prezent se depun eforturi pentru a face controalele “cat mai putin neplacute pentru pasageri”. Pistole a adaugat insa ca nu vor exista “schimbari pe termen scurt”.

Seful programului atomic iranian: Iranul isi va produce propriul combustibil nuclear din 2011

Serviciile de spionaj daneze avertizeaza in legatura cu potentiale atacuri teroriste

Agentia de informatii daneza a anuntat marti intr-o conferinta sustinuta la Copenhaga ca exista noi indicii conform carora grupari extremiste islamice pregatesc atacuri asupra tarii si a zonelor de interes ale Danemarcei din strainatate, informeaza AFP.

Seful agentiei, Jakob Scharf, a cerut politiei sa fieextrem de vigilenta” in perioada premergatoare Craciunului si pana dupa sarbatorile de iarna. Implicarea daneza in Afganistan si publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed au transformat in ultimii ani tara nordica intr-o tinta pentru teroristii musulmani. Scharf a declarat ca cei implicati in scandalul caricaturilor sunt in continuare in pericol.

Ministrul danez de externe a afirmat ca informarea agentiei nu vine ca o surpriza si ca tara sa trebuie sa faca eforturi pentru a combate terorismul inca de la radacina si de a nu permite nici unei zone sa devina teren sigur pentru organizatiile teroriste.

Comisia Europeană a adoptat luni “Strategia de securitate internă a UE în acţiune”, un document ce conţine 41 de acţiuni care vizează cele mai urgente ameninţări la adresa securităţii, cu care se confruntă Europa. Printre aceste acţiuni se află un program comun pentru destrămarea reţelelor infracţionale şi teroriste, pentru protejarea cetăţenilor, a întreprinderilor şi a societăţilor împotriva criminalităţii cibernetice, pentru sporirea securităţii UE printr-o gestionare mai inteligentă a frontierelor şi pentru creşterea gradului de pregătire a Uniunii şi a capacităţii de răspuns a acesteia în situaţii de criză.

O analiza interesanta a Stratfor, care pune in evidenta postura cu totul particulara a Turciei in zona: o putere regionala aflata in plina afirmare si formare, inclusiv din punctul de vedere al identitatii. Turcia nu va mai fi, in niciun caz, aliatul secondant al SUA, ci va cauta sa isi gaseasca un loc propriu in politica internationala, ceea ce e foarte posibil sa incomodeze pe toti, chiar daca, in acest moment, guvernul turc duce politica “a fi prieten cu toti vecinii”. In realitate, remarca Friedman, aceasta politica externa este imposibil de realizat: nu ai cum sa fii prieten cu Iranul si cu Israelul in acelasi timp, cu Rusia si cu SUA, etc. Acest lucru il stie si puterea turca, insa, de fapt, duce aceasta politica pentru a castiga timp. De ce sa castige timp? Doarece Turcia se afla in aceeasi postura in care se afla SUA inainte de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial: fara sa aiba un serviciu secret pus la punct, fara un corp diplomatic adecvat intereselor post-razboi si fara un plan strategic competent. Deci, oarecum, nepregatiti si ne-exploatand intregul potential aflat la dispozitie pentru rolul de super-putere de dupa conflict.

Este interesant ce fel de comparatie a ales sa faca editorul Stratfor – cu starea unei puteri in formare inainte de izbucnirea unui conflict mondial… de parca premisa de la care se pleaca in aceste analize este cum se pregateste fiecare tara si care este starea ei inainte de izbucnirea unui conflict decisiv pentru rearanjarea politicii internationale si nu numai.Ne amintim ca si in analiza dedicata Romaniei, Friedman a luat ca termen de referinta acest potential razboi. La fel de interesant este infatisarea identitatii duale a Turciei – ca tara marcata puternic de clivajul secular-religios. In timp ce secularii, mostenire a regimului Ataturk (despre acest regim evident masonic in agenda sa am mai scris si noi), detin o putere statala imensa (nu si guvernarea) religiosii sunt imposibil de neglijat ca forta sociala. Mai mult, constata Friedman, adancirea acestui clivaj nu ar duce decat la indepartarea traditionalistilor catre radicalii islamici (editorul Stratfor facand o clara demarcatie intre traditionalisti si radicalii islamisti). Asadar, coloratura islamica a acestei noi puteri regionale este de neevitat, lucru care contribuie din plin pentru a face, inca odata, din Turcia o tara incomoda pentru mai toate interesele… In orice caz, avand in vedere scopul vizitelor facute de Friedman (acela de a analiza zona estica europeana in raport cu Rusia), Turcia nu vrea sa aiba o confruntare cu Rusia, dar nici sa intre intr-o relatie de dependenta cu aceasta. Daca vor exista tensiuni cu Rusia, aceastea vor fi impotriva intentiilor turcesti.

***

  • Gandul:

„Grevă europeană” la 15 decembrie

Grevă generală în Portugalia, contra măsurilor de austeritate

Protest de proporţii în Marea Britanie. Mii de studenţi au ocupat centrul Londrei

  • Antena3:

Supervirusul informatic Stuxnet, de vânzare pe piaţa neagră: Poate închide centrale electrice, baraje, aproape tot”

Viermele Stuxnet ar putea fi responsabil de întârzierile din programul nuclear iranian

Patru cutremure într-o singură oră, în Vrancea şi Galaţi


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza datoriilor suverane, Iran, NIGEL FARAGE, Pagini laice, Presa, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Razboiul impotriva Romaniei, Teroarea "terorismului", Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Britanicul Nigel Farage ii spulbera pe Van Rompuy si pe Barroso. Discurs fulminant in Parlamentul European despre PRABUSIREA U.E.(STIRI 22-25 NOV. 2010 – A DOUA PARTE)

  1. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8069133-razboiul-economic-china-nceput.htm

    Prima mişcare a Chinei, care a început atacul, este acordul cu Turcia ca schimburile comerciale să se facă în monedele naţionale, eliminând dolarul. Vestea a trecut fără prea multă mediatizare. Aici aveţi mai mult. Turcia a făcut aceeaşi mişcare şi în relaţia cu Rusia. Iranul e la pachet, scrie Dan Selaru pe blogul lui.

    Ieri China a eliminat dolarul din relaţiile cu Rusia, un fapt mult mai semnificativ. E o relaţie între primul producător de energie şi primul consumator. Aici e informaţia. Ce urmează?

    Fac pariu că în acest moment China încearcă aceeaşi figură cu Brazilia şi e gata să semneze cu Venezuela. Singura ţară care o să reziste este India, mult prea apropiată de Statele Unite şi duşman istoric al Chinei.

    În acest moment posesorii de resurse şi producătorii de bunuri se detaşează de dolar. Europa are dramele ei. Nu toată. Dacă Germania face aceeaşi înţelegere cu China, de a evita dolarul, soarta Statelor Unite e pecetluită. Va rămâne singură cu datoriile. Apropierea Germaniei de Rusia e un semn al acestei posibilităţi.

    Lucrurile se precipită iar Statele Unite devin tot mai singure. Iar printarea de monedă nu ajută. Statele Unite rămân însă cea mai mare putere militară, fără adversar.

  2. remarca: Nigel Farage s-ar putea sa nu mai prinda 2012. Deja a avut un accident de avion la 2 luni dupa celebra sa interpelare din anul acesta la adresa lui van Rompuy (cel cu ‘cirpa lepadata’). Vad ca omu’ continua. Speech-uri de genul asta, foarte bine informate, foarte logice, foarte lucide, foarte clare a avut si in trecut….din pacate….e prea putin, mult prea putin!

    Observ insa ca spre deosebire de alte dati cind floor-ul partidelor pro-UE (majoritare) in frunte cu social-democratul Martin Schultz (cel mai agresiv MEP la adresa lui Farage)se exprima extrem de zgomotos si de revoltat, de data asta nu a miscat nici macar o pleoapa! Asta nu poate sa insemne decit doua chestii, dar …opuse.

    Cit despre dizolvarea UE…asta s-ar putea sa fie o chestie optionala in planul astora…daca nu incepe haosul la proportiile dorite de ei, statele nationale vor fi pur si simplu dizolvate “amiabil” pe motive economice si de incapacitate institutionala, si se vor preda 100% la nivel supra-european. Apoi, va fi foarte usor sa se predea puterea mai departe la nivel global. Cu sau fara haos, rezultatul este prevazut sa fie acelasi.

  3. Astazi daca tot o cinstim pe Sf. Ecaterina as dori sa va aduc aminte martitiul suferit de o femeie romanca ce poarta numele sfintei,Ecaterina Titi Gata.

    Fecioara cu parul blond si ochii verzi

    Ecaterina Titi Gata s-a nascut Sibiu, in jurul anului 1924. Avea un corp cu tinuta atletica, o tinuta dreapta, parul blond, fata ovala, ochi mari si verzi. Ii placea sa imbrace o bluza alba cu model national pe piept. Urmeaza clasele primare si secundare la Sibiu, apoi se muta in Bucuresti impreuna cu mama sa si cu fratele.

    La Bucuresti a inceput sa frecventeze cu regularitate din ’37 Cooperativa Legionara din strada Gutenberg. In halatul ei de gospodarie de la scoalal ucra la bufetul restaurantului legionar, sub directa ascultare a Corneliei Novac din Batalionul Comercial, la prepararea prajiturilor.

    In acelasi timp intra in cetatuia „Ecaterina Teodoroiu” condusa de insasi sefa pe tara a Cetatuilor (organizatia de femei a Legiunii), Nicoleta Nicolescu.
    Desi avea multi pretendenti, Titi ii refuza pentru ca alesese inca din copilrie o alta cale: monahismul. Parintele Arsenie ii daduse binecuvantare pentru intrarea in monahism de indata ce lucrurile aveau sa se limpezeasca.
    […]

    Aresarea din 1948

    In anul 1948 se pregatea sa treaca iarasi granita spre a merge in exil. De data asta a fost arestata de agenti din sala de lectura a Bibliotecii Academiei. Avea in poseta pasaportul si toate cele necesare plecarii, dar nu si-a luat poseta din sala de lectura cand a plecat.

    Un biet student, crezand ca a uitat-o, a fugit dupa ea si i-a dat-o. Astfel, dovada a cazut in mana Sigurantei.

    O scuipa pe Ana Pauker. Este omorata printr-o cruzime de neimaginat.

    Titi a fost dusa la inchisoarea Malmaison de pe Calea Plevnei. Fiind vorba de comandanta Cetatuilor, in ancheta s-a implicat direct Ana Pauker care a incercat sa o faca pe Titi sa-si tradeze cauza, promitandu-i libertatea. Ecaterina Gata a incheiat discutia cu Pauker scuipand-o.

    Cu acest gest si-a grabit sfarsitul. In 8 zile au omorat-o. Ingrata sarcina a fost dusa la sfarsit de catre Vasile Bulz. Dupa ce maiorul Bulz a legat-o, a batut-o bestial, i-a mutilat sanii cu clestele, a violat-o, apoi i-a bagat un fier in vagin si, intr-un final, a omorat-o. Pe data de 9 Aprilie 1949 a fost chemat fratele ei (venit de pe front), dus intr-o celula unde se afla spanzurata Titi cu propriul ei cordon.

    Fratele a vazut in jurul gatului urme de degete. Socul asupra lui a fost atat de puternic, incat a luat-o la fuga si nu s-a mai stiut nimic de el. Mama Ecaterinei a cautat-o zile in sir fara succes. Intr-un final a aflat adevarul si a incercat sa-i gaseasca trupul, mormantul. A fost inutil: Ecaterina (Titi) Gata a fost aruncata probabil intr-o groapa comuna, fie a sfarsit la crematoriu.

    Integral pe http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-2489573-ecaterina-gata-pentru-scuipat-ana-pauker-smuls-sanii-clestele-violat-omorat.htm

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » J-C Junker, seful EUROGRUP: SUVERANITATEA GRECIEI VA FI MASIV LIMITATA/ Standard and Poor’s preseaza pentru declararea falimentului Greciei/ DOSARUL FALIMENTELOR NATIONALE
  5. Pingback: Nigel Farage: CEI CARE VORBESC DESPRE STATELE UNITE ALE EUROPEI SUNT PLATITI PENTRU ASTA/ S-a terminat cu democratia in UE?
  6. Pingback: NIGEL FARAGE: ADERAREA LA U.E, O GRESEALA ISTORICA URIASA! Ce arma letala a stat la baza Imperiului European?
  7. Pingback: Von Rompuy, presedintele UE, isi arata coltii: COMISIA EUROPEANA SA IMPUNA AUSTERITATEA DIRECT, IN LOCUL GUVERNELOR!
  8. Pingback: Ilie Serbanescu: BNR actioneaza la COMANDA EXTERNA - Razboi întru Cuvânt
  9. Pingback: Nigel Farage, din nou devastator in Parlamentul European: TROICA GLOBALISTA (UE-FMI-BCE) taraste Grecia catre HAOS SI REVOLUTIE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: INCEPUTUL NEOLIBERALISMULUI IN ROMANIA. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Mai fratilor!

    Vedeti ce fete au astia?!

    Zici ca-s alieni…pe bune!

    Van Rompuy e cel mai ce!

    Zici ca ai turnat ceara topita peste el si nu stie nici de ce, nici de unde i-a venit…

    Aceleasi fete le au si politicienii de pe la noi – imi repugna afisarea lor pe sticla sau pe hartie…murdaresc retina oricarui ii priveste!
    Sunt naclaiti pana in maduva oaselor de ipocrizie si meschinarie – de unde sulful, putoarea mirosului duplicitar, vandut…le incetoseaza fata sufletului aratand o fata trasa la stanta – cam pentru toti!

  12. Pingback: NIGEL FARAGE in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: NIGEL FARAGE: Barroso este un idiot amagit. UNIUNEA EUROPEANA REPETA EXPERIENTA UNIUNII SOVIETICE (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Nigel Farage: NU VREAU SA TRAIESC INTR-O EUROPA DOMINATA DE GERMANIA! (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Barroso: UE TREBUIE SA SE TRANSFORME INTR-O FEDERATIE/ Curtea Constitutionala a Germaniei DA VERDE PACTULUI FISCAL SI MES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Ilie Serbanescu acuza: ISARESCU TINE EXCLUSIV CU BANCILE. ”Bancile ne camataresc pe toti cu miliarde” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: David Cameron anunta ca Marea Britanie NU VA FACE PARTE DIN ZONA EURO si ca ar putea IESI din UNIUNEA EUROPEANA. Reactia eurofililor: premierul britanic SE JOACA CU FOCUL… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. E posibil sa se intample asta.Ca sa se faca guvernul mondial trebuie sa fie desfiintat cel al uniunii Europene.Se vor constitui pe toate continentele un fel de UE.Si atunci se vor uni toate guvernele.

  23. Vor suferi f mult cei care au credite pe la banci.

  24. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII "GERMANE" si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: NIGEL FARAGE catre Comisia Europeana: "Sunteti niste criminali de drept comun! Aceasta UE este NOUL COMUNISM, este PUTERE FARA LIMITE!" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. O, Doamne! Farange e dat drept exemplu…NU inteleg!!! Farange e un om mult prea infatuat cu un discurs contraproductiv si nationalist. In loc sa incerce sa aduca idei-solutii, tot ceea ce face e sa puna bete in roti….Si probabil ca mi se va imputa ca…da…e bine ca macar cineva e anti-sistem cand sistemul e complet gresit. Dar din cate l-am auzit pe Farange spune numai platitudini, fara a-si justifica ideile cu dovezi si chiar atunci cand i se pune o dovada in fata care il contrazice, el persista sa repete prostiile regurgitate. Ex: A calatorit in BUlgaria sa demonstreze ca sute de mii de bulgari SI romani vor emigra in pretioasa lui Mare Britanie (e necesar de mentionat ca proprii bunici sunt tarani francezi care au emigrat in UK). Este filmat cu niste studenti bulgari pe care ii intreaba “Nu-i asa ca vreti sa emigrati in UK?” (sa nu mai vorbim ca e o intrebare fatarnica de la inceput!!!! cu “nu-i asa”). Primeste raspunsuri diverse si inteligente, dar majoritatea raspund ca nu…nu-i intereseaza si de fapt, chiar daca asta ar fi intentia lor, nu ar trebui sa fie problema lui si nu poate face nimic sa-i opreasca. Concluzia lui, dupa zeci de raspunsuri “nu, nu vrem sa iti invadam tara” este “Da…vedeti? toti oamenii astia o sa vina in UK sa abuzeze de sistemul de asigurari sociale!”…Deci nu inteleg cum cineva l-ar putea lua pe Farange drept model! E o persoana care trebuie lasata in pace (asa cum l-a lasat v.Rompuy (care nu stiu daca stiti a fost premierul Belgiei, nu fieste-cine) sa abereze). Problema cu Farange e ca abereaza pe multi bani publici…dar asta-i demo-cratita !!

  27. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare