SFANTUL IUSTIN POPOVICI A FOST CANONIZAT DE BISERICA SARBA, AL CAREI SINOD II PRIGONESTE CEL MAI FIDEL UCENIC (Vladica Artemie)

30-04-2010 42 secunde Sublinieri

UPDATE:

  • Pelerin Ortodox:

Noi fotografii de la canonizarea CUVIOŞILOR PĂRINŢI IUSTIN ŞI SIMEON

Aşezarea în rândul sfinţilor a Cuviosului Iustin Popovici şi a Egumenului Simeon

…Părintele Iustin, după ce s-a desfătat empiric în operele Părinţilor Bisericii, a rodit chiar un studiu propriu şi scrierile sale, în care se observă cu uşurinţă profunzimea teologică, dar şi talantul său de scriitor. Două sunt însuşirile de bază ale întregii sale osteneli scriitoriceşti, care se întâlnesc în toate operele sale, de la cea mai scurtă până la cea mai vastă, de la cea mai profundă la cea mai populară. Prima este iubirea lui faţă de persoana „Dumnezeului-Om Hristos”. Poate că aceasta este cea mai deasă expresie în opera sa. În jurul Dumnezeului-Om gravitează toate, din El izvorăsc toate şi în El sfârşesc, în timp, dar şi eshatologic. A doua, la fel de importantă, este grija sa de a nu se abate de la linia negreşelnică a Purtătorilor-de-Dumnezeu Părinţi ai Răsăritului Ortodox. Părintele Iustin, cel preaplin de dragoste, este în acelaşi timp şi teologul tenace în cele ale credinţei şi râvnitorul rânduielii bisericeşti.

CINSTITUL PARACLIS AL SFÂNTULUI IUSTIN CEL NOU DE LA CELIE (POPOVICI)

Discuții în Sinodul de primăvară al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Se va discuta cazul Episcopului Artemie în Ierarhie sau nu?


Categorii

Episcopul Artemie, Ierarhi sarbi, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “SFANTUL IUSTIN POPOVICI A FOST CANONIZAT DE BISERICA SARBA, AL CAREI SINOD II PRIGONESTE CEL MAI FIDEL UCENIC (Vladica Artemie)

  1. Foarte ciudat. Acelasi Sinod pe de-o parte il canonizeaza pe Sfantul Isutin Popovici, ceea ce este demn de toata lauda, iar pe de alta parte il prigoneste pe Episcopul Artemie. Ce sa mai intelegi? La noi macar situatia este uniforma: nu se fac canonizari ale marturisitorilor contemporani, … cel putin deocamdata …

  2. @azucena: da, dar si la noi se evoca par. Dumitru Staniloae si P. Cleopa de catre oficiali, in dispretul vadit al invataturilor lor….

  3. Duplicitarism care indica viclenie demonica. Te folosesti de sfinti pentru a te legitima, dar distrugi pe cei ce le propovaduiesc invataturile.
    Ce legitimitate ar mai avea ecumenistii daca nu s-ar folosi de legitimitatea sfintilor? Dar lupul tot lup ramine, indiferent cit de mult behaie sub pielea de oaie.

  4. Da, insa pe de alta parte trebuie sa vedem aici si Pronia dumnezeiasca, lucrand mantuire noua inclusiv prin mainile fariseilor si carturarilor. Pentru ca, vor sau nu vor, de acum cuvantul si pilda celui pe care l-au canonizat ii va mustra si mai cu putere si va atrage oamenii catre invatatura ortodoxiei adevarate si catre denuntarea ratacirii ecumeniste si neo-arianiste.

  5. OARE E ATAT DE GREU SA VEDEM PIETISMUL..SI MIMETISMUL PE CARE IL AFISEAZA POPORUL ROMAN IN FATA SFINTILOR SI A SFINTELOR LOR MOASTE??? UITATI-VA LA INTERVIURILE PE CARE LE MEDIATIZEAZA RADIO-TV TRINITAS…IN FATA MOASTELOR SE AFLA OAMENI CARE SINT ACOLO NUMAI PENTRU A CERE SANATATE…AJUTOR…BANI..SERVICI…CASATORII…PE NIMENI NU INTERESEAZA CE INVATATURA ORTODOXA A AVUT SAU A PROPOVADUIT SFANTUL SARBATORIT….ACESTE CANONIZARI ALE BISERICILOR ECUMENISTE NU FOLOSESC DECAT PENTRU A LE DA “LOR..STAPANILOR DE SCLAVI”- PUTERE PENTRU A SUPUNE POPORUL IN NUMELE SFANTULUI…SI A ASA ZISEI ASCULTARI….FRATILOR…NU VA AMAGITI…TOCMAI CEI CE-L RECUNOSC ACUM IN MOD OFICIAL PE SF.IUSTIN POPOVICI-DESPRE CARE TOATA LUMEA ORTODOXA STIE CA A FOST UNUL DIN CEI MAI APRIGI LUPTATORII IMPOTRIVA ECUMENISMULUI- ..TOCMAI ACEEIA …SE PREGATESC ACUM LA INCEPUTUL LUI MAI SA SE INTALNEASCA LA BOSEY-SEDIUL LOR “SFANT”…PENTRU A MAI PETRECE ODATA CU “SAMARINENII LUMII ACESTEIA!!!…LUPI IMBRACATI IN PIEI DE OAIE!!!!

  6. Salut cu bucurie acest ultim mesaj postat de „admin„, privitor la vrednica de lauda canonizare si mintuitoare pentru Ortodoxia luptatoare de pretutindeni, a noilor Sfinti Sirbi, Iustin de Celiie si Simeon de Dajbabe. Cu adevarat, sa incetam confuziile, fratilor.
    Viclenia demonica nu e a celor care prin Harul Duhului Sfint si in baza plinatatii Tainei Preotiei savirsesc slujba canonizarii Sfintilor, nici a acelora care din capul locului au ajuns la concluzia ca trebuie canonizati acesti Sfinti (deci a Sf Sinod al Bisericii Sirbe – CA SINOD), ci viclenia e a insilor CIVILI, PARTICULARI, care prigonesc –dintr-un duh ALTUL decit cel care i-a indemnat la hotarirea slujbei canonizarii– pe ucenicul si ucenicii Sfintului si Sfintilor canonizati. Cind il prigonesc pe Fericitul Artemie, sinodalii sirbi actioneaza ca particulari minati de interese, ale lor sau ale altora. Cind hotarasc si savirsesc canonizarea Sfintilor, Sinodalii actioneaza din indemnarea Duhului Sfint, lucrator in propria lor constiinta (ecleziala, dar si personala, pina la urma)– si in Taina Preotiei lor depline. Din punctul meu umil de vedere, socotesc ca Sinodalii au aratat intregii lumi ca ei insisi personal, ca insi particulari si din indemnare satanica, il prigonesc pe Vladica Artemie. Propria lor Preotie, prin propria lor constiinta, da pe fata si osindeste propria lor crima. Prin fapta publica a Canonizarii, ei insisi se dau pe ei insisi pe fata si se socotesc vrednici de gheena, in proprii lor ochi, si in ochii intregii lumi. Prin aceasta Sfinta Fapta ei s-au judecat pe ei insisi si s-au declarat vinovati de pacatul lui Iuda si al fratilor lui Iosif in ochii intregii lumi, asa ca sa se vada clar care este adevarul si care minciuna.
    Ce ne pasa noua daca sinodalii, ca insi civili, ca insi apartinind acestei lumi, poate ca isi inchipuie ca in felul acesta (canonizind pe parintii fiilor pe care ii prigonesc) arunca cu praf in ochii aceleiasi lumi (care zace in inselare)? Ei poate zic: Iata, dovedim ca nu noi sintem rai! rau e Fericitul Artemie pt ca… a trebuit sa-i gasim nereguli la finante…doar nu degeaba ne ostenim de 5 ani ca sa il eliminam! in sfirsit am gasit pt ce! Dar ca sa dovedim IN ACELASI TIMP ca noi sintem Crestini Ortodocsi, si sa ne legitimam ca atare in ochii lumii – (carei lumi? ne intrebam iar)- iata, canonizam pe Fericitul Iustin, pe care Fericitul Artemie de noi prigonit il urmeaza intocmai! In Predica SI in Mucenicie!
    Pe sinodali ca prigonitori ai adevarului ii ingaduie Insusi Domnul Inviat ca se ne cearna pe noi, cei care in pacatele lor, ale sinodalilor, vrem sa ne justificam pacatele noastre, sau chiar sa ne aflam pe noi mari sfinti. Insa pt pacatul sinodalilor ca insi particulari noi avem obligatia sa plingem ca pentru propriile noastre pacate, — deoarece, iata: inselarea este cumplita. Ea nu-i ocoleste nici pe cei care in mod normal trebuie sa fie liberi de inselare. Dar pina la urma, nu ne meritam pastorii? Daca noi insine iubim mai mult minciuna decit adevarul, nu ne meritam pastorii? Pentru pastorii nostri, in general si in particular, facem noi, opinca, vreo rugaciune cit de mica? Asa cum STIM BINE CA AVEM DATORIA? Raspunsul este, din pacate, un urit si demn de osinda „nu„.
    Totusi eu una nadajduiesc asa: ca si al nostru Sfint Sinod, din aceeasi indemnare Dumnezeiasca, va hotari – sau poate a si hotarit! – Canonizarea Sfintilor puscariilor comuniste din Romania si a Tuturor Sfintilor Romani in general cunoscuti si cinstiti ca Sfinti de poporul roman, ca sa nu-l pomenim aici decit pe Sfintul Ilie Lacatusu! Cine stie, poate se indura Dumnezeu de noi si aflam si noi de asa o Canonizare acum, curind, cind praznuim, in Joia Inaltarii Domnului, pe toti cei care si-au pus vietile si singele lor pentru Adevar, in Romania!
    Eu una asa imi doresc si ma rog lui Dumnezeu, Amin.

  7. “După cum sfintele virtuţi zidesc Scara cerească între cer şi pământ, aşa şi păcatele noastre fac o Scară către iad. Fiecare păcat. Dacă există păcat în sufletul tău, ia aminte! Dacă ţii ură în sufletul tău una, două, cincizeci de zile, ia aminte pentru a vedea în ce iad s-a transformat sufletul tău. La fel dacă ţii mânie, iubire de arginţi, vreo dorinţă ruşinoasă. Şi tu… Ce faci? Într-adevăr, singur îţi pregăteşti o Scară către iad.”
    (Avva Iustin Popovici)

  8. HRISTOS A INVIAT!
    HRISTOS PE AVVA IUSTIN NI L-A REDAT,INALTAT IN ADEVAR STRALUCIND, IAR PE CEI MINCINOSI DESCOPERIND SI UMBRIND!
    Sfinte al lui DUMNEZEU,IUSTIN POPOVICI,MARTURISITORULE AL ORTO-DOXIEI, cel care a-i luptat cu diabolicele stapaniri mincinoase,precum lupta azi Vladica Artemie,continuatorul sfintei lucrarii tale.Episcopul prigonit si indepartat cu viclenie,folosind canonizarea ta,sfinte, ca acoperamant al rusinii facute acestuia, noi,asteptam, sfinte al dreptatii, sa ni-l ocrotesti pe cinstitorul neamului tau,ajutand la descoperirea mincinoase spre inaltarea adevarului,spre slava lui Dumnezeu.
    HRISTOS CEL INVIAT,sa ne ridice numele si lucrarea Episcopului Artemie, deasupra prigonitorilor lui,iar Sfantul IUSTIN POPOVICI,sa-l sustina deasupra ocricaror uneltiri viclene,redandu-ne demnitatea de crestin orto-doxa, biruitoare asupra politicului interes de mariri nefolositoare poporului binecredincios.

    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » „Frate, bea sangele fratelui tau…”.
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  11. Pingback: Război întru Cuvânt » Ce este Adevarul? UN CUVANT CAPITAL AL SFANTULUI IUSTIN POPOVICI SI O MEDITATIE PE MARGINEA SA. Totul in Hristos…, nu doar in numele Lui!
  12. Pingback: SFANTUL IUSTIN POPOVICI, binevestitorul si marturisitorul Dumnezeu-Omului (†14 iunie) – 120 de ani de la nastere, 35 de ani de la adormire -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare