Protestul de la Finante/ ILIE SERBANESCU DESPRE VINOVATIA BNR IN DEZASTRUL TARII/ Fantasma ‘crestin’-democrata si propulsia artificiala a lui Baconschi – un alt experiment politic?/ De la Google, Big-Brotherul ‘prietenos’ la neo-securismul periculos al E-Romania/ EFECTELE DRAMATICE ALE ECRANULUI TV ASUPRA COPIILOR SI NOUA ORDINE MONDIALA A EDUCATIEI (sau cum sa tampim copiii definitiv si sistematic?) (STIRI 13-14 OCTOMBRIE 2010)

14-10-2010 17 minute Sublinieri

  • Realitatea.net:

UPDATE: Ministrul Daniel Funeriu, scos cu jandarmii din sediul Ministerului Educaţiei

Protestele de la Finanţe iau amploare în toată ţara

Angajaţii de la Finanţe din toate judeţele, mai puţin Vâlcea şi Suceava, au ieşit în stradă după ce negocierile cu ministrul Gheorghe Ialomiţeanu au eşuat. În acest moment, în Bucureşti, aproximativ 600 de persoane protestează în minister. Update: Angajaţii caselor de sănătate şi ai agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă din ţară au oprit şi ei lucrul.

(…) Sindicaliştii din educaţie au declanşat un protest, joi, în jurul orei 13.00, în condiţiile în care joi, în Capitală, la sediul ministerului de resort, are loc şedinţa comisiei de dialog social. Pe măsură ce îşi vor termina cursurile, dascălii se vor alătura celor care protestează deja.

TESA din Sănătate, solidară cu protestarii

  • Adevarul:

Preşedintele CNSLR-Frăţia: “Optez pentru o acţiune finală, care să dizloce Guvernul”

CRAIOVA – Tranzacţiile prin Trezorerie sunt blocate. Sute de funcţionari publici se alătură protestului finanţiştilor

  • Antena3:

Protestele se extind: Mii de angajaţi de la Finanţe şi-au întrerupt activitatea. Vezi care sunt instituţiile blocate (VIDEO)

După ce negocierile nu au ajuns la nici un rezultat, protestele continuă şi joi la ministerul Finanţelor, dar şi în ţară. Sute de angajaţi ai ministrului au făcut noapte albă pe holurile instituţiei, în speranţa că vor obţine salarii decente. Activitatea este suspendată şi la Administraţiile Financiare, din Iaşi, Cluj, Ploieşti, Baia Mare şi Constanţa. Vestea proastă este că nu sunt şanse să obţină ceva. Oamenii sunt revoltaţi, pentru că s-au trezit cu salariile diminuate cu până la 60 de procente.

Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă au decis să se solidarizeze cu acţiunea de protest a angajaţilor de la Finanţe. La Buzău, cadre didactice şi funcţionari din primării s-au alăturat finanţiştilor care protestează. (…)

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au ajuns la Guvern joi dimineaţă pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestele angajaţilor.

La finalul discuţiilor, ministrul Ialomiţianu a schimbat tonul discursului său şi a anunţat că protestatarii care nu respectă legea vor suporta consecinţele, iar angajaţii care nu sunt la serviciu nu vor fi plătiţi.

  • Hotnews:

ULTIMA ORA Casa Nationala de Asigurari de Sanatate – protest spontan la Bucuresti si in 16 judete

Salariatii ​ANOFM au decis joi dimineata sa intre in greva. Ministrul Botis negociaza cu grevistii

Exclusiv Mihai Tanasescu, FMI: Este regretabil gestul functionarilor din Finante. Statul a compromis notiunea de stimulent

Fostul ministru se afla de cateva ore in tara, urmand sa insoteasca misiunea FMI la Bucuresti care este prevazuta sa inceapa pe 20 octombrie si sa dureze pana la inceputul lunii noiembrie. Delegatia va avea o misiune dificila, aceea de a aprecia daca Romania si-a indeplinit performantele la sfarsitul lunii septembrie, in conformitate cu prevederile din actualul acord, atat cel cu Comisia Europeana, cat si cel cu FMI si cu Banca Mondiala.

Nici reprezentantii Bancii Nationale nu sunt pentru acordarea stimulentelor in orice conditii. “Nu poti avea si armata mare si solde mari. Mai intai sa restructuram armata si pe urma vedem care e nivelul corect al soldelor”, a declarat pentru HotNews un oficial al BNR.

  • Gandul:

Croitoru: Sunt necesare salarii decente în sectorul public, dar excesul de angajaţi nu permite asta

CTP: Guvernul Bulelor dă bir cu fugiţii

(…) Finanţiştii sunt disperaţi pentru că au ajuns să ia salarii de 5-6 sute de lei. Protestul a izbucnit şi printre salariaţii Ministerului Muncii. Nu sunt singurii. Dar teribilă este în cazul lor spulberarea oricărei urme de autoritate guvernamentală. Ministrul o şterge, şeful ANAF le spune, cocoţat pe un scaun, ridicol, huiduit de toţi, că n-au decât să aştepte hotărârea Parlamentului, nimeni nu e în stare să discute cu protestatarii. Dacă alde Boc ar apărea prin zonă, cred că ar fi şi mai rău. Un nou episod al disoluţiei autorităţii, ajunsă în stadiul de boală autoimună: anticorpii identifică organele şi ţesuturile interne drept agenţi patogeni şi le atacă. Finanţiştii huiduie Finanţele. Muncitorii – Munca. (…)

Ce reuşesc să articuleze puţinii reprezentanţi ai Puterii care au îndrăznit să deschidă gura la televizor? Ce au învăţat de la dl. Băsescu: că e un complot politic (la ora la care scriu, aştept să zică cineva şi lovitură de stat) şi că presa e de vină. Avid de autoritate, dl. Băsescu, ca să ajungă să fie numit Zeus, a pulverizat sub el orice autoritate. Exact aşa cum N. Ceauşescu desfiinţase practic Partidul Comunist Român în anii ’80, transformându-l în Partidul Ceauşist. Şi atunci, la fiecare grevă, la fiecare demonstraţie, la fiecare protest, cel care e dator până în gât să iasă şi să facă faţă manifestanţilor este nimeni altul decât T. Băsescu. Asta până când, şi mi-e teamă pentru noi toţi că va veni şi acest moment, chiar şi dl. Zeus va trebui să dea bir cu fugiţii.

Reportaj din epicentrul revoltei spontane care s-a propagat miercuri în instituţiile- cheie din România: cum a ajuns şeful Fiscului pe scaunul de judecată al mulţimii.

  • Antena3:

Ministerul de Finanţe, sub asediul protestatarilor: Ialomiţianu, scos din sediu cu jandarmii (VIDEO)

Boc: Vom aplica legea “cu toate consecinţele” dacă protestul de la Finanţe se extinde (VIDEO)

Poliţiştii şi profesorii, solidari cu protestatarii din Finanţe (VIDEO)

  • Gandul:

Baconschi şi-a lansat „platforma” la Ateneu, înconjurat de „numerosul grup de prieteni” pedelişti: Sper ca Fundaţia să recepteze tot entuziasmul civic manifestat în anii ’90”

(…) În timpul discursului inaugural ce face trimitere la Renaştere şi iluminism, invitaţii formează mici grupuri de dezbatere. Elena Udrea discută cu Horia Roman Patapievici, aruncând câte o privire în jur. La nici doi metri distanţă, Vasile Blaga îi şopteşte ceva la ureche lui Sever Voinescu. Undeva în spatele lor, Roberta Anastase se întreţine cu ministrul Predoiu. “Elita înseamnă ceva simplu. Înseamnă excelenţă şi lucru bine făcut, de la pantofar, la experţii în fizică atomică şi în nanotehnologie”, îşi începe cuvântarea ministrul de Externe, continuând pe un ton apăsat: “Am decis să mă implic în politica din România, creând Fundaţia Creştin Democrată. Sper să recepteze tot sufletul democratic şi entuziasmul civic manifestat în anii ’90”. Precizând că “platforma” pe care o lansează este întruchiparea “spiritului care stă la baza Uniunii Europene”, Baconschi explică de ce a ales PDL-ul: “Pentru că aici mi-am descoperit un numeros grup de prieteni de idei şi pentru că are un potenţial de creştere remarcabil”. Speech-ul durează cam cinci minute, timp în care se fac ultimele pregătiri pentru aranjarea platourilor cu gustări fine pregătite invitaţilor.

A urmat o prezentare de 15 minute în care ministrul a vorbit audienţei deja plictisite despre „crearea între punţilor între elitele politice, intelectuale şi corporatiste în scopul definirii unui proiect popular de societate”, dar şi despre „principiul subsidiarităţii”.

  • Romania Libera:

Cine-l pregăteşte pe urmaşul lui Băsescu

Baconschi ţinteşte preşedinţia

De urmarit in continuare rolul pentru care este pregatit acest personaj, care pana acum s-a tinut mai la marginea politicii activiste, actual ministru de externe, pornit, candva, din randul “societatii civile” ortodoxe (Grupul de reflectie pentru innoirea Bisericii, apoi Fundatia Anastasia a anilor 90), doctor in teologie, fervent ideolog ecumenist, devenit ambasador la Vatican, Lisabona si Paris si “artizan” al aducerii Papei in Romania, promotor al unei ultra-originale “crestin-democratii” marca laboratoarelor (verzei de) Bruxelles.

***

  • Antena3:

Studenţii renunţă la studii din lipsa banilor pentru taxă

Spitalul Marie Curie din Capitală rămâne fără medici (VIDEO)

Exodul medicilor şi a asistentelor a devenit o ştire banală. Efectele nu sunt însă deloc banale: secţia de cardiologie a unuia dintre cele mai importante spitale de urgenta din Romania, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, e la un pas să se închidă. Şi nu e singura problemă. Un medic al spitalului atrage atenţia că sterilizarea nu se face în condiţii de 2010.

“Dacă nici în al 13-lea ceas nu se vor lua măsuri, spitalele vor deveni relicve ale unor construcţii care au servit cândva pentru asigurarea serviciilor medicale a declarat doctorul Gheorghe Burnei. Sunt vorbele unuia dintre cei mai cunoscuţi medici români, specialist în ortopedie pediatrică, care acum se gândeşte să plece din ţară.

“Daca voi fi forţat de împrejurări, dacă sunt condamnat alături de ceilalţi colegi să desfăşor o activitate care să coboare cu o rapiditate fulgerătoare în urmă cu 20 de ani, atunci n-avem incotro.”

Cea mai mare temere a medicului şi cel mai mare pericol pentru pacienţi o reprezintă sterilizarea instrumentarului medical. “Un centru de sterilizare care are o aparatură ce trebuia înlocuită în urmă cu 16 ani e un centru în care există un potenţial de distrugere şi de infecţie foarte mare” a adăugat el.

“Dotările vechi şi proaste nu sunt însă cea mai mare problemă a spitalului, ci lipsa de personal calificat”.

La cardiologie pediatrică situaţia este disperată. Pacienţii de aici au fost fie repartizaţi pe alte secţii, fie trimişi în alte spitale. O soluţie temporară. Situaţia de la Marie Curie e cunoscută de şefii din Sănătate. Au primit memorii peste memorii, la care nu au răspuns.

O nouă rundă de certuri, dispute şi tururi de forţă între Comisia Europeană, Parlamentul European şi guvernele statelor din zona Euro se întrevede ca urmare a propunerilor de reformă a pactului de stabilitate al UE, prin care Comisia încearcă să-şi mărească prerogativele în privinţa politicilor fiscale şi economice ale statelor din zona Euro. Scopul reformei elaborate de o comisie de experţi sub conducerea preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, este de a impune statelor din zona Euro o politică economică mai solidă decât până acum. În primul rând, Comisia cere dreptul de a interveni nu numai în cazul depăşirii deficitului bugetar cu mai mult de 3% din PIB, dar şi dacă datoria publică va depăşi 60% din PIB. În acest al doilea caz, datoria publică va trebui să scadă anual cu 5%, iar dacă aceasta nu se va întâmpla, va fi iniţiată procedura privind deficitul excesiv. Această procedură va fi şi ea obiectul unei schimbări: odată cu iniţierea ei, statul vizat va fi obligat să depună o garanţie în valoare de 0,2% din PIB. Se va lua în considerare dacă această sumă va fi extrasă parţial din bugetul statului sau dacă va fi acoperită integral prin reducerea anumitor finanţări UE, cel mai probabil din fondurile de dezvoltare. Dacă statul nu reuşeşte să îşi menţină datoriile sub plafonul impus de Comisia Europeană, această garanţie va fi transformată într-o plată de pedeapsă. Teoretic, acest lucru a fost posibil şi până acum, însă nu a fost pus niciodată în practică. În acest moment, împotriva a 25 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt în curs proceduri privind deficitul excesiv.
Deoarece în aceste condiţii ar fi posibil ca unele state să formeze un bloc care să voteze împotriva penalizărilor, Comisia doreşte să impună o limitare a dreptului de veto. Dacă până acum era suficient ca o treime din miniştrii de finanţe ai statelor europene să voteze contra unei propuneri de pedeapsă a Comisiei Europene pentru ca aceasta să fie blocată, în viitor va fi necesară o majoritate de două treimi pentru blocarea pedepsei. De asemenea, Comisia cere posibilitatea de a interveni pe viitor şi în politica economică a statelor. Dacă deficitul bugetar se dovedeşte a fi o urmare a unei politici „greşite”, ca de exemplu creşterea excesivă a salariilor sau a preţurilor imobiliare, Comisia îşi rezervă dreptul de a face propuneri de reduceri ale cheltuielilor şi, dacă aceste propuneri nu sunt respectate, de a pedepsi statele în cauză cu o sumă echivalentă cu 0,1% din PIB.

(…) Realitatea este că dl Isărescu a pasat cu dibăcie vinovăţiile, dar şi ajustările în cârca politicilor guvernamentale, ajungând să convingă aproape pe toată lumea că ceea ce face şi spune Banca Naţională este literă de Evanghelie şi că ceva de criticat şi schimbat este doar în parohia Guvernului. Domnia sa a exploatat lipsa unui economist de forţă în arcul guvernamental care să se opună cu argumente solide unei asemenea abordări. (…) Contestarea politicii de curs a Băncii Naţionale are, în mod obiectiv, cel puţin două paliere. Primul este cel din trecut, respectiv contribuţia politicilor Băncii Naţionale la actuala situaţie economică. Această contribuţie este, după părerea noastră – exprimată public încă din perioada 2004-2008 -, substanţială, dacă nu chiar imensă. FMI o ţine sus şi tare – iar Guvernul actual se agaţă de o asemenea poziţie – cu nefericitele politici prociclice guvernamentale din acea perioadă. Dar cea mai puternică politică prociclică a perioadei a fost cea a Băncii Naţionale. Creditarea de către bănci a consumului din import a fost caracteristica perioadei. Şi pe baza acesteia s-au obţinut şi creşterea economică nesănătoasă de atunci, şi dezarticularea completă între consum şi producţie, şi vulnerabilizarea externă la cote extreme. Or, Banca Naţională nu numai că n-a blocat creditarea fără noimă, dar – în mod absolut iresponsabil – a şi cochetat cu aprecierea artificială a leului, care a dus la o rată neîntâlnită în Uniunea Europeană, de numai 50%, a acoperirii importurilor de către exporturi! Dezastrul economic actual nu poate fi despărţit de această contribuţie revoltătoare a Băncii Naţionale, revoltătoare pentru că vine din partea unor specialişti!Al doilea palier este cel prezent, cu referire la politica dusă de Banca Naţională în condiţiile crizei actuale, ale prăbuşirii economiei. Banca centrală a aruncat toată ajustarea pe umerii Guvernului, ţinând cursul, chipurile, stabil. Spus pe şleau, promovând adică o anomalie: monedă falnică la o economie în dezastru! Cum este posibil aşa ceva?! Pur şi simplu aruncând costurile asupra celor com­­­plet nevinovaţi! Spre a-i proteja pe cei ce au dat (respectiv băncile) şi pe cei ce au luat credite fără noimă. Nevinovaţii – care plătesc oalele sparte – sunt masa mare a populaţiei şi a firmelor autohtone, precum şi economia însăşi, care merge mereu şi mereu în jos spre a îngropa tensiunile nelăsate să iasă la suprafaţă printr-o devalorizare, măcar şi de resuscitare respiratorie, a leului!

  • Gandul:

Cum se luptă BNR cu Protecţia Consumatorilor pentru ordonanţa creditelor

După 20 de ani de lobby intens, UDMR a reuşit să-şi vadă visul cu ochii:ce drepturi le dă maghiarilor Legea educaţiei pe care Boc îşi asumă răspunderea

Guvernul canadian vrea să ajute şomerii să înceapă cariere de stripperi şi dame de companie

Guvernul conservator din Canada doreşte să-i ajute pe canadienii şomeri să înceapă cariere de stripperi şi dame de companie, pe care anterior le considera “ofensatoare moral”, potrivit unui proiect, citat de Toronto Star, în ediţia electronică.

Ottawa doreşte să introducă aceste cariere în baza de date cu locuri de muncă a Guvernului, la care au acces şi provinciile. Acest proiect al Departamentului de resurse umane (HRDC) al Guvernului canadian i-a determinat pe unii critici să se întrebe cum au devenit “brusc respectabile aceste cariere şi cum pot permite conservatorii aşa ceva”. “Este o contradicţie (…) să susţii, brusc, un serviciu de escortă ca pe o ocupaţie legitimă pentru femeile canadiene şomere”, a declarat Pat Martin, parlamentar social-democrat din cadrul New Democratic Party (NDP).

Terri-Jean Bedford, o prostituată care a reuşit să obţină, în justiţie, respingerea legilor privind prostituţia, a declarat că cele două sunt ocupaţii legitime şi “a venit vremea ca oamenii să nu mai judece ocupaţiile altor persoane”. “Există o serie de ocupaţii dezagreabile, pentru care eu nu aş opta. Soldat este una dintre ele, iar cealaltă, probabil, este politician”, a spus Bedford.

Schimbarea de atitudine a conservatorilor intră în conflict cu nemulţumirea lor faţă de hotărârea unei Curţi federale care stabileşte că legile privind prostituţia încalcă prevederile constituţionale. Guvernul a făcut imediat apel împotriva hotărârii, afirmând că “prostituţia este o problemă care dăunează atât indivizilor, cât şi comunităţilor”.

Proiectul, care nu a fost implementat încă, introduce, între ocupaţiile care vor fi “acceptate să fie postate pe Banca de Joburi”, pe cele de “dansator exotic, dansator erotic, dansator nud, dansator striptease şi dansator la masă”, dar şi pe cele “damă de companie, agent de linie erotică, agent telefonic pentru servicii personale”. Multe dintre aceste ocupaţii erau descrise, într-o notă a HRDC, în 2003, ca “ofensatoare moral pentru majoritatea canadienilor“.

Stripperii au creat probleme Guvernului federal şi în trecut. În 2004, opoziţia a cerut demisia ministrului Imigraţiei din acea perioadă, Judy Sgro, din cauza hotărârii biroului acesteia de a prelungi permisul de şedere unui stripper din România şi din cauza unui program special prin care se permitea stripperilor străini să obţină vize speciale de muncă.

Bruxelles-ul pregăteşte o lege paneuropeană de interzicere a fumatului în spaţiile publice

Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, a anunţat că Bruxelles-ul pregăteşte un proiect legislativ pentru anul 2011, ce urmăreşte eliminarea oricăror excepţii de la interzicerea fumatului în locurile publice, în toate statele membre UE, relatează publicaţia electronică EUObserver.

***

Decizia a fost luată în secret într-o şedinţă a Consiliu­lui Suprem de Apărare al Ţării

(…) Pe înţelesul tu­turor, hotărârea ce urmează a fi dis­cutată într-o viitoare şedinţă de guvern nu are alt scop decât acela de a obliga toate primăriile din ţară să pună la dispoziţia MAI toate bazele de date, fie că este vorba despre o ce­rere pentru obţinerea unui certificat de urbanism, fie că este vorba despre un contract încheiat cu o firmă. Şi pentru a nu da foarte multe detalii, MAI a invocat o hotărâre a Consiliu­lui Suprem de Apărare al Ţării nr. 071/28.06.2010 ce im­pu­ne acest lucru.

De ce să fie trecut la secret de stat motivul pentru care se cer bazele de date ale primăriilor ră­mâne încă o întrebare fără răspuns. De ce ar avea nevoie MAI de atât de multe informaţii? E mai simplu de gă­sit o explicaţie. Poate pentru sim­plul motiv că actuala guvernare vrea să controleze tot.

“Ne simţim din ce în ce mai ne­fo­lositori. Parcă ne-am întors înainte de 1989, când partidul spunea ce trebuie să facem. Acum ni se impune un sistem informatizat care seamănă cu Securitatea lui Ceauşescu. Noi suntem controlaţi de Prefectură, de tot felul de instituţii, nu văd de ce mai trebuie să dăm raportul şi la Ministerul de Interne. Cetăţeanul nu este ajutat cu nimic”, ne-a declarat Teodor Dumitru Banciu, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România. De aceeaşi părere este şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Decizia CSAT pentru preluarea bazelor de date ale primăriilor în gestiunea MAI este secretizată. MAI nu justifică trecerea bazelor de date pe o platformă pe care să o controleze, invocând doar decizia CSAT. Nu văd un secret de stat în a explica motivele pentru care se cer bazele de date ale pri­mă­ri­i­lor, văd doar că se încearcă prin decizii secrete subordonarea prima­rilor. Este, dacă vreţi, pasul decisiv pentru desfiinţarea autonomiei locale şi preluarea controlului la nivel central”, a precizat edilul. În schimb, Asociaţia Comunelor din Ro­mânia (ACoR), prin Alecsandru Bo­boc, primarul comunei Grădiştea, din judeţul Călăraşi, este de părere că este necesară crearea unui sistem informatic şi a unei baze de date la nivel naţional, pentru colectarea, ana­li­za şi publica­rea datelor financiare sau nonfinanciare, precum şi existenţa sta­tis­ticilor relevante, cu privire la ale­ge­rea căilor pri­vind performanţele viitoare ale administraţiei publice locale”.

eRomânia, un proiect ce presupune o investiţie de jumătate de miliard de euro

Dacă hotărârea va fi aprobată în Guvern, datele vor fi o componentă a pro­iectului eRomânia. Cu puţin timp înainte de a preda către Valerian Vreme cabinetul de ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a mai apucat să tr­i­mi­tă parlamentarilor o “adresă”, prin care le solicita strângerea de infor­ma­ţii pentru una dintre funcţiile faraonicului proiect eRomânia. Concret, în circulara lui Sandu se vorbea despre: “furnizarea informaţiilor de bază din sănătate, mediu, transport, agricultură, justiţie, educaţie, cultură, cul­te, turism, mediu de afaceri şi asociativ, tineret şi sport, participare, servicii publice, programe şi proiecte de interes local, precum şi sprijin pentru men­ţinerea la zi a informaţiilor”. Dincolo de viziunea lui Gabriel Sandu pri­vind transformarea parlamentarilor în “culegători de informaţii” pentru eRomânia, adresa ministerială viza un subiect pentru care MCSI a organizat şi o licitaţie. Portalul cu informaţii despre localităţile din România, lan­sat sub denumirea eRomânia2, va fi construit de Omnilogic, câştigătoarea li­citaţiei organizate în noiembrie 2009, pentru suma de 11,9 milioane de euro. Guvernul a aprobat în luna martie strategia naţională e-România (digitalizare prin site-uri şi servicii online), alocându-se suma de jumătate de miliard de euro pentru perioada 2010-2013. (Alexandru Rădescu)

***

Google ne va calcula inflaţia. Ce nevoie vom mai avea de armate de experţi plimbători de hârtii pe la diferite instituţii, pentru a ne spune care “a fost” tendinţa inflaţionistă, când putem şti cum “este” acum? Google ne va conduce maşinile “fără şofer”, astfel încât milioane de oameni să nu mai moară pe străzi, în accidente provocate, cel mai adesea, de “erori umane”. Acestea sunt doar ultimele două promisiuni ale companiei care, de 12 ani, se suprapune înseşi noţiunii de internet pentru mulţi dintre noi. Poate accesăm netul chiar prin browserul Google Chome, poate motorul de căutare Google ne este “homepage”, poate avem o căsuţă de e-mail oferită de serviciul Gmail. (…)

Numai că a face abstracţie de Google nu mai este atât de simplu precum a nu privi a un film din California. Sub o formă sau alta, orice “internaut” (adică om al vremurilor de azi) se va “ciocni” de Google, iar dacă n-o va căuta cu dinadinsul, o să-l caute Google pe el. Prin maşinile care filmează tot ce mişcă pe străzi şi tot ce pot prinde din curţile sau ferestrele noastre prin Street View.

Ar fi vrut Big Brother (Fratele cel Mare) din romanul “1984” al lui George Orwell să aibă un Google, poate ar fi vrut şi Stalin, şi Hitler, şi Napoleon Bonaparte şi alţi oameni convinşi de rolul lor de “binefăcători” ai omenirii. Deocamdată, pe Google nu-l “controlează” niciun personaj malefic, ne asigură fondatorii Larry Page şi Sergey Brin. Doar CEO-ul corporaţiei, Eric Schmidt, ne avertizează că “dacă ai ceva pe care nu-l vrei ştiut de altcineva, mai bine nu l-ai face”. Pur şi simplu, altă garanţie privind prezervarea intimităţii pentru omul din lumea civilizată de azi (sinonim cu internaut, respectiv utilizator Google) nu există. Eventual, doar ipotetica renunţare la “civilizaţia online”.

Membrii comunităţilor virtuale au tendinţa de a urma preferinţele mulţimii, din cauza aşa-numitului instinct de turmă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Oxford. Studiul se bazează pe o amplă analiză a modului în care milioane de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook adoptă un anumit tip de soft pentru a-şi personaliza contul. Astfel, timp de două luni, echipa de cercetători de la Universitatea Oxford a analizat informaţiile anonime obţinute de la aproape 100 de milioane de instalări ale diverselor aplicaţii pe paginile personale de pe Facebook. Cercetările au constat în analizarea în detaliu a peste 2.700 de aplicaţii şi jocuri instalate de peste 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, disponibile pentru download şi share.

  • Gandul:

Ce păţeşte copilul tău dacă se uită mai mult de două ore la televizor

120 de minute petrecute în faţa unui ecran de televizor sau de calculator au efecte dramatice asupra psihicului un copil, avertizează un studiu recent

Calculatorul sau privitul la televizor reprezintă recompensa pe care majoritatea copiilor o primesc din partea adulţilor. Evadarea în lumea de dincolo de ecran are însă efecte nebănuite asupra psihicului unui copil, avertizează specialiştii. Potrivit unui studiu recent, mai mult de 120 de minute petrecute zilnic în faţa monitorului unui computer sau televizorului provoacă copiilor traume psihologice, informează ediţia electronică a publicaţiei britanice Daily Mail. Efectele negative ale privitului excesiv la tv nu pot fi şterse şi nici compensate de exerciţiile fizice, susţin realizatorii studiului.

Cercetarea, realizată pe un eşantion de 1.000 de copii cu vârste între 10 şi 11 ani, arată că un copil ţinut departe de telecomandă este un copil mai fericit decât cel care are televizorul sau calculatorul la discreţie. Dr. Angie Page de la Centrul de Sport, Nutriţie şi Sănătate al Universităţii din Bristol şi autor al studiului recomandă limitarea timpului petrecut de către un copil în faţa unui monitor sau ecran de televizor la maximum două ore pe zi. Mai mult, cercetătoarea susţine că, indiferent dacă un copil face sau nu mişcare, el este victima calculatorului sau a televizorului, datorită efectelor pe care acestea le au asupra psihicului. Am descoperit că un copil poate suferi traume psihice, chiar dacă face mişcare în aer liber. Copiii trebuie încurajaţi să aibă activităţi fizice şi să-şi reducă timpul petrecut în faţa computerului sau a micului ecran”. Sigur, este greu să-i spui unui copil: «Ajunge cu televizorul», susţine dr. Page, dar “privitul timp de patru – cinci ore la televizor sau la calculator este nociv”. Cercetarea, efectuată pe eşantionul sus-menţionat, a relevat că minorii au la dispoziţie între programul de şcoală şi ora de culcare un timp liber de patru – cinci ore în medie, timp pe care şi-l petrec în faţa unui ecran. În acest caz, “limitarea timpului de vizionare la jumătate nu este de neconceput”, susţine dr. Page.

Copiii românilor stau 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului

Potrivit unui studiu realizat de Educaţia 2000+ şi UNICEF, în România, copiii petrec 20 de ore săptămânal în faţa unui monitor, fie că este de televizor, fie de calculator. Cel mai mult îi ţin lipiţi de ecran desenele animate, eroi precum Dexter, Tom şi Jerry sau Diavolul Tazmanian populându-le universul. E normal, susţin psihologii. Animaţiile reprezintă un stil de viaţă, un model pentru cei mici. Sunt puţine desenele animate care educă. De regulă, ele creează o stare de irascibilitate, de nervozitate sau chiar de depresie. Luăm bine-cunoscutele personaje Tom şi Jerry. Sunt copii care se bucură atunci când motanul Tom ia bătaie, dar de cele mai multe ori aceste conflicte între cele două personaje le provoacă celor mici starea de depresie”, a declarat pentru gândul Lena Rusti, psihoterapeut.

Campionii violenţei animate

Potrivit studiului “Măsurarea gradului de violenţă prezent în programele audiovizualului românesc”, realizat de Centrul de Studii Media şi Noi Tehnologii de Comunicare (CSMNTC), realizat în ianuarie 2009, violenţa fizică apare frecvent în programele de desene animate. Cercetarea a monitorizat posturile Cartoon Network, Jetix (actual Disney Channel, n.r.) şi Minimax timp de o săptămână (13 – 19 octombrie 2008). Conform cercetării, Cartoon Network era cel mai violent post de televiziune pentru copii dintre cele trei analizate: Cartoon Network, Jetix şi Minimax. Astfel, în programele Cartoon Network, în perioada monitorizată, s-au înregistrat 673 de acte de violenţă, la Jetix – 533 de acte de violenţă, iar la Minimax – 317. În ceea ce priveşte numărul de acte de violenţă per emisiune, cel mai violent canal era Jetix, urmat de Cartoon Network şi Minimax. Aceasta se explica, potrivit autorilor studiului, şi prin faptul că Jetix avea cele mai lungi emisiuni (emisiunea medie – de 27 minute, faţă de 18 minute pe Cartoon Network şi 17 minute pe Minimax). Cartoon Network era cel mai violent canal, nu doar prin frecvenţa actelor de violenţă, ci şi prin durata acestora (atât în ceea ce priveşte durata medie a unui act, de 18 secunde, cât şi în ceea ce priveşte cel mai lung act de violenţă), în timp ce Minimax rămânea cel mai puţin violent sub ambele aspecte. La nivel general, predomina violenţa de tip fizic, în peste 50% dintre cazuri. Singurul canal cu violenţa verbală majoritară a fost Minimax. Tot acesta a fost canalul cu cea mai multă violenţă de tip psihologic. În privinţa violenţei fizice, Cartoon Network se situa pe primul loc, iar Jetix, pe ultimul loc. Cea mai frecventă formă a violenţei fizice pe canalele de desene animate este “bătaia” (29%), urmată de “agresare/ ciocnire” (21%), “rănirea cu obiecte contondente” (10%) şi “rănirea cu arme de foc” (9%).

Cum arată hamburgerul şi cartofii prăjiţi de la McDonald’s după şase luni. VEZI GALERIE FOTO

Românii sunt graşi, dar subnutriţi. Fast-food-ul te face să iei în greutate, fără să te hrănească

  • Bogdan Munteanu:

Aruncă în aer nişte oameni, salvează planeta! [Blow up some people, save the planet!]

John Lennon and the overpopulation myth [John Lennon şi mitul suprapopulării]

  • Hotnews:

Drogurile mi-au furat copilul. Era slab, incercanat si cu gandurile departe, dar am pus-o pe seama scolii

Cititorii SW despre credinta: intre ”Fara minciuna, 99% din cupluri nu ar trece de prima intalnire” si “Mi-ar fi frica sa imi cresc copiii fara religie si sa o afle de la cine nu trebuie”

Procesul de învăţare va fi în curând personalizat, adaptat nevoilor tuturor elevilor, iar predarea nu se va limita la cele 45 de minute de la şcoală, ci va putea fi practicată „oricând, oriunde”, sunt de părere specialiştii Băncii Mondiale, care au realizat un clasament al celor mai importante zece tendinţe în domeniul educaţiei.

1. Cloud computing
Cloud computing-ul presupune o reţea imensă şi complexă de servere care va furniza utilizatorilor atât spaţiu de stocare, cât şi putere de calcul sau programe, cu ajutorul unor dispozitive uzuale de navigare web. În acest fel, investiţiile costisitoare în aparatură şi personal IT vor putea fi eliminate. Implicaţiile acestui trend în educaţie sunt enorme, datorită accesibilităţii sporite la informaţii. Provocarea va consta în conectivitatea permanentă pentru a accesa fişierele din reţeaua de tip „cloud”.

2. Dispozitive personale de calcul
Tendinţa actuală în şcolile din toată lumea este de a oferi un aparat de informare pentru fiecare elev şi de a crea medii de învăţare care presupun accesul universal la tehnologie. Fie că dispozitivul este un laptop, computer sau un smartphone, sălile de clasă ar trebui să fie pregătite pentru această nouă schimbare în educaţie.

3. Învăţarea mobilă
Dezvoltarea tehnologiei a transformat telefoanele mobile de tip „smartphone” în accesorii indispensabile, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii vizionari. Aşadar, este foarte probabil ca dispozitivele mobile cu acces la internet şi capacităţi de calcul să ia în curând locul computerelor personale în sălile de clasă, dar şi acasă, potrivit studiului Băncii Mondiale.

4. Învăţarea permanentă
O dată cu dezvoltarea infrastructurii de conectivitate, dar şi a reducerii preţurilor computerelor, sistemele de învăţământ din întreaga lume îşi dezvoltă capacitatea de a oferi oportunităţi de învăţare pentru elevi „oricând, oriunde”. Această tendinţă presupune o modificare a lecţiei tradiţionale de 45 de minute. Pe lângă aparatură şi acces la internet, este nevoie de tutori sau profesori virtuali, dar şi de resurse de învăţare avansată în ritm propriu.

5. Jocuri
Un studiu recent realizat de organizaţiile americane Pew Internet şi Life Project pentru Horizon Report a descoperit că jocurile în reţea sau online sunt o parte importantă în viaţa tinerilor şi că oferă o oportunitate de interacţiune socială sporită şi de angajament civic.Succesul incredibil al programelor care se concentrează pe participarea activă, interacţiune şi stimulente, sugerează că metodele educaţionale folosite nu mai sunt de actualitate şi că jocurile educative ar putea atrage interesul şi atenţia elevilor într-un mod mai eficient.

6. Învăţarea personalizată
Sistemele educative vor folosi în curând tehnologia pentru al înţelege mai bine nivelul de cunoştinţe a unui elev, dar şi pentru a se putea adapta corespunzător atât lacunelor de învăţare, cât şi diverselor stiluri de învăţare. Astfel, în loc de predarea la nivel mediu, accesibilă tuturor elevilor dintr-o clasă, se vor adapta conţinutul şi prezentarea informaţiilor pe baza nevoilor individuale ale elevilor, atât ale celor slabi, cât şi ale celor foarte buni.

7. Redefinirea spaţiilor de învăţare
Clasa cu 15 bănci aranjate pe trei rânduri ar putea deveni în curând doar o amintire, pentru că şcolile din toată lumea îşi regândesc mediul de învăţare, pentru a favoriza colaborarea, disciplina şi implicarea studenţilor. Utilizarea luminilor potrivite, a culorilor, a meselor circulare şi a spaţiilor individuale pentru elevi şi profesori într-o sală de curs este din ce în ce mai frecventă.

8. Schimb de conţinut educativ între profesori
Profesorii au început să formeze reţele în care identifică şi creează resurse de învăţare pe care le consideră eficiente în clasă. Profesorii pot edita, adăuga sau personaliza anumite materiale, în aşa fel încât elevii să primească informaţii care corespund stilului şi ritmului de predare a cursului. Aceste resurse completează în multe cazuri manualul oficial şi, în anii următori, este posibil chiar să îl înlocuiască.

9. Portofoliu de evaluare
Colectarea de către studenţi a unor informaţii utile în procesul educaţional va ajuta profesorii să rezolve mai bine lacunele de învăţare şi să personalizeze conţinutul metodelor pedagogice folosite. În plus, evaluarea constă, mai nou, în teste frecvente care măsoară nivelul cunoştinţelor în defavoarea examenelor anuale sau mai rare, cu presiune foarte mare. Elevii au acum la dispoziţie resurse pentru a-şi aduna lucrările într-un portofoliu online: fiecare noutate de pe Twitter, de pe blog sau din alte conturi va apărea în portofoliul personal, care poate fi atât autoevaluat, cât şi notat de profesor.

10. Profesori-mentori
Rolul profesorului în clasă se va transforma de la cel care deţine cunoştinţele la un manager care ghidează elevii în procesul individualizat de învăţare, care identifică resursele relevante, creează colaborări şi oferă sprijin atât în timpul cursului formal, cât şi în afara celor 45 de minute. Succesul sau eşecul acestor proiecte depinde însă foarte mult de factorul uman şi de dorinţa unui profesor de a păşi într-un teritoriu neexplorat.

  • Hotnews:

Tic nervos sau proces natural? De ce ne plimbam de colo-colo cand vorbim la telefon

10 mituri despre poliartrita reumatoida, una din cele mai frecvente cauze de invaliditate locomotorie

***

VIDEO A fost un atac la adresa statului sârb. Lucrurile sunt mult mai serioase”

Rusia reia educaţia patriotică

  • Hotnews:

VIDEO Misiune indeplinita. Toti cei 33 de mineri chilieni au fost adusi la suprafata dupa o ingenioasa operatiune de salvare

Dezastrul ecologic din Ungaria: Primele imagini din satelit

 

VIDEO Angela Merkel:Germania si Romania au un interes comun sa fie rezolvate problemele in R. Moldova si in Transnistria


Categorii

Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza datoriilor suverane, Educatie, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Revolte populare, revolutii, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Protestul de la Finante/ ILIE SERBANESCU DESPRE VINOVATIA BNR IN DEZASTRUL TARII/ Fantasma ‘crestin’-democrata si propulsia artificiala a lui Baconschi – un alt experiment politic?/ De la Google, Big-Brotherul ‘prietenos’ la neo-securismul periculos al E-Romania/ EFECTELE DRAMATICE ALE ECRANULUI TV ASUPRA COPIILOR SI NOUA ORDINE MONDIALA A EDUCATIEI (sau cum sa tampim copiii definitiv si sistematic?) (STIRI 13-14 OCTOMBRIE 2010)

  1. În ianuarie 1990, PC Protosinghel Daniel Ciobotea a fost președintele Grupului de Reflecție pentru Înnoirea Bisericii, grup din care făceau parte Arhimandritul Bartolomeu Anania, Pr. Prof. Dr. Constantin Galeriu, Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloaie, Pr. Constantin Voicescu, ieromonahul Iustin Marchiș, dar și câțiva trăiriști mireni: Sorin Dumitrescu, Horia Bernea și Teodor Baconsky etc. Acest grup a avut un rol foarte bun pentru că, în timp ce ierarhii își temeau cârjele și scaunele, a reintrodus, cu concursul ministrului învățământului, religia în școli. Dar acest grup viza mai ales o înnoire a ierarhiei, căci acesta era problema la ordinea zilei. El s-a dizolvat, pentru că un membru al său a ajuns Mitropolit, altul vicar…

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel

  2. >>Protestele de la Finanţe iau amploare în toată ţara

    Cum ar arata programul economic al PNL. Dupa cum se stie, dl Crin Antonescu este total dependent de omul forte al partidului, evreul Dinu Patriciu.

    Convingerile economice a celui ce a luat pe nimic Petromidia si a vandut-o de 2 miliarde de dolari Rusiei, devenind cel mai bogat om de afaceri din Romania, sunt analizate de dl Ilie Serbanescu (Romania ar deveni toata o Petromidia) http://www.bloombiz.ro/finante/de-ce-nu-se-discuta-despre-opiniile-d-lui-patriciu- :

    Nimeni – nici din randurile politicienilor, nici din randurile analistilor – nu discuta despre opiniile economice ale d-lui Dinu Patriciu. Indiferent cat interes ar starni acestea, ar trebui poate sa li se acorde atentie macar si pentru faptul ca vin de la acela considerat a fi cel mai bogat om din Romania.

    Doar cand si cand, vreo publicatie sau vreun post de televiziune ii mai consemneaza opiniile printr-un interviu cu cel in cauza. In ce-l priveste, d-l Patriciu isi face cunoscute sistematic opiniile intr-o tableta saptamanala publicata in ziarul Adevarul.

    Retinerea in comentarea opiniilor d-lui Patriciu are probabil un singur motiv, poate explicabil. Opiniile economice ale domniei sale sunt neuzuale, contrariind si intrigand. D-l Patriciu este un anti FMI-ist convins si faptul ca actualul guvern gestioneaza acum economia pe baza unui program suta la suta FMI nu face decat sa invite la referiri la opiniile d-lui Patriciu.

    Rezumandu-le, fara a le altera prin simplificari fortate, opiniile d-lui Patriciu se concentreaza asupra ideii ca gestiunea unei tari trebuie facuta cu un stat minimal, pornind de la premisa ca statul este prost administrator si supus unor presiuni clientelare.

    D-l Crin Antonescu, singurul lider politic important ce s-a inspirat din ideile d-lui Patriciu, a si dat, in ceea ce ar putea fi denumit crezul sau liberal, o dimensiune statului minimal: bugetul sa nu reprezinte mai mult de 25% din PIB!

    De aici o prima problema: 25%, si nu peste 40% din PIB ca in toate tarile Uniunii Europene! Cum ar putea fi finantate cu numai 25% din PIB multiplele sarcini ale statului decurgand din apartenenta la Uniunea Europeana nici d-l Patriciu, nici d-l Antonescu nu ne spun.

    In orice caz, la nivelul a numai 25% din PIB, bugetul este cert ca s-ar putea dispensa de multe poveri fiscale. In virtutea acestei abordari, d-l Patriciu – ca si d-l Antonescu – cer reduceri de impozite (de la TVA la cota unica), precum si de contributii pentru asigurari sociale.

    Ceea ce, se argumenteaza, ar invigora activitatea economica. De unde s-ar mai plati salariile bugetarilor si pensiile, cel putin pana la prezumtiva crestere a veniturilor in urma dinamizarii economiei, nici d-l Patriciu si nici d-l Antonescu nu ne spun.

    Se sugereaza ca o serie de sarcini, de la cele de sanatate la cele de educatie, ar fi preluate in organizarea sectorului privat! Bineinteles, fiind contra cost, ar ramane de vazut cine, intr-o tara pe fond saraca precum Romania, ar urma sa poate fi beneficiarii! In privinta investitiilor publice, opiniile d-lui Patriciu sunt la fel de transante.

  3. Acestea nu ar trebui sa fie treaba statului, urmand a fi lasate in seama sectorului privat. Serviciile publice ar urma sa fie concesionate unor structuri private care si-ar finanta activitatea din taxarea serviciilor respective.

    Chiar si constructia de autostrazi si drumuri ar trebui incredintata prin concesiune unor firme private, care si-ar recupera investitiile facute din taxarea transportului pe tronsoanele construite. Ce te faci insa daca firmele private nu se arata interesate de preluari in concesiune, preferand – dupa cum o si fac – sa se infrupte din banii publici?!

    In problema decolajului – cruciala pentru o tara sa-i zicem emergenta, ca Romania – opiniile d-lui Patriciu lasa cu gura cascata pe multi. Indatorarea, chiar si la paroxism, n-ar trebui sa sperie! Deficitele de orice fel chiar ar trebui promovate, caci sunt un factor de crestere, care fac bine si duc lucrurile inainte!

    Deficitul extern este ceva bun. Deficitul bugetar (adica al statului) nu este tocmai ceva rau. Ce te faci insa dupa acumularea, chiar si numai timp de cativa ani, a unor deficite externe prea mari, cand indatorarea externa masiva ajunge sa te puna chiar si in situatia intrarii in incetare de plati?! D-l Patriciu nu spune.

    Dupa cum nu spune nici cum va putea statul acela minimal, dintr-un buget de numai 25% din PIB, sa faca fata platilor in contul unei indatorari publice exagerate, cand se poate ajunge sa trebuiasca a plati dobanzi mai mult decat te poti imprumuta?!

    Nenorocul d-lui Patriciu este ca singura guvernare postdecembrista care s-a derulat fara egida FMI – si in timpul careia se putea eventual aplica ceva din opiniile domniei sale – a fost, din punctul de vedere liberal, o blasfemie, iar din punct de vedere economic un esec rasunator.

    Bugetul nicidecum sa se fi contractat, ci din contra s-a labartat jenant si distructiv! Doar abordarea cu deficitele pare sa fi functionat! Fara rost, deficitul bugetar a inceput sa fie umflat. Iar deficitul extern atat a fost cantat si elogiat incat a rupt toate zagazurile.

    A fost un delir, fara vreo baza economica, ce s-a fasait apoi intr-un singur an, punand la pamant sectoare intregi din punct de vedere economic si al ocuparii fortei de munca. Si 2009 a fost doar primul dintre anii in care in Romania se vor trage ponoasele acelui delir.

    Ponoasele se vor intinde pe cel putin acelasi numar de ani cat a durat delirul insusi! Realitatea este ca d-lui Patriciu ii place sa joace pe picior mare, probabil influentat si de posibilitatile dobandite care sunt imense la scara unei tari care este, dimpotriva, sub tirania cifrelor mici.

    Nu intamplator, ideile sale sunt inspirate de modelul american: dimensiuni gigantice, companii uriase, stat prin comparatie minimal, protectie sociala derizorie, deficite enorme, indatorare paroxistica. Atata doar ca modelul american nu este repetabil.

    Din cauza simplului fapt ca totul se bazeaza, in cazul Americii, pe privilegiile internationale ale dolarului, care permit Americii sa-si finanteze deficitele, indatorarea si deci traiul peste plapuma proprie nu cu moneda altuia de care ar trebui sa faca rost, ci cu propria moneda, pe care America o poate tipari mai intens, dar care, ajungand la altii ca moneda internationala de schimb si tezaurizare, ii obliga de fapt pe acestia sa suporte o parte din prosperitatea americana.

    Aceste privilegii nu sunt disponibile altora si oricum nu tarilor bananiere! Daca esti tara bananiera, cum este Romania, nici sa vrei sa traiesti pe picior mare nu poti, caci nu te lasa cei ce traiesc pe picior mare si care ti-au harazit tie statutul de tara bananiera.

    Pentru anexele bananiere, modul de trai care le-a fost rezervat il constituie obedienta fata de regulile stabilite de cei puternici, umilinta fata de FMI si lustruirea ghetelor celor care traiesc intr-adevar pe picior mare.

    Analiza de Ilie Serbanescu

    http://www.bloombiz.ro/finante/de-ce-nu-se-discuta-despre-opiniile-d-lui-patriciu-

  4. @Daca opiniile economice ale lui Patriciu sunt discutabile (si discutabile pentru cei care se pricep) sunt pentru ceea ce contin ele, nu pentru ca autorul lor ar fi sau nu evreu.

  5. Si eu sunt de acord ca nu trebuie sa punem egalitate intre calitatea de evreu a domnului Patriciu (cu atat mai putin a multimii evreilor din Romania) si conjunctura economico politica a PNL de azi.

    Numai ca un cetatean de rand din Romania, nu prea putea accesa suficienti bani cu care sa cumpere Petromidia pe vremea CDR. Exista un ministru al economiei, mare mason, care in 2006 avea sa devina prim ministru.

    Un italian care a dorit sa faca profit in agricultura, pe cateva sute de hectare achizitionate in vestul tarii, dupa ce a incercat sa acceseze cateva imprumuturi pe la deverse banci din Romania a exclamat: conditiile creditarii in Romania, falimenteaza orice incercare de a face ceva productiv. A facut imprumutul, dfar in Italia.
    In acelasi timp, investitorul imobiliar care a construit “blocurile gemene” de pe spatiul verde de langa Casa Presei -si care mai contruise monstri de beton si sticla in zone istorice de patrimoniu, protejate de legi, de Min Culturii, pe spatii verzi-, desi avea o afacere pe castig, a primit o “refinantare” avantajoasa, pt a-si mari profitul (Biz Bazar-Antena 3). Nu intru in detalii asupra identitatii actionarilor, numai ca ma doare cand investitorii de peste mari si tari prospera, prin politici de discriminare pozitiva – originea etnico-religioasa este pur si simplu coincidenta, iar minusculele firme romanesti (ca cifra de afaceri) sunt falimentate.

  6. @Petra: Cred ca gresesti cand transformi o problema spirituala (si doar spirituala) intr-una de tip etnic. Sau sa spui ca nu ai vrea sa traiesti alaturi de o anumita etnie. Una este sa existe probleme legate de orientarea spirituala a unui popor, alta este sa consideram ca e periculos sa traiesti printre ei pentru ca, printre altele, iti injunghie copiii in ritualuri obscure. Pentru o viziune pe care o impartasim integral referitor la cum este bine sa ne raportam la acest popor, fara exagerarile periculoase mentionate mai sus, periculoase pentru oricine, inclusiv pentru noi, iti recomandam frateste cartea lui Alexandr Soljenitin, Doua secole impreuna.

  7. OK
    fair enough!
    Desi continui sa cred ca e mai bine fara ei pe-aproape. Nu, nu am citit cartea lui Soljenitin. Daca o gasesc o sa ma uit pe ea si poate imi schimb ideile…sau poate nu.

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » De ce s-a tinut la Bucuresti Comisia Trilaterala? ROMANIA: EXPERIMENT-PILOT PENTRU NOUA ORDINE MONDIALA. Ce spune ideologul comisiei, Zbigniew Brzezinski?/ Basescu “anticipeaza” miscari sociale, dar va continua &#
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GOOGLE SI “CEA MAI MARE INTRUZIUNE DIN ISTORIA VIETII PRIVATE”/ La urmatoarea versiune de Windows ne vom loga obligatoriu prin recunoastere faciala? FURT DE DATE SI PRIN CONTUL DE FACEBOOK/ Adevarata faţă a Revo
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU/ Papa Benedict incepe sa “nuanteze” valorile etice/ CANCERUL SISTEMULUI SANITAR SAU UN POPOR NUMIT “LAZARESCU&
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ
  13. Pingback: INCEPE "FURTUNA FINANCIARA PERFECTA" ANUNTATA: bursele scad peste tot/ EUROPA PROMITE INTERVENTII MASIVE SI SEMNIFICATIVE/ Italia isi pierde si ea suveranitatea?/ AVEM IN ROMANIA TOATE INGREDIENTELE UNEI CRIZE MAJORE: interviu de exceptie despre halul in
  14. Pingback: eLEARNING sau MINTEA DIGITALA: cum se incearca "schimbarea la fata" a invatamantului romanesc si EDUCAREA INTRU NOUA ERA DIGITALA A COPIILOR INCA DE LA GRADINITA!
  15. Pingback: "NOUA REPUBLICA" = noua diversiune cu pretentie de "alternativa", pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor "ANTI-SISTEM"
  16. Pingback: “Alianta de Centru Dreapta” – MASCOTELE ELITIST-”CRESTINE” ALE LUI BASESCU (MRU, Neamtu, Papahagi) in cardasie ipocrita cu vechea garda portocalie si lafaindu-se in direct in haznaua diversionista OTV-DDD (video) - Razboi în
  17. Pingback: Alianta Familiilor din Romania, antrenata in propaganda neoprotestanta pro-ARD? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: ALEGERILE DIN 9 DECEMBRIE. Sa mai votam? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare