EUTANASIEREA ROMANIEI SI “NASII” EI…/ Diavolul poate fi si incorect politic/ AC/DC si lepadarea in masa de Hristos/ Noi mizerii ecumenist-moderniste/ Euro cade, UE strange surubul/ Rusia si Turcia, “carcotasi” in dosarul iranian (STIRI 15-18 MAI 2010)

18-05-2010 9 minute Sublinieri

  • Antena3:

România se pregăteşte de săptămâna protestelor. Peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Guvern

Unde nasc gravidele? Condiţii improprii la stat, tarife de peste 2.000 de euro la privat

Nu mai sunt bani pentru medicamente. 400 de farmacii sunt în faliment (VIDEO)

Sănătatea mai are bani până în luna august, 4.700 de medici au făcut cereri de „export”, dar situaţia este sub control, susţin reprezentanţii CNAS

Sistemul sanitar are datorii către distribuitorii de medicamente de 700 de milioane de euro. Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR), ai Colegiului Farmaciştilor, ai asociaţiilor profesionale ale producătorilor şi distribuitorilor de medicamente şi ai Coaliţiei Organizaţiilor de Pacienţi cu Afecţiuni Cronice au transmis un semnal de alarmă cu privire la colapsul sistemului sanitar din România, în cadrul Forumului Industriei Farmaceutice (FIF). Astfel, potrivit suselor citate, 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment. Mai mult, spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, precum şi alte câteva Case din ţară sunt în incapacitate de plată. Puţinii medici români care au rămas în ţară nu îşi mai pot exercita profesia nici măcar la limita minim acceptabilă. “Spitalul Universitar nu mai are bani în fond, iar la Fundeni nu se mai poate opera. Pacienţii sunt văzuţi lunar, iar plata serviciilor sanitare se face la trei luni”, a declarat dr. Viorel Rădulescu, secretar general al CMR.

După exodul a peste 2.500 dintre medici, urmează un val mai puternic, existând 4.700 de cereri de plecare în străinătate. În spitale, pacienţii sunt nevoiţi să cumpere chiar şi aţă chirurgicală, întrucât farmaciile de spital sunt goale de săptămâni întregi. Pe de altă parte, reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au declarat în cadrul FIF că situaţia este sub control. Întrebaţi despre suma alocată fondului de asigurări de sănătate, conf. dr. Dorin Ionescu, directorul general al CNAS, a replicat: “Suma fondului este precizată în Monitorul Oficial, iar cine este interesat poate afla”.

În plus, dr. Adriana Geană, director general adjunct al CNAS, a precizat că banii alocaţi fondului ajung doar pentru primele şase luni ale anului. “Casa mai poate plăti farmaciile pentru medicamentele compensate până în luna iunie, iar bani pentru spitale ajung până în luna august”, a menţionat dr. Geană.

Datoriile către distribuitor ajung până la 700 de milioane de euro

Distribuitorii de medicamente spun că datoriile către ei din sistemul sanitar ajung până la suma de 650-700 de milioane de euro. “Situaţia este dramatică de la lună la lună. Datoriile au crescut enorm, comparativ cu anul trecut. În luna mai a anului 2009, suma ajunge la 200 de milioane de euro, iar în acest moment creanţele ajung undeva la 650-700 de milioane de euro”, estimează Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România.

Cum îşi „tratează” România cetăţenii cu boli rare. Cazul revoltător al celor 2.500 de hemofilici

[…] Dar cum suntem mintiti, chiar in vreme de criza, cand ni se cere solidaritate, care se bazeaza pe incredere, putem verifica imediat. In aprilie 2010, eram anuntati ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) impreuna cu guvernul Boc lucreaza la o lege care prevede infiintarea a “zeci de centre cu sute de educatori parentali” care ii vor invata pe romani cum sa isi creasca si educe copiii. Programul, care are in vedere si (re)educarea parintilor care isi neglijeaza copiii din cauza ca muncesc prea mult, e o intrupare sinistra a statului-dadaca: punerea in aplicare a unei ideologii opresive si daunatoare cu ajutorul autoritatilor statului si cu finantare de la buget. Organizatii dedicate apararii familiei, precum Alianta Familiilor din Romania, si-au exprimat ingrijorarea cu privire la acest proiect.

In conditii de austeritate bugetara, ca urmare a faptului ca Presedintele Basescu a dat o “lovitura de moarte statului asistential”, acest proiect ar trebui anulat. E chiar de mirare ca guvernul Boc, cunoscand situatia jalnica in care se afla tara, lucra in aprilie la acest proiect de lege, costisitor si abuziv. Iata insa ca dna Andreea Paul-Vass, consilier economic al premierului Boc, a explicat ca reducerea indemnizatiilor pentru mame anuntata acum cateva zile le va sili pe acestea sa nu mai “renunte la cariera” si sa se “intoarca mai repede la munca”. In noua situatie creata de politica de austeritate bugetara, a continuat dna Paul-Vass, mamele vor trebui sa isi dea copiii la cresa sau sa angajeze bona, fapt care va duce la dezvoltarea „sectorului gulerelor albe”, adica al firmelor care ofera servicii sociale precum ingrijirea copiilor. “Statul poate sa asigure infrastructura necesara pentru pregatirea si autorizarea bonelor,” declara dna Paul-Vass.

Mie unuia mi se pare ca exista o contradictie intre a vorbi de austeritate bugetara si a lucra la proiecte de reeducare a parintilor cu ajutorul a zeci de centre si a sute de asistenti sociali. Mie unuia mi se pare ca exista o contradictie intre a te declara interesat de “scoala de acasa” si a trimite mamele “in productie“. Care productie, daca impozitul forfetar a dus la disparitia IMM-urilor? Cine sa faca scoala acasa, asistentii sociali ai statului si bonele autorizate de stat dupa norme politic corecte? Va folosi oare statul roman actuala criza ca sa puna mana definitiv pe vietile noastre de familie? […]

  • Cumpana:

Cultura română de astăzi: chimică sau organică?

Schimbul de noapte (I)

O veste pentru cei care nu văd din diavol decît coada, vorba lui Denis de Rougemont: Diavolul nu este doar corect politic. Este şi incorect politic. Cine ştie dacă nu cumva diavolul a inventat corectitudinea politică pentru a se putea ascunde mai bine în spatele incorectitudinii politice? Dacă nu a condamnat comunismul în aşa fel încît a făcut imposibilă condamnarea comunismului? Faptul că volumul Diavolul este politic corect are ca subiect eutanasierea oamenilor trecuţi de vîrsta de 65 de ani, precum şi „avortul, distrugerea familiei nucleare, promovarea homosexualităţii, reducerea populaţiei” (http://www.librariasophia.ro/carti-Diavolul-este-politic-corect-Savatie-Bastovoi-ierom.-so-4720.html) trebuie să aibă o legătură cu faptul că este prezentat de dl. Radu Moraru, unul din „agenţii electorali” importanţi ai lui Traian Băsescu, adică agentul unuia dintre principalii responsabili de criza morală, economică şi culturală în care ne aflăm: într-adevăr, de la avorturi la legalizarea prostituţiei, de la tratamentul cu cianuri la reducerea pensiilor unor bătrîni şi aşa aflaţi la limita subzistenţei, nici o procedură nu a fost ratată de oamenii în halat ai preşedintelui Băsescu. Părintele Savatie Baştovoi a procedat bine, aşadar, invitînd un om competent, un specialist adică, care poate vorbi despre eutanasierea României din interiorul problemei.

(…) Trebuie spus din start ca oficialii FMI nu au venit pe un taram necunoscut. Potrivit Acordului in vigoare, autoritatile romane raporteaza periodic prin mail, curieri speciali samd, modul in care isi indeplinesc angajamentele. Cand au venit, oamenii Fondului aveau la ei documentele trimise in timp de partea romana. Delegatia Fondului a sosit intr-o luni. Miercuri a inceput circul. De la o flexibilitate iesita din comun, expertii organismului international parca au turbat. TVA urca la 25%, cota unica se majoreaza, salariile scad, pensiile sunt amputate, pana si ajutorul dat mamelor este lovit. Ce s-a intamplat de luni si pana miercuri, doar cativa oameni stiu si ne-ar putea lamuri. (…)

Premierul ar da insa un excelent semnal daca ar desfiinta anumite ministere si ar re-organiza Guvernul, mai ales ca tot a adus aminte dl Basescu de statul clientelar. Agentii care exista doar cu numele, directii judetene in care se freaca menta, stufoase structuri in interiorul sau pe langa ministere trebuie sa dispara pentru ca sunt expresia statului clientelar. Pe urma, tras linie si calculat. Mai e nevoie de taiat salarii? Dar pensii? Dar ajutoare pentru cresterea copiilor? Daca da, facute iar calcule. Cat sa taiem ca efectul social sa fie minim sau eficienta sa fie maxima.

Mi-as fi dorit sa il vad pe dl. Premier tras la fata, nebarbierit si plin de cearcane, cu o tona de hartii in fata, aratandu-ne cat a calculat si a muncit ca sa iesim la lumina. Mi-as dori sa-l vad la fel de obosit pe ministrul de Finante sau pe Mantescu raspunzand pe indelete ce s-a intamplat, dar teama mi-e ca au acum alte treburi.

Departe, la Washington, rezervele de Rudotel sunt pe sfarsite. Isteria poate reveni oricand.

  • Standard.ro

[Cristian Socol]: Este clar. FMI şi BM chiar ne cred speciali

[Mihail Dragnea]: Nu aceasta e criza

Studii relativ recente privind modelele pe care le au în viaţă copiii de acum arată că viitorul ar trebui să ne fie populat de manelişti cu bancnote-n frunte, vedete de tinichea căsătorite cu afacerişti profitabili, fotbalişti cu caracter îndoielnic sau cu apucături care nu le fac cinste, îmbogăţiţi prin şmecherie sau furt. Cam acestea sînt modelele copiilor noştri. Desigur, viaţa nu-i va lăsa pe toţi să fie ceea ce visează acum, dar ei asta îşi doresc: o viaţă uşoară, de vedetă, în care mijloacele nu contează, iar scopul se contorizează în milioane – de euro, evident. Aţi văzut vreun cinstit harnic în ultima vreme? Nu vi s-a părut un ciudat? Un neadaptat? Un sărac cu duhul? Nu sînt ei nişte naivi, aceşti actori care muncesc de plăcere? Sau, Doamne fereşte, învăţătorii de prin cătune, care cred că şi copilul lui Nea Ion din deal ar trebui să aibă o şansă, dacă îşi doreşte să coboare în vale, la oraş? Nu sînt toţi liniştiţii ăştia, toţi resemnaţii-cu-salarii-bugetare nişte personaje din trecut? Ba sînt. Cinstea nu le face cinste, în accepţiunea prezentului în care ne învîrtim toţi. Acum – cînd prefăcătoria, trădarea, saltul în barca celui mai puternic, amantlîcul aducător de sinecuri, contractele grase după licitaţii între prieteni sînt mijloace considerate acceptabile pentru scopul care este lichid şi gheaţă în acelaşi timp – a fi altfel înseamnă a fi zimbru; condamnat la rezervaţie, cel mult. Valorile noastre nu ne îndeamnă (statistic vorbind) la empatie, nici la analiza detaşată a situaţiei. O mamă cu copii – „cine-a pus-o?”. Un profesor – „de ce nu pleacă, dacă nu-i convine salariul?”. Orice bugetar – „foarte probabil un monstru mic, în creştere”. Statul – o balenă eşuată, în putrefacţie, pe plaja „noastră”. […] Ceea ce numim criză este, pentru mine, doar un rezultat al faptului că nu credem că e ceva de învăţat din ziua de ieri, şi nici ceva de ne-repetat, dacă interesele personale (includ aici apartenenţa politică) ne-o cer. Noi n-avem bani azi pentru că ieri nu ne-a păsat să avem bani mîine. Iar asta nu s-a întîmplat o singură dată, cu o singură Putere. N-avem bani pentru că am minţit. Minţim că putem, minţim că vrem, minţim că vom munci, că vom realiza, că vom studia şi vom aplica. Înşelăm ca într-o competiţie în care ne dorim să fim primii. Susţinem, din vorbe, idei şi valori, dar nu le aplicăm, de fapt, în practică. Trăim într-un etern şi fascinant spectacol al nimicului. […]

Ce faci cand totul merge prost: ai probleme la job, credite de plata si cheltuieli neprevazute

Tu ce faci daca maine iti pierzi jobul, copilul vrea la bazin si urmeaza rata la banca?

***

De ce se prabuseste Euro si cum ne afecteaza pe noi

Seful BCE: Moneda euro nu este atacata...E nevoie de un “salt cuantic” in supravegherea bugetelor

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, neaga ca moneda euro ar fi atacata speculativ, in pofida scaderii puternice inregistrate recent, relateaza Reuters. “Ceea ce ne trebuie este un salt cuantic in supravegherea reciproca a politicilor economice in Europa. Avem nevoie de mecanisme imbunatatite pentru a preveni si a pedepsi abaterile”, a spus Trichet.

Economistul sef al BCE: “Am cumparat timp, nimic altceva”

Jean-Claude Trichet: Sunt zile la fel de dramatice ca in momentul prabusirii Lehman

Ce spun PSD, PDL si PNL despre intentia Comisiei Europene de a supraveghea bugetele statelor membre. Cedarea suveranitatii sau un pas necesar?

Harta crizei in Uniunea Europeana

Francezii se asteapta ca guvernul lor sa intre in incapacitate de plata

Biletul lasat de secretarul general al Trezoreriei britanice succesorului sau: “Nu mai sunt bani”

***

  • Antena3:

Moscova avertizează SUA să nu impună sancţiuni unilaterale contra Iranului

Ministrul de Externe al Rusiei a avertizat SUA să nu încerce să impună sancţiuni unilaterale contra Iranului. Serghei Lavrov declara că Statele Unite nu par a înţelege că ţările care se confruntă cu sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite nu ar trebui să fi lovite şi de sancţiuni suplimentare, unilaterale, “sub nicio circumstanţă.” Cu toate acestea, în pofida diferenţelor, Lavrov sublinia că relaţiile Rusiei cu SUA se îmbunătăţesc.

SUA: Elev autist, acuzat de terorism din cauza unui desen – FOTO

  • Ziuaveche:

Statele Unite ar putea contribui financiar la realizarea unui sistem israelian de aparare anitracheta

Slovacia in alerta de grad zero pentru dubla cetatenie maghiara

Recomandarile grupului expertilor NATO privind Noul Concept Strategic risca sa supere Rusia

Iranul a semnat un acord privind schimbul de combustibil nuclear cu Turcia

In baza acordului incheiat luni intre Teheran si Ankara, mediat de Brazilia, Iranul va trimite in Turcia uraniu slab imbogatit, in schimbul combustibilului nuclear destinat reactoarelor de cercetare. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al ministerului iranian de externe, Ramin Mehmanparast, care a precizat ca Teheranul va expedia aproximativ 1.200 de kilograme de uraniu slab imbogatit in Turcia. Acesta a mai adugat ca “vom informa in cursul saptamanii Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) in legatura cu acest acord”. La randul sau, seful diplomatiei turce, Ahmet Davutoglu, a declarat ca “acordul de schimb demonstreaza faptul ca Iranul vrea sa deschida un nou drum, constructiv, (…) deci nu mai poate fi vorba de noi sanctiuni sau presiuni”. In replica, un oficial israelian a declarat ca Iranul a reusit sa “manipuleze” Turcia si Brazilia, pentru a evita noi sanctiuni. Potrivit BBC, in afara ministrilor de externe, la negocierile desfasurate la Teheran au participat presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan si presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva. In luna octombrie a anului trecut, Iranul si Turcia au fost aproape de semnarea unui acord asemanator, dar atunci autoritatile de la Teheran au renuntat in ultimul moment din cauza unor neintelegeri.

***


  • Claudiu Tarziu:

Mănăstirea Petru Vodă [nu mai?] are un nou egumen

Popii Moscovei îi bruschează pe preoţii români

  • Basilica:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Credinţa ortodoxă este mărturisirea dumnezeirii lui Hristos“

Dreapta credinţă nu este doar o învăţătură frumoasă, nu este o simplă filosofie religioasă, ci este dreapta legătură cu Dumnezeu. Când noi mărturisim că Iisus Hristos este Dumnezeu cel veşnic, Care S-a făcut om pentru a noastră mântuire, deşi se vede în faţă un Om, nu se mărturiseşte ceea ce se vede, ci ceea ce este revelat sau descoperit nouă, şi anume că Iisus este Fiul lui Dumnezeu care S-a făcut Om; nu este un om îndumnezeit sau înduhovnicit. Deci nimeni nu se poate mântui dacă nu mărturiseşte că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, informează ‘Ziarul Lumina’.’  Patriarhul României a mai spus că Duminica Sfinţilor Părinţi ai Sinodului I Ecumenic de la Niceea învaţă că avem datoria să-i învăţăm pe oameni dreapta credinţă dar şi să ne rugăm pentru ca ei să poată păstra dreapta credinţă, să poată să rămână în iubire frăţească şi să nu se lase înşelaţi de diavol cu învăţături false, care vin de la eretici, de la sectari, de la dezbinători, şi în acelaşi timp ‘să păstreze dragostea frăţească, ce unifică minţile şi inimile în iubirea Preasfintei Treimi’.

Ce frumos! “Singura” problema este ca… se contrazice flagrant cu urmatorul articol de pe Basilica, unde un ierarh al monofizitilor este tratat ca un arhiereu ortodox marturisitor!

Un mărturisitor al credinţei şi un om al păcii – Arhiepiscopul Dirayr Mardichian

O ALTĂ MIZERIE CATOLICĂ!

PÂNĂ ŞI SIMPLI ROMANO-CATOLICI SE NEDUMERESC!!

ZILE ECUMENISTE LA MUNCHEN

PARTICIPARE ÎN MASĂ A ORTODOCŞILOR LA SĂRBĂTOAREA ECUMENISTĂ DE LA MUNCHEN  (10 FOTOGRAFII)

ACORDUL ORTODOCSI – VATICAN (Balamand, Liban, iunie 1993)

Afiş al papei Benedict pe durata vizitei lui în Malta

Arhiep. Hrisostomos al Ciprului: Cei care se opun vizitei papei „nu sunt adevăraţi ortodocşi…

Hrisostomos al Ciprului : „În afara Bisericii toţi acei clerici care nu ascultă…”

Cont bancar de 85 de milioane de euro al Patriarhului Irineu

Ortodoxia în Guatemala


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Ecumenism, Iran, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva sanatatii, Scutul antiracheta (Deveselu), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “EUTANASIEREA ROMANIEI SI “NASII” EI…/ Diavolul poate fi si incorect politic/ AC/DC si lepadarea in masa de Hristos/ Noi mizerii ecumenist-moderniste/ Euro cade, UE strange surubul/ Rusia si Turcia, “carcotasi” in dosarul iranian (STIRI 15-18 MAI 2010)

  1. Vedeti ca propagati o dezinformare a lui Claudiu Tarziu, caci de 2 zile se stie ca la Petru Voda s-a schimbat doar economul, in persoana p Petroniu.
    Deci sa fie clar pentru toata lumea ca p Iustin este staretul.

  2. @ Florin:

    Mai avem noi si alte surse de unde ne informam. Update-urile de la C. Tarziu arata clar si de unde provine aparenta “dezinformare”. Faptul ca negati faptul cert si incontestabil ca parintele Justin l-a ales pe Petroniu ca egumen joia trecuta arata ca fie nu cunoasteti realitatea si sunteti fan al lui Roncea, fie (mai probabil) o stiti foarte bine si incercati sa intoxicati lumea. Ca o parte din obste, care niciodata nu asculta de parintele Justin, ci doar se lauda cu el si se foloseste de el, a rasturnat aceasta decizie neconvenabila zelotistilor si l-a mai si tot plimbat pe marele duhovnic inainte si inapoi intre Paltin si “deal”, asta nu inseamna ca nu e adevarat ce s-a intamplat! Inclusiv ca nu mai au binecuvantare sa scrie pe internet in numele manastirii si ca ar trebui sa lase deoparte internetul, masinile, telefoanele, plimbarile si toata intrigaraia… Ei, ordinea nu convine, desigur…

    Intai “apologetii” au incercat sa ne arunce in fata, incredibil, cum ca “egumen”= “ajutor de staret”, dupa care au intors foaia si acum altii pretind ca nici n-ar fi fost vorba de egumen, ci de econom… O fi acesta ultimul compromis la care s-a ajuns, dar nu a fost asta decizia de la inceput. Dar cate nu ar face unii ca sa-si ascunda razvratirea fata de Batranul duhovnicesc pe care il tin doar ca emblema si scut in fata credulilor…

  3. Am citit articolul cocalarul si vinul sfintit…. daca tot ce se spune acolo este real… si nu vad de ce n-ar fi, am aflat urmatoarele:
    – un cocalar de cartier are mai mult potential decit unii care se duc la biserica de zeci de ani dar tot continua sa judece pe X si Y cum vin imbracati si cum se misca… in biserica.
    – Basescu a facut pact cu satana- avem dovada palpabila (asta inseamna masonerie sau ceva ingenul asta)
    – Dumnezeu lucreaza pe cai necunoscute si neasteptate, chiar si prin vin, sfintit ce-i drept.

  4. atentie ca ati gresit un titlu: este adunarea ecumenista de la munchen, nu monaco!

  5. @ danutza:

    Nu ne apartinea greseala, dupa cum nu ne apartinea nici blogul si e drept ca nici nu urmarisem clipurile din criza maxima de timp, am mers pe incredere. Initial scria Munchen si asa am preluat, fara sa verificam. Acum am vazut ca s-a modificat si in original.

  6. admin, în legătură cu Petru Vodă şi păr. Petroniu. Momentan e econom ( un post foarte bun pentru abilităţile pe care le are ) dar pare-se că vor cei de sus să fie făcut stareţ după moartea păr. Iustin ( am înţeles că urmează să fie IPS Teofan să-l facă protosinghel ). Păr. Petroniu are puncte cu totul divergente faţă de păr. Iustin şi dacă ajunge acest om stareţ s-a terminat cu Petru Vodă. Nu e de mirare că doar păr. Iustin a proorocit acum vreo 2-3 săptămâni că după moartea sfinţiei sale se va termina cu Petru Vodă iar asta se va face din interior. De asta nici nu mai primeşte păr. Iustin fraţi de călugărie, că nu le mai poate asigura un viitor în Petru Vodă.

    P.S.: Vă rog nu mă puneţi în aceeaşi oală cu Roncea, zelotiştii de la Petru Vodă sau alţi fanatici şi oameni cu intenţii rele că nu sunt şi n-am nimic cu ei. Dacă mă credeţi bine iar dacă nu atunci nu permiteţi să fie postat mesajul şi veţi vedea singuri despre ce am spus. Oricum să ştiţi că puţinii ieromonahi de valoare de acolo vor fi alungaţi de la Petru Vodă după moartea acestuia. Că doar aşa se poate distruge Petru Vodă în aşa fel încât să nu mai vină oameni acolo.

  7. @ Sorin Dan:

    Da, momentan este, dar parintele Iustin alesese altfel. Lucrurile sunt mai amestecate si mai incurcate decat le prezentati. Asa cum era p. Petroniu (pe care nu-l cunoastem si am auzit si noi lucruri de tot felul, nu avem motive sa-i luam apararea), era alegerea parintelui Iustin, probabil pentru a aduce putina ordine in manastire, fiind lucru stiut ca Batranul duhovnic de aceasta este preocupat in cel mai inalt grad in ultimele sale luni de boala, avand remuscari mari in ceea ce priveste viata calugareasca din Petru-Voda. Nu stiu daca exista variante prin care manastirea sa nu se sfarame in lupte fratricide si in pretentii de “mostenire” dupa ce nu va mai fi parintele Justin. Din pacate, asta e realitatea, ca fara p. Justin, Petru-Voda oricum nu va mai fi ce a fost. Chiar nu e nevoie deloc sa fii prooroc ca sa vezi asta. Problema este doar cat de grave vor fi deraierile si in ce directii. Unii sunt mai de-a stanga, altii foarte-foarte de-a dreapta. Si unii si altii trag de parintele Justin pana se va rupe. E cu adevarat o minune cum a rezistat si rezista acest mare duhovnic… Cat despre cei care sunt acolo anti-ierarhie si anti-IPS Teofan chiar nu ne inspira deloc incredere.

  8. Ştiu că alesese astfel. Că întâi l-a pus ca şi egumen şi apoi s-a făcut scandal şi l-a schimbat ca econom. Chestia e că nici duhovnicul nu mi-a spus multe că nu a vrut să vorbească despre astea la telefon. Atât vă spun şi anume să nu vă faceţi vreo imagine despre monahii de la Petru Vodă fără să îi cunoaşteţi foarte bine pe cei de acolo şi să aveţi surse foarte sigure. Nu spun că nu sunt acolo exagerări şi într-o parte şi în alta dar mai sunt şi ieromonahi vrednici care sunt primii de care se vor scăpa cei ce vor ajunge la putere.

  9. @ Sorin Dan:

    Mai sunt, mai sunt… dar nu printre cei care ai iesit in fata neaparat… Lucrurile sunt incurcate, cum ziceam.

  10. niste baietandri au ajuns sa discute pe internet problemele interne ale unei manastiri.. imi spuneti si mie cine e econom la Putna si cand s-a schimbat? De ce nu puteti dormi noapte de grija celor de la Petru Voda? Voi cand scriti despre aceasta manastire, cereti voie cuiva de acolo? dar voi se pare ca le stiti pe toate si sunteti ca niste babe la gard..

  11. @ Remus + Florin = haiducii vechi si noi + calugarite care au uitat de voturile si de pravila lor:

    Lupu-si schimba mailul si uneori IP-ul, dar naravul ba. Chiar credeti ca nu va recunoastem oricate porecle noi v-ati lua? Nu, n-o sa va cerem binecuvantarea sa spunem oamenilor ceea ce voi cautati sa ascundeti sub zece lacate si sa sechestrati.

  12. va veni si timpul platii, cand veti raspunde de toate aceste cuvinte de batjocora… macar atunci sa va aduceti aminte de ce si pentru ce vi se intampla si sa va fie spre indreptare..

  13. Multumim pentru confirmare 🙂

    Q.E.D.

  14. ce ai demonstrat mai matze fripte? demonstrezi cat esti de idiot si de raspandac… oare cum te mai suporti ca atata prostie in cap? un mahalagiu dambovitean, asta esti.. si mai ingrijeste-te ca sperii lumea cand mergi pe strada..

  15. @ Remus:

    Foarte frumos. Mai zi asa, Gabita, zi… 🙂

  16. chiar ca esti paranoic.

  17. Nume de cod ,R E M U S!!! Nu crezi ca ar trebui sa-ti versi veninul/voma in alta parte decat intr-un loc public ? Ar trebui sa stim cu totii , mai ales cei care frecventam blog-urile de gen, ca VOM DA SOCOTEALA PENTRU FIECARE CUVANT DESART! Si inca ceva : ce-ar fi ca sa vorbim doar atunci cand avem de spus ceva mai bun decat TACEREA?

  18. @Remus:

    ”ce ai demonstrat mai matze fripte? demonstrezi cat esti de idiot si de raspandac… oare cum te mai suporti ca atata prostie in cap? un mahalagiu dambovitean, asta esti.. si mai ingrijeste-te ca sperii lumea cand mergi pe strada”
    ”Frumos” te-ai exprimat ”frate”, il faci pe al rau sa isi frece mainile de bucurie ca a mai racolat un ucenic. Punete in genunchi degraba si cere iertare Bunului Dumnezeu pentru cuvintele nesabuite adresate fratelui admin.
    Domnul sa te ierte!

  19. @remus:

    Limba romana sufera. Iata de ce:

    scriti – NU!; scrieti – DA!
    batjocora – NU!; batjocura – -DA!

  20. @ Azucena:

    Numai limba romana? 🙂

  21. @ Remus

    Mi se face frica!

    Sa faci reprosuri cuiva pentru astfel de lucruri… si cu astfel de cuvinte!

    Asa se face acum mustrare…

    Sa te legi de aspectul fizic cand nu-ti convine ceva, inca n-am crezut…

    S-apoi sper ca e o simpla greseala din cauza vitezei acel “scriti” !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare