POTOPUL PACATELOR NOASTRE (Stiri si recomandari 30 iunie 2010)

1-07-2010 4 minute Sublinieri

  • Realitatea.net:

Situaţie dramatică pentru zeci de mii români care zilele acestea traiesc clipe de cosmar

22 de persoane au murit luate de viituri şi peste 12.000 de persoane au fost evacuate

Boc: Situaţia provocată de inundaţii este şi mai gravă decât se vede la televizor

Potop în judeţul Suceava VEZI VIDEO

Peste 10.000 de oameni au fost evacuaţi, în Moldova, din calea apelor VEZI VIDEO. Se anunta noi inundatii

  • Antena3:

Inundaţiile fac ravagii în Moldova. Sunt aşteptate noi viituri pe râurile Suceava, Siret şi Prut (VIDEO)

Bilanţ tragic: 22 de morţi, 7.000 de evacuaţi şi peste 200 de case distruse de inundatii

Ameninţarea Dunării: Nivelul apei a depasit cota de inundatii (VIDEO)

Ploile nu se dau bătute: Imagini cu inundaţiile din România, pe videonews.ro


  • Gandul:

[Lelia Munteanu]: Vâlva apelor

SPECIAL – Care sunt prognozele meteo pentru zilele următoare. PLUS – Şeful ANM: “Putem noi să dăm cod negru, că oamenii nu mai pot fi salvaţi

***

  • Saccsiv:

VIDEO (animatie): REVOLUTIA va invinge NOUA ORDINE MONDIALA …

Casa Albă pregăteşte planul naţional de identificare online

Medicamentele scumpe nu mai sunt compensate

Bolnavii psihic îşi cer drepturile în stradă

  • Romania libera:

Ce spun pacienţii despre noul sistem de compensare a medicamentelor

De câţi carbohidraţi avem nevoie în alimentaţie?

Cât de rău este să nu dormi?

  • Adevarul:

Care sunt factorii de risc pentru cancerul tiroidian

După 14 luni, Mexicul ridică alerta de gripă porcină

Carieră, bani, situaţie materială, şi apoi căsătorie. Astea sunt dorinţele exprimate liber de majoritatea adolescentelor din România. Dacă fetele vor independenţă, băieţii au şi ei o lista de priorităţi: maşină, casă şi distracţie.

  • Adevarul:

Italia: O elevă româncă s-a salvat din coșmarul prostituției cu un sms trimis în țară

ONU: “Cele mai multe prostituate din Europa sunt românce”

  • Realitatea.net:

Kaka luptă împotriva prostituţiei

Papa a creat o echipă specială pentru re-evanghelizarea Occidentului

Francezii care-şi înjură soţiile pot ajunge la închisoare

Va mai amintiti colarezii si pasatul? Povesti de nepot crescut la mamaia si “mutat” la bloc pe timp de scoala

O lupta-i viata – deci te lupta

(…) Realitatea profundă nu este însă intangibilă, cel puţin nu în lumea aceasta; minciuna urmăreşte realitatea pînă la capăt, astfel încît acolo unde muşamalizarea Învierii, de pildă, se dovedeşte ineficientă, minciuna ajunge să recunoască Învierea doar pentru a face din Înviere un brand: „Ni se vând partide, programe şi soluţii aşa cum ni se vinde un nou tip de detergent: printr-un clip «drăguţ» şi o faţă celebră care apare în cadru arătând ca şi el foloseşte produsul respectiv.” [2] Iar dacă-l ai pe Jesus pe afiş (sau în videoclip), poţi vinde orice – căci asta înseamnă că l-ai vîndut deja pe Iisus (Matei 4, 8-10). [Astfel, nu văd de ce ar trebui să ne liniştească faptul că dl. Călin Georgescu declară, în finalul unei emisiuni, că românii se vor lăsa convinşi de acea forţă politică care îi va iubi (http://culianu.wordpress.com/2010/06/23/reprofesionalizarea-romaniei-calin-georgescu-dan-puric-si-dumitru-costin-2/#comments). Şi Hristos a fost vîndut printr-un sărut.] Realitatea profundă este aşadar asediată de o minciună pe măsură: de minciuna profundă. Mai precis, de metaminciuna descrisă de Mircea Platon în ultimul său eseu din ziuaveche.ro. [4] În postfaţa cărţii A treia forţă: România profundă, vorbeam despre dificultatea dezvăluirii adevărului în condiţiile unei minciuni universale; însă minciuna universală încă mai poate fi denunţată, cîtă vreme rămîne minciuna „lor”, cîtă vreme rămîne o minciună de sistem. Cînd aceasta devine însă o metaminciună, ea nu mai poate fi contestată. Mai precis, contestarea ei devine ininteligibilă. Minciuna „lor” a devenit minciuna „noastră” şi se hrăneşte din chiar adevărurile noastre. De pildă, orice român resimte adevărul nevoii de întoarcere acasă, iar „a treia forţă” chiar putea constitui un astfel de drum, după cum ne promitea – cu îndreptăţire – medalionul de pe coperta a patra a cărţii. Un astfel de drum putea fi croit în ciuda eforturilor agenţilor minciunii globale (tehnocraţi locali, agenţi ai instituţiilor U.E., etc.) de a ne determina, prin satelit (de vreme ce nu au nici un raport nemijlocit cu realitatea românească veritabilă, în integralitatea ei istorică), coordonatele lui „acasă” şi traseul optim de urmat. Dar pentru ca minciuna globală să devină metaminciună, era obligatoriu ca operaţiunea de monitorizare derulată de agenţii globali să fie recomandată de personaje autohtone (aparent) neînregimentate şi dezinteresate, dedicate „cauzei” identităţii naţionale şi vocaţiei creştine a românilor. Semnul că metaminciuna s-a instalat deja se vede în faptul că cei, tot mai puţini, care insistă ca realitatea românească să fie definită de lucruri concrete şi nu de programe, previziuni şi statistici UE sau de aiurea, care văd în pămîntul ţării şi locul unde sînt îngropaţi bunicii, nu doar productivitatea solului arabil, [5] sînt imediat condamnaţi public ca apocaliptici, mesianici sau ca resentimentari. [6] (…)

***

  • Gandul:

TVA, după 1 iulie: la producători, preţuri cu 5-7% mai mari, în magazine, o enigmă. PLUS – vezi cu cât se scumpesc ţigările şi benzina

SPECIAL – Economiştii: din cauza ploilor, economia va intra şi mai mult la apă

Producţia agricolă slabă, din cauza inundaţiilor, va avea efecte negative atât asupra inflaţiei cât şi asupra PIB, avertizează un raport dat publicităţii de ING, menţionând şi creşterea TVA ca factor agravant.

MINISTERUL DE FINANŢE VREA SĂ ÎMPRUMUTE ÎNCĂ 3,5 MILIARDE DE EURO, ÎN URMĂTOARELE TREI LUNI

Ungaria îşi doreşte prelungirea acordului cu FMI

  • Realitatea.net:

Apocalipsa după Boc continuă: Guvernul dă afară 59.000 de bugetari

59.000 de bugetari vor fi daţi afară, aşa a decis Guvernul Emil Boc, la capătul unei şedinţe-maraton de 9 ore. Jumătate dintre aceştia vor fi concediaţi din administraţiile locale, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii. Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. La finalul şedinţei de duminică a Guvernului, premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi că acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă, dacă legislaţia permite.

Vasilescu: Ne aşteptăm la un şoc inflaţionist, în perioada următoare

Taxarea Bisericii Ortodoxe, soluţie pentru ieşirea din criză

***

  • Adevarul:

Președintele Jobbik: Ungaria are nevoie de o elită revizionistă

Liderul iranian: “Există stocuri cu 20.000 de bombe, iar americanii se tem de încă două?

  • Antena3:

Phenian ameninţă că un accident în timpul manevrelor militare americane va duce la război

SUA: Curtea Supremă reafirmă dreptul americanilor de a purta arme

Cazul spionilor ruşi creşte tensiunile diplomatice

***

Curatirea argintului

Patima desfranarii

  • Cristian Stavriu:

Ceea ce ne aparține la sfârșitul alergării prin viață!…pilde

Ce să facă părinții pentru copiii lor?…educația copiilor


Categorii

Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Era Big Brother, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “POTOPUL PACATELOR NOASTRE (Stiri si recomandari 30 iunie 2010)

  1. O completare la articolul: “Papa a creat o echipă specială pentru re-evanghelizarea Occidentului” este si articolul “O alianta intre Moscova si Vatican?”, in care vedem ca, alaturi de Papa care vrea sa re-evanghelizeze Europa, mai se adauga si Biserica Ortodoxa Rusa.

  2. Cateva ganduri pe marginea articolului: Ceea ce ne apartine la sfarsitul alergarii prin viata!…pilde ….

    Concluzia este ca:( “Numai faptele tale merg acum cu tine și vor trage de la sine după cântarul dreptății ceea ce a fost bun sau rău.”). Ori a spune ca numai faptele vor trece dincolo cu tine, este oarecum reductionist si exclude, cel putin, un lucru foarte important: mila lui Dumnezeu, in care omul nadajduieste.
    Imi aduc aminte ce spunea un Parinte: ca atat cat traim trebuie sa avem credinta, nadejde si dragoste. Cand vom trece dincolo, de credinta nu mai este nevoie pentru ca ne convingem de existenta acestei lumi spirituale, dar mai ramanem cu nadejde si cu dragoste. Nadejdea, in schimb, putem sa o avem pana la judecata de obste, caci prin mila lui Dumnezeu, si prin rugaciunile si milosteniile celor care isi mai aduc aminte de noi, putem sa capatam un loc mai sus, dar cu ceea ce vom ramane cu adevarat in vesnicie este dragostea pe care am avut-o.

    Astazi suntem mai mult tentati sa ne masuram dupa ceea ce facem. Munca pe care o facem, ne ajuta intr-un fel sa ne definim, sa ne conturam, dar nu (intotdeauna) simtim ca suntem implinit prin ea, si aceasta pentru ca implinirea omului nu poate veni intr-adevar decat prin iubire, ori iubirea nu poate fi exprimata decat intr-o relatie personala, o relatie personala cu Dumnezeu, o relatie personala cu semenul meu.

    Asadar putem sa facem bine (in virtutea chiar a unor percepte morale) dar nu este suficient, caci asa cum ne spune Apostolul: “de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. “ (I Cor, 13,2-3)

  3. La ultimul meu mesaj de mai sus as mai vrea sa adaug ca “a trece dincolo doar cu faptele bune si rele” nu tine cont si de pocainta omului, si in cele din urma de smerenie…

  4. http://www.ziuaveche.ro/editorial/sindromul-bucuresti#comment-12249
    tristan 29-06-2010 04:20

    Ha, ha ha! Daca tot nu ne mai sustine Platon, macar sa tragem spuza pe turta noastra cu distributismul – sa ne folosim de el pina la capat, nu? Doar el a lansat ideea de “Romania profunda” (in A treia forta), pe care o calarim acum din greu. Pentru aia care nu s-au dezemticit inca: statul reprezentativ despre care a scris Platon nu are nimic de-a face cu apologia biciului si a birocratiei UE facuta de sustinatorii lui Calin Georgescu si ai agendei Europa 2020. Cind am citit A treia forta – Romania profunda, am sperat ca in sfirsit putinii oameni cinstiti care mai sint in tara asta vor deschide ochii si nu se vor mai lasa inselati de vorbe, ca de saptezeci de ani incoace. Nici prin cap nu mi-a trecut ca pina si ideea asta va fi confiscata tot de securisti si tehnocrati. Dar ce sa-i faci, se tot perfectioneaza: in ’45 iti luau viata, in ’50 pamintul si vitele, casa, apoi copiii – crescuti ca si cadre de nadejde…Acum sint rafinati, iti iau cuvintele, ideile, oricit de mult adevar ar fi in ele, si le mozolesc in gurile lor stirbe. Ce urmeaza – probabil gindurile, desi daca e sa ma uit la unele reactii de pe forum, gindurile multora au fost trepanate si inlocuite cu mult succes.

  5. Credeti ca ar putea fi vorba de un razboi meteorologic impotriva Romaniei?

  6. @ Valentin:

    Nu. De altfel nu numai la noi a fost potop. A fost cam pe toate meridianele. Am spus in titlu despre ce credem ca este vorba.

  7. Razboi climatologic nu a fost,dar psihologic a fost sigur.In zona in care stau informatiile au fost contradictorii,oamenii speriati.Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta anunta viituri care nu se adevereau.Acum doi ani situatia a fost gestionata corect.Dar acum informatiile false venite de sus nu te duc deloc cu gandul la greseli…

  8. @cristi_g: totusi e posibil sa fie doar o stare de alarmare in care se afla inclusiv autoritatile, avand in vedere dimensiunile inundatiilor. Mai bine sa fie exces de prudenta decat delasare in astfel de situatii, conform principiului paza buna trece primejdia rea. Avem de-a face, acum, cu situatii naturale concrete, nu cu virusi de laboratori si furtuni mediatice…

  9. “De altfel nu numai la noi a fost potop. A fost cam pe toate meridianele”

    De asemenea chemtrails sunt pe toate meridianele si tulbura clima si norii.
    Eu totusi cred ca e si un pic de arma meteo la mijloc(dar pana la urma e vorba tot de potopul pacatelor noastre).

  10. @Cosmin S: Asa putem crede orice, insa deja sunt supozitii care nu au nicio proptea in realitatea actuala. Nu stiu cat de bine este sa ne imaginam, fara nicio dovada palpabila sau macar indiciu, fie minor, explicatii de acest gen pentru orice se intampla rau cu noi.

  11. @Cosmin S.

    Nu conteaza daca este arma meteo sau nu, tot prin voia Domnului se intampla toate astea; potop a fost si aici in Canada, granarul tarii a fost afectat cel mai mult….se pare ca lipsa hranei va fi urmatoarea mare incercare. Cu apele otravite, fara grau, iar in unele zone cu seceta foarte mare, in foarte scurt timp vom avea burtile lipite de spinare si ajungem la vorbele parintelui Cleopa: “un cartof pe saptamana”.
    Multumiti inainte de masa si dupa pentru blidul de mancare pe care il aveti azi pe masa, multumiti pentru acoperisul de deaspura capului, dati Slava lui Dumnezeu continuu caci mila Lui ne tine pe noi.

  12. Pingback: Sminteala numita LIGA DISTRIBUTISTA. Iulian Capsali despre Ovidiu Hurduzeu si PROPAGANDA ANTIORTODOXA MASCATA A FANILOR… GLOBALIZARII “cu fata umana” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare