Cazul preotului Daniel Crecan, caterisit pentru slujirea si impartasirea cu catolicii: SA SUSTINEM EPISCOPIA CARANSEBESULUI IN APLICAREA CANOANELOR!

15-11-2010 5 minute Sublinieri

In aceasta perioada se va transa cazul preotului Daniel Crecan din Bocsa Montana, jud. Caras-Severin, care anul acesta, de Rusalii a slujit Liturghia si s-a impartasit impreuna cu un preot catolic, oferind Sfintele Taine catolicilor prezenti si promovand-o de la amvon si pe “profetesa” New Age, Vassula Ryden, excomunicata de Biserica Greciei – caz prezentat pe larg si pe site-ul nostru.

Informatii noi despre subiect am aflat nu de la Agentia Basilica, nici din cotidianul patriarhal Lumina, asa cum ar fi fost firesc, ci din presa laica. Astfel, Cancelaria Sf. Sinod de la Bucuresti a fost cea care a sesizat Episcopia Caransebesului, care a judecat apoi cazul. Este interesanta opinia citata a “presedintelui Sinodului Mitropolitan al Banatului” (intelegem ca e vorba de insusi IPS Nicolae Corneanu), care a afirmat ca Episcopia nu ar fi primit martorii adusi de pr. Daniel Crecan. Lucrul nici nu ar fi de mirare, deoarece toti acei oameni sunt gata sa depuna marturie mincinoasa, in pofida fotografiilor clare de pe internet si ale altor marturii indubitabile ca pr. Crecan a slujit efectiv Liturghia impreuna cu preotul catolic. De altfel, la Bocsa Montana este un caz grav de lipsa de constiinta ortodoxa, oamenii preferand sa stea fara Sfanta Liturghie saptamani la rand decat sa renunte la preotul lor.

Nadajduim ca aplicarea canoanelor si deciziilor Sf. Sinod al BOR se va face pana la capat, pentru pastrarea dreptei credinte, dar si inspre mantuirea parintelui, cat si pentru buna invatare a poporului. Nu este clar care va fi decizia finala, insa o eventuala rasturnare a hotararii Episcopului Lucian ar reprezenta un grav afront adus in primul rand Sinodului actual, care va fi lipsit de orice fel de autoritate fata de ambele tendinte din Biserica: atat fata de traditionalisti, caci ar insemna nu vegheaza nici macar la aplicarea propriilor hotarari, cat si fata de modernisti si sincretisti, care vor descoperi ca pot rasturna orice fel de canoane ale Bisericii daca pun suficienta presiune pe ierarhie.

Este clar ca lumina zilei ca Sinodul trebuie sa faca o misiune de catehizare a credinciosilor pe tema ecleziologiei ortodoxe. Astfel de episoade, in care decizia Sf. Sinod, corespunzatoare canoanelor, este contestata vehement de un simplu preot care, in plus, mai este sustinut si de parohienii sai, arata manifestarea unui duh al secularizarii si de un duh al sincretismului pe care, de altfel, Patriarhul le tot denunta in predicile mai recente. Daca Patriarhul si Sinodul vor sa fie coerenti cu deciziile oficiale si cu predicile, atunci trebuie sa vegheze la infaptuirea cele afirmate.

Asa cum avertizam deja in postarea recenta despre acest caz, faptul ca s-a ales ignorarea acestui caz de catre presa bisericeasca nu a facut decat rau – deoarece subiectul este tratat de presa laica si nu exista raspunsuri convingatoare, elaborate, din partea partii canonice a Bisericii. Cazul risca sa ia amploare si, in acest stil, oricum oficialii vor fi nevoiti sa aiba o reactie publica, in curand, fie si fortat. Mai rar asa lipsa de orientare si chiar de strategie comunicationala, pentru o biserica despre care se spune ca ar avea un patriarh-”manager”, foarte preocupat de imaginea sa…

Cei care doresc sa sustina decizia  Episcopiei Caransebesului in acest caz pot scrie, intr-un mod adecvat,  la adresele de mail:

***

*

Parintele Daniel Crecan contesta decizia canonica a Episcopului Lucian Mic. Ce va decide Consistoriul de la Timisoara?

Consistoriul Mitropolitan din Timişoara, cea mai importantă instanţă de judecată bisericească pentru clericii de mir, preoţi şi diaconi în funcţiune şi pensionari din cadrul Mitropoliei Banatului, urmează să analizeze cazul preotului Daniel Crecan, de la Parohia Ortodoxă din Bocşa Montană, şi să hotărască dacă acesta va rămâne definitiv depus din treaptă sau se va reîntoarce să-şi slujească enoriaşii la biserica din Caraş-Severin. Practic, este vorba de judecarea în apel a cazului preotului ortodox. Acesta a fost sancţionat, recent, de Consistoriul Episcopiei Caransebeşului cu depunerea din treaptă, o pedeapsă care presupune transferul la treburile administrative ale parohiei, după ce i s-au adus acuzaţii grave referitoare la concelebrarea Sfintei Liturghii împreună cu un preot romano-catolic şi darea Sfintelor Taine neortodocşilor.

Acuze dure

Mai exact, superiorii preotului paroh Daniel Crecan spun că, în data de 23 mai 2010, în duminica Rusaliilor, acesta l-ar fi invitat pe preotul romano-catolic Rolf Philip Schoenenberg să slujească împreună Sfânta Liturghie, după care ar fi dat Sfânta Împărtăşanie credincioşilor catolici prezenţi în biserica ortodoxă. Acest eveniment a marcat prezenţa în mijlocul enoriaşilor a cunoscutei mesagere mondială a Unităţii Bisericii, Vassulei Rayden excomunicată în 2001 de Biserica Ortodoxă din Grecia pe motiv de „erezie” -, care, din anul 1985, când spune că l-a regăsit pe Dumnezeu în urma unor experienţe spirituale cu îngerul păzitor, nu conteneşte să promoveze ideea ca ortodocşii şi catolicii să slujească de la un singur altar. Vestea concelebrării unei slujbe religioase, într-o sărbătoare importantă a ortodoxismului, de către un preot ortodox alături de unul catolic, i-a revoltat pe conducătorii bisericilor din cadrul Episcopiei Caransebeşului, care nu au ezitat să-l sancţioneze exemplar pe preotul din Bocşa Montană.

Această pedeapsă i-a scandalizat pe cei câteva sute de enoriaşi din mica localitate cărăşeană, care nici nu vor să audă de repartizarea unui alt preot paroh la Bocşa Montană. În aceste condiţii, hotărârea Consistoriului de la Caransebeş a fost atacată cu recurs la Timişoara şi se aşteaptă decizia definitivă şi irevocabilă în cazul preotului Daniel Crecan: va reveni la altar sau, de acum înainte, va fi trimis doar la treburile administrative ale parohiei. “Nu este îngăduit nici unui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească eurahistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte. Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni, a precizat, vizavi de acest caz, biroul de presă al Patriarhiei Române.

Mitropolia aşteaptă dosarul

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu, spune că dosarul Daniel Crecan încă nu a ajuns la Timişoara. “Episcopia Caransebeşului încă nu a trimis dosarul la Timişoara, însă nimeni nu se poate  antepronunţa în acest caz supus judecăţii Sfântului Sinod şi Consistoriului Mitropolitan. Înainte de a ajunge pe rolul Consistoriului, cererea de recurs va fi analizată de Sfântul Sinod, care se va pronunţa asupra admisibilităţii. Doar dacă va fi admisă în principiu, cererea va fi trimisă Consistoriului pentru judecarea fondului”, ne-a explicat preotul Marius Florescu. Sentinţa va trebui aprobată de către IPS Nicolae Corneanu. Pe de altă parte, apărătorii preotului spun că acesta nu a concelebrat liturghia, ci doar a asistat la liturghia oficiată de preotul catholic, deci nu îi sunt aplicate canoanele invocate de Consistoriul Eparhiei de Lugoj.

  • Adevarul:

Credincioșii au boicotat slujba de duminică: nu au tras clopotele și au lăsat instituția închisă

Dacă duminica trecută, circa 200 de persoane au ieșit în fața bisericii ca să boicoteze slujba, astăzi oamenii nu au mai tras clopotele și au lăsat biserica cu lacătul pe ușă. Dis de dimineață, în fața obiectivului religios erau doar două persoane: clopotarul și administratorul bisericii. (…)

Și intelectualii sunt de partea sa

Profesorul universitar Mihai Vișan locuiește în apropierea bisericii și este prieten cu preotul acuzat de erezie. „Noi toți îl sprijinim. Eu sunt profesor universitar. Acest preot este un om foarte inteligent. Are doctoratul în filosofie. Nu merită ca cei de la Episcopie să se comporte cu el în acest fel. Nu ne-a manipulat să îi luăm apărarea și nu are nicio legătură cu acțiunile noatre de protest”, a declarat în această dimineață pentru Adevărul de Seară Reșița, profesorul universitar, Mihai Vișan.

Și soția sa este de partea lui și a preotului, Daniel Crecan. „Nu este posibil ca un protopop să vină la noi în oraș și în fața bisericii să îi numească eretici pe catolici. Ei, în vestul Europei au construit biserici unde ne lasă și pe noi să slujim. Este inadmisibil. Nu știu ce să cred despre decizia Episcopiei Caransebeș”, spune aceasta.

Interzis la slujbe

Preotul Daniel Crecan nu mai are voie să slujească în biserica ortodoxă, întrucât Cancelaria Sfântului Sinod de la București a sesizat Episcopia Caransebeș cu privire la faptul că acesta ar fi slujit în biserică, alături de un preot de confesiune catolică. Acest lucru este interzis de canoanele bisericii, potrivit oficialilor de la Caransebeș.

Preotul dezbrăcat de sutană a pus lacătul pe biserica unde este acuzat că a încălcat regula Sântului Sinod

Credincioşii boicotează slujbele

“Îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic până la pronunţarea unei hotărâri definitive a instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române”, a spus preotul Daniel Crecan. Cei mai mulţi dintre credincioşi sunt de partea sa. “Noi nu vrem pe altcineva. Nu va fi linişte şi nu se va ţine nicio slujbă de către alt preot”, ameninţă Paraschiva Bogorodea, o credincioasă din Bocşa. Episcopia consideră însă, că ceea ce a făcut Daniel Crecan este intolerabil. “Decizia noastră a fost să îl excludem din breasla preoției și să îi interzicem dreptul de a profesa”, precizează Casian Rușeți, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș.

Părintele Crecan a atacat sancţiunea episcopului Lucian Mic

Ultimul cuvânt în tot acest scandal îl va avea Preşedintele Sinodului Mitropolitan de la Mitropolia Banatului, care va analiza recursul formulat de preotul Crecan. Acesta susţine că Episcopia Caransebeşului i-a încălcat dreptul la apărare, respingându-i proba cu martori. Preotul Crecan a fost sancţionat cu “pierderea dreptului pentru totdeauna de a săvârşi vreo lucrare sacră” [caterisire, nota noastra].



Categorii

Apeluri, Ecumenism, Opinii, analize, Preotul Daniel Crecan, Presa, Vassula Ryden

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Cazul preotului Daniel Crecan, caterisit pentru slujirea si impartasirea cu catolicii: SA SUSTINEM EPISCOPIA CARANSEBESULUI IN APLICAREA CANOANELOR!

  1. @ Fabiana,

    multumim pentru inregistrarea asupra careia ati atras atentia! Slava lui Dumnezeu pentru cei doi ierarhi ISP Andrei Andreicut si IPS Teofan. Bunul Dumnezeu sa ii pazeaza in dreapta credinta si sa le dea, lor si tuturor arhiereilor sai, zile indelungate si roditoare!

  2. Gherasim16.Nov.10-00:32hs

    Iata parerea mea, scrisa si pe saitul apologeticum, cel care a provocat acesata dezbatere despre preotul Crecan.

    Pentru cel ce semneaza: “Biserica”
    Nu stiu cine semneaza interventia cu pseudonimul “Biserica” dar sper ca nu se crede el reprezentantul prin excelenta a BOR. De aceea voi incerca un raspuns scurt si sintetic: PRESIUNEA O FACETI DUMNEAVOASTRA, CEI CE SCRIETI SAU ADMINISTRATI ACEST SAIT.
    Iar “pacatele ” episcopului de Caransebes sunt si altele. Cel mai mare este acela ca nu si-a ales consilieri cu coloana vertebrala ci simple taratoare. Asa cum si-a ales si pe protopopul de la Resita. Hiperbolizarea acestui caz ( simplu in esenta lui: a gresit preotul – sa-si primeasca pedeapsa, nu a gresit – sa fie lasat in pace, dar greseala sa fie demonstrata legal!), deci, “umflarea” acestui caz se datoreaza in totalitate consilierului bisericesc Alin Campeanu si protopopului Mirisan Nicolae, care, cu ura si foarte subiectiv au tratat aceasta problema. Si inclin sa cred ca datorita lor se va produce mare sminteala in episcopie, pentru ca om fi noi mai putin invatati in cele ale teologiei, dar prosti nu suntem. Infatuarea lor si sfidarea credinciosilor din parohia preotului Crecan, nu va duce la aplanarea situatiei ci la escaladarea ei. Si ma mir ca episcopul de Caransebes – pe care-l credeam un om ce-si cunoaste interesul sau si al bisericii-, inca ii mai tine acolo. Jenant a fost cum a ajuns Campeanu consilier, desi in parohia unde a fost nu a facut nimic constructiv ( intrebati caransebesenii), cum nelegala a fost si numirea lui Mirisan ca protopop, nerespectandu-se legile bisericesti. Prezenta lor in preajma episcopului ii face un deserviciu chiar episcopului si asta duce la desolidarizarea preotilor lui, chiar daca dumneavoastra indemnati la solidarizare. Iar daca fratii tai preoti te urasc si te desconsidera pentru colaboratorii pe care ii asculti si pentru instabilitatea si lipsa de modestie ce o afisezi, atunci cine sa se mai roage si sa te pomeneasca?
    In episcopia de la Caransebes sunt multe lucruri putrede. Chiar acolo, la ei acasa. Si noi stim asta! Voi stiti ca un preot ortodox, fost protopop la Caransebes, dupa ce a fost dat afara de Laurentiu Streza, a trecut oficial la greco-catolici? Cu tot taraboiul de cuviinta, bineinteles!Si cand a venit actualul episcop, l-a reprimit si este tot in demnitatea de protopop chiar daca , d.p.d.v. administrativ este un preot pensionat. Prietenii spun ca l-a reprimit ca sa-i faca in ciuda lui Streza. Asa cum a vandut sau instrainat multe din proprietatile episcopiei pentru care Streza s-a luptat sa le redobandeasca.
    Concluzia este una singura: asa s-a asternut, asa doarme. Si-mi pare rau de el ca nu si-a ales oamenii potriviti ca sa-l consilieze. Si sunt in Caransebes destui!
    Mai multe nu vreau sa spun. Desi STIU!!

    PS. Nu sunt convins ca aceasta interventie va fi postata de administratorul acestui sait si de aceea o voi trimite si altor publicatii.
    In rest, sa va lumineze Dumnezeu!

  3. @Gherasim:

    Draga dle Gherasim, daca va inchipuiti ca doua trei siteuri pot sa determine reactia unei Episcopii, va aflati in mare eroare. Dupa cum scrie in articolele de presa citate, sesizarea a venit direct de la Cancelaria Sf. Sinod. Iar cel care a facut tam-tam, facand publice pozele si creand chiar un eveniment din vizita excomunicatei Vassula, a fost insusi pr. Daniel Crecan. Care stia foarte bine de scandalul de acum doi ani cu mir. Corneanu si de decizia luata de Sf. Sinod, daca traieste cumva pe aceeasi lume in care traim si noi. Asadar, este absolut de neinteles reactia suporterilor pr. Crecan. Chiar credeti ca Biserica Ortodoxa este terenul de joaca pentru oricine si pentru orice traznaie? A ajuns Hristos sa fie slujitor al pacatului si al tuturor ereticilor? Niciun pic de frica pentru indrazneala si nepasarea cu care si-au batut joc de canoanele si randuielile Bisericii Ortodoxe pentru care atata nor de sfinti si-au varsat sangele de-a lungul veacurilor?

    La postarea recenta a existat cineva care nu stia cum sa ne ameninte mai urat si mai isteric, desi se pretindea preot. Acum, vedem ca aparare a pr. Crecan niste turnatorii si delatiuni de toata jena, marturii mincinoase aduse episcopului Lucian. Avand in vedere ca, practic, sunteti asimilabili ereticilor penntru apropierea fata de o asfel de mentalitate si pentru sustinerea unui pr. ce a conslujit cu ei, conform canoanelor marturia dvs. e egal cu zero. Si inca ceva: pentru turnatorie, scuzati, nu trebuie nici doctorate in filosofie, nici culoare locala si ”traditii” de con-locuire. Delatiunea si santajul spun totul despre genul de anturaj si de suporteri ai pr. respectiv. Daca nici acum nu exista o minima unda de regret pentru calcarea de canoane si pentru hula adusa lui Hristos…

    Si un ultim aspect: Unele siteuri au promovat cazul doar ca sa arate ele cat de cazuta ar fi BOR. Faptul ca Episcopia locala se implica in acest caz pica foarte greu la stomac celor care cauta pretexte pentru a mai declansa cate o isterie colectiva impotriva ”ecumenstilor si masonilor”. Dar… fiecare pasare pre limba ei piere. Si cand ciripesc turnatorii, si cand tipa isteric.

  4. Din Biserica doar putregaiul cade.
    Cinste PS Episcop Lucian pentru curajul de care a dat dovada.
    Sa ne rugam Domnului sa aiba sprijinul altor episcopi, daca s-ar putea al intregului Sinod.
    Biserica este a lui Hristos, nu a Patriarhilor si nici a Mitropolitilor.
    Nu este intinata BOR daca sunt unii episcopi si mitropoliti ecumenisti sau chiar mai rau.
    Pacat, mare pacat de sufletele acelor credinciosi care sunt atat de rataciti, incat au uitat cat de importanta este ascultarea, daca or fi stiut vreodata.

  5. Cinste Episcopului Lucian ! Sa ne rugam pentru dansul ! Ereticii trebuie izgoniti din Biserica Ortodoxa.

  6. Daca e adevarata acuzatia, dupa CANOANELE Bisericii acest preot trebuie caterisit. Ma intreb insa daca el a constientizat ce face… E un eretic. Cred ca trebuie toti sa luptam pentru apararea credintei curat ortodoxe, nu numai clerul. DUMNEZEU sa ne ajute pe toti sa ne mantuim!

  7. Sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul Preotului Daniel Crecan de la Parohia Bocşa Montană

    Joi, 18 noiembrie a.c., la reşedinţa mitropolitană din Timişoara, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului a respins recursul înaintat de preotul Daniel Crecan împotriva deciziei de depunere din treapta preoţiei nr. 1682/25.10.2010, emisă de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului urmare hotărârii Consistoriului eparhial al Episcopiei Caransebeşului.

    Întrunit în şedinţă de judecată, Consistoriul eparhial al Episcopiei Caransebeşului a hotărât, la data de 19 octombrie a.c., că preotul Daniel Crecan se face vinovat de concelebrare liturgică cu un cleric aparţinând altui cult, în baza probelor administrate.

    Fapta s-a petrecut în data de 23 mai 2010, în Duminica Rusaliilor, când biserica păstorită de preotul Daniel Crecan îşi serba hramul şi a ajuns în atenţia Oficiului canonic-juridic al Episcopiei Caransebeşului la sfârşitul lunii septembrie, fiind sesizată de Cancelaria Sfântului Sinod.

    Hotărârea dată de Consistoriul eparhial, după două şedinţe de judecată, a fost aprobată de chiriarhul locului, în conformitate cu legiuirile bisericeşti şi prin urmare, a fost emisă decizia pedepsirii disciplinare cu „depunerea sau pierderea dreptului pentru totdeauna de a săvârşi vreo lucrare sacră, fără pierderea calităţii de preot, cu putinţa de a fi întrebuinţat în administraţia bisericească”, la care se adaugă „interdicţia de a purta, pentru totdeauna şi în orice împrejurare, reverenda preoţească, veşmintele liturgice, precum şi orice alt însemn clerical, începând cu data de 1 noiembrie 2010”.

    Întrunit în şedinţă în luna iulie a anului 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în baza Sfintelor Canoane, că „nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte. Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă, şi în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni”.

    Învăţătura de credinţă a Bisericii Ortodoxe îşi are exigenţele ei bine definite şi conturate în două milenii de experienţă şi gândire duhovnicească. Acestea constituie corpusul dogmatic al Ortodoxiei soborniceşti şi apostolice peste care nu se poate trece fără a pierde identitatea creştină ortodoxă. Un preot sau un mirean care încalcă aceste rânduieli se exclude singur din comuniunea Bisericii. În cazul de faţă, Consistoriul Episcopiei Caransebeşului a luat act de încălcarea deliberată a învăţăturii de credinţă ortodoxă şi a aplicat hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe Române, luată în duhul canoanelor Ortodoxiei.

    Hotărârea de astăzi a Sinodului Mitropoliei Banatului, de respingere a recursului preotului Daniel Crecan împotriva deciziei episcopului Caransebeşului, respectă aşadar hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi Sfintele Canoane şi legiuiri bisericeşti.

    Biroul de presă al Episcopiei Caransebeşului

    http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/sentinta-definitiva-si-irevocabila-in-cazul-preotului-daniel-crecan-de-la-parohia-bocsa-montana-943912800.html

  8. Pingback: Sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul Preotului Daniel Crecan de la Parohia Bocşa Montană « Theologhia
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » APROAPE IREVOCABIL :) Sinodul Mitropoliei Banatului face “definitiva si irevocabila” depunerea din treapta preotiei in cazul pr. Daniel Crecan, dar PS Lucian afirma ca preotul… poate fi totusi reabilitat dac
  10. “va putea fi reabilitat daca va dovedi pocainta si ascultare”.
    Nadajduiesc ca atunci cand a facut aceasta afirmatie, PS Lucian s-a gandit la cuvantul Mantuitorului catre Sf.Apostol Petru, de a ierta celui care a gresit de saptezeci de ori cate sapte.
    Si mai nadajduiesc ca preotul respectiv va face pocainta adevarata – si pentru el se naste peste cateva zile Domnul.
    Deasemeni, bine ar fi ca si enoriasii razvratiti sa nu treaca cu vederea dragostea episcopului, si sa nu interpreteze aceasta ca pe un semn de slabiciune. Sa nu fie!

  11. Fratilor tot cea ce sa intamplat vis avis de suspendarea parintelui Crecan sa facut doar de imagine, deoarece episcopul Lucian este un personaj extrem de ecumenist, lipsit de o identitate confesionala, ca sa va convingeti si voi de asta urmariti ce se va intampla cu p[rintele Crecan in viitor, deoarece el va fi reabilitat in una din parohiile episcopiei Caransebesului…ma intreb unde este ealitatea acelui totdeauna…din actul de suspendare…totul este doar politica si nicidecum viata, urmariti indeaproape activitatile ecumenice ale miscarii ecumenice a femeilor din protopopiatul resita, procesiunea de florii a tinerilor din resita, unde asistam an de an la o schizofrenie confesionala incapabila sa contribuie la unitatea crestinilor, ci acei tineri sunt distrusi duhovniceste sub atenta supraveghere a episcopului si a preotilor…Nu cred ca e o treaba onorabila za zici una si sa faci alta asa numa ca sa dai bine in ochii lumii, e un lucru urat pentru un ierarh, dezonorant…puneti lupul paznic la oi, nu se vede in preotii resiteni si in episcopul lor niste oameni idragostiti de hristos si de Ortodoxie, eu vad niste oamnei complexati, frustrati, care au ajuns cu epitrahil la gat fara sa fie constienti de aceasta slujire si acum pozeaza in mare formatori de opinie, e grav ca ei nu se regasesc in ortodoxie, eu ii vad a se rusina de ortodoxia lor si foarte dornici de a linge dosul papei…urat si injositor

    Un Credincios Necredul
    Suntem saraci dar nu avem voie sa fim prosti!

  12. @andrei:

    Credem ca aveti dreptate, insa un asemenea limbaj nu este demn pentru un crestin: foarte dornici de a linge dosul papei.

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PATRIARHIA ECUMENICA O EXCOMUNICA PE VASSULA RYDEN! Cum propovaduieste Vassula ecumenismul antihristic al unitatii “sufletesti” in diversitate, sub Papa, pe baza unor “mesaje ceresti”/ ECUMENISM DE 
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Revocarea caterisirii parintelui Daniel Crecan? EPISCOPIA CARANSEBESULUI DATOREAZA EXPLICATII PUBLICE/ Demersuri provocator-ecumeniste ale PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU/ Patriarhia Ierusalimului, in plina ofensiva de afirm
  15. http://www.episcopiacaransebesului.ro/albume.php?album_id=586
    Crecan slujeste alaturi de episcopul care la caterisit pentru totdeauna…ce iertator poate fi acest mare episcop MIC

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare