In asteptarea urmatoarei eruptii vulcanice? /O lacrima pentru Polonia si lectia estica / CRIZA DATORIEI PUBLICE – urmatoarea pe agenda FMI /Lobby pentru PLANTELE FRANKENSTEIN /10.000 de chinezi sterilizati CU FORTA / SCOALA BIG BROTHER… (Stiri 17-21 aprilie)

21-04-2010 11 minute Sublinieri

Erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull s-a intensificat luni, imediat după ce miniştrii europeni ai Transporturilor au hotărât să limiteze restricţiile de zbor. Cercetătorii sugerează autorităţilor să se pregăteasca pentru evenimente mult mai grave decât acesta. Un nou nor de cenuşă a intrat în spaţiul aerian britanic şi irlandez, dând peste cap planurile de reluare a curselor aeriene.[…] Cum activitatea vulcanului Eyjafjallajokull a fost urmată mereu de erupţii ale vulcanilor învecinaţi, specialiştii consideră că ne putem aştepta la lucruri mult mai grave în viitor. Vulcanologii citaţi de presa occidentală amintesc cu toţii despre erupţia vulcanului Laki din 1783, urmată de o foamete care a cuprins vestul Europei, acolo unde cerul devenise roşu ca sângele din cauza cenuşii vulcanice care filtra lumina solară. Efectele au fost resimţite şi în Japonia, unde, din cauza lipsei recoltelor, mii de oameni au murit de foame. A fost nevoie chiar de echipe speciale care să elibereze drumurile de cadavre, scrie “The Economist”.

***

Cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez au înregistrat rugăciunea pilotului de dinainte de prăbuşire, a declarat procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, citat de Ria Novosti. Acesta a precizat că momentele intime, cum ar fi rugăciunea pilotului, nu vor fi date publicităţii.

Polonezii fac presiuni asupra ruşilor pentru a studia cutiile negre ale avionului prezidenţial

Procurorii militari polonezi au solicitat investigatorilor ruşi acces la înregistrările realizate de cele două cutii negre ale aeronavei prezidenţiale poloneze, inclusiv la conversaţiile piloţilor dinaintea prăbuşirii avionului în vestul Rusiei, scrie Gazeta Wyborcza. Cele două dispozitive de înregistrare ale avionului Tu-154, care conţin parametri de zbor şi înregistrări audio, sunt analizate la un laborator din Moscova de investigatori ruşi şi colonelul Zbigniev Rzepa din cadrul Biroului procurorului militar suprem. Procurorul polonez a dezvăluit că înregistrările audio conţin ultimele 30 de minute dinaintea prăbuşirii, inclusiv conversaţia dramatică a piloţilor şi ţipetele de la bord înainte de impactul aeronavei cu solul. Înregistrarea nu a fost, până în prezent, decodată integral. În prezent, investigatorii ruşi încearcă să identifice vocile înregistrate de cutiile negre. În cazul în care nu vor reuşi să identifice vocile membrilor echipajului, probabil ei vor cere colegilor polonezi ai piloţilor să îi ajute. De asemenea, nu s-a stabilit încă dacă vreunul dintre pasageri a contactat membrii echipajului în ultimele momente ale zborului. “Acest lucru nu este clar, deoarece identificarea vocilor este foarte dificilă şi necesită timp”, a declarat Rzepa. Procurorul general, Andrzej Seremet, va dezvălui marţi detalii privind investigarea cazului prăbuşirii aeronavei prezidenţiale, pe baza inspecţiei la locul catastrofei şi a resturilor avionului, a autopsiei victimelor şi declaraţiilor martorilor.

Am stat mult pe gânduri înainte de a scrie acest articol, mai ales din cauză că subiectul efectiv mă depăşeşte. Însă simpatia pe care o port poporului polonez precum şi învăţămintele pe care trebuie să le tragem din logica evenimentelor recente mă fac să atac acest dificil subiect. Desigur, toată lumea îşi aminteşte de Lech Aleksander Kaczyński din perioada în care a blocat întreaga Europă la negocierile pentru semnarea Tratatului de la Lisabona. Nu s-a confruntat direct cu liderii europeni ci şi-a trimis fratele, pe vremea aceea prim ministru. Probabil partea hilară a acelor negocieri va persista multă vreme în memoria colectivă. Ne amintim eforturile pe care le făceau europenii pentru a-l convinge pe Jarosław de “justeţea” abordării lor şi de cum, în urma unui telefon la Varşovia, se loveau de refuzul lui Lech. A fost o imagine din care am înţeles că Polonia îşi ia în serios destinul, refuzând să se comporte ca o simplă remorcă. Putem spune, fără a exagera, că Polonia, prin atitudinea pe care a avut-o până acum, a demonstrat că a înţeles cu exactitate că naţionalismul este o politică nu numai viabilă ci chiar obligatorie. […]

Evident, o asemenea politică nu place marilor parteneri obişnuiţi să fie slujiţi de ţările de mâna a doua între care, cu regret o spun, ne numărăm şi noi. Polonia n-a pretins niciodată că luptă pentru un abstract bine al tuturor. Au spus răspicat că pe ei îi interesează în primul rând destinul propriu şi că, în măsura în care acest deziderat este rezolvat, îşi vor dedica energiile şi pentru rezolvarea celorlalte probleme. Desigur, exponentul cel mai radical al acestei viziuni a fost Lech Kaczyński, iar aceasta i-a atras antipatia marilor lideri europeni. Un individ care nu a acceptat “calea de mijloc” practicată prin cabinetele europene. Prefera să spună clar ceea ce doreşte şi să devină infexibil până când obţinea absolut tot. Moartea lui Lech Kaczyński ar trebui să reprezinte pentru toţi(şi în special pentru noi) un moment de reculegere şi de înţelegere a forţelor care guvernează această lume. A fost un exemplu pentru naţiunile din Est, un exemplu care ar trebui înţeles la adevărata sa valoare. Faptul că liderii europeni nu au participat la funeralii nu a reprezentat o surpriză. Norul generat de vulcanul Eyjafjallajokull a fost o scuză ideală şi, probabil, dacă n-ar fi existat ar fi trebuit inventat. Pentru că tot am adus vorba de nor cred că, în logica evenimentelor, apariţia sa are un rol simbolic: ne-a demonstrat că o perturbare chiar şi minoră a occidentului se poate constitui într-un motiv de abandonare a naţiunilor estice. Probabil e ultima lecţie pe care ne-a transmis-o Kaczyński. Iar pentru aceasta suntem datori cu o lacrimă atât pentru el cât şi pentru Polonia.

***

Criza economica ar putea intra intr-o noua faza odata cu cresterea datoriei publice in tarile dezvoltate, acest lucru riscand sa compromita sistemul financiar mondial, se arata in raportul semestrial cu privire la stabilitatea financiara a lumii, publicat marti de catre  Fondului Monetar International. “Deoarece cresterea economica a devenit mai puternica, amenintarile asupra stabilitatii financiare mondiale s-au atenuat, insa temerile pe care le suscita riscurile suverane ale tarilor dezvoltate ar putea compromite progresele inregistrate pe planul stabilitatii si prelungi marasmul creditului”, noteaza FMI.

În sectorul bugetar se anunţă disponibilizări masive. Măsura vine în contextul în care la sfârşitul acestei luni o misiune FMI va veni la Bucureşti pentru a verifica îndeplinirea condiţiilor asumate de partea română în perspectiva eliberării celei de-a cincea tranşe de împrumut. Evaluarea FMI a pus pe jar autorităţile române care se întrec în şedinţe pentru a calcula dacă disponibilizările din sectorul bugetar au redus cheltuielile autorităţilor publice. Şeful statului a chemat mâine guvernul la consultări după ce în urmă cu o săptămână a tunat împotriva miniştrilor că nu a văzut disponibilizări în rândul bugetarilor. Pregătirea noului val de disponibilizări coincide nu numai cu vizita misiunii FMI, dar şi cu expirarea termenului pe care premierul Boc l-a dat miniştrilor la sfârşitul lunii martie pentru organizarea celei de-a doua etape a procesului de restructurare în sectorul public. […]

PREDICŢIA FMI: UN MILION DE ŞOMERI

Prezent la Bucureşti, directorul executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn, afirma la sfârşitul lunii trecute că şomajul va continua să crească în următoarele luni. El a spus însă că este de datoria Guvernului să ia măsuri pentru diminuarea şomajului şi pentru ca numărul de oameni care nu au loc de muncă să scadă. “Unii români ar putea să-şi mai piardă slujbele, însă rămâne misiunea Guvernului de a rezolva această situaţie”, a spus şeful FMI. O declaraţie asemănătoare făcea şi şeful misiunii FMI, Jefrey Franks, la începutul acestui an. “Personal, cred că şomajul va continua să crească probabil până la mijlocul anului (…) Per total, un milion de şomeri este cu siguranţă posibil”, a spus Franks.

***

Ministerul Sănătăţii este pe cale să importe un milion de doze de vaccin, după ce, în 2010, a căzut producţia internă. Problemele de la linia de fabricare a serului anti-TBC de la Institutul Cantacuzino nu se vor remedia mai devreme de opt luni. Ministerul Sănătăţii analizează oportunitatea primului import de vaccin BCG, cel împotriva tuberculozei. […] Producătorii de vaccin sunt doar patru în lume, iar autorităţile române îl vor alege pe cel care are tulpina de vaccin cea mai apropiată de cea de la noi. “Din câte îmi amintesc, tulpinile daneză şi japoneză sunt cele mai asemănătoare cu ale noastre”, ne-a spus secretarul de stat Adrian Streinu – Cercel.

  • Romania Libera:

Europa. Multe solicitări pentru soia modificată. Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein

Agricultorii le cer guvernanţilor să subvenţioneze şi cultivarea plantelor modificate genetic, de vreme ce aceste produse cuceresc Europa. Uniunea Europeană a interzis în urmă cu trei ani cultura transgenicelor, iar România, devenită membră UE, a trebuit să se conformeze legislaţiei comunitare şi a renunţat la culturile de soia. Cu toate acestea, soia modificată genetic se utilizează pentru hrana animalelor în aproape toate fermele de animale din UE, inclusiv România. Agricultorii români au anunţat declanşarea unor proteste în luna aprilie, printre revendicări fiind şi aprobarea unei legislaţii pentru cultivarea de plante modificate genetic, în special soia.

„Avem nişte nelămuriri le­gate de culturile modificate genetic. Dacă există îndo­ieli privind efectele OMG (organisme modificate genetic) aupra sănătăţii umane, dacă există riscuri, să se spună şi să se interzică consumul. Dacă nu, să ne lase să cultivăm. Toate fermele de animale din Europa, inclusiv din România, importă soia modificată genetic din SUA şi Brazilia. Peste 90% din ferme importă astfel de soia. Trebuie să se clarifice o dată acest aspect, este periculoasă sau nu soia modificată genetic. Culturile de soia modificată genetic au fost o afacere importantă în România. Peste 300.000 de hectare erau cultivate înainte de a fi interzis, iar producţia atingea chiar un milion de tone pe an. Preţul era de 300 euro pe tonă, deci o afacere de 300 milioane euro pe an. La soia convenţională abia cultivăm 15.000 de hectare”, ne-a declarat Nicolae Sitaru, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli (LAPAR).

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, consideră că a fost vorba de ipocrizie când s-a interzis cultivarea de soia modificată genetic, dar importurile în Europa nu au fost stopate.

„Agricultorii noştri au dreptate. Din punct de vedere pur economic au dreptate, atât timp cât nu se abordează serios aspecte legate de mediu şi efecte asupra organismelor umane. Trebuie precizat că, în afara câtorva excepţii, nu există lucrări ştiinţifice lămuritoare la influenţa OMG asupra oamenilor. Şi cum ar putea să existe, când în anumite state legislaţia interzice publicarea lucrărilor ştiinţifice referitoare la OMG fără a avea acordul producătorilor de astfel de culturi? Pe scurt, pentru rigurozitate, în prezent, ne aflăm în sfera de incertitudine ştiinţifică, iar în UE, în astfel de cazuri, e legiferat principiul precauţiei”, a precizat prof. Mencinicopschi.

În schimb, după 2007 în România s-a cultivat porumb modificat genetic, însă pe o suprafaţă foarte restrânsă, aproape 10.000 de hectare, iar din acest an se permite cultivarea cartofilor modificaţi genetic.

Sub acoperire. Un jurnalist RL a petrecut câteva zile în fermele cu găini stresate din România. Incognito: Câtă cruzime intră într-un ou

Găini care trăiesc în cuşti ruginite, sunt electrocutate pentru a sta departe de propriile ouă sau mor sugrumate între gratii – aceste imagini sunt frecvente în fermele de păsări din România. Un jurnalist RL a petrecut câteva zile în fermele unde sunt crescute găinile “stresate”.[…] Dincolo de diplo­maţia unor spe­cia­lişti preocupaţi să nu fie daţi în judecată de crescătorii de păsări, este evident că există o legătură directă între condiţiile în care sunt crescute găinile şi calitatea oului din farfuria noastră. Nu doar din teama că ne-am putea îmbolnăvi, dar şi pentru liniştea psihică, am vrea să ştim că mâncăm ouă prove­nite de la păsări sănătoase, crescute cu o minimă grijă pe care o merită orice fiinţă vie. Cum trăiesc, totuşi, găinile din fermele româneşti? Pentru a răspunde la această întrebare, am stat câteva zile în două ferme din apropierea Bucureştiului, sub pretextul că sunt un student la Agronomie care face practică. Cu această ocazie, am descoperit găini crescute în cuşti ruginite, care mor prin spânzurare, altele care mişună prin grămezi de fecale sau sunt electrocutate ca să stea departe de propriile ouă.

Atenţie la ce puneţi pe masă. Un hipermarket din Bucureşti vinde pâine cu… anestezic. Reprezentanţii ANPC s-au sesizat şi spun că vor merge în control.

Pâine cu xilină – asta vinde hipermarketul Cora Pantelimon din Capitală. Cel puţin asta scrie, negru pe alb, pe eticheta produsului. Se numeşte pâine ţărănească şi aflăm, de pe pungă, că este plămădită, modelată şi coaptă în cuptoarele proprii. Mai mult, pe punga produsului se mai menţionează că “producătorii, morarii şi brutarii Cora s-au angajat să respecte un caiet de sarcini riguros”. În realitate însă, mâncăm pâine cu anestezic, după cum arată eticheta produsului cumpărat din Cora Pantelimon. Pe lângă făină, drojdie, apă, sare, ulei, pe etichetă mai apare un ingredient-surpriză: xilina, care este un anestezic local. “La noi, în nomenclatorul de specialităţi, xilina este descrisă ca o substanţă anestezică. Farmacopeea aşa o foloseşte”, a declarat, pentru REALITATEA.NET, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, şeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, din Bucureşti.

Mencinicopschi: E grav, dacă e adevărat, există riscuri

Medicii nutriţionişti nu-şi pot explica ce caută un asemenea ingredient pe eticheta unui produs alimentar precum pâinea. “Xilina este un anestezic. N-am auzit până acum de xilină în pâine, în viaţa mea. Ar fi bine să fie o greşeală. Dacă nu, este ilegal profund. E grav, dacă e adevărat, există riscuri. Nu poate să fie xilină. Nu are ce căuta un astfel de compus, un medicament anestezic, în pâine “, este de părere prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti. Nici biologii nu înţeleg care ar putea fi rolul xilinei în compoziţia pâinii. “Xilina este o substanţă chimică, farmaceutică, cu rol de anestezic local. Nu ştiu cum ar putea să contribuie la compoziţia pâinii”, arată Livia Nena, biolog nutriţionist. Încă o dată, sfatul nutriţioniştilor este acela de a se citi eticheta înainte de a cumpăra un produs se dovedeşte extrem de util.[…]

UPDATE: Cora- Este o greşeală de tipar

Marţi seara, reprezentanţii hipermarketului Cora au revenit asupra cazului “xilina în pâine” şi au precizat că este vorba despre o greşeală de tipar apărută pe eticheta produsului.

Clarificarea nu poate veni, insa, decat printr-o analiza de laborator independent. – n.n.

***

  • Gandul:

30% din americani consideră statul “o ameninţare majoră”

Iranul ar putea crea în 4 ani o rachetă capabilă să atingă SUA

Un raport al Departamentului american de Apărare susţine că Iranul ar putea, cu suficientă asistenţă străină, să dezvolte şi să testeze până în 2015 un tip de rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă Statele Unite, informează Mediafax. Acest nou raport afirmă că strategia militară a Iranului are ca scop apărarea împotriva unor ameninţări externe sau “puternice” din partea Statelor Unite şi Israelului. “Programul nuclear al Iranului şi voinţa acestuia de a păstra deschisă posibilitatea de a crea arme nucleare este partea centrală a strategiei sale disuasive”, porivit raportului.

Antena3: Israel: Impunerea unei soluţii de pace ar declanşa violenţa

Linia de mira:

Israelul vrea pace acasă şi război cu cei care nu acceptă existenţa sa

CNN: 59% dintre americani sunt pentru o acţiune militară contra Iranului

***

  • Mises.ro:

Şcoala ca Big Brother

În SUA elevii sunt urmăriţi la domiciliu de către birocraţii sistemului de învăţământ public. Întrebarea este: de ce? Interpretarea politically correct a celor motivaţi să lubrifieze mecanismele agresiunii instituţionalizate ar fi: pentru ca şcoala să eficientizeze procesul de învăţare prin cunoaşterea vieţii de acasă a elevilor şi întâmpinarea problemelor practice cu care se confruntă: totul pentru o socializare mai bună a elevilor în vederea integrării sociale armonioase viitoare.

Numai că o simplă distincţie realistă ar face evident faptul că statul şi societatea sunt două lucruri complet diferite. Familia este o instituţie socială şi singura capabilă realmente să educe sau să decidă non-agresiv care este educaţia potrivită persoanei în spiritul valorilor sociale care exclud prin definiţie orice agresiune împotriva proprietăţii private. Căci ce societate şi ce educaţie este aceea care nu respectă persoana şi a proprietatea sa dacă nu una nihilistă?

1984 vs. Brave New World

  • P. Savatie Bastovoi:

10.000 de chinezi vor fi sterilizaţi cu forţa

Dacă persecuţia celui de-al doilea copil al familiilor chineze nu prea dă roade, autorităţile au decis să apeleze la sterlizare, ca metodă de evitare a suprapopulării. 10.000 de chinezi, femei şi bărbaţi, care au încălcat stricta politică de planificare familială, vor fi sterilizaţi, şi forţat, dacă este nevoie. Informaţia a fost dată publicităţii de Times Online, care scrie că autorităţile au mers până la arestarea rudelor oamenilor, care s-au ascuns de medici. Poliţia a reţinut până acum 1300 de persoane, care vor fi eliberate, doar după ce rudele lor se duc să fie sterilizate. Campania de sterilizare a început pe 7 aprilie, iar medicii au făcut operaţii la foc continuu, de la 8 până a doua zi la dimineaţa la ora 4. În zonele rurale ale Chinei, oamenii au voie să facă un al doilea copil, doar dacă primul este o fată. China are acum o populaţie de 1,3 miliarde.

Aşa arăta carnetul de membru al Uniunii Ateiştilor Luptători (document)

Ministrul învăţămîntului moare de rîs atunci cînd deschide site-ul Mitropoliei Moldovei

***

Lubanovici si David, doi parlamentari PDL, propun stabilirea unei Zile Nationale a Rugaciunii ca sarbatoare legala nelucratoare. Ei au auzit ca si la americani ar fi asa ceva. Si ce are americanu’, musai sa avem si noi. Asa ne invata la partid! […] Asadar, ce vor Lubanovici si David? “O sarbatoare ecumenica”, zice propunerea. Asta e clar. Pentru ce? Pentru a “celebra puterea rugaciunii ce-i uneste deopotriva pe toţi adepţii religiilor monoteiste”. Altfel zis, crestinii, musulmanii si evreii. Foarte frumos. Poporul roman s-a inteles intotdeauna bine si cu musulmanii si cu evreii asezati pe meleagurile astea. Au trait impreuna, s-au ajutat, au muncit si s-au veselit impreuna la sarbatorile fiecarui neam. Dar cand era treaba de rugaciune, fiecare s-a rugat la Dumnezeul lui: Ion, la biserica, Ali, la moschee, Strul, la sinagoga, dupa cum a fost lasatul. Asta nu le e insa de ajuns celor doi initiatori, care vor o mare varza ideologica, un ghiveci propagandistic, un lucru amestecat, care miroase. Dar poate gresesc. Pentru ca, un rand mai jos, in propunerea de lege scrie ca initiativa urmareste sa-i uneasca mai ales “pe crestinii români si pe cei raspândiţi pe mapamond, precum si de a reaminti ca poporul român s-a nascut crestin”. Si aici suna frumos si clar. Ca din abecedar. Adica eu, ortodox, ma duc duminica la biserica si, inainte sau dupa liturghie, sa vedem cum va aproba Parlamentul, dupa ce ma rog putin pentru evreu si musulman, si celebrez puterea rugaciunii care ne uneste, ma concentrez tare rugandu-ma pentru toti romano-catolicii, greco-catolicii, luteranii, anglicanii, baptistii, calvinii, penticostalii, iehovistii, adventistii, in vreme ce si ei musai sa faca la ei acolo, in catedrale, temple si case de adunare acelasi lucru, cantand despre infratirea tuturor romanilor. Daca e vorba de o asa amploare, ce zice despre propunerea asta Biserica Ortodoxa Romana la care 90% din populatie si-a declarat apartenenta? A fost ea consultata? Dar Biserica Romano-Catolica? Cautand un raspuns, aflu cu stupoare ca in Romania, in februarie 2010, s-a sarbatorit deja a sasea editie a Zilei Nationale a Rugaciunii. Organizatori au fost Bisericile Evanghelice din Romania, Centrul Arta pentru Viaţa, Credo TV, radiofiladelfia.ro, Radio Vocea Evangheliei, resursecrestine.ro, Farul Crestin, tanarcrestin.ro, stiricrestine.ro si alti parteneri media din strainatate. Cum asa? Pai, Lubanovici si David n-au stiut? Sau, tocmai ca au stiut si, sub influenta unor grupuri neoprotestante nemultumite de anonimatul in care activeaza, incearca o lovitura de PR? De fapt, Lubanovici, David si cei din spatele lor nu vor rugaciune; vor simpozion.

***

  • Lumina:

Iov Volănescu, cuviosul sub persecuţia comunistă


Cuviosul Ion Volănescu era originar din Cândeştii Buzăului, născut în 1903 într-o familie simplă. Tânărul Ion Volănescu a urmat o şcolarizare în domeniul economic, fără nici o legătură cu pregătirea bisericească. A intrat în vâltoarea curentelor politice naţionaliste interbelice, însă după eşecul guvernării legionare şi-a dat seama că adevărata cale de urmat este cea a rugăciunii. După ce şi-a ispăşit condamnarea, în 1944 a intrat în monahism la Mănăstirea Ciolanu, cu numele Iov. Însă, pentru trecutul său politic, a fost urmărit permanent de organele poliţiei politice comuniste, de fiecare dată fiind nevoit să-şi găsească o altă mănăstire. În 1948 şi-a găsit un loc de rugăciune la Mănăstirea Hodoş Bodrog. A fost arestat în 1952 la un simplu denunţ al împuternicitului de culte, eliberat pentru lipsă de probă, însă după o chinuitoare anchetă. A fost rearestat în 1959 pe motiv că prin viaţa monahală îşi continuă activitatea legionară. A fost condamnat la 15 ani muncă silnică, dar eliberat prin amnistia generală din 1964. După eliberare a revenit la Hodoş Bodrog, însă autorităţile l-au obligat să plece când au constatat cum acesta era căutat de mulţimile de credincioşi. În ultimii ani din viaţă a slujit la biserica Mănăstirii Dealu. Era cercetat de credincioşi. Însă Securitatea a vrut să pună capăt acestei situaţii. În ianuarie 1976, părintele Iov a fost găsit împuşcat în ceafă. A fost înmormântat la Mănăstirea Viforâta.


Cuviosul Teodul Varzare, duhovnicul de la Agapia


Era basarabean din Meşenii Orheiului, născut în 1899 într-o familie de oameni simpli şi credincioşi. Împrejurările vitrege ale războiului l-au adus în 1918 la Odesa, unde a văzut atrocităţile comise de campania ateistă pornită de revoluţia bolşevică. A reuşit să se refugieze în Moldova, urmând şcoala de cântăreţi bisericeşti de la Iaşi. Mai întâi a intrat ca frate la Mănăstirea basarabeană Noul Neamţ, însă în 1924 a fost închinoviat la Episcopia Romanului. Aici l-a avut ca model duhovnicesc pe episcopul Teodosie Atanasiu. Acesta l-a îndrumat spre calea monahismului, care l-a călugărit pentru obştea de la Neamţ. După decesul acestuia, călugărul Teodul a fost hirotonit diacon la Mitropolia din Iaşi, pentru ca zece ani mai târziu să revină la mănăstirea de metanie. L-a cercetat pe părintele Cleopa, stareţul de la Sihăstria, şi l-a întâlnit pe episcopul Ioan, pustnicul din munţii Sihlei, care l-a povăţuit să ajungă duhovnicul celor 400 de maici de la Mănăstirea Agapia. În toamna lui 1981, după primirea Preacuratelor Taine, cuviosul Teodul şi-a dat sufletul în mâinile lui Hristos.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Ecumenism, Era Big Brother, Iran, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “In asteptarea urmatoarei eruptii vulcanice? /O lacrima pentru Polonia si lectia estica / CRIZA DATORIEI PUBLICE – urmatoarea pe agenda FMI /Lobby pentru PLANTELE FRANKENSTEIN /10.000 de chinezi sterilizati CU FORTA / SCOALA BIG BROTHER… (Stiri 17-21 aprilie)

  1. Citat din articol: “Vulcanologii citaţi de presa occidentală amintesc cu toţii despre erupţia vulcanului Laki din 1783, urmată de o foamete care a cuprins vestul Europei, acolo unde cerul devenise roşu ca sângele din cauza cenuşii vulcanice care filtra lumina solară.”
    Cam pe atunci se planuia schimbarea ordinei firesti din societatea occidentala (si nu numai!), de catre masoni (iluministi), care au dat lovitura in Franta cu a lor revolutie, ce a inceput prin a re-numara anii… A fost sa fie anul 1 catre societatea nihilista in care traim…
    Ce poate urma? Un alt an “1” catre o societate satanista (inscaunarea antihristului…)
    Dar nu prea multi ani vor trece dupa acest ultim “1”…
    Mila Domnului!

  2. De fapt in ciuda noii izbucniri de lava, miine se vor face toate zborurile inclusiv spre tara cea mai afectata, Marea Britanie. Sa speram ca nu vor fia accidente.

  3. Tectonica etno-europeana

    Eruptia vulcanului al carui nume nu se poate rosti ne-a adus pe taria imaculata a cerului cenusa fiarta in maruntaiele planetei. Totul este determinism stiintific, cand presiunea magmei si a vaporilor de apa din straturile freatice rupe rezistenta scoartei, la contactul dintre placile tectonice eurasiatica si nordamericana – spun oamenii de stiinta. Nimic anormal, totul este explicabil. Daca in ce priveste violentele seisme si eruptii vulcanice totul este normal, nu la fel de normale sunt evolutiile spirituale si morale ale Batranului Continent, care isi abandoneaza traditiile crestine si se indreapta rapid catre ateism si paganism.

    http://parohia-petresti.ro/postate/Tectonica_etno-europeana.php

  4. NU am vazut pic de nor sau de cenusa de-asupra Angliei ieri. Cerul era curat (cu exceptia chemtrail care strabat de-al lungul si de-a latul cerului) vizibilitatea excelenta cum rar gasesti p-aici, soare si frumos. Si am inteles ca asa a fost si in ultimile zile.

    Stau si ma intreb daca nu cumva s-a exagerat chestia asta pentru a “unifica” spatiul aerian european sub egida UE (spatiu care pina acum a ramas inca nationalizat in linii mari)

  5. @ deannadurbin:

    Extrem de plauzibil. Si poate nu doar pentru asta. Evident, despre chemtrails nicio vorba mai departe…

  6. Un lucru foarte interesant .. Urmaresc cat de des pot, dau refresh la 10 min cand sunt la calc la ” http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html ” .. si pot spune ca am vazut ceva foarte tare.
    Apar cutremure de : 6.2 / 6.3 .. care sunt notate in culoare ‘rosu’, se schimba registru in care sunt trecute .. dar dupa 5 – 10 min cand dau refresh toate devin 5.9 .. trecand la culoare ‘negru inchis’. Am vazut treaba asta cred ca la 3 minim. De ce incearca sa le noteze ca de mai mica intensitate decat sunt? Se intensifica cele foarte puternice si nu vor sa vedem? E clar ca fac ceva intentionat .. nu se poate toate sa sara la 5.9 dupa 5 min.

    Uitati-va aici:
    http://earthquaketracker.blogspot.com/2010/04/2010-04-23-100307-mw-61-bio-bio-chile.html
    » ” Region: BIO-BIO, CHILE
    Geographic coordinates: 37.416S, 72.943W
    Magnitude: 6.1 Mw
    Depth: 35 km
    Universal Time (UTC): 23 Apr 2010 10:03:07 ”

    Ei bine .. el a devenit, dupa 5 min » ” MAP 5.9 2010/04/23 10:03:07 -37.415 -72.890 35.0 BIO-BIO, CHILE ”

    Ziua / ora / minutul .. / anul aceleasi.

  7. Eu stau la tara, spre coasta continentala a Marii Nordului, si acum primavara sunt mai toata ziua in gradina. De obicei aici bate vantul mai mult din west. Dar in aprilie, testat si acum doi ani si anul trecut si anul asta , vantul a tot batut constant dinspre est.
    Minune mare, nor ca muma-padurii calare pe vant dinspre vest la inaltimi, cand la sol bate vant taios de est.
    Enigma totala, ce fel de turbioni ar fi trebuit sa fie cu o asa intersectare de vanturi in sus si-n jos.
    In rest sa ne pazeasca Dumnezeu de cenusa vulcanica, ca au spus ca e formata din particule minuscule de sticla, abraziva.

  8. Lacrima pt Polonia
    Se va afla vreodata adevarul?
    Supravietuitorii catastrofei-impuscati de rusi? video …
    http://riddickro.blogspot.com/2010/04/devine-mai-complicat.html

  9. @Rortodox: poate isi actualizeaza datele?

  10. @admin: da .. stiu .. asta ar fi logic .. oricum o sa ma uit in continuare si daca mai vad 5 consecutive sa sara la fix 5.9 o sa mai anunt atunci ( restul nu se modifica ).

    @Maria: Sunt curios daca o sa ia vreo atitudine Polonia impotriva Rusiei daca ‘se probeaza’..

  11. V-am trimis mai devreme doua linkuri, va rog sa verificati.

  12. De fapt puteti sterge primul link,abia acum am obs. ca e al unui sectant blogul si oricum poze se gasesc pe google o gramada,nu stiu de ce nu m-am gandit…Iertare.

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS CONFIRMA DIN NOU: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A CULTURILOR OMG IN EUROPA
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GRASII PAMANTULUI SI COMIS-VOIAJORII MARILOR TRUSTURI AMERICANE: cine promoveaza culturile OMG (organisme modificate genetic) in Romania si de ce
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare