PLOAIE OTRAVITA – Prima dovada despre Chemtrails? /PANA UNDE MERGI PENTRU UN JOB?/ FMI ne pregateste pentru urmatoarea criza/ EUROPA FIERBE DE NEMULTUMIRI/ Pericolul Facebook. Pasapoartele cu cip – falsificabile/ PAGANISMUL HIGH-TECH DUPA CONVERTITUL REGIZOR KUSTURICA (Stiri generale 8-11 martie 2010)

12-03-2010 14 minute Sublinieri

Pulberea cărămizie care a căzut săptămâna trecută în mai multe oraşe din sudul ţării conţine fier, cupru, plumb şi alte metale grele. Specialiştii de la pro­tecţia mediului spun că, în mod normal, în aer nu ar trebui să existe nicio urmă de astfel de metale şi că inhalarea acestora poate fi periculoasă dacă fenomenul se va repeta. La finele săptămânii trecute, peste Constanţa şi împrejurimi s-a aşternut un praf de culoare cărămizie. Potrivit specialiştilor de la Mediu, fenomenul a fost semnalat în judeţul Constanţa, în Bărăgan şi în Bucureşti. Patronii de spălătorii auto au fost cei mai fericiţi. „Am avut clienţi cu 200% mai mulţi faţă de o zi bună, a afirmat Ion Butu, patronul unei spălătorii din Constanţa. Specialiştii Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Constanţa au prelevat probe pentru a stabili componenţa prafului, iar rezultatele analizelor dovedesc o realitate de necrezut. „Ploaia” conţinea cupru, fier şi zinc în cantităţi apreciabile.

Praf din deşert

De asemenea, în aerul respirat de cei din Dobrogea s-a regăsit şi crom, plumb, nichel, arsen şi cadmiu. Specialiştii declară că aceste metale grele se regăsesc în mod normal doar în sol. „Aerul pe care îl respirăm conţine oxigen, azot şi gaze inerte”, au precizat specialiştii APM. Ei spun că niciodată până acum nu s-au mai întâlnit cu un asemenea fenomen. Ţinând cont că praful a afectat şi capitala Greciei, Atena, reprezentanţii APM Constanţa au presupus că este vorba despre o pulbere adusă de vânturi din Sahara. „Pulberile pot fi ridicate la înălţimi mari, de până la 1,6 kilometri. La asemenea înălţimi, curenţii de aer le poartă pe distanţe mari”, a explicat directorul APM Constanţa, Senol Zevri. Meteorologii contrazic ipoteza aceasta. „Hărţile noastre din acea noapte nu indicau o legătură cu nordul Africii, aşa că excludem această ipoteză”, a explicat Ion Păun, de la Centrul Meteorologic Dobrogea.

Specialiştii spun că periculozitatea pulberilor este dată nu doar de compoziţia chimică, ci şi de dimensiunile particulelor. Prin inhalare, acestea ajung în plămâni. „Putem considera că am avut noroc, având în vedere că pulberile s-au depus în timpul nopţii, sub formă de noroi şi nu direct ca material prăfos. Gradul de periculozitate a fost diminuat”, a mai precizat Zevri. Expertul de mediu Traian Petrescu atrage însă atenţia că fenomenul este grav: „Metalele grele nu pot fi tratate în niciun fel. A plouat, s-au dus în canalizare, în sol şi vor ajunge în pânza freatică, ceea ce este foarte periculos”.

Pericol

Medicii avertizează că fenomenul poate deveni periculos pentru sănătatea populaţiei în cazul în care se repetă. În cantităţi mari, plumbul poate genera anemie, nichelul – boli respiratorii, cadmiul – hipertensiune arterială şi ateroscleroză, iar cuprul poate determina iritaţii ale căilor respiratorii.

***

Ramona Cîciu e în comă pro­fundă şi este ajutată de apa­rate să supravieţuiască. Tocmai a fost operată pentru că din cauza lipsei oxigenării, creierul începuse să se umfle. Ea a ajuns marţi la Spitalul Universitar, în stare critică, după ce s-a prăbuşit la locul de muncă. Lucrează ca programator la reprezentanţa din România a unei firme britanice specializată în studii de piaţă. Prietena ei, Elena Stoica, po­vesteşte că “munceam enorm, uneori rămâneam şi peste noapte, până a doua zi dimineaţă”. Tot ea spune însă că “ne plăcea ceea ce făceam“. Medicii nu ştiu foarte clar care este cauza. “Nu excludem nici ipoteza sur­menajului datorat supramuncii“, spune Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului. “Nu vreau să acuz firma, cel puţin nu în acest moment”, spune soţul Ramonei, care stă de două zile pe holurile Spitalului Universitar. Citiţi aici cum arată statisticile: jumătate dintre angajaţii români fac ore suplimentare pentru a se asigura că nu sunt daţi afară. […]

Elena Stoica: Munceam enorm

“Ne-am cunoscut în 2002, în ziua în care m-am angajat, şi am devenit, astfel, colege”, istoriseşte Elena Stoica. “Ea era angajată de două săptămâni. Practic, firma a început şi a crescut cu noi. De la 12 angajaţi câţi eram, am ajuns la o mie. Munceam enorm, uneori rămâneam şi peste noapte, până a doua zi dimineaţa, dar ne plăcea ce făceam şi eram un colectiv extraordinar, ne înţelegeam foarte bine. Mai toţi erau foarte tineri, noi eram «babele» de acolo. A trebuit să plec după ce am născut şi a trebuit să decid că e mai important să mă dedic fetiţei mele care acum a împlinit cinci ani”. Ramona, însă, a rămas în firmă şi după ce a născut. De fapt, s-a întors la muncă atunci când gemenii împliniseră 6 luni. “Ar mai fi rămas, poate, acasă, dacă nu ar fi pierdut laptele. Aşa însă, chiar dacă cei de la firmă nu insistau ultimativ, a decis să revină la muncă”, spune Marius.

Citeşte şi:

ITM Bucureşti: Angajatorul face verificările în cazul tinerei căreia i s-a făcut rău la serviciu

Cauza probabilă a stopului respirator: miocardita

Jumătate dintre angajaţi fac ore suplimentare

Sindromul Karoshi

Merită?

Firma tocmai făcuse câteva concedieri. E criză. Ştia şi ea, ştia şi soţul. Tocmai de aceea au convenit ca Ramona să-şi scurteze concediul de maternitate şi să-şi reia treaba la birou. Doar că puterile n-au mai ţinut-o. Să ne rugăm pentru ea. Uneori, rugăciunile fac şi minuni. Mai risipesc din întunecimea momentului. Din furtuna de gânduri negre care îi cuprinde pe toţi cei loviţi de drama tinerei mame. Am urmărit cu atenţie pornirea firească a tuturor celor aflaţi în căutare de vinovaţi. Am admirat insistenţa colegilor mei de a afla ce se ascunde în spatele acestui caz dureros. Am simţit zbuciumul familiei. Am văzut fulgerele şi am auzit tunetele din preajma colegilor de serviciu ai Ramonei, care sunt convinşi că şefii sunt de vină pentru tragedie. Poate că da. Poate că nu. Poate că nu aici ar trebui căutate cauzele. Şi răspunsurile. Sau întrebările potrivite. De pildă, merită? Nu cumva felul în care ne conduce viaţa „societatea modernă” este rupt de esenţa fiinţei umane? Chiar au copiii noştri nevoie de mai mulţi bani, ori de mai mult timp şi mai multă dragoste? Chiar este bunăstarea secretul fericirii? Întotdeauna vor exista şefi, stres, presiune, nevoi, dorinţe, rate, carieră, cheltuieli. Sunt produse ale lumii noastre. Noi am creat-o, noi o alimentăm zilnic. În altă parte trebuie căutat secretul.

Am vizitat recent o familie de români retrasă departe de lumea dezlănţuită, într-un sat pe coasta Braziliei. Lucraseră în ţară în ritmul Ramonei Cîciu şi al Ralucăi Stroescu. Aveau bani, dar se sufocau. Până într-o zi, când au avut curajul să spună „stop!”. Trăiesc fericiţi în mijlocul naturii, într-o comunitate „ecologică”, alături de alţii ca ei. Nu au bani, nu fug după avere, dar nu au griji. Se bucură. Simt timpul. Pacea. TRĂIESC. Secretul lor a fost puterea de a se rupe de obişnuinţă. Puterea de a alege. Să fie oare atât de simplu?

  • Antena3:

FMI: Fiţi pregătiţi! Vine o nouă criză economică

Lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea criză economică, chiar dacă a început redresarea din cea mai gravă recesiune de după Marea Criză din 1929, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, scrie Libertatea. Adresându-se studenţilor de la Universitatea din Johannesburg, oficialul FMI s-a declarat îngrijorat că redresarea ar putea conduce la slăbirea voinţei liderilor lumii de a adopta reforme, precum înăsprirea reglementărilor şi a supervizării pieţelor financiare. Dominique Strauss-Kahn spune că nu poate oferi o estimare corectă privind perioada sau natura următoarei crize, dar că va veni, e lucru cert.

FMI apără planul de creare a unui “fond ecologic”

  • Hotnews:

Franta si Germania vor sa interzica speculatiile pe falimentele statelor. CDS-urile ar urma sa fie strict reglementate

Mihai Tanasescu: Subiectul Fondului Monetar European este lansat emotional, din cauza Greciei

***

Greve paralizante (Grecia), “şefchestrări” (Franţa), mii de oameni scoşi în stradă (Spania) sau blocarea transportului public, pregătită pentru vacanţa de Paşti (Marea Britanie), sunt mijloacele de luptă sindicală. Cel mai mare “stat social” (UE) se confruntă cu o criză socială pe măsură, gata oricând să explodeze în violente mişcări de stradă, a relevat o nouă zi de grevă generală în Grecia. Paralizarea activităţii, cu costuri de zeci de milioane de euro pentru o economie şi aşa în mare suferinţă, pare singurul răspuns împotriva crizei pentru milioane de greci, care îi cer premierului George Papadoupoulos “să-i taxeze pe bogaţi”, fără a se atinge de remuneraţiile bugetarilor.

Zeci de mii de oameni au demonstrat joi in centrul Atenei impotriva masurilor dure de austeritate anuntate de guvern, politia fiind nevoita sa recurga la gaze lacrimogene pentru a imprastia grupurile de tineri care aruncau cu pietre in fortele de ordine, relateaza Reuters. Aproximativ 50 de tineri mascati au aruncat in politie cu bete si cu bucati de marmura smulse de pe treptele Bancii Greciei, iar fortele de ordine au raspuns cu salve de gaze lacrimogene. Tinerii au aruncat cu cocktailuri Molotov, au spart geamurile magazinelor si au dat foc la cosurile de gunoi, dar nivelul de violenta a fost mult mai redus in comparatie cu incidentele din 2008, care au paralizat orasul cateva saptamani, dupa ce politia a ucis un adolescent. Fluturand steaguri anarhiste si de stanga, tinerii mascati scandau “Sa dam foc Parlamentului”.

Peste un milion de greci au protestat ieri faţă de măsurile guvernamentale de austeritate. Salariaţii greci din sectorul public şi privat au declanşat ieri cea de-a treia grevă generală din acest an, paralizând aproape toate activităţile timp de 24 de ore.

Un milion de romani au credite neperformante

A expirat termenul de recuperare a datoriilor in urma creditelor neachitate * Urmeaza un val de executari silite in urma caruia persoanele fizice datoare isi vor pierde casele * Bancile au dreptul sa vanda si cu 1% din valoarea gajata initial * In Romania nu exista legea falimentului pentru persoana fizica

Criza economica prin care trece Romania e rezultatul unei crize de identitate nationala. Dupa douazeci de ani de “tranzitie”, romanii nu mai stiu cine sunt. Si nu mai stiu cine sunt pentru ca nu li s-a dat voie sa afle cine sunt. Mai mult, au fost indemnati sa uite si chiar antrenati sa uite, prin manuale de istorie “demitizate” corespunzator standardelor istoriografice de aiurea. Criza de identitate colectiva a dus la o criza de participare politica: romanii nu se mai duc la vot si nu se mai implica in viata publica. Criza de participare politica duce la o criza de reprezentare: clasa politica nu ne mai reprezinta. […]

“Democratia afirma valoarea libertatii; identitatea iti da motivul pentru care vrei sa fii liber” scrie Natan Sharansky (cu Shira Wolosky Weiss) in cartea In apararea identitatii (Defending Identity, New York, Public Affairs, 2008). Nascut in Ucraina, fizician, detinut politic care a petrecut mai bine de zece ani in inchisorile sovietice, medaliat de Ronald Reagan, ministru in patru guverne ale Israelului si presedinte al Insitutului Adelson pentru Studii Strategice din Ierusalim, Natan Sharansky marturiseste ca, in inchisoare, singurii care au rezistat spalarii pe creier si care nu au tradat au fost cei cu o identitate religioasa sau nationala puternica, precum nationalistii baltici, greco-catolicii ucrainieni, penticostalii sau cel mai bun prieten din Gulag al lui Sharansky, rusul ortodox Volodea Porea, care a facut greva foamei, ca si Sharansky, pentru ca i s-a confiscat Biblia. “Cei care si-au pastrat un simt al valorii istoriei, al traditiei, al comunitatii, acestia s-au dovedit a fi principalul obstacol in calea raului sovietic”, noteaza Sharansky.

Bazat pe experientele sale din inchisoare si pe viata sa politica ulterioara eliberarii, Sharansky avertizeaza ca democratia fara identitate nationala e menita pieirii si ca cele mai periculoase miscari indreptate impotriva identitatii nationale, si deci si impotriva unei democratii viguroase, sunt marxismul si postnationalismul sau politica “post-identitatii”, al carei principal promotor e Uniunea Europeana. Pentru ambele miscari, principalul inamic e societatea inradacinata, traditionala, si mai ales taranimea. Si marxismul si postnationalismul instrumentalizeaza identitatea si umbla cu standarde duble. Astfel, pentru marxisti nationalismul anticolonialist e bun, dar nationalismul antimarxist e rau. Pentru postidentitari, nationalismul cultural-istoric e rau, dar nationalismul civic e bun.

Combatandu-i pe Eric Hobsbawm ai pe alti sustinatori ai nationalismului civic-luminat, Sharansky afirma ca acest “nationalism bun” nu e decat o forma de “cosmopolitism rasadit/inradacinat” (“rooted cosmopolitanism”) si ca, in esenta, toate aceste forme de nationalism civic, luminat, progresist se reduc la un singur lucru: “Nationalistul bun e cel care e gata sa renunte oricand la identitatea sa nationala, cel pentru care identitatea nationala e lipsita de importanta. Imi aduce aminte de Stalin, pentru care cultura trebuia sa fie ‘nationala in forma si socialista in continut’.” Democratia nu ar trebui sa mearga impotriva identitatii, ci in sensul ei pentru ca, dupa cum spune Sharansky, “libertatea are si ea o istorie”. Nu ne trebuie mai putin nationalism, ci mai multa democratie: mai multa atentie la identitatea romanilor decat la postidentitatea eurocratilor. Nu putem mentine pacea sociala combatand nationalismul, ci intarind viata democratica. […]

***

  • Antena3:

Rusia, precaută privind cooperarea în apărarea antirachetă cu Occidentul

Mosova: Rachetele iraniene nu reprezintă nicio ameninţare la adresa Europei sau SUA

Iran nu deţine acum rachete capabile să lovească Europa şi SUA, susţine ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. “Este evident că Iranul nu reprezintă acum nicio ameninţare la ţările europene sau SUA. Pentru moment, Iran nu are nicio rachetă capabile să lovească Europa, cu atât mai puţin SUA şi este improbabil să dezvolte asemenea rachete în viitorul apropiat,” declara Lavrov.[…] Lavrov a adăugat că lipsa unui “răspuns constructiv ” din partea Iranului la propunerea AIEA de schimbare a uraniului ar putea duce la discuţii în Consiliul de Securitate pentru un al patrulea set de sancţiuni contra republicii islamice. SUA a intensificat apelurile pentru sancţiuni mai dure contra Teheranului după ce acesta a început să îmbogăţească uraniul la 20%. Rusia, membru cu drept de veto în Consiliul de Securitate, s-a opus anterior sancţiunilor, pentru ca ulterior să lase de înţeles că va susţine iniţiativa după pasul făcut de Iran.

Lavrov: Rusia nu va accepta ameninţarea SUA la adresa apărării nucleare

Rusia nu poate permite ca planurile americane de a desfăşura elemente ale scutului său antirachetă în Europa să ameninţe eficacitatea apărării nucleare, arăta ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Oficialii americani admit că sistemul de apărare antirachetă din Europa ar putea să lovească rachetele balistice intercontinentale ruse până în 2020. “Administraţia americană susţine că programul său global antirachetă nu este direcţionat contra Rusiei. Totuşi, concluziile noastre despre potenţialul adevărat al viitorului sistem de apărare antirachetă ar trebui să se bazeze pe specificul militar şi factorii tehnici, nu pe cuvinte,arăta Lavrov. “Nu vom accepta o stare de fapt în care un sistem de apărare anti-rachetă prezintă o ameninţare la potenţialul de apărare nucleară al Rusiei”.

Biden confirmă că Washington va păzi securitatea Israelului

Ahmadinejad şi Gates schimbă insulte la Kabul

Guvernul SUA va împiedica Iranul să obţină arma nucleară

  • Cotidianul:

Transnistria, pregătită pentru un conflict militar cu Moldova

Federaţia comunităţilor evreieşti din Rusia: Chişinăul reabilitează nazismul

Incidentul doborârii menorei la Chişinău, tratamentul egal oferit de actualii guvernanţi soldaţilor români şi celor ai Armatei Roşii, precum şi conferirea titlului de erou naţional unui controversat lider naţionalist ucrainean au iritat Federaţia comunităţilor evreieşti din Rusia. Federaţia comunităţilor evreieşti din Rusia (FCER) a cerut responsabililor UE şi ONU să ia o poziţie faţă de “reabilitarea fără precedent a nazismului şi a criminalilor nazişti” în Europa, în special în Republica Moldova, Letonia, Estonia şi Ucraina, scrie agenţia rusă Ria Novosti. Documentul a apărut în contextul condamnării de către Rusia a unei rezoluţii a Adunării Parlamentare a OSCE, care a echivalat ororile regimului nazist cu cele ale stalinismului. Recentele evenimente din Moldova constituie un sacrilegiu cu atât mai şocant cu cât s-au produs înaintea aniversării a 65 de ani de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial”, se arată în declaraţia organizaţiei nonguvernamentale ruse, citată de Ria Novosti. FCER denunţă şi decizia guvernului de la Chişinău de a acorda foştilor combatanţi ai armatei române, aliată a Germaniei naziste, aceleaşi privilegii de care se bucură soldaţii Armatei Roşii. La Chişinău, pe data de 13 decembrie 2009, un grup de 100 de membri ai unei asociaţii creştin-ortodoxe a doborât menora evreiască, instalată în centrul capitalei cu ocazia sărbătorii Hanuka. Protestatarii purtând drapelul Moldovei şi pe cel al Rusiei ţariste au proferat mai multe insulte antisemite, iar poliţia nu a intervenit. Protestul a fost condamnat de Mitropolia Moldovei şi de executiv. Partidul Comuniştilor a avut următoarea reacţie, potrivit “Jurnal de Chişinău”: “Eroizarea capilor nazismului şi fascismului, declaraţiile deschise ale liderilor aşa-numitelor partide liberale, cu jigniri la adresa reprezentanţilor unor naţionalităţi aparte – de la moldoveni la ruşi, de la evrei la romi, politica informaţională provocatoare în mass-media electronică – toate acestea reprezintă adevărata faţă politică şi nivelul de mentalitate al liderilor aşa-numitei Alianţe pentru Integrare Europeană”.

***

  • Antena3:

Facebook, paradis al criminalilor: Adolescentă ucisă, mii de copii în pericol (FOTO)

Cercetare: Scanarea cerebrală poate citi gândurile oamenilor

O scanare a activităţii cerebrale poate să citească, efectiv, mintea unei persoane, arătau cercetătorii. Oamenii de ştiinţă de la University College London au descoperit că pot diferenţia activitatea cerebrală legată de diferite amintiri şi astfel să identifice modelele de gândire prin folosirea rezonanţei magnetice. Probele arată că cercetătorii pot spune la ce amintire se gândeşte o persoană din modelul activităţii cerebrale. “Am putut să analizăm activitatea cerebrală pentru o episod specific al unei aminitiri- să privim urmele amintirii,” declara autorul studiului, Eleanor Maguire. Rezultatele, publicate în Current Biology, urmează unei descoperiri anterioare ale aceleiaşi echipe care putea stabili unde stă o persoană în cadrul unei camere virtuale, folosind aceeaşi tehnică. În studiu, Maguire şi colegii săi au difuzat trei filme scurte unui număr de 10 persoane înainte de a începe scanarea. Fiecare film avea o actriţă diferinţă, dar un scenariu similar situaţiilor zilnice. Cercetătorii au scanat creierul participanţilor după ce le-au cerut să îşi amintească fiecare film. Datele au fost introduse într-un algoritm de computer menit a identifica modele din activitatea cerebrală asociate cu fiecare film. În cele din urmă, au demonstrat că acele modele puteau fi folosite pentru a identifica cu precizie exact ce film rememorează o persoană.

  • Gandul:

Paşapoartele cu cip din UE, falsificabile

Vulnerabilitate

Paşapoartele cu microcip, pe care statele UE trebuie să le introducă progresiv, începând cu 2004, nu sunt nicidecum “imune” la falsificări, arată experţi citaţi de EUObserver.com. Este extrem de scump şi dificil, dar nu imposibil” să falsifici un paşaport biometric european, a axplicat un specialist. De asasinarea unui lider Hamas în Dubai sunt consideraţi vinovaţi nu mai puţin de 27 de suspecţi cu paşapoarte europene şi australiene falsificate.

1,5 milioane dependenţi de heroină (in Rusia)

Cutremurul din Chile a mutat oraşul Concepcion cu trei metri către vest

Politologul Claudia von Werlhof din cadrul Universităţii de Politologie din Innsbruck a acuzat Statele Unite ala Americii că se află în spatele seismului din Haiti, produs în luna ianuarie. Afirmaţiile au dus la o adevărată polemică ştiinţifică, scrie cotidianul Austrian Independent. Potrivit politologului austriac, la un centru militar de cercetare din Alaska există maşini folosite pentru detectarea rezervelor de ţiţei care crează cutremure artificiale şi care au fost declanşate intenţionat pentru a provoca seismul din Haiti şi pentru a le permite, în acest fel, SUA să trimită 10.000 de trupe în ţară. În cadrul proiectului HAARP (un amplasament de cercetare american, situat la nord-est de Gakona, în Alaska), afirma ea, sunt create maşini care pot provoca cutremure artificiale. Acestea sunt folosite pentru a descoperi rezerve de petrol, existente de exemplu în arealul dintre Haiti şi Cuba. Cutremurul din Haiti ar fi putut fi provocat artificial, pentru a face posibilă ocuparea ţării de către SUA, spunea Werlhof, potrivit Austrian Independent. Directorul institutului de politologie, Ferdinand Karlhofer, vorbea despre ‘daune’ provocate institutului de cercetare, astfel de afirmaţii fiind în opinia sa lipsite de orice temei ştiinţific.

Persoanele în vârstă sănătoase care sunt “plictisite de viaţă” ar putea primi permisiunea de a-şi pune capăt vieţilor cu injecţie letală, conform unei noi legi privind eutanasia, ce este dezbătută de parlamentul olandez. Parlamentarii discută propunerile dintre “dreptul de a muri” după ce o campanie a forţat dezbaterea prin strângerea a peste 100.000 de semnături. Influenta campanie olandeză “Dreptul de a muri”, activă încă din 1973, a lansat noul “vrijwillig levenseinde”- “liberul arbitru”, cere să se extindă eutanasia dincolo de suicidul asistat pentru persoanele cu boli în faze terminale. Grupul a propus antrenarea personalului non-medical să administreze o injecţie letală persoanelor sănătoase de peste 70 de ani, care “îşi consideră vieţile complete ” şi doresc să moară. Conform planurilor, asisitenţii vor fi ceritificaţi şi vor trebui să se asigure că pacienţii nu sunt deprimaţi temporar şi au o dorinţă reală şi totală de a muri. Eutanasia a fost legalizată în Olanda în 2002, iar noile propuneri au fost susţinute de majoritatea respondenţilor în sondajele de opinie. Mai multe state europene, inclusiv Belgia, permit eutanasia pentru persoanele grav bolnave care doresc să moară. Marea Britanie şi Franţa permit persoanelor cu boli terminale să refuze tratamentul , dar nu ajunge până la a îngădui suicidul asistat. Circa 2500 de cazuri de eutanasie au fost înregistrate în Olanda în 2009. Chiar dacă parlamentul aprobă extinderea acestui drept la persoanele sănătoase, orice lege va dura zece ani pentru a fi implementată.

***

Moscova, 3 martie, Interfax – Celebrul regizor de film, Emir (Nemania, mai nou, este numele sau de botez, Emir fiind numele “vechi”, de musulman – n.n.) Kusturica, regretă că omenirea de azi şi-a pierdut spiritualitatea.

Păgânii high-tech (sau cei care se închină la înalta tehnologie?) au invadat lumea de astăzi. Această idolatrie nu îi face niciun bine fiinţei umane. Azi trăim sub un control tehnologic permanent …. Cu toate acestea, principala diferenţă a oamenilor moderni este faptul că şi-au pierdut orientarea spirituală. Unicitatea fiinţei umane ca imagine a lui Dumnezeu este nivelată în lumea din zilele noastre”, a declarat regizorul într-un interviu publicat de ziarul NG-Religii în asociere cu postul TV Spas.

Potrivit lui, „acum o persoană high-tech este mai înclinată spre viaţa biologică decât spre cea spirituală, fiind interesată doar de valorile materiale şi închinându-se la zeul tehnologiei. Şi astăzi acest idolatru se opune omului lui Dumnezeu despre care Fedor Dostoievski vorbeşte atât de des.”

„Astăzi, păgânii high-tech (închinătorii la înalta tehnologie) sunt nişte consumatori care nu îşi mai pun veşnicele întrebări existenţiale. Ei îşi pierd identitatea şi devin o parte din mulţimea controlată, nu mai un suflet, fiind gata numai să consume. Din păcate, azi observ deseori că majoritatea sârbilor şi ruşilor se transformă în astfel de păgâni. Aceştia trăiesc alături de toate tehnologiile lor într-un vid spiritual”, a spus Kusturica.

Ateismul „distruge sufletul şi ne transformă în nişte mecanisme biologice obişnuite, care consumă produsele impuse de industria publicitară”, crede regizorul. De asemenea, el duce la imitarea modelelor din cultura occidentală, însă nu „a ce au ele mai bun. Există şi în Occident o mulţime de evenimente culturale de înaltă calitate, dar tineretul alege numai ce e mai rău – închinarea în faţa tehnologiei.”

  • Basilica:

COMUNICAT DE PRESĂ: MĂSURI PASTORALE PENTRU ÎNTĂRIREA INSTITUŢIEI FAMILIEI PREOTULUI ORTODOX – Precizări în legătură cu o recentă hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Masă rotundă pe tema protecţiei mediului, la Centrul Eparhial din Giurgiu

„Apostolicitatea Bisericii şi mărturia ei în Europa de astăzi“ va fi tema întâlnirii frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Evanghelică din Germania

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului: „Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române este alcătuită din 10 teologi. În fruntea delegaţiei se află Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Delegaţia germană este condusă de episcopul Martin de Hanovra. Astăzi, după masă vom merge de la Sibiu la Mănăstirea Sâmbăta. Diseară va fi prima întâlnire, deschiderea oficială şi se vor trata două scurte prezentări pe tema «30 de ani de dialog dintre Biserica Evanghelică din Germania şi Biserica Ortodoxă Română». Vom participa şi noi la această deschidere. Vom transmite din partea Preafericitului Părinte Patriarh binecuvântarea Preafericirii Sale şi îi vom întâmpina ca şi gazde. Noi sperăm ca această întrunire să îşi atingă scopul. Locul este prielnic, timpul este minunat pentru că ne aflăm în timpul Postului Mare. În rugăciune şi meditaţie putem trata mult mai bine temele teologice putând găsi mult mai bine, împreună, ceea ce ne uneşte şi mai ales ceea ce trebuie să stea la baza apropierii dintre bisericile noastre”.

Oare ce ne uneste, din punctul de vedere al Apostolicitatii Bisericii, cu Evanghelicii?

Susţinerea Testului Psihologic pentru cei înscrişi la Examenul de Capacitate Preoţească din Arhiepiscopia Bucureştilor

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul III Capitală va avea ca temă Canoanele Sinoadelor I şi II Ecumenice

Mai multe informaţii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop Dinu Pompiliu: „M-am gândit să vorbim despre cleveteală, deoarece vedeţi cât scandal în lumea aceasta şi nu mai e nimeni bun, pentru că toţi căutăm să vedem în om numai răul. Dorim să ne informăm despre vorbirea de rău şi ce spun canoanele despre asta. Apoi despre păcatul desfrâului, ce anume ne informează canoanele despre desfrâu. Apoi iubirea de arginţi şi simonia, păcate foarte grele şi pe care trebuie să le biciuim. Vom vorbi despre taina spovedaniei şi aplicabilitatea canoanelor în viaţa Bisericii şi în viaţa celor pe care îi spovedim, cât şi a preotului. Vom vorbi despre căsătorie şi despre divorţ şi care este punctul de vedere al canoanelor cu privire la acestea. Nădăjduiesc că aceste cercuri pastorale să fie bine pregătite de preoţi şi să exprime frământarea noastră de a aplica cât se poate de concret la viaţa noastră hotărârile Sinoadelor Ecumenice”

Ce frumos! Sa se aplice cat mai concret, in viata noastra, hotararile Sinoadelor Ecumenice! Poate, poate, intelege cine trebuie sa nu mai cleveteasca pe Hristos, pe la intrunirile ecumeniste, sa nu mai cleveteasca impotriva batranilor duhovnicesti, a Muntelui Athos si, in general, impotriva dreptcredinciosilor!

Scandalurile de abuzuri sexuale din sânul Bisericii Catolice reprezintă dovada clară că “lucrarea diavolului este prezentă la Vatican”, susţine exorcistul şef al episcopiei Romei, părintele Gabriele Amorth, în vârsă de 85 de ani. Acesta a mai afirmat că infiltarea satanică Cetatea Sfântă are legătură cu prezenţa “unor cardinali care nu cred în Iisus şi a unor episcopi care au legături cu demoni”. [..] Părintele Amorth a fost hirotonisit în 1954 şi a devenit exorcist în mod oficial din 1986. În trecut el a mai susţinut că Adolf Hitler şi Stalin au fost posedaţi de demoni. De asemenea, el s-a numărat printre prelaţii de la Vatican care au avertizat că romanele din seria ‘Harry Potter’ de J. K. Rowling, ‘propun o falsă distincţie între magia albă şi magia neagră’.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “PLOAIE OTRAVITA – Prima dovada despre Chemtrails? /PANA UNDE MERGI PENTRU UN JOB?/ FMI ne pregateste pentru urmatoarea criza/ EUROPA FIERBE DE NEMULTUMIRI/ Pericolul Facebook. Pasapoartele cu cip – falsificabile/ PAGANISMUL HIGH-TECH DUPA CONVERTITUL REGIZOR KUSTURICA (Stiri generale 8-11 martie 2010)

  1. Referitor la articolul “Batranii sanatosi vor primi dreptul de a se sinucide” – niciodata nu voi putea crede ca un batran, sanatos sau bolnav,(dar cati batrani mai sunt sanatosi)va dori sa moara. Parerea mea este ca acest drept cu timpul se va transforma in “obligatie”. Obligatia de a muri la comanda. Nu mai avem nevoie de batrani. Ei sunt o povara pentru toata lumea in ziua de azi. Asa ii vad autoritatile, asa ii vad copii lor, asa ii vad tinerii. Nu mai sunt respectati si nimeni nu-i mai asculta. Dar si asa, chiar in neputinta lor de a se face ascultati sau respectati nu pot crede ca ei vor sa moara. Nimeni, nici chiar un animal, nu vrea sa moara. Nu pot sa cred ca un om sanatos la cap vrea sa moara. Viata nu este a noastra, nu noi am vrut sa ne nastem ci Dumnezeu ne-a facut acest dar, foarte pretios de altfel, si tot el il ia inapoi atunci cand considera ca este necesar. Traim atat cat vrea Dumnezeu nu atat cat vrem noi.
    Fiti atenti, daca a inceput cu “batrani sanatosi” de unde aveti garantia ca nu vor continua cu “tineri sanatosi”, “copii sanatosi”, “adulti sanatosi dar prea multi” etc.
    Nu, nu am fost si n-o sa fiu niciodata de acord cu eutanasia. Este un mod barbar, prezentat intr-o cutie frumos legata cu panglici si panglicute, de a ti se oferi “libertatea” de a nu mai exista, ca om si crestin, pentru ca te lasa sa faci in mod “liber” pacatul suprem sinuciderea.
    Pentru mine eutanasia = sinucidere.

  2. In legatura cu ploaia otravita si mai ales cu pulberea de culoare rosie ciudata depusa pe masini.

    Dupa cum am mai spus eu locuiesc in Atena, Grecia. Acum doua 2-3 zile a plouat zdravan aici. Spre mirarea tutror dupa ploaie a ramas un strat gros de pamint/praf rosiatic. De fapt ar trebui sa spun, dupa fiecare ploaie s-a intimplat asta. Adica in prima zi cind a plouat cel mai mult (pe 9 martie daca nu ma insel)stratul a fost foarte gros. S-a uscat, a trebuit sa ne curatam cu totii peretii caselor, geamurile si masinile. Urmatoarea zi a mai fost o ploaie de intenstiate mai mica dar care a lasat aceleasi urme rosietice. Grecii au fost mai putin uimiti pentru ca ei sint obisnuiti ca din timp in timp vinturile sahariene sa le aduca praf tocmai din Sahara. Totusi si-au pus intrebarea inclusiv pe la TV de unde acest praf din momentul ce vintul a batut din Est si Nord. Totusi nimeni nu a facut aici analize ale compozitiei chimice. De 5 ani de cind sint aici nu am mai vazut niiciodata o ploaie care sa lase astfel de urme.
    In al doilea rind, in Atena nu am vazut urme de chemtrail multa vreme dupa ce in Romania si prin alte parti s-a raportat fenomenul, la care am fost si eu martor in COnstanta asta vara cind cerul era pur si simplu alb de avioane si de urmele lasate de ele. Ei bine, in prima zi din postul Pastelui (KATHARI DEUTERA)am vazut pentru prima oara astfel de avioane si intr-un numar foarte mare. Din acea zi si pina la momentul in care va vorbesc avioanele acestea isi fac aparitia daca nu in fiecare zi, aproape pe cerul foarte albastru al Greciei (spun asta pentru ca este mult mai usor sa le detectezi cind este senin).
    Incep sa cred ca este o legatura directa intre aparitia chemtrail si aici si aceste ploi rosietice.

  3. ce chestie, abia acum am observat ca si aici se spune de Grecia. Oricum, atunci cind a plouat aici a fost si frig, ceeca ce nu se intimpla daca vintul ar fi fost saharian.
    Am avut un astfel de vint acum approx. 2 saptamini, dar atunci era neobisnuit de cald pentru sfirsit de februarie: peste 20 de grade.iar vintul batea din directia corecta, adica Sud.

  4. Apropo de scanare cerebrala si citirea gindurilor. Ca o “coincidenta” astazi citeam psalmul 63 unde in paragraful 6-7 se spune asa:
    “Iscodit-au faradelegi si au pierit cind le iscodeau,
    CA SA PATRUNDA IN LAUNTRUL OMULUI SI IN ADINCUL INIMII LUI”. Cred ca aceasta fraza este o profetie care se implineste abia acum. Mie asa imi suna.
    Si se continua asa:
    “Dar Dumenzeu ii va lovi cu sageata si fara de veste ii va rani, ca ei singuri se vor rani cu limbile lor:.

  5. Daca autoritatile romane [ daca mai avem asa ceva ]nu vor lua masuri de oprire a acestor avioane straine, care survoleaza zilnic cerul Romaniei in toate directiile aruncand otrava asta blestemata,atunci Romania va fi cat de curand depopulata. Probabil asta se urmareste.Rusine vesnica celor abilitati sa apere acest popor de dusmani si nu fac nimic.

  6. @ doina

    pai si tu chiar crezi ca-i intereseaza depopularea tarii? S-ar putea s-o considere in avantajul lor.

    Si cine iti spune ca avioanele care survoleaza teritoriile Romaniei sau ale Greciei sint straine….mai ales in Grecia unde sint asa de stresati de avioanele turcesti care le tot intra in spatiul aerian. Pai acolo nu zboara ceva fara stirea autoritatilor si cu atit mai mult un avion strain..

  7. Cine este Aliodor Manolea colaborator al dlui Traian Basescu?
    Deocamdata e inselat de draci si dracii au scris carti absurde prin el:

    http://www.cartea-ta.ro/carte/manual…900cfc87ae8d3a
    http://www.cartea-ta.ro/carte/influe…900cfc87ae8d3a
    http://www.cartea-ta.ro/carte/manual…900cfc87ae8d3a
    http://www.cartea-ta.ro/carte/minuna…900cfc87ae8d3a
    http://www.cartea-ta.ro/carte/paradi…900cfc87ae8d3a
    http://www.cartea-ta.ro/carte/percep…900cfc87ae8d3a

    Este nevoie de rugaciune pentru dl Basescu sa il libereze preabunul Dumnezeu de sub aceasta influenta negativa.
    http://www.realitatea.net/aliodor-ma…eo_695997.html

    Bioenergia nu exista.E o aiureala.Nu sunt energii dracesti ci pur si simplu nu exista.Ca s-au vindecat foarte putini e interpretarea aiurea a evenimentelor.Aceia s-au vindecat din alte cauze si au zis ca de la bioenergie.

    Vedeti cuvantul parintelui Mina Dobzeu referitor la acestea:
    http://www.nistea.com/mina_quo.htm
    “Pericolul îl reprezintã însã acest nou asalt al lui antihrist, a profetilor mincinosi sub denumirea de New Age! Sub umbrela Noii Ere (New Age) se ascund practicile magice africane si orientale, cum sunt: bioenergie, spiritism, practici yoghine, parapsihologie, satanism s.a.”

    Asemenea vedeti ce zic si cei de la Sfanta Manastire Petru Voda,parintele Arsenie Papacioc si altii referitor la acestea.

    E adevarat ca Dumnezeu prin unii oameni lucreaza vindecari dar nu se dezvolta asa ceva prin nu stiu ce mijloace cum sunt cele scrise mai sus.
    Ca aceste vindecari se fac de Dumnezeu prin lucrarile necreate si alea se lucreaza de Dumnezeu de voieste Dansul.Nu poti sa faci tu asa.
    (In Sfanta Scriptura vedem ca Dumnezeu Iisus Hristos pe toti care au venit la Dansul si i-au cerut sa ii vindece chiar si daca nu erau evrei i-a vindecat.)
    Acum Dumnezeu Iisus Hristos vindeca in continuare multi oameni (si necrestini ortodocsi nu numai crestini ortodocsi) dar nu se prea mai scrie.Normal se lucreaza de Dumnezeu Iisus Hristos acestea prin Sfintele Moaste,prin Sfintele Icoane prin Sfanta Impartasanie,Sfantul Maslu etc.
    Vreti vindecare minunata asupra necrestinilor ortodocsi?
    Vedeti aci:
    http://laurentiudumitru.ro/blog/2006…ului-in-siria/

  8. Articolul este de pe Antena3, se gaseste si intr-una din postarile noastre recente de la sanatate.

  9. @John, ai mare dreptate- Psalmul 63 se potriveste perfect cu intentiile celor care vor sa citeasca gandurile omului. Dar n-o sa le ajute Dumnezeu.

  10. Aceste chemtrails sunt imprastiate din avioane deasupra a diferite tari ca Romania, Grecia, etc., cu stirea autoritatilor tarilor respective, si se contamineaza astfel atmosfera in mod uniform, afectand nediferentiat campiile, padurile, si in general culturile de toate felurile. Intrebarea mea ar fi cum de celor care produc otravirea atmosferei si a solului nu le este teama ca vor fi si ei contaminati ca si restul populatiei, ca doar nu traiesc sub niste clopote de sticla. Imi poate raspunde si mie cineva la aceasta intrebare?

  11. Simplu! Aceste avioane sunt conduse de piloti din alte tari, oameni de-ai lor, de incredere care cred ca la ei in tara nu se face asa ceva.

  12. Iustin ai dreptate, dar reprezentantii NOM de la noi, care sunt mana in mana cu ai lor, pana vor emigra poate intr-o buna zi in zone „protejate” daca asa ceva poate sa mai existe, vor respira pana una alta acelasi aer cu noi. La asta ma refeream. Lor nu le e frica ca se pot imbolnavi? Sau poate ei nu sunt constienti de ceea ce se intampla cu adevarat. Asta chiar ar fi o adevarata surpriza …

  13. Si apoi si reprezentantii NOM din alte tari, cred ei ca toate aceste substante toxice pot fi strict localizate, si ca nu se pot raspandi in mod necontrolat in zone pe care ei vor sa le „pastreze necontaminate”??? Cand se imprastie chemtrails mai bate vantul si cine stie aceste otravuri spre ce zari pot fi purtate. Riscanta treaba …

  14. Explicatii pot fi multe.Cred ca majoritatea celor care ajung sa candideze la conducerea unei tari, sunt persoane santajabile, lipsite de credinta,de demnitate, lase, obediente,racolate in fel de fel de organizatii straine inreresului neamului respectiv.Candidati a la Bataiosu Marian sunt rasi de la inceput.Trebuie sa ramana doar candidatii alesi de ei. Despre patriotism nici nu poate fi vorba.Asa se explica actiuni a la Tariceanu [cadou de CRACIUN,acte biomertice,introducerea din 2007 a ingrasamantului cancerigen pe usa din dos fara a anunta pe nimeni,vaccinuri pentru fetite sortite sterilitatii in viitor etc].Probabil pentru serviciile aduse si pentru spaatele incovoiat, li se promite o pstila minune care sa-i curete de metalele grele etc, pastila care va fi de cianura in mod sigur, caci atunci cand nu vor mai avea nevoie de ei ii vor rade fara scrupule.In legatura cu aceste avioane straine care survoleaza spatiul aerian al atator tari[caci sunt multe], probabil praful aruncat in ochi este incalzirea globala.Pe motiv ca ar actiona pentru binele umanitatii[de care nu le pasa nici cat negru sub unghie], intervin pentru a reduce fenomenul !!!!!!pulverizand otravuri mortale. Ca o bestie straina poate actiona astfel impotriva neamului meu,sunt in stare sa accept, dar ca unul de-al meu o face nu. Fie ca la JUDECATA DE APOI, cand neamurile vor intra la judecata,neamul romanesc sa-i respinga,iar ei sa-si caute apartenenta la neamul iudelor.

  15. Se pare ca “baietii” sunt specialisti in “cadouri” de CRACIUN …vezi dictatorii impuscati …Dar si americanii au avut parte de “cadouri: de CRACIUN … vezi legea taxei pe nimic pentru Federal Reserve. Exemple sunt multe. Livreaza „cadouri” exact cand crestinii sunt foarte putin atenti, pentru ca se pregatesc de o Sarbatoare foarte mare.

  16. http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_bmasuri_pastorale_pentru_intarirea_institutiei_familiei_preotului_ortodoxb_precizari_in_legatura_cu_o_recenta_hotarare_a_sfantului_sinod_al_bisericii_ortodoxe_romane_.html
    Luat din comunicat:
    “clericii divorţaţi sau divorţaţi şi recăsătoriţi, precum şi cei văduvi şi recăsătoriţi nu pot ocupa posturi de conducere în administraţia bisericească, la nivel de protopopiat, eparhie şi Patriarhie; nu pot ocupa postul de preot paroh, care este post de conducere; nu vor putea promova în alte parohii; nu pot fi propuşi şi nu pot primi ranguri bisericeşti; nu pot fi încadraţi şi nu pot funcţiona în învăţământul teologic preuniversitar sau universitar; nu pot solicita mutarea de la o eparhie la alta decât cu observarea atentă a situaţiei canonice şi menţionarea acesteia în fişa personală.”

    Dupa care Sfinte Canoane preotii divortati dar nerecasatoriti nu au voie sa fie parohi si nu au voie sa predea religia?
    Daca preoteasa unui paroh a cerut divortul pentru care motiv parohul respectiv nu mai are voie sa fie paroh si nici nu mai are voie sa predea religia in scoala?

  17. http://antena3.ro/stiri/romania/preotii-divortati-sau-cei-recasatoriti-nu-mai-pot-sluji-in-biserica_94518.html

    Gurile rele spun că de fapt Sfântul Sinod e mai degrabă îngrijorat de numărul mare de preoţi decât de morala creştină a acestora. Statisticile arată că în România sunt peste 17.000 de preoţi şi aproape 20.000 de angajaţi neclericali. Anual peste 10 000 de studenţi ies de pe băncile facultăţilor şi institutelor de Teologie.

  18. @admin: Va voi ruga si eu sa spun ceva in legatura cu noua hotarare a Sfantului(?) Sinod.
    Este o samavolnicie. Sunt preoti care au construit din mai nimic biserici, sau au recladit biserici vechi si au readus pe Dumnezeu in bisericile Sale si pe credinciosi la slujbe, preoti care sunt divortati. Pentru ca spun ca sunt, nu imaginez nimic, desi nu voi da nume, pentru ca fiecare dintre cei care veti citi acestea si inca nu cunoasteti asfel de cazuri, straduti-va numai putin si veti afla. De cele mai multe ori preotii au fost de fapt divortati de o lege laica, nu pentru ca au vrut ei ci pentru ca sotia a cerut divortul.
    Multe femei sunt dintre cele care s-au maritat cu cei care urmau sa devina preoti doar pentru ca stiau ele de acasa ca se stie din popor ca “popa are bani”. Iar cand au vazut ca “popa” nu numai ca nu are bani, dar mai tine si posturile deci nici o distracatie grozava nu este, atunci au hotarat ca nu isi traiesc ele viata si ca ce greseala au facut maritandu-se cu un “popa” amarat. Asa ca mai toti preotii divortati au fost de fapt parasiti. Si pentru ca nu le ajungea asta, dupa ani de truda si dreapta slujire la altar, vine acu’ asa-zisul sfant sinod (cu litere mici, ordinare, da) si hoataraste ca munca lor nu mai e a lor. Cum sa interzici unui preot sa slujeasca in altarul pe care el l-a construit?? Cine slujeste la altar, de la altar mananca, sau asta nu mai e valabil pentru sfantul sinod al lui Daniel, vanzatorul de sfinte moaste?
    Si mai e ceva, daca ramane in vigoare acesta hotarare, cati dintre cei care vor deveni preoti se vor mai casatori? Decat sa stea cu frica ca li se va lua dreptul de a sluji, cati vor renunta sa se mai casatoreasca? Si atunci, nu vor ajunge treptat preotii nostri sa semene cu cei catolici? Si atunci nu se spune ca suntem ca si uniti cu ei?
    De cand a venit Daniel la conducerea BOR multe blasfemii s-au intamplat, frati crestini! Au ajuns mitropolitii sa se cuminece cu ereticii, s-au vandut sfinte moste la catolici iar preotii slujitori sunt dati afara din biserici. Caci acestia sunt “popii” care nu fac bani, cei dedicati, pe acestii ii parasesc femeile pacatoase.
    Va rog fratilor, asa cum v-am indemnat sa pomeniti la Sfanta Liturghie pe Serafim al Pireului, tot asa sa va uniti si sa va salvati duhovnicii. Cum vreti sa stie preotii ca Biserica este cu ei, daca turma ii paraseste…? Preotii loviti de aceasta masura nedreapta sunt duhovnicii nostri, cei de la are asteptam iertare si dezlegarea de pacatele noastre. Fara ei, noi suntem loviti. In noi loveste Daniel si in Sfanta Taina a Spovedaniei noastre, lasandu-ne fara duhovnici. Ia, acolo, numai buni de niste cantareti bisericesti pentru el.
    Daniele, Daniele, multe rele ai facut tu de cand ai venit in capul patriarhiei. Si numai ura si aduni si numai zavistie semeni, si asta vei culege si bine nu-ti va fi. Uite, ti-o spun eu, Titus L!
    Iar pe voi, fratilor crestini, va rog, aparati-va preotii si duhovnicii de lupii in piele de oaie din deal. Indrazniti, Iisus Hristos a biruit lumea! Eu n-am sa tac. Asa sa-mi ajute Dumnezeu.

  19. Nu sint teolog si n-am cunostinte de teologie dar stirea(retragerea preotiei pentru cei divortati) asta m-a uimit intr-adevar. Ma gindesc ca din moment ce s-a aratat atit ingaduinta pentru fapta unui inalt prelat cum este Corneanu, fapta extrem de grava care are ca rezultat retragerea harului de la el (pentru ca el nu s-a pocait), atunci de unde atita duritate la niste preoti, pe care (stiu un caz concret) pe unii i-au lasat pur si simplu nevestele, preoti in care harul continue sa lucreze.

    Asa ca am putine indoieli ca realitatea este cea spusa “de gurile rele”, adica se doreste micsorarea numarului de preoti. De ce? ca sa poata fi controlati mai usor… dar asta seamana cu un inceput de auto-desfiintare!!
    Nu credeam ca actualul Patriarh poate sa ajunga pina aici… si daca a ajuns pina aici inseamna ca nu mai are mult pina la next level….

  20. @TitusL
    Din cate am inteles sunt in jur de 1000 preoti care sunt divortati. Este un numar foarte mare. Ati spus ca de cele mai multe ori sotia a cerut divortul! De unde stiti ca majoritatea sotiilor de preoti au cerut ele divortul invocand ca motiv faptul ca sotii lor nu s-au imbogatit asa cum sperau ele, si nu au existat si alte motive de divort independente de vina sotiilor? Motivele de divort pot fi multiple si sunt atat de intime, incat numai cei implicati le cunosc cu adevarat. Din ce statistica reiese ca numai sotiile de preoti sunt cele vinovate. In general, si ma refer la casatoriile femeilor care NU sunt casatrite cu preoti, sotiile sunt ultimele care vor sa divorteze, chiar cand o duc foarte greu din punct de vedere material, si ajung sa dea divort numai in cazuri extreme cand sotii lor sunt agresivi, violenti, betivi, injura, sau le inseala in mod repetat.
    In momentul in care un tanar se pregateste sa fie hirotonit si sa primeasca o parohie, el isi cauta o sotie care sa-i fie alaturi in munca misionara pe care o incepe, si care dureaza toata viata. Viitorul preot trebuie sa-si caute sotia cu multa grija si cu multa rabdare, sotie care trebuie sa fie potrivita atat cu el ca om, cat si cu misiunea pe care el o realizeaza. Din fericire baietii au inca de unde alege. Exista inca multe fete cuminti si cinstite care nu au in cap numai dorinta de imbogatire si care vor sa se casatoreasca cu oameni seriosi. Invers e mult mai greu, daca nu aproape imposibil ca o fata cinstita sa gaseasca un baiat bun. Deci daca viitorul preot face eforturi sa-si cunoasca cat mai bine viitoarea sotie, si sa-si dea seama ce fel de caracter are, atunci probabilitatea de a da gres se reduce foarte mult. Daca cei doi au si acelasi duhovnic care sa-i indrume si sa-i sfatuiasca permanent, asta va ajuta la consolidarea familiei pe masura e trece timpul. Daca viitorul preot se grabeste foarte tare sa fie hirotonit pentru a i se da o parohie si se casatoreste pe fuga fara a-si cunoaste bine viitoarea sotie, pot aparea situatii de felul celor descrise mai sus.
    A spune ca mai toti preotii divortati au fost de fapt parasiti este cred o exagerare. Cum putem stii cu certitudine acest lucru, si de ce sa aruncam vina integral pe sotiile acestor preoti. Este o metoda destul de convenabila de pasare a responsabilitatii.

  21. @azucena: Unul sau toti nici nu conteaza atat timp cat o hotarare de acest fel este atotcuprinzatoare si nu face diferente. Pe cei care au fost divortati si nu din dorinta lor, cum sa ii tratam, pagube colaterale? Nu atac aici femeile, daca asta ai crezut ca se subintelege, numai ca preotii sunt doar barbati. Iar eu personal cunosc cazuri ca cele descrise, altfel taceam.
    Poate ca sunt preoti desfranati, dar desfranarea nu e atributul celor divortati. Cand dai o hotarare trebuie sa te gandesti la toate aspectele. Divortul e o pronuntare laica, Biserica nu are slujba de divort. Cum dar considera Biserica un om ca este divortat? Pentru casatorie e o Taina, pentru divort ce este? Un om poate divorta si apoi se poate recasatori cu aceeasi femeie, cazuri au mai fost, dar daca e preot cum il consideri, divortat, nedivortat sau recasatorit?
    Daca e canon pentru asa ceva, atunci de ce trebuie hotarare? Daca e canon si trebuie hotarare pentru a respecta canonul, atunci inteleg ca in Biserica Ortodoxa Romana nu s-au respectat pana acum canoanele Bisericii Ortodoxe Universale, deci ce Taine valide s-au savarsit? Mai suntem noi oare botezati?
    Mi s-a spus sa las Biserica sa hotarasca pentru ale sale si sa nu ma bag. Dar eu ce sunt? Ma impartasesc, deci Hristos este in mine si eu in El.
    Sa nu hotarasc eu asupra preotilor? Dar eu ma spovedesc si am porunca sa nu imi schimb duhovnicul. Asa ca daca l-am ales eu, de ce sa imi asum indoielile sinodului? Si daca duhovnicul meu, conform hotararii recente, nu mai este bun decat de cantaret bisericesc, cum respect eu porunca de a nu-mi schimba duhovnicul?
    Am “n” intrebari si un singur raspuns: hotararea este data din interes meschin, deci duhul ei este diavolesc, chiar daca pare ca respecta canoanele Sfintilor Parinti. Asa ca reiau apelul meu, daca vreti disperat: fratilor crestini, nu va lasati inselati si salvati-va duhovnicii. Ei sunt cei care va dezleaga de pacate la Sfanta Taina a Spovedaniei si atunci cand va duce la groapa. Sunt parintii nostri, caci asa le spunem cand ne adresam, “parinte”. Si sa nu credeti ca daca aveti un duhovnic preot de mir casatorit lui nu i se poate intampla. Nu lasati sa treaca de la sine, nu va amagiti si nu stati caldicei, maine voua vi se poate intampla, nimeni nu este scutit de vreo reteta magica de aceasta nenorocire care se numeste divort. Numai arhiereii nostri care teoretic nu au cunoscut trup strain, nu zic neaparat de femeie, ca s-au mai vazut si scene la televizor, numai ei vad ca stiu aceasta reteta.

  22. @admin: (…) Va rog sa considerati ca nu vorbesc si nu scriu din placerea de a naviga pe bloguri. S-a cuminecat corneanul la eretici, nu-i nimic, Biserica a mers mai departe. S-au vandut Sfintele Moaste la catolici, nu-i nimic, Biserica mergea mai departe si portile iadului nu o dovedeau caci in ea este Insusi Iisus Hristos, prezent in Taina Euharistiei pe care cel mai ades preotii de mir o savarsesc. Deci unde ataca satan acum? La baza, acolo unde e Biserica profunda, in Sfanta Taina a Spovedaniei fiecaruia dintre noi. Nu este intamplator ca pe alta parte s-a lovit in Sfanta Taina a Impartasaniei. Deloc, caci ele merg impreuna. Va rog sa constientizati fratilor ca acum e o lupta mare, caci sunt atacati chiar duhovnicii nostri. A inteles diavolul ca degeaba ataca vreun parinte renumit, Biserica este mai profunda, mult mai profunda.
    Nu stiu ce si cat puteti face, dar va implor, nu stati. Adresa mea de e-mail o stiti.

  23. @TitusL: ai dreptate. Atacul este foarte perfid. „Inventivitatea” celui rau de a aplica lovituri mortale, este practic fara limita. “Pledoaria” mea de mai sus, nu a atins de fapt esenta lucrurilor care se petrec …

  24. @azucena: Frate sau sora, sa nu taci, sa nu stai. Daca imi dai dreptate, spune si altora, daca ai inteles si imi dai crezare, explica la cati poti.

  25. @TitusL:

    Decizia Sinodului cu privire la preoti divortati este de tip politic-administrativ,in ciuda revendicarii canonice ce i s-a facut. Pare a fi o masura de tip ‘resurse umane’, in care decizia se ia in mod impersonal, pe baza unor criterii, standarde la fel de impersonale, de catre managerul atotstiutor si atotdictator. Spunem acest lucru deoarece aplicarea unor reguli canonice in mod general, fara o cercetare de la caz la caz, fara a lua in calcul nuantele, ceea ce este contrar duhului in care Sfintii Parinti au intemeiat canoanele. Bine ca sunt foarte nuantati si ingaduitori cu privire la marile erezii si ticalosii, de tipul Corneanu, dar cu cei multi si prosti, vorba aceea, sunt foc si para, fara sa se uite sa vada ca poate omul nu e vinovat cu nimic. Asa si aici, in cazul preotilor care au avut sotii ce i-au parasit pentru ca nu ‘erau banosi’ (un motiv care nu ar deranja insa conducerea manageriala, care gandeste exact in termenii astia) sau ca erau prea misionari, ce se va intampla? Cu ce sunt ei vinovati? Ca sa nu mai zicem ca exista si prevederi canonice de acest tip: „Iar daca ea va comite adulter dupa hirotonie, el este dator sa o demita, iar de va vietui cu dansa nu poate tine slujba ce i s-a incredintat” (http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/15/propunere-de-dezbatere-cu-privire-la-comunicatul-de-presa-al-patriarhiei-ce-stipuleaza-masurile-impotriva-preotilor-ce-se-recasatoresc-dar-si-impotriva-celor-divortati/ ). Asadar, intr-adevar, asistam la o decizie care are o aparenta de corectitudine si de acrivie canonica, ce ascunde insa un calcul managerial si are consecinte nedrepte fata de acele cazuri de preoti nevinovati care se vad aruncati afara…

    Nu cred, insa, ca putem asimila aceasta decizie cu marile izbituri de Portile Iadului, marile sminteli mentionate si de fratia ta. Face parte din profilul conducerii, managementului patriarhal… Vom incerca sa atentionam si noi dar nu stim cat de mult vom putea, deoarece suntem efectiv cam epuizati de toate campaniile care au fost duse si care ar trebui duse… pe toate fronturile… Iertati-ne…

  26. @admin: atunci ma voi adresa direct tuturor preotilor de mir care se intampla sa citeasca comentariile de aici: nu taceti, parintilor. Daca astazi va simtiti la adapost, nu credeti ca niciodata nu veti putea fi loviti de aceasta nenorocire numita divort. Iar daca astazi trece hotararea aceasta, maine cand veti fi voi in cauza nimeni nu va va mai ajuta. Vorbiti asadar la predici cat mai puteti. Ganditi-va la colegii din seminarii, prietenii vostri care au fost loviti astfel de viata si cu care v-ati imbratisat la Sfantul Altar atunci cand ati facut impreuna slujire. Taceti acum si maine veti fi voi.

  27. Pingback: SCLAVAGISMUL TIMPURILOR NOASTRE - "FORTA DE MUNCA" (animatie video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare