Organizatia Mondiala a… Isteriei ne promite un nou episod din gripa porcina/ ATLETII AVORTULUI (Stiri SANATATE si FAMILIE 11-15 martie 2010)

16-03-2010 11 minute Sublinieri

PANDEMIE. Virusul A/H1N1, care a făcut oficial aproape 17.000 de morţi în toată lumea, e acum în declin. Gripa pandemică ar putea însă să apară din nou la sfârşitul anului, probabil într-o formă blândă. Aprope 17.000 de oameni de pe tot globul au murit până acum de gripă nouă, potrivit statisticilor oficiale care nu sunt însă definitive. Cele mai multe victime au fost în America, dar şi în ţări europene. România a numărat până acum 122 de decese, în timp ce Franţa sau Germania au sărit de 250 fiecare.

Virusul a fost mai puţin agresiv decât estimaseră ex perţii iniţial, iar milioane de doze de vaccin au rămas nefolosite din cauza reticenţei oamenilor la imunizare. Medicii se aşteaptă ca din toamnă virusul să revină, însă nu sunt prevăzute evoluţii spectaculoase. Pentru cei care doresc să se protejeze prin imunizare, se pregăteşte un vaccin comun care va feri şi de gripa sezonieră şi de cea pandemică.

Numărul real al bolnavilor de la noi, de zece ori mai mare

* Până acum, în România s-au înregistrat cu puţin peste 7.000 de cazuri de gripă nouă şi 122 de decese. În ultimele trei săptămâni nu au mai fost înregistrate decât câteva cazuri, ceea ce înseamnă că virusul pandemic se află în perioada de declin accentuat.

„Deşi în România s-au înregistrat 7.000 de cazuri, numărul real al bolnavilor a fost de zece ori mai mare. Ca orice altă gripă, şi cea pandemică a avut o ascendenţă în luna octombrie a anului trecut, a avut un vârf, şi acum îşi atinge declinul. În acest moment, morbiditatea (număr de îmbolnăviri) e aproape zero”, spune prof. dr. Geza Molnar, membru în Comitetul pentru Gripă al Ministerului Sănătăţii.

Totuşi, din cauza faptului că gripa a evoluat în mai multe valuri, diferite etape şi timpi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat săptămâna trecută că „nu putem ieşi din faza şase de alertă în care ne aflăm, iar această decizie se va menţine cel puţin o lună, până la următoarea întâlnire a experţilor OMS”. Momentan, specialiştii nu pot spune dacă virusul pandemic va reveni cu aceeaşi forţă. Pentru a estima mai exact evoluţia virusului, experţii trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă el în emisfera sudică.

„Acum, în emisfera sudică se intră în iarnă. Dacă la ei se va reîntoarce gripa, s-ar putea să mai avem şi în România încă un val. Conform mai multor surse, virusul va fi mai blând, mai atenuat decât a fost în 2009”, explică Geza Molnar.

Se pregăteşte un vaccin sezonier şi pandemic comun

Pentru această toamnă, specialiştii pregătesc un vaccin care va conţine şi tulpina virusului pandemic, pe lângă cea a virusului de sezon, aşa că nu va mai fi nevoie de două vaccinuri precum în 2009.

* Statisticile care au urmărit evoluţia gripei noi au contorizat şi peste 250 de cazuri rezistente la oseltamivir, medicamentul considerat cel mai eficient pentru tratarea bolnavilor depistaţi cu gripă nouă.

* Cele mai multe astfel de situaţii de rezistenţă s-au înregistrat în ţările din zona Pacificului (106 cazuri), dar şi în Europa (84 de cazuri).

Gripa porcina a tinut lumea in suspans timp de aproape un an. O campanie masiva de vaccinare a fost demarata pentru a opri o pandemie anticipata. Pana la urma s-a dovedit a fi o tulpina relativ inofensiva a virusului gripal. Der Spiegel a facut o analiza despre motivele pentru care lumea a exagerat si cum s-a intamplat acest lucru. Nebunia a inceput cu Edgar, un baietel mexican de cinci ani, care s-a prezentat la spital cu febra mare, lipsa poftei de mancare, senzatie de arsura in gat si dureri in tot corpul. Oamenii din satul Mexican La Gloria au dat repede vina pe porci, convinsi ca aceste animale sunt un blestem. In orasul apropiat, Perote, se cresteau mai mult de jumatate de milion de porci. Vantul ducea mirosul insuportabil pe stradutele satelor din apropiere, asa ca nimeni nu a fost foarte surprins cand Edgar Hernandez s-a imbolnavit.

Dupa numai patru zile, baiatul s-a vindecat. Boala sa a disparut la fel de repede precum aparuse. S-a dovedit a fi doar gripa, iar oamenii din La Gloria au uitat curand acest incident. Abia dupa cateva saptamani, un laborator din Canada a facut teste pe un frotiu celular recoltat de la copil, iar rezultatele l-au facut faimos. Edgar nu avusese o banala gripa, ci a fost infectat cu un nou patogen, virusul gripei porcine. Copilul a intrat in istorie ca “baiatul zero”, prima persoana care s-a imbolnavit de aceasta noua afectiune. Infectia copilului a fost usoara, ca si in cazul majoritatii milioanelor de persoane infectate in toata lumea, din urmatoarele luni. Virusul ar fi beneficiat probabil de mult mai putina atentie daca nu ar fi existat medicina moleculara moderna, analizele genetice, testele de anticorpi si rapoartele de laborator. Gripa porcina ar fi cucerit lumea, fara ca vreun doctor sa observe acest lucru.

Lumea a observat totusi, in mare parte datorita medicinei de ultima generatie si a industriei vaccinurilor. De la Ebola la gripa aviara, epidemiologii, media, doctorii si farmacistii au pus in tema populatia cu scenarii catastrofale si necrutatoare cauzate de diverse boli infectioase. Nici una dintre aceste afectiuni nu a primit mai multa atentie decat gripa. Cercetatorii din peste 130 de laboratoare din 102 tari sunt constant cu ochii pe noii patogeni gripali.

Cariere, institutii si multi bani depind de rezultatele muncii lor. “Uneori ai senzatia ca este o intreaga industrie care asteapta ca o noua pandemie sa aiba loc“, spune Tom Jefferson, expert in gripa la o organizatie de sanatate internationala non-profit, Cochrane Collaboration. “Este nevoie doar ca un virus al gripei sa sufere niste mutatii pentru ca acest sistem sa porneasca”. In cazul gripei porcine, odata pornit, sistemul a si fost pus in miscare. Cercetatorii s-au apucat de treaba, examinand structura moleculara a acestui virus. Industria farmaceutica a inceput sa lucreze la inventarea vaccinului. Agentiile guvernamentale au pus la punct planuri in caz de dezastru. Un singur lucru a fost universal ignorat: noul patogen era, de fapt, aproape inofensiv.

Keiji Fukuda, un specialist in gripa de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), si Nancy Cox, seful departamentului de gripa de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), din Atlanta, au fost primii care au analizat noul virus. Cei doi au lucrat impreuna si in timpul epidemiei de gripa aviara si ambii isi amintesc cat de agresiva a fost boala: o treime din cei infectati au murit. Acest lucru a contribuit la teama ca virusul H1N1 va fi mai periculos si mai devastator decat primul. Potrivit OMS, o pandemie devastatoare ar fi inclus intre 2 si 7,4 milioane de decese, asta in cazul in care s-ar fi manifestat bland. Daca noul virus ar fi fost mai agresiv, precum gripa spaniola din 1918, cifra mortilor ar fi putut fi de ordinul zecilor de milioane.

Incepand din aprilie anul trecut, timp de cateva luni, Centrul Strategic Operational de Sanatate (SHOC) din cadrul OMS a devenit centrul mondial de lupta impotriva H1N1, virusul gripei porcine. Functiona 24 de ore, in trei schimburi de angajati, care foloseau echipamente de videoconferinta pentru a comunica cu doctori, oameni de stiinta si reprezentanti ai industriei din toata lumea. Stiri, grafice, harti si statistici erau proiectate regulat pe ecranele din incapere. Situatia era inca derutanta si confuza. La inceput, se vorbea de cateva zeci de decese, dar in curand autoritatile ajustasera numarul la doar 7. Expertii se aflau intr-o zona incerta, plina de contradictii si multe intrebari fara raspuns. Cat de repede se raspandeste virusul?

Ce categorii de populatie sunt mai expuse riscului? Poate vaccinul pentru gripa traditionala sa ofere protectie? Si, cel mai important, cat de periculos este noul virus? Pentru a obtine cele mai bune rezultate, directorul general OMS, Margaret Chan, a convocat “Comitetul de urgenta”, un grup de 15 experti din toata lumea, atent selectionati, pentru o prima teleconferinta. “In acel moment, aveam inca foarte putine informatii”, a spus australianul John Mackenzie, presedintele comitetului. “Dar tot ceea ce stiam suna alarmant”. Acest lucru inseamna ca o pandemie usoara a fost un lucru ignorat inca de la bun inceput. Eforturile de a minimiza riscurile nu au fost binevenite, iar OMS a spus foarte clar ca prefera sa isi ia deciziile pe baza unui scenariu sumbru. “Mai bine supraestimam decat sa subestimam situatia”, a spus Fukuda.

Probabil ca imaginile groaznice cu gripa aviara au distorsionat punctul de vedere al expertilor cu privire la noul patogen. Viziunea unui virus extrem de agresiv a ramas impregnata in mintea lor, virus care, odata imprastiat, ar fi dus la o catastrofa. Media a avut partea ei de vina in raspandirea fricii. Ziarele au rezervat pagini intregi virusului gripei porcine, care s-ar fi putut transforma intr-un patogen ingrozitor. Industria farmaceutica, in principal, a fost foarte atasata de aceasta viziune sumbra. Producatorii de vaccinuri si medicamente impotriva gripei au fondat un grup de cercetare exclusiv pentru aceasta problema: Grupul Stiintific European despre Gripa, care tinea regulat conferinte si intalniri.

Johannes Löwer, presedintele de atunci al Institutului Paul Ehrlich (PEI) , specializat in vaccinuri, este acum convins ca expertii au fost puternic influentati de scenariile groaznice din jurul gripei aviare. “Ne asteptam la o reala pandemie, si chiar am crezut ca va avea loc. Nimeni nu ne-a sugerat sa gandim altfel abordarea”. Pe 11 iunie 2009, expertii OMS au spus presei ca virusul este imprevizibil si de neoprit. Era oficial: O pandemie de gripa urma sa apara, prima data dupa 41 de ani.

“Am crezut ca am facut totul corect”, a spus Mackenzie, uitandu-se in urma. In sens strict, afirmatia sa este corecta. Conform regulilor, pandemia intra in vigoare cand un nou virus se raspandeste incontrolabil in mai multe regiuni ale lumii. Regulile nu spun, insa, nimic despre gravitatea bolii. De fapt, cei mai multi experti asociaza automat termenul “pandemie” cu un virus extrem de agresiv. Pandemia este, totusi, o situatie internationala de lunga durata care implica pierderi substantiale de vieti. Situatia din iunie nu corespundea acestor descrieri. Uneori cred ca OMS ar trebui sa se numeasca Organizatia Mondiala a Isteriei”, spune Richard Schabas, fostul doctor coordonator al provinciei canadiene Ontario.

Multe tari, printre care Marea Britanie, China si Japonia, au avertizat ca ridicarea la stare de pandemie a fost prematura.Sistemul de niveluri pandemice ar trebui revizuit”, a sugerat ministrul sanatatii de la Hong Kong. In mai 2009, chiar si OMS s-a gandit la aceasta varianta, dar apoi s-a razgandit. Avertizarile s-au risipit. De ce? Pentru ca regulile sunt doar reguli? Pentru ca oficialii in sanatate au decis ca au exagerat cu precautia? Un lucru este clar. O industrie avea interese clare in declararea pandemiei cat mai curand posibil: industria farmaceutica. “Industria farmaceutica nu ne-a influentat deciziile”, a spus Fukuda. Expertii in boli infectioase de la Institutul Robert Koch (RKI) si PEI au pus de asemenea presiune asupra ministerelor de sanatate. “Am simtit ca am primit sfaturi deplorabile”, a psus Hermann Schulte-Sasse, un membru social democrat al Consiliului din Bremen. “Institutele nu ne-au ajutat sa prevenim alarmarea populatiei”.

In locul ajutorului, RKI si PEI anuntau constant noi cifre alarmante. Spre exemplu, in iunie, expertii au avertizat ca Germania s-ar putea confrunta cu 80000 de morti si “intre 15 si 45 de miliarde de euro pierderi in productie”. Cercetatorii nu i-au informat pe ministri despre noile studii care au aratat ca o vaccinare unica este suficienta pentru gripa porcina, descoperire care ar fi ajutat statul sa economiseasca multi bani, in conditiile in care o singura doza oferea protectie. In plus, acest lucru indica faptul ca virusul nu este nemilos. Pericolele gripei porcine sunt, cu alte cuvinte, mult mai putin grave decat se credea initial.

In martie anul acesta, spiritele s-au calmat, iar camera SHOC de la Organizatia Mondiala a Sanatatii este folosita pentru alte urgente, inclusiv coordonarea ajutoarelor pentru victimele cutremurului din Haiti. Dar, de cele mai multe ori, incaperea este goala. La OMS lucrurile nu mai sunt atat de tensionate. Biroul de presa nu mai este plin pana la refuz. Cortul amplasat pentru jurnalisti in parcare a disparut. Expertul Keiji Fukuda are acum timp sa cante la violoncel, marea sa pasiune. Organizatiile precum OMS, RKI si PEI si-au pierdut din credibilitate. Cand va veni noua pandemie, probabil ca nimeni nu va mai crede. Poate ar fi trebuit sa urmeze cu totii exemplul Ewei Kopacz, ministrul polonez al sanatatii. Kopacz a hotarat sa nu adopte modelul european in privinta vaccinarilor. “Ca doctor, prima mea obligatie este sa ma asigur nu fac rau nimanui. Din acest motiv, Polonia nu va merge pe urmele Europei. Nu vom cumpara nici un vaccin impotriva gripei porcine”, a spus Kopacz.

Politicienii au dezaprobat aceasta decizie, dar ministrul si-a mentinut pozitia. “Care este datoria mea? Sa semnez acorduri care sunt in interesul polonezilor sau in interesul companiilor farmaceutice?”, a intrebat ea. Astazi, Europa se poate convinge de faptul ca a avut dreptate. Aproape 170 de oameni au murit in Polonia de gripa porcina, un numar mult mai mic decat cifra anuala atribuita deceselor din cauza gripei sezoniere. A ramas in urma isteriei cu gripa porcina o statuie de 130 de centimetri, cu greutatea de 70 de kilograme, din centrul satului La Gloria, care il infatiseaza pe Edgar Hernandez, pustiul minune care a invins pentru prima data acest virus.

  • Quibono:

Ineficacitatea şi periculozitatea vaccinului contra H1N1 certificată printr-o avalanşă de rapoarte asupra efectelor secundare

Iată că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi concernele farma au avut întradevăr dreptate. Vaccinul contra gripei porcine este eficace şi mai ales sigur. SIGUR o să aveţi probleme de sănătate. Din cauza vaccinului însuşi! Deşi doar o mică parte a populaţiei s-a vaccinat, la noi, în Europa precum şi în USA (acolo doar aprox.20%), totuşi numărul relatărilor asupra cazurilor de grave efecte secundare (eu le-aş numi de fapt PRINCIPALE) sunt semnalate din foarte multe ţări şi regiuni ale lumii. Aici trebuie să avem în vedere faptul că pe de o parte, foarte multe efecte negative apar în timp, de multe ori chiar la luni de zile după administrarea vaccinului. Doar că marea majoritate a medicilor nu raportează astfel de afecţiuni autorităţilor de specialitate sau presei, fie din convingerea inoculată adânc încă din timpul studiilor medicale, precum că vaccinurile sunt sigure, fie datorită faptului că le este frică. Pe de altă parte, presa se fereşte a intra pe acest tărâm care poate fi nefavorabil financiar pentru ea. Redactorii şefi ai ziarelor ştiu foarte bine cine-i patronul şi pe ce cărare trebuie să calce, dacă mai vor să-şi practice meseria, şi mai ales să mai primească subvenţii şi comenzi pentru reclame publicitare. Astfel încât cazurile despre care apar relatări publice sunt doar vârful icebergului, doar o mică parte a numărului real de cazuri de prejudicii aduse sănătăţii oamenilor. Autism, afecţiuni neurologice, boli autoimunitare, sindromul Guillain-Barre, paralizii, infertilitate şi cancer sunt doar câteva „beneficii“ pe care ni le aduc vaccinurile antigripale (şi nu numai). […]

”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Prima parte – Les jeux sont faits, rien ne va plus!

Este vaccinul bun la ceva?

  • Nostrabrucanus:

Vaccinarea si procesele – stiri-1

Vaccinarea HPV – refuzata intr-un liceu din Noua Zeelanda

Vaccinarea HPV – Femei mici cu voci mari

Vaccinurile si corectitudinea cercetatorilor – stiri-1

Unul dintre cei mai importanti membri ai echipei de cercetare din Danemarca, echipa ce livra CDC-ului studii in care vaccinurile sunt mai ceva ca Alba ca Zapada, a disparut cu 2 milioane de dolari. Studiile livrate de aceasta echipa sunt pe post de steaguri pentru CDC in campaniile lor de promovare incercand sa convinga populatia ca nu exista nici o legatura intre autism si vaccinare. Si asta taman dupa scandalul cu alt cercetator (Kreesten Madsen) din aceeasi echipa si el prins cu ocaua mica legat de furnizarea unor date pe placul CDC. Un amendament la articolul scris de RFK: Thorsen (care-i psihiatru ) nu era chiar liderul grupului de cercetatori ci doar unul dintre seniori. Oricum, este clara categoria: oameni care fac orice pentru bani.


Din 1967 si pana in 2008 in Romania au fost omorati aproape 14 milioane de copii nenascuti

Datele Organizatiei Mondiale Sanatatii arata ca Romania este pe locul intai in Europa in privinta ratei avorturilor (numarul de avorturi la 1000 nascuti vii – vezi statistica). Totodata, tara noastra ocupa pozitia a treia pe continent in privinta procentajului privind avorturile (numarul de avorturi la 100 de sarcini), dupa Anglia si Franta. Dupa abolirea regimului restrictiv al avorturilor (Decretul 770/1966), Romania a inregistrat, dupa 1989, un numar imens de avorturi. Spre exemplu, in 1990 au fost raportate peste 992.000 de avorturi. De atunci, in Romania, dreptul la viata a fost mereu invins de dreptul de a alege.

O situatie pe care ziuaveche.ro va invita sa o dezbatem. Inainte de a prezenta (o vom face ulterior) date oficiale actualizate (Institutul National de Statistica, Ministerul Sanatatii) privind problematica avortului in Romania (statistici, evolutii, legislatie, zone geografice etc), consideram ca nu este lipsit de interes sa facem o comparatie intre principalii indicatori legati de avort, dupa 1989 si, respectiv, in perioada 1967-1989, perioada cat a fost in vigoare infamul Decret 770 care interzicea avorturile, date care ne-au fost puse la dispozitie de asociatia Provita Bucuresti, care a reactionat la demersul nostru.

Dupa cum se observa, din aceste date (de la Ministerul Sanatatii si Johnston’s archive) rezulta ca din 1990 si pana in 2008 in Romania a fost raportate 7. 259.596 de avorturi (precizam, clinicile private nu sunt obligate sa transmita statistici, dupa cum a declarat pentru ziuaveche.ro presedintele Provita Bogdan Ioan Stanciu). In perioada cat a functionat decretul 770, dat de Ceausescu in 1966, a fost raportat un numar de 6.549.823 de avorturi. Uluitor de mare, daca ne gandim la ordinele dictatorului date femeilor: cat mai multi copii pentru partid. Cu toate acestea, mii de femei au murit in acea perioada, statisticile pomenind peste 9000 de cazuri, provocandu-si avort si alte mii au ajuns in puscarie. Alaturi de ele au ajuns dupa gratii si medicii care impiedicau venirea pe lume a ‘’omului nou’’ al lui Ceausescu. Luate impreuna, cifrele sunt uluitoare, daca le raportam la un popor care, in covarsitoare majoritate, se declara crestin ortodox.

Din vremea lui Caragea, in vremea socialismului

In Romania traditionala, avortul a fost tinut sub control, atat prin presiunea mentalitatilor, dominate de influenta Bisericii Ortodoxe, cat si cu ajutorul legilor. Cu toate acestea, evolutia reglementarilor referitoare la avort „se inscrie in miscarea universala de emancipare a femeii”(Larisa Ciochina, Constantin Iftime, ‘’O viziune asupra vietii”). In epoca medievala, femeia avea un rol distinct, fiind distribuit prin prisma normelor universului familiei. Aceasta pozitie a femeii se regaseste si in Codul Calimachi (1817) si Codul Caragea (1818).

Primele prevederi referitoare la avort le introduce „Codul Penal din 1 mai 1865. In articolul 246 (modificat prin legea din 17 februarie 1874) se stipula: ‘’oricare, prin lucruri de mancare, bauturi, doctorii violente sau prin orice alt mijloc s-ar face, cu stiinta, pe femeia insarcinata sa lepede, ori cu voia ei ori nu, se va pedepsi’’. Pe langa femeie, mai erau pedepsiti medicii, chirurgii, ofiterii de sanatate, spiterii si moasele (idem) Codul Penal din 1937 pedepsea (prin articolul 482) „delictul de avort, indiferent daca era savarsit cu sau fara consimtamantul femeii insarcinate”.

Erau exceptate cateva cazuri: cele autorizate din partea Parchetului, „in urma cererii medicului pentru a inlatura un pericol iminent, amenintand viata femeii”, cand sarcina agrava o boala existenta si punea viata femeii in pericol, neexistand o alta posibilitate de a-l inlatura si cand unul dintre parinti „era atins de alienatie mintala si pericolul trecerii unei asemenea tare la copil era o certitudine” (art. 484).

Codul penal din 1948 (republicat), in articolul 482, definea avortul ca fiind „delictul comis de acela care, prin orice mijloace, provoaca intreruperea cursului normal al sarcinii. Se facea distinctie, de asemenea, intre „avortul comis fara consimtamantul femeii” (pedepsit cu inchisoare corectionala de la doua la cinci luni), „avortul comis de insasi femeia insarcinata, necasatorita, sau care a consimtit ca altcineva sa i-l provoace” (inchisoare corectionala de la trei la sase luni) si cel comis sau consimtit de femeia casatorita (inchisoare corectionala de la sase luni la un an). Nu se pedepseau avorturile avizate de medic, in conditiile prevazute in Codul penal din 1937. Acest regim restrictiv s-a pastrat pana in 1957. Decretul 463 (Buletinul oficial nr. 26, 1957) modifica prevederile din Codul penal 1937 si Codul penal 194 8, prevazand pedepsirea avortului doar cand acesta este efectuat in afara institutiilor medico-sanitare, sau daca era efectuat in aceste institutii, dar de catre o persoana fara calificare medicala de specialitate.

Decretul 463 a legiferat de fapt avortul la cerere. Intreruperile de sarcina se efectuau la cererea femeii, iar interventia chirurgicala trebuia sa aiba loc numai in institutii medico-sanitare de stat. Codul Penal a fost modificat in acelasi an, aliniindu-se la orientarea proavort. Articolul 482 preciza ca intreruperile de sarcina, efectuate in afara institutiilor medicale sau sanitare ori de catre o persoana care nu are calificarea necesara, erau sanctionate. Costul avortului era relativ mic, aproximativ 2 dolari la cursul vremii. Liberalizarea avortului din 1957 a fost o masura cu caracter politic. Majoritatea tarilor din lagarul comunist adoptasera o asemenea legislatie (1956), dupa modelul sovietic. Uniunea Sovietica a reintrodus avortul liber, in 1955, dupa o perioada de interdictie de aproape 20 de ani (1936-1955).[…]

Atletele avortului

Un lucru este clar, atat pentru sustinatorii practicii avortului cat si pentru adversarii lor: in Romania, liberalizarea avorturilor a dus la o scadere dramatica a populatiei. In acelasi timp, mortalitatea infantila in tara noastra este cu mult peste media in UE. La fel si rata mortalitatii materne. Dar si in statele UE avortul a reprezentat ‘’o hecatomba’’, cum aprecia Vaticanul. Numai in 2008 au fost omorati 2,9 milioane de copii nenascuti, unul la fiecare 11 secunde. In ultimii 15 ani, Europa comunitara inregistra peste 20 de milioane de avorturi. Revenind la Romania, se poate spune ca, dreptul la viata a fost mereu invins de dreptul de a alege.

  • Antena3:

Polonia intenţionează să liberalizeze legislaţia privind posesia de droguri

Polonezii ar putea să aibă voie în curând să deţină cantităţi mici de droguri, pentru uz personal, în urma unui proiect de lege al guvernului acestei ţări cu privire la dependenţa de droguri, relatează Radio Polonia, citat de Mediafax. […]  Polonia şi-ar putea astfel liberaliza legislaţia cu privire la droguri, urmând exemplul Cehiei care a luat o decizie similară în cazul celor care posedă o cantitate mică de droguri. În aprilie Parlamentul polonez va primi proiectul de lege în acest sens. În prezent, legislaţia actuală nu permite posesia de droguri, indiferent de cantitate, iar pedepsele sunt de trei ani de închisoare, în timp ce traficul de droguri este pedepsit cu zece ani de închisoare.

Premieră în America Latină: Cinci cupluri de homosexuali şi lesbiene din Mexic s-au căsătorit

Premieră în America Latină. Cinci cupluri de homosexuali şi lesbiene şi-au unit destinele în capitala Mexicului, în cadrul primelor căsătorii între persoane de acelaşi sex, care sunt aprobate de lege în mod explicit. Până anul trecut, capitala mexicană permitea doar uniunea civilă între persoane gay, dar nu şi căsătoria. Aceeaşi lege care recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex le permite cuplurilor gay şi să adopte copii. Pentru cele cinci perechi care şi-au unit destinele, ziua de joi a fost istorică. Nu toată lumea priveşte însă cu ochi buni căsătoriile între persoane gay. “Nu suntem de acord cu faptul că această lege ne este impusă de politicieni care vor să câştige voturi, din populism, doar pentru a avea o atitudine diferită faţă de restul lumii. Căsătoria dintre doi bărbaţi sau două femei nu este o căsătorie. Pentru noi, aşa ceva nu există, iar la fel spun şi legile.” Biserica Romano-Catolică şi conservatorii din Partidul de acţiune naţională al preşedintelui Felipe Calderon au criticat aspru această măsură, adoptată pe 21 decembrie 2009 de către stânga majoritară.


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Organizatia Mondiala a… Isteriei ne promite un nou episod din gripa porcina/ ATLETII AVORTULUI (Stiri SANATATE si FAMILIE 11-15 martie 2010)

  1. “Se pregăteşte un vaccin sezonier şi pandemic comun

    Pentru această toamnă, specialiştii pregătesc un vaccin care va conţine şi tulpina virusului pandemic, pe lângă cea a virusului de sezon, aşa că nu va mai fi nevoie de două vaccinuri precum în 2009.”

    Aham, in concluzie: daca n-am putut intra pe usa, vom intra pe geam.
    Cum vaccinul de gripa sezoniera e mai bine perceput de populatie urmeaza a fi transformat in vehicul pentru vaccinul ratat al porcinei.

    Devine din ce in ce mai clar pentru orice om sanatos la cap, ce isi foloseste ratiunea si bunul simt, ca se face totul pentru ca vaccinul (si substantele asociate) sa ajunga in cat mai multi oameni posibil.
    Bill Gates & Co. nu se zbat degeaba, asta’i clar.

  2. Da, gripa asta vine şi pleacă şi revine? Ce se întâmplă mai exact? nu e minciună?, căci cei care trăiesc la ţară, si cresc animale, nu cred în astfel de lucruri. (Doamne fereşte-ne de mintea slabă şi de ziua necazului-spun bătrânii). La fel şi cu gripa aviară, totul e o minciună curată. Mă întreb cum reuşesc să mintă atât. Nici un animal nu a fost lăsat de Dumnezeu bolnav, eventual sunt îmbolnăvite de cei care sunt ei înşişi bolnavi.(de prea multă ştiinţă, descoperire). Căci un om bolnav(la minte), Doamne iartă-mă că judec, dar nu poate crea decât lucruri bolnave-> o Terra bolnavă, repet la minte. Că astea produc agitaţie care nu are sens.
    Toate informaţiile din mass-media sunt inutile, TV e cea mai distrugătoare sursă de minţi umane, o ştiinţă->,”fabricată” care a dus şi duce la prostie,la absurd.

    Avorturile, şi toate celelalte probleme care sunt mentionate, apar tot din cauza minţilor(mentalităţilor)slabe. Dar sincer, nici nu mă mir căci religie nu se mai face la facultate, decat de cei care studiază teologia, însă numai ei au nevoie de aşa ceva? Tocmai acum când mintea noastră începe să se formeze, când ne dăm seama că avem un rost- acum avem nevoie de îndrumări…însă nu, mai bine învăţam filosofiile lui Platon sau ne adunăm prin diverse locuri să interpretăm noi Biblia după cum ne taie capul…religia câtă se mai face la liceu, dacă se mai face…nu e suficientă…capacitatea de înţelegere a elevilor nici atât.
    Nimeni nu ne mai spune adevărul, ne mai chinuim noi între noi, să ne ferim de una de alta, dar cei care au ajuns să ne înveţe, oare sunt conştienţi că ştiinţa fără Dumnezeu e moartă?
    Păi astfel noi vom ajunge -animale- vom ajunge jos de tot, dacă nu chiar am ajuns. Ce mai e de facut? Să stam non-stop la cursuri ba dacă se poate de la 8 dimineata la 8 seara, si abia sa avem timp sa citim o carte de invatatura ortodoxa sau sa ne rugam.

    Şi cate nu ar mai fi de spus…dar ii lasam pe cei maturi si destepti(“sau cu coloana vertebrală”) sa o facă, pt ca noi nu stim. Exemplul lor cel mai bun ar fi ca poate, ajungem si noi ca ei sa dormim pe scaune la servici…

    Haosul care e in jurul nostru e generat de noi, adica de oamenii care sunt mari cunoscatori de prostie…si încearcă sa ne introduca si pe noi în haosul lor…
    …sau de ce se încearcă o depopulare? ca săracii cei în varstă, se duc, copiii trebuie sa creasca si totul e normal, …si totusi nu e.

    Nu ne explicam foarte multe lucruri fiindca nu mai stim ce sa credem, pt ca suntem cam dezorientati însă mai avem motive pt care sa nu ne descurajam.

    Respect pt toate informatiile pe care le postati si pt site-ul RAZBOI INTRU CUVANT.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare