Uniunea Europeana, la brat cu liderii religiilor, cu ateii si masonii/ “TERORISMUL” – CATALIZATOR PENTRU INTEGRAREA EUROPEANA SI PENTRU LEVIATHANUL SECURISTIC MONDIAL/ Isarescu ne “ameninta” cu conflicte sociale si se scuza pentru cinism/ S-A DAT SEMNALUL MARII RETRAGERI BANCARE DIN ROMANIA?/ Efectul Madalina Manole si apologetii sinuciderii….(Stiri 19-21 iulie 2010)

21-07-2010 18 minute Sublinieri

Uniunea Europeana va organiza la Bruxelles un summit al ateilor si al francmasonilor in aceasta toamna, informeaza Euobserver.com. Scopul acestui summit este realizarea unui dialog politic in paralel cu summitul anual tinut cu liderii religiosi din Europa. La inceputul acestei saptamani presedintii Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului European s-au intalnit cu 24 de episcopi, rabini si lideri din partea comunitatilor hindu si sick.Acest dialog anual are loc incepand din 2005 si pentru prima data este obligatoriu in acest an conform articolului 17 din Tratatul de la Lisabona.(!!!, n. n.)

Insa din cauza presiunilor Belgiei (unde miscarile seculare si atee sunt tratate la fel cu religiile) Uniunea Europeana a fost silita sa organizeze si un summit al ateilor, care este programat pentru 15 octombrie. Ceea ce a iritat gruparile atee a fost faptul ca acest summit va cuprinde sub titulatura de “grupari nereligioase” si pe francmasoni. David Pollock, presedintele Federatiei Umaniste Europene a declarat: “Cred ca este mai degraba ciudat. Unele din Marile Loji sunt seculare si sprijina separarea bisericii de stat, insa in acelasi timp pastreaza tot felul de mituri cum ar fi Marele Arhitect al Universului. Imaginea lor publica este ca se ocupa de activitati caritabile, si intr-adevar se implica in astfel de actiuni, insa exista si ritualuri care implica legarea la ochi a candidatilor si rularea pantalonilor. Un fel de jocuri pentru baietei”.

David Pollock a declarat pentru Euobserver.com ca umanistii s-au opus includerii “clauzei religioase” in primul Tratat Constitutional al UE si mai apoi in Tratatul de la Lisabona, afirmand ca nimeni nu are dreptul la un summit special mai mult decat orice alt tip de organizatie si toti trebuie sa astepte la rand pentru a vorbi comisarilor UE, ca oricare alta organizatie neguvernamentala, deoarece asta sunt bisericile. “Insa din pacate am pierdut batalia, si astfel, cu summitul ateilor cel putin suntem tratati egal, desi as fi vrut mai degraba sa fim alaturi de biserici. Insa am fost pusi laolalta cu francmasonii”, a mai declarat David Pollock.

Comisia Europeană doreşte să amelioreze cooperarea cu statele membre în ce priveşte combaterea terorismului, pentru a menţine trează vigilenţa autorităţilor naţionale şi în perioadele de calm. (…) „Ca mulţi alţi factori politici, a reacţionat şi UE până în prezent doar la incidente concrete. Sigur că, imediat după un atentat, atenţia presei este imensă, oamenii sunt înspăimântaţi şi aşteaptă ca politicienii să reacţioneze prompt. Multe dintre măsurile adoptate în aceste împrejurări se dovedesc, însă, ulterior, mai puţin eficiente decât păreau la prima vedere. De aceea trebuie să acţionăm la scară globală şi pe termen lung. Trebuie să împiedicăm, să protejăm, să urmărim şi să răspundem ameninţărilor”, a explicat comisarul european Cecilia Malmström. Imediat după atentatele devastatoare de la Madrid şi Londra, statele membre ale UE şi-au intensificat rapid cooperarea. Terorismul devenise un catalizator real al procesului de integrare europeană. A fost intensificat schimbul de date între instanţele de urmărire penală şi s-a introdus mandatul de arestare european. În ciuda protestelor activiştilor pentru protecţia datelor, necesitatea schimbului de informaţii între statele membre nu a fost niciodată pusă la îndoială. Viitoarea strategie de combatere a terorismului se va concentra pe prevenţie, asigură Malmström: Va trebui să sprijinim mai ales capacitatea societăţilor de a înfrâna procesele de radicalizare, să blocăm resursele de finanţare ale terorismului, să asigurăm securitatea în sectorul transportului public şi să elaborăm o capacitate de reacţie în situaţii de criză”. Aceste obiective nu pot fi atinse decât prin intensificarea suplimentară a cooperării interstatale la nivel european. Comisia Europeană se teme că sentimentul ameninţării se estompează cu timpul şi că presiunea de a acţiona în comun ar putea dispărea.

  • EvZ:

Războiul contra terorismului a costat SUA 1 trilion de dolari

Top Secret America: Leviatanul de la Washington a “scăpat de sub control”. Cum s-a ajuns la SC Securitate Naţională SA

La nouă ani distanţă de la atentatele care au curmat aproape trei mii de vieţi la New York, cotidianul The Washington Post a descoperit o lume înfricoşătoare, apărută ca reacţie la ameninţarea teroristă şi ajunsă, în prezent, la proporţiile unui fenomen monstruos. După atacurile teroriste din septembrie 2001 care au subliniat slăbiciunile comunităţii de informaţii americane, SUA şi-au extins masiv structura serviciilor secrete, transformând o ţară-model pentru libertatea de expresie şi circulaţie într-un buncăr al democraţiei. Ar putea fi o geografie alternativă a Statelor Unite ale Americii. O realitate super-secretă, ţinută departe de ochii publicului, desfăşurată doar pe hărţile ascunse grijuliu în sediile guvernamentale de la Washington. 1271 de organizaţii şi alte 1931 de companii private sunt implicate, în prezent, în programe conexe necesităţilor informaţionale şi de securitate naţională ale SUA. 10.000 de locaţii pe teritoriul american găzduiesc astfel de instituţii. Activitatea lor, resursele lor, eficienţa lor – sunt doar variabile într-un proces aproape imposibil de controlat.

Nici măcar la centru nimeni nu mai ştie cu exactitate cine anume lucrează pentru protejarea secretelor de stat ale Casei Albe. În Washington, după septembrie 2001, s-a autorizat construirea a 33 de clădiri în care îşi desfăşoară activitatea organisme asociate serviciilor secrete. Peste 850.000 de americani deţin certificate de securitate, în baza cărora li se permite accesul la informaţii clasificate. 850.000 de americani care sunt scanaţi dimineaţă de dimineaţă atunci când ajung la birou, trecând, dincolo de dispozitive electromagnetice, în încăperi complet securizate. Cine sunt oamenii aceştia, pentru cine anume lucrează şi care sunt costurile publice ale prezenţei lor în aparatul de securitate american – un serial documentat aproape 24 de luni de reporterii Washington Post încearcă să răspundă, în trei episoade, acestor întrebări.

“Mai mult e mai bine”

Concluzia, prezentată în avans de jurnaliştii americani, este că programele de securitate ale SUA au atins asemenea dimensiuni încât eficienţa lor nu mai poate fi cuantificată. Oferind exemplele masacrului de la Fort Hood din noiembrie 2009 şi ale atentatului ratat pe ruta aeriană Amsterdam-Detroit, Washington Post subliniază incapacitatea sistemului de a procesa corect cantitatea enormă de informaţii pe care o are la dispoziţie.  Deşi, după septembrie 2001, filosofia de lucru a serviciilor secrete americane s-a pliat pe argumentul “mai mult e mai bine”, rateurile recente, plus cifrele documentate de cotidianul din Washington, indică faptul că lucrurile s-au dezvoltat până în punctul în care trierea eficientă a avertizărilor legate de securitatea naţională a ajuns imposibilă. De cealaltă parte, oficialii americani se apară în fata demonstraţiei jurnalistice, argumentând că “nu am mai avut un antentat major după 11 septembrie”.

CIFRELE

O realitate paralelă

• Aproape un sfert dintre cei 850.000 de americani cu acces la informaţii clasificate lucrează, de fapt, pentru firme private, implicate în ultimii ani în “afacerile” adiacente nevoilor de securitate naţională ale SUA.

51 de organizaţii federale lucrează în 15 oraşe americane pentru a deconspira traseele financiare ale reţelelor teroriste.

50.000 de rapoarte secrete ies anual din laboratoarele de analiză ale serviciilor de informaţii americane, un volum atât de mare încât multe sfârşesc, pur şi simplu, ca maculatură.

• În Departamentul Apărării de la Washington, acolo unde 70% dintre programele de securitate îşi trimit rapoartele finale, doar câteva persoane, cunoscute ca “super user-i”, cunosc magnitudinea activităţilor desfăşurate.

• 75 de miliarde de dolari a fost, în 2009, bugetul comunităţii de informaţii americane. Comparativ, cifra este de două ori şi jumătate mai mare decât cea anunţată în 2001.

• Agenţia de contrainformaţii militare a Pentagonului dispune astăzi de 16.500 de angajaţi. În 2002, erau doar 7500.

• Zilnic, Agenţia Naţională de Securitate din SUA incerceptează 1.7 miliarde de emailuri, apeluri telefonice şi alte mijloace de comunicare, sortându-le în şaptezeci de baze de date diferite.

• Opt dintre cei 22 de agenţi CIA ucişi, din 2001 până în prezent, în acţiuni secrete antiteroriste nici măcar nu erau pe statele de plată ale agenţiei de informaţii americane. Erau privaţi, lucrând pentru firme private, angrenate în mecanismul imens pus pe picioare de Washington după atentatele teroriste de acum nouă ani.

UN SERIAL MARCA “WASHINGTON POST”

“Top Secret America” este un proiect jurnalistic al cotidianului The Washington Post care încearcă să elucideze condiţiile în care s-au dezvoltat serviciile de securitate americane după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.  Documentat vreme de aproape doi ani de zile, serialul a intrat, încă din faza strângerii informaţiilor, în coliziune cu interesele oficialilor guvernamentali de la Washington, care au indicat că întreg proiectul ar putea reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale.  Reporterii Dana Priest şi William M. Arkin au derulat sute de interviuri cu persoane implicate în programele de informaţii ale SUA, descoperind contururile unui organism devenit aproape incontrolabil: nimeni nu ştie, cu precizie, resursa umană şi financiară implicată în protejarea intereselor de stat americane.

Nota noastra: Stranie aceasta campanie pe care Washington Post a declansat-o impotriva isteriei voluntare si programate a guvernului american, isterie care a dus la limitarea libertatilor civile si la construirea unei logistici de supraveghere fara precedent in SUA (ceea ce a dat tonul si pentru restul lumii). Stranie, deoarece nu era foarte previzibila, avand in vedere ca dictonul care spunea ca securitatea primeaza in fata libertatii era deja o dogma…

Doua observatii am avea de facut referitor la posibilele implicatii ale acestei anchete jurnalistice:

1. prin expunerea detaliata a agentiilor, companiilor, locatiilor si operatiunilor secrete se realizeaza vulnerabilizarea SUA. Discutia s-ar fi putut face si altfel, fara sa fie facute publice atatea amanunte, ci mergandu-se la esential, anume faptul ca e periculos sa lasi guvernul sa limiteze libertati in numele securitatii si folosindu-se de pretextul luptei contra terorismului. S-a mers insa prea departe, parca, aici, cu dezvaluirile.Daca in acest moment vor avea loc incidente (mai mult sau mai putin) teroriste, contra-reactia va fi una pe masura: v-ati convins acum ca nu se poate decat limitand libertatea? Pe de alta parte, unele oficialitati au declarat deja (dar doar declarat!, nu si stipulat intr-un document oficial) ca un astfel de demers contravine sigurantei nationale SUA. Intr-adevar, o alta consecinta a unor posibile incidente teroriste ar fi limitarea drastica a principiului libertatii de exprimare…

2. a doua consecinta ar putea fi realizarea unei jonctiuni intre internet si serviciile secrete. Acum operatiunile secrete sunt pe net – lumea virtuala e atat de intruziva incat ea inglobeaza serviciile secrete clasice si nu invers.

Faptul ca ancheta e publicata pe internet aduce o serie de facilitati in descoperirea datelor care nu ar fi putut fi speculate intr-o editie tiparita. In editia tiparita nu poti da un search ca sa gasesti tipurile de operatii se crete care se ticluiesc in cartierul tau, asa cum se poate face pe editia online. In acest sens, probabil ca ancheta jurnalistica va marca o etapa esentiala in elaborarea serviciilor secrete pe viitor. Internetul arata ca poate fi o interfata care transparentizeaza absolut totul – inclusiv serviciile secrete. Atunci nu ar fi mai sigur sa se foloseasca chiar aceasta posibilitate de intruziune omniprezenta a internetului si de transparentizare totala pentru a asigura securitatea? Eventual cu niste dispozitive care sa inglobeze totul (oameni si lucruri) in retea?

***

  • Realitatea.net:

Asistentele Spitalului din Târgu Jiu plimbă singurul frigider de la o secţie la alta VEZI VIDEO

40% dintre farmaciile mureşene nu mai eliberează medicamente compensate

Odorizantele de cameră cresc riscul de cancer mamar cu 20%

Medicii avertizează: dietele şi pastilele pentru slăbit conduc la depresie

Top 10 medicamente care devin periculoase pe caniculă

  • EvZ:

Cine poate declara sfârşitul pandemiei de gripă porcină

Vaccinarea cu plasture, alternativa mai puţin dureroasă şi mai eficientă a acelor

Colorantul din sucul galben provoacă alergii

Algocalminul se va elibera doar cu reteta

***

Israelul va instala, în noiembrie, la graniţa cu Fâşia Gaza, noul sistem de apărare antirachetă Iron Dome, în vederea contracarării ameninţării atacurilor cu rachete din Fâşia Gaza şi Liban.

  • Jurnalul:

“Un laborator pervers destinat creării României Mari”

Orban cere căluş pentru presă

***

“Şi toate acestea pot să fie preludiul unui cerc vicios, care se manifestă prin neîncrederea şi reţinerea pieţelor de a finanţa anumite costuri şi, în ultimă instanţă, poate să apară şi evitarea finanţării”, a mai spus Isărescu.

Întâlnire secretă între Isărescu şi bancherii străini. Află aici ce s-a discutat (cat umor involuntar… – n.n.)

Bancherii susţin că grupurile-mamă nu mai au unde să-şi plaseze în mod eficient resursele în România, în lipsa cererii de credite, şi vor să ceară mâine la Bruxelles reducerea expunerii pe piaţa locală. Scăderea lichidităţilor băncilor pe piaţa autohtonă nu va afecta activitatea economică din România întrucât resursele nu sunt utilizate în economie, susţin bancherii.

Nota noastra: Noi credem ca “ei” sunt mult mai cinici decat poate fi vreodata realitatea in sine… Chiar si din modul de rastalmacire a principiilor economiei razbate un mega-tupeu de zile mari. ”Banii adevăraţi nu pică din cer, nici nu apar din tiparniţă aşa cum cred unii”, a spus guvernatorul. Foarte adevarat! ”Doar” o singura problema: tocmai bancile centrale sunt inventia prin care banii adevarati au fost desfiintati si au fost inlocuiti cu fiat money sau bani falsi, adica instrumente financiare aflate sub controlul nu legilor pietei (cum pretind ei) ci al complexului elitist politico-financiaro-bancar! Asadar, nu nevoile societatii constituie problema, asa cum sugereaza onor guvernator, ci ideile si faptele celor care manipuleaza aceste instrumente financiare supra-numite BANI.

Mai departe, citim: “Bogăţia nu se face prin decrete. De 200 de ani cităm din cartea lui Adam Smith despre bogăţia naţiunilor şi, probabil, nici acum nu o înţelegem. Bogăţia se face prin muncă, printr-un efort major al colectivităţii umane, a spus Isărescu. Ei, nu, chiar asa? De 200 de ani s-au facut atat de multe modificari in sistemul economic, incat lumea economica este CU TOTUL ALTCEVA DECAT REALITATEA LA CARE SE RAPORTA ADAM SMITH. Pe vremea lui Adam (Smith) nu existau banci centrale, welfare state, planificare si cincinale dictate de la Bruxelles, taxe si impozite forfetare si multe milioane de lucruri care astazi constituie SISTEMUL. Si care da, exista numai si numai prin decrete. Singurul motiv pentru care se foloseste, asadar, referinta catre Adam Smith este pentru justificarea cinismului autoritatilor atunci cand, dupa ce tot ele au promis prosperitatea, nu doar ca nu o aduc societatii, dar mai si provoaca saracie si crize perpetue. In fine, insasi ineptia referitoare la efortul colectivitatii umane (efort dirijat, cumva?) este cu totul straina de Adam Smith, care nu facea decat sa observe capacitatea spontana pe care o au oamenii de a isi implinii nevoile unul prin altul prin intermediul cooperarii economice si care nu facea elogiul muncii in sine, dusa dobitoceste. Sau, cumva, dlui Isarescu ii suna bine dictonul binecunoscut Arbeit macht frei?!

Nota noastra: Asadar, s-a dat semnalul retragerii marilor banci din Romania? Caci aceasta inseamna reducerea expunerii pe piata locala – retragerea fondurilor si operatiunilor catre tara de origine. Dupa ce si-au facut planul la indatorat populatia autohtona, sub girul binevoitor al BNR, dupa ce au beneficiat de ajutorul substantial al fondurilor FMI pentru care s-a indatorat toata tara, acum bancile sunt libere sa plece din colonie… Sau e o retragere tactica, facuta inainte de un mare faliment local? Sau sa fie vorba de probleme atat de mari la bancile internationale incat au nevoie de restrangerea operatiunilor?

(…) FMI şi Comisia Europeană au întrerupt negocierile cu Ungaria duminică, pentru că nu erau de acord cu măsurile propuse de guvernul condus de Viktor Orban, printre care taxa pe veniturile băncilor sau programul de salvare a debitorilor. De asemenea, Ungaria a refuzat să adopte noi măsuri de austeritate, chiar dacă ţinta de deficit bugetar pentru anul 2010 a fost depăşită cu 20% încă din primul semestru. (…) Ieri, după ce a început panica de pe piaţa financiară, guvernul ungar a păstrat o poziţie fermă, timp de câteva ore.Guvernul ungar nu va introduce noi măsuri de austeritate, considerând că acestea sunt principalul motiv al scăderii economice şi şomajului ridicat, a declarat ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, citat de Bloomberg luni dimineaţă. Până la prânz, acelaşi oficial şi-a nuanţat atitudinea. Guvernul ungar se aşteaptă să ajungă „în cele din urmă” la un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) şi anticipează că discuţiile cu creditorii internaţionali vor fi reluate în luna septembrie, a spus Matolcsy, citat de Reuters. „Discuţiile (din weekend) nu au eşuat, ci am încheiat o etapă a negocierilor. Nu le place taxa asupra băncilor, dar daţi-mi voie să afirm că trebuie să luăm această măsură pentru că astfel va rezulta un nivel sustenabil al deficitului bugetar”, a afirmat el. Matolcsy a adăugat că numai trei dintre cele 27 de state membre UE au un deficit bugetar de sub 3% din PIB. „În Ungaria vom avea în acest an un deficit de 3,8% din PIB, iar pentru anul viitor cifra va fi de sub 3% din PIB, deci vom fi în avangarda, în elita UE”, a arătat ministrul ungar al Economiei.

  • Gandul:

Ungaria, prima ţintă într-o nouă criză financiară

Nici în al cincilea an de reduceri ale cheltuielilor publice, economia ungară nu s-a redresat, cetăţenii sunt tot mai săraci, iar forintul se devalorizează accelerat, rivalizând cu dinarul sârb pentru titlul de cea mai slabă valută din Europa

Tăierea “la sânge” a cheltuilelor publice poate duce la obţinerea unor aprecieri din partea “doctorilor” (UE şi FMI), însă nu poate duce la vindecarea “pacientului” muribund care este economia ungară. În acest fel se poate descrie situaţia în care se află Guvernul ungar, potrivit aprecierilor unor analişti citaţi de către ziarul britanic The Daily Telegraph. În pofida insistenţei creditorilor internaţionali că este nevoie de “măsuri dure”, reticenţa Cabinetului Viktor Orban de a le stabili pare mai justificată decât în cazul altor state. Dacă Grecia nu avea nicio scuză, căci precedentul Guvern a trimis la Bruxelles date false privind deficitul bugetar, Budapesta este deja în al cincilea an de “sinceritate”, respectiv de măsuri de austeritate.

Din toamna lui 2006 – când a ieşit la iveală declaraţia fostului premier socialist Ferencz Gyurcsany “am minţit de dimineaţă până seara” (în privinţa situaţiei economice a ţării) guvernele succedate la Budapesta au tot decis reduceri de cheltuieli. Rezultatul au fost patru ani de prăbuşire economică. Lor li se adaugă semnale că, în locul unei firave creşteri de 0,6% a PIB în 2010, şi în acest an economia se va contracta. Deficitul bugetar va fi de 3,8% anul acesta – în limitele impuse de FMI şi mai mic decât al Poloniei, Spaniei, Franţei, Japoniei, SUA etc. dar Guvernul nu mai are de unde să “taie”, pentru a ajunge la sub 3%, anul viitor. (…)

Prima ţintă într-o nouă criză financiară”

În situaţia unei datorii publice de 80% din PIB, Ungaria este “prima ţintă într-o nouă criză financiară”, în opinia economistului Tim Ash, de al RBS. Situaţia ar fi extrem de dificilă dacă o nouă criză mondială ar prinde-o fără “umbrela” unui acord cu FMI, căci în jumătate de an statul s-ar prăbuşi. Rezervele valutare maghiare (40 miliarde USD) ar acoperi necesarul de importuri doar pentru cinci luni. Dincolo de acest termen, lucruri vitale, mai cu seamă petrol şi gaze, nu ar mai putea fi achitate. “Diluarea” datoriilor prin devalorizarea monedei naţionale este exclusă, căci ar ruina sute de mii de familii. Peste 80% din creditele ipotecare sunt luate în franci elveţieni (CHF), valută care se apreciază în raport cu cea ungară. Câtâ vreme dobânda de politică monetară a Ungariei este de 5%, iar în Elveţia se apropie de 0%, creditele în CHF sunt cât de cât suportabile. Cu un forint şi mai slab, devin “ucigătoare”. (…)

Cum ar putea păţi şi România de acum într-un an, Budapesta a constatat că creşterea cu 5% a TVA, în iulie 2009, nu a făcut decât să contracteze şi mai mult consumul extern. La fel ca în cazul Spaniei, creşterea economică a Ungariei este acum dependentă de exporturi. Din păcate, marii săi exportatori (subsidiarele Audi, Opel şi Suzuki) suferă din pricina situaţiei pieţei auto mondiale.

Vezi cum te pot afecta luptele dintre Ungaria şi FMI. Ce putem câştiga

  • Trenduri:

Ungaria, rezista!

(…) Cu un deficit bugetar prognozat de doar 3.8%, Ungaria este un fel de campioană a Europei. Cu toate acestea, reprezentanţii FMI, alături de cei ai UE, au hotărât că trebuie suspendat acordul de finanţare deoarece apetitul pentru cheltuială al guvernului este mult prea mare. O mişcare cel puţin surprinzătoare a cărei justificare este destul de greu de găsit.

Dacă am considera FMI un organism onest, am putea să-l suspectăm de stupiditate. Şi aceasta deoarece, în acest caz, se comportă precum un doctor prea concentrat asupra unei boli şi care uită că în toată ecuaţia pacientul este de fapt important. Degeaba îi prescrii omului să nu mai mănânce şi să nu mai bea apă pentru că ai citit într-un tratat că asta e calea cea mai scurtă de a se vindeca. Dacă moare de foame, finalitatea este aceeaşi!

Ipoteza de mai sus, cu toate că poate părea plauzibilă, tind să nu o cred dintr-un motiv cât se poate de simplu: cauza trebuie căutată în altă parte, anume în taxa instituită asupra băncilor. Orban a declarat că fără instituirea acestei taxe deficitul bugetar al Ungariei ar fi de 5%, deci teoretic ar reuşi să reducă valoarea lui cu 1.2%! Şi asta cu o singură taxă care, de altfel, nu afectează populaţia! Este un lucru deranjant pentru unii, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Astfel, şeful Raiffeisen Zentralbank, Walter Rothensteiner a spus nici mai mult nici mai puţin că “Ungaria se joacă cu focul”. Pe acelaşi ton, şeful Raiffeisen International, Herbert Stepic(dacă nu mai ţineţi minte, ăsta ne spunea pe un ton imperativ că trebuie să plătim din cauză că ne-ar fi scos din comunism!) spune că taxa ar produce o presiune masivă asupra băncilor, iar acesta este cel mai mare rău pe care şi-l pot face ungurii.

Declaraţiile belicose nu prea i-au impresionat pe oficialii maghiari şi aceasta pentru că, în Ungaria, piaţa bancară este dominată de instituţiile cu capital autohton. Perspectiva unei taxe funcţionale aplicate băncilor, chiar şi într-o ţară mică, ar fi putut deveni un precedent greu de înghiţit pentru mai marii finanţelor mondiale. Aşa că s-a preferat înăbuşirea din faşă a unei asemenea tentative. (…)

Go Down, America!

(…) Este, desigur apropape o axiomă faptul că s-a ajuns ca sistemul să fie injectat cu minciună pentru a supravieţui. Speranţa unora este că, fabricând cifre care mai de care mai gogonate, economia se va mişca şi, uşor, uşor lucrurile vor reveni la normal. Cei care fac asta o fac din cauză că ştiu că aşa este modelul, că figura a funcţionat de-atâtea ori şi, la urma urmei, hardughia tot trebuie să pornească. Una dintre cele mai odioase minciuni este cea reprezentată de producţiile agenţiilor de rating. Aşa cum am mai spus, rating-ul a ajuns să fie un monopol american, iar cei trei mari un fel de faruri călăuzitoare care-şi împart discreţionar supremaţia. De la începuturile crizei am asistat la nenumărate atacuri încrucişate ale unor entităţi asupra amărâţilor planetei. Toate atacurile au respectat un pattern devenit deja clasic: creşteri nesustenabile întreţinute de analize false şi rating-uri artificial uitate pe poziţii înalte, apoi zvonuri şi bârfe urmate de declaraţii belicoase, de scăderi de rating şi, în final, de prăbuşire. În toate aceste atacuri, companiile de rating au jucat rolul autorităţii supreme, a unui judecător care dă decizii finale, necontestabile şi universal valabile. În tot tărăboiul cu datoriile ţărilor europene agenţiile au fost un fel de armă mortală în mâna unor speculatori extrem de bine organizaţi. Şi, toată lumea s-a întrebat, pe bună dreptate, cum de nimeni nu se leagă de rating-ul SUA. De ce SUA trebuie să aibă AAA? Evident, răspunsul era unul singur: datoriile SUA sunt sustenabile! Lumea însă nu este atât de mică precum vor unii. Aşa se face că ratingul SUA a fost scăzut cu două puncte, la AA. Într-adevăr, degradarea nu a făcut-o una din marile agenţii de rating, ci o necunoscută agenţie chineză, pe numele ei Dagong Global Credit Rating Co. (…)
  • Voxpublica [Lucian Davidescu]: Videanu si Observatorul Preturilor: Cât de mică e distanta dintre nerozie si bun-simt

***

  • Gandul:

Calculatorul dăunează grav imaginaţiei

De ce au început să înveţe mai prost elevii români care au primit calculatoare printr-un program social

“(…) Se crede că aceste calculatoare sunt o soluţie pentru copiii săraci, dar acest studiu arată că elevii folosesc calculatorul ca să se joace, nu ca să înveţe”, a observat Cristian Pop Elecheş. Studiul a fost făcut în 2009, prin intermediul Gallup România, pe 3.354 de familii care au aplicat, în 2008, pentru vouchere de 200 de euro destinate cumpărării unui calculator, dintre care unele le-au primit, iar altele nu. Copiii care au beneficiat de calculator aveau, la un an de la primirea acestuia, cunoştinţe mai avansate de informatică, faţă de ceilalţi, dar se descurcau mai prost la şcoală, mediile lor la română, matematică şi engleză fiind mai mici decât ale elevilor care nu primiseră computerul.

(…)

Părinţilor săraci nu le pasă cât stau copiii la computer

(…). “Am constatat că foarte puţine calculatoare aveau instalate pe ele softuri educaţionale, fiind folosite mai ales pentru jocuri. Şi foarte puţine calculatoare aveau internet, noi am vrea să reluăm studiul, să oferim unor familii internet şi să vedem cum vor evolua copiii”, vrea să meargă mai departe cercetătorul, care a observat că în familiile în care părinţii le impuneau copiilor reguli clare în privinţa calculatorului, efectele negative ale acestuia erau clar diminuate.

“Dar asta se întâmpla în puţine cazuri, vorbim despre părinţi săraci, care nu au intrat niciodată pe un calculator”, a observat Cristian Pop Elecheş. Conform studiului, copiii petrec în faţa calculatorului între 1,5 şi 2 ore pe zi, 87 la sută dintre ei au jocuri instalate pe calculator şi doar 9 la sută software educaţional.

20 la sută dintre elevi au spus că se joacă zilnic pe calculator şi doar 1,5 la sută dintre ei au răspuns că îl folosesc în fiecare zi pentru teme. Cercetarea urmează să fie publicată în The Quarterly Journal of Economics.

Calculatorul creşte pofta de ciocolată

Un grup de cercetători din Dane­marca au ajuns la concluzia că putem lua în greutate din cauza calculatorului nu doar pentru că este o activitate sedentară, ci şi pentru că, inevitabil, apare nevoia de dulciuri, ca urmare a stresului mental, relatează cotidianul britanic “Daily Mail”.

Potrivit specialiştilor, stresul mental cauzat de lucrul la calculator sau chiar de jocuri face ca nivelul de zahăr din sânge să coboare, iar creierul să perceapă această schimbare ca pe una survenită după pierderea multor calorii, astfel că rezerva trebuie refăcută.

Pe lângă lucrul la calculator sau jocurile, şi privitul la televizor are acelaşi efect, spun autorii studiului.

(…) În plus, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago arată că elevii de gimnaziu, cu calculator acasă, au rezultate şcolare mai proaste decât elevii care nu se folosesc de ajutorul tehnologiei.

Raportul cercetătorilor arată că în familiile cu venituri mici există o anumită înclinaţie a copiilor de a se gândi la calculator ca la un mijloc de distracţie. Iar în aceste familii rezultatele de la testele internaţionale au fost mai scăzute, mai ales în cazul copiilor mai puţin supravegheaţi de către părinţi.

  • Hotnews:

“Sunt prea tanar sa citesc. O sa am timp de carti la pensie” – Cuvintele unei generatii

VIDEO ARHIVATeorii controversate despre prima aselenizare: Steagul american e batut de vant, urmele lasate de astronauti sunt prea vizibile, luminile provin de la lampi de studio

Liderul ateilor din America si-a „debotezat” necredinciosii cu un foen

Scandal în zi de sărbătoare, la mănăstirea de la Poiana Mărului din judeţul Vrancea. Credincioşii nu l-au lăsat să intre în biserică pe preotului venit să ţină slujba de Sfântul Ilie. Oamenii sunt revoltaţi de transformarea lăcaşului în mănăstire de maici şi de mutarea duhovnicului.

Preotul trimis în locul duhovnicului n-a făcut decât să-i asculte pe oameni. Afară, în curtea mănăstirii. Peste 100 de credincioşi din mai multe sate din Vrancea, dar şi din alte judeţe, protestează de o săptămână faţă de mutarea părintelui, decisă de Arhiepiscopia Buzăului şi a Vrancei.

“Să vină Epifanie să ne spună de ce l-a schimbat pe părintele Macarie, care a fost motivul de l-a obligat să plece în papuci după 22 de ani de slujire a acestei mănăstiri”
, spune un credincios.

Marţi după-amiază, o parte din credincioşi au rămas să păzească mănăstirea, iar alţii au plecat la Arhiepiscopia Buzăului şi a Vrancei, ca să-i ceară Preasfinţitului Epifanie Norocel să-l readucă pe părintele Macaraie la Mănăstirea Poiana Mărului. Enoriaşii au găsit porţile închise.

Reintrăm într-o indistincţie kitch, într-o confuzie mlăştinoasă, fără repere şi fără contur. Asistăm, cu alte cuvinte, la o criză fără precedent a discernământului. Orice impostură poate fi idolatrizată, orice performanţă poate fi batjocorită. Virtutea respectului e inactuală. Graniţa dintre public şi privat e aruncată în aer de dragul senzaţionalului, calomnia şi şantajul se cheamă „talent gazetăresc”. Patronul suspect al unei televiziuni de gang se declară Larry King, cutare bişniţar (patriot) devine parlamentar european, cutare flaşnetar de duzină devine „tribun” al naţiei. Moartea unei artiste devine un interminabil spectacol mediatic pentru sensibilitatea telenoveliştilor. O specialistă în spiritism şterge diferenţa dintre moarte şi viaţă.

Religia devine o afacere şi comerţul, sau rating-ul, o religie. Preşedintele ţării vorbeşte la telefon, glumeţ, cu un jurnalist de scandal aflat în anchetă, miniştrii se jură că nu ei au declanşat ancheta, toate posturile de televiziune comentează, amplu, episodul. Tot preşedintele ţării, vizitînd o regiune catastrofată, are timp să se războiască, mărunt, cu câte o „ţaţă” intrată la apă sau cu Sorin Ovidiu Vântu, devenit un soi de obsesie naţională şi privată.

***

  • Gandul:

Sinuciderile gen Mădălina Manole , un nou fenomen în România. Unul de presă

Cinci giurgiuveni au încercat să se sinucidă cu medicamente, otravă împotriva şoarecilor sau Furadan, în ultimele trei zile, a anunţat ieri, pentru o agenţie de ştiri, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, Rodica Cărăbaş, care a menţionat că toţi au ajuns la Bucureşti, la spitalul Floreasca. Moda sinuciderilor după modelul Mădălina Manole ar fi fost deschisă încă de vineri, când un bărbat din Podu Iloaiei (Iaşi) ar fi încercat să-şi ia viaţa ca să devină celebru “ca Mădălina“. Până acum, în toate cazurile a fost vorba doar de tentative de suicid, niciun deces nefiind raportat. (…)

Un tânăr de 26 de ani a ales moartea pentru a ajunge în centrul atenţieiDeşi critică mediatizarea excesivă a sinuciderilor, medicul Ciuhodaru a fost cel care a anunţat primul suicid după modelul Mădălina Manole. Victima a fost un tânăr de 26 de ani din localitatea ieşeană Podu Iloaiei, care a încercat să se sinucidă în urmă cu patru zile, înghiţind substanţe toxice. Potrivit medicilor, pacientul şi-a motivat gestul printr-un deficit de atenţie. El şi-a dorit să moară la fel ca Mădălina Manole.

Efectul Mădălina Manole . Poliţia declanşează operaţiunea anti-Furadan: “Vrem să stopăm odată afacerile ilegale cu otrăvuri”

  • Adevarul:

Slobozia – S-a sinucis ieri ca Mădălina Manole

Cinci tinere din Caraş-Severin au încercat să îşi pună capăt zilelor, după modelul Mădălinei Manole

Tot soiul de frustraţi aflaţi în pragul ratării (majoritatea, chiar bine dincolo de el) încearcă să ne explice la toate televizoarele care se înghesuie să-i difuzeze, într-o goană disperată după bruma de popularitate care oricum durează maxim o săptămână, că e de porc să nu fi avut măcar o tentativă suicidală ratată-n viaţă. Semisinucigaşii de paradă, care înainte să-şi ia zilele Mădălina Manole mai stârneau interes pentru media cam cât pasionează la Bolintin istoria khmerilor roşii, s-au căţărat cinic pe-o dramă umană şi perorează nişte enormităţi de-ţi vine să dai cu târnăcopu-n LCD. Se tinde către inducerea, pe baza complicităţii unor realizatori de televiziune de o iresponsabilitate vecină cu demenţa, unui fals trend de normalitate pe un subiect foarte sensibil şi periculos ca putere de precedent. Nu, depresia nu e (niciunde pe planetă) un semn de firesc  şi, cu siguranţă, dorinţa de a te sinucide te plasează diametral opus în raport cu punctul imaginar şi teoretic al normalităţii. Sigur, nimeni n-o ia razna de bunăvoie, ideal a să tratezi stările depresive şi de multe ori se întâmplă, pur şi simplu, astfel de tragedii. Dar, la cât de cinică-i industria media, deja s-a ajuns aproape de decretarea ca proscrişi/damnarea celor care nu recunosc că au vrut să se sinucidă măcar un pic.

Adaugam si noi la acestea, doua poezii primite pe mail de la un frate, avand rugamintea de la el sa fie publicate ca anonime si numai aici. Rugam, asadar, sa nu fie preluate pe alte bloguri sau in publicatii fara acordul nostru.

Apologetii singuratatii

Atentie! Oameni buni, in targ, au sosit apologetii singuratatii!!

Feriti-va de ei, cauta adepti pentru religia lor, cea a singuratatii
Precum farsorii care cauta sa isi vanda elixirele, ei cauta sa farmece pe cei loviti, pe cei cu inima zdrobita
Sunt ei, apologetii nihilismului si al supremului eu

Isi striga disperarea pe culmi si pe tonalitati inalte
Indeamna, nu de putine ori, la sinucidere
Iar unii chiar ii asculta, pe ei,
care primesc premii si onoruri
Precum si bani

Pentru ca disperarea a devenit marfa buna de vandut
Iar sinuciderea si jalea,
Le gasiti in supermarket
la oferte speciale.

Cioclii sufletelor suferinde

Există răni ce ne fascinează pe noi, purtătorii de rană
Le zgărmănim, le zgândărim, le rupem coaja
Numai să le păstrăm ca răni
Sângerânde, purulente, cangrenate

În viermii din ele vedem stele ale boltei cereşti
Iar miasmele sunt ca fumul de opium
Ce îţi îneacă mintea în dulcele mucegai
Al unei morţi sufleteşti

Există purtători de rană

Dar mai există şi ciocli înveşmântaţi în negru
care vin furiş, cu nările fumegânde, amuşinând mirosul
de dulce mucegai al morţii

Mai există, aşadar, aceşti ciocli
Care le spun suferinzilor purtători de rană
Că viermii lor sunt stele cereşti
Că mirosul cangrenei este vis şi zbor
Că sunt minunaţi ei, suferinzii cu răni deschise
ce le hrănesc cioclilor sufletele goale


Categorii

Acordul cu FMI, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Uniunea Europeana, la brat cu liderii religiilor, cu ateii si masonii/ “TERORISMUL” – CATALIZATOR PENTRU INTEGRAREA EUROPEANA SI PENTRU LEVIATHANUL SECURISTIC MONDIAL/ Isarescu ne “ameninta” cu conflicte sociale si se scuza pentru cinism/ S-A DAT SEMNALUL MARII RETRAGERI BANCARE DIN ROMANIA?/ Efectul Madalina Manole si apologetii sinuciderii….(Stiri 19-21 iulie 2010)

  1. ar fi fost bine daca aceste poezii ar fi fost popularizate , insa cred ca e mai important sa respectam dorinta autorului si a domniilor voastre frati admini !!!
    Dumnezeu sa va binecuvanteze !!!

  2. 1. Daca masonii sunt deja un fel de organizatie publica,ceva de genul, raionala de partid sau ‘prietenii pompierilor’,mi-e groaza sa ma gandesc care este cu adevarat organizatia secreta si care sunt scopurile sale(spun asta fiindca timp de secole masoneria si-a pastrat bine anonimatul).
    2. Faptul ca lupta antiterorista este o farsa o denota si un mic amanunt: ati vazut-o pe dna. de la UE care seamana cu profa mea de mate din generala? Cum sa bagi in fata intr-o treaba serioasa o tante ,cam belicoasa dupa atitudine ,dar careia nu i-a suflat in ceafa nicioadat un nene rau.
    3. Cat despre cardurile de sanatate…daca vor fi introduse in 2012(odata cu sfarsitul lumii,nu?) chiar vine sfarsitul lumii sau nu e treaba romaneasca;sa nu uitam ca nici la ora asta nu s-a definitivat sistemul informational de evidenta muncii!! Cat despre criza din Romania,imi doresc sa nu apuc timpurile pe care le-a apucat tata in ’46.
    Altfel viata este frumoasa,nu credeti? Sa vedem insa “next level”.

  3. In curand ne vor pune cipuri. Incep cu cardul de sanatate si ce le-o mai trece prin cap, apoi ne vor baga cipul in corp. Nu am inteles totusi ce se va intampla daca refuz cardul de sanatate, am vazut ca e obligatoriu.
    Doamne ajuta

  4. Prin retragerea expunerii din Romania, bancherii aplica o fff veche si folosite metoda de atransfera proprietatea: fac oamenii sa ia credite, apoi restrang masa monetara prin neacordarea altora noi!!! Cica: ai sa-mi dai 12 mere, dar in cos nu mai sunt decat 7. Ce jidoveala simpla. A se vedea Money Masters … pe saccsiv wordpress. “In times of economic crisis, of economic upheaval, WEALTH IS NOT DESTROYED. IT IS MERELY TRANSFERRED.” (into Zionist hands, of course). Ei detin si bancile, dar si societatile de investitii imobiliare care vor achizitiona casele si terenurile Romanilor. Au facut-o de multe ori in istorie, au declansat crize economice si probabil acum se pregatesc in mod accelerat sa ne aduca in saracie crunta. Ne vom bate pentru mancare si vom accepta orice ticalosie (cipuri, prostitutie, homosexualitate) de dragul strangerii banilor la buget. Atentie romani, s-a spus de suet de ori: ANARHIA este o importanta faza a planului lor diabolic!

  5. Aveam si noi stirea – din alta sursa – si am inclus-o si in titlu… Oameni “vizionari”, “luminati” de trilaterale si alte cluburi inalte, si pe la BNR, si la Ministerul Finantelor… ei stiu ce urmeaza – ce TREBUIE sa urmeze! – si mai arunca asa, in treacat, cate o bomba…

  6. Daca imi permiteti… sa ne mai destindem putin 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=hXVmPBLdjzk&translated=1

  7. Pingback: STIRILE ZILEI (22.07.2010) « Saccsiv's Weblog
  8. Doua evenimente interesante si de urmarit:

    a) mascarada Dan Diaconescu. Toata povestea cu DD la DNA imi pare cusuta cu ata alba. Suntem in 2010 deci e momentul sa se inceapa pregatirea pentru alegerile ce urmeaza. DD, salvatore de la patria. OTV, televiziunea poporului. Urmeaza adeziunile la partidul poporului … si uite asa se ofera inca o data alternativa (acum cand, la 20 de ani de la evenimentele din ’89, majoritatea poporului s’a prins ca politicienii sunt toti o apa si un pamant).

    b) mascarada desgroparii Ceausestilor. Aci momentul mi se pare cheia; pentru ca pare asa ales astfel incat sa ne readuca in memoria colectiva evenimentele din 1989 – “revolutia”.
    Tema a fost tratata masiv pe toate posturile TV cu misiune de spalare a creierelor (antene, realitati, etc).

  9. @ Alin:

    Foarte corecte observatii! Despre ce se pregateste cu DD(D) am incercat sa scriem si noi, au spus deja mai multi din spatiul media inca de la ‘eliberarea’ sa eroica din puscarie, mai ales ca a urmat un mega-show politico-mediatic la televiziunea sa, care se vedea clar ca era pregatit din timp si ca oamenii nici nu se osteneau prea tare sa joace bine teatrul ala ieftin, caragialesc (de fapt Caragiale cred ca era inca generos si optimist cu personajele sale)… Insa pentru publicul romanesc deja spalat pe creier nici nu trebuie prea mult. Daca le arati catusele si le spui ca dai lege sa se mareasca pensiile si salariile e absolut suficient…. Nici macar nu se mai baga de seama toate minciunile si contradictiile cat…. cerul, nu cat casa! Despre gunoaie si escrocherii ce sa mai vorbim…

    Iar acum se pompeaza puternic, suspect de insistent, intr-adevar, pentru o tema “istorica’, aparent inactuala, pe subiectul Ceausescu si “cum era inainte de 1989”, doar-doar or pricepe romanii blegosi si mamaligosi ca e rost de inca o ‘revolutie’. Si Isarescu a aruncat-o tot ieri cu “conflictele sociale”. E atat de pe fata, dar cine mai are ochi sa vada?

  10. Ungaria a mai facut de cateva ori in istorie salturi “sinucigase”, aparent nebunesti, la prima vedere admirabile, mizand de fiecare data pe “plasa” de siguranta reprezentata de Germania. Iar Germania nu s-a dat la o parte niciodata din a sprijini iesirile pasionale, isterice, romantice sau agasante ale aliatilor unguri si a avut in Ungaria un statornic “cap de pod” pt. expresia intereselor sale in Europa centrala si rasariteana. Problema e ca, data fiind structura geografica a granitelor istorice, interesele Germaniei s-au oprit mai mereu la curbura Carpatilor pentru a nu irita ursul tarist, sovietic sau recent altoit Putin/Medved(ev).
    Pe de alta parte Ungaria are o asezare mult mai sanatoasa a economie fiind capabila sa subziste pe autoconsum si transfrontalier mizand pe o competitivitate crescuta in raport cu economiile vecine, in spec. Romania si Serbia. La nivel macro este evident ca n-ar rezista unui abandon in bloc al bancherilor daca n-ar avea girul unei super-puteri ca Germania, sub al carei protectorat se afla de ani buni. Problema impozitului aplicat bancilor face parte din arsenalul de mijloace care vor contribui la dinamitarea linistii sociale in viitorul apropiat in conjunctie cu ripostele sistemului la aceste masuri, pe care nu le preconizeaza doar Ungaria, ci mai toate statele aflate sub o certa presiune interna datorita vocii societatii respective, mult mai prezenta si mai activa. Ungaria ar putea fi un soi de “pilot” al implementarilor respective cu rolul de a exercita o presiune financiara si emotionala asupra unora dintre vecini, mult mai labili si imprevizibili.

  11. Vara , caldura mare,nu prea ar fi momentul oportun pentru agitat poporul spre o noua revolutie…

    Mult mai ingrijorator mi se pare ceea ce executa cartelul bancar , girat de Mugur… Deja vad pe alta stire ca se recomanda Romaniei sa plateasca cit poate de repede un randament de 7.7 7.8 la bonduri daca vrea sa mai pupe finantare , ca s-ar putea peste ceva vreme sa alerge cu limba scoasa dupa bani si nu o sa gaseasc pe piata nici cu 10%…
    Nu mai avem nici un fel de putere de negociere, nu mai reprezentam nimic.
    Ma gindesc serios la chestia asta si la cum ne va afecta extrem de serios cit de curind!
    Deja se string foarte multe strimtorari pentru toamna asta…
    Bunul Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui!

  12. @alin, admin,

    daca vor sa ne sugereze sa iesim in strada tre’ sa ne taie circu’ de la televizor. atata timp cat romanu are acces la “cablu” nu va iesi never in strada sa dea cu paru. peste noi ar putea trece si apocalipsa fara sa stim daca avem o bere s’o maslina in fata la teveu. problele vor incepe cand se vor taia cablu’, haleala, beutura si toate cele ce ne domesticesc acum, exact vechiul panem et circensis, atunci pacea sociala va inceta. si dupa ce zice isarescu, nu mai e mult pana acolo, toamna-iarna asta…haute-couture

  13. Vara , caldura mare,nu prea ar fi momentul oportun pentru agitat poporul spre o noua revolutie…

    Pai nu pentru acum. Dar si cu asta pregatesc mentalul.

    daca vor sa ne sugereze sa iesim in strada tre’ sa ne taie circu’ de la televizor.

    Nu stim daca e nevoie de asta, e de ajuns ca de acolo sa instige mai zdravan si ca disperarea sa fie mult mai palpabila.

  14. Circul acesta cu circarul DD(T) o fi tot vreo spalare de creier, pentru a-l propulsa (data fiind notorietatea “domnului” Dan printre consumatorii de tabloide pe paine?) spre alegeri. Nu pot intelege mediatizarea acestui om fara scrupule, aparent inofensiv, dar cu o avere mare.

    Iar in ceea ce priveste dezgroparea celor doi, iarasi nu prea pricep. Pe de alta parte, multi oameni (mai ales dintre cei de varsta medie spre inaintata, 45->70+ de ani) sunt destul de nostalgici si regreta vremurile “bune” de alta data, cand aveau un serviciu asigurat, cand mergeau mereu in concedii etc. (nimic despre lucrat duminica, spectacolele propagandiste de pe stadioane, statul la coada si despre alte aspecte — nu ca, Doamne fereste, as spune ca regimul actual ar fi bun).

    Iar in ceea ce-l priveste pe MuguriSarescu, de la o vreme incoace, observ ca tot se intrece in declaratii..

  15. Cum ii facem constienti pe oameni sa nu iasa in strada, sa inceapa sa isi aduca aminte de rudele de la tara, de munca in gradina.. etc? Prost e ca multi sunt legati cu credite si ei tot spera la locuri de munca si bani, dar banii se strang…tocmai asta e si ideea sa fie toti disperati… Ce e de facut? Lasam absolut totul in seama rugaciunii si a Lui Dumnezeu? Sau incercam si noi sa mai trezim pe unii altii? Cum sa ii trezim? Cum e mai eficient? Doamne Ajuta!

  16. Legat de Mugurel Itzakresku esta e din ciclul hotul striga hotii. BNR prin politicile protectioniste fata de banci, prin permisivitatea fata de banci promovand neseriozitatea la rang de lege au falimentat IMM-urile, nu criza ci neseriozitatea bancilor impotriva carora nu ai nici o parghie de aparare omeneasca. Anul acesta au introdus inclusiv raportarea la CRB a leasingurilor, astfel daca o societate isi permitea sa mai intarzie la leasing datorita deficitului de incasari acum e pusa la zidul bancilor cu girul BNR. Pentru cei care nu inteleg, daca ai o linie de credit ca si societate si apari in CRB (Centrala Riscurilor Bancare) cu intarzieri, mai ales in contextul actual ti se taie macaroana, rambursare anticipata, dobanda crescuta cu alte cuvinte orice numai sa iti puna bete in roate. Lovitura de teatru in acest carambol va fi falimentarea marilor retele de En-gross cunoscute si sub numele de supermarketuri si hipermarketuri ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor, automat ultimii mohicani de pe piata (companiile mari cu capital romanesc) vor intampina probleme si Doamne Fereste faliment. De aici cercul vicios al pierderii locurilor de munca, incasarilor la buget, platii somajului…etc Gaura dupa gaura spre inrobirea tarii… totusi unde se duc atata amar de banet de la FMI si altele oare? Mi se pare un sac fara fund. De ce mai dam bani bancilor straine daca ele pun bete in roate IMM-urilor care sunt motorul economiei? Numai Dumnezeu ne mai poate scoate din capcana ce ne-a fost intinsa, dar o meritam ca urmare a pacatelor noastre, asa ne trebuie! Cred ca numai asa ne vom trezi din hipnoza TV, lene, bani nemunciti si toate ce decurg de aicea. Doamne Ajuta!

  17. @Ciprian

    Supermarketuri in care se gaseste aproape toata hrana populatiei….deci prin disparitia si falimentarea acestora se realizeaza mult mai mult decat disparitia locurilor de munca…
    Chiar ca numai Dumnezeu ne mai poate scoate din ce am intrat.

  18. Fratilor,

    ceea ce vedem noi in hypermarketuri nu mai sunt de mult produse agricole, rezultate din sudoarea fruntii cuiva… sunt produse ale INDUSTRIEI alimentare, chiar si legumele asa zis proaspete de asemenea sunt puternic industrializate.
    Noi romanii, mincam 70% produse din import…este foarte mult!
    Dupa ce ca suntem dependenti financiar de cercurile elitiste bancare occidental-evreiesti , suntem dependenti si alimentar de alte cercuri corporatiste.
    Fiti siguri ca toti producatorii din industria alimentara globala sunt la rindul lor dependenti de linii de finantare sau de credite pentru investitii.
    Daca , acest imens joc piramidal care este sistemul financiar bancar bazat pe fiat money (bani de hirtie igienica) colapseaza se vor bloca si acesti producatori. Productia va scadea , si cu siguranta nu o vor mai exporta.
    Intrebarea este ce vom minca no cei ce locuim in mediul urban… Parca si vad news alerturi pe televiziuni cu rafturi goale din hypermarketuri, la care se adauga si efectul de panica. Haosul devine garantat dupa parera mea!
    Mai devreme sau mai tirzi toate acestea se vor intimpla…
    Nu prea exista solutii lumesti… Poate ca un stoc de alimente neperisabile pentru citeva luni nu ar strica, desi oricum nu asta ne salveaza…
    Sa ne intarim in credinta , fratilor “ca este la usi…”

  19. Pingback: UPDATE: UN 11 SEPTEMBRIE PENTRU NORVEGIA SAU/SI PENTRU EUROPA? OSLO: atentat sangeros in apropiere de sediul guvernului, 87 de morti si zeci de raniti
  20. Pingback: NOUA RELIGIE A EUROPENISMULUI. De ce poate deveni Uniunea Europeana NOUL TOTALITARISM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Patriarhul Daniel la Bruxelles, alaturi de Barroso si Van Rompuy: CRIZA CHEAMA LA MAI MULTA UNITATE IN EUROPA. Cetatenii "europeni" nu ar fi sustine "experimentul unic" al UE pentru ca ar fi... insuficient informati! - Razboi întru Cu
  22. Pingback: CELEBRUL ACTOR DE COMEDIE SI DRAMA ROBIN WILLIAMS S-A SINUCIS. Periculosul fenomenul al “sinuciderilor la indigo” dinc auza POPULARIZARII IRESPONSABILE - Recomandari
  23. Pingback: CELEBRUL ACTOR ROBIN WILLIAMS S-A SINUCIS. Periculosul fenomen al “sinuciderilor la indigo” din cauza POPULARIZARII IRESPONSABILE - Recomandari
  24. Pingback: 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare