Seful Google arata cu degetul spre “linia critica”: CIPUL IMPLANTAT SUB PIELE SI CONECTAT LA INTERNET!/ Marea gogorita a securitatii scanerului biometric demontata de THE NEW SCIENTIST

15-10-2010 3 minute Sublinieri

Eric Schmidt: Google se apropie de „linia critică”

Shane Richmond, Blogs.Telegraph.co.uk.

 

“Eric Schmidt, directorul general al Google, a descris politica companiei sale:

Politica Google este de a ajunge aproape de linia critică, fără a o depăşi.”

Schmidt relatează publicaţiei „The Atlantic” despre posibilitatea unui implant Google – un cip sub piele care poate urmări lumea, facilitând totodată accesul la internet. Probabil că acest lucru depăşeşte „linia critică”, a declarat Schmidt.

Cu toate acestea, a continuat spunând:

„Cu permisiunea voastră, ne oferiţi mai multe informaţii despre voi, despre prietenii voştri, şi ne putem îmbunătăţi calitatea căutărilor noastre. Nici nu e nevoie să tastaţi. Ştim unde sunteţi. Ştim unde aţi fost. Mai mult sau mai puţin, putem afla şi ce gândiţi.”

Unii ar putea susţine că şi acest lucru întrece măsura, dar de fapt Google ne citeşte gândurile „cu permisiunea noastră”, ceea ce ne linişteşte.

Schmidt are o întreagă istorie de declaraţii atractive şi care merită citate cu privire la gradul din ce în ce mai mare de infiltrare al Google în viaţa noastră. La un moment dat a spus:

„Dacă există ceva despre care nu vreţi să afle nimeni, în primul rând poate că nu ar trebui să faceţi acel lucru.”

Recent, a mai sugerat că e posibil ca în viitor tinerii să îşi schimbe numele pentru a scăpa de trecutul lor de pe Google. Luna trecută a îngăimat criptic ceva despre “alte modalităţi” de a obţine accesul la datele de pe Facebook, în cazul în care reţeaua socială ar refuza să îi acorde Google permisiunea de a le indexa.

De multe ori, comentariile lui Schmidt par a fi ale unui om care vorbeşte spontan, spunând puţin mai mult decât ar trebui. Poate că e aşa, dar nu sunt sigur. Am petrecut ceva timp cu Schmidt la începutul acestui an şi de atunci l-am auzit repetând în alte interviuri – aproape cuvânt cu cuvânt – răspunsurile pe care mi le-a dat mie. Cred că Schmidt s-a gândit foarte atent la aceste aspecte şi este foarte clar cu privire la mesajul pe care vrea să îl transmită.

Google pune la dispoziţie câteva produse minunate. Eu folosesc multe dintre acestea, inclusiv Gmail, Google Reader şi desigur, instrumentul de căutare. Cu toate acestea, atitudinea lor faţă de datele noastre personale reprezintă un motiv de îngrijorare, nu în ultimul rând pentru că Google tinde să îşi facă serviciile de dezabonare, mai degrabă decât de abonare, ceea ce înseamnă că permisiunea despre care vorbeşte Schmidt va fi acordată implicit.

În timp ce Google este onest cu privire la dorinţa de „a se apropia de linia critică”, ar fi bine dacă vreodată ar putea împinge această linie mai mult înapoi (it would also suit them if that line could be pushed ever further back). Comentariile lui Schmidt joacă un rol minuscul în derularea acestui proces. Aş paria că peste vreo zece ani, linia va fi împinsă şi mai departe. Între timp, însă, vor exista mult mai multe contestaţii judiciare şi proteste pe măsură ce Google îşi vede încet de treabă.

Este tentant să sugerăm că Eric Schmidt ar trebui să tacă în loc să stârnească lumea o dată la câteva luni, dar cred că el ştie exact ce face”.

Nota noastra: Pe siteul publicatiei The Atlantic este videoclipul interviului cu Eric Schmidt in care, la min. 13.06, se ajunge si despre cipul implantabil in creier (de urmarit pana la min. 17.20). Reactia este foarte interesanta: avand in vedere potentialul sinistru continut de ideea acestui cip implantabil (totusi, nimeni nu s-ar repezi sa isi faca cu usurinta un astfel de implant), Eric Schmidt afirma ca asa ceva ar depasi linia critica, CEL PUTIN PENTRU MOMENT, PANA CAND TEHNOLOGIA SE IMBUNATATESTE. Nuanta acestui “pentru moment” pare ca a scapat atat intervievatorului, cat si publicului, dar si autorului articolului de mai sus, si totusi este esentiala. Pentru ca seful Google face clar ca aceasta “linie critica” nu este deloc fixa, ci maleabila, si nu depinde de principii etice (cum ar fi sa nu se recurga niciodata la cipuri implantabile, indiferent de stadiul tehnologiei, pentru ca asta duce la controlul mintii si la o noua stare a umanitatii) ci de stadiul in care se afla tehnologia.

Vezi si:

***

 

Oricine poate păcăli scanerul biometric

NewScientist

Fanii lui James Bond ştiu că sistemele biometrice pot fi păcălite pentru a avea acces la zonele protejate: acest lucru este confirmat acum şi de un raport al Consiliului Naţional de Cercetare al SUA solicitat de CIA, DARPA şi Departamentul pentru Securitate Internă.

Gata cu degetele retezate sau „transplanturile de retină” folosite pentru a înşela sistemele de securitate. Potrivit raportului, datorită modificărilor naturale care apar din cauza vârstei şi a stării de sănătate – şi faptului că amprentele aceluiaşi deget pot diferi în funcţie de murdărie sau umiditate – oricine poate păcăli inconştient tehnologia, lăsând astfel de sisteme „inerent supuse greşelii”.

Se recomandă ca proiectanţii de sisteme care doresc să le perfecţioneze, să facă acest lucru luând în considerare orice identificare probabilă, dar nu definitivă, şi dezvoltând metode adaptabile unor greşeli inevitabile.

http://www.nap.edu/catalog.php?record_id=12720

Recunoaşterea biometrică – recunoaşterea automată a oamenilor pe baza caracteristicilor comportamentale şi biologice – este promovată ca o modalitate de a ajuta la identificarea teroriştilor, de a asigura un control mai bun al accesului în unităţile fizice şi la conturile financiare, şi de a creşte eficienţa accesului la servicii şi utilizarea lor. Printre alte lucruri, recunoaşterea biometrică a fost aplicată în identificarea infractorilor, monitorizarea pacienţilor în informatica medicală şi personalizarea serviciilor sociale. Cu toate acestea, în ciuda unor eforturi considerabile, rămân unele probleme nesoluţionate cu privire la eficacitatea şi gestionarea sistemelor de recunoaştere biometrică, precum şi oportunitatea şi impactul social al utilizării lor. În plus, publicul larg a fost expus în mare măsură la elemente biometrice, precum gadget-uri de înaltă tehnologie din filmele de spionaj sau instrumente înfricoşătoare, pentru supravegherea statului sau a corporaţiilor din ficţiunile speculative.

Acum, când tehnologiile biometrice au ajuns să fie folosite într-o gamă mai largă, preocupările crescânde referitoare la securitatea naţională şi urmărirea indivizilor la trecerea graniţelor au impus corelarea cu datele biometrice a paşapoartelor, vizelor şi înregistrărilor de trecere a frontierei. Accentul pe lupta împotriva insurgenţelor şi a terorismului a condus la desfăşurarea militară de instrumente biometrice, pentru a permite recunoaşterea oamenilor ca prieteni sau duşmani. Din punct de vedere comercial, senzorii de amprentă? (finger-imaging sensors), al căror cost şi dimensiuni fizici au fost reduse, apar acum pe mai multe laptop-uri personale, dispozitive portabile, telefoane mobile şi alte dispozitive ale consumatorilor.

Recunoaşterea biometrică: Provocări şi oportunităţi abordează aspectele legate de implementarea pe scară mai largă a acestei tehnologii, făcând două remarci esenţiale: în primul rând, sistemele de recunoaştere biometrică sunt incredibil de complexe, şi trebuie să fie abordate ca atare. În al doilea rând, recunoaşterea biometrică presupune un efort cu caracter probabil. În consecinţă, incertitudini inevitabile şi riscuri de eroare există chiar şi atunci când tehnologia şi sistemul în care este încorporată se comportă conform modului de proiectare. Cartea de faţă dezvoltă aceste teme în detaliu pentru a oferi factorilor de decizie, dezvoltatorilor şi  cercetătorilor o evaluare cuprinzătoare a recunoaşterii biometrice, care examinează capacităţile actuale, posibilităţile viitoare şi rolul guvernului în dezvoltarea tehnologiei şi a sistemului”.


Categorii

Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Seful Google arata cu degetul spre “linia critica”: CIPUL IMPLANTAT SUB PIELE SI CONECTAT LA INTERNET!/ Marea gogorita a securitatii scanerului biometric demontata de THE NEW SCIENTIST

  1. Cred ca toata treaba asta cu biometria si urmarirea sunt mai mult folosite ca sperietori. Nu este de dorit de nimeni sa fim amprentati si urmariti ca infractori, si chiar in intimitatea noastra.

    Dar ca esenta cred ca e mai mult pacaleala. Spun asta pentru ca cineva apropiat a lucrat acum 5 ani la o firma pe domeniu fara sa aiba habar prea bine despre ce este vorba. Dumnezeu a ingaduit sa nu stea decat 5 luni la firma respectiva. Majoritatea celor 35 de programatori credeau ca e o pacaleala sa masoare ritmul cu care fiecare isi tasteaza username/password si sa autentifice userul dupa asta.
    http://biopassword.com/keystroke_dynamics_advantages.asp

    Pana la urma cred ca tot la amprenta se reduce totul. Dar amprentele se pot lua si de pe orice tastatura sau mobil/laptop care are o mica camera digitala, de pe orice touch screen/device. Adica ne putem trezi ca suntem amprentati si scanati la orice atingere de un aparat, cu sau fara stirea noastra, cu sau fara voia noastra. Atata vreme cat este fara stirea sau voia noastra, nu cred ca putem fi condamnati. Daca insa putem sa alegem nu, cred ca ne apartine alegerea si trebuie sa fim constienti de alegerea noastra.

    Dar mai grav decat a fi amprentat este sa fii terorizat psihic de faptul ca esti urmarit. Si totusi suntem urmariti in fiecare clipa si de ingerii buni si de cei rai care noteaza tot ce facem. Acum mai suntem urmariti si de oameni si aparate. Poate fi un ajutor pentru a constientiza mai bine ce facem si pentru trezvire. Dumnezeu nu ne lasa si e cu noi pana la sfarsit. Asa ca sa nu ne lasam nici noi de El.

  2. @ svm

    Concluzia la ce spui tu, e ca nu au nimic cu noi, doar vor asa sa ne sperie. Daca ar fi si numai asta, care le-ar fi motivul sa doreasca sa ne sperie?

  3. Nu am spus ca nu au nimic cu noi, dar trebuie sa fim pregatiti. S-ar putea sa fim amprentati, scanati si terorizati in multe feluri (vezi muzica de peste tot, injuraturile si obscenitatile la tot pasul). Ce vom face: innebunim sau ne punem nadejdea in Dumnezeu? De noi depinde.

  4. Pingback: Google se apropie de “linia critica”. Cip-ul implantat sub piele si conectat la internet – “lantul” dintre persoana “fizica” si haloul ei de date “biografice” din spatiul virtual
  5. Se pare ca Albert Einstei a avut o fata bolnava psihic, a carei soarta este necunoscuta: http://wow.cuc.md/?p=178

    In anii ‘80 scrisorile private ale marelui geniu au dezvaluit ca acesta avea o fiica nelegitima cu una dintre fostele sale studente Mileva Maric, cu care ulterior Einstein s-a si casatorit.

    In anul 1902, cu un an inainte de casatoria cu Albert, Mileva a dat nastere unei fete pe nume Lieserl, pe care Einstein nu a vazut-o niciodata si a carei soarta a ramas necunoscuta pana in zilele noastre.

    Mileva Maric

    Mileva a dat nastere copilei in casa parintilor sai de la Novi Sad. Totul se intampla la sfarsitul lunii ianuarie 1902, in timp ce Einstein se afla la Berna. Se presupune, sursa fiind chiar scrisorile dintre cei doi, ca nasterea a fost una dificila. Fetita a fost botezata crestineste, numele tatalui ramanand oficial necunoscut. In scrisori aceasta era denumita numai Lieserl.

    Viata ulterioara a copilei nu este cunoscuta. Michele Zackheim concluzioneaza in cartea sa “Fiica lui Einstein” ca Lieserl a fost nascuta cu deficiente mentale si a ramas alaturi de familia Milevei. Mai mult de atat, aceasta este convinsa ca Lieserl a murit in urma unei infectii cu scarlatina in luna septembrie a anului 1903. Din scrisori se poate intelege insa ca Lieserl a fost data spre adoptie imediat dupa nastere.

    Lieserl a fost mentionata pentru ultima data intr-o scrisoare de la Einstein catre Mileva, datand din septembrie 1903. Dupa acest moment nimeni nu mai stie nimic despre tanara Lieserl Einstein – Maric.

  6. @svm: asemenea procedee – gen dinamica tastarii – de “identificare” (cu mai mica sau mai mare acuratete) sunt multe; de exemplu, modul in care folosesti calcultatorul – fiecare are niste tipare proprii (mai mult sau mai putin unice).
    Prin combinarea diverselor procedee se poate realiza o identificare a utilizatorului, dincolo de obisnuita combinatie nume-utilizator/parola.

    @admin: identificarea pe baza caracteristicilor biometrice a fost dovedita a fi foarte usor de pacalit de ani buni.

    Numai cateva exemple:

    a) scanner recunoasterea amprentelor – fanii emisiunii MythBusters isi aduc probabil aminte de celebrul episod (anul 2006) in care realizatorii au pacalit sistemul nu cu o singura solutie ci cu 3, destul de simple toate: o copie a amprentei impregnata in latex, o amprenta realizata din gel balistic si – oops! – o fotocopie a amprentei. Si asta in conditiile in care sistemul de identificare biometric al amprentei se presupunea ca ia in considerare si pulsul, temperatura si transpiratia.

    b) scanner geometria mainii (da, exista scannere si pentru asa ceva). Scanner pacalit cu ajutorul unei matrite simple a mainii realizata cu doua substante: “chromatic dental alginate” si “vinyl polysiloxane”. Demonstratie facuta in 2008 la defcon (asta ii o conferinta a hackerilor, pentru cine nu stie).

    c) scanner recunoasterea faciala. Pacalit cu o simpla fotografie tiparita in alb-negru (de fapt, nivele de gri). Demosntratie facuta la conferinta BlackHat in 2009 (da, si asta ii tot o adunare de hackeri).

    Se pot spune multe despre securitatea data de biometrie (sau insecuritatea)…

  7. Pentru curiosi, secventele din MythBusters: http://www.youtube.com/watch?v=LA4Xx5Noxyo

  8. Si pentru ca tot am ajuns aci, sa mentionam si faptul ca MythBusters au avut un episod despre testarea tehnologiei RFID d.p.d.v. al securitatii, episod care nu s-a mai difuzat (undeva prin 2008). 😉

    Cei interesati (cunoscatori ai limbii engleze) pot citi detaliile povestii urmand linkul de mai jos; asa mai printre randuri. pentru ca e destul de…hmm…interesant modul in care se pune batista pre tambal.

    Mythbusters Blocked From Revealing RFID Myths
    http://www.tomshardware.com/news/Mythbuster-RFID-HOPE,6313.html

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » De cosmar, dar adevarat: ECONOMISTUL-SEF AL COMPANIEI GOOGLE: “VA EXISTA UN IMPLANT PRIN CARE SA SE REALIZEZE CONEXIUNEA LA INTERNET PANA IN 2020″
  10. Despre Google: nu va mai exista Google in 2020. Majoritatea din tentativele lor de produse au fost un esec. Inca peste 95% din profitul lor este din reclame, in conditiile in care aproape la 2-3 luni aflam de inca un nou proiect Google, ba un telefon, ba televiziune, ba satelit, etc. Deja insa Google e speriat de faptul ca lumea petrece din ce in ce mai mult pe retelele sociale in detrimentul motorului sau de cautare, ceea ce creaza abia un trend, dar cand va aparea lebada neagra … ce revolutie o sa fie atunci! Este mult prea prematur sa discutam despre un cip implantat in creier, pentru ca inca nu stim cum functioneaza creierul. Exlicatia la declaratiile lui Schimdt este buzz. La unii oameni din PR le plate sa vorbeasca frumos despre stele verzi, au vazut cateva prezentari la TED si acum toti cred ca putem face lucruri si mai marete. Realitatea este insa ceva diferite decat o vad ei, oricate date ar avea pastrate despre orice. Vreti un exemplu? Google stia despre Romania ca deja aveam vreo 3-4 autostrade. Si asta dupa ce si-au plimbat masinile alea pe toate strazile din lume, le-a scapat o chestie atat de clara si de evidenta. Nu vi se pare absurd?

  11. MAI SUNT DOAR 5 ZILE IN CARE SA NE EXPRIMAM OPINIA LEGATA DE BULETINELE BIOMETRICE

    Va rog sa nu uitati sa transmiteti sugestiile, parerile si propunerile voastre legate de proiectul de act normativ: Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România.

    Scrieti la mail:legislatie@mai.gov.ro, până la data de 22 octombrie 2010.

    Avem acum sansa sa ne exprimam opinia legata de biometrie si putem face sugestia de a se oferi alternative la toate actele biometrice, nu doar la buletin sau pasaport.

    NU UITATI: MAI SUNT DOAR 5 ZILE!!!

  12. @Alin

    Intr-adevar, genul acesta de sisteme de securitate sunt extrem de slab construite iar cei care se incred in ele (am cunoscut si eu directori mari in companii, chiar de soft, care foloseau genul aceasta de metode cu multa mandrie) se vor arde negresit.

    Cat ii priveste pe cei de la mythbusters, iata si declaratia video vis-a-vis de modul in care au fost cenzurati cand au vrut sa demoleze securitatea cip-urilor rfid: http://www.youtube.com/watch?v=X034R3yzDhw

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GOOGLE SI “CEA MAI MARE INTRUZIUNE DIN ISTORIA VIETII PRIVATE”/ La urmatoarea versiune de Windows ne vom loga obligatoriu prin recunoastere faciala? FURT DE DATE SI PRIN CONTUL DE FACEBOOK/ Adevarata faţă a Revo
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TSUNAMI-UL DIGITAL AJUNGE SI IN RUSIA IN 2012, CAND SE PRECONIZEAZA INTRODUCEREA UNUI CARD ELECTRONIC “UNIVERSAL”
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IADUL INTR-UN BIT sau cum Google este nu doar ochiul ”atoatevazator”, ci si ”cartea mortii” in care sunt scrise… faptele noastre virtuale
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “TSUNAMI-UL DIGITAL”: SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE GLOBALA ESTE REZULTATUL IMPLEMENTARII CARTILOR ELECTRONICE DE IDENTITATE. O treime din populatia globului are deja “smart card”-uri de identitate, inclusi
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXPERIMENTELE BIG BROTHER: bratara GPS pentru bolnavii psihic din Botosani, inregistrarea copiilor in bazele de date biometrice, in Mexic
  18. Pingback: EXPERIMENTELE BIG BROTHER: unui pacient din Dallas (SUA) i s-a implantat, fara voia sa, un CIP GPS
  19. Pingback: RETEAUA SOCIALA GOOGLE+ (plus) INTERZICE ANONIMITATEA
  20. Pingback: AUTENTIFICAREA BIOMETRICA pentru telefoane, calculatoare si conturi bancare sau SFARSITUL PAROLELOR in 2012? [video] - Razboi întru Cuvânt
  21. Pingback: IBM prezice MASINI DE CITIT GANDURILE si multiplicarea aplicatiilor pe baza de IDENTIFICARE BIOMETRICA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: VASILE VOICULESCU (†26 aprilie 1963) despre SUFLETUL FARA IUBIRE. O distopie profetica exceptionala despre LOBOTOMIZAREA LUMII -
  23. Pingback: Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ - Recomandari
  24. Pingback: O LUME FARA OAMENI. Filmul documentar ARTE Un monde sans humains [VIDEO+SUBTITRARE]. Despre PROIECTUL TOTALITAR NEOLIBERAL al transumanismului: controlarea digitala prin NANO-TEHNOLOGIE a omenirii - Recomandari
  25. Pingback: O NOUA SINISTRA FARSA VIRALA: ciparea tuturor nou-nascutilor europeni incepand cu 2014. Cine si de ce se joaca cu noi, ARUNCAND PE PIATA INTENTIONAT ZVONURI FALSE, PORNIND DE LA TEMERI REALE? - Recomandari
  26. Pingback: Google despre planurile de viitor: MICROCIP IMPLANTAT IN CREIER - Recomandari
  27. Pingback: Spre o societate in care oamenii vor fi spionati chiar in trupurile lor? MICROCIPURI WIRELESS IMPLANTATE PENTRU ADMINISTRAREA PASTILELOR. “Inovatia” complexului farmaceutic-industrial propusa de CNN - Recomandari
  28. Pingback: Alex Jones despre planul GOOGLE de instaurare a unui BIG BROTHER mondial [VIDEO] - Recomandari
  29. Pingback: UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ BRATARA care transforma mâna in TOUCHSCREEN (video) | Cuvântul Ortodox
  30. Pingback: POKEMON GO. O aplicatie produsa de creatorul GOOGLE EARTH a produs o bizara ISTERIE GLOBALA, numai buna pentru a experimenta DIRIJAREA COLECTIVA PRIN INTERMEDIUL TEHNOLOGIEI, chiar si pentru motive absurde sau puerile, generand inclusiv CONSECINTE PERICUL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare