GUVERNUL NU STIE CUM SA MAI INSTIGE POPULATIA. SADISMUL TESTARII NERVILOR SAU ANUNTAREA GENOCIDULUI SOCIAL?/ Bilderberg, razboiul si liderul providential: solutiile zilei pentru criza economica sau LEACUL POATE FI MAI RAU DECAT BOALA/ Israelul provoaca. Se incinge iuresul marilor puteri/ BOLILE LUMII DE AZI CARE LOVESC COPIII SI TINERII/ Copiii sclavi, copiii singuri…(STIRI 28-31 mai 2010)

31-05-2010 13 minute Sublinieri

UPDATAT

Şeitan: Salariile bugetarilor ar putea scădea cu până la 50% în 2011

Medicii vor protesta în curtea spitalelor: Ne-am întors la 1950. Din 3 operaţii mai putem face doar una

Bugetarii şi pensionarii au ieşit în stradă. Vezi cum a decurs prima zi de grevă (VIDEO)

În cazul României, măsurile anti-criză ar fi reprezentate de investiţii, însă aceste vor putea fi luate doar după rezolvarea problemelor legate de deficitul bugetar şi de datoria publică.“Noi nu ne aflăm într-un proiect de reformă. Europa a luat foc, iar flăcările se văd până departe, a spus Vasilescu, adăugând că Fondul Monetar Internaţional a venit în România pe acest fond al crizei europene.

BNS si economistii de stanga propun reintroducerea impozitului progresiv si scaderea CAS

Marker Global, think-tank londonez: Guvernul Emil Boc va fi schimbat dupa ce isi asuma responsabilitatea pe masurile anti-criza. Din septembrie sunt asteptate mariri de impozite

(…) Un economist de talie care intelege bine situatia actuala – calauzit de dorinta profesionala de a face ceva, si nu de aspiratii desarte de putere sau de grandomanii pur si simplu – ar evita sa-si asume functia de prim-ministru in care rolul n-ar fi de fapt altul decat acela de marioneta intr-un joc al altora.

In Romania, guvernul poate trece fondurile de la un minister la altul, dar nu mai poate face nimic din ceea ce este esential, mai ales in conditiile actuale de criza. Guvernul nu mai are nici caderea, nici puterea de a schimba eventual statutul de tara bananiera al Romaniei sau de a modifica ceva strategic in economie pentru interesele nationale pe termen lung.

Sau, inainte de toate, de a imprima un alt model economic Romaniei, caci actualul duce prin sine la subdezvoltare si saracie.

Cu orice alt guvern – nu doar ca persoane, dar si ca apartenenta politica – lucrurile ar fi ajuns inevitabil in acelasi punct. Oricare guvern care pornea la drum cu un handicap de 20 miliarde euro la incasari bugetare de numai 40 miliarde euro anual nu putea ajunge, mai devreme sau mai tarziu, decat unde s-a ajuns.

A inceput sa se vada si sa se simta ca guvernul roman, indiferent care ar fi acela, nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii, oricat de minunate ar fi acestea, dupa ce el insusi ca institutie s-a autodeposedat de toate pozitiile nodale, strategice, din economie, instrainandu-le.

Nu mai vorbim ca mai pe nimic! A inceput sa conteze ca Romania nu mai are banci proprii si nu se cunoaste in lume exemplul vreunei tari care sa se fi dezvoltat fara banci proprii, ci doar cu banci straine.

A inceput sa se simta ca nu poti sa mergi inainte doar cu banci si companii de bodyguarzi – singurele care au prosperat in Romania ultimilor ani -, dar fara industrie si agricultura.

(…)  Incompetenta guvernului Boc este o tinta falsa.Adversarii politici nu-si dau probabil seama ca aceasta tinta nu le foloseste lor, ci exact mentorului guvernului Boc, presedintele Basescu. Pentru ca atunci cand situatia politica, economica, sociala va fi mai tensionata, d-l Basescu o va dezumfla, destituindu-l pe d-l Boc. O va dezumfla, dar nu o va si rezolva!

Caci problema nu este d-l Boc! Iar in locul d-lui Boc va veni un alt domn Boc!

Deocamdată stă scris doar în stele dacă politicile de austeritate sunt cel mai bun remediu la maladia crizei, din care motiv şi ziarele comentează copios tema fără a ignora ciudata resuscitare a naţionalismului ungar.

(…)

Un posibil răspuns îl dă cotidianul francez LA REPUBLIQUE DES PYRENEES, citîndu-l pe laureatul premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz. Acesta estimează terapia europeană ca fiind complet greşită, programele de austeritate nefăcînd altceva decît să agraveze simptomatologia ce aminteşte deja de marea recesiune din anii 30 ai secolului trecut.

Reputatului economist îi dă deocamdată dreptate faptul că America pare a se reface mai rapid decît Europa. Fiindcă – notează DER STANDARD – deşi şi în Statele Unite politica de austeritate a intrat în vigoare, ea nu este atît de drastică precum cea promovată de Uniunea Europeană, astfel încît tocmai cei care au provocat criza scapă acum mai uşor de urmările ei. Pare cu totul nedrept că în timp ce în America visurile prind din nou contur, în Europa ele se volatilizează ca baloanele de săpun.

Această criză nu este una care azi vine şi mîine trece, iar energiile ei malefice se vor descărca. Întrebarea este, împotriva cui? Iar răspunsul îl dă de astă dată Joschka Fischer, fostul ministru german de externe, într-o analiză publicată în SÜDDEUTSCHE ZEITUNG. Criza pune în primejdie democraţia, consideră între altele cel mai celebru ecologist, încheindu-şi demonstraţia în registru interogativ. Dacă urmărim cu atenţie cum joacă guvernele europene la ruleta istoriei ne putem întreba dacă ele sunt pe deplin conştiente de valoarea reală a mizei puse în joc.(…)

“Suntem o federatie monetara. Este necesar sa avem acum echivalentul unei federatii bugetare in materie de control si de supraveghere a aplicarii politicilor fiscale”, a spus el, intr-un interviu acordat Le Monde.

Trichet avertizeaza insa ca statele europene trebuie sa traga invatamintele necesare din evolutiile recente: “Supravegherea politicilor bugetare, evolutiile competitivitatii economiilor din Zona Euro si reformele structurale trebuie imbunatatite radical”.


Reuniunea secretă va avea loc între 4 şi 7 iunie, la Dolce Hotel din staţiunea spaniolă Sitges, aflată în apropiere de Barcelona. Starea economiei mondiale va constitui unul dintre principalele subiecte. Potrivit unor surse, unul dintre obiectivele secrete ale organizaţiei este salvarea financiară a zonei euro de către FMI. Bilderberg exploatează criza financiară din Grecia şi din alte ţări ale UE în încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU, scrie jurnalistul american James P. Tucker Jr., autorul cărţii „Bilderberg Diary”. Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Printre participanţii la reuniunile trecute s-au numărat fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton, actualul secretar de stat american, Hillary Clinton, fostul secretar de stat Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi fostul premier britanic Tony Blair. Companii mari, precum IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia şi Daimler, sunt şi ele reprezentate. Participanţii sunt protejaţi de serviciile secrete, în frunte cu CIA.

Teoria conspiraţiei

Grupul nu are pagină de internet şi nicio întâlnire nu este înregistrată. James Tucker scrie pe website-ul „American Free Press” „ziarele occidentale controlate de Bilderberg” au scris că FMI ar trebui să fie transformat într-un „organism de supraveghere globală”. El aminteşte că parlamentarii republicani din SUA au introdus recent în Congres o lege care cere Departamentului Trezoreriei să se opună împrumuturilor acordate de FMI ţărilor europene aflate în dificultate, dacă acestea nu îşi aduc datoriile în limitele legale. Totuşi, liderii democraţi au reuşit să impună o variantă mult mai blândă: un amendament la legislaţia financiară, care introduce o singură condiţie – aceea ca FMI să depună mărturie în faţa Departamentului Trezoreriei, prin care să arate că se aşteaptă ca banii trimişi în Europa să fie rambursaţi. British Petroleum, compania care a generat un accident ecologic în Golful Mexic, este şi ea membru al Bilderberg, mai scrie Tucker, care vânează reuniunile grupului încă din 1975. „Bilderberg ştie că preţurile petrolului vor scădea în această vară, în ciuda faptului că ţările producătoare au mai închis din robinete”, afirmă Tucker. El susţine însă că grupul vrea ca preţul să crească în toamnă, până la 3-4 dolari pe galon (circa 1 dolar pe litru). Andrew Gavin Marshall, cercetător asociat în cadrul Centre for Research on Globalization din Montreal (Canada) a explicat, pentru Hotnews, că Grupul Bilderberg nu este „un guvern mondial secret”, ci o organizaţie de tip „think tank”, dar „fără îndoială cea mai puternică din lume”.

„Socializarea elitelor”

„Discuţiile se concentrează pe evenimente actuale, dar un subiect ce se discută în mod sigur la fiecare întâlnire este starea economiei mondiale. Ne putem aştepta ca problema principală să o reprezinte criza datoriilor din Europa, mai ales dacă ne gândim că întâlnirea este găzduită de Spania, o ţară ce ar putea fi lovită din plin de criză. O altă temă majoră care ar putea fi discutată este războiul din Afganistan şi extinderea conflictului în Pakistan. De asemenea, este foarte probabil ca Iranul să fie pe agenda discuţiilor”, a spus Marshall. Membrii grupului participă la reuniuni ca persoane private, chiar dacă unii ocupă funcţii oficiale, explică el. Ulterior, ei acţionează deseori în interesul grupului, pentru că împărtăşesc acest interes, a explicat Marshall, însă Bilderberg “nu dă ordine”, ci este numai „un forum pentru socializarea elitelor”. În cadrul lui, liderii din Europa Occidentală şi America de Nord caută un consens general asupra unor probleme vitale. „Cei care acţionează în interesul grupului şi care se aliniază cu obiectivele Bilderberg urcă mai uşor, în mod constant, prin birocraţia instituţională. Deseori, politicienii care participă la întâlniri ajung la cele mai înalte poziţii ale puterii politice”, a mai explicat Marshall. “Ne putem aştepta ca problema principală să o reprezinte criza datoriilor din Europa, mai ales dacă ne gândim că întâlnirea este găzduită de Spania.”

Audiere la Parlamentul European

Jurnalistul Daniel Estulin, unul dintre „vânătorii” grupului Bilderberg, va susţine un discurs în faţa Parlamentului European, la Bruxelles, pe 1 iunie. Cărţile lui Estulin, „Adevărata poveste a Grupului Bilderberg” şi „Stăpânii din umbră”, s-au vândut în milioane de exemplare fiind traduse în peste 50 de limbi. „Un subiect considerat odată de domeniul teoriei conspiraţiilor este luat acum în serios”, a declarat el. Invitaţia a fost lansată de europarlamentarul italian Mario Borghezio.

Multe dintre tarile europene se confrunta in prezent cu criza datoriilor publice interne si a datoriilor externe. Istoria secolului XX ne-a invatat ca exista doar opt modalitati de a iesi din astfel de crize: cresterea bazei de impozitare, reducerea cheltuielilor, scaderea ratelor dobanzilor, crearea de hiperinflatie, reesalonarea datoriilor, solicitarea ajutorului extern, decretarea unui moratoriu, realizarea unei rapide cresteri economice… sau declansarea unui razboi.[…] Suntem convinsi ca avem nevoie de o crestere economica rapida si ca o astfel de crestere nu poate fi decat rezultatul unui New Deal european; ne lipsesc insa cei 27 de dealeri capabili sa il prefigureze in haosul ce stapaneste vastul dealing-room al Europei. Si mai presus de toate lipseste acel personaj providential care sa-i inspire si sa-i mobilizeze pe ceilalti 26; apoi, intorsi acasa, fiecare si-ar convinge conationalii de necesitatea absoluta de a pune in aplicare acest New Deal. Daca nu vrem ca el sa fie impus prin forta financiara sau de oricare alt fel trebuie sa acceptam ideea targului inainte de a sti exact ce implica.

Canada va cheltui aproape un miliard de dolari pentru securitatea reuniunilor G- 8 si G-20 de luna viitoare

  • Realitatea.net:

Germania creşte taxele

Preşedintele Germaniei a demisionat

  • Antena3:

UE va stabili cele mai dure obiective pentru combaterea încălzirii globale

Preşedintele Serbiei: Extinderea UE nu trebuie întreruptă “cu nici un preţ”

  • Hotnews:

Efectele austeritatii in Grecia: Gigantul farmaceutic Novo Nordisk a retras un produs de pe piata, provocand furia bolnavilor de diabet

Criza medicamentelor in Grecia: O noua companie daneza retrage doua produse de pe piata, acuzand decizia de… [atentie!!!, n.n.] reducere cu 25% a preturilor

Decizia de reducere a pretului la medicamente face parte din pachetul de masuri de austeritate stabilit de guvernul de la Atena, pentru reducerea deficitului bugetar enorm cu care se confrunta tara. Companiile farmaceutice internationale sustin ca au de recuperat miliarde de dolari de la autoritatile grecesti.

Executivul de la Atena acuza insa companiile daneze de santaj, deoarece vor sa monopolizeze piata.

Stefanos Combinos, director in ministerul Economiei, a explicat pentru BBC ca Grecia este una dintre cele trei tari europene cu cele mai mari preturi la medicamente. In opinia sa, societatile farmaceutice au realizat profituri uriase in Grecia si au acum obligatia de a accepta reducerea preturilor.

 

***

  • Hotnews:

UPDATE: Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, acuza Israelul de terorism de stat. Netanyahu isi anuleaza intalnirea cu Obama

Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de “terorism de stat”, dupa ce armata statului evreu a incerceptat flota cu ajutoare umanitare care se indrepta spre Fasia Gaza, relateaza Reuters.

“Aceasta actiune, total impotriva principiilor dreptului international, este un inuman terorism de stat. Sa nu se gandeasca nimeni ca vom ramane tacuti in fata acestor fapte
“, a afirmat Erdogan.

Pe de alta parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a anulat intalnirea cu presedintele american Barack Obama, programata marti, la Washington.

“Netanyahu a decis sa-si scurteze vizita din Canada si sa revina in Israel mai devreme”, precizeaza Guvernul, intr-o declaratie.

Seful guvernului israelian si-a exprimat regretul pentru victimele activistilor pro-israelieni in urma incidentelor de luni dimineata, dar a subliniat ca blocada asupra Fasiei Gaza va continua.

“In mod regretabil, in acest incident, cel putin zece oameni au murit. Regretam pierderea acestor vieti“, a afirmat Netanyahu, in Canada.

VIDEO UPDATE Marina israeliana a atacat convoiul cu ajutoare umanitare care se indrepta spre Fasia Gaza. Hamas face apel la intifada

Turcia reactioneaza dupa ce Israelul a interceptat flota cu ajutoare: Proteste de strada in Istanbul, premierul Erdogan isi intrerupe vizita in America Latina

Stratfor analizeaza infruntarea dintre armata israeliana si convoiul umanitar: Turcia isi joaca influenta in regiune, insa asteapta reactiile SUA si Europei

  • “Mucenicul”:

Drept protest, Grecia se retrage de la exercitiile militare comune cu Israelul

UE cere anchetarea raidului israelian

Minciuna israeliana nu se lasa mult asteptata: ”Organizatorii flotilei trebuiesc blamati pentru incidentele mortale”

  • Antena3:

Israel staţionează submarine înarmate nuclear în coasta Iranului

Trei submarine israeliene construite de Germania şi echipate cu rachete de croazieră nucleare vor fi desfăşurate în Golf, lângă coasta iraniană. Primul a fost trimis ca răspuns la temerile israeliene că rachetele balisitice desfăşurate de Iran, Siria şi Hezbollah (organizaţie militară şi politică din Liban) ar putea lovi Israelul, inclusiv bazele sale aeriene şi lansatoarele de rachete.[…] Desfăşurarea este menită a acţiona ca apărare, a culege informaţii şi potenţial pentru a debarca agenţi Mossad. Submarinele ar putea fi folosite dacă Iran continuă programul său de a produce bomba nucleară, iar “rachetele de croazieră cu o rază de 1500 km pot lovi orice ţintă în Iran”. Răspunzând activităţii israeliene, un amiral iranian sublinia că “oricine doreşte să facă un gest nefast în Golful Persic va primi un răspuns în forţă din partea noastră.”

SUA acuză Iranul că ajută talibanii afgani

Comandantul militar american din Afghanistan, generalul Stanley McChrystal, susţine că există “dovezi clare” că Iran oferă arme şi antrenament luptătorilor talibani din Afganistan.

Rusia: Iran a fost surd la propunerile noastre nucleare

Rusia: Declaraţiile lui Ahmadinejad sunt demagogie politică

Poziţia Rusiei în privinţa programului nuclear al Teheranului nu este nici pro-americană, nici pro-iraniană, arăta consilierul prezidenţial rus Serghei Prihodko. Declaraţia vine după ce liderul iranain Mahmoud Ahmadinejad a declarat că sprijinirea de către Rusia a sancţiunilor ONU contra Teheranului “nu este acceptabilă pentru poporul iranian”, iar Moscova ar trebui să îşi reconsidere poziţia. […] “Poziţia noastră este specific rusească, reflectă interesele poporului rus, iar de aceea nu poate fi nici pro-americană, nici pro-iraniană” . El adăuga că “orice imprevizibilitate, orice extremism politic”, ca şi “inconsecvenţă în luarea deciziilor de interes mondial” sunt inacceptabile pentru Rusia. Prihodko sublinia că criticile iraniene sunt “demagogie politică”. El a cerut “celor care vorbesc în numele poporului prieten iranian “ să nu încerce să se salveze folosind “demagogia politică”.

  • Hotnews:

VIDEO Fortele aeriene americane au testat racheta hipersonica ce poate atinge orice tinta din lume in mai putin de o ora

China a acordat Iranului un imprumut de un miliard de euro

China profita de embargoul international pentru a-si intari prezenta pe scena economica iraniana: Beijingul a acordat Teheranului un imprumut de un miliard de dolari, destinat finantarii mai multor proiecte municipale, a anuntat duminica agentia FARS, preluata de AFP.

Israelul refuza sa participe la rezolutia privind denuclearizarea Orientului Mijlociu, considerand-o ipocrita. Rezolutia stigmatizeaza singura democratie veritabila din regiune

  • Mediafax:

Moscova anunţă că ancheta în cazul masacrului de la Katin nu poate fi redeschisă

MOSCOVA (MEDIAFAX) – Ancheta în cazul masacrului de la Katin, în care mii de militari polonezi au fost executaţi în 1940 de poliţia secretă sovietică, nu poate fi redeschisă, conform actualei legislaţii din Rusia, anunţă procurorul-şef militar rus, Serghei Fridinski, citat de pagina online a agenţiei RIA Novosti.

“Din punctul de vedere al termenelor de prescriere, investigaţia în acest caz nu poate fi redeschisă“, precizează Serghei Fridinski.

Fosta Uniune Sovietică a încercat să atribuie masacrul naziştilor, afirmând că, de fapt, crimele ar fi avut loc în 1941, când teritoriul se afla sub ocupaţie germană. Însă fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a recunoscut oficial în 1990 că execuţiile au avut loc în 1940, fiind comise de fosta poliţie politică sovietică (NKVD).

Pe 8 mai, Rusia a predat Poloniei 67 de volume de arhivă în cazul masacrului de la Katin.

În acelaşi timp, vicepremierul rus Serghei Ivanov a anunţat luni că Moscova va continua ancheta în cazul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez la Smolensk, după transferul la Varşovia a stenogramelor cutiilor negre.

“Transferul stenogramelor nu înseamnă încheierea anchetei”, a explicat oficialul rus.

Rusia blochează publicarea conţinutului cutiilor negre ale avionului prăbuşit la Smolensk – presă

VARŞOVIA (MEDIAFAX) – Conţinutul înregistrărilor din cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk nu va fi dat publicităţii, după ce Rusia a blocat autorizarea acestei măsuri, relatează Radio Polonia în pagina electronică de luni.

Motivaţia Rusiei nu este clară deocamdată, deşi Kremlinul a precizat că publicarea de dovezi este împotriva Convenţiei de la Chicago privind Aviaţia Internaţională (1944), care reglementează transferul de informaţii despre catastrofele aeriene peste graniţele internaţionale.

Potrivit Radio Polonia, acest anunţ reprezintă o surpriză pentru partea poloneză, după ce ministrul polonez de Interne, Jerzy Miller, s-a întâlnit cu adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Ivanov, luni dimineaţă, la Moscova, pentru semnarea acordului oficial de transfer de probe.

Duminică, Guvernul polonez anunţase că, după ce autorităţile ruse le înmânează transcrierile discuţiilor din cabina de zbor şi o copie a înregistrărilor, conţinutul acestora va fi pus la dispoziţia presei. “Vom primi transcrierea discuţiilor care au avut loc între piloţi şi cei care au fost de asemenea în cabină“, declarase ministrul de Justiţie. “Aceste materiale vor fi prezentate Consiliului Naţional de Securitate din Polonia în următoarele zile şi apoi vor fi prezentate publicului”, adăugase el.

Jaroslaw Kaczynski şi-a lansat campania prezidenţială într-o regiune catolică şi tradiţionalistă

  • Ziuaveche:

Scutul american in Romania afecteaza Republica Moldova

Gazprom reface URSS

Ucraina nu mai vrea in NATO

Serviciile ucrainene de contraspionaj au renuntat sa mai supravegheze agentii serviciului rus FSB (fost KGB), pe fondul ameliorarii relatiilor dintre cele doua tari, dupa alegerea presedintelui Viktor Ianukovici, anunta saptamanalul ucrainean Zerkalo Nedeli, preluat de RIA Novosti.

***

Biserica Ortodoxa Rusa saluta solidaritatea dintre guvern si societate in a respinge incercarile minoritatilor sexuale de a tine o parada gay la Moscova.[…] Incercarile de a tine o parada gay in Moscova fac parte din “acele actiuni provocatoare fata de valorile traditionale pe baza carora societatea noastra a fost construita, si fata de valorile religiilor traditionale, care vad datoriile oamenilor in categoriile pacatului si virtutii, a declarat Vladimir Legoyda, seful Departamentului de Informare al BORu. “Este inca o incercare de a eroda linia clara de demarcatie intre bine si rau”, a mai spus el.

  • Hotnews:

VIDEO Homosexualii din Rusia au reusit sa protesteze in capitala Rusiei, in ciuda interdictiei primariei, dupa ce au pacalit fortele de ordine

(…) Homosexualitatea era pedepsita cu inchisoarea in URSS si, desi Rusia a dezimcriminat-o, in 1993, intoleranta este inca foarte puternica. Sondajele arata ca peste 80% dintre rusi cred ca homosexualitatea este imorala.

Primarul Iuri Luskov a afirmat ca protestatarii homosexuali sunt satanisti, iar precedentele incercari de marsuri s-au soldat cu arestari si ciocniri cu ultra-ortodocsii, care cer pedepsirea acestora sau internarea lor in spitale, pentru a fi tratati.

Activistii afirma ca au cerut ambasadelor occidentale sa-si anunte sprijinul pentru protestul lor, dar spun ca propunerea lor a fost fie ignorata, fie respinsa de reprezentantele SUA, Canada sau ale tarilor europene.

“UE si ambasadele occidentale sunt ipocrite”, a afirmat activistul britanic Peter Tatchell, care s-a deplasat la Moscova pentru a participa la protest.

Presedintele statului Malawi a gratiat un cuplu de homosexuali condamnati la 14 ani de inchisoare pentru indecenta

[…]Un cuplu de experţi americani în neuroanatomie crede că Michelangelo a lăsat nişte ilustraţii anatomice în spatele uneia dintre cele mai cunoscute opere ale sale, Capela Sixtină. Artistul a pictat capodopera între 1508 şi 1512 la Roma, iar de atunci a fost admirată de milioane de turişti. Ian Suk şi Rafel Tamargo cred că ultima scenă de pe tavanul Capelei, în care Dumnezeu separă lumina de întuneric cu mâinile sale, înfăţişează foarte precis măduva spinării şi trunchiul cerebral. Ei au observat că gâtul şi pieptul lui Dumnezeu prezintă nereguli anatomice, care nu sunt prezente în alte picturi din Capelă, şi sunt luminate altfel, dinadins. Experţii au suprapus gâtul din pictură peste o fotografie a creierului uman. Surpriză: cele două imagini s-au potrivit perfect! Ei au adăugat că o bucată din haina lui Dumnezeu se potriveşte la fel de bine cu măduva spinării. Cei doi spun că Michelangelo a creat aceste detalii ca un mesaj secret al picturii, însă nu au putut spune ce înseamnă el. Dr. R. Douglas Fields, de la Universitatea din Maryland, spune că ar putea fi mai multe interpretări. “Poate că picturile din Capela Sixtină nu arată că Dumnezeu îi dă inteligenţă lui Adam, ci că inteligenţa, observaţia şi organul care le face posibile, există direct de la Dumnezeu şi nu trebuie intermediate de biserică”, a spus Fields. Michelangelo detesta opulenţa şi corupţia bisericii catolice. Doctorul spune că pictura ar putea fi şi un test Rorshach, adică o imagine care spune multe despre privitor şi nu despre autor, aşa că nu este de mirare că experţii în anatomie văd desene anatomice în pictura lui Michelangelo.

***

Cercetările recente arată o tendinţă îngrijorătoare: tot mai mulţi copii sunt lăsaţi în grija televizorului, internetului sau sunt crescuţi cu bone. Aşa se explică fenomenul de creştere a cazurilor de tulburări emoţionale în rândul copiilor, spun specialiştii.

Anxietatea, manifestată inclusiv prin enurezis (urinări necontrolate noaptea), atacurile de panică, lipsa poftei de mâncare, depresia care poate apărea şi la copiii foarte mici, dependenţa exagerată manifestată prin refuzul de a merge la grădiniţă şi la şcoală şi violenţa sunt efectele unor greşeli ale părinţilor în relaţia cu cei mici.

Dar, mai mult decât atât, toate aceste tulburări de comportament la care se adaugă, după etapa adolescenţei,  promiscuitatea sexuală, dependenţa de jocuri de noroc sau de substanţe, tulburările alimentare şi prostul management al stresului pot fi consecinţe ale unor tulburări de personalitate necorectate ce se transformă în boli nervoase în viaţa de adult. (…)

Creierul rasistilor, insensibil la durerea fizica a membrilor altor rase

“Creierul persoanelor rasiste identifica mai greu in mod spontan suferinta fizica a indivizilor din alte rase. Am obtinut dovada acestui lucru aratand subiectilor imagini cu ace infipte in maini de diferite culori”, spun autorii acestui studiu, specialisti de la universitati din Bologna si Roma (Italia) si de la CNRS din Lyon (Franta). “Indivizii cu prejudecati rasiale semnificative au tendinta de a nu reactiona aproape deloc la durerea fizica a membrilor altor rase, in timp ce persoanele cu un nivel slab de prejudecati rasiale tind sa reactioneze la durerea acestora la fel ca la durerea fizica resimtita de membrii propriului grup etnic”, a explicat Alessio Avenanti, psiholog la Universitatea din Bologna, coordonator al acestui studiu, citat de Mediafax.

Daca rasismul este o reactie fiziologica si nu culturala, sa intelegem ca el poate fi declarat boala si tratat ca atare?!

Unul din sapte francezi recunoaste ca este rasist

Unul din sapte francezi a recunoscut ca este rasist si o treime dintre ei sunt de acord cu faptul ca evreii au o influenta mai mare asupra mediului financiar si a presei decat alte grupuri, arata un sondaj al institutului BVA dat publicitatii duminica, citat de Daily Telegraph.

Furtuna tropicala Agatha a ucis cel putin 99 de persoane in America Centrala

VIDEO Platforma petroliera care a luat foc in Golful Mexic s-a scufundat

VIDEO Un congresman american a izbucnit in lacrimi, vorbind despre dezastrul ecologic din Golful Mexic: Tot ceea ce iubesc e acum in pericol

Scufundarea platformei din Golful Mexic a provocat o fisura in putul de extractie. Deversarile de titei ameninta coasta americana

VIDEO Dezastrul ecologic din Golful Mexic: Operatiunea Top Kill a esuat. Factura BP se apropie de un miliard de dolari

  • Gandul:

Copii-sclavi, aduşi în Marea Britanie pentru că asistenţii sociali din România sunt concediaţi

Cum ne dă schimbarea bruscă de vreme organismul peste cap. Lista bolilor asociate cu temperaturile ridicate

  • Adevarul:

Copiii stranierilor uită de teme

Uitaţi de dascăli, bătuţi în curtea şcolii

Cum este viaţa când ai hemofilie


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Israel, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “GUVERNUL NU STIE CUM SA MAI INSTIGE POPULATIA. SADISMUL TESTARII NERVILOR SAU ANUNTAREA GENOCIDULUI SOCIAL?/ Bilderberg, razboiul si liderul providential: solutiile zilei pentru criza economica sau LEACUL POATE FI MAI RAU DECAT BOALA/ Israelul provoaca. Se incinge iuresul marilor puteri/ BOLILE LUMII DE AZI CARE LOVESC COPIII SI TINERII/ Copiii sclavi, copiii singuri…(STIRI 28-31 mai 2010)

  1. As spune ca nu guvernul este cel care instiga la violenta. De la distanta mai mare de tara si cu nasul si prin stirile din alte tari, lucrurile arata un pic altfel, cel putin pentru mine.

    1. Exista prevederi in tratatul de la Lisabona legate de pedeapsa cu moartea in caz de revolta populara (asa cum arata articolul publicat in Elvetia). Doar ca sunt si ei constienti ca izbucnirea unui conflict intr-o singura tara nu permite aplicarea legii pentru simplul motiv ca armata / politia nu va trage in proprii cetateni, in cida faptului la legea UE este peste cea nationala. (Pe bune, ar trebui sa ne intre bine asta in cap. Traim intr-o uniune unde exista pedeapsa cu moartea, nu numai in caz de razboi ci si in caz de revolte populare sau iminenta de razboi …. cam cum a fost iminenta pandemia A/H1N1)

    2. Existenta unor revolte in mai multe tari ar permite folosirea armatei UE, asta putand sa insemne ca unitati militare / politie din Ro sunt trimise in Portugalia, nemti in Grecia, grecii in alta tara. In acest caz, fortele de ordine vor executa ordinele. In acest caz legea Europeana se poate aplica fara probleme.

    3. Ca sa ai astfel de revolte este necesar sa aduci populatia la limita rabdarii. Pentru asta trebuie sa o umilesti, sa o infometezi etc.

    4. Ca punctul 3 sa se intample, este nevoie de cooperarea (fie si inconstienta, din pura prostie) a functionarilor publici, a LIDERILOR de sindicat si a mass mediei.

    5. Un exemplu din alta postare:
    [QUOTE] deci s-a ajuns la aplicarea a 25% uniform, pe fiecare salariu si nu pe fondul de salarii? Interesant! Si care a fost desteptul care a propus asta? Sa fac un pariu … daca ar fi de verificat adresele, recomandarile, si alte hartii plimbate prin ministere, probabil ca ajungem la niste domni si doamne, functionari publici, membri in sindicatul functionarilor publici, unii dintre ei cu niste prieteni foarte interesanti (cei de la educatie sunt buni prieteni cu lideri de sindicat de la educatie, cu rectori si profesori din senatele universitare; cei de la sanatate sunt si ei prieteni cu lideri de sindicat de la sanatate, cu rectorii si profesorii de la umf-uri etc etc).

    Banuiesc ca au argumentat ei cumva distribuirea uniforma a reducerii de 25%, doar doar salveaza salariile mari.

    Este interesant ca nimeni nu a stat sa puna cap coada cifrele. De exemplu, la educatie fondul de salarii este in jur de 2.7 miliarde euro. Din acest fond sunt platiti:
    – angajatii din minister (vreo 450 de oameni), oamenii din agentii + inspectoratele scolare + personalul din universitati. per total, asta inseamna maxim 45.000 de oameni. Acesti 45.000 de oameni “papa” circa 40% din fondul de salarii. Adica 1.08 miliarde euro fond de salarii pentru 45.000 de oameni. Salariile lor nu sunt egale, unii au 7-800 de lei, altii de la 20.000 lei/luna in sus. Daca ar fi sa consideram un salariu uniform, discutam de cca 2000 de euro brut pe luna. 25% din fondul de salarii inseamna cam 675 de milioane de euro care trebuie sa fie economisiti, adica sistemul ar fi trebuit sa scape de vreo 28.125 de persoane dintre cele cu salarii de 5000 de euro pe luna. Si uite asa se mai intinerea mediul universitar si se micsorau agentiile alea fantoma.

    – cei din preuniversitar sunt aproximativ 322.000 si lor li se dau doar 60% din bani. Adica 1,620 miliarde de euro pentru 322.000 de oameni. Asta inseamna cam 420 de euro brut pe luna ( daca salariile ar fi impartite egal).

    Cam la fel este si in sanatate si prin alte locuri prin tara.

    Dar cei din preuniversitar, cei din sanatate sunt masa de manevra acum. De ce? Ca sa ramana locurile in agentii si minister, sa nu scada prea mult salariile mari. Ce daca unii sufera? Ce sa-i faci, asa este in tenis! Si-au votat lideri de sindicat care au prieteni la Bucuresti si doar acei prieteni conteaza. In loc sa iasa pe strazi mai bine si-ar lua la scuturat proprii lideri, negociau totul intern, sareau peste cei din minister si din agentii, cereau sa le vada salariile, si faceau ordine si disciplina! Si le puneau sula in coaste si cereau clar: 0% din salariile pana in 3000 de lei si toata suma ce trebuie taiata de la cheltuieli se ia din salariile mari, de peste 3000 de lei.

    La fel este si la interne si la transporturi si prin toate domeniile pe unde exista bugetari.

    La fel se putea face si la pensii. Dar nu s-a facut. Oare de ce?

    Poate pentru ca si acest guvern s-a ciocnit de ceea ce s-au ciocnit si celelalte: functionarii publici din Romania, care sunt stat in stat (evident, este vorba despre o parte a functionarilor, nu de armata de sclavi si negrisori tinuti sa incarce organigrama si sa faca un show dragut cu ce mult muncim noi), vand tara pe bucatele si populatia la cine vine si ofera ceva, fara pic de scrupule si fara sa-i controleze nimeni. De la testarea initiumului in Romania la introducerea omg-urilor, totul este la mana functionarilor publici. Unii dintre ei au studii extrem de interesante, prieteni si legaturi, unele dintre ele in UE (anumite cercuri de interese, intotdeauna aceleasi) care ar merita atentia sri-ului pentru cel putin vreo 20 ani de-acum incolo. [/QUOTE]

    6. Solutia este ca membrii de sindicat sa se intoarca spre proprii lideri si, in baza drepturilor pe care le au (de exemplu dreptul la informare) sa ceara analizele executiei bugetului de salarii. Adica unde si cate persoane primesc un anumit procent din sumele destinate salariilor. Astfel membrii de sindicat ar putea sa vada ce se intampla in propria lor curte. De acolo este necesar sa inceapa curatenia: sa fie cunoscuti toti functionarii publici care au prezentat variante de aplicare a propunerilor guvernamentale in defavoarea majoritarilor din sindicate, toti liderii de sindicat de pe statele de plata ale partidelor si ale altor organizatii transpartinice, impartirea fondurilor sa se faca echitabil, membrii majoritari ( de exmplu preuniversitarii din invatamant) sa forteze stabilirea unor plafoane ale veniturilor nete ce pot proveni din fondurile de salarii etc etc etc.

    7. Cand sindicatele fac scandal aiurea, statul ajunge sa puna taxe pe afacerile private. Oamenii de afaceri inchid sau isi muta afacerile sau eludeaza legea. Nimeni nu-i tampit sa eludeze legea decat daca a respecta legea = costuri nejustificat de mari, fara sa primesti nimic in schimb.

    8. FMI-ul este orice numai de buna intentie nu. Ar trebui sa ne fie invatatura de minte minciunile pe care le-au spus despre Cehia. Acuzele aduse FMI-ului sunt clare:
    ” Fondul Monetar International (FMI) a alimentat anul trecut criza economica din Europa emergenta, pentru a crea o situatie care sa determine statele din regiune sa ceara ajutorul institutiei, a declarat viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei Mojmir Hampl, potrivit Reuters.

    Fondul a interpretat eronat anumite date, deoarece “cauta de lucru” odata cu schimbarea managementului, a afirmat reprezentantul bancii centrale de la Praga intr-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard, preluat de Reuters.http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/viceguvernatorul-bancii-cehiei-fmi-a-alimentat-criza-din-europa-de-est~ni6976

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7339729-adrian-vasilescu-declaratiile-lui-strauss-kahn-cum-fmi-propus-romaniei-cresterea-impozitelor-pentru-bogati-nu-scaderea-salariilor-fost-electorale.htm ( Adrian Vasilescu spune insa ca majorarea TVA de la 19% la 24%, propusa de FMI, ar fi dus la o inflatie de doua cifre si ar fi facut din Romania “oaia neagra a Europei”, fara posibilitatea de a se imprumuta pe pietele externe, desi este dependenta de capitalurile straine: “Cu 15% inflatie, «oaia neagra» a Europei scrie pe noi. Si nu putem sa iesim in lumea asta pentru nici macar un singur dolar sau un singur euro sa imprumutam, si noi suntem o tara dependenta de capitalul strain, pentru ca, oricat elan patriotic am avea, noi stim ca de foarte multa vreme noi nu ne putem descurca numai cu capitalul acumulat in aceasta tara, pentru ca este putin”.)

    Statele din regiune fiind taman statele unde este posibila izbucnirea mai rapida a unor conflicte, in mare parte datorita legislatiei ce nu prezinta decat vagi urma de democratie.

    Cineva tine mortis sa destabilizeze mai multe tari, Romania este doar o bucatica din puzzle. Daca se ajunge la revoltele populare atunci se poate instaura alt regim plus ajung sa fie aplicate rapid toate legile la care populatia a rezistat pana acum.

    Daca ar fi vorba de bugetul unei familii, membrii familiei ar accepta ca fiind naturala reducerea cheltuielilor si echilibrarea cheltuielilor, eficientizarea unor procese etc.

    La nivelul unei tari sunt multe interese. Numai ca, de data asta,CRED ca NU guvernul ca trage sforile ci liderii de sindicate si functionarii publici, aceeasi functionari publici care dau girul pentru o multime de legi si experimente ciudate in Romania. Am auzit multe chestii interesante din cadrul sindicatelor, petrecute in ultimul timp. Sindicate din zona companiilor private au cerut in federatii ca bugetarii sa-si faca ordine in curtea lor. REzultatul a fost ca sindicalistii de la respectiva companie privata au fost inlocuiti, in cadrul mitingului din aprilie, cu bugetari; s-a incercat sabotarea alegerii unui vicepresedinte pentru ca sustinea necesitatea ca bugetarii sa-si faca ordine in curtea proprie inainte sa mane oamenii ca pe oi, la mitiguri; sa-si introduca proceduri de democratie directa i cadrul sindicatelor, sa-si informeze oamenii etc etc.

    Ar fi interesant sa se faca public cine sunt cei care trag sforile in povestea asta.

  2. Observ ca se incearca acreditarea ideii, la Protv, ca grecii sunt un popor de nesimtiti care huzuresc pe bani multi si-si pierd noptile in discoteci si baruri. Sa fim seriosi, suta de miliarde de euro n-a trecut prin mainile amaratilor din strada, ci tot in conturile (neo)fanariotilor a ajuns.

    http://parohia-petresti.ro/postate/Este_vorba_despre_greci.php

    Anii de dezvoltare economica au adus cu ei declinul cailor ferate. Transportul auto a castigat in timp incredibil de scurt competitia cu o tehnologie veche de un secol, care nu a mai avut resurse de modernizare. Este ciudat ca pe o infrastructura existenta nimeni nu a mai vrut sa puna vagoane noi, ci toata lumea a vrut sa mearga cu masini nemtesti second-hand si cu microbuze care au insangerat soselele patriei. Si brusc au realizat ca au nevoie de autostrazi si sosele expres cu patru benzi in care se duc banii ca in Groapa Marianelor, ca aerul oraselor a devenit irespirabil si ca nu ne mai incap parcarile. Si toate astea pentru ce? Pentru ca cele trei-patru ore de mers tihnit cu trenul, privind pe fereastra ca la televizor, si ascultand conversatia intotdeauna interesanta din compartiment, sa le economisim si sa le folosim uitandu-ne la telenovele si robingo in anii ’90 iar mai nou la show-uri TV cu vedete divortate.

    http://parohia-petresti.ro/postate/Ceasuri_si_locomotive.php

  3. Conversatie la romani:
    “- Tata a ramas somer si o sa moara de foame.
    – Ce chestie. Si pe mama au disponibilizat-o, noroc ca au reincadrat-o dupa o luna cu un salariu mai mare. Dar erau alte vremuri.”
    Cam aici s-a ajuns cu nepasarea si indiferenta noastra fata de problemele aproapelui. =((

  4. @karenin – sau ei viseaza frumos… Da, din nefericire, foarte trist ca asemenea minti ascutite se pot pacali in asemenea hal in ceea ce priveste vremurile pe care le traim si solutiile (si oamenii!) pe care le propun. Pe de alta parte, atentie la agitatorii infiltrati din Moldova… nu orice amenintare de rupere a comuniunii cu patriarhul Kirill este o marturisire ortodoxa.

  5. pai se leaga niste aspecte foarte urate…ma refer la :
    http://www.ziuaonline.ro/eveniment/8-eveniment/3538-o-sansa-pentru-iesirea-din-criza-reprofesionalizarea-romaniei.html

    hurezeanu, geoana, haiduc, puric, georgescu, hurduzeu…ultimele serii de articole ale lui m. platon in ziua veche, seriile de conferinte sustinute de hurduzeu, medaille, gottfried…bullionul social de la noi etc….am sentimentul ca suntem un fel de poligon pentru noua ideologie de inspiratie ecologist-tehnocrata. e infernal modul in care se aseaza si repliaza continuu contextul social actual. sper sa fiu eu depasit, bulversat si apocaliptic iar adevarul sa fie mai bland cu noi. am ajuns oare in mintea lui roncea…?!

    cat despre agitatorii din Moldova”, astept lamuriri, parerea pr. Savatie care-i? daca v-a impartasit-o…

  6. @karenin: totusi nu vedem legatura intre Platon, Hurduzeu et alli si Geoana sau comentatori ca CTP si Hurezeanu. Nu vedem pentru ca nu exista.
    Unele editoriale ale lui Mircea Platon le-am preluat si noi, pe site. Parerea noastra este ca Scoala Distributista se amageste cumplit crezand ca i-a sosit momentul sa devina o elita conducatoare, sau “doar” inspiratoare de schimbare sociala in Romania. S-au lasat furati de frumusetea unui model teoretic (cu toate ca acel model are propriile sale fisuri, cum se poate vedea in Economia Libertatii, unde sunt prezente laolalta perspective filosofic-economice incompatibile intre ele cum ar fi cel catolic-aristotelian vs. cel…catolic-kantian, ceva libertarianism…) si vad in falimentul actualului establishment posibilitatea unei “renasteri” a societatii. Te si miri vazand cum, desi excelenti si profunzi observatori ai structurilor si transformarilor lumii contemporane, se pot insela atat de rau cu privire la tendintele si mai ales finalitatea acestor transformari.
    Ideologia lor, asadar, nu este catusi de putin ecologist-tehnocrata. Sunt conservatori utopici (ciudat oximoron). Sigur, conservatorismul lor este tradat tocmai de utopism, dovada fiind inclusiv sustinerea unor personaje coborate direct din Panteonul (cum e cazul lui C. Georgescu, membru al Clubului de la Roma) figurilor albastre care lucreaza din plin la arhitectura noii lumi.

    In ceea ce priveste cealalta problema:
    http://savatie.wordpress.com/2010/05/28/cum-m-a-scos-marius-ianus-la-lumina/#comment-13110
    http://savatie.wordpress.com/2010/05/31/24-de-clerici-si-352-de-mireni-din-mitropolia-moldovei-se-delimiteaza-de-actiunile-patriarhului-kiril/#comment-13102

  7. Mai fratilor am un sentiment acut de “Paradisul nebunilor” cum numea parintele Seraphim Rose lumea de azi. Ma lupt sa nu fiu “vrajita” de acest “paradis” precum Pinochio de insula aceea in care erau numai jocuri si deloc scoala.
    Noi – intreaga lume – suntem in picaj iar in jurul meu oamenii vorbesc despre orice altceva nici vorba despre starea foarte grava in care ne aflam. “Ce stare grava? ne redresam, nu vezi?” “Razboi? Nuuu, nu sunt nebuni”
    “O sa fie foamete? Nooo, de ce? cum asa?”, “mai cumparam o casa, mai schimbam masina, plasma TV…dar de care?, care e mai bun?”
    Chiar viseaza oamenii astia?…sau au doar ochii inchisi si se prefac ca dorm si in felul aceasta ne spun si noua sa-i inchidem si sa dormim.

    @nostrabrucanus
    Ai dreptate in privinta imprastierii crizei in toata Europa, tinta lor este sa innebuneasca intregul continent, numai asa ii vor avea pe toti oamenii sub control si numai asa va putea fi folosita eficient “politia comunitara”. Si cand te gandesti ca unii romani chiar isi doresc sa vina altii sa faca “ordine in tara”.

  8. Am fost cu vreo trei saptamani in urma la o conferinta a lui Hurduzeu si m-a frapat acelasi lucru, optimismul lui utopic. Toate bune si frumoase dar cum vrei sa schimbi o societate daca oamenii nu se schimba si au acelasi tip de gandire pragmatica si egoista? Daca omul se intoarce la Dumnezeu, da, exista posibilitatea unui alt fel de societate, altfel, nici o sansa. Si prin absurd, daca noi romanii izbutim lucrul asta, cum facem opinie separata in malaxorul globalist?

  9. Ovidiu Hurduzeu paraseste definitiv Romania in 1988, si se stabileste in SUA. Imediat dupa schimbarile din 1989, celor care plecasera din tara cu multi ani inainte, si isi permiteau sa-si dea cu parerea in legatura cu mersul societatii romanesti, li se spunea sa taca din gura pentru ca ei „nu mancasera salam cu soia” (e adevarat nemodificata genetic :)).

    Acum vin si eu cu o idee poate la fel de stupida, si spun ca este cam greu sa oferi solutii viabile legate de bunul mers al societatii romanesti actuale, cand in ultimii 22 de ani ai luat „pulsul” ei exclusiv din tara Statuii Libertatii. Le e greu si unora la fel de destepti, care au trait non stop in Romania, ca sa-si dea uneori seama de ceea se intampla pe aici, daramite cuiva care oricat de limpede ar avea mintea, nu traieste „la cald” „binefacerile” mioritice ale ultimilor ani.

    Ma iertati daca parerea mea poate „scandaliza” pe cineva.

  10. @ Azucena:

    Nu asta ar fi problema si nu credem ca asa s-ar justifica neaparat slabiciunile despre care am pomenit. E adevarat, nu le-ar strica o bursa de cercetare la firul ierbii, in satele romanesti si in micile orase… in acea Romanie profunda de azi, cu toate ca nu cred ca pulsul societatii romanesti este problema cea mai mare, ci pulsul vremilor pe care le traim.

  11. @admin:

    Pulsul vremilor pe care le traim, aplicat la firul ierbii …
    Poate tocmai aici se poticnesc si mai au “de lucrat” inca, cei care implementeaza diferite chestii globaliste.

  12. Completare: aici nu ma refeream la O. Hurduzeu …

  13. Scoala distributista are multe din elementele viitoarei ordini sociale ce ni se pregateste si are si darul de a fi “ispititoare” intelectual. Utopia ramane insa, asa cum spuneati, atata timp cat nu-i rezolvata fractura dintre teoreticieni si cei chemati s-o implementeze la “firul ierbii”. Ce reprosez eu tendintei si directiei pe care., se pare, tinde sa o ia miscarea Romania profunda este faptul ca devin anexa programelor UE precum Europa 2020 in cadrul carora conceptul de “dezvoltare durabila” (sustainability) ocupa un rol principal. Este o notine inca insuficient definita si explicata si poate fi talmacita si rastalmacita in multiple feluri in cadrul laboratoarelor tehnocrate de la Bruxeless. Eu ii inteleg ca nu aveau suicienta vizibilitate si ca astfel ajung sa fie vazuti si ascultati. (ma refer la d-nii Platon si Hurduzeu). Eu cred ca astfel s-a ajuns la confiscarea si diluarea unei idei generoase in cadrul ideologic uniformizant furnizat de aparatul tehnocrat european si ong-ist. In esenta, imi este teama de un transfer din mersul evenimentelor a unei mari parti din corpusul ideologic si politic actual in “barca” unui utopism popular/social care poate fi altoit la randu-i cu cele mai ipocrite si periculoase forme de autoritarism, ecopolitienism, control social etc. Stiu ca sunt posibilitati mari ca totul sa se intample astfel, ma doare ca si cei buni cad probabil in astfel de mreje.
    legatura dintre diversele personaje pomenite in postul precedent este data de acest eveniment. pe de alta parte, intr-adevar, nu insemna ca domnii platon hurduzeu sau poate puric nu sunt de bune credinta, dar mai poti sa stii….?

  14. @karenin: Stiam articolul lui Platon, de altfel ai mai dat odata linkul. Nicidecum nu este vorba despre o filiatie directa, explicita intre Scoala Distributista si noua ordine sociala (se pot face speculatii in acest sens doar legat de viziunea catolic-kantiana ce se regaseste in enciclica Papei Caritas in veritas, viziune prezenta si in vol. Economia Libertatii dar, de altfel, nespecifica viziunii promovate de Hurduzeu, Platon, Fedorovici etc.). Ei chiar se impotrivesc fatis noii ordini mondiale, curentului politic, intelectual si cultural de astazi (mainstreamul) si chiar ar fi pacat sa ii acuzam de contrariul. Am face o mare nedreptate.

    Problema e in alta parte, cum spuneam, in utopismul lor. Rezolvarile pe care le propun ei sunt utopice pentru ca lipseste materia prima – omul lumii vechi si pamantul (pamantul ca realitate culturala inainte de a fi realitate materiala). In acest sens, solutia lor ar fi veritabila daca ar putea proveni de jos, din societate, si nu ar fi apanajul unor elite, fie ele cat de profesioniste (de altfel, trebuie sa recunoastem ca nu ne-ar strica deloc niste conducatori mai profesionisti in acest moment). Altfel, avem de-a face cu insule, cioburi, fragmente care nu pot dospi o lume normala si care vor fi maturate de ceea ce va veni peste noi.

    Trebuie sa constientizam ca antihristul va vorbi exact despre problemele reale ale omenirii si va oferi solutiile cele mai ravisante si atragatoare posibil pentru toti. Nu va bate campii si nici nu va veni sa faca propaganda fatisa pentru un guvern mondial globalist care sa conduca prin teroare, chiar daca acesta va fi deznodamantul. Si este de asteptat ca, asa cum va lua din toate religiile lumii cate ceva, sa ia cate ceva si din toate scolile si filosofiile sociale, politice, economice ale lumii. Sigur, va lua prin simulare, deci, teoretic, ar putea fi detestata falsificarea, insa cum sa speram ca nu ne vom lasa amagiti (si sa nu fie aceasta pentru nimeni!) de cel care va fi cel mai mare charismatic al lumii cand vedem cat succes au altii infinit mai pitecantropi, ca Traian Basescu sau Calin Georgescu? Vai de elitele noastre intelectuale, sarmanele…:(
    In ceea ce priveste dezvoltarea durabila, ce sa mai zicem… un concept oricum fasait si plimbat de colo-colo inca de pe vremea (si de) Iliescu.

  15. Pingback: Libertatea de a ucide « Bucovina Profundă
  16. Referitor la pedeapsa cu moartea, stiam ca a fost abolita in UE inca din februarie 2007 printr-o moratorie a europarlamentasrilor italieni. A fost aprobata cu o majoranta zdrobitoare de 591 voturi in favoarea abolirii, 45 de voturi impotriva si 31 abtineri. Imi aduc aminte ca victoria a fost transmisa in direct si a fost indelung aplaudata.
    http://www.nessunotocchicaino.it/news/index.php?iddocumento=9306841
    http://it.wikipedia.org/wiki/Pena_di_morte
    iar in limba romana:
    http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/10015.ro08.pdf
    Acestea sunt date oficiale cunoscute in toata Europa, s-a schimbat ceva intretimp? E foarte important sa stim exact ce s-a schimbat, cand si cine a facut schimbarea.
    Precizez: nu sunt un fan UE.

  17. @Fabiana:

    Yet in the Lisbon Treaty it says: Contrary to the right to live (Art. II-62 VV) the death penalty, killing and execution in the event of war or imminent threat of war in accordance with the detailed provisions of the EU Charter of Fundamental Rights is to be introduced by Council decisions on the general rules of missions (Article 43 paragraph 2 P. l TEU. 43 Abs. 2 S. l EUV).15 In the explanation on Fundamental Rights it says: “A state may forsee the death penalty in its rule of law for deeds that are committed in times of war or imminent threat of war. This penalty may only be applied in those cases which are foreseen in the rule of law and are in accordance with its regulations.”16 In other words, the death penalty is possible in times of war or imminent threat of war, without there remaining any protection by Fundamental Rights. It is true that the death penalty is not listed in any law as yet, at least in Germany. But if the EU issues detailed rules for missions (Article 43 paragraph 2 P. l TEU) i.e. if it takes military action (war) as a reaction to some crisis and issues legal regulations for such an event of war which facilitate the death penalty, then any contradicting fundamental right in the EU Constitution or any national set of fundamental rights will be to no avail. But, as stated before, the actual explanation on the Fundamental Rights would apply, and not the Right itself!17
    http://www.currentconcerns.ch/index.php?id=866

    Articolul este din linkul blogului Nostrabrucanus: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2010/05/31/ue-si-pedeapsa-cu-moartea-in-caz-de-revolta-a-populatiei/

  18. ” … Death penalty in times of riot and insurrection
    In the notes on explanations it states: “3. a) Art. 2 para 2 of the ECHR: A killing is not considered a violation of this article when it results from the use of force which has been absolutely necessary to a) protect any person from unlawful violence; b) lawfully arrest or prevent the escape of someone who is lawfully deprived of liberty, or c) to lawfully fight a riot or insurrection.”18 So even in case of revolt or rebellion the death penalty would be possible if it accurately reflects the explanation. And because it is a European act of law it cannot be measured against either the Irish, German or any other national constitution, even if it states that the death penalty has been abolished. Since European law overrules national law, the death penatly would be possible.19 Well, somebody will ask: Who defines what is an insurrection or a riot? The EU is entitled to interpret ad libitum what and how it deems. Could this apply to situations as we used to have in Leipzig (the Monday demonstrations) or riots like we had recently in Latvia etc.? I.e. demonstrations accompanied by violence which could be interpreted as insurrection? Or when people gather because they do not agree with something and then some “black bloc” is smuggled in from somewhere? Will Brussels interpret the social disturbances expected even by Germany on the grounds of the economic crisis as upheavels or riots? And who, in that event, will be responsible for measuring the extent of violence?” http://www.currentconcerns.ch/index.php?id=866

    pedeapsa cu moartea nuu este numai in ca z de razboi ci si in vazul revoltei populatiei. Comentariile autorului articolului sunt interesante:

    ” Avand in vedere ca pedeapsa cu moartea este din nou permisa, in anumite circumstante, dreptul la viata nu este asigurat. Si asta este o crima, cu atat mai mult cu cat acest aspect este mentionat in notele de subsol ale unei alte note de subsol, ceea ce a permis reintroducerea [pedepsei cu moartea] pe usa din spate. CE POLITICIAN A EXPLICAT CLAR ACESTE ASPECTE VOTANTILOR SAI?/
    Since in the Lisbon Treaty the death penalty is again permitted under certain circumstances, the right to live is not secured. This is a crime, all the more so because this is just mentioned in the footnote of a footnote and can thus be reintroduced through the backdoor. Which politician has explained this clearly to his or her voters? “

  19. Pingback: TURCIA VREA SANCTIUNI INTERNATIONALE IMPUSE ISRAELULUI pentru ca nu si-a cerut scuze pentru raidul militar de anul trecut
  20. Pingback: (Video): Dupa LIBIA, urmeaza Siria si IRANUL, spune jurnalistul Webster Tarpley/ TURCIA, GATA PENTRU OPTIUNEA MILITARA IN CONFLICTUL CU ISRAEL?
  21. Pingback: Austeritatea basesciana a FMI: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI. AU VRUT SA-L LOVEASCA, SA-L DRESEZE”/ De ce nu-l intereseaza pe ILIE SERBANESCU daca-i Ponta premier/ Prioritatea lui Ponta: IMPOZITAREA AGRICULTURII! - Razboi întru Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare