Danion se intoarce… cu noi ispitiri spre schisma/ PLOCONIRI REVOLTATOARE IN FATA “SANCTITATILOR” BENEDICT SI DANIEL/ S.S. Daniel intre opulenta sfidatoare si necinstirea parintilor/ RUGACIUNEA SALVATOARE SI CAMUFLAJUL VIRTUTII (Stiri cu tematica religioasa si recomandari duhovnicesti 3-6 iunie 2010)

6-06-2010 9 minute Sublinieri

  • Pelerinul Ortodox:

Ortodoxia în Serbia – știri actuale

În Sfânta Mănăstire Râul Negru din Episcopia de Raşka şi Prizren (ERP) din Kossovo, ieri, 3.05.2010, după Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat şi credincioşi din toate părţile Serbiei şi din satele din împrejurimi, monahii au părăsit mănăstirea. Noul lor loc monastic va fi o regiune din Serbia centrală, pe valea satului Loznica la Cacak. Trei monahi au rămas în mănăstire până în momentul în care o vor preda locţiitorului.

MONAHII SUNT PREGĂTIŢI PENTRU ORICE JERTFĂ

După 27 de ani, Egumenul Nicolae şi-a părăsit mănăstirea. A spus: Nu plecăm din mănăstirea noastră pentru vreun scop lumesc sau aducător de câştig, profitabil. Vrem să păstrăm Credinţa Ortodoxă şi Sfânta Tradiţie şi să rămânem credincioşi părintelui nostru duhovnicesc, Episcopul Artemie, pentru că este un adevărat slujitor al lui Dumenzeu. Toate cele ce se aud de mult timp încoace în jurul Preasfinţiei Sale sunt toate calomnii şi minciuni. Suntem pregătiţi să primim orice pedeapsă ca represalii din partea autorităţii bisericeşti, pentru că am părăsit mănăstirea.

Convorbirile şi ameninţările vlădicii Amfilohie au fost fără roade. A încercat să-i convingă să nu părăsească mănăstirea. Şi le-a transmis că în cazul în care nu fac ascultare şi pleacă din mănăstire, vor suferi consecinţele şi vor fi trimişi în tribunalul bisericesc. Într-o declaraţie publică, obştea Mănăstirii de la Râul Negru, în Duminica Tuturor Sfinţilor, 30/17 mai 2010 scrie: “Am cerut permisiunea să părăsim mănăstirea şi să-l urmăm pe episcopul şi părintele nostru duhovnicesc Artemie în locul în care este exilat, dar nu ne-a fost dată. Părăsim mănăstirea pentru că ne-am pierdut încrederea în noua conducere bisericească, din clipa în care l-au îndepărtat pe episcopul Artemie din tronul Episcopiei Raşca şi Prizren, fără niciun motiv şi fără a demonstra nimic din cele cu care-l acuză. Declarăm că obştii monahale îi este cu neputinţă să rămână în casa de unde a fost exilat părintele ei duhovnicesc…”

Manastir Ţerna Reca

De semnalat că o asemenea situaţie există şi în mănăstirea Mai-marilor Voievozi de lângă Prizren, unde egumenul Benedict şi obştea contestă hotărârea Sfântului Sinod şi ameninţă că în curând vor părăsi şi ei mănăstirea. Printr-o scrisoare, Egumenul Benedict declară că el şi monahii săi nu pot să rămână în mănăstirea Episcopiei din care a fost surghiunit părintele lor duhovnicesc. A declarat: Suntem ameninţaţi cu depunerea din treaptă şi afurisirea din comuniunea bisericească pentru o perioadă de timp, dar lucrurile acestea nu vor fi un rău pentru noi, ci doar pentru cei care le impun. Suntem pregătiţi să suportăm orice pedeapsă. Şi aceasta nu înseamnă că facem neascultare şi că dispreţuim hotărârile Adunării Episcopale, ci pentru că ştim că toate calomniile şi acuzaţiile împotriva episcopului nostru Artemie sunt ticluite de către episcopul vicar Teodosie, care a acţionat ca un ucigaş de tată (patricid) în lucrarea sa.

Aceeaşi stare de tulburare domină şi în alte mănăstiri din Kossovo. Două treimi din majoritatea sârbă a monahilor sunt fii duhovniceşti ai lui Artemie şi se află în Kossovo.

Pe 30/05/2010, în Duminica Tuturor Sfinţilor, Episcopul Artemie a slujit Sfânta Liturghie în Mănăstirea Fenek împreună cu părintele Vasilie, Egumenul Mănăstirii Vratsevi. A fost multă lume şi majoritatea maicilor din Mănăstirea Kodsul. În cuvântul său, a zis credincioşilor să-L mărturisească pe Hristos şi să nu se ruşineze. Să fie pregătiţi să-şi jertfească pentru El chiar şi viaţa. S-au împărtăşit mulţi copii, iar la sfârşit au primit binecuvântarea sa cu multă dragoste.

***

VIDEO DE LA VIZITA PAPEI ÎN MUCENICESCUL CIPRU (SOSIRE – SLUJBĂ ECUMENISTĂ)

VIDEO DE LA SCHIMBUL DE MESAJE ÎNTRE ARHIEPISCOPUL CIPRULUI ŞI PAPĂ ÎN CATEDRALA SF. IOAN DIN LEVKOSIA (5 IUNIE 2010)

RUGĂCIUNE ÎN COMUN LA SLUJBA ECUMENICĂ ÎN BISERICA ORTODOXĂ SFÂNTA CHIRIACHI HRISOPOLITISSA DIN PAFOS

(de remarcat si scandarile acumpaniate de tobe din partea “galeriei” care-l aclama pe ereticul ce-si zice Papa, exact in forma de pe stadion!)

FOTOGRAFII INEDITE CU PROTESTELE CREDINCIOŞILOR ORTODOCŞI ÎMPOTRIVA VIZITEI PAPEI ÎN PAFOS

Care ierarhi din Cipru nu au participat la primirea papei la Arhiepiscopie?

Declaraţii ale Mitropolitului de Pafos după cea de-a doua şedinţă ordinară din acest an a Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Episcopul Tichon Ivanov (епископ Тихон), președintele Diocezei Europei Centrale și de Vest a Patriarhatului Bulgar (habar nu am dacă am tradus bine denumirea), mi-a dat un exemplu de umilință greu de imaginat pentru un preot Ortodox în fața eresului catolic. În loc să combată papalitatea acesta nu doar îngenunchează dar o face cu un asemenea zel încât, pe mine unul, m-a șocat. Mai mai că nu cade când se aruncă umil la picioarele ereticului.

Îngenuncheat de însuși satana (care mereu își bate joc de supușii lui), acesta se trântește și a doua oară la picioarele papei și îi sărută din nou cu nesaț mâna, ca un copil recunoscător ‘părintelui său‘, stăpânitorul lumii acesteia.

Sper să nu smintesc cu acest video dar e bine să știm cum merge treaba fiindcă pe mine m-a uimit. Nu înțeleg cum se pot lepăda astfel de credință. Pentru putere și bani chiar poți face orice? …

  • Roman Ortodox in Franta:

“Partea preotului”…emisiunea de la RAI 3

“Partea preotului” (“Il boccone del prete”) este un documentar din in cadrul emisiunii “Report”, o emisiune incendiara la adresa Vaticanului, si care a fost difuzata de postul de televiziune italian RAI 3, la o ora de maxima audienta duminica seara, 30 mai 2010. Emisiunea trateaza afacerile imobiliare ale Vaticanului, analiza veniturilor, dar si multe alte aspecte mai putin cunoscute. Asadar lumea catolica a fost zguduita nu numai de scandalurile pe seama pedofiliei, dar si pusa sub lupa necrutatoare a lui Paolo Mondani, realizatorul emisiunii.

Danion se intoarce!?

Pai deh, doar incepuse un alt Post, nu? Asa ca era timpul sa se bage in soba “carbuni” noi de tulburare… Nimic nou, de fapt, pentru stilistul nostru “acoperit”, obsesia atacarii BOR ca “eretica” si “apostata” a ramas singura misiune otravita pe care a primit-o de la tatal minciunii si al ravnei nesocotite. Dumnezeu sa-i dea mila si pocainta, iar pe noi sa ne tina departe de toata otrava aducatoare de schisma!

  • Pustnicul digital:

Despre Harul din BOR și despre liniștea cea bună (true story)

Poltergeist în Maramureș … dacă e real

Ce faci în fața unei astfel de ispite?

Cine este «stăpânitorul lumii acesteia»?

(…) Nu este asa ca v-ar fi placut sa citit in ziar aceasta stire? Din pacate, Romania nu e Serbia iar Daniel nu e Pavel. Stirea reala nu e nevoie sa v-o relatez eu, probabil ati vazut deja cum este terfelit inca o data numele ortodoxiei in presa, din pricina vremelnicului nostru patriarh. Ce nu am inteles, al cui e Phantom-ul, caci din ce stiu eu Daniel avea un A8 (conform Realitatea).

Ca fapt divers mi-a trecut prin minte ca si Basescu si-a luat masina noua. Macar de ochii lumii, asta si-a luat Duster, o masina romaneasca si cu mult mai modesta.

  • Adevarul:

Patriarhul Daniel, Preafericit cu aur şi lux la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu / CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la “ora cea de taină” din Banat”

Absolvent al colegiului din Lugoj, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a reîntâlnit cu colegii. În timp ce foştii lui colegi de liceu se tem pentru pensii scăzute, Patriarhul a coborât dintr-o limuzină de lux şi a făcut donaţii în aur. […] După „ora de dirigenţie” ţinută de profesorul de sport Francisc Corbeanu, colegii au încercat să depene amintiri din vremea liceului cu Preafericitul Daniel, dar acesta nu a fost prea deschis la conversaţie. Patriarhul a donat şcolii o cruce imensă de aur şi mai multe cărţi pe teme religioase. Discursul invitatului de onoare a fost exclusiv religios. Preafericitul Daniel a participat la o masă festivă. „Ştiam că Daniel va ajunge sus. Avea vocaţie religioasă şi l-am susţinut. A fost un elev special”, a spus fostul diriginte, Francisc Corbeanu. (…) Înainte să plece la masa festivă, Patriarhul s-a pozat cu foştii săi colegi, pe care i-a şi binecuvântat apoi. Din cauza programului strict, Daniel nu va mai ajunge la mormântul părinţilor săi din satul natal.

Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la “ora cea de taină” din Banat

Fratele Patriarhului trece la catolicism: “La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele”

Gheorghe Ciobotea, fratele Preafericitului Daniel, s-a supărat pentru că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-ar fi lăsat în stradă. Patriarhul Daniel a venit la Lugoj cu limuzina pentru a sărbători 40 de ani de la terminarea liceului. La câţiva kilometri distanţă, fratele său îşi deplângea sărăcia.


O noua mostra de linguseala groasa si scabroasa marca Bichir. Nu merita citat nimic din articol, dar unele comentarii chiar sunt mult mai interesante:

am citit jumatate din articol….mi-e greata! parca sunt discutii despre s.e.xul ingerilor in timp ce Bizantul cade….prenesimtirea, preacheltuirea, preaconstructorul de catedrale degeaba, dar mai simplu, nu-i spunem in nici un fel, ca aluia de a dat foc templului Artemisei…

Bichir , cel mai ipocrit si mai antipatic personaj , din cate mi-a fost dat sa vad. Esti libidinos si slugarnic pana si in poza. Sper sa nu am “norocul” sa te cunosc in realitate vreodata. Personajele de genul tau imi creeaza o scarba teribila.Atitudinea ta miloaga, se simte pana si in scris, este a unui om slab si libidinos.

NU MAI AI LOC LA ACCES DIRECT? CIUDATA COMPORTAREA ACESTUI ”EVLAVIOS” .HOTARASTE-TE ORI LA EMISIUNI GEN ACCES DIRECT ORI CU TAMAIEREA INALTILOR PRELATI. ORICUM ARTICOLUL DE FATA NU SPUNE DECAT CA TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA.

poate SATIETATEA SA…
Mai lingusitor articol nici in scanteia nu vedeai…

Da Bichire, ramane cum ai stabilit, speram ca Preafericita Sa Securita…, pardon, Sanchitate sa-ti citeasca pupaciunea si sa te rasplateasca!! Puahh!

dar asta e articol de evenimentul zilei? nu putea fi trimis la ziarul bor, ‘lumina’? si doar vi s-a mai spus ca sanctitatea sa = sfiintia sa. atunci hai sa folosim neologismele si in celelalte abordari, de ex. sa spunem spirit /sfantul spirit in loc de duh / sfantul duh, confesiune in loc de spovedanie, revelatie in loc de apocalipsa, euharistie in loc de impartasanie, mesa in loc de liturghie .. you name it! de ce nu faceti intreaga aliniere, d-le bichir, de ce numai o singura expresie?

Am spus cu alta ocazie ca atunci cand unele persoane nu se remarca prin fapte marete, incearca sa le suplineasca prin insusirea unor titulaturi cat mai pompoase. Care este diferenta intre a te numi intr-un fel sau in alt fel, daca ne raportam din punct de vedere spiritual? Intr-o lume postmoderna asemenea titulaturi creaza distante inimaginabile intre liderii spirituali si credinciosi, iar cu trecerea anilor acestea se demonetizeaza si cer alte titluri mai extravagante si mai insubstantiale. Nu a spus Hristos, ca cel care vrea sa fie cel dintai sa fie slujitorul tuturor, ori poate sluga sa se numeasca sanctitate ? (…). Teologul ne mai relateaza ca ,,N-am putut continua discuţia, pentru că unul dintre aplaudacii din zonă, carei lingea mâna, mi l-a răpit din faţa ochilor. Dar nu m-am lăsat şi am continuat să folosesc acelaşi termen: Sanctitatea Sa”. Care este sensul ploconelii? Florin Bichir constata pe buna dreptate ca liderii spirituali se inconjoara de ”aplaudaci care ling mana”, dar se intampla acest lucru si pentru ca titulaturile umflate incurajeaza astfel de atitudini… Ce s-ar intampla daca s-ar renunta la titlurile inumane (chiar angelice) si am deveni mai umani? Am deveni mai putin credinciosi?

Nu-i mai bine ca lu` dom` Daniel sa i se spuna fie Don Daniel, ca unui veritabil “nas” mafiot, fie “sublime si ilustre frate“, ca unui veritabil mason?

Dupa cum spunea un forumist data trecuta la acelasi subiect: “asta e problema nr 13000 a ortodoxiei”!

***


 

  • Ramura inflorita:

Ce nu se spune despre metodele contraceptive?

Filmul “O fereastra spre interior”

***


  • Ciprian Voicila:

O icoana a Parintelui Sofronie Saharov, pictata de monahul Haralambie de la Vatopedu

Stareţul Dionisie de la Colciu despre dragoste si viata mirenilor

Mitropolitul Antonie Bloom- Credinţa în om

Cum a trăit Adrian Oprescu înfometarea aplicată deţinuţilor politic

Marcel Petrişor- Nea Petrică Ţuţea Românul

Ernest Bernea- Lumini în necunoscut

Virgil Maxim despre Părintele Daniil Sandu Tudor

  • Cristian Stavriu:

Uneori virtutea poate fi un camuflaj!…Arh.Simeon Kraiopoulos

Comportamentul nefiresc!…Arh.Simeon Kraiopoulos

Necredinta chinuie sufletul!

Spurcatul sădeste în noi părerea de sine!…Sf.Teofan Zăvorâtul

Baticul o dovadă de virtute sau de fariseism?…pilde

  • Crestinortodox.ro:

De ce poarta femeia batic in biserica

Schimbarea numelui si botezarea din nou

  • Calin Dragan:

Procesiune cu moaștele Sf. Siluan la Orăștie (septembrie, 2009)

Avva Daniil – „Obicei are mandria diavolului, sa cada prin smerenia poruncii lui Hristos”

4 Iunie: Pomenirea Cuviosului Alonie. Apoftegma: „De nu va zice omul întru inima sa că eu singur şi Dumnezeu suntem în lume, nu va avea odihnă”

Zicerile / apoftegmele lui avva Alonie din Patericul Egiptean:

1. Zis-a avva Alonie: “De nu va zice omul întru inima sa că eu singur şi Dumnezeu suntem în lume, nu va avea odihnă”.

2. Zis-a iarăşi: “De nu as fi stricat tot, n-as fi putut să mă zidesc; adică, de n-as fi lăsat tot ce mi se pare bun din voinţa mea, n-as fi putut să dobândesc faptele bune”.

3. Zis-a iarăşi: “De va voi omul, de dimineaţa până seara ajunge în măsura dumnezeiască”.

4. Întrebat-a odată avva Agaton pe avva Alonie, zicând: “Cum voi putea tine limba mea să nu grăiască minciuni?” Şi i-a răspuns lui avva Alonie: “De nu vei minţi, multe păcate ai să faci”. Iar el a zis: “Cum vine aceasta?” Şi i-a răspuns bătrânul: “Iată doi oameni au făcut înaintea ta ucidere şi unul a fugit în chilia ta. Şi iată dregătorul îl caută pe el şi te întreabă zicând: “Înaintea ta s-a făcut uciderea?”. De nu vei minţi, dai pe om la moarte. Mai bine lăsă-l pe el înaintea lui Dumnezeu fără legaturi, căci El ştie toate”.

Bătrânii, leul și dreapta judecată

Părintele Serafim Rose – Despre Rai

Rugãciunea mi-a salvat viaţa – interviu cu scriitoarea Aspazia Oţel-Petrescu

    Doamna Aspazia Oţel Petrescu este una din nenumãratele femei care au pãtimit ani de zile în temniţele comuniste şi care au avut în suflet o imensã dragoste de neam şi ţarã. În cei 14 ani de detenţie a trecut prin mai multe închisori : Mislea, Dumbrăveni, Miercurea Ciuc, Jilava, Botoşani, Arad. Chinurile l-a care a fost supusã le-a rãbdat cu vitejie şi credinţã în Dumnezeu, iar Domnul cel atotmilostiv i-a purtat de grijã, a mângâiat-o, i-a adus bucurii duhovniceşti şi a ajutat-o sã depãşeascã momentele critice.

Doamna Aspazia ne povesteşte despre bucuriile şi necazurile trãite împreunã cu camaradele, despre dragostea în Hristos dintre domnia sa şi colegele de celulã, despre rugãciunile în comun, rugãciuni puternice care au salvat vieţi. Cutremurãtoare este minunea petrecutã la izolator, când fiind închisã într-o camerã plinã de şobolani, risca sã fie mâncatã de aceste jivine. Atunci a strigat cu disperare cãtre Domnul şi dintr-o datã totul în jur s-a luminat, iar în suflet a simţit o mare bucurie. Starea aceasta a durat douã zile pânã când a venit procurorul sã o ancheteze.

    […]

Transsexualul şi hermafroditul: noile modele pentru tineri?!

După căderea comunismului s-a spus că am intrat într-o epocă în care ideologiile au murit, că după aşa-zisa moarte a religiei şi apoi a ideologiilor, omul a ajuns în sfârşit la maturitatea post-religioasă şi post-ideologică. Nimic mai puţin adevărat: societatea contemporană pare să fie mai plină de fantasme şi ideologii decât în trecut. Este şi cazul ideologiei de gen ce a început să-şi strecoare veninul încă de acum câţiva zeci de ani, punând vrajbă între bărbaţi şi femei, proclamând uneori chiar drepturile femeii împotriva bărbatului şi al cărei ultim rod este confuzia genurilor şi moda transsexualismului. Noile ideologii ce au împânzit spaţiul occidental fac din sexualitate esenţa omului şi caută să revoluţioneze într-o încercare fără precedent natura umană.

„Ieşind din Papism, m-am supus glasului conştiinţei mele – care era glasul lui Dumnezeu Însuşi” – partea a II-a

În cadrul rubricii Convertiri prezentăm partea a două din impresionanta convertire a unui călugăr catolic franciscan la ortodoxie. Pavel de Ballester-Convolier (1927-1984), devenit episcop ortodox al Nazianzului relatează procesul trecerii sale Ortodoxie, proces ce constituie în acelaşi timp o treptată luminare a sa asupra resorturilor de bazã ale Catolicismului: Papa, ca Monarh suprem al Bisericii, îl înlocuieşte pe Hristos, adevăratul Cap al Acesteia. Grăitoare în acest sens este atitudinea unui preot iezuit care i-a spus viitorului episcop ortodox că pentru iezuiţi făgăduinţele fecioriei, ascultării şi neagonisirii sunt mai puţin importante decât cea a supunerii necondiţionate faţă de Papă: „Ca atare, prefer să merg în iad cu Papa, decât în rai cu toate adevărurile voastre.”

Ascultarea: calea credinţei care biruieşte lumea – interviu cu pãrintele Veniamin de la Mãnãstirea Putna (partea a doua)

Pãrintele Veniamin aratã care sunt motivele pentru care copiii nu-şi ascultã pãrinţii. Pãrintele atrage totodatã atenţia asupra efectului negativ pe care îl are televizorul considerând cã „televizorul este Sodoma şi Gomora în casa creştinului, este cutia diavolului, mai ales în ziua de astăzi, pentru că nu toţi pot să-şi fie stăpâni pe trupul lor, să-şi ocârmuiască gândurile după legile lui Dumnezeu”. În ceea ce privesţe ascultarea pe care o datorãm conducãtorilor, ieromonahul Veniamin afirmã hotãrât cã atunci când stăpânirea devine periculoasă şi ne obligă să împlinim nişte legi anticreştineşti, nu se cuvine să-i mai ascultăm şi este bine ca fiecare creştin să ia atitudine. În astfel de situaţii chiar şi monahii trebuie să iasă şi să mărturisească, să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând pentru credinţa cea adevãratã.


Categorii

Cazul Danion Vasile (2010), Ecumenism, Episcopul Artemie, Ierarhi din Cipru, Ierarhi sarbi, Mitropolitul Amfilohie Radovici, Pagini Ortodoxe, Patriarhul Daniel, Patriarhul Irineu al Serbiei, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Stilism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “Danion se intoarce… cu noi ispitiri spre schisma/ PLOCONIRI REVOLTATOARE IN FATA “SANCTITATILOR” BENEDICT SI DANIEL/ S.S. Daniel intre opulenta sfidatoare si necinstirea parintilor/ RUGACIUNEA SALVATOARE SI CAMUFLAJUL VIRTUTII (Stiri cu tematica religioasa si recomandari duhovnicesti 3-6 iunie 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Unde greseste Parintele Mihai Valica si cum e folosit de altii PRETEXTUL zilei Duminicii din calendar pentru a mai crea un scandal diversionist. EXPLICATII SUPLIMENTARE DIN SFINTII PARINTI DESPRE SEMNIFICATIA ORTODOXA A DUMIN
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CAZUL GRAV DE TRADARE DIN BISERICA SERBIEI: Patriarhul Irineu afirma ca il vor excomunica pe Episcopul Artemie. ISTORICUL CAZULUI PRIGOANEI DECLANSATE IMPOTRIVA EPISCOPULUI KOSOVO-ULUI
  3. Pingback: Sinodul Bisericii Serbiei il acuza pe Episcopul depus ARTEMIE de tendinte SCHISMATICE si il cheama la ASCULTARE, amenintand cu “masuri canonice” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare