DE CE MOARE CU ZILE ROMANIA?/ “Pradatorul” Soros ne anunta cinic ca vin valuri si mai rele ale crizei/ RISCURI POLITICE EXTREME SI “SALVAREA” PRIN GUVERNUL EUROPEAN/ E confirmat: aviatia Israelului se va antrena in Romania/ DE CE MIROASE A SULF IN AER?/ Agentul Tokes din nou in prim-plan dupa 20 de ani (Stiri 9-11 iunie 2010)

11-06-2010 10 minute Sublinieri

Statul român cheltuieşte pentru domeniul social proporţia cea mai mică, nu numai în raport cu PIB, dar şi ca pondere din buget: 36,5% faţă de 55,9% media UE, arată un studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii, aflat sub egida Academiei Române. Studiul aminteşte şi metafora lansată de preşedintele Băsescu, cea a slabului care duce în spinare obezul şi spune că România are un stat prea mic în raport cu economia sa. Inegalitatea socială e mai mare decât înainte de 1989, spune studiul.

Functia sociala a statului roman este cea mai precara din UE (ca procent din PIB), dar si ca pondere din buget; Rezultatul acestei subfinantari este amplificarea costului social al crizei, degradarea serviciilor publice de baza si cresterea neincrederii in institutiile publice; Politica de taiere a salariilor si pensiilor contine riscul de a continua cu cresterea impozitelor si taxelor, fapt care ar duce la o reproducere a situatiei sociale din 1989, atat ca saracire, cat si ca explozie a tensiunilor sociale; Iesirea din criza impune o explorare imaginativa a optiunilor, in acest material fiind formulate cateva dintre ele din aria noastra de competenta, sunt concluziile Raportului social al Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane (ICCV) – “Dupa 20 de ani: Optiuni pentru Romania”, dat vineri publicitatii. […] Statul s-a retras din economie acolo unde era vital nevoie de el, dar s-a implicat distorsionant ca un partener corupator si demotivator in zone gri, care au devenit veritabile gauri negre de scurgere a resurselor existente. Reforma statului nu este scaderea lui.

  • Money.ro:

Vlădescu: Dacă vom vedea o scădere economică de 2%, vom creşte taxele

Dacă economia României rămâne la nivelul actual, de 0, – 1%, nu va fi nevoie de o creştere a fiscalităţii, o scădere economică de peste 2% va impune un alt scenariu, a afirmat ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu la The Money Channel. El şi-a exprimat increderea că, anul viitor, România va înregistra o uşoară creştere economică.

  • Realitatea.net:

România, în top 10 al ţărilor care riscă falimentul. VEZI CE SPUN ANALIŞTII

România ocupă locul 8 în topul ţărilor cu cele mai mari şanse de a intra în incapacitate de plată, se arată într-un raport publicat pe site-ul CMA, o agenţie londoneză specializată în estimarea riscurilor creditelor. Astfel, ţara noastră are şanse mai mari să intre în faliment ca Ungaria, Portugalia şi Spania. Mai riscante decât ţara noastră sunt considerat doar Venezuela, Argentina, Grecia, Pakistan, Ucraina, Dubai şi Irak, scrie MONEY.ro. „O ţară care îşi plăteşte pensiile şi salariile din împrumuturi e o ţară în faliment. Reducerea pensiilor şi salariilor este expresia falimentului. Aici nu ţine de cine e la guvernare, astea sunt aiureli. Esenţa este că, de peste un an, România plăteşte pensii şi salarii din împrumuturi, indiferent că sunt de la FMI sau de la bănci. România este în faliment”, a declarat Ilie Şerbănescu pentru REALITATEA.NET. Analistul economic este de părere că intrarea României în topul primelor zece ţări din lume care riscă să intre în faliment este efectul distrugerii economiei, petrecută în ultimii 20 de ani. “Ce avem acum nu este o economie adevărată, ci o pastişă”, a subliniat Şerbănescu. De cu totul altă părere este consultantul financiar Bogdan Baltazar, care a consideră că există mici şanse ca România să intre în incapacitate de plată. “Cu un procent din PIB al datoriei publice de 30% nu cred că e niciun pericol să intrăm în faliment. Pericolul este deteriorarea condiţiilor economice în continuare şi sărăcirea oamenilor. Nu cred că este întemeiat să fim printre campionii intrării în incapacitate de plată. Aici e vorba de ţări care se apropie cu datoria de 100% din PIB”, a declarat Baltazar. În opinia sa, prima de risc a României a fost mărită în mod artificial. România e o ţară cu active interesantă, unde se poate investi.  Este o ţintă pentru cei care privesc dincolo de criză şi care acum ar vrea să cumpere pe nimic tot felul de active”, a precizat Baltazar, sugerând astfel că unii investitori străini interesaţi de ţara noastră îşi elimină competitorii prin promovarea pe plan internaţional a unei imagini false a economiei autohtone.

  • Gandul:

Copii de 11 ani, amendaţi de Fisc pentru că nu au declarat veniturile realizate în „Cocoşelul neascultător“

Guvernul nu prea mai are de unde să împrumute bani ieftini. România, în topul ţărilor cu risc de faliment

  • Money.ro:

Soros: Criza financiară este departe de a se fi încheiat

Colapsul sistemului financiar este real, iar criza este departe de a se fi încheiat, de fapt abia am intrat în actul doi, când pieţele financiare au început să îşi piardă încrederea în credibilitatea statelor. Grecia şi euro ocupă centrul scene, dar efectele pot fi simţite în întreaga lume”, a subliniat omul de afaceri. Soros a avertizat că situaţia aminteşte de anii ’30. “Multe guverne trebuie să îşi reducă datoria sub presiunea pieţelor financiare. Acest lucru riscă să împingă economia globală într-o dublă recesiune”, a afirmat el.

Stie Soros ce spune, doar a fost unul din artizanii speculatiilor financiare ce au dus la prabusirea solvabilitatii Greciei. Si cat cinism… Dupa ce strangi cu usa statele pentru datoria publica si le impui masuri de austeritate care sufoca economia, cum ar fi taierea brutala a salariilor si cresterea taxelor, te plangi ca urmeaza recesiunea, adica actul trei al crizei. Lacrimi de corcodil care isi simte prada cum sa zbate intre falci.

„Perspectiva economiei globale rămâne neobişnuit de nesigură şi riscurile au crescut semnificativ” este părerea lui Naoyuki Shinohara, director-adjunct al FMI, exprimată, miercuri, la un forum economic din Singapore.

  • Hotnews: 

Noul premier nipon: Japonia risca sa intre in faliment, daca nu reduce datoria publica

Oficial BCE: Euro nu va fi inlocuit

“Nu exista cale de intoarcere in privinta monedei euro” iar statele care au adoptat euro nu vor reveni la valutele proprii, declara Mario Draghi, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Centrale Europene (BCE).Nu exista cale de intoarcere in ceea ce priveste euro. Oamenii trebuie sa inteleaga ca euro nu va fi inlocuit“, a declarat Mario Draghi, in cadrul unei conferinte desfasurata la Helsinki, relateaza Bloomberg.

Marek Belka, directorul FMI pentru Europa, a fost numit in functia de guvernator al bancii centrale a Poloniei

… in locul guvernatorului pro-national care a salvat Polonia de la intrarea in criza, mort in “accidentul” de la Smolensk.

Liderii UE impinsi de la spate si de FMI si de un cortegiu intreg de economisti, cauta calea de iesire din impas, iesire ce nu poate fi decat un guvern European care sa preia sarcina disciplinarii fiscale in cele 27 de state membre. Cedarea prerogativelor nationale in stabilirea cheltuielilor si veniturilor bugetare imbraca initial forma unui audit la nivel European cu Eurostatul pe post de caine de paza la eventualele “minciuni” guvernamentale la care facea aluzie Sebastian Vladescu. Depasirea nivelului de 3% deficit si/sau a datoriei publice de 60% din PIB ar urma sa fie aspru sanctionate cu amenzi de pana la 0,5% din PIB suspendarea dreptului de vot si a accesului la fondurile europene. […] Un al doilea motiv pentru care cred ca avem de-a face cu un proiect utopic tine de economie si echitate daca se mai poate vorbi de cea din urma dupa spargerea Caritasului Mondial. Bascularea datoriilor private in datoria publica a statelor prin mecanismul inchipuit pe plan mondial pentru evitarea transformarii recesiunii in depresiune economica sta la originea actualei crize care ameninta grav credibilitatea institutiilor europene. Pentru ca ar trebui sa fie evident ca zisa criza a datoriilor suverane nu este decat faza a doua a spargerii bulei speculative financiare de tip schema piramidala. La limita, ceea ce se-ntampla in prezent nu este decat o socializare la nivel global a pierderilor unui sistem financiar ce a dus lacomia la extrem. Ca si la Caritas ultimii intrati in joc sunt primele victime deloc colaterale ale globalizarii schemei piramidale. Dincolo de acest aspect, deloc de ignorat as spune, o analiza empirica arata ca statele puternice si prospere din Uniune au si datorii ce depasesc cu mult fatidicul prag de 60%. Intrebarea care se pune este daca nu cumva exista o relatie direct proportionala intre prosperitate si indicatorul cu pricina. Caci daca ea exista ar rezulta, de pilda, ca recuperarea decalajelor dintre Romania ( care are acum o datorie de 30% din PIB) si UE ar fi greu de crezut, in conditii de austeritate.

“Anumiti analisti economici spun ca solutia dificultatilor noastre se gaseste intr-o integrare mai mare – nu mai mica – in Europa, iar eu sunt de acord cu aceasta opinie”, a declarat Trichet, intr-un discurs pe care l-a sustinut la Frankfurt, relateaza Agerpres.

Nu este numai o chestiune de solidaritate intre tarile care folosesc aceeasi moneda, o integrare mai mare este si “in interesul tarilor participante si al cetatenilor lor“, a apreciat el.

Dezbaterea pe tema datoriei Greciei si repercusiunile acesteia asupra zonei euro in ansamblu a determinat guvernele europene sa ia masuri pentru o mai buna supraveghere a bugetelor de stat, masuri salutate de BCE.

“Este pacat ca a fost nevoie de o criza pentru ca toata lumea sa devina constienta”
de necesitatea acestor masuri, a declarat Trichet. In opinia sa, reformele in curs ar trebui sa permita zonei euro sa iasa din crizacu un cadru politic mult mai bun si mai solid decat cel care exista la inceputul crizei economice”.

  • Adevarul:

Europa: după falimentul financiar vine falimentul politic

Riscurile politice ale crizei economice

Volatilitatea pieţelor, scăderea monedei euro, creşterea preţurilor la materiile prime, toate aceste fenomene au indus investitorilor o teamă nouă şi puternică: lumea a intrat într-o eră a riscurilor politice extreme. În mod tradiţional, riscul politic înseamnă război, lovituri de stat, exproprieri. Dar astăzi, riscul politic poate fi extins şi la faptul că unele guverne nu doresc sau nu pot să-şi reformeze economiile ţărilor lor şi că acest lucru poate avea efecte în lanţ asupra complexei economii globale, scrie „Newsweek”. Pieţele nu au rămas insensibile la modul cum a gestionat UE criza din Grecia. La început guvernele erau parcă paralizate, apoi a intervenit lipsa de curaj pentru aprobarea unui plan de salvare.

Măsuri necoordonate

Pieţele îşi fac griji şi pentru modul în care autorităţile din Marea Britanie, Japonia şi SUA vor rezolva problema datoriilor lor, aflate la un nivel fără precedent pe timp de pace. Întrebarea care preocupă este dacă politicienii sunt pregătiţi să introducă creşteri fiscale şi reduceri bugetare şi dacă aceste măsuri nu vor duce la creşterea inflaţiei. Un alt risc politic în reprezintă măsurile necordonate luate de guverne. SUA, UE şi Comitetul de la Basel au calendare diferite privind supravegherea bancară, nimeni nu poate spune cum vor arăta noile norme, cum vor fi tranzacţionate instrumentele derivate, cum vor fi monitorizate fondurile speculative. Există şi teama că fiecare ţară, obesedată de creşterea competivităţii sale, să fie tentată să adopte politica devalorizării propriei monede şi să înceapă o eră a deprecierii concurenţiale. Atunci chiar şi o mică scânteie la nivel local ar putea duce la un incendiu mondial, având în vedere sensibilitatea crescută şi conexiunile dintre economiile naţionale.

Este criza Greciei exagerată?

Impactul negativ al crizei din Grecia şi din zona euro nu poate fi evitat de ţările din sud-estul Europei, dar el este exagerat de analiştii din exteriorul regiunii, a declarat astăzi Dimitar Bogov, viceguvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Macedonia, în cadrul întâlnirii anuale a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) de la Ohrid, Macedonia.

  • Mises:

Unificarea politică: teorema generalizată a progresiei

Îndatorarea şi inflaţia

Cele mai des întâlnite măsuri de creştere a puterii statului, în afară de taxarea vădită, sunt îndatorarea şi inflaţia, pentru că au un avantaj în comun, acela că permit statului să evite taxarea făţişă. Astfel, ajută la evitarea rezistenţei care apare de regulă odată cu fiecare creştere a puterii statului. Totuşi, aceste măsuri nu reprezintă soluţii permanente. Problema îndatorării este aceea că banii sunt în cele din urmă ceruţi înapoi de creditori. Când se întâmplă acest lucru, guvernul îndatorat este forţat să impună taxe mai mari asupra subiecţilor săi. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să înfrunte rezistenţa pe care a încercat să o evite prin recurgerea la îndatorare. Această situaţie ar trebui să fie destul de clară. Dar politicienii cred că pot „rezolva” această problemă într-un mod simplu: prin mai multă îndatorare. Totuşi, mai devreme sau mai târziu, creditorii vor manifesta reticenţă la prelungirea creditului.[7] Astfel, consecinţele îndatorării sunt duble. Pe de o parte, statul îşi poate creşte puterea dincolo de limitele taxării vădite. Activitatea sa este tot limitată, dar este dusă la un nivel mai înalt. Pe de altă parte, iar acest lucru este crucial, statul devine dependent de dorinţa marilor creditori, adică în special a băncilor şi altor agenţi financiari. […] Din cele de mai sus se poate trage încă o concluzie. Am văzut că posibilitatea de creştere a statului prin taxe, datorii şi inflaţie este limitată. Iar una dintre aceste limite este simpla existenţă a altor state. De aceea, odată ce statul îşi atinge limitele de îndatorare şi inflaţie, adică limitele intensificării, singura cale de a-şi continua creşterea este prin extinderea controlului asupra altor teritorii, adică prin extensificare. […] Cum poate statul să îşi extindă controlul asupra altor teritorii? Nu există decât două posibilităţi: fie o face prin război şi cucerire sângeroasă, fie prin unificare politică. Bineînţeles, războiul este o afacere foarte scumpă şi riscantă, ce nu poate fi întreprinsă fără creşterea taxării subiecţilor prezenţi. Din acest motiv, se întâmplă adesea ca extensificarea statului să nu poată fi făcută prin cucerire sau altă tehnică violentă de includere a unor noi teritorii (şi populaţii) sub controlul său. În acest caz, singura posibilitate rămasă este calea lipsită de spectaculozitate a unificării politice. […]

Cazul ilustrativ nr. 2: Uniunea Europeană

Cazul Uniunii Europene este un excelent exemplu de instituţie centrală care ajută la reducerea costurilor de coordonare a câtorva state foarte îndatorate şi aflate sub ameninţarea contagiunii. În Uniunea Europeană unele state — Belgia, Italia şi Grecia — sunt practic falite. Alte state, inclusiv Austria, Portugalia, Irlanda, Spania şi Suedia, sunt pe punctul de a intra în faliment. Iar restul nu stau nici ele mult mai bine.[20] Din ce în ce mai multe ţări membre ale Uniunii Europene au nevoie să fie cauţionate.[21] Nu va trece prea mult timp până când nici un investitor privat nu le va mai acorda noi credite. Pentru că statele ştiu acest lucru, au început să devină serioase în negocierile cu ale state. Aceasta a accelerat negocierile care au dus la întărirea birocraţiei centrale bruxelleze. Cele mai multe state au devenit mai interesate să îşi coordoneze politicile financiare şi economice. Le trebuia un instrument pentru facilitarea complicatei negocieri multilaterale. Bineînţeles, Comisia Europeană a primit cu bucurie ocazia de a interveni. În prezent este servitorul statelor noastre. În viitor ar putea deveni [a si devenit intre timp, articolul a fost scris in 1997 – n.n.] stăpânul lor.

Criza suverană cere următorul nivel de centralizare

Începând de azi se poate găsi în secţiunea „Articole”, studiul lui J.G. Hülsmann despre progresia istorică a instituţiilor care funcţionează pe un principiu falimentar, fie că sunt bănci sau state. Dezechilibrul inerent în care se află le face să caute permanent un punct de sprijin pe un nivel mai înalt al centralizării.

Hülsmann generalizează teorema progresiei observată în cazul instituţiilor monetar-bancare aplicând-o în cazul statelor. În articolul său din 1997 arată cum chiar şi băncile centrale îşi vor atinge limitele de funcţionare pe marginea falimentului şi vor căuta să se unească printr-o instituţie financiară care să fie pentru ele ceea ce sunt ele pentru băncile simple din sistemul bancar. În cazul statelor, se poate postula o tendinţă similară de fugă înspre centralizarea politică.

Iar din ştirile zilei de azi citim că problema constructului european nu este structura sa socialistă friabilă ci lipsa unui decident unic pentru gestionarea falimentelor statelor membre, aşa cum vedem în Statele Unite. Cu alte cuvinte, criza Greciei semnalează că a venit momentul ca statele suverane să îşi delege o parte însemnată a suveranităţii organismelor centrale de la Bruxelles. Întâmplare? Conform teoremei generalizate a progresiei nu e nici o întâmplare ci pur şi simplu avans instituţional anticipat cu ajutorul unor teorii realiste.

Un important bancher de investiții din SUA a avertizat că din cauza crizei economice, criză cauzată de datoria publică, situația poate avea o întorsătură urâtă în următorii 5 ani. El ‘sugerează’ oamenilor să fie înțelepți să abandoneze bursele și să cumpere teren, sârmă ghimpată și arme.

Acum când aurul atinge valori record din cauza temerii de recesiune de tip W (dublă prăbușire), analiștii așteaptă ca piețele financiare să se prăbușească. Anthony Fry, manager senior la Evercore Partners, a spus la CNBC că piețele de obligațiuni ar putea să scape de sub control în următoarele luni și a mai completat că problemele cauzate de criza financiară ce a lovit UE pot dura și 5 ani.

Priviți situația actuală. Avem Grecia, Ungaria și nori negri deasupra Spaniei și Portugaliei” a zis el, avertizându-ne de “un scenariu de coșmar” de hiper-stagflaţie, când inflația crește dramatic iar prețurile bunurilor se prăbușesc.

Nu vreau să sperii pe nimeni dar eu mă gândesc serios să investesc în sârmă ghimpată și arme, viitorul nu sună bine iar taxele tot cresc” a zis Fry.

Directorul de strategii al RBS, Bob Janjuah a susținut opinia lui Fry, anticipând faptul că guvernele vor injecta cel puțin 15 triliarde (mii de miliarde) de USD în sistem și ca bancherii de investiții ar fi bine să se orienteze spre aur pentru a evita deprecierea monetară.

În următoarele 6 luni vom vedea deflația sectorului privat micșorând profitul pe 10 ani la 2%“, a adăugat el. “Astfel la nivel global se va încerca în mod greșit repornirea economiei și a pițelor printr-un program global de 10-15 triliarde USD.

Janjuah a scos în evidență creșterea accelerată a prețului aurului în ultimii 10 ani comparativă cu stagnarea indicilor S&P 500 și Dow Jones.

Aurul a ajuns la valoarea record de 1,251.85$ / uncie (28.3495231 grame) [44.16$/gr.] în această dimineață din cauza numărului în creștere de investitori ce se orientează spre acest metal prețios ca spre o vestă de salvare din calea acestui tăvălug economic și foarte probabilă recesiune de tip W.

Cum datoria SUA se apropie de valoarea PIB-ului, membrii Congresului și experți financiari importanți avertizează că SUA va fi în aceeași situație sumbră ca Grecia în 7-10 ani dacă guvernul federal nu implementează măsuri de austeritate radicale. Rezultatul măsurilor radicale sunt revoltele și violența similară Greciei.

Istorici importanți, analiști sociali și financiari și chiar poliția prevăd o vară a furiei în Europa și America pe masură ce nemulțumirea socială crește din cauza problemelor economice.

Departe de mine de a exagera o situație periculoasă dar nu se poate să nu te întrebi, simțind mirosul de sulf din aer, dacă nu cumva suntem în pragul unei epoci a furiei a scris istoricul Simon Schama într-un editorial recent in Financial Times.

Sursa: PrisonPlanet.com.

Concluzie

Situația se agravează. Oamenii sărăcesc din ce în ce mai mult (sărăciți intenționat chiar de conducătorii lor) și, în acest ritm, revoltele sunt inevitabile. Iar la Americani, unde portul de armă este legal, imaginați-vă ce vine. Exact ceea ce ei așteaptă. La noi de ce se pregătesc cu pseudo-legi marțiale?

***

Dupa fix 20 de ani… acelasi personaj, asa-zis “roman”, tine prim-planul si ajunge intr-o pozitie inalta intr-un alt moment istoric dramatic pentru Romania… Coincidenta?!

  • Ziuaveche:

UPDATE: Aviatia israeliana se va muta in Romania pentru antrenamente. MApN confirma

Putin “crede” in moneda euro si “recunoaste” ca trebuie corectat sistemul politic rus

  • Antena3:

Revista presei. NATO, pe calea restructurării. Semnale confuze despre vânzarea sistemelor S-300 ruseşti către Iran. Hamas îl atacă pe Obama

SUA întrec Rusia şi devin primul producător de gaze naturale din lume

Barack Obama vrea să afle “fundul cui să lovească” pentru scurgerea de petrol (VIDEO)

Clinton cere Americii latine să taxeze mai mult bogaţii

Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece “functioneaza”. Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle “de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva”.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “DE CE MOARE CU ZILE ROMANIA?/ “Pradatorul” Soros ne anunta cinic ca vin valuri si mai rele ale crizei/ RISCURI POLITICE EXTREME SI “SALVAREA” PRIN GUVERNUL EUROPEAN/ E confirmat: aviatia Israelului se va antrena in Romania/ DE CE MIROASE A SULF IN AER?/ Agentul Tokes din nou in prim-plan dupa 20 de ani (Stiri 9-11 iunie 2010)

  1. … dupa toate acestea, sa nu uitam A NU DEZNADAJDUI (decat de cele omenesti si lumesti, de amagirile ucigase cu care suntem imbiati), A NE RUGA si A NE POCAI, a priveghea intru trezvie si a ne simplifica viata cat mai mult, a ne iubi si a ne ierta, a ne pastra credinta sanatoasa pana la capat, si atitudinea demna, a nu accepta relativizari si compromisuri, dar a tine calea imparateasca, a Duhului, nu a literei oarbe. Cuvantul profetic dat de Dumnezeu Insusi Sfantului Siluan – TINE-TI MINTEA IN IAD, SI NU DEZNADAJDUI! – trebuie sa ne fie calauza permanenta in zilele acestea de inceput al marilor dureri care vor culmina insa cu biruinta asupra lui Antihrist si Venirea pe norii cerului a Mantuitorului nostru care va aduce “un cer nou si un pamant nou”. Nu trebuie sa ne temem, dar nici sa bravam!

    Pana atunci insa trebuie sa trecem prin acest iad proorocit limpede in Sfanta Scriptura si de Sf. Parinti, si sa ne sprijinim pe cuvintele Sfintilor, sa luam tarie de la ei. Numai cu Hristos si cu Sfintii Parinti trecem prin acest ‘desert’, iar nu cu politicienii satanici care ucid suflete si trupuri. Sa ramanem lucizi si realisti si sa fugim de falsele “solutii” optimiste si salvatoare, care pregatesc nimic altceva decat imparatia lui Antihrist. Sa strangem randurile si sa ne pregatim duhovniceste, ASA CUM NE INVATA Sfintii nostri contemporani. Este cu adevarat “mai tarziu decat credem”. Dar SUS sa avem inimile!

    Pentru ca sunt unii care se fac ca nu vad “unde este Dumnezeu” si care “sunt solutiile”, indreptatindu-si prin agresivitate la adresa noastra vietuirea lor caldicica intru iubirea lumii si ascunzandu-si refuzul vinovat de a primi Cuvantul Duhului, sau pentru ca altii, poate, nu citesc decat pagina de stiri de aici, reluam mai jos o mica parte din trimiterile noastre la articole in care am aratat, de nenumarate ori, si ce avem de facut, si ce repere si modele trebuie sa avem (incepand cu martirii inchisorilor) si unde am subliniat mereu dragostea lui Dumnezeu pentru noi si motivele pentru A NE PASTRA NADEJDEA NECLINTITA PANA LA CAPAT, ORICE AR FI:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/22/martiri-si-histrioni-sau-cine-ne-transmite-duhul-adevarului-pilda-de-pateric-din-inchisoarea-de-la-targsor-se-poate-sa-dantuiesti-pe-suferinta-ta/ (cu toate linkurile de la final)

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/13/prorocia-cuviosului-ignatie-din-harbin-si-pregatirea-pentru-golgota/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/12/scrisori-inedite-si-proorocesti-ale-sfantului-luca-al-crimeei-cand-biserica-nu-va-mai-fi-prigonita-se-vor-pregati-toate-pentru-imparatia-antihristului

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/29/numai-cel-care-va-avea-inima-buna-va-rezista/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/09/27/ce-avem-noi-de-facut-astazi-pentru-a-ne-mantui-si-pentru-a-ne-pregati-de-incercarile-ce-vor-veni/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/01/09/parintele-rafail-care-este-sensul-adevarat-al-pocaintei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/27/sfantul-ioan-carpatiul-%e2%80%93-cuvinte-de-intarire-in-lupta-nevazuta-3-dumnezeu-nu-deznadajduieste-de-mantuirea-noastra/ (si toate linkurile de aici)

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/08/16/increderea-in-hristos/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/03/13/cu-ochii-tinta-la-iisus-prin-mijlocul-mortii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/02/09/pilda-sfantului-mucenic-nichifor-9-februarie-sa-ne-reamintim-duhul-adevaratei-marturisiri-si-care-trebuie-sa-ne-fie-cautarea-primordiala/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/17/salvarea-ortodocsilor-de-astazi-i/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/04/cuviosul-paisie-aghioritul-toata-cheia-aici-este-sa-se-pocaiasca-lumea/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/07/12/cuviosul-paisie-aghioritul-lumea-arde-pricepeti-asta/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/12/cuv-paisie-e-stare-de-alarma-este-trebuinta-de-multa-rugaciune-cu-durere/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/26/intre-cruce-si-tradare-care-este-lectia-mucenicului-evghenie-pentru-noi-si-vremurile-noastre-ii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/07/27/epistola-unui-sfant-contemporan-pregatiti-va-dragii-bunelului-pregatiti-va

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/17/staretul-selafiil-din-tomsk-siberia-cum-ne-vom-mantui-noi

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/10/22/nasterea-unui-sfant-in-imparatia-vesnica-fericitul-batran-selafiil-din-siberia-sunt-vremuri-de-marturisire-sa-nu-primiti-sa-fiti-ai-altcuiva/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/04/iara-si-iara-perfuzii-vitale-pentru-incercarile-vremurilor/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/05/25/cuv-seraphim-rose-este-mai-tarziu-decat-credem-va-mai-supravietui-credinta-noastra/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/05/27/pogorarea-in-noi-a-sfantului-duh-conditia-mantuirii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/21/ortodoxia-credinta-patimitoare/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/03/vedeti-sa-nu-fiti-amagiti-2

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/05/14/ce-vremuri-traim-parintele-rafail-ne-raspunde/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/23/vremea-este-a-cernerii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/09/19/ar-trebui-sa-plangem-in-toata-ziua-dar-traim-in-nesimtire/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/09/05/o-ortodoxie-laica-dar-care-nu-e-lumeasca-sau-cum-putem-aduce-pustia-in-lume/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/15/p-seraphim-semnele-sfarsitului-lumii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/02/omul-intre-inmultirea-painilor-si-a-pestilor-si-imputinarea-credintei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/12/08/parintele-rafail-noica-cuvant-despre-implinirea-poruncilor-si-pentru-tamaduirea-deznadejdii/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/28/parintele-justin-sfaturi-pentru-prigoana/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/31/sfaturi-duhovnicesti-de-la-fericitul-filotei-zervakos-2-vazut-am-pe-domnul-inaintea-mea-pururea/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/08/fericitul-filotei-zervakos-30-de-ani-de-la-mutarea-la-cer-vremuri-stricate-zile-viclene-cel-ce-se-mantuieste-pe-sine-mare-se-va-numi/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/24/praznicul-sfintei-treimi-%e2%80%9ecine-este-dumnezeu-mare-ca-dumnezeul-nostru%e2%80%9d/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/12/inaltarea-domnului-sus-sa-avem-inimile%e2%80%9d/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/13/vladica-averchie-taushev-34-de-ani-de-la-adormire-despre-cum-pot-apostazia-insisi-cei-care-se-cred-luptatori-pentru-ortodoxia-adevarata-biruinta-cereasca/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/04/01/parintele-justin-parvu-in-cel-mai-recent-interviu-vezi-in-ce-duh-marturisesti-ca-sa-nu-fii-si-tu-in-afara-ortodoxiei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/16/cum-incepe-inselarea-sau-in-ce-fel-oricare-dintre-noi-il-poate-vinde-pe-hristos/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/03/08/sfintii-40-de-mucenici-forta-comuniunii-marturisitoare-2/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/08/12/e-vremea-de-a-strange-randurile/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/06/10/de-la-iadul-fatarniciei-si-al-inselarii-la-dorul-dupa-dumnezeul-cel-viu-stiri-religioase-si-recomandari-duhovnicesti-7-10-iunie-2010/

    Plus, din alta parte, ceva iarasi foarte important: http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/24/diavolul-este-revolutionar/

    Sunt putine? Sunt doar o mica parte, cum spuneam… Insa tupeul celor de rea-credinta stim ca, oricum, nu tine seama de nimic.

  2. Mda, referitor la acest domn Hawking care jubileaza ca stiinta va invinge…e promovat pe toate caile pt. ca deh, da bine la cerintele “establishmentului”. Plus ca e un personaj care se vinde: un creier “genial” intr-un scaun cu rotile unde l-a aruncat o boala rara si necrutatoare. Curata soap opera!

    In schimb de astrofizicianul Robert Jastrow (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Jastrow) nu o sa auziti in main-stream media. Sau nu veti auzi prea des. Pentru ca printre altele a avut obraznicia sa spuna urmatoarele despre ce se gaseste la capatul stiintei:

    “Pentru omul de stiinta care s-a bazat pe puterea propriei ratiuni, povestea se termina ca un vis urat. A escaladat munti de ignoranta si e pe cale sa cucereasca cel mai inalt varf dar dupa odata ajuns acolo se trezeste intampinat de un grup de teologi care sosisera acolo cu multe sute de ani inaintea lui”.

    “For the scientist who has lived by faith in the power of his reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountains of ignorance; he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a small band of theologians, who have been sitting there for centuries.”

  3. Va multumesc pentru indrumarile si mangaierile, lumina si caldura pe care le-am gasit de cativa ani pe acest site.
    Va sunt recunoscatoare pentru duhul de pace si inteleptirea care mi-au venit prin voi.
    Misiunea pe care ati indeplinit-o a schimbat vieti si a miscat suflete.
    Ati indrumat cu dragoste si noi toti am simtit asta
    Multa milostenie sufleasca ati facut aici, pe http://www.cuvantul-ortodox.ro

    Dumnezeu sa va ajute si sa va mantuiasca pe toti trei

  4. nu guvernul european ne scoate din greu ci Domnul.
    ei ne fura si ne mint.
    nici propriul guvern nu face nimic bun,unde sint conducatorii crestini neinfricati si cinstiti?:?
    pace!

  5. daca nu ne imprumutam la BM , FMI si nu ne vindeam tara era mai bine ,plus daca am fi fost buni intre noi si nu ca acuma !
    sfirsitul este aproape si este accelerat de nelegiuirile facute de noi!

  6. Multumesc Admin pentru tot.

  7. Stati putin! Lamuriti-ma si pe mine! Toate astea suna a goodbye! Adica sa inteleg ca asta a fost ultima voastra postare si ca inchideti site-ul??!!
    Sper ca nu inca, totusi!

  8. Sa mai dam si vesti bune.
    Tocmai am vorbit cu cineva care a fost de curand la pr.Justin si mi-a spus ca sfintia sa se simte mult mai bine,ba chiar si-a revenit complet.Ce bine imi pare.
    Slava Domnului!

  9. Am scris si eu un comentariu mai devreme .Ce s-a intamplat?

  10. @bandit mistic: Pai se intampla ca nu am ajuns la performanta sa avem program non-stop pe site. 🙂

    @petra: nu, nicidecum, nu este un good bye, ci o luare de pozitie necesara datorita confuziilor pe care unele persoane inca le mai au cu privire la modul in care privim ce se intampla, motivatia pentru care facem aceasta lucrare si ce credem ca ar fi atitudinea duhovniceasca potrivita in aceste vremuri.

  11. A pastra calea de mijloc, a discernamantului duhovnicesc, calea Duhului, in timp ce trebuie sa tinem mintea in iad si sa nu deznadajduim, acum cand vremurile apocaliptice bat la usa, este intelepciunea la care ar trebui sa ajungem, dar va fi foarte greu, chiar si pentru cei pregatiti duhovniceste.

    La a ne pastra nadejdea, credinta si dragostea PANA LA CAPAT, cred ca face referire parintele Iustin, atunci cand spune ca este vremea martirajului! Cati pot duce asta, chiar si dintre cei tari in credinta? Este asa cum ati spus, vremea cernerii.

    Va multumim ca ne ajutati sa parcurgem acest „desert” cu sfaturi, indemnuri si clarificari necesare.

  12. @admini
    Pentru grija pe care o purtati sufletelor noastre in lucrarea de mantuire a fiecaruia dintre noi in parte(sunt sigur ca toate articolele voastre ating cel putin un suflet al celor care il citesc)eu in pacatosenia mea nu sunt vrednic sa va multumesc pentru tot ce faceti pentru noi(mine),dar tot ce pot sa spun e : Domnul fie laudat , Slava lui Dumnezeu penrtu TOATA LUCRAREA pe care o faceti, si, El sa va rasplateasca si sa va binecuvinteze pe voi SI familia voastra dupa marea mila Lui.
    Domnul sa va dea numai bine !

  13. Daca tot vine vremuri grele, incercati sa faceti un cd/dvd cu site-ul spre a fi dat ajutor crestinilor, periodic, apoi sa perfectionati motorul de cautare, a.i. cine doreste, sa aiba acces mai usor la informatii mai vechi.

  14. Ma alatur si eu cuvintelor si gandurilor lui Dorel!
    Multumim mult pentru reluarea acelor linkuri, pentru unii dintre noi mai comozi sau inca neinvatati! Domnul sa va rasplateasca pentru tot si sa va dea intelepciune si sa va intareasca si sa ne tina pe toti pe Calea Sa!

  15. Exista posibilitatea ca site-ul sa dispara peste noapte fara nici un fel de avertisment (adica fara ca voi sa fiti anuntati in prealabil, si deci nici noi)?

  16. @ Petra:

    Chiar daca ceea ce a fost ieri noi speram sa nu aiba legatura cu nimic, sigur ca orice este posibil si va fi mai ales cand situatia sociala se va tulbura si mai tare la noi si in nume… e posibil, de ce nu?, inclusiv sa disparem si noi insine ca persoane peste noapte si fara niciun fel de avertisment… Doamne fereste… dar la ce vremuri sunt trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau. Cu riscul sa fim socotiti cum se poate mai rau.

    Iata raspunsul scris pe care l-am primit de la firma de hosting cu privire la “eroarea” din cursul dupa-amiezii si serii de ieri:

    Buna ziua,

    a fost o problema in fisierele de zona la ns-uri care au directionat catre alt server
    am remediat problema si ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri produse

    cu stima,
    Departamentul Tehnic Alfa Web

  17. @ Pr. Gabriel:

    Din pacate nu putem face asta, ne depaseste mult ca resurse de timp in primul rand, dar si ca diseminare apoi, insa sfatuim pe toti doritorii sa-si salveze singuri articolele care ii ajuta mai mult, unul cate unul, mai ales ca nu se stie cata viabilitate mai avem.

    @ Paisia, Azucena, Mihaela Pana, Cristi, Dorel si ceilalti:
    Va multumim si noi din suflet!

  18. Am copiat urmatorul comentariu de pe blogul lui saccsiv:

    “@ Alexandra:

    Avem adresa de e-mail, o gasesti pe site la sectiunea “despre noi”. Fata catre fata e mai dificil si mai riscant, din pacate, daca nu ne cunoastem deja. Si asa sunt destul de probleme si destui potentiali turnatori.”

    Sunt confuz in ceea ce priveste partea cu turnatul. Fiind un grup independent nu prea inteleg cum v-ar afecat.

  19. @ Mihai:

    Nici noi nu intelegem prea clar ce anume nu este de inteles si care e rostul intrebarii. Ti se pare ca daca nu suntem preoti sau calugari nu are cine sa ne faca rau noua si familiilor noastre, sau cum? Exista oameni care ne cunosc si care ne-au tradat sau care s-au intors impotriva noastra in chip razbunator, asta am vrut sa spunem.

  20. ce mizerie!!

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/abuzul-asupra-copiilor-confirma-esecul-parintilor-898045.html

    de revazut:

    “Cu un astfel de accent pe microadministrarea socială, nu mă aştept ca unitatea familiei să supravieţuiască în noua eră, şi mă aştept ca alarmismul abuzurilor asupra copiilor să fie pârghia folosită pentru a destabiliza familia. Scena a fost pregătită cu toate revelaţiile despre biserică şi abuzul sexual asupra copiilor din instituţii. Astfel de revelaţii […] au ieşit la iveală la un moment dat, la fel cum se întâmplă cu toate celelalte lucruri de tranziţie. Oamenii sunt acum conştienţi de faptul că se întâmplă numeroase abuzuri asupra copiilor, fiind condiţionaţi să sprijine măsurile drastice pentru a le preveni. Tot timpul când deschid televizorul, văd cel puţin o reclamă despre servicii publice, cu imagini şocante, despre copii care sunt abuzaţi fizic sau sexual, sau neglijaţi în mod criminal în casele lor, existând o linie de asistenţă telefonică unde aceştia pot suna. Este uşor de remarcat modul în care se poate extinde categoria de abuz, pentru a include părinţii care nu respectă programele de vaccinare, ale căror evidenţe ale cumpărăturilor nu indică o alimentaţie sănătoasă, care au profiluri psihologice dubioase, etc. Starea de sărăcie ar putea fi considerată o neglijare abuzivă.[4]

    Cu o prezentare adecvată în mass-media, alarmismul cu privire la abuz este uşor de stârnit. În cele din urmă, o „mişcare a drepturilor copilului” devine o mişcare anti-familială. Statul trebuie să protejeze copilul direct de la naştere. Familia este demonizată …

    Cât de groaznice erau vremurile când cupluri neinstruite şi fără licenţă deţineau control total asupra copiilor vulnerabili, în spatele uşilor închise, cu eventuale nevroze, vicii sau perversiuni ale părinţilor. Cum e posibil ca acest vestigiu al sclaviei patriarhale, acest ascunziş al abuzului să continue să existe de atâta timp şi să nu se recunoască ce a fost? Cât de mult am avansat acum, cu copiii educaţi ştiinţific de personal instruit, care îi învaţă valori sănătoase.

    [… ] În viitorul post-capitalist microadministrat, cu scenariul naşterii doctrinei de şoc, ar fi de “bun simţ” să se profite de ocazie pentru a se pune în aplicare „soluţia finală” a controlului social, şi anume ca statul să monopolizeze creşterea copilului. Acest lucru ar elimina din societate legătura părinte-copil, deci legăturile familiale, în general. Nu mai există noţiunea de rude. Doar albine lucrătoare, albine de pază şi regine, care împart mierea cu zgârcenie.” http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/03/16/in-mars-fortat-spre-noua-ordine-sociala-ii-ultimul-totalitarism/

  21. @Admin
    Imi cer scuze pentru naivitatea mea. Dar imi parea mai mult decat stupid sa te razbuni pe cineva. Poate ca remarca pe care o voi face va parea deplasata. Impresia profunda cu care am ramas in ziua de azi este ca aproape nimeni “nu mai da doi bani” pe Dumnezeu. In mintea mea omenii se impart in cei care cred, cei care nu cred si cei ce pretind ca cred. Nu mi-a trecut prin cap ca “mirenii” pot fi santajati sau “terorizati” din astfel de motive. Lumea imi pare axata pe materialism, acesta fiind singurul motiv al existentei multora, din punctul meu de vedere cam singurul motiv in crestinismul de astazi pentru care cineva ar fi dispus sa iti sape groapa. Desigur, ma pot insela amarnic tinand cont de faptul ca dumneavaostra sunteti mult mai bine ancorati in realitatea bisericii din zilele noastre. Oricum, va multumesc mult pentru efortul dumneavoastra de a ne trezii sufletele. Dumnezeu sa va ajute.

  22. @ Mihai:

    Nu vreau sa ne lamentam, sa ne victimizam sau sa devenim patetici, insa credem ca tine de realism sa ne dam seama ca anumite lucruri care apar aici deranjeaza destul de tare unele cercuri, care, ca intotdeauna, se bucura sa se foloseasca de cozile de topor disponibile. O minima prudenta este necesara. Cei care “pretind ca cred” sunt cei mai primejdiosi, intr-adevar si tocmai aceia sunt in stare sa-ti sapa mai adanc groapa.

  23. @Mihai:

    Completare. Este bine ca inca exista si oameni care au o astfel de naivitate ca a ta. Inseamna ca nu e totul pierdut. 🙂 In istoria omenirii, s-a dovedit insa faptul ca unii oameni nu pot suporta ca alti semeni de-ai lor sa aiba puncte de vedere diferite, si MAI ALES sa aiba si dreptate. De „netolerat”, nu-i asa?

  24. …Si brusc mi-am dat seama de ce toate Guvernele se intrec in a lua masuri de scoatere a icoanelor din scoli si spatii publice. Brusc am realizat de ce crucifixul a devenit subit dusmanul public numarul unu (dupa Italia se pregateste Spania si Romania, Germania si tarile nordice. Franta este deja interzisa de mult). Pentru ca urmeaza executii publice. Pietele se vor inrosi de sangele datornicilor executati silit. Bancile, cu capetele acoperite de glugile tuguiate, avand in mainile vanjoase ridicate deasupra capului securi cu doua taisuri, se pregatesc sa verse pe caldaramul fierbinte sange de crestin insolvabil…

    http://parohia-petresti.ro/postate/Ipoteca_pe_cutia_milei.php

  25. Stau si ma gandesc: daca au inceput (cei de la Patriarhie si nu numai) sa se teama de niste bloguri si “sa-si piarda timpul” sa atace si sa se infiltreze chiar inseamna ca suntem de temut. Noi detinem adevarul si ei vor ca acesta sa nu iasa la iveala.
    Cati suntem pe blogul asta? comparativ cu numarul credinciosilor o mana de oameni, dar ii deranjeaza, noi suntem “ciotul” de care sa vor impiedica ei.

  26. @Florin Giurca

    Mai frate, sincer cred ca ai dreptate, imaginea creata de tine e demna de crestinii primelor veacuri. Noi insa nu vom fi numai datornici, vom fi considerati “capul tuturor rautatilor”, ne vor acuza de tot ce e (in)imaginabil: ca imprastiem microbi, ca nu vrem sa fim urmariti si deci ascundem ceva, ca suntem autorii comploturilor ce vor aparea la ora aceea (comploturi facute de ei)….noi insa nu trebuie sa deznadajduim. Noi il avem pe Dumnezeul nostru alaturi, asa pacatosi cum suntem ne va ajuta caci mila Lui e mare.
    Ma rog la Domnul sa ma lumineze sa stiu cand va veni momentul sa ma desprind total de sistem. Pina atunci ma pregatesc…atat cat pot.

  27. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SOROS VREA SA ”INSPIRE” O NOUA ORDINE ECONOMICA MONDIALA
  28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » George Soros despre iesirea Greciei din zona Euro. Ce vrea de fapt sa spuna miliardarul?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare