2010 – ANUL MARILOR CUTREMURE /Bill Gates ne vrea mai putini prin vaccinuri?! / CHEMTRAILS/ Gigantii internetului si datele noastre personale/ GRECIA IN “SITUATIE DE RAZBOI”? / RAZBOIUL – optiunea (i)responsabila a SUA si Israel/ EXPERIMENT SINCRETIST IN LIBAN (STIRI 1-3 martie 2010)

3-03-2010 22 minute Sublinieri

Gheorghe Mărmureanu: “Cei de la NASA n-au ce face”

Întrebat dacă i se pare verosimilă ipoteza specialiştilor de la NASA, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) de la Măgurele, a râs în hohote. “Cei de la NASA n-au ce face, lor le place să-i sperie pe alţii. Mă îndoiesc că este aşa cum au spus, nu mi se pare deloc reală informaţia”, a spus specialistul român.

“Ca să fie reală, ar fi trebuit să fie mult mai grozav cutremurul din Chile. Pe 20 mai 1960 a avut loc tot acolo un cutremur şi mai mare, cu magnitudinea de 9,6 pe scara Richter, moment seismic după care nimeni nu a spus că s-ar fi întâmplat ceva cu axa Pământului sau cu durata zilei. Este adevărat că a fost prima dată când Pământul a vibrat ca o gelatină şi au fost valuri tsunami de 20 de metri, de au ajuns până în Japonia”, explică Mărmureanu.

Potrivit directorului INFP, cutremurul din Chile nu are nici o legătură cu România fiindcă nu suntem aşezaţi pe acelaşi sistem tectonic. “Nu au nici o legătură una cu alta; la noi, plăcile se bat cap în cap, la ei intră una sub alta”, a mai explicat specialistul. (…)

2010, un an al marilor seisme

Institutul geologic al SUA (US Geological Survey – USGS) a avertizat că trebuie să ne aşteptăm la 17 seisme “majore” (peste 7 grade pe scara Richter) în 2010, după un început de an cu o activitate tectonică neobişnuită. În afara cutremurului de 7,1 grade din Haiti (12 ianuarie), cam la fiecare două săptămâni de la începutul anului, s-au mai produs mişcări tectonice serioase în Argentina, Venezuela, Japonia şi California (lângă San Francisco), precum şi în Illinois (la nord de Chicago).

Aparent, este vorba de un “semn rau”, dar USGS anunţă că numărul seismelor de peste 7 grade s-a menţinut constant între 2000 şi 2009. La cel puţin un seism de magnitudinea celui din Chile trebuie să ne aşteptăm în fiecare an, avertizează geologii americani, care nu ştiu să fi existat vreo perioadă – de când cutremurele sunt consemnate şi măsurate ştiinţific – cu activitate la fel de intensă ca în ultimele două luni.

Vezi si: Statisticile arata ca in ultimii ani S-A MARIT SPECTACULOS NUMARUL SEISMELOR pe intreg globul

  • Antena3:

Specialist în seismologie: Ne aşteptăm la un cutremur mai mare decât cel din 1977 (VIDEO)

Ce s-ar întâmpla cu România în cazul unui cutremur similar cu cel din Chile? Aceasta este întrebarea la care specialiştii în seismologie invitaţi în emisiunea Sinteza Zilei au încercat să răspundă. “Ştim că Vrancea este o zonă activă, la fel ca şi zona Chile. Nu putem face predicţii. Noi facem analize, prognoze care au rolul de a atrage atenţia că seismul mare poate să vină”, a declarat profesorul Mircea Radulian. “În Vrancea există două segmente active. Ele se comportă independent. Noi am observat că există o alternanţă. Că mai întâi se produc cutremure în segmetul inferior, apoi în cel superior.(…) Avem elemente care ne fac să credem că un cutremur se va produce la adâncime mai mare. Cutremurele mai adânci sunt mult mai periculoase pentru Moldova”, a adăugat specialistul.

Potrivit lui Mircea Radulian, românii trebuie să fie avertizaţi că, în viitorul apropiat, va avea loc un cutremur mai mare decât cel din 1977. Iminenţa unui cutremur de mare intensitate în Bucureşti este susţinută şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta a declarat că un expert român din SUA a confirmat faptul că, în cazul unui cutremur major în România, numărul victimelor ar ajunge la 500.000 numai în Capitală. “După toate analizeze făcute am ajuns la concluzia ca în Bucureşti nu suntem în stare să consolidăm mai mult de zece clădiri pe an” , a mai precizat primarul.

Profesorul care a prezis cutremurul din Chile: În România s-ar putea produce un seism de 7,6

Victor Mocanu, specialistul care a prevestit cutremurul devastator din Chile, a declarat, la Antena 3, că şi în România sunt riscuri mari de producere a unui seism puternic, cu magnitudinea de 7,6. Şi alţi specialişti ne avertizează că la noi în ţară s-ar putea produce un cutremur mai mare decât cel din 1977. Este vorba despre directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, care ne atenţionează asupra posibilităţii de producere unui cutremur mai mare de 7,2 pe scara Richter, cât a avut cel din 1977. Victor Mocanu este profesor universitar la Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii Bucureşti, după cum informează site-ul instituţiei. De cealaltă parte, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului a declarat că, în România, nu se va produce, în perioada următoare, un seism mai mare de 7 pe scara Richter.

Bucureştiul – unic în lume

În Bucureşti, lista clădirilor cu diferite grade de risc seismic include 2.636 de construcţii. Un raport recent al ONU arată că “nu există o concentrare de populaţie atât de expusă la cutremure provenind sistematic din aceeaşi sursă” ca aceea din Bucureşti. În timpul cutremurului din 4 martie 1977, 35.000 de locuinţe din România s-au prăbuşit. În Bucureşti, unde au căzut 33 de blocuri şi clădiri de mari dimensiuni, au murit 1.424 de persoane.

  • Hotnews:

VIDEO Peste 700 de persoane au murit in urma unui cutremur de 8,8 grade produs in Chile. Mai multe state din bazinul Pacific, atinse de tsunami

VIDEO – FOTOGALERIE Dezastru si panica in Chile

Vă oferim un prim articol dintr-o serie de articole prin care dorim să vă punem la curent cu un fapt extrem de îngrijorător şi, totodată, incontestabil. Tot mai multe avioane care zboară chiar şi la mică altitudine lasă în urma lor  dâre ale morţii [chemtrails, dâre alcătuite din substanţe chimice, care nu au nici o legătură cu carburantul sau sistemul de propulsie al avioanelor]. În acest mod, sunt răspândite pe ascuns anumite substanţe care provoacă bolile, epidemiile, suferinţa şi moartea. Acest articol cuprinde o mărturie cutremurătoare a unui mecanic care a văzut echipamentul tehnic folosit pentru dispersarea unor substanţe toxice şi mărturia unui funcţionar superior al unei companii aeriene, care a avut acces la documentele unui proiect guvernamental secret prin care se realizează această dispersare a unor substanţe în atmosferă.

În ultimii ani, clinicile medicale şi sălile de urgenţă ale spitalelor sunt mereu înţesate, de multe ori umplute la dublul capacităţii lor, de oameni suferind de boli al căror nume până acum câţiva ani nici nu exista. De ani de zile există bănuiala că starea proastă a sănătăţii oamenilor, simptomele noi, maladiile nou apărute, greu de explicat de lumea medicală, ar avea drept cauză dârele anormale pe care din ce în ce mai multe avioane în zbor le lasă în urma lor. Autorităţile, însă, nu par să se îngrijească de un astfel de detaliu … care pare banal!

La început, doar extrem de puţine avioane lăsau în urma lor astfel de dâre. Astăzi, au devenit extrem de numeroase, brăzdând cerul în cruciş, în paralel şi chiar în formă de „S“ sau de cercuri. Privim pe furiş cerul şi atunci când zărim aceste dâre, ni se pare normal ca un avion care trece să lase în spatele lui urme care se întind de la un capăt la altul al orizontului. Ele se lărgesc continuu, amestecându-se cu alte dâre, ajungând să formeze un adevărat nor, care acoperă cerul ore în şir.

Nu este oare legitim, în acest caz, să ne întrebăm dacă aceste dâre nu sunt cumva una dintre cauzele problemelor de sănătate care ne lovesc de câţiva ani încoace? Dăm ca exemplu valul de bronhiolite care afectează din ce în ce mai mulţi nou-născuţii, în fiecare an. În urmă cu două decenii, acest cuvânt nici măcar nu exista în dicţionar! Alte probleme care au apărut sunt: recrudescenţa astmului, leziuni ale căilor respiratorii, leziuni pulmonare, dureri în gât ciudate, angine care dispar la fel de pe neaşteptate cum apar, gripe care nu sunt cu adevărat gripe, maladii ale ochilor, ale pielii şi organelor interne… Lista este lungă, şi fiecare dintre aceste afecţiuni poate degenera şi duce la moarte.

Analizele efectelor chemtrail-urilor, adevărate dâre ale morţii, sunt dintre cele mai neliniştitoare. Soluţia oficială care ni se oferă: vaccinuri noi şi antibiotice super-tehnologizate, în condiţiile în care s-a demonstrat că supraconsumul de vaccinuri şi de antibiotice de tot felul nu a făcut decât să reducă iremediabil capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la atacuri subite


Afirmand ca populatia globala se indreapta inspre cifra de 9 miliarde, Gates a declarat: Daca facem treaba buna cu noile vaccinuri, cu sistemul de sanatate, cu serviciile de sanatate a reproducerii (avortul), am putea reduce aceasta cifra probabil cu 10 sau 15 procente.

Mai tarziu, in prezentarea sa, Gates mentioneaza alegerea unui vaccin “care imi place“, vaccin ce va fi folosit pentru a reduce emisiile de CO2.

El sustine, de asemenea, investitiile mai mari in inselatoria incalzirii globale prin intermediul Organizatiei Natiunilor Unite, ca si a “taxei asupra CO2” si a certificatelor de carbon, subliniind faptul ca tarile dezvoltate vor trebui sa-si reduca standardele de viata taind din serviciile esentiale ce genereaza CO2.

Comentariul zilei (02.03.2010): Dormiti linistiti, SISTEMUL LUCREAZA …

Iata si un raspuns interesant al cititorului fane, postat la acelasi articol:

„dati-mi voie sa va dau un exemplu mai concludent: Haiti, dupa cutremur , foame si sete . Le-ati vazut privirile ? Daca ar fi aparut “mesia” sa le spuna ca pentru o corecta impartire si evidenta trebuie intai sa treaca pe la cortul X in care li se va implanta un cip , dupa care vor primi de toate din belsug , oare s-ar fi gasit vreunul care sa nu se duca de bunavoie ? Nu cred . Da , in astfel de situatii se ajunge cu siguranta la 98-99% . Pentru astfel de momente , de rascruce , ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa le depasim si sa rezistam neinsemnati cu semnul diavolului chiar daca vom muri . Ce usor vorbesc acum , dar cat de greu va fi . Doamne , ajuta-ma!”

„Dumnezeu vrea să ne spălăm păcatele“

Abia externată din spital, tanti Maria, în vârstă de 73 de ani, s-a văzut singură în faţa dezastrului pe care l-a găsit acasă. Mi-am pus mâinile în cap când am văzut cum arată gospodăria pentru care am muncit o viaţă întreagă. De devale a urcat toată apa. Livada şi grădina sunt acoperite, iar beciul e plin ochi de apa care se infiltrează din pământ. Practic, indiferent câte găleţi scot, apa vine pur şi simplu prin pereţi, de peste tot. Îmi este frică să nu cedeze şi casa din cauza beciului“, a spus plângând tanti Maria. […]

Dumnezeu e prea supărat pe noi, căci păcătuim mult şi de-aia nu vine nimeni. Cum nu pot să scot apa din curte, o las în plata Domnului, să facă ce-o vrea. Păsările le-am închis în pătul, iar porcul l-am scos din grajd că venise apa mare şi bietul animal ţipa cât îl ţineau bojogii“, a adăugat tuşa Floarea.

La începutul lunii ianuarie, am publicat pe blogul personal informația conform căreia aprobarea bugetului Academiei Române a fost condiționată de schimbarea atitudinii în privința problemei Roșia Montana. Astfel, Comisiile reunite de Învățământ și Știință ale Parlamentului au aprobat majorarea bugetului Academiei cu 20 de milioane de lei, bani destinați, în mare parte, cheltuielilor de personal.  Practic, acești bani au însemnat salvarea locurilor de muncă a aproximativ 300 de angajați ai instituției, după ce anul trecut au fost disponibilizați 150. […] La o lună și jumătate de la adoptarea bugetului, Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care intenționează să exploateze cu cianuri aurul de la Roșia Montană,  a devenit însă partenerul unuia dintre institutele Academiei Române (Institutul de Istorie ”Nicolae Iorga”) în cadrul unei dezbateri care se referă chiar la situația patrimoniului de la Roșia Montană, programată pentru miercuri, 3 martie.

Astazi, 2 Martie 2010, Curtea Constitutionala din Germania a declarat neconstitutionala legea germana a pastrarii datelor de trafic (implementarea directivei similare din Uniunea Europeana). Vezi comunicatul oficial al Curtii Germane, ca si decizia integrala, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau. Cum germana mea scartaie serios, prefer sa astept o traducere serioasa sa vedem in ce masura opiniile sunt similare cu cele din decizia romaneasca care a fost depusa ca un precedent de luat in seama in cazul german. De fapt ma suprinde putin decizia. Saptamina trecuta ma intalnisem cu cineva la AK Vorrat (cei care au depus plingerea) care imi marturisea ca nu crede ca Instanta suprema germana va declara neconstitutionala legea, pentru ca ar insemna sa se pronunte si asupra directivei, lucru care excede competentelor sale. De aceea prezenta decizie constata ca legea actuala este mult prea vaga si nu ofera suficienta securitate, dar nu considera pastrarea datelor de trafic in sine ca neconstitutionala. Dar, evident, Curtea nu putea sa se pronunte mai mult. Deci practic au dat cea mai larga decizie impotriva pastrarii datelor de trafic pe care o puteau da in circumstantele de fata.

Presedintele ar avea puterea de a proteja resursele esentiale federale si private in conformitate cu proiectul de lege al Senatului in domeniul securitatii pe internet. Conform declaratiilor unui asistent familiarizat cu aceasta propunere, proiectul de lege include un mandat pentru ca agentiile federale sa pregateasca planuri de interventie in cazul unui atac masiv la nivel national. Presedintele ar avea atunci posibilitatea de a initia acele planuri de urgenta pentru a se asigura ca serviciile cheie federale si private nu vor fi deconectate de la retea in timpul unui atac de proportii fara precedent.

  • Romania Libera:

Ministru german: Gigantii internetului pot face orice cu datele noastre personale

Ministrul german al Protectiei Consumatorilor, Ilse Aigner, spune ca datele personale pe care le colecteaza companii ca Microsoft, Facebook, Apple sau Google te pot impiedica sa te angajezi sau chiar sa faci un imprumut la banca, scrie Der Spiegel. Unele companii din domeniul IT au baze de date uriase si nimeni nu stie cum sunt folosite numele, adresele si pozele pe care le au la dispozitie. “Giganti din domeniu, ca like Facebook, Apple, Google sau Microsoft pot compila profile personale complete pe internet,” a declarat ministrul pentru ziarul Süddeutsche Zeitung. “Stiu ce ne intereseaza, ce cumparam, unde calatorim si cu cine suntem prieteni. Unii consumatori devin interesanti pentru companii, in timp ce altii pot ajunge pe o lista neagra si pot avea dificultati in a-si gasi un loc de munca ,” a adaugat ea.

La ce foloseste cardul cu cip: mai multi bani dati bancii, nimic in plus pentru client

Pentru a trimite o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, expeditorului i se cere, mai nou, şi… contul bancar! Nelămuriţi de solicitările funcţionarilor din cadrul Poştei Române, am întrebat diriginta oficiului poştal de ce este necesară menţionarea contului bancar dacă plata serviciilor urmează să se facă „cu banii jos”? Aceasta ne-a răspuns sec: „Acestea sunt noile reguli ale Poştei”.

***

  • Hotnews:

Comisia Europeana se pregateste sa dezvaluie miercuri planul economic pentru urmatoarele doua cincinale

Agenda Lisabona – care trebuia sa faca UE cea mai competitiva economie bazata pe cunoastere pana in 2010 – a esuat lamentabil, asa ca Bruxelles-ul se pregateste sa lanseze miercuri o noua strategie economica pentru urmatoarea decada. Sau, cum spun unii ciritici facand trimitere la regimul comunist, pentru urmatoarele doua cincinale. Scopul: crestere economica, noi locuri de munca ce ar trebui create si evitarea unor crize precum recenta criza care a cuprins Europa si intreaga lume. Noul plan isi propune niste obiective mai putin ambitioase, comenteaza Reuters, UE vrand acum sa imbunatateasca guvernanta economica si sa ramana competitiva pe plan mondial, in conditiile unei concurente acerbe si din partea Chinei, spre deosebire de acum 10 ani cand principalul competitor erau considerate SUA. “Fie continuam un ritm al reformelor lent si in mare parte necoordonat si riscam sa ne confruntam cu o permanenta pierdere a avutiei, cu rate de crestere scazute, rate ridicate ale somajului si nemultumiri sociale, si cu un declin relativ pe scena mondiala, fie facem fata colectiv provocarilor imediate ale recuperarii economice, precum si provocarilor pe termen lung globalizare, presiuni asupra resurselor, imbatranirea populatiei si progresul tehnologic – , ca sa putem recupera pierderile recente si sa inscriem UE pe o cale a prosperitatii”, se arata, potrivit Reuters, in documentul care va fi miercuri facut public de Comisie. […] Domeniile avute in vedere pentru atingerea obiectivelor stabilite sunt educatia, cercetarea si dezvoltarea, o agenda europeana digitala si o platforma europeana impotriva saraciei, arata si EUobserver. Cel putin 40% dintre europenii cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani trebuie sa aiba o diploma universitara – in prezent proportia acestora este de 31% – in timp ce 28 de milioane de europeni trebuie scosi din saracie pana in 2020. Emisiile de dioxid de carbon trebuie reduse cu 20% fata de nivelul din 1990, iar proportia energiei din surse regenerabile in consumul final trebuie sa ajunga la 20%. Insa consumul de energie trebuie sa scada cu 20%. Sunt niste parametri cuantificabili, care ar trebui mai apoi transpusi in obligatii nationale.

Comisia Europeana vrea sa stie daca accesul la internet in banda larga ar trebui sa fie garantat in UE

Deficitul de 20 miliarde dolari al Californiei poate fi “contagios” pentru alte state, încât situaţia să zdruncine sistemul bancar american mult mai serios decât un eventual faliment al Greciei “care nu va fi o problemă”. Acest avertisment către investitori a fost lansat de Jamie Dimon, preşedintele JPMorgan Chase, cu ocazia unei reuniuni anuale a mai-marilor de pe Wall Street. “Chiar nu estimăm ca Uniunea Europeană să se rupă”, a spus Dimon, precizând că nici JPMorgan, nici altă bancă americană nu ar fi afectate de insolvabilitatea Greciei. În schimb, deficitul bugetar de 20 miliarde USD al Californiei pune mari probleme, căci autorităţile statale aproape că nu mai au cu ce să-şi plătească datoriile, în ciuda eforturilor de reducere a cheltuielilor.

  • Adevarul:

Exclusiv Adevǎrul / Oli Rehn: “UE şi-a fǎcut datoria. Guvernul Greciei trebuie sǎ se descurce”

Grecia este presată de Comisia Europeana să se împrumute la FMI. Cu siguranţă o va face în perioada imediat următoare. Toate statele Uniunii Europene asteaptă cu sufletul la gură acest împrumut. Va fi semnalul că economia Greciei îşi va reveni. Sindicatele din sectorul public dau semnale deja ca vor protesta faţă de tăierea celui de-al 14-lea salariu”, a declarat analistul economic Konstas Christos, la postul de televiziune Alter. Comisarul European pentru afaceri economice şi monetare din cadrul Uniunii Europene crede cǎ un împrumut la FMI va ajuta Grecia sǎ îşi îndeplineascǎ ţinta de deficit bugetar de 8,7% din PIB, faţǎ de 12,8 cât este în prezent. Declaraţia a fost fǎcutǎ în cadrul unei conferinţe de presǎ pe care a oficialul a susţinut-o la Atena, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu Georgios Papandreou, primul ministru grec. Întrebat de trimişii speciali ai “Adevǎrul” la Atena despre mǎsurile pe care guvernul elen şi le-a asumat în urma discuţiilor, Oli Rehn a declarat cǎ “guvernul Papandreou este cel care trebuie sǎ facǎ publice aceste mǎsuri, pe care trebuie sǎ şi le asume”. “Noi (Oli Rehn a fost însoţit de o delegaţie care reprezintǎ Fondul Monetar Internaţional şi Banca Central Europeanǎ) i-am propus Guvernului grec o serie de mǎsuri, e adevǎrat, nepopuliste, care l-ar putea ajuta sǎ iasǎ din aceastǎ situaţie. Acum, guvernul trebuie sǎ se descurce”.

Tinerii greci vor revoluţie în cinci ani

…Ce se întâmplă în Grecia poate fi un semnal de trezire şi pentru România. Românul care s-a bucurat de primul dar al aderării ţării noastre la UE, „deschiderea graniţelor”, şi ajunge să vadă totala lipsă de control de pe străzile Atenei, se va gândi de două ori la avantajele promise de politicieni. Ce beneficii? Nu am primit decât împrumuturi cu care s-a continuat asfaltarea «marelui bulevard european» şi s-au umplut buzunarele politicienilor-jucători”, a explicat Katerina Papadopoulos (27 de ani), avocată în Baroul Elen….

  • Hotnews:

Premierul de la Atena: Grecia risca sa intre in faliment daca nu luam masuri radicale suplimentare

Oficialul de la Atena a spus ca tara sa se afla intr-o “situatie de razboi”.
Grecia ar trebui sa evite “cosmarul falimentului, in care statul nu poate fi capabil sa plateasca salariile si pensiile”, a spus Papandreou, adresandu-se legislativului din Atena.
“Da, trebuie sa luam masuri suplimentare”, a afirmat premierul grec, adaugand: “ne aflam astazi intr-o situatie de razboi, confruntati cu scenarii negative ce afecteaza tara noastra”.

Moody’s: Perspectiva sistemului bancar din Romania este negativa

România a atras 9,32 miliarde de euro de la FMI, plus alte 2,5 mi­liarde de euro de la Comisia Europeană din luna mai 2009 şi până acum. Un munte de bani, 11,82 miliarde de euro, a intrat fie în vistieria statului, fie în conturile băncii centrale, însă surplusul de bănet nu a susţinut reforme şi nici nu a deblocat creditarea pentru firme. A fost utilizat pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor, fie direct, fie indirect, sub formă de dobânzi la titlurile de stat.

Reprezentanţii mediului de afaceri sunt în stare de şoc: un grup de 41 de deputaţi ai PD-L propune ca toate firmele din România să-şi mai angajeze încă un contabil, cu normă întreagă. […] Din start, aplicarea acestei prevederi – în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor – se loveşte de un inconvenient, respectiv numărul contabililor de pe piaţă, devenit insuficient în aceste condiţii. În total, pe piaţă activează peste 300.000 de contabili, la o cerere de 700.000 de firme. Deputatul Silviu Prigoană, unul dintre iniţiatorii propunerii, are şi soluţia: şcolarizarea a 300.000 de contabili.

Statul inventează măsuri procriză

Patronii însă nu îmbrăţişează deloc argumentele deputaţilor şi spun că măsura îi va scoate de pe piaţă pe întreprinzători, prin creşterea cheltuielilor, mai ales că bugetele pe acest an nu cuprind şi aceste sume. “Statul inventează măsuri procriză şi creşte parafiscalitatea, chiar dacă se laudă că micşorează numărul taxelor. Cred că cineva are interes să le găsească un loc de muncă experţilor contabili disponibilizaţi ori care urmează să fie daţi afară de la Ministerul de Finanţe şi Fisc”, a declarat pentru Gândul Florin Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Liderul FMI, Dominique Strauss-Kahn, de asemenea, a vehiculat ideea de a crea la nivel mondial o noua monedă pentru rezervă care ar putea servi ca o alternativă la dolar. Dupa un discurs la sediul central al FMI-ului, domnul Strauss-Kahn a spus ca răspuns la o întrebare despre criza fiscala din Grecia, că Fondul ar fi “foarte dispus sa ajute în cazul in care va fi solicitat”, doar că Uniunea Europeană se pare ca a fost in stare sa rezolve criza pe cont propriu. […] Dl Strauss-Kahn, de asemenea, a spus că ar fi ” sănătos intelectual pentru a explora” crearea unei noi monede pentru rezerva mondiala. Guvernatorul băncii centrale a Chinei a făcut o propunere similară în martie 2009, argumentând că “drepturi speciale de retragere” – coşurile de monede emise de către FMI alcătuite din euro, yen, lira sterlina şi dolar, care au servit drept active de rezervă – ar fi mai stabile şi viabile decât dolarul. Imensele participatii in rezervele de dolari ale Chinei sub formă de titluri de trezorerie au devenit o ingrijorare pentru funcţionarii din ambele parti ale Pacificului.

Privind spre cifrele proste publicate de HSBC cred că trebuie să ne punem o întrebare interesantă: dacă acesta este de fapt începutul adevăratei crize? Dacă aburii iluzorii ai creşterii de până acum vor dispărea şi ne vom trezi brusc într-o lume brutal de adevărată din care ne vom pune din ce în ce mai multe întrebări referitoare la naivitatea şi prostia care ne-au guvernat până acum? Desigur, pentru unii poate suna nebuneşte, dar am şi un raţionament. […] Poate vă gândiți că ceea ce v-am prezentat mai sus reprezintă fenomene izolate. La fel am crezut și eu, dar nu este așa. În momentul în care în Wall Street Journal apar articole în care ți se demonstrează cu cifre că nu mai are sens să-ți plătești ratele la casă, e clar că ceva e în neregulă. WSJ nu e o publicație pentru săraci sau frustrați, ci tocmai pentru cei care pun în mișcare economia. Faptul că din ce în ce mai mulți clienți învață să fenteze sistemul bancar este problematic și poate degenera într-o criză de proporții în care cei mai câștigați, culmea, vor fi cei care au refuzat să-și plătească datoriile. O nouă dezordine este pe cale să se producă, iar aceasta va avea un impact de câteva ori mai mare decât actuala criză. Cantitatea imensă de produse virtuale fabricate din așa-numitul segment de risc minim are forța unui tsunami și precizia unei ghilotine.

The broken BRIC

…Ceea ce am vrut să demonstrez cu această ştire a fost că tensiunea socială dă semnale clare în ţară. Abuzurile partidului unic (în majoritatea cazurilor generate de corupţie) au creeat o stare de tensiune latentă, gata oricând să explodeze. În aceste condiţii, scăderea nivelului de trai poate fi scânteia declanşatoare de revolte, fenomene care nu sunt luate în calcul de nimeni. Întrebarea esenţială care se pune acum este legată de tactica pe care urmează să o aplice executivul chinez pentru asigurarea creşterii economice din acest an. Creditarea nu mai poate fi o soluţie. […] În Rusia tensiunile sociale au atins o cotă alarmantă. Regimul dictatorial al lui Putin (atât de admirat de unii) pare a trece printr-un moment critic. Creşterea şomajului, care a depăşit 9%, pune o presiune puternică asupra guvernanţilor. Un alt fenomen îngrijorător (cauzat de primul) este cel al creşterii violenţei. poliției față de populație.[…] Ceea ce am vrut să subliniez a fost faptul că, pentru acest an, cele două puteri vor avea de făcut faţă atât problemelor economice cât şi celor politice. Dacă în statele democratice problemele politice pot fi rezolvate printr-o cădere de guvern, alegeri anticipate sau de un switch la guvernare, în regimurile autoritare aşa ceva e de neconceput. Rămâne să vedem dacă şi anul acesta stăpânii respectivelor zone vor găsi formula magică de depăşire a problemelor.

***

Fostul director al CIA, Micheal Hayden, a declarat ca agentia americana de informatii e convinsa ca, daca Al-Qaeda va obtine o arma nucleara, nu va ezita sa o foloseasca impotriva Statelor Unite, transmite newsmax.com. “Daca ar avea posibilitatea, ar face-o”, a spus Hayden. Intrebat care crede ca sunt armele de distrugere in masa pe care incearca sa le achizitioneze cei din Al-Qaeda, Hayden a spus: este probabil mult mai usor pentru ei sa opereze arme chimice sau biologice, decat bombe nucleare”.Daca vor opera un dispozitiv nuclear, ne-am gandit ca, cel mai probabil, va fi unul cu un mecansim de dispersare, care va arunca radiatii in atmosfera, decat unul bazat pe detonare. Dar am crezut mereu ca daca ar putea ar face-o, nu ar ezita”, a adaugat fostul director CIA. Declaratiile lui Hayden sunt identice cu cele facute in mai 2007 de directorul FBI, Robert S. Mueller, care a spus ca “obiectivul suprem” al organizatiei teroriste este acela de a detona un dispozitiv nuclear care ar putea sa ucida sute de mii de americani. Muller a afirmat ca New York si Washington ar putea fi tintele principale pentru teroristii care vor sa detoneze o bomba nucleara. Directorul FBI a afirmat ca amenintarea terorista este atat de reala, incat se trezeste cateodata in mijlocul noptii, ingrijorat ca acest lucru s-ar putea intampla.

Autorităţile israeliene au început astăzi să distribuie populaţiei truse de protecţiei pentru un eventual război biologic sau chimic, a anunţat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

Apărarea pasivă a făcut apel la Compania israeliană de poştă să înceapă duminică să distribuie, experimental, măşti de gaze locuitorilor din oraşul Or Yéhouda“, în apropiere de Tel Aviv, a declarat purtător de cuvânt.

Treptat, în funcţie de lecţiile învăţate din această operaţiune şi conform cu o decizie a Guvernului israelian, distribuirea va fi extinsă la întreaga populaţie“, a adăugat el.

Guvernul a decis la 5 ianuarie să doteze opt milioane de israelieni cu măşti de gaz până în 2013, acesta fiind numărul estimat al populaţiei la acea dată.

Israelul se teme de eventuale atacuri chimice sau bacteriologice provenind din Iran sau Siria.

Statul Major israelian a lansat săptămâna aceasta un exerciţiu amplu vizând să testeze capacităţile operaţionale ale comandamentului în rândul unităţilor normale şi celor în rezervă, în cazul unui conflict la frontiera de nord a Israelului.

În trecut, Israelul a distribuit deja măşti de gaze populaţiei sale, mai ales în primul război din Golf (1991). Irakul a lansat atunci 39 de rachete Scud cu ogive convenţionale împotriva teritoriului israelian.

Autorităţile israeliene au strâns la sfârşitul lui 2006 măştile aflate în posesia civililor, pentru a le verifica starea şi a schimba filtrele.

Generalul David Petraeus a primit, fara sa clipeasca, întrebarea cea mai dificila a interviului: poate o singura tara, fie aceasta Statele Unite sau Israelul, sa descurajeze Iranul de a deveni (un stat) nuclear, fara a recurge la o lovitura militara?” Comandantul CENTCOM a raspuns: este sarcina comandantilor sa aprecieze daca este cazul sa fie pregatiti cu planuri pentru alte situatii posibile. Nu spun asta într-un sens provocator. Am afirmat întotdeauna ca avem responsabilitati, iar poporul american si comandantul nostru (presedintele) asteapta de la noi sa ne gandim la toate variantele si sa fim pregatiti pentru situatii posibile. Iar noi ne straduim sa nu fim iresponsabili în aceasta privinta”. Ulterior, “The Washington Post” insera articolul „Sa fim pregatiti pentru razboi cu Iranul, în caz ca Israelul îl lovește”. Epuizarea mijloacelor diplomatice vizand oprirea înarmarii nucleare a Iranului, faptul ca majoritatea israelienilor privesc programul iranian ca o problema de viata și de moarte, declaratiile președintelui Iranului prin care acesta neaga atat dreptul la existenta a Israelului, cat și comiterea Holocaustului, sunt suficiente motive, la Tel Aviv, pentru a preveni un atac iranian. Ce se va întampla daca, dupa lovitura aeriana israeliana și/sau actiunea unor subunitati de comando, iranienii vor riposta masiv? Jurnalista Anne Applebaum spera ca “actuala administratie este gata, pe plan militar și psihologic, nu pentru un razboi ales, ci pentru un nedorit razboi al necesitatii. Aceasta este viata adevarata, pana la urma, nu Hollywood”. La cateva zile distanta, un purtator de cuvant militar israelian a anuntat ca au început sa fie distribuite populatiei noi modele de masti de protectie contra gazelor. Practic, din aceeași necesitate. O perspectiva care l-a determinat pe președintele rus Medvedev sa declare ca Moscova ia acum în calcul sanctiunile posibile contra Iranului. Cam tarziu.

  • Hotnews:

Israelul cere SUA sa impuna Iranului un embargo similar celui impus Cubei

Potrivit ministrului de Externe israelian, Avigdor Lieberman, SUA ar trebui sa impuna Iranului sanctiuni similare celor impuse Cubei in urma cu 50 de ani, scrie Reuters. Astfel, Israelul insista ca SUA sa actioneze unilateral, lasand la o parte sanctiunile Consiliului de Securitate al ONU ca raspuns la activitatea nucleara iraniana.

“Suntem ingrijorati de ritmul evenimentelor din sfera internationala. Cred ca de acum incolo Israelul trebuie sa isi schimbe politica fata de Iran si cred ca ar trebui sa cerem SUA aplicarea modelului cubanez. Statele Unite ar putea sa faca singure tot ce este necesar pentru sistarea programului iranian. Modelul cubanez este foarte simplu si si-a dovedit deja eficienta” a declarat Lieberman.

Presedintele Medvedev afirma ca Rusia ar putea sustine sanctiunile internationale impotriva Iranului

  • Antena3:

Rusia va lua în considerare sancţiuni contra Iranului

Rusia va susţine noi sancţiuni contra Iranului, cu condiţia să nu creeze o criză umanitară, arăta preşedintele francez Nicolas Sarkozy după discuţii cu omologul său rus Dmitri Medvedev. Oficialul rus arăta că el speră să se evite măsurile punitive, dar adăuga că Rusia nu poate aştepta la nesfârşit cooperarea Teheranului. “Noi suntem optimişti şi nu pierdem sentimentul că am putea ajunge la succes. Totuşi, dacă nu funcţionează… Rusia este pregătită să ia în considerare cu partenerii noştri chestiunea introducerii de sancţiuni”. În timp ce Sarkozy sublinia că Medvedev este receptiv la introducerea de sancţiuni dacă nu se creează o criză umanitară. De asemenea, Israel, care se consideră direct ameninţat de tehnologia nucleară iraniană, şi-a exprimat optimismul că China nu se va opune unei rezoluţii în Consiliul de Securitate, după o vizită la Beijing.

Şeful AIEA critică lipsa de cooperare a Iranului

Preşedintele Barack Obama şi administraţia sa plănuiesc să schimbe numele războiului din Irak din „Operaţiunea Libertatea Irakienilor” in „Operaţiunea Noi Orizonturi” (“Operation Iraqi Freedom” to “Operation New Dawn”). Washington, Statele Unite – Secretarul pentru Apărare al Statelor Unite, Robert Gates, a aprobat schimbarea numelui misiunii în Irak în „Operaţiunea Noi Orizonturi”, începând cu 1 septembrie 2010. Data aleasă este menită să reflecte reducerea numărului de trupe SUA în regiune până la 50.000, potrivit AFP.

Analiză. Prezenţa scutului antirachetă în România dinamizeză semnificativ regiunea. Prima consecinţă, Chişinăul ar putea renunţa la statutul de neutralitate, simțindu-se protejat de scut . Tiraspolul s-a oferit să găzduiască rachete ruseşti, dar Moscova a respins deocamdată oferta, temându-se că recunoaşterea separatiştilor ar putea apropia Moldova de UE.

Ca şi Rusia, Statele Unite vor menţine deschisă calea atacurilor nucleare asupra unor state care nu deţin un astfel de arsenal şi vor continua programele de perfecţionare a armelor atomice lansate de George W. Bush.

***


[…] Noilor politruci nu le sunt necesari românii deschiși la minte. Ei au nevoie doar de o masă de manevră, care să îngurgiteze fără nici cea mai minimă digerare tot ce le este băgat sub nas. Fie că este vorba de cota unică, parlamentul unicameral ori scutul anti-rachetă.[…] Lipsa de lectură duce la lipsa de referințe. La inversarea valorilor. Vizbilitatea și notorietatea sunt singurele lucruri care contează. Dacă mâine, Iliescu, Păunescu, Vadim ori Becali l-ar face “comunist împuţit” pe Corneliu Coposu, sunt convins că 99% dintre tinerii de astăzi nu ar avea nicio reacţie. Ba, mai mult, dacă o asemenea aberaţie ar fi emanată de Adrian Mutu, Mihaela Rădulescu, Andreea Marin, Cătălin Botezatu ori Monica Columbeanu, mulţi dintre ei ar asimila informaţia cu valoare de adevăr! Lipsa reperelor, lipsa educaţiei, a culturii generale (lucruri care se pot dobândi doar prin lectură), poate transforma în “adevăr” orice stupizenie. Iar de aici până la inversarea valorilor, terfelirea lor, nu mai este decât un pas. Nu că asta ar avea o relevanţă foarte mare pentru cei care Siberia se află în Europa, iar Ion Raţiu a fost un atacant la Dinamo la începutul anilor ‘90.

Peste 5.000 de oameni si-au dat jos hainele pe treptele operei din Sydney, pentru a fi fotografiati de artistul american Spencer Tunick, intr-un mesaj de egalitate si toleranta fata de homosexuali, relateaza BBC News. Organizatorii se asteptau sa participe doar jumatate dintre oamenii care s-au prezentat pentru a lua parte la sedinta celebrului fotograf, organizata in cadrul festivalului Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras. Pentru un moment, ochii trecatorilor au fost distrasi de la arhitectura magnifica a Sydney Opera House catre tabloul viu al oamenilor dezbracati. “Barbati si femei homosexuali, asezati dezbracati langa vecinii lor, transmit un mesaj foarte puternic lumii, si anume ca australienii cred intr-o societate libera si egala”, a afirmat Tunick. Cei peste 5.000 de barbati si femei, fara haine, de toate varstele, au infruntat vremea racoroasa din zorii primei zile de toamna in emisfera sudica.

***

  • Basilica:

Comunicat de presă: Hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor

În ziua de marţi, 02 martie 2010, a avut loc şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei. La şedinţă au participat şi preacucernicii părinţi protoierei din cuprinsul Arhiepiscopiei şi s-au luat următoarele hotărâri de interes general:

1. Consolidarea şi restaurarea Bisericilor vechi.

2. Construirea de Biserici noi în comunităţile unde nu există lăcaş de cult ortodox.

3. Construirea de case parohiale în parohiile care nu au casă parohială.

4. Construirea de capele în cimitirele parohiale, respectând normele europene de igienă privind depunerea celor decedaţi.

5. Organizarea mai judicioasă şi întreţinerea mai bună a cimitirelor parohiale.

6. Înfiinţarea de noi cimitire în oraşe şi sate, întrucât cele existente au devenit neîncăpătoare.

7. Preoţii din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor nu pot organiza pelerinaje în străinătate, mai ales în Israel şi Grecia, fără binecuvântarea scrisă a Patriarhiei Române, care are propriile sale centre de pelerinaje şi autorizaţiile legale pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi.

Situaţia creştinilor din Irak

Libanul declară o sărbătoare naţională islamo-creştină

Ediţia din 22 februarie 2010 a săptămânalului francez „La Vie“ ne prezintă articolul semnat de Joséphine Bataille, care anunţă că guvernul libanez a declarat o sărbătoare naţională în cadrul căreia creştini şi mususlmani se vor uni în jurul personalităţii Maicii Domnului, cinstită în ambele religii. Aceasta va avea loc în ziua Bunei Vestiri.

Creştini şi musulmani vor avea o sărbătoare comună, ceea ce este o premieră în lume. Ziua de 25 martie va fi decretată de guvernul libanez drept „sărbătoare naţională comună islamo-creştină“, la propunerea prim-ministrului Saad Hariri. Noua sărbătoare se va desfăşura în ziua în care creştinii prăznuiesc Buna Vestire, fără însă a o înlocui. Proiectul propune ca Maica Domnului, personalitate cinstită în cele două religii, să devină un element de coeziune naţional. Într-adevăr, şi Evanghelia, şi Coranul relatează Vestea cea Bună adusă de Arhanghelul Gavriil Mariei şi taina Naşterii din fecioară a lui Iisus. Totuşi, pentru musulmani, Maria (Maryam) nu este decât mama profetului Issa, şi nicidecum cea care Îl aduce pe lume pe Fiul lui Dumnezeu, Cel pe Care creştinii îl recunosc drept Hristos.

Această iniţiativă a fost pregătită de o delegaţie islamo-creştină şi prezentată în faţa guvernului acum câteva zile, pentru a oficializa o decizie luată deja din 2009. În urma acestei decizii politice, pe care ei o consideră istorică, promotorii acestei sărbători speră să existe replici şi în alte ţări, pentru că actorii dialogului interreligios lucrează la acest proiect de mai mulţi ani iar libanezii au primit această iniţiativă în mod pozitiv.

Dincolo de aspectul ei simbolic, această nouă sărbătoare naţională ar trebui să genereze programe socioculturale care să valorizeze ceea ce împărtăşesc creştinii şi musulmanii. In acest scop va fi creată o asociaţie, plecând de la comisia spirituală fondatoare a evenimentului de la Jamhour şi de la reprezentanţii unor asociaţii şi artişti care lucrează în domeniul islamo-creştin.

Primit în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea pe 21 februarie, la puţin timp după decretul care a stabilit sărbătoarea islamo-creştină, prim-ministrul Libanului a susţinut angajamentul său în favoarea coexistenţei în pace a creştinilor şi musulmanilor. Cei doi şefi de stat au mărturisit că, „prin coexistenţa exemplară a diferitelor comunităţi religioase care alcătuiesc Libanul, ţara continuă să fie un mesaj pentru regiunea Orientului Mijlociu şi pentru lumea întreagă“, a precizat Joséphine Bataille.

1 martie 2010. Potrivit KAI şi WYBORCZA.PL, vineri, 26 februarie 2010, în timpul unei întrevederi cu participanţii la Conferinţa episcopatelor catolice a Europei de Sud-Est, primul-ministru Vladimir Filat a declarat că „Biserica catolică trebuie să aibă un rol HOTĂRÂTOR în drumul Moldovei spre Uniunea Europeană”.

De asemenea, premierul a subliniat faptul că la moment, Moldova se confruntă cu o multitudine de probleme, cauza majorităţii din ele, fiind, în opinia lui, „criza morală”. În acest context, Filat, a cerut catolicilor să se implice în procesul „educării poporului” (!), proces ce trebuie să aibă loc în baza „principiilor morale superioare” (!) urmărind scopul „creării unei NOI SOCIETĂŢI” (catolice?!). […] Totodată, Francisco-Javier Lozano, nunţiul apostolic în România şi R. Moldova, a transmis conducerii salutul papei, asigurând-o în acelaşi timp de susţinerea „sfântului” scaun în efortul său de integrare (anexare – n.n.) totală cu Uniunea Europeană. […]

În acelaşi context, menţionăm că anul acesta, guvernul liberal a declarat ziua de 25 decembrie (sărbătoare catolică) drept zi liberă. Fapt ce a generat nemulţumiri din partea creştinilor ortodocşi şi în special a Mitropoliei Moldovei.

Sa ne aducem aminte de intrunirea recenta de la Volos:  MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)

1. Nu intra nici o tara in UE daca nu se inchina la papa; de aici putem intelege reactiile ciudate (aplecate spre ecumenism) ale unor ierarhi din Serbia si Hertegovina. […]

*Nota noastra (Razboi intru Cuvant), si in urma discutiei cu unele persoane care cunosc ceva mai multe detalii:

1. Ideea de la primul punct este formulata lapidar si poate genera confuzie, in sensul in care se poate crede ca toate bisericile ortodoxe din statele membre UE sunt deja inchinate Papei si depind de acesta, ceea ce, evident, nu se intampla, caci am avea o unire de facto si de iure cu Vaticanul. Ceea ce s-a vrut sa se spuna este ca procesul integrarii europene este insotit si conditionat de procesul ecumenismului si al apropierii de Vatican. De aici se inteleg presiunile mari la care sunt supuse bisericile ortodoxe din tarile care sunt in UE sau care vor sa intre (cum e cazul Serbiei). Fara o atitudine “deschisa” fata de Papa, fara concesii si o “determinare” in a promova unirea cu catolicii, o tara ortodoxa nu are “sanse” sa intre in UE. Acest lucru este foarte sugestiv insa pentru relatiile dintre euro-masoni si Papa…

Călugărul grec Varlaam, sosit la Constantinopol din Calabria (Italia), a încercat să minimalizeze diferenţele doctrinare dintre ortodocşi şi catolici cu privire la teoria despre Filioque, dovedindu-se impregnat de tomism şi partizan al unei teologii raţionaliste şi neduhovniceşti. Prin cele două tratate despre purce-derea Sfântului Duh, pe care le-a scris la Muntele Athos unde se afla, Sfântul Grigorie Palama respinge relativismul dogmatic al lui Varlaam, apărând justeţea teologiei trinitare ortodoxe, conform căreia Duhul Sfânt purcede doar de la Dumnezeu Tatăl, nu şi de la Fiul.

  • Gandul: Cum va zbura Flutur cu „charterul” Patriarhiei ca să aducă Lumină de Paşte. Marele ou „încondeiat”, anul trecut, va fi „pictat” abia anul acesta

  • Categorii

    Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

    Etichete (taguri)


    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    11 Commentarii la “2010 – ANUL MARILOR CUTREMURE /Bill Gates ne vrea mai putini prin vaccinuri?! / CHEMTRAILS/ Gigantii internetului si datele noastre personale/ GRECIA IN “SITUATIE DE RAZBOI”? / RAZBOIUL – optiunea (i)responsabila a SUA si Israel/ EXPERIMENT SINCRETIST IN LIBAN (STIRI 1-3 martie 2010)

    1. UE aproba cultivarea cartofului modificat genetic si folosirea in alimentatie a 3 tipuri de porumb modificat genetic
      http://www.businessweek.com/ap/financialnews/D9E6J6IG0.htm

    2. Paul Tecuceanu a aratat in cererea de chemare in judecata ca divortul sau, relatat in exclusivitate de CANCAN, s-a produs “in urma isteriei publice declansata de declaratiile iresponsabile ale lui Streinu Cercel privind decesul lui Toni in urma gripei porcine”. “Speriata de perspectiva contaminarii sale si a copilului de zece luni, chiar si sotia mea, Mirela, a inteles sa paraseasca domiciliul conjugal, intentand apoi chiar actiune de divort, invocand, desigur, alte motive, care s-au adaugat ulterior acestei rupturi”, a declarat Paul Tecuceanu.

    3. In legatura cu Bill Gates (…) Siti ce m-a uluit! Efective ULUIT!!!!! Este ca el spune PE FATA ca vaccinurile si sistemul de sanatate si avorturile sint facute pentru a NE OMORI in masa, el arata acea ecuatie a mortii in care cantitatea de bioxid de carbon era inraport direct proportional cu populatia in timp ce restul variabilelor depidneau direct de marimea populatie (serviciile, energia per/sefrviciu, CO2/per energie) adica e suficient sa reduci populatia, iar ce mai ramine daca este redusa la un grad de saracie nemaintilnit, atunci si restul variabilelor se reduc automat: deci moarte si saracie… ei bine dupa o astfel de demonstratie si pe gura si in scris, NIMENI dar NIMENI din sala aia NU a scos un cuvintel, NIMENI nu a protestat, NIMENI nu nu s-a revoltat????CU EXCEPTIA UNOR SITE-URI ANTI-SISTEM SI CRESTINE NIMENI DAR NIMENI NU A PRELUAT ACEASTA STIRE?

    4. Ceea ce a spus a fost destul de “mascat”, voalat si “en passant”, a trecut el insusi foarte repede peste aceasta idee, nu stim daca pe moment cineva putea sa perceapa corect sensul spuselor sale, mai ales ca la mijloc era si socul. In sensul ca reactia reflexa la asa ceva este: “nu se poate, nu am inteles eu bine”.

      Dar atitudinea de negare, de bagare a capului in nisip este, oricum, caracteristica majoritatii oamenilor, inclusiv a ortodocsilor, cand este vorba sa dea piept cu realitati socante, de ordin apocaliptic, mai ales dintre acelea care ii confirma pe… “conspirationisti”. Si omul “fin” si “rezonabil” nu poate crede asa ceva, vai, dar nu este posibil….. Nu trebuie sa te miri ca exista o rezistenta inversunata in fata evidentelor, fiindca firea noastra cazuta si mentalitatea noastra rasfatata nu poate accepta perspectiva suferintei, a tragediei iminente, de aceea au ajuns pana la hula de a rastalmaci sensul cartii Apocalipsei, de a spune ca nici macar nu se refera la sfarsitul lumii (vezi pr. Coman, la noi, dar ca el sunt mai multi), nu mai vorbim de modul in care se iau in deradere si se batjocoresc profetiile sfintilor si parintilor harsimatici contemporani. Tocmai am citit recent in “Lumea credintei” o noua “probozire” IGNORANTA SI AROGANTA din partea domnului Bucuroiu si a altora de la AZEC facuta celor care trezesc oamenilor constiinta referitor la masonerie, UE, cipuri, vaccinuri… Cu “argumente” zero, numai retorica de ridiculizare si atat. Ce sa spunem, pacat ca unii oameni isi iau asemenea povara si izbesc cu piciorul in tepusa adevarului.

      De ce toate astea? Fiindca noi vrem raiul aici, pe pamant, iar credinta ne-am confectionat-o dupa bunul nostru plac, cat mai confortabila cu putinta, astfel incat sa ne asigure un trai caldut, eventual cu functii cat mai inalte, cu masini bune si case de vacanta, cu bani de la UE in tescherea… Etern, daca se poate. Pacat ca mai vine si moartea, totusi, o data si ca nu le putem duce dincolo pe toate astea… http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/09/22/cel-care-isi-iubeste-viata-sa-o-va-pierde/

      Stirea pare-se ca a fost preluata deja pe scara destul de larga, si la noi, vezi ultimele noastre sinteze de stiri:

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/03/05/ideile-fasciste-de-sterilizare-a-populatiei-propagate-tot-mai-fatis-grecia-in-haos-si-santajata-grosolan-expertii-recunosc-o-noua-criza-mult-mai-grava-este-inevitabila-stat-razboi-moloh-paman/

    5. Satana stie ca ESTE infrant de Hristos , ca a fost infrant de Ingerii Lui Dumnezeu si aruncat din dregatorii. Stie ca nici o litera din Cuvantul Lui Dumnezeu NU va cadea si ca Moartea duhovniceasca, caderea definitiva din har este pecetea lui. Singura lui razbunare este acum de a lupta cu oamenii, de a batjocori chipul Lui Dumnezeu din om. Bate razboi cu toata lumea prin inselare, prin naluciri, promisiuni de putere in aceatsa lume a lui , si mai ales convingandu-i pe cit mai multi ca el de fapt nici nu exista, ca toate drumurile duc la Dumnezeu etc. Cel mai abitir bate razboi cu crestinii pentru ca ei stiu ce poama cazuta este uratul, si l-au scuipat pe lepadat inca de la botez.

      Desi este neputincios in fata Lui Dumnezeu, el poate stapini acesta lume care nu a primit Adevarul Lui Hristos si elberarea din fortele intunericului. O stapineste printr raspindirea unei psihoze a colective, prin teroare, prin hula si incurajarea omului sa-L blameze pe Dumnezeu pentru necazurile care s-au abatut asupra lumii si nu pacatul. Asta este de fapt trairea deznadajduita a satanei pe care el incearca s-o induca in cei care se fac trup cu el, cu bestia cazuta.Unora le da o falsa iluzie de control si de putere, dar dedesupt este irobirea absoluta la carele acestei lumi, prin puterea banului. Ei sunt de fapt robii care imping aceatsa lume in directia dorita de satana. Acesti fii ai tataului minciunii ii urasc pe eroi, pe martiri, pe sfinti, pe cei care au trait si au murit pentru Hristos si neamul lor. De aceea lupta sa le discrediteze memoria, sa pingareasca trecutul. Omul murdar ii vede pe toti murdari.Ei doresc o armata unica care sa se miste la o comanda unica: interesul, banul. Ei doresc inrobirea economiilor nationale, si aplecarea lor sub jugul unei monede unice care va fi a ultimului cezar al acestei lumi, anticristul. Ei doresc ca pacatul, non-valoarea, subcultura sa fie legi universale si sa circule liber, fara frontiere, sa fie o lume omogena, a pacatului, rupta definitiv din Dumnezeu. Uratul drac aspira la o lume fara granite, unita intr-un singur duh al terorii care sa i se inchine lui, prin supunerea definitiva a vointei umane care este pecetluirea cu semnul fiarei.
      Vor reusi ei asta? NU. Nu pentru cei care traiesc in Hristos. Vor incerca sa ii insele pe ei , sa ii prinda in duhul cazut al acestei lumi, prin minuni mari, inclusiv prin manipularea si iluzia TV-INternet, prin false coincidente, false profetii, minciuni de mascarici dezafectat.Minuni foarte mari, dar goale de esenta duhovniceasca. Cei care lucreaza in acest domeniu sunt foarte vulnerabili sa se contamineze cu aceasta mentalitate pagubitoare a cazutului, si sa lase multe sminteli sa vina in lume, prin felul cum transmit informatia, prin calitatea ei etc. Eu cred, ca asa simplist am putea spune ca se definesc din ce in ce mai bine 2 planuri ale existentei pe acest pamant: unul al stapinirii fiarei, celalalt al Lui Dumnezeu. Cernerea este mare, liniile nu sunt clar demarcate decit prin credinta nestramutata in puterea Lui Dumnezeu si prin smerenie.
      Biserica Lui Hristos, care este Ortodoxia, o sa-si faca lucrarea pe Pamant pina la sfarsit, si toate neamurile se vor intoarce la Dumnezeu. Cei care sunt inscrisi in cartea vietii din toate neamurile Pamantului se vor intoarce la Hristos. Eu cred ca Biserica ca institutie este din ce in ce mai atacata si mai slabita, dar adevarata Biserica a Lui Hristos nu va fi doborata de nimic, nu va sucomba la nici o erezie, la nici o inselatorie a duhului intunericului.

    6. “Tocmai am citit recent in “Lumea credintei” o noua “probozire” IGNORANTA SI AROGANTA din partea domnului Bucuroiu si a altora de la AZEC facuta celor care trezesc oamenilor constiinta referitor la masonerie, UE, cipuri, vaccinuri… Cu “argumente” zero, numai retorica de ridiculizare si atat. Ce sa spunem, pacat ca unii oameni isi iau asemenea povara si izbesc cu piciorul in tepusa adevarului.”

      Asta este reactia generala. Nu veti vedea vreo schimbare ci o sminteala si mai mare.

      Imi pare foarte putin probabil ca orice discutie pe asemenea teme (sau pe teme legate de ortodoxie, Biserica si Hristos) sa mai poata fi purtata cu cei rataciti.
      Singurul mod in care se mai poate face ceva este trairea intru Hristos. Singurul mod in care se mai poate schimba ceva este prin schimbarea la nivel personal, inauntru. Numai aceasta ii mai poate ajuta pe ceilalti si cand spun ceilalti ma refer mai ales la cei cativa din jurul nostru. Numai simtirea. Fara aceasta, orice cuvant iaste far’ de folos.

      Usor, usor, in ceea ce priveste “lupta” cu cei ce s-au dat pe mana tatalui minciunii, razboiul intru cuvant se va rezuma la marturisire. Pavand drumul catre mucenicie pentru cei ce vor alege destinul acesta si il vor putea implini.

      Mai departe, razboiul nevazut va continua in fiecare dintre noi, mai mult sau mai putin singurateci. Cu fiecare pocait care reuseste sa si pastreze calea poate altii se vor intoarce la randul lor din ratacire. Cu fiecare ce ajunge la pace interioara si la adevarata masura a iubirii, poate mii se vor salva.

      A cam trecut vremea vorbelor, a argumentelor, a lumescului, a crestinului caldicel. Vorbele, argumentate sau nu, nu mai sunt de nici un folos in fata celui ce nu si doreste o discutie. In mijlocul lumescului si a lumii orice crestin adevarat va fi privit ca un nebun si, intr-un fel, si este. Caci nebunia lui este “nebunia cea buna” si nu nebunia lumii. E vremea. Sa indraznim.

    7. @ Cami:

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/02/09/pilda-sfantului-mucenic-nichifor-9-februarie-sa-ne-reamintim-duhul-adevaratei-marturisiri-si-care-trebuie-sa-ne-fie-cautarea-primordiala/

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/27/parintele-adrian-cine-braveaza-greseste/

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/06/lepadarea-lui-petru-sau-de-ce-cade-omul

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/12/08/parintele-calciu-despre-experimentul-satanic-de-la-pitesti-tinta-a-fost-sufletul-nostru-dar-ultima-batalie-a-fost-castigata-de-dumnezeu/

      Cred ca a ingaduit Dumnezeu caderea pentru ca noi ne socoteam tari pe noi insine, ne socoteam foarte tari. Aveam o educatie a suferintei mai mult decat altii. Noi eram pregatiti pentru suferinta, spusesem cuvinte mari in privinta asta. Si Dumnezeu a ingaduit caderea ca sa ne arate cat suntem de slabi….

      Inteleg ce spui, dar incearca sa asculti, sa urmaresti si tu (si cu mintea, si cu inima) ceea ce spune Parintele Rafail Noica, mai luminat decat noi si decat fratia ta. Satana este un infrant, dar, in acelasi timp, daca-i subestimam puterea si ne supraestimam noua insine credinta si bravam, atunci ne va târî cu mare usurinta si pe noi in infrangerea lui. Faptul ca Dumnezeu L-A DEZLEGAT si II INGADUIE sa aiba stapanire peste lume, asa cum a INGADUIT si pentru Sine suprema chenoza a patimirii si rastignirii, aceasta este esential de constientizat pentru a nu confunda credinta cu autosugestia (autoamagirea).

      Asta este greu noua a primi, ca Dumnezeu…

      “gaseste un moment in istorie cand da si raului libertate sa mearga; si sa mearga pana la capat!

      Daca avem asteptari si sperante desarte legate de biruinta IN LUMEA ACEASTA, “credinta” noastra va capota fulgerator la prima mare incercare ce ne va spulbera iluziile. Nu cred ca noi constientizam ceea ce este cu adevarat Crucea, nu cred ca intelegem ce se cere de la noi pentru a ramane cu adevarat in Biserica. Ne asteptam oarecum pasiv, precum niste copii alintati, sa fim in permanenta ocrotiti si dusi pe brate, fara sa intelegem ca Tatal nostru ingaduie si sa ne lase sa ne confruntam singuri cu intunericul. Cum arata si Vladica Averchie, “a fi (cu adevarat, in Duh) in Biserica” nu este ceva garantat pentru nimeni, este ceva pentru care trebuie sa lupti in permanenta. Ma tem tare mult (pentru mine in primul rand!) sa nu fiu/sa nu fim ca fecioarele nebune…

      Sa-l mai ascultam o data pe parintele Rafail:
      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/28/drumul-catre-emaus/

      “Si putem compara perioada noastra cu ultimele zile ale lui Hristos pe pamant. Hristos este Capul Bisericii, Biserica este Trupul lui Hristos. Si asta nu este o alegorie, in duh este o realitate. Si atuncea, Capul – unde mai pui ca Acest Cap, Hristos, a zis ca „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”: deci Eu sunt Calea, daca asta e Calea, asta este Calea si pentru fiecare om, intr-o masura sau alta, intr-un fel sau altul, dar si calea istorica a Bisericii. Si daca acest Cap a trecut prin perioada aia eshatologica, sa zicem, incepand cu Ghetsimani si pana la Golgota, oare nu ceva asemanator va trece si Biserica? Doamne, dar cine va putea rabda acele zile? Credinta trebuie sa ne spuna: Iata Eu, cu ajutorul Tau Doamne, dar… nu ne lasa Doamne, ca eu singur nu voi putea! Si inca un lucru vreau sa va mai arat. Am mai vorbit despre asta, dar poate nu in cuvantari. Amintiti-va de cei doi Apostoli, Luca si Cleopa care mergeau la Emaus. Vine Ce credeau ei ca este un strain, Carele ii intreaba: Ce mergeti asa de intristati si ce vorbiti intre voi asa de intristati? Si incep sa Ii spuna… Si imi permit eu, daca imi iertati lucrul acesta, sa parafrazez ce inteleg ca se ascundea sub cuvintele Apostolilor. Tu singur esti strain in Ierusalim si nu stii ce s-a intamplat, ce lucruri s-au intamplat aici? Zice Strainul: ce lucruri? Pesemne… habar nu avea. Si atunci incep ei sa povesteasca si zic: pai era Iisus, Acest prooroc puternic in cuvant dar si in fapta.

      (…)

      Dar revenind la cei doi, imi vine sa zic asa, parafrazand:

      Pe Asta, L-au pronuntat mai marii nostri, biserica noastra L-a pronuntat inselator. Daca asta a fost un inselator, in cine o sa mai credem? Dupa care semne vom recunoaste pe adevaratul Mesia, daca asta a fost un mincinos? Ce minuni mai mari, ce cuvant mai puternic, mai adevarat? (…) Si insasi biserica Il numeste inselator, biserica de Dumnezeu intemeiata prin Moisi, biserica de la care noi asteptam sa primim si vestea ca a venit Mesia printre noi, si semnele prin care Il putem recunoaste pe Mesia, si confirmarea ca asta este Mesia, si biserica iata ca zice ca e un inselator. Dar hai sa zicem ca nu-i, dar daca nu-i, atunci cum, daca este Mesia cel adevarat, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu cu noi – Emanuil, dupa prooroci, cum de S-a biruit? Adica puterea lumii asteia L-a biruit pe Dumnezeu? Ca L-au arestat in noaptea aia, dar cum L-au gasit? Ca L-au luat si L-au dus la judecata, judecata mincinoasa, dar cum L-au osandit? Si El nu a zis nimic, s-a lasat osandit. Si urla toata gloata. Dar L-au dus si la Cruce, si si-au batut joc de El, ca putea sa mantuiasca pe altii, pe El nu se poate mantui, na, uitati-va la El. Si strambau cu fata la El si scoteau limba

      Dadeau cu tifla, in termenii nostri. Hai sa vedem acum daca Ilie vine sa Il mantuiasca de pe Cruce, ca au interpretat cuvantul Eli Eli, lama sabahtani, ca chemarea lui Ilie. De Dumnezeu vorbea El. Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? Ce cuvinte tragice, sfasietoare…. Ce era acea parasire? Prin solidaritate cu noi, din dragoste, ne purta a noastra parasire de Dumnezeu, pentru pacatele noastre. A trebuit sa Isi asume pana si acea faza a pacatului nostru pe cruce; dar asta nu o intelegeau astia, ziceau – a, lasa, sa Il mantuiasca Ilie ca a zis ca e Fiul lui Dumnezeu, daca Il vrea Dumnezeu, sa Il dea jos acum de pe Cruce. Si nu L-a dat.

      Si asteptau ucenicii sa vada minunea de pe urma acestui Mesia, ca intr-o clipita sa se dea jos de pe Cruce si sa arate cine e Puternicul in lumea asta. Nimic… Iata ca Si-a dat duhul si a murit. Si acum de trei zile este in mormant si unele femei, cica, au fost acolo la mormant, au vazut o viziune de ingeri, ca, cica, ar fi inviat, dar pe El nu L-au vazut, iar noi nadajduiam ca Acesta trebuia sa fie Cel care sa mantuiasca pe Israil.

      Intelegeti care era deznadejdea lor cea de pe urma? O contradictie, un nonsens, dincolo de care nu mai poate gandi omul.

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/21/parintele-rafail-noica-despre-partea-cea-buna-a-celor-care-pazesc-cuvantul/

      Socotesc ca Hristos a putut fi prins in gradina Ghetsimani numai fiindca a spus cuvantul: “Dar acesta este ceasul vostru si puterea intunericului“. Daca Cuvantul lui Dumnezeu nu ar fi zis asta, ar fi fost total cu neputinta sa Il prinda. Stim cel putin un moment in viata lui Hristos cand au fost trimisi ofiteri sa Il aresteze si n-au putut, fiindca, au zis dupa aia carturarilor si arhiereilor, ca niciodata om nu a grait ca Acest Om. Si pentru puterea cuvantului Lui, n-au putut sa-L aresteze. Ba si in Ghetsimani, cand a intrebat Domnul: “Pe cine cautati?” si au zis “Pe Iisus Nazarineanul” si le-a raspuns Domnul: “Eu sunt” au cazut “de-andaratelea” si… cazuti puteau sa ramana pana astazi. Asa ca daca Cuvantul lui Dumnezeu da voie si se pronunta, se va putea face acel lucru.
      Si daca vedem rautatea dezlantuindu-se in lume este pentru ca Dumnezeu are o Pronie pe care nu o intelegem, o Pronie paradoxala (ba intr-o masura si intelegem ceva) prin care, cinstind libertatea omului – libertate care este poate semnul de capatai al asemanarii omului cu Dumnezeu si Dumnezeu Insusi cinsteste aceasta libertate – gaseste un moment in istorie cand da si raului libertate sa mearga; si sa mearga pana la capat! Dar asta nu inseamna ca raul poate birui. Fiindca avem si cuvantul celalalt din Apocalipsa ca si Cel ce lucreaza dreptatea, mai lucreze dreptatea. Cel ce se sfinteste mai sfinteasca-se si celalalt cuvant spus pentru Maria ca partea cea buna pe care a ales-o, aceea nu se va lua de la dansa.

      Frati si surori, daca Cuvantul lui Dumnezeu a zis ceva, asa cum a fost intru inceput: “Sa fie lumina!“, si a fost, deci ce a zis Cuvantul lui Dumnezeu, fi-va! Si ce nu a zis nu va putea fi. As vrea sa intelegem ca toate se tin in zidirea asta prin cuvantul tainic al lui Dumnezeu, si asta sa fie pentru noi mangaiere.

      Zile cumplite – vadit – vin si vor veni, multe prorociri care erau de neinteles, astazi sunt tehnologic realizabile, si deci nu e cazul sa nadajduim spre zile mai bune.

    8. @ Alin:

      Multumim! Asa este! Asa sa fie!

    9. Fratilor, eu va multumesc.
      Daca am ajuns pana aci, a fost si pentru ca voi (si altii ca voi) existati. Osteneala voastra nu numai ca nu e in zadar dar are roade. Nici nu va imaginati…
      Sa va dea Domnul putere sa mereti pana la capat!

      Cat despre vremile astea de cernere…vor rezista numai cei cu inima buna. Sa luam aminte la spusele celor ce au trecut deja prin iad si au iesit la liman.

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/29/numai-cel-care-va-avea-inima-buna-va-rezista/

      “Fiti pregatiti pentru lupta care se va da în mlastina disperarii. Fiecare va iesi din înclestarea acestei lupte singur, neajutat decât de mila lui Dumnezeu si de ce are mai bun în el“

      Ceea ce s-a intamplat in temnitele comuniste acum mai bine juma de veac se va repeta in marea temnita a vremilor din urma. Puscaria fara ziduri si fara zabrele la vedere. Temnita ce se construieste in jurul nostru zi de zi.
      Cine are ochi, vede. Cine are urechi, aude.

      “Cel ce nedreptateste, mai nedreptatească. Cel ce se spurca, mai spurce. Cel ce lucreaza dreptatea, mai lucreze dreptatea. Cel ce se sfinteste mai sfinteasca-se“ (Apoc. 22, 11).

    10. Featilor vremurile tulbure are sa vin peste noii sunt cu adevarat infricosatoare,dar nu cedati in victime la toate viclesugurile care ni se pregatesc si ne asteapta. INDURATI si va Rugati,ca si Mintuitoru Nostru ISUS HRISTOS a indurat pentru noii,si nu va indepartati de el nici nu va indoiti nici macar o clipa credinta ce dreapta in Sf.Treime si Maica Domnuli ,ca mintuire ii astepta pe acei care vor rezista pina la urma si nu se vor ceda viclesugurilor,presiune,fortei la care vom fi supusi.

    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare