DOREL VISAN IN APARAREA LUI MENCINICOPSCHI/ Adevarul despre HIV/ Ni se pregateste un nou val isteric?/ CAND LEGUMELE NE MANANCA PE NOI/ Cataloage pentru homofobi si cum se leaga federalismul european de impunerea legislatiei pro-gay (STIRI SANATATE SI FAMILIE 5-9 MARTIE 2010)

10-03-2010 17 minute Sublinieri

Dumnezeu prin puterea Lui a pus în “raniţa” fiecăruia dintre noi “bastonul” idealului de perfecţiune. Pentru a desăvârşi această poruncă nescrisă, noi trebuie doar să alegem cele bune şi drepte şi să adoptăm principiile de viaţă care să ţină viu în trupul şi sufletul nostru chipul Lui. În marea carte a Naturii ni s-au oferit încă din drojdia genezei aceste principii, prin legi de supunere şi de neîncălcat, de care eram datori să luăm la cunoştinţă şi să colaborăm cu “Autorul”, continuând Lucrarea în vederea menţinerii sănătăţii corpului nostru trecător şi sufletului nostru prieten, duşman şi martor al trecerii. “Voi fiţi desăvârşiţi, după cum şi tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.” (Matei 5,48) Omul însă, cum a prins ocazia, şi-a plasat pretenţia de a lua viaţa pe seama lui, sfidând şi încălcând legile morale şi naturale încredinţate, şi astfel s-au născut independenţa şi libertatea, precum şi învăţarea ascultării prin pătimire. “Să păziţi legile şi poruncile Mele; omul care le va primi va trăi prin ele.” (Levitic 18,5). Omul, năstruşnicul, a găsit de cuviinţă că, decât o sănătate manifestată prin armonia fizicului şi psihicului purtând corsetul unor legi, mai bine boala şi mizeria fizică şi morală, dar… “cel puţin liber”, prost şi punga plină. Şi uite aşa omul, “trestie gânditoare” şi “lucru sfânt”, s-a pus pe treabă gospodăreşte, şi pentru dezvoltarea bacteriilor de putrefacţie şi patogene, precum şi a microflorei intestinale a “consumatorului” a adăugat azotaţi (care se transformă în azotiţi şi ajută la cancer), apă oxigenată, acid benzoic şi benzonaţi, acid salicilic şi salicilaţi, acid boric şi formaldehidă, şi astfel terminând cu laptele a trecut la ouă. Pentru creşterea şi declanşarea toxiinfecţiilor alimentare, “omul-producătorul” recomandă semenului său “consumatorul” ouăle clocite, nefertile, ţinute la incubator zile bune, “se consumă ca atare sau lichefiate”.

Legile lumii civilizate, Europa însăşi, acceptă pentru “îmbunătăţirea” cărnii: guma caragenan (reţine apa), coloranţi, polifosfaţi, amidon, soia, ingrediente şi condimente în cantităţi îndestulătoare, după ochi.Şi cum omul ştie principiul dreptului latin: “Legea-i dură, dar se-ntinde”, se îngrijeşte ca anumite mezeluri şi pateuri să aibă din abundenţă aminoacidul hidroxiprolină care împreună cu purinele şi unii aditivi pot declanşa crize de gută la suferinzii de hiperuricemie.Vă daţi seama ce bine fac aceste produse celor cu boli hepato-renale, cardiovasculare, cerebrovasculare şi care împreună cu minunatele băuturi “fine” ne învolburează pancreasele? Astfel s-a născut industria medicamentelor. Aceste produse care se numesc MODERNE, prin asocierea proteinelor animale cu amidonul, nu numai că împiedică digestia, produc balonări (?) şi cresc riscul de cancer de colon, dar accelerează supraponderabilitatea şi obezitatea şi încet, încet românii vor ajunge asemeni prietenilor noştri occidentali: albi, graşi şi frumoşi.

Dar se spune că adevărul deschide drumul care duce la zei. Astfel că un OM, profesor dr Gheorghe Mencinicopschi, în urma unor studii şi cercetări practice, ajunge la concluzii alarmante şi atrage atenţia în mai multe rânduri asupra pericolului care ne paşte pe toţi folosind “binefacerile modernizării alimentare”. Numai că adevărul nu aduce tuturor bucurie. Când cineva vede şi aşteaptă numai ceea ce vrea, judecata lui cu privire la adevăr nu va fi chiar cea mai bună. Astfel că o seamă de producători, supăraţi foc, vor să-l cheme la judecată pe domnul profesor să plătească ouăle sparte. Mă întreb oare nu ar face mai bine aceşti oameni să se uite în propriul coteţ şi să vadă câte dintre legile naturii lăsate de Dumnezeu funcţionează acolo? Oare găinuşelor acelea “forţate” la producţie nu li s-ar putea crea măcar o viaţă de câine comunitar? N-ar fi exclus să se pornească un proces în care, ca în atâtea altele, să se achite vinovatul şi să se condamne judecătorul, dar jur pe câine, cum spunea vechiul Radamante, că românii nu vor merge martori la judecată, ci se vor călca mai departe în picioare la deschiderea altui mall şi vor umple burţile copiilor lor cu azotaţi, benzonaţi şi formaldehidă, clienţi devotaţi ai “magazinelor de vise”. Omul a fost şi rămâne om oricând şi oriunde. Ce bine se potrivesc vorbele magistrului Socrate rostite în apărarea sa acum două milenii, iar azi, întru apărarea profesorului Mencinicopschi: “Cetăţean al României, nu-ţi este ruşine să te ocupi aşa mult de averi, căutând să le tot sporeşti, iar, pe de altă parte, să nu te ocupi, nici să te îngrijeşti câtuşi de puţin de numele, de cinstea şi de cugetul tău, de adevăr şi de suflet, căutând cum să le faci desăvârşite? Căci nu din averi izvorăşte virtutea, ci din virtute izvorăsc averea şi toate celelalte bunuri omeneşti; pentru unul singur sau pentru o societate întreagă”. No, asta-i! Ridicaţi-vă! Curtea se retrage!

***

La sfârşitul anului trecut a mai apărut un film documentar pe tema AIDS, realizat de data asta de Brent Leung. Recunosc că nu am vazut întregul film, ci doar câteva secvenţe (trail-uri). Tema HIV pentru mine este deja de mult o temă închisă, una dintre multele minciuni ale ultimilor decenii în domeniul medicinei. Dar de curând mi-a fost atrasă atenţia asupra unei scurte postări în YouTube, unde este prezentat interviul luat de autorul filmului, Brent Leung, lui Luc Montagnier, „descoperitorul” virusului AIDS şi Laureat cu Premiul Nobel pentru medicină în 2008, tocmai pentru această descoperire. Despre tărăşenia cu acordarea premiului (premiilor) Nobel am relatat deja în Ştirile Qui bono de la sfarşitul anului trecut. De asemenea şi despre adevărul asupra AIDS =HIV. Dar aceste 4 minute, cât durează interviul cu Montagnier, sunt un…. pumn dat direct în nasul celor care mai susţin încă fantasmagoria AIDS=HIV. Şi culmea este că acest „pumn” îl dă însuşi… Luc Montagnier!!! Însuşi Laureatul! Descoperitorul!

Ii rog pe toţi cei care au strâmbat din nas citind articolele pe această temă din www.quibono.net să remarce că au nasul strâmb nu (numai) din cauza lui Qui bono, ci mai ales din cauza pumnului dat acuma de Luc Montagnier, idolul lor. Zâmbiţi, vă rog! Am să postez traducerea pentru cei care nu cunosc engleza. Pentru celilalţi, cu studii înalte, ei bine, aceştia pot urmări şi înţelege şi singuri ce are să le împărtăşească Laureatul cu Premiul Nobel pentru Medicină pe 2008, Luc Montagnier! Ei bine Domnilor, deci …. afirmaţiile lui Montagnier asupra exterminatorului virus HIV, chiar de el descoperit.

AIDS/HIV: este rescrisă istoria!

„Africa sub-sahariană, regiunea cea mai puternic lovită, este locul unde 67% dintre oameni trăiesc cu HIV” (US Global Policy Fact Sheet, Aprilie 2009)

Brent Leung (BL): Aţi vorbit mai devreme despre stressul oxidativ. Este eliminarea stressului oxidativ una dintre cele mai bune modalităţi de a managementa epidemia de AIDS africană?

Luc Montagnier (LM): Cred că aceasta este o cale de abordare, de a descreşte rata de transmitere, deoarece eu cred că noi cu toţii putem fi expuşi de mai multe ori contactului cu HIV, fără să devenim bolnavi cronici. Sistemul nostru imunitar va rezolva problema virusului în câteva săptămâni, dacă sistemul nostru imunitar este în bună stare de sănătate. Ori tocmai aceasta este problema populaţiei africane. Nutriţia lor nu este prea echilibrată, stressul oxidativ este foarte prezent, chiar dacă multe persoane nu sunt direct infectate cu HIV, astfel că sistemul lor imunitar deja nu funcţionează cum trebuie. Ceea ce permite virusului HIV să pătrundă în organism şi să “persiste”. Deci sunt multe modalităţi care nu sunt “un vaccin”, ştiţi , numele magic, VACCINUL; deci multe căi de a descreşte rata transmiterii (infectării) doar prin simple măsuri de nutriţie, prin administrare de antioxidanţi buni, prin măsuri igienice, prin combaterea altor infecţii. Deci nu sunt măsuri spectaculoase, dar ele pot, ştii, să reducă foarte bine epidemia, la un nivel, spre exemplu, la care este infecţia HIV în ţătile occidentale.

BL: Deci, dacă ai un sistem imunitar bun, atunci organismul tău poate elimina în mod natural virusul HIV?

LM: Da!

BL: Oh, interesant! Credeţi că ar trebui să promovăm mai mulţi antioxidanţi şi alte lucruri de acest fel în Africa în loc de antiretrovirale (medicamente contra AIDS)?

LM: Ar trebui promovate mai multe, ştii, o combinaţie de măsuri: antioxidanţi, nutriţie, combaterea altor boli infecţioase, malaria, tuberculoza, parazitoza, viermii intestinali, educaţie desigur, igienă genitală pentru femei, dar deasemenea şi pentru bărbaţi. Măsuri foarte simple, care nu sunt deloc costisitoare (scumpe), ar care pot rezolva multe. Şi tocmai aici este îngrijorarea mea în privinţa multor acţiuni spectaculare, care se întreprind prin fonduri globale pentru cumpărarea de medicamente, sau prin acţiuni gen Bill Gates, şi aşa mai departe, sau pentru vaccinare.Dar, ştii, acest gen de măsuri nu sunt foarte bine fondate, nu sunt de loc fondate, sau sunt, ştii… depind în realitate de guvernele locale care ar trebui să decidă aceste lucruri, dar guvernele locale sunt consiliate de consilieri ştiinţifici care provin de la instituţii inteligente, şi ei nu prea dau, prea des, astfel de sfaturi.

BJ: Deoarece nu se fac bani cu nutriţia, corect? Nu iese nici un profit.

LM: Da, nu este profit. Apa este importantă. Apa este cheia!

BL: Acuma spuneţi un lucru, vorbiţi despre faptul că dacă “construim” un sistem imunitar solid, este posibil să eliminăm virusul HIV în mod natural. Dacă luăm un african sărac care a fost infectat şi îi “re-construieşti” (reconsolidezi) sistemul imunitar, este posibil şi pentru el să elimine tot în mod natural virusul HIV?

LM: Da, aşa cred!

BL: Este important, este un punct foarte important.

LM: Este importantă cunoaşterea, care este complet neglijată. Oamenii cred că medicamentele şi vaccinurile rezolvă totul (ceea ce este fals… se dă de înţeles). Deci acesta este un mesaj care este diferit de ceea ce ai auzit mai înainte, de la alţii, nu?

BL: Încheierea?

LM: Nu, nu, da, mesajul meu, este diferit de ceea ce ai auzit de la (Anthony) Fauci sau …

BL: Da, este diferit.

LM: Un pic diferit.

Da, Domnule Montagnier, mesajul Dvs. este diferit. Complet diferit faţă de mesajul pe care tot Dvs. l-aţi prezentat, spre exemplu, la Conferinţa Anti-AIDS din 2000 din Africa de Sud, organizată de preşedintele Mbeki. Şi unde Peter Duesberg, Claus Koehnlein, Eleni Papadopulos-Eleopulos, Val Turner, Heinrich Kremer, Stefan Lanka şi încă mulţi mulţi alţii spuneau exact ceea ce spuneţi Dvs. acuma. Sau aţi aşteptat mai întai să primiţi Premiul Nobel, şi d-abea după aceea să daţi cu piciorul în căldarea cu lapte?

Nota noastra (R.i.C.): Aceasta dezvaluire coincide uimitor cu ceea ce citisem recent intr-o profetie (sau “profetie”, pentru ca de unii ii este contestata autenticitatea) a unui taran sarb analfabet, dar foarte binecredincios, Mitar Tarabic:

Intreaga lume va fi potopita de o boala nemaivazuta si nimeni nu va fi instare sa-i gaseasca leacul. Toti doctorii vor striga ca ei stiu, ca sunt destepti si invatati, dar nu vor fi in stare de nimic. Adevaratul leac il vor gasi cu ajutorul lui Dumnezeu, inlauntrul lor si peste tot in jurul lor…

Pe tema vaccinurilor, vezi si seria articolelor: Vaccinuri şi virusuri

Alte articole pe blogul aceluiasi autor:

Aluminiul şi ingredientele din vaccinuri: ce ştim şi ce nu ştim!

Vaccinarea – un dialog deschis

“Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Partea a patra – mita şi agresiunea fizică

”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Partea a treia – minciuna şi falsul ştiinţific

“Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Partea a doua – Intimidarea şi discreditarea

”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Prima parte – Les jeux sont faits, rien ne va plus!

Centrul European pentru Preventia Bolilor (ECDC) a publicat luni, 8 martie, un raport prin care estimeaza ca un nou val pandemic al gripei porcine ar putea lovi local in unele zone din Europa in urmatoarea iarna si cere ca noile vaccinuri sezoniere, care vor contine si tulpina H1N1, sa fie folosite pentru imunizarea din grupele de risc. In primavara si vara acestui an cel mai probabil virusul gripal H1N1 se va raspandi la nivel scazut, dar cel mai grav va fi in timpul iernii, informeaza Agentia Reuters, citata de ziare.com. “Probabil nu va mai fi inca un val pandemic in primavara si vara aceasta in Europa, decat daca virusul va suferi schimbari si va deveni mult mai transmisibil”, a transmis ECDC, care sfatuieste cetatenii Uniunii Europene sa accepte vaccinarea impotriva gripei atunci cand le este pusa la dispozitie. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 300 de milioane de persoane s-au imunizat impotriva gripei pandemice, iar vaccinarile sunt eficiente in 75% dintre cazuri. In Romania, numarul persoanelor imunizate contra gripei noi este de circa 1,5 milioane.

  • Hotnews:

Obezitatea creste riscul de depresie. Si invers

Tigara din nasul copiilor. Despre fumatul pasiv de la varste fragede

Alimentele bogate in potasiu reduc riscul de accident vascular cerebral si boli coronariene

***

“Scandalul cu iniţium seamănă cu cel al gripei porcine: fiecare are câte un interes”

Şi totuşi, de aici încolo lucrurile s-au precipitat. Nimeni dintre oficiali nu a dat senzaţia că îşi asumă această decizie, aşa că speculaţiile au început să apară. Şi, mai ales, nimeni nu a încercat să explice ce este iniţiumul. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, spune pentru Antena3.ro că această substanţă este un fungicid care se foloseşe pentru distrugerea ciupercilor de pe culturile de cartofi, roşii sau struguri. “Acest iniţium se aprobă în urma unor teste toxicologice, dar nu se ştie dacă produce cancer sau alte boli. Este ca şi E 220, despre care se preconizează la fel, că ar produce cancer. Până la urmă, ţine mult de organismul fiecărei persoane şi de mai mulţi factori, astfel încât să poţi spune că duce la anumite boli. Apoi, plantele, cu cât sunt mai “perfecţionate” artificial, cu atât devin mai sensibile şi îşi pierd din proprietăţi. Scandalul cu iniţium seamănă cu cel al gripei porcine: fiecare are câte un interes şi aruncă mingea de la unii la alţii“, declară franc Mencinicopschi pentru Antena3.ro.

Poziţia agricultorilor: “Ce facem, ne otrăvim singuri?”

Deşi oficialii firmei care a introdus în România substanţa iniţium, dar şi autorităţile române, se declară sigure de eficacitatea şi siguranţa pentru populaţie a produsului, totuşi agronomii şi asociaţiile de legumicultori sunt sceptici privind noua substanţă şi o consideră chiar nocivă. Reprezentanţii Asociaţiei Legumicole a Morarilor din comuna Brătăşeanca din judeţul Prahova se ocupă cu culturile de roşii, ardei, salată verde, ridichi, mărar şi pătrunjel şi consideră că pe an ce trece, dacă plantele nu sunt stropite cu diferite soluţii, ele devin imune la boli. “Acum câţiva ani nu erau atâtea boli şi deja de ani buni, dacă nu stropeşti plantele din 7 în 7 zile, s-a dus cultura. Plantele sunt ca şi boala la om, ai fi în stare să le stropeşti numai ca să le salvezi şi nu sunt de acord ca alţii să facă experimente pe mine, iar eu să bag bani în asta. Substanţele vechi, cum este piatra vânătă, încă mai dau roade, ce nevoie avem de cele noi? Ce facem, ne otrăvim singuri?“, spun reprezentanţii Asociaţiei din Prahova pentru Antena3.ro.

“Populaţia are din ce în ce mai multe probleme de sănătate”

Nici oficialii Aociaţiei Bio România din Bucureşti nu sunt de acord cu introducerea unei substanţe de genul iniţium pe culturile româneşti. Deşi ei reprezintă un ONG bio, totuşi, dacă ar practica agricultura convenţională, ar fi reticenţi. “În primul rând, suntem o asociaţie care promovează agricultura bio, deci nu sunte de acord cu stropirea culturilor cu nicio substanţă. Apoi, dacă am practica agricultura convenţională, stropirea cu astfel de produse presupune un mare risc, pentru că testarea unor astfel de produse se face controlat şi deseori scapă pe piaţă anumite produse care nu sunt bine verificate şi uite aşa ne trezim că populaţia are din ce în ce mai multe probleme de sănătate. De ce oare cu crescut cazurile de cancer la copii?”, spune pentru Antena3.ro Georgeta Niţu, inginer agronom şi secretarul general al Asociaţiei Bio România. Tot ea adaugă că speră ca MADR va lua o decizie bună în ceea ce priveşte iniţium şi că lucrurile vor fi bine controlate.

Decizia Comisiei Europene de a autoriza cultivarea unei culturi de cartof modificat genetic a dat nastere la discutii aprinse. Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat ca Bruxelles-ul va lasa fiecarui stat membru, libertatea de a stabili politica in acest domeniu. In emisiunea Bucuresti Punck Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutche Welle, fostul europarlamentar Magor Csibi – editorialist pe probleme ecologice – si-a exprimat ingrijorarea fata de aceasta problema si a atras atentia ca trebuie instituit un moratoriu pe acest subiect, fiind necesar si un dialog intre institutiile europene pentru a clarifica aceasta problema. De asemenea, jurnalistul Robert Schwartz a precizat ca organizatiile ecologiste din Germania au atras atentia asupra pericolelor care pot sa apara.

Asculta emisiunea:

Fragmente din timpul emisiunii

Dacian Ciolos:

  • Comisia Europeana ia decizii doar pe baza rezutatelor analizelor stiintifice
  • Daca cercetarile, analizele stiintifice ale unor organisme independente – cum este Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara – demonstreaza ca un anumit soi nu are un impact negativ asupra mediului sau asupra sanatatii, se ia decizia acceptarii introducerii in agricultura
  • Comisia va propune in curand o legislatie, in care statele membre vor avea totala libertate de a accepta politic sau nu introducerea unor astfel de culturi. Va fi o alegere a statului membru respectiv

Magor Csibi:

  • Consiliul European este mai mult de doua treimi impotriva organismelor modificate genetic
  • Parlamentul European a dat, in nenumarate randuri, voturi impotriva acestor culturi
  • In acest moment avem de-a face cu un Consiliu care este in favoarea organismelor modificate genetic, iar eu sunt alarmat si dezamagit de acest lucru
  • Cred ca trebuie sa fim mai fermi in aceasta privinta: ori Uniunea Europeana, ca si organism, isi asuma acest lucru (nu numai Comisia Europeana – care este un organism al UE), ori nu ne asumam deloc aceasta chestiune
  • Ar trebui sa aiba loc o discutie clarificatoare in acest sens, cum se face in Uniunea Europeana de atatea ori: toate cele trei institutii europene se aseaza impreuna, au un dialog si ajung la o concluzie
  • Cu siguranta, este corect atunci cand comisarul european pentru sanatate vorbeste despre masurile de siguranta luate, pentru ca acest aviz se refera numai la fabricarea amidonului, ceea ce inseamna ca aceste produse intra numai in productia de hartie, de lipici, s.a.m.d
  • Ce se intampla daca unii tarani accepta sa creasca acest tip de cartof si apoi ii dau drumul la consum?
  • Sunt tari in Uniunea Europeana care nu au un mecanism atat de bun de control al legilor
  • Pentru Romania, este un risc: dam o tehnologie foarte sofisticata unor agricultori care nu sunt pregatiti sa faca nici macar agricultura europeana actuala
  • Stim foarte bine cat de stricte sunt regulile legate atat de culturi bio, cat si de culturi modificate genetic si nu sunt convins ca in acest moment agricultorii nostrii le vor respecta
  • Sunt ingrijorat pentru ca stim foarte bine cum sunt respectate legile in Romania, nu sunt convins ca acest cartof va fi pastrat in scopuri industriale si nu va fi introdus in consum
  • E cat de cat un mesaj duplictar: suntem impotriva organismelor modificate genetic cand vine vorba de Statele Unite, dar incercam sa incurajam o industrie de acest gen in Europa;
  • Stiu ca exista o criza, ca trebuie sa fim competitivi la nivel mondial, dar nu cred ca trebuie sa cream o cultura proprie de organisme modificate genetic, pentru ca nu asta este vocea viitorului
  • Trebuie sa cream un moratoriu pe acest subiect, sa intrebam cetateanul care a fost ignorat in acest proces

Robert Schwartz:

  • Un semnal de alarma a venit din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care considera ca gena respectiva, care este rezistenta la antibiotice, ar putea scapa de sub control
  • Plantele respective, fiind cultivate in camp liber, ar putea duce la aparitia unor bacterii rezistente la antibiotice si, astfel, sa intre in circuitul alimentar
  • Cel mai mare producator de amidon din Germania si al doilea din lume sustine ca nu este necesar acest cartof modificat genetic “Amflora” si ca ei au produs un cartof conventional fara riscuri, care poate fi folosit pentru acelasi scop
  • In Germania, organizatiile pentru protectia mediului atrag atentia asupra posibilelor pericole
  • In estul Germaniei, vor fi cultivate. in acest an, 20 de hectare cu acest tip de cartof, cateva sute de hectare vor fi cultivate in Suedia si Cehia
  • Sunt convins ca atunci cand cetateanul de rand isi va da seama despre ce este vorba si va fi mult mai bine informat, vor exista proteste mult mai puternice

[Think outside the box]: Cand legumele ne mananca pe noi

Acum cateva zile, Comisia Europeana a dat unda verde la “Amflora”, un nou tip de cartof modificat genetic. Decizia este una cel putin contradictorie. Multi agricultori din Romania se plang ca n-au cum sa-si vanda cartofii, din moment ce competitia preturilor este mult prea mare. Parlamentul si Consiliul European raman in marea lor majoritate impotriva OMG-urilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca gena marker, care este rezistenta la antibiotice, ar putea scapa de sub control. Si totusi, avem cartof modificat genetic. De ce? […] Probabil ar urma sa zicem ca din motive economice. E criza, competitia in agricultura e din ce in ce mai mare, Brazilia si SUA castiga din ce in ce mai mult teren etc. Probabil ca acest nou tip de cartof ne va ajuta sa fim mai competitivi sau ca sa cream amidon mai mult si mai ieftin. Dar nu e asa. Acum cateva zile, Emland Starke Gmbh, “cel mai mare producator de amidon din Germania si al doilea din lume”, sustinea ca nu este necesar acest cartof modificat genetic “Amflora” si ca ei au produs unul conventional fara riscuri, care poate fi folosit pentru acelasi scop, mi-a spus jurnalistul Robert Schwarz in cadrul unei emisiuni Hotnews-Deutsche Welle. In acest fel, deci, pica si explicatia economica. […] Din punct de vedere economic, n-am cum sa inteleg de ce avem nevoie de OMG-uri, din moment ce avem si alte solutii.Exemplul din Germania ne arata ca deciziile sunt luate cateodata sub alte influente decat cele economice. Probabil nu productia de amindon a iesit castigatoare din aceasta autorizare, mai degraba BASF-ul. Si daca ma gandesc ca si in acest moment avem mii de producatori romani cu cartofii nevanduti, ma incalzeste sa stiu ca se pregatesc culturi si “mai rentabile”. Rentabili pentru cine? O sa ne lamurim in curand. Din punct de vedere al sanatatii, nici nu trebuie sa intram in polemica. Cred ca de data asta responsabilii se ascund in spatele birocratiei si isi justifica actele cu cateva hartii. Atat John Dalli, cat si Dacian Ciolos s-au spalat pe maini. Evident ca aceasta cultivare este sigura. In anumite conditii. Evident ca ea nu este obligatorie. Inca. Ca nici porumbul Monsato n-a fost la inceput. In ultimul rand, exista si un argument politic. De ce intr-o comunitate in care cetatenii sunt intr-o majoritate covarsitoare impotriva OMG-urilor acestora li se da unda verde? Poate asta e unul dintre motivele pentru care multi cetateni din Austria, Franta, Danemarca, Ungaria, Grecia si alte tari nu cred in UE. Pentru ca nu e de ajuns sa te tot apropii de cetateni prin declaratii si la nivel de decizii sa stai undeva intr-un turn de fildes. Eu ma astept de la UE sa ma apere, nu sa ma vanda pe bani marunti. Profitul, competitia, locurile de munca si mancarea sunt importante. Dar tot sanatatea vine pe primul loc. Daca mergem exlusiv dupa profit, o sa ajungem ca plantele sa ne manance pe noi si nu invers.

  • Adevarul:

Cartoful mutant, refuzat în România

Autorităţile române sunt reticente în aprobarea noului organism modificat genetic autorizat în UE, pe motiv că nu ar aduce niciun beneficiu economic. În România cartoful nu se procesează pentru extragerea amidonului, iar cultivarea sa pentru export este, de asemenea, nerentabilă. Comisia Europeană (CE) a autorizat acum câteva zile cultivarea unui nou cartof modificat genetic, denumit Amflora. Aprobarea nu s-a dat pentru consumul uman, ci doar pentru folosirea cartofului în scop industrial, adică pentru producerea de amidon necesar în industria hârtiei, textilelor şi a betonului. Potrivit regulilor europene, urmează ca fiecare stat să decidă singur dacă introduce sau nu cartoful mutant în agricultura naţională. România va lua această hotărâre în perioada următoare, însă primele semnale interne sunt mai degrabă de respingere. Principala controversă legată de noul organism modificat genetic (OMG) este o genă a sa care îi conferă rezistenţa la antibiotice.

Agricultura zice „nu”

Ministerul Agriculturii are în acest moment o atitudine prudentă în procesul de autorizare a cultivării OMG-urilor. România nu are în acest moment nicio unitate de procesare a amidonului. „Tendinţa este să nu se meargă pe autorizarea cultivării cartofului modificat genetic deoarece, în lipsa unităţilor de procesare a amidonului, nu am avea beneficii economice”, a spus Dragoş Năcuţă, purtător de cuvânt la Ministerul Agriculturii.

Exemplul americanilor

Foştii miniştri ai Agriculturii au păreri diverse. „Eu nu cred că americanii sunt inconştienţi atunci când consumă astfel de produse modificate genetic. De aceea, în ceea ce priveşte introducerea în cultură a OMG-urilor, nu aş fi foarte rezervat, având în vedere că aceasta este poziţia în lume”, ne-a declarat Ilie Sârbu. Alt fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a spus că atâta vreme cât la nivelul Uniunii Europene au fost impuse restricţii cu privire la OMG-uri, România le-a respectat.

Valeriu Tabără e pro

Valeriu Tabără, preşedintele Comisiei pentru Agricultură de la Camera Deputaţilor şi fost ministru, vrea ca în România să se cultive acest cartof pe motiv că UE nu trebuie să se mai subordoneze importurilor masive de OMG-uri din America. Aceste organisme ameliorate nu prezintă niciun pericol nici pentru mediu, nici pentru om. Unele state au interzis OMG-urile la presiunea politică prostească a verzilor”, ne-a declarat Tabără. El a fost acuzat de reprezentanţii ong-urilor de mediu că se poziţionează favorabil OMG-urilor deoarece este mână în mână cu Monsanto, compania care produce porumbul modificat genetic, cultivat şi la noi în ţară.„Sunt mână în mână cu toţi cei care fac tehnică de vârf”, a replicat fostul ministru al Agriculturii, care recunoaşte că lucrează şi în domeniu.

Riscurile cartofului mutant

Potrivit studiilor prezentate de ong-urile ecologiste, principala controversă a cartofului Amflora este rezistenţa sa la antibiotice. Nu se poate garanta că gena de rezistenţă la antibiotice nu va intra în lanţul alimentar. Apoi, pe lângă cantitatea sporită de amidon, există diferenţe semnificative între compoziţia chimică a cartofului mutant faţă de a celui normal. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că animalele hrănite cu Amflora au prezentat diferenţe mari în ceea ce priveşte globulele albe şi greutatea splinei, comparativ cu cele hrănite cu varietăţi de cartof convenţional.

Ce au decis alţi europeni

Grecia, Luxemburg, Ungaria, Austria şi Italia au anunţat, prin vocea unor oficiali, că nu vor să cultive Amflora. Ministrul Sănătăţii din Luxemburg, furios pe decizia Comisiei Europene, a declarat, în presă, că vrea să activeze clauza de salvgardare pentru interzicerea noului cartof. Ministrul italian pentru Politică Agricolă, Luca Zaia, a adus în discuţie aceeaşi clauză de salvgardare. Chantal Jouanno, secretarul de stat francez însărcinat cu Ecologia, citat de ziarul „Le Monde”, spunea zilele trecute că Executivul european nu a respectat avizul statelor membre privind o reevaluare a expertizei privind autorizarea cartofului modificat genetic în sânul Uniunii Europene.

Blestemul sau binecuvântarea organismelor modificate genetic

Organismele Modificate Genetic, pe scurt OMG-urile se ascund într-o sumedenie de produse şi, iată că, în curând, s-ar putea infiltra până şi în medicamente. De cel puţin 20 de ani, mai multe institute de cercetare din lume se ocupă de producerea de medicamente cu ajutorul plantelor modificate genetic, impulsionate de perspectiva unei economii de miliarde de euro. În ele investeste şi UE, care a alocat 12 milioane de euro pentru PharmaPlanta, un consorţiu public-privat din care fac parte 12 ţări şi care, în 2009, a intrat în faza experimentelor clinice.[…] “Dacă vom reuşi să demonstrăm că vaccinurile şi medicamentele veterinare obţinute prin biopharming nu sunt cu nimic mai prejos decât cele clasice ci, dimpotrivă, sunt şi mai sigure întrucât nu conţin contaminări de la virusuri animale, fiind în plus extrem de ieftine, probabil elaborarea normelor pentru uz uman va înregistra o accelerare”, a explicat Luca Santi, profesor de virusologie vegetală. Cum era de aşteptat, avantajele producerii de medicamente şi molecule terapeutice din vegetale se lovesc de protestele şi îndoielile tuturor acelora care se opun modificării genetice a organismelor vii. Cultivarea plantelor OMG ridică o problemă spinoasă: cea a posibilelor contaminări ale mediului şi ale lanţului alimentar, care de altfel deja au survenit în decursul ultimilor ani, în imensele culturi de porumb din Statele Unite şi din unele ţări în curs de dezvoltare.

***


Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva adoptării noii legi a avorturilor. Prin noile prevederi, femeile spaniole pot întrerupe sarcina fără nicio restricţie până la 14 săptămâni de sarcină. Pănă acum acest lucru era pedepsit cu închisoarea. Manifestanţii au protestat faţă de legea criticată dur de mediile conservatoare, dar şi de Biserica Catolică. Noua lege elimină o serie de restricţii care datau din 1985 prin care femeile care nu respectau anumite condiţii ale întrerupeii de sarcină erau arestate. Aproape 300 de asociaţii care protestează împotriva avortului s-au adunat pe străzile Madridului. Măsura adoptată recent de Guvernul spaniol a stârnit controverse în ultimul an. La sfârşitul anului 2009 peste 1 milion de persoane au manifestat în Madrid împotriva noii legi a avorturilor. Oamenii, care au manifestat aproape 12 ore în capitala Sapniei spun că nu vor renunţa la proteste dacă nu se vor aduce amendamente la noua lege. Primarul Madridului, Alberto Gallardon, unul dintre liderii Partidului Popular, de opoziţie, a afirmat că forţele de dreapta vor modifica unele aspecte ale legii, în cazul în care vor câştiga următoarele alegeri.

*

Buletinul Informativ al Aliantei Familiilor din Romania:

Gunoi pe canale. Practicile actuale ale furnizorilor de tv prin cablu ii pun pe clienti in situatia de a primi, desi nu au solicitat acest lucru, si canale pornografice. Orice pachet de canale oferit de furnizori include in mod standard si un canal de gunoaie, care nu poate fi eliminat, par sa declare furnizorii de cablu. Senatorul Iulian Urban a demarat o initiativa parlamentara pentru clarificarea acestui aspect bizar (detalii).

AFR la televiziunea nationala. Sambata, 6 martie, Alianta Familiilor din Romania a participat la emisiunea Semne – Criza familiei crestine, difuzata pe canalul TVR1. Bogdan Mateciuc, directorul executiv al AFR, a formulat cateva considerente de natura sociala si religioasa pe tema familiei in contextul actual. Inregistrarea emisiunii poate fi preluata de aici.

Interzicerea propagandei homosexuale in scolile din Lituania. In Lituania a intrat in vigoare o lege pentru care aceasta tara a fost certata de UE, lege care interzice promovarea unor comportamente sexuale nefiresti in scoli. Va reamintim ca in sprijinul rezolutiei unionale care ii recomanda Lituaniei sa modifice legea au votat si europarlamentarii romani socialisti (PSD), o parte dintre cei liberali, dar si Corneliu Vadim Tudor (articol).

Stupides sans frontieres. Nu e o asociatie. Canada a renuntat la ideea modificarii imnului national pentru a-l face corect politic. Pentru cine nu stie inca, corectitudinea politica este un fel de a gandi, vorbi si scrie care este foarte precaut sa nu ofenseze sau sa discrimineze pe nimeni. A se citi printre randuri (articol).

Revolta luteranilor. Luteranilor americani le este rusine ca, vara trecuta, liderii lor au acceptat la nivel doctrinar casatoriile homosexuale. Si s-au revoltat, dupa cum arata un articol din New York Times. Sute de biserici luterane au abandonat Conventia Luterana Americana si se indreapta fie spre alte congregatii, fie vor forma o conventie luterana separata (articol).

Casatoria e mai stabila decat concubinajul. Un studiu emis in Marea Britanie arata ca institutia casatoriei e mai stabila si da societatii un grad mult mai mare de stabilitata sociala decat concubinajul. Un lucru testat si afirmat de istoria umanitatii. Politicienii si arhitectii sociali englezi, insa, au incurajat, in ultima generatie, concubinajul si parteneriatele civile in detrimentul casatoriei. Experimentual acesta, afirma articolul, a esuat.

Suedezele sunt nemultumite. In ciuda faptului ca suedezele sunt poate cele mai “eliberate” si “emancipate” femei din lume, ele sunt si printre cele mai nefericite. Multumite de progresul politic facut, ele raman nemultumite de faptul ca barbatii nu fac destul pe langa casa si pentru asta cer ajutorul parlamentarilor. Frustrarile acestea constituie tema principala a bestseller-ul suedez publicat de Maria Svetland, Bitter Bitch (“Tarfa amarata”) (articol).

Drogurile distrug societatea britanica. Asta afirma un articol din publicatia britanica The Daily Telegraph. In ultimii 12 ani, consumul de cocaina, de exemplu, a crescut de 5 ori la persoanele intre 16 si 59 de ani. Acest fenomen e un simptom al unei probleme mai mari – societatea britanica e bolnava. Pentru a fi revitalizata, afirma autorul, e nevoie de revigorarea familiei si a casatoriei.

Virginia (SUA). Procurorul general al statului Virginia a cerut, intr-o scrisoare adresata universitatilor si colegiilor publice, sa abroge programele de nediscriminare impotriva homosexualilor. Institutiile de invatamant superior nu au autoritatea sa emita astfel de reguli, afirma procurorul. Legile statului Virginia nu recunosc nediscriminarea pe baza de orientare sexuala (articol).

Genocidul impotriva fetitelor. Acesta este titlul sumbru al unui articol publicat in publicatia britania The Economist. Chinezii si nativii din nordul Indiei continua sa isi omoare fetitele nenascute in favoarea baietilor. Statisticile sunt ingrijoratoare. In anii 1980, dezechilibrul dintre sexe in China, cauzat de avortul selectiv pe baza sexului fatului, era de 108 baieti la 100 de fete. In 2000 a ajuns la 124 la 100, iar in unele provincii chineze la 130 la 100. Fenomenul acesta a inceput sa se extinda si in Thailanda, Japonia, partea occidentala a Balcanilor si in tarile din Caucaz. Cu toate acestea, nu auzim despre nici o rezolutie sau raport de dezaprobare din partea Consiliului Europei, Parlamentului unional sau Natiunilor Unite.

Fetite fara rochite. Aceasta este recomandarea Comisiei Egalitatii si Drepturilor Omului din Marea Britanie. Intr-un raport emis saptamana trecuta, Comisia recomanda ca fetele sa nu mai poarte rochite la scoala pentru ca ar putea intimida astfel fetele care doresc sa fie baieti! In opinia Comisiei, purtarea hainelor specifice sexului este un stereotip discriminatoriu (articol).

Adoptii homosexuale. O singura agentie catolica de adoptii a mai ramas in Marea Britanie. Celelalte s-au inchis deoarece Biserica Catolica a refuzat sa se conformeze legii si sa plaseze copii din institutiile lor in perechi de homosexuali. Saptamana trecuta insa, biserica a dat statul in judecata, afirmand ca asa-numita lege a egalitatii, care forteaza adoptiile homosexuale, incalca libertatea religioasa si de constiinta (articol).

Registrul Homofobilor Britanici. Scolile britanice au inceput sa initieze cataloage in care ii inregistreaza pe elevii “homofobi,” adica pe cei care nu accepta homosexualitatea. Iar guvernul britanic si-a anuntat intentia de a face obligatorie inregistrarea elevilor “homofobi” in astfel de cataloage speciale. Totalitar si cu totul de necrezut intr-o societate care a dat lumii Magna Carta! (articol)

Argentina. Organizatia Avocatii Catolici din Argentina a preluat cazul impotriva casatoriilor homosexuale, dupa ce in ianuarie autoritatile din Buenos Aires au oficiat prima casatorie sodomita din istoria acestei tari. Procurorul provinciei Buenos Aires a refuzat la inceput sa atace in instanta aceste parodii, dar s-a razgandit sub presiunea Bisericii Catolice (articol).

Federalismul unional si casatoriile homosexuale. Va prezentam un articol din revista Fordham International Law Journal, care afirma ca federalismul unional european va conduce, mai devreme sau mai tarziu, la redefinirea institutiei casatoriei in intreaga Uniune si la acceptarea casatoriilor homosexuale. Notam insa ca e scris de un profesor de drept olandez.

Libertatea religioasa. Suedia restrange posibilitatea refugiatilor crestini irakieni de a obtine azil politic in Suedia. Doar in ultimii doi ani, Suedia a repatriat in Irak 10.000 de crestini si membri ai altor minoritati religioase. Exista voci care afirma ca acest fenomen reflecta animozitatea guvernului suedez fata de crestini (articol).

A doua revolutie americana. Liberalii americani devin tot mai preocupati de revitalizarea conservatorismului social crestin din America. Atat de mult, incat crestinii sunt acuzati ca sunt un pericol pentru democratia americana. Se ignora, evident, faptul ca democratia americana a fost cea mai stabila si sanatoasa din istorie tocmai pentru ca se bazeaza pe principii crestine (articol).


Categorii

Gheorghe Mencinicopschi, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “DOREL VISAN IN APARAREA LUI MENCINICOPSCHI/ Adevarul despre HIV/ Ni se pregateste un nou val isteric?/ CAND LEGUMELE NE MANANCA PE NOI/ Cataloage pentru homofobi si cum se leaga federalismul european de impunerea legislatiei pro-gay (STIRI SANATATE SI FAMILIE 5-9 MARTIE 2010)

  1. Pur si simplu superb “cuvantul” si “rechizitoriul” maestrului Dorel Visan la adresa vinovatelor patimi, slabiciuni, neputinte si neajunsuri de comportament, voit lasate sa puna stapanire pe suflet si viata…ale oamenilor, si mai ales ale sarmanilor romani…
    Un japonez (Morihei Ueshiba), spunea ucenicilor sai, ca cine a ajuns “maestru” intr-un domeniu, neaparat se va purta ca un “maestru” si in alte domenii…
    Actorul Dorel Visan confirma “maxima plina de intelepciune” a lui Morihei Ueshiba.
    Dupa ce a ajuns un “artist” desavarsit in domeniul teatrului, a inteles ca deasupra si mai presus de orice “rol teatral” ce poate fi dorit si mai ales interpretat in timpuol vietii de un actor (asa cum totii actorii doritori de celebritate isi doresc ca sa joace macar o data in vita in “Hamlet”, al lui Shakespeare), este “rolul” suprem al interpretarii desavarsite a VIRTUTII (pe care totusi atat de putini actori isi doresc sa-l interpreteze, daca nu zilnic, macar sporadic…).
    Virtutea insa nu se poate doar “interpreta teatral” sau “mima” (fie si ocazional) ci doar SE TRAIESTE, si in fiecare zi…
    “Virtutea” este modul de a fi si de a trai PLENAR si DESAVRSIT si SUBLIM si INTEGRAL si ORIGINAR pe care Dumnezeu i l-a poruncit si recomandat “omului” sa-l traiasca atunci cand l-a creat.
    Abia cand un pamantean (fie el si actor) isi doreste sa traiasca acest mod de a fi si de a vietui, abia atunci vede si intelege multele sale slabiciuni si nedesavarsiri, si le vede si le “intelege” (si le iarta…) pe ale altora.
    Pe unele (slabiciuni ale semenilor sai) le trece cu vederea si le ignora, dar pe altele LE CONDAMNA si le IMPUTA si le DEZAPROBA public (asa cum a facut maestrul Visan…), pentru ca ele cauzeaza si intretin si ajuta sa se intareasca MULTE ALTE RELE si PACATE si neoranduieli in societate, a caror efecte negative si nocive se intorc apoi ca un bumerang nu numai asupra oamenilor viciosi si iresponsabili (care doresc doar sa traiasca “clipa” in viata lor…), ci si impotriva oamenilor nevinovati si inocenti (copii si tineri), si care doresc sa traiasca chiar la modul ideal, IDEALUL Evanghelic recomandat de Dumnezeul Intrupat si Venit in Trup de om printre oameni.
    Ce frumoasa “lectie” de a fi si de a trai si de a RESPONSABILIZA rolul nostru in lume, ne da si ne recomanda maestrul Visan, noua tuturor.
    A fi roman, si a fi crestin ortodox, a fi intelectual, nu inseamna a trai imprudent si riscant si superficial si iresponsabil si mai ales “LAS” si fara COLOANA VETEBRALA MORALA, fara spirit si responsabilitate civica, si dus si purtat de un sentiment si de o mentalitate de “turma”, ci inseamna A JUDECA si a filtra si cantari prin filtrul si cantarul judecatii pe care Dumnezeu ne-a dat-o si pus-o ca o mare putere in sufletul nostru, tot ceea ce ne ofera si imbie si recomanda si indemna in societate, sa primim si consumam, si alegem si aprobam… “unii agenti” si “factori” fie ei sociali, economici, culturali, mediatici, politici etc.
    De ar avea romanii mai mnult spirit civic si mai multa RESPONSABILITATE civica si politica, fata de viitorul lor si al copiilor lor, i-ar face, si i-ar determina pe cei care ii conduc “sa tina mai mult seama” de opiniile lor, asa cum tin seama guvernantii Canadei de opiniile cetatenilor simpii canadadieni.

    M-au “uns” la suflet aceste cuvinte ale Maestrului Visan.
    Interesant este faptul ca “forta” lor convingatoare nu rezida atata in vreo “retorica” artistic de bine si de “maiestru” aplicata, ci intr-o FORTA a “evidentei” pertinentei argumentelor pe care le aduc aceste cuvinte in sprijinul credibilitatii si insusirii lor de catre cititori.

    Dumnezeu sa-i rasplateasca Maestrului Visan pentru “picatura” de intelepciune pe care ne-a dat-o si pentru focul pe care l-a aprins in festila multor minti stinse ale multor romani…!

    Doamne Ajuta!

  2. Multumesc pt articol, ma va ajuta mult la pregatirea unui raport pe aceasta tematica la faculatatea de drept.

    Lituania este bravo!
    De ce nu vad si celelalte state membre a UE acest pericol pt copii?

    http://www.moldovacrestina.net/predici/proiectul-legii-nediscriminarii-expune-copiii-si-adolescentii-din-scoli-la-perversiune-si-imoralitate/

  3. Ce parere aveti despre aceasta hotarare a Sfantului Sinod:
    http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_bmasuri_pastorale_pentru_intarirea_institutiei_familiei_preotului_ortodoxb_precizari_in_legatura_cu_o_recenta_hotarare_a_sfantului_sinod_al_bisericii_ortodoxe_romane_.html

    Din cate inteleg eu, vor fi afectati inclusiv preotii care in prezent sunt parohi si au divortat mai inainte.
    Sa mai adaug ca vor fi afectati si preotii care sunt divortati dar nu au initiat ei procesul de divort, au fost ca sa zic asa, divortati cu forta de catre o lege laica.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » HOMOSEXUALITATEA, IMPUSA STATELOR MEMBRE UE SUB PRETEXTUL ANTI-DISCRIMINARII/ Guvernul pro-european al Republicii Moldova vrea sa adopte legislatie anti-familie/ PROLIFERAREA CONCUBINAJULUI, EURO-MAMA SI CAZURI GRAVE DE SCLAV
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS CONFIRMA IAR: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A CULTURILOR OMG IN EUROPA
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “GRASII PAMANTULUI” SI “DEALERII” MARILOR TRUSTURI AMERICANE: cine promoveaza culturile OMG (organisme modificate genetic) in Romania si de ce?
  8. Pingback: Articolele saptamanii (1): CUM MANCAM ALIMENTE IRADIATE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: DOCTOR MENCI – “VICTIMA COLATERALA” A RAZBUNARII LUI BASESCU PE DAN VOICULESCU? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi condamnat la 6 ani de inchisoare, in prima instanta! (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare