AU CUVANTUL PARINTII (3) – PR. TUDOR CIOCAN despre “sistem” si lupta adevarata si nespectaculoasa ceruta de Evanghelie

23-08-2010 4 minute Sublinieri

Observ că unii fraţi au obsesia sistemului de care trebuie să se rupă; parcă s-ar crede în “Matrix”... Ori, prin chiar modul obsesiv cum se raportează la sistem, ei sunt dependenţi de sistemul cu care se luptă. Altfel spus, ceea ce este foarte grav, după părerea mea, au transformat sistemul într-un scop al vieţii, într-un fel interiorizându-l (căci se gândesc mereu la el). Cred că sunt, în felul lor stăpâniţi de sistem, în loc să încerce să devină temple ale Duhului Sfânt.

Rostul vieţii noastre trebuie să fie Hristos. Nu sistemul este cel care mă împiedică însă, în cele din urmă, să-L descopăr pe Domnul aşa cum este, ci neputinţele şi păcatele mele. Bineînţeles că sistemul are şi el rolul lui malefic, în sensul că stimulează aceste păcate şi neputinţe, şi încearcă să inverseze binele şi răul. Dar, omul fiind chip al lui Dumnezeu, chiar dacă profund desfigurat, este cel care are ultima decizie, în alegerile pe care le face. De aceea cred că nouă ni se cuvine a fi “stăpâniţi” neîncetat de dragostea pentru Hristos, după cum spune Sf. Ap. Pavel: Ce ne va despărţi pe noi de Domnul? Nici stăpâniile, nici începătoriile, nici îngerii din ceruri, nici viaţa, nici moartea nimic nu ne va putea rupe pe noi de dragostea Domnului (citatul e aproximativ, dar îl găsim prin epistola de la Romani).

Pe de altă parte, ca să nu se lase prins în acest fel de raportare la sistem, Domnul Însuşi ne-a îndemnat să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ceea ce e a lui Dumnezeu. În felul acesta, rămâne deschisă posibilitatea mântuirii trăind şi într-o oarecare relaţionare cu Cezarul, adică cu sistemul, atâta vreme cât sistemul nu încearcă să ia locul absolutului în viaţă.

Pe de altă parte, toate discuţiile astea despre sistem nu mi se par ziditoare. Încerc cu adevărat să ajung la Hristos? Atunci se cade ca fiecare clipă să mi-o petrec căutându-L pe Domnul. Esenţa Evangheliei aceasta este: crede în Hristos, trăieşte conform acestei credinţe şi te vei mântui. Crede în Întruparea Domnului şi în învierea Lui, pocăieşte-te în aşteptarea Împărăţiei Cerurilor, primeşte botezul în numele Sfintei Treimi, împărtăşeşte-te cu Trupul şi Sângele Domnului, trăieşte ca vas ales al Duhului Sfânt, fii mădular viu al Bisericii lui Hristos şi vei dobândi viaţa veşnică! Lupta cu sistemul nu este nicidecum parte a mesajului central al Evangheliei! A accentua prea mult această luptă înseamnă în fond a distrage atenţia creştinilor de la Evanghelie spre ceva mai spectaculos dar, care se arată în cele din urmă a fi neroditor, întrucât nu are temelia pe piatra Hristos.

Noi avem a vieţui în Hristos cel mort şi înviat! Spre aceasta trebuie să se concentreze întreaga noastră luptă duhovnicească! Spre a ieşi din starea omului celui vechi şi a deveni omul cel nou, cel în care Hristos vieţuieşte şi Duhul Sfânt Se odihneşte, cel de care Tatăl Se bucură împreună cu îngerii din ceruri! Ce legătură are sistemul cu asta?

Evident că omul cel vechi, sămânţa lui Adam cel căzut, ca orice buruiană creşte de la sine, fără să aibă nevoie de o îngrijire specială. Sistemul chiar favorizează această creştere şi se opune cât poate creşterii celei adevărate, celei săvârşite în şi de către Hristos Domnul. Dar mă întreb: oare poate fi sistemul mai puternic decât porţile iadului? Sigur că nu, iar ceea ce ne mântuieşte pe noi este păstrarea credinţei cea mărturisită de Petru şi binecuvântată de Mântuitorul, în faptul că Iisus nu este Ioan, nici unul dintre prooroci, ci este Hristos, Fiul Dumnezeului Celui viu! Aceasta este calea noastră spre mântuire: a ne identifica sincer şi desăvârşit cu această afirmaţie! Şi în afara de ea nu este mântuire!

Lupta cu sistemul? Foarte interesantă, chiar pasionantă. Remarc însă că ea nu apropie de Hristos, Dumnezeu Fiul Cel mort şi înviat! Adică se poate duce şi dintr-o perspectivă islamică sau iudaică, chiar şi a unei spiritualităţi orientale… Şi atunci ce legătură de fond are ea cu Hristos, Capul Bisericii şi începătorul învierii noastre? E o luptă, în fond, spre în afară, nu spre patimile dinlăuntrul nostru. De unde şi mândria pe care o generează. Până la urmă are la bază o mentalitate occidentală, nicidecum una caracteristică creştinismului ortodox, care fără să le neglijeze pe cele din afară, porneşte întotdeauna de la cele dinăuntru: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi toate celelalte se vor plini vouă.” Lupta cu sistemul transformă în fond această căutare a Împărăţiei în stăpânirea asupra teritoriului Ţării Sfinte. Cine are urechi de auzit să audă!

Să ne luptăm cu răul din afara noastră care ne împiedică să fim aşa cum ne dorim de fapt! Să zdrobim răul acesta şi pe urmă vom putea fi ceea ce dorim să fim! Dar oare este aceasta lupta pe care Domnul o doreşte? Oare l-a încurajat El pe Petru atunci, când acela, din prea multă râvnă şi dintr-o binecuvântată mânie (dar vechi-testamentară, ca să spun aşa…) a scos sabia şi a tăiat urechea slujitorului care făcea parte din ceata celor care veniseră să-L prindă pe Mântuitorul? Nu! Şi ştim prea bine că aceasta este de fapt atitudinea pe care ar trebui s-o avem ca şi creştini, chiar dacă în anumite împrejurări şi eroii pot deveni sfinţi. Dar sfinţii cei mari ai Bisericii – şi mă refer aici la cei dintre ostaşi din antichitate, la Gheorghe, purtătorul de biruinţă, la Dimitrie, izvorâtorul de mir, la Mina, grabnic ajutătorul, dar şi la nenumărate alte exemple, au murit ca mucenici, nu s-au săvârşit pe câmpul de luptă. Nu vreau aici să pun la îndoială sfinţenia binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar se cuvine să păstrăm limpede distincţia între mucenic şi erou, căci altfel vom ajunge să facem din djihad un ideal al spiritualităţii creştine…

Revin; este mult mai uşor să ducem (sau cel mai adesea să ne închipuim că o facem) lupta cu sistemul şi să credem că în felul acesta bineplăcem Domnului şi suntem în duhul Părinţilor noştri şi al Bisericii dintotdeauna. Dar, lupta cea adevărată, singura încununată de Domnul, „lupta cea bună” a sfântului Pavel, este cea cu propriile neputinţe, cea care caută să ajungă la pocăinţa sinceră şi la lacrimile curăţitoare, cea care smereşte şi nu zămisleşte nici un pic de mândrie în cel care o poartă. Este o luptă adesea penibilă şi total nespectaculoasă, pentru că se duce cu mizeria care s-a sălăşluit prea adânc în sufletul meu; cu starea de nimicnicie în care mă aflu, pe care mi-e ruşine s-o recunosc sincer, căci ar însemna să-mi recunosc cu adevărat urâţenia adâncă şi noroiul în care mă complac. Prin aceasta însă şi doar prin ea ne putem alipi de Domnul şi împlinindu-ne rostul în lumea aceasta.

Armaghedonul va fi, la un moment dat, nu este nici urmă de îndoială. Cel Care va conduce însă lupta finală, cea cu Antihristul stăpânitorul mincinos al lumii acesteia, va fi Domnul. Ferice de cei care atunci vor fi alipiţi prin despătimire şi prin dragoste sinceră de Hristos! Aceia vor fi cei care se vor mântui, iar nu cei care acum îşi închipuie că sunt mari eroi, dar care se complac acum în adânci şi prea subţiri patimi!

Dumnezeu să ne ajute să ne trăim viaţa astfel încât să-i bineplăcem Lui, ca voia noastră cea mai adâncă prin harul Lui să se transfigureze desăvârşit şi să devină voia Lui cea preasfântă, atotînţeleaptă şi atotbună!

Pr. Tudor Ciocan,

Spitalul de ortopedie „Foişorul de Foc”, Bucureşti


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “AU CUVANTUL PARINTII (3) – PR. TUDOR CIOCAN despre “sistem” si lupta adevarata si nespectaculoasa ceruta de Evanghelie

  1. excelent-surprinde esenta lucrurilor,in spirit evanghelic

  2. Din ce in ce mai bine: cele 3 postari din categoria “Au cuvantul .. (cititorii/parintii)” mi-au lamurit multe detalii despre “lupta cu sistemul”.

    As mai avea o rugaminte – in completare poate cineva sa faca o analiza a ideilor care sunt prezentate de saccsiv in “Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”?
    Ideea e ca la un moment dat nu mai stii ce e real si ce e fals.

  3. La nivelul tehnologic care exista acuma, la drept vorbind, antihristul nu ar avea nevoie de cipuri si implanturi ca sa isi impuna dictatura lui pe deplin. Caci prin sateliti ei pot urmari un om oarecare 24 de ore din 24, pot sa ii citeasca un timbru din mana lui, ii pot masura cu exactitate temperatura corpului permanent – deci o urmarire totala, iar cu ajutorul nanotehnologiei ar putea fi instalati peste tot senzori care sa scaneze activitatea creierului tuturor oamenilor de pe planeta. Ei pot face asta chiar si acuma si fara sa stim noi, si fara sa aiba nevoie de acceptul nostru. Atunci oare pecetea aia finala 666 nu cumva, la limita, ar putea fi (ipotetic vorbind), chiar si fara nici un cip, ci doar cu un semn de recunoastere a antihristului, un semn asa cum este crucea pentru noi – si toti purtam cruci la gat, deci un insemn religios, dar pe dos?

    Apoi efectele asupra organismului nostru, de periclitare a sanatatii sau de generare a unor reactii pacatoase – nervozitate, halucinatii, necuratie etc., le-ar putea genera si de la distanta, fara sa aiba deloc nevoie de nici un implant. Atunci tot taraboiul exagerat cu cipurile nu ar fi exclus sa fi doar o diversiune, o smecherie americaneasca. Americanii si-au distrus singuri turnurile alea de la 11 septembrie, ca sa poata acuza islamismul de terorism – au urmat razboaie antiteroriste, care insa au avut scopuri asunse. Ar putea fi o diversiune impotriva crestinilor : prin faptul ca noi ne vom opune actelor cu cip, se poate ca masonii,s a zicem, sa acuze pe crestini ca din cauza lor nu se poate lupta cu terorismul. In consecinta, crestinii, respingand actele, nu ma refer la implanturi care oricum sunt nocive si nu pot fi primite, vor cadea drept fanatici si teroristi. Si astfel prigonirea lor ar aparea ca fiind justificata intregii lumi.

    Daca taraboiul impotrivirii la acte ar depasi limitele firescului crestin ( ce si vedem ca fac unii ce talibanizeaza biserica in mod gresit, necuminte ) , atunci ei ne pot acuza – pe buna dreptate de fanatism. Atunci ma intreb daca nu cumva taraboiul asta al luptei cu cipul, nu este exact ce vor masonii de la noi. Oare nu e si asta o cheita ce va deschide poarta instaurarii NWO ?

    Insusi faptul ca cei ce indeamna la respingere in masa a actelor au urmatoarele semne de pierdere a harului :
    – repeta obsesiv cuvantul ” refuzati refuzati ” si nu pun deloc accentul pe lupta duhovniceasca, dreapta socoteala, rugaciune, post etc,
    – ei insisi se roaga putin sa chiar deloc

    arata faptul ca respingerea in masa a actelor nu e voia Domnului. Poate Dumnezeu vrea ca unii sa respinga actele, si s-o faca oarecum fara sa atraga atentia asupra lor. Niciodata cei ce se duceau la mucenicie sau pustie – din voia lui Dumnezeu, nu atrageau atentia asupra lor insile, pentru ca gandul lor era la Dumnezeu. Si asta si este lucrarea harului in om : cand omul nu atrage atentia asupra lucrurilor, fie ele virtuti, sisteme sau har parut, sau asupra lui insusi, ci in deplina liniste si libertate launtrica are mintea la Dumnezeu, dar nu-i sileste deloc pe cei din jur sa faca ca el. Harul niciodata nu atrage magnetic, ci este perfect linistit si da libertate deplina tuturor. Harul niciodata nu ispiteste, ci intotdeauna este in deplin acord cu inima duhovniceasca, cu rugaciunea si celelalte virtuti. Pe cand blogurile antisistem nu duc deloc mintea spre Dumnezeu, ci atrag ca niste magneti privirea tuturor in ciuda indemnului inimii, ca o ispitire, si sunt in dezacord cu rugaciunea si viata duhovniceasca. Rezultatul este ce vedem : imprastierea mintii, deznadejde, frica, marire de sine, trufie, trambitare de sine, mandrie, slava desarta, adica patimi subtiri.

    Ortodoxie = dreapta slavire de Dumnezeu, nu grija excesiva de ce fac masonii. Si daca in straduinta noastra de a dibui vicleniile sistemului ni s-a imprastiat mintea de la rugaciune, inseamna ca am fost pacaliti de sistem si in primul rand de diavol, al carui prim tel este sa ne slabeasca de la aducerea aminte de Dumnezeu. Solutia este sa constientizam ca fara multa rugaciune nu vom fi in stare sa dibuim vicleniile sistemului si ale diavolului in primul rand si sa intelegem voia Domnului.
    Sa ne aducem aminte ca sf Pavel a zis ca lupta noastra nu cu carnea sau sangele ( sau sistemele ) ci cu ingerii cazuti din vazduh.

  4. @Sorin: exactly, my dear Watson. (nu sunt ironic insa mi se paru o replica potrivita in context).

    Chiar ma intrebam cand o sa sesizeze cineva aspectul acesta pentru ca, intr-un fel, e la mintea cocosului.

    Nu ai de unde sa stii, aci iti intalnesti iara neputinta si constientizezi ca oricat ai sti despre elite, ordini si noi ordini, de fapt, nimic nu e cert, iluzia se poate ascunde oriunde si lucrurile se pot rasturna de la o zi la alta.

    Si astfel, descoperi ca, pus in fata realitatii crude si tenebroase, NU STII NIMIC.
    Cu atat mai amuzanta replica fratelui Saccsiv catre Pustnicului Digital, intr-un oarecare comentariu spunandu-i ca el e toba in ceea ce priveste cunoasterea “sistemului”. Ani la rand l-o studiat. Insa sunt multe articole in care pana si Saccsiv, cu toata stiinta lui, era in impas si comentariul lui se rezuma la ceva de genul: poate e asa, poate e invers, poate ii altfel. Da’ oricum ar fi, e de rau.

    Numa’ ca asta cu “e de rau” o poate spune orice crestin cat de cat induhovnicit. Pluteste in aer, daca ma pot exprima asa.

    Solutia? Aceeasi. Cauta Adevarul si Adevarul te va apara.

  5. Alin-7:

    Dar pe asta ai vazut-o?

    “Adica, cu toate ca demult de pe blogul meu se informeaza o multime de alte site-uri, forumuri, crestini ce scriu in reviste sau tin conferinte sau foarte multi cititori, totusi, eu am nevoie sa-mi dea Danion informatii despre cipuri, profetii, SISTEM. Tare … Nu ca Danion nu cunoaste destule despre SISTEM, dar totusi, multumita bunului Dumnezeu, blogul meu este o enciclopedie in materie de subiecte legate de ELITE si NOUA ORDINE MONDIALA si nu e nevoie sa-mi dea el informatii“.

    Mi-a adus aminte de vorba ironizata de Steinhardt, a unui oarecare cardinal: “In materie de smerenie, desfid pe oricine!” Sau de: “Multumesc lui Dumnezeu, nu sunt mandru!” Sau, mai jos, un pic, “Eu nu ma laud, dar zic…” 🙂

  6. @gand: am vazut-o si nu ma mira.
    Ispita aia e in fiecare dintre noi. Pana cand vine incercarea, le cam stim pe toate. Cand insa vine valul peste noi, ne pierdem cu totul.
    Problema e cand lasam boala sa devie cronica, cand mandria devine patima. Ca duce la orbire…

    Ferice de cei ce mai au insa puterea sa strige “Doamne, miluieste!”. Aci e toata intelepciunea.

  7. Si sa mai lamurim inca o chestiune, nu de alta, dar ca sa mai taiem din elanurile unor zvoneri si raspandaci de meserie:

    http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/20/grav-blogul-%e2%80%9epustnicul-digital%e2%80%9d-indeamna-sa-nu-participati-la-dezbaterea-despre-cartea-electronica-de-identitate/#comment-45962

    Parintele Mihail said, on august 23, 2010 at 5:24 am

    În măsura timpului, eu îi mai sfătuiesc pe băieții de la RăzbointruCuvânt, nu le sunt duhovnic, ci uneori sfetnic. Linia lor este una echilibrată, ortodoxă, punând accent pe trezvie și pocăință – cel mai important demers pe care-l poate face omul aici pentru dobândirea Împărăției lui Dumnezeu. Este adevărat, sunt plini de râvnă, uneori se și aprind, dar sunt sinceri. Apoi, problemele comentate pe site-uri nu sunt cu o singură soluție (omenească și aia), au multe nuanțe, de aceea, când sunt ridicate probleme de viață și de moarte, când este în joc și libertatea și demnitatea cuiva, cel mai bine este ca acela să-și întrebe duhovnicul, rugându-se Domnului Hristos ca să-i dea răspunsul cel bun.

    Sper ca toți creștinii ortodocși să nu se despartă de Biserică, înfierați de alarmismul unora și de laxismul altora, general vorbind. Pocăința și unirea cu Mântuitorul Hristos nu le dobândim decât în Biserică, în orice vreme și lor, sub orice regim social-politic, în ascultare de Dumnezeu și răbdare, nu în răzvrătire și bravare. Biserica nu va fi biruită de nici o poartă a iadului, de nici un păcat și de nici o dictatură. Hristos e Capul și Mirele ei și e și Împăratul Cerului și al pământului. Dumnezeu cel Milostiv și Iubitor de oameni să ne dea minte înțeleaptă și inimă bună să facem voia Lui cea sfântă și sfințitoare!

  8. Cel rau, ucigasul de oameni, “conspira” ca sa zic asa, impotriva omului, inca de cand a oferit marul Evei si o face pana in ziua de azi prin tot felul de mijloace. Aceasta-i singura “conspiratie” de care trebuie sa stie tot crestinul si singura de care ne invata si Biserica. Nu-i rau sa stii cate ceva despre vicleniile sistemului (cum zicea cineva mai sus) insa e pierdere de vreme sa faci din asta o prioritate cand mult mai de folos este sa ne folosim timpul pentru dobandirea merindelor duhovnicesti. Omul induhovnicit nu are nevoie de enciclopedii ca sa inteleaga sistemul.

  9. Sa traiti, parinte!

    Extraordinar de clar, frumos si echilibrat mesaj.
    Un exemplu exceptional in care cuvantul evanghelic lumineaza lumea noastra intunecata de azi..in care numai stim decat de Matrix si iesirea din matrice.

    Pina si gandirea noastra a ajuns un fel de matrice…cam stramta si repetitiva.

    Unde sa iesim fratilor? In intuneric?
    Sa umblam in adevar si in lumina si totul va fi foarte clar in jurul nostru.
    Sa facem lumina in inimile noastre cerand ajutor de la Domnul nostru Iisus Hristos si de la Maicuta Lui.

  10. va amintiti un fariseu, unul Saul…ca cei de azi poate, pornit spre prigoana. Intelept, instruit, adancit in Scriptura Veche…urator al crestinilor si cu putere multa spre a-i aduce legati la judecata..nu?

    `la Dumnezeu nimic nu e cu neputinta` si alaturi, poate pentru multi, cei mai multi dintre noi ` mergi la casa ta si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu`

  11. Un videoclip cu Parintele Arsenie Papacioc, vorbind despre nr. 666

    http://www.youtube.com/watch?v=Bx3x0J9JFJA

    iubiti si iertati!!!

  12. Calugarii nu trateaza problemele legate de casatorie ale mirenilor, iar in masura in care ei s-au lepadat cu totul de cele materiale prin votul saraciei ( lucru putin valabil in ziua de azi, poate doar la pustnici ) nu le mai sta bine nici sa discute cu mirenii despre cele materiale ( de ex averi, pamanturi ) si problemele legate de acestea. Astfel de oameni e normal si de la sine inteles sa nu discute despre problemele mirenilor ce vor lua acte cu cip, precum si par Iustin a zis. Oare saccsiv se incadeaza in categoria de care spunea par Iustin ? Nu. Dar pentru ca el nu isi ia acte cu cip ar fi bine daca ar pune ca un motto acolo pe blog : pe blogul asta nu se trateaza problemele celor ce vor sa isi ia acte cu cip, acestia sa caute in alta parte. Daca ar face astfel ar intelege toti cititorii lui despre ce este vorba. Ar fi mai corect asa.
    Fata de cei ce iau acte cu cip trebuie sa ne raportam ca fata de cei cu patima fumatului : nu trebuie exclusi de la spovedanie ci trebuie trimisi la duhovnici.

    Insa blogul saccsiv, pe care il admir ca este impotriva cipurilor si a masoneriei – slava Domnului ca exista si acest blog, datorita faptului ca nu vorbeste decat despre aceste doua subiecte, consider ca este un blog ce se adreseaza numai ortodocsilor care se roaga f putin si care habar nu au despre rugaciunea inimii, sau care cel mult o spun f putin sau o cunosc f putin, dar si neortodocsilor – intr-un cuvant acelora care aspira doar la a rezista antihristului, insa nu e sigur ca vor gasi arma adevarata cu care se va putea rezista adica rugaciunea. Deci este un blog care nu prea merge cu rugaciunea inimii. Este un blog superficial, putin ortodox, si f insuficient pentru a ne invata cum sa putem rezista antihristului, nu te supara saccsiv. Nu spun acestea ca sa deznadajduiesc pe cineva, caci pentru toti exista speranta mantuirii.
    Ori par Iustin spunea tocmai contrariul : ca in vremea noastra mirenii insisi au asa de mare nevoie de a invata tainele rugaciunii inimii, ca ar trebui chiar si pustnicii sa iasa din pustii ca sa ii invete pe toti aceasta rugaciune. Si spunea par Iustin ca fara aceasta rugaciune nimeni nu va putea birui inselaciunile lui antihrist, nimeni nu se va putea mantui, oricat de multe informatii va avea despre cipuri si masonerie, oricat de mult va analiza sistemul ( chiar de il va analiza pana ii va veni greata nu odata ci de mii de ori si tot nu va intelege nimic ci doar i se va parea ca avanseaza in intelegere ). Caci lucrarea antihristului nu este numai pe planul material al cipului, ci in primul rand pe plan spiritual, prin vrajitorie, inmultirea pacatelor, naluciri si imprastiere a mintii, false minuni si vedenii dracesti camuflate in ozn-uri sau ingeri si sfinti ( nu i-am auzit pana acuma pe luptatorii anti-cip sa vorbeasca despre gasirea unei solutii pentru a putea sta impotriva vrajitoriei, nalucirilor, falselor minuni si vedenii si altor manifestari ale puterilor satanice – Doamne miluieste ). Si stim ca antihristul prin tehnologia lui va face si …. vraji !!! O spun sf parinti. El va reusi sa gaseasca o fuziune nu numai intre creier si computere, ci si intre computere si demoni. Caci realizand prima fuziune, computerele sau cipurile, vor ajunge sa functioneze ca niste creiere – in fuziune cu creierele umane, si astfel va deveni posibila si a doua fuziune. Deci demonii isi vor putea manifesta toata puterea lor prin oamenii implantati, mai mult decat si-o manifestau prin cei mai mari vrajitori. Deci vom avea o lume plina de mari ( poate si unii mai mici 🙂 ) vrajitori ( toti cei implantati vor fi probabil folositi de puterile demonice ), si atunci sa te tii !!! Puteri si naluciri precum mersul pe nori, invierea mortilor, statul in foc sau in adancul marii timp indelungat, prefacerea pietrelor in paine, vor fi la indemana oricui, sau mai bine zis la indemana demonilor ce vor stapani si lucra deplin in cei implantati. Stai tu atunci impotriva unor astfel de puteri demonice, vraji si false minuni si vedenii fara rugaciunea lui Iisus ! Si te vei face praf. Iadul intreg, toata puterea satanica se va dezlantui pe tot pamantul, si fara rugaciunea aceasta nu vei putea sa rezisti. Iar noi ne clatinam la cea mai mica adiere de vant ( de cand a aparut internetul in casa noastra toti ne rugam mai putin ca inainte – putin spus ), ba ne mai si batem cu pumnul in piept ca nu ne clatinam si suntem mari si tari – pe internet. Nu vedem cata orbire ne stapaneste ? Ce vom face atunci cand se va umple lumea asta de mari vrajitori si vom fi inconjurati de ei, si toata puterea satanei se va napusti asupra noastra pe toate caile, prin apa, pamant, foc, unde electromagnetice, patimi insistente, ganduri si naluciri dracesti, toata viclenia gandita a diavolului ? Cum vom rezista fara sa cunoastem puterea rugaciunii lui Iisus ?

    Trebuie spus categoric ca impotriva acestor inselatorii nu se poate sta decat prin rugaciunea lui Iisus. Cine nu va invata aceasta rugaciune cat mai in profunzime degeaba strange informatii despre cipuri, ca nu va putea sta impotriva antihristului, ci deja e inselat – in primul rand prin imprastierea mintii apoi prin faptul ca il subestimeaza f mult pe antihrist. Daca reducem lucrarea antihristului doar la cipuri suntem prea naivi. Latura cea mai periculoasa a acestei lucrari e de departe cea spirituala : vrajile, nalucirile, falsele minuni si vedenii.
    Cred ca toti trebuie sa invatam aceasta rugaciune a inimii, ori prin duhovnici daca ii gasim, ori singuri. E vital. De aceea as zice ca si pe bloguri ar trebui sa se invete oamenii despre rugaciunea inimii, sau macar sa discute cat mai mult despre ea, si Dumnezeu ne-o va da. Alta cale nu vad.
    Repet : nu spun acestea ca sa deznadajduiesc pe cineva, caci pentru toti exista speranta mantuirii, insa pentru unii s-ar putea sa fie plina de greutati, iar unele greutati s-ar putea sa fie nesuportabil de grele. Cine are urechi de auzit sa auda.
    De fapt ca sa nu mai fiu partinitor, nu numai saccsiv nu constientizeaza cu adevarat amploarea lucrarii antihristice si nevoia de rugaciunea lui Iisus, ci noi toti facem la fel, eu in primul rand – iarta-ma Doamne, si Doamne iarta-mi partinirea. Cu totii suntem nepregatiti de a infrunta valul ce va veni, cu totii trebuie sa invatam sa ne rugam cat mai mult si mai in Duh si Adevar.

  13. Pingback: Scurt ghid de rezistenţă spirituală în faţa Noii Ordini Mondiale « Lumea dupa Eufrosin
  14. Pingback: Război întru Cuvânt » SOLUTIA “DELTA FORCE”? Vremurile de restriste – intre tehnici de supravietuire si metode de despatimire
  15. Pingback: Război întru Cuvânt » Scurta omilie recenta a avvei Moise Aghioritul. CHEMARE LA TREZVIE SI ECHILIBRU
  16. Pingback: Război întru Cuvânt » HARUL DUHULUI SFANT – SINGURA ARMA A CREDINCIOSILOR in fata lui Antihrist si a inaintemergatorilor lui
  17. Pingback: ghid de rezistenţă spirituală în faţa Noii Ordini Mondiale | Santinela ortodoxa blog
  18. Pingback: IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE APOCALIPSA, vanzarea fratilor, rabdare si “profetii improvizati, cu pofta de publicitate” de pe internet (audio) -
  19. Pingback: SFANTUL TEODOR STRATILAT: INTRE CREDINTA IN ASCUNS SI MUCENICIE. Raspunsuri si pentru cei de astazi -
  20. Pingback: Ce ne spune INVATATURA ORTODOXA A SFINTILOR PARINTI despre mucenicie si ispitirea lui Dumnezeu (II) -
  21. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…” -
  22. Pingback: In actualitate: PRIMITIVUL “MISTIC”, “VEDETA” DUHOVNICEASCA, “MINUNISTUL”, DREPTUL MANDRU, SARLATANUL RELIGIOS (II) -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare