PERSECUTIE FATISA SI FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO. Informatii despre abuzurile, manipularile si tradarile grele ale “fratilor” din Sinod

16-02-2010 5 minute Sublinieri

...Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu. (Luca, 21, 16-17) .

Fărădelege şi prigoană la Mănăstrirea Graceaniţa

14 Februarie 2010 15:25

Atanasie Jeftici şi Teodosie Şibalici au intrat cu forţa în chiliile episcopului Artemie şi ale colaboratorilor săi din Graceaniţa. Forţele armate sprijină măsurile ce vin din partea lui Atanasie Jeftici.

Nelegiuitul Atanasie Jeftici şi mercenarii săi hălăduiesc din nou prin Eparhia de Ras – Prizren.

În Sâmbăta de 13 Februarie, la numai un ceas după terminarea şedinţei Sfântului Sinod la care s-a hotărât ca Atanasie Jeftici să fie numit administrator al Eparhiei de Ras – Prizren, el deja se afla la reşedinţa episcopală a Episcopului Artemie şi începea impunerea măsurilor sale samavolnice. Cum a putut ajunge aşa de repede dacă hotărârea nu era luată deja cu câteva zile în urmă iar şedinţa Sinodului din 13 Februarie nu a fost decât o piesă de teatru?

În suita sa se afla credinciosul său ucenic Teodosie Şibalici şi câţiva călugări de la Mănăstirea Deceani, deja cunoscuţi pentru comportamentul lor necuvincios şi samavolnic, care în vara lui 2008 l-au brutalizat pe egumenul mănăstirii Baniska – Simeon, rănindu-l grav. Unul din din apărătorii principali ai acestor călugări şi acestor fărădelegi a fost Atanasie Jeftici.

Îndată după năvălirea în mănăstire pe 13 Februarie, cu câteva ore înainte de a se întoarce Episcopul Artemie de la şedinţa Sinodului, au început să spargă uşile chiliilor Episcopului Artemie, spre groaza călugărilor care se aflau acolo. Au pătruns în chilii şi au răvăşit lucrurile întocmai ca la o percheziţie. Însă cu ce împuternicire, după ce legi şi în temeiul căror canoane?

Cu toate că Artemie trebuia să dea în primire administraţia abia în ziua următoare, Duminică 14 Februarie, grozava ură a făptaşilor se răspândea fără zagaz din poarta Sfintei Mănăstiri Graceaniţa. De această dată nu mai era vorba de ura agarenilor sau albanezilor, ci a celor ce se înfăţişau ca propovăduitori ai Dragostei.

În aceeaşi zi de 13 Februarie, înainte de preluarea mandatului de administrator al eparhiei şi în absenţa Preasfinţitului Artemie, Atanasie Jeftici l-a înlocuit pe Secretarul Scaunului Eparhial, ieromonahul Irinei, şi a numit unul nou – preotul Srdjan Stankovici, care în timpul mandatului său de Secretar în perioada 2003 – 2006 a făcut multe probleme eparhiei prin speculaţiile şi nesupunerea sa.

Tragic este că toate cele pomenite se întâmplă cu blagoslovenia Preafericirii Sale Irinei, Patriarhul Sârbilor, ca şi a membrilor Sfântului Sinod, dintre care unii încă sânt priviţi cu respect de către Sârbi.

Venirea lui Atanasie Jeftici la Graceaniţa a fost semnalul şi pentru năvălirea câtorva călugări de la Deceani în Mănăstirea Gorioci din Metohia. În atmosfera de teroare şi frică i s-a spus Egumenei Antuza că “poate să o şteargă” din mănăstire, şi îndată a fost numită egumenă maica Marta Şibalici, mama lui Teodosie Şibalici. De mult îşi dorea Teodosie ca să o pună pe mama sa egumenă, iar acum dorinţa sa a fost înfăptuită, chiar dacă prin teroare şi ameninţari.

Duminică, la liturghia pe care au slujit-o Atanasie Jeftici şi Teodosie Şibalici, doar câteva călugăriţe din Gracianiţa au luat parte. Poporul credincios a stat afară, iar trupele KFOR “păstrau ordinea”. Însă în biserică au fost prezenţi doar aşa numiţii sârbi albanizaţi, adică sârbii care au participat la alegerile de curând organizate de Haşim Taci, şi care astăzi au salarii mari şi funcţii în instituţiile albaneze.

Brutalitatea şi ameninţările neîncetate cu care Atanasie Jeftici realizează “epurarea” eparhiei de Ras şi Prizren au înspăimântat cinul călugăresc al eparhiei şi poporul credincios Sârb, care nu se aştepta ca Sfântul Sinod să îi dăruiască o astfel de binecuvântare.

După douăzeci de ani de prigoniri din partea Albanezilor, se putea oare aştepta cineva ca Eparhia de Ras – Prizren să pătimească atâta din partea Sfântului Sinod?”

Viitorul episcop Artemie, alaturi de Sfantul Iustin Popovici; de la stanga la dreapta se afla si Amfilohie si Atanasie, viitorii Iuda ai fratelui si impreuna-ucenicului Artemie.

http://www.eparhija-prizren.info/staro/Eparhija%20Prizren/www.eparhija-prizren.com/default9130.html?s=vesti&idvestep=3935

***

Episcopul Atanasije Jevtic, fotografiindu-se langa un mormant cu un insemn explicit francmasonic si purtand Crucea pectorala ascunsa in buzunarul de la piept

Poliţia Albaneză şi trupele străine acoperă nelegiuirile lui Atanasie Jeftici

14 Februarie 2010 16:09

Îndată după sosirea în Eparhia de Ras – Prizren, Atanasie Jeftici şi însoţitorii lui au tăiat conexiunea la internet şi linia telefonică în reşedinţa Episcopului Artemie. De ce se tem atât, se pune întrebarea, oare ca să nu se afle despre teroarea dezlanţuită?

Deja anunţata epurare şi pentru zilele următoare, urmează mănăstirile Baniska şi Ţârna Reka. E limpede că trebuie distrus şi şters tot ce e apropiat de Preasfinţia Sa Episcopul Artemie. Pentru împlinirea acestui ţel, din păcate, nu refuză nici ajutorul poliţiei Albaneze şi al trupelor internaţionale.

Tot aşa sânt ameninţaţi şi călugării care se află în Graceaniţa lângă Episcopul Artemie, că trebuie să părăsească astăzi mănăstirea şi că lângă Episcopul Artemie nu pot rămăne mai mult decât 1-2 călugări. Ca sprijin pentru Episcopul şi duhovnicul lor au plecat spre Graceaniţa călugări din mai multe mănăstiri ai eparhiei, dar forţe KFOR şi KPS (Poliţia kosovară) au înconjurat mănăstirea şi nu permit intrarea nimănui. În jurul mănăstirii Graceaniţa se află şi popor credincios care este împiedicat tot de forţele armate să intre în mănăstire pentru a îşi sprijini episcopul şi călugării.

Poliţia Albaneză din Vucitrn a oprit un microbuz cu care mergeau nişte Sârbi spre Graceaniţa în semn de sprijin al Episcopului Artemie. L-au arestat pe M. Raikovici, i-au pus cătuşe, spunându-i că au ordin să îl aresteze pentru că este unul din organizatorii manifestaţiei din faţa Patriarhiei de la Belgrad.

Fărădelegile şi silniciile care se întâmplă în Eparhia de Ras – Prizren au toate caracteristicile inchiziţiei: judecăţile sânt fără temei şi fără mărturii, nu se respectă nici un fel de procedură, se calcă toate legile omeneşti şi dumnezeieştiClevetiri, neadevăruri, construcţii şi regii de procese sânt metodele la care este supus Episcopul Artemie şi Eparhia de Ras – Prizren deja de câţiva ani, mai exact cinci.

La întrebarea Episcopului Artemie după şedinţa Sinodului – de ce se face în aşa mare grabă proces împotriva lui, tocmai la începutul Postului Mare, unul din siondali i-a răspuns că nu e vorba de nici o grabă, ci dimpotrivă, totul durează de cinci ani împliniţi!

Oare acest proces este manevrat din Washington de Joseph Biden, aşa cum tot din Washington, acum cinci ani, a venit recomandarea de a se semna Memorandumul pentru restaurarea bisericilor din Kosovo şi Metohia? Să nu uităm că ambasadorii ţărilor occidentale la Belgrad de multă vreme şi cu stăruinţă cer îndepărtarea Episcopului Artemie din tronul episcopiei de Ras – Prizren.

http://www.eparhija-prizren.info/staro/Eparhija%20Prizren/www.eparhija-prizren.com/default3a2b.html?idvestep=3936

Traducere: Ionut Gurgu

Sfantul Iustin Popovici catre fostii sai ucenici si tradatorii Mitropolitului Artemie: Atunci intreba Domnul [pe Cain]: Unde e fratele tau Abel?

Nota noastra:

Din informatiile pe care le-am primit, in Serbia s-a declansat o intreaga campanie mediatica de denigrare a Episcopului Artemie, in special de posturile apropiate de linia occidentala (cum ar fi B92).  Episcopul este acuzat indeosebi pentru ca a refuzat sa colaboreze cu institutiile albaneze din Kosovo si, de asemenea, cu trusturile de constructii ale liderilor UCK – ceea ce ar fi insemnat, practic, reconstruirea manastirilor de catre cei care le-au distrus (!). De fapt, avem toate motivele sa credem ca episcopul Artemie a stat inaintea atat intereselor politice americano-albaneze, cat si in fata intereselor mafiote legate de “reconstruirea” manastirilor sarbesti, pe bani grei, de catre teroristii care au le-au vandalizat.

Afacerea reconstruirii manastirilor din Kosovo de trusturile conduse de lideri albanezi a depins de un Memorandum propus de Washington prin care  institutiile albaneze ar fi fost recunoscute oficial chiar de Biserica Sarba, in conditiile in care nicio alta institutie a statului sarb nu recunoaste, pana in prezent, statul kosovar.

In joc mai era si o strategie de refacere a imaginii Kosovo-ului albanez, care trebuia prezentat drept “tolerant” pentru a sterge din faptele pentru care gruparile inarmate ale albanezilor s-au facut cunoscute: ucideri, trafic de organe omenesti, distrugerea manastirilor, trafic de droguri ce s-a dezvoltat exponential, mafia albaneza depasind in putere chiar si pe cele “clasice”, in conditiile in care zona este… “supravegheata” de NATO. Cum sa dai, asadar, pe mana talharilor si a celor care le-au distrus cu deosebita ravna, manastirile ortodoxe?

Mitr. Amfilohie si episcopul (pensionar) Atanasie (cei care acum l-au tradat pe Artemie) au insistat foarte mult pe langa Patriarhul Pavle ca Memorandumul sa fie semnat, insistente care nu au avut succes datorita episcopului Artemie.

Vladica Artemie a platit greu impotrivirea fata de planurile americane si fata de terorismul albanez local (iata, asadar, cum lupta SUA impotriva terorismului, girand grupari ca UCK si finantandu-le afacerile)… Marea durere este ca fratii sau, unii fosti impreuna-ucenici ai Sf. Iustin Popovici, au putut ajunge la o treapta atat de joasa a tradarii si a inhamarii la planurile masonice…

Episcopul Artemie este unul dintre cei mai incomozi din Serbia (si, probabil, din intreaga Biserica Ortodoxa Universala). Pe langa faptul ca a fost singurul din Serbia care a semnat Marturisirea de credinta de la Volos, a sesizat in mod repetat Sinodul Sarb cu privire la problemele dogmatice grave care sunt ridicate de Acordul de la Ravenna, contestand utilitatea participarii la “dialogul” cu catolicii (aici se afla o adresa oficiala a Mitr. Artemie pe tema dialogului, datata 28 sept. 2009).

Un alt eveniment prin care s-a facut remarcat a fost vizita intreprinsa de Joe Biden in Serbia, in mai anul trecut. Episcopul Artemie a refuzat sa ii dea binecuvantarea pe vicepresedintelui american Joe Biden de a vizita manastirea Decani din Kosovo. P. S. Artemie a refuzat sa il primeasca pe Biden deoarece acesta vizita Kosovo ca stat independent. Sinodul sarb a criticat insa decizia episcopului, cerandu-si scuze oficialului american…

P.S. Artemie a mai fost hartuit si in trecut, de aceasta data de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care a incercat sa-i interzica accesul la Muntele Athos! (vezi aici raspunsul mitropolitului…)



Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Mitropolitul Amfilohie Radovici, Mitropolitul Atanasie Jevtic, Opinii, analize, Pagini laice

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “PERSECUTIE FATISA SI FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO. Informatii despre abuzurile, manipularile si tradarile grele ale “fratilor” din Sinod

  1. Acesta trebuia sa ajunga patriarh pe tronul lui Pavle, nu jigodia ecumenista care se arata a fiara.
    Dumnezeu sa-i ajute si sa-i usureze mucenicia!

  2. Spune Ava Antonie “Va veni vremea ca oamenii să înebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înebuneşte, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor.”
    Asemenea lor…
    http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/partasie-evanghelica-la-roma-47433.html
    E trist, dar nu fara nadejde…dupa cum ne incurajeaza si parintele nostru Seraphim Rose:
    “Adevărata Ortodoxie, în mod necesar, apare cu adevărat “nelalocul ei” în aceste vremuri satanice; o minoritate din ce în ce mai accentuată a celor dispretuiti si cam “nebuni”, siliti să trăiască în mijlocul unei mase al cărei “revivalism” religios este inspirat de un cu totul alt fel de duh.
    Noi însă să ne mângâiem cu cuvintele cele tari si sigure ale Domnului nostru Iisus Hristos: Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă Împărătia (Luca 12,32).
    Fie ca toti crestinii ortodocsi să se întărească pentru marea bătălie care îi asteaptă, si să nu uite niciodată că, în Hristos, victoria este deja a noastră. Căci El ne-a promis că portile iadului nu vor birui Biserica Sa (Matei 16,18) si că pentru cei alesi El va scurta zilele urgiei si strâmtorii celei de pe urmă (Matei 24,22). Si apoi, cu adevărat, dacă Dumnezeu este cu noi, cine este împotriva noastră? (Rom. 8,31).
    Chiar în mijlocul celor mai sălbatice ispite, nouă ni s-a poruncit: Îndrăzniti! Eu am biruit lumea (Ioan, 16: 33).
    Să trăim deci si noi, asa cum au făcut-o toti adevăratii crestini înaintea noastră, cu certitudinea că toate cele ce se văd au un sfârsit si că Mântuitorul nostru va veni curând; căci Cel Ce mărturiseste acestea, zice: Da, vin curând! Amin! Vino, Doamne Iisuse! (Apoc. 22,20)”

  3. Imi pare rau de ceea ce se intampla, cu siguranta nu e nici primul nici ultimul caz de tradare in randul clerului. Vai de biata lume, ce sufocanta e toata atmosfera vietii moderne.
    Dumnezeu sa-i intareasca pe toti placutii Sai de-acum din lume.

  4. IPS Artemie este cu adevărat preasfinţit episcop. Şi-a mărturisit credinţa, a arătat cui slujeşte, cum slujeşte şi pe cine iubeşte. Şi prin el Dumnezeu ne vorbeşte şi ne arata adevărata faţă a celor care au pus stăpânire pe administraţia bisericii. La noi -cel puţin deocamdată- nu are cine să le smulgă masca, determinându-i la aşa demascare. Totul pare frumos şi – desigur în mod forţat- aproape de autentic.Râvna ecumenică şi aggiornarea se ascude cu măestrie şi se folosete cu fineţe de latura sentimentală şi de populism.Dar- din faptele lor- îi vom cunoaşte.Şi faptele vorbesc cu destulă claritate şi cu destulă forţă. Dacă iubim pe Hristos şi ortodoxia cu adevărat să-l sprijinim cu toată forţa rugăciunii şi dragostei noastre pe acest vrednic păstor care prin muceniceştile sale fapte ne arată ce înseamnă să fii episcop în aceste vremuri de compromis de viclenie şi trădare de vânzare a bisericii, a credinţei a turmei a ţării şi a nemului.

  5. Domnul sa-i intareasca pe parintele Artemie si pe cei prigoniti alaturi de el pentru Hristos, de fiara ecumenisto-masonico-americana.

    “Fericiţi veţi fi când oamenii vă vor urî pe voi şi vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori şi vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea şi vă veseliţi, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot aşa făceau proorocilor părinţii lor.” Luca 6, 22-23

  6. @admin: Totuşi poporul sârb cum reacţionează la nebuniile astea ce se întâmplă? Nimeni nu face nimic? Măcar poporul să se răscoale împotriva acestor oameni păgâni ( că nu poţi să-i numeşti creştini pe cei ce fac lucrările astea demonice ). Partea bună e pentru IPS Artemie deoarece primeşte cununa muceniciei şi va fi primit cu multă slavă în faţa lui Hristos. Nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva în zilele de azi. Off…

  7. @xxx: a fost o demonstratie in fata Sinodului, sunt relatari in postarea anterioara (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/02/14/dragostea-ecumenista-in-ofensiva-papa-invitat-in-romania-si-cel-mai-marturisitor-ierarh-al-serbiei-mazilit-iluzia-refacerii-spulberata-de-recesiune-cum-si-de-ce-s-a-prabusit-grecia-cine-i/).
    De altfel, intrunirea in care PS Artemie a fost suspendat a fost Sinod Permanent, si nu Sinodul Bisericii Sarbe, ceea ce face ca aceasta decizie sa nu fie canonica.
    In Kosovo este mai greu ca poporul sa ia atitudine, fiind impartit in mici enclave si fiind paza strasnica a KFOR si a calugarilor batausi ai lui Atanasie.
    Insa… e foarte trist sa constatam ca si in Serbia turma celor binecredinciosi este mica, foarte mica.

  8. Maicuta Domnului sa-l acopere cu Sfantul Ei Acoperamant pe marturisitorul Artemie!

    Domnul sa ne intareasca pe toti ca sa dam marturia cea buna! AMIN!

  9. Romanian Orthodox brothers and sisters, please pray to St. Marcus of Ephesus who ALONE stood against the Union of Florence, just like Righteous Bishop Artemie is standing alone against the three heretical traitors who were also followers of Blessed Abbas Justin, for the salvation of the Serbian Orthodox Church from being sold by the Uniates who have infiltrated the Synod.

    And please bring this to the attention of the prelates of the Romanian Orthodox Church, asking them to call for a Pan-Orthodox Meeting to demand clarification whether Serbian Orthodox Church is still Orthodox.

  10. Dupa cum stiti,diavolul se straduieste mai cu sirg acolo unde vede ca si credinta e mare, ce rost ar avea sa lupte acolo unde e depravare si necredinta. Asa se intimpla si in Serbia, care pina acum ( cit timp patriarh a fost Pavle), a tinut la distanta lucarea diavolului. La noi…cred ca lupta masoneriei cu biserica e deja cistigata, a ramas doar cea cu omul de rind. Ei aici seva da marea batalie, pentru ca Hristos e vesnic si-i va intari pe cei care vor lupta pt. el. Doamne ajuta!

  11. Cum spuneam si Fr. Miron Stelian Daniel, IPS. ARTEMIE trebuia sa fie ADEVARATUL PATRIARH al Serbiei si nu acessta de acum…!
    Nu as fi crezut ca sunt capabili ierarhii sarbi de asa purtare NECANONICA, SAMAVOLINICA, NECRSTINA si NEfrateasca…!
    Cred ca in comparatie cu acesti ierarhi, episcopii nostri romani, cu toate metehnele lor…sunt mai umani, si cu o inima crestina mult mai vie…decat “fratii” lor sarbi…de arhierie…
    Sminteala…dupa sminteala…in cascada…asta vedem si observam si auzim ca se intampla in lumea ortodoxa de cateva luni…

    Ba Sinodul BOR..tace impotriva documentelor de identitate cu cip…
    Ba…conferinte ecumenice in Cipru soldate cu Masuri REPRESIVE impotriva unor protestatari…luate de episcopul locului…!
    Ba discursuri sustinute de Patriarhul Constantinopolului in sinagogi evreiesti-americane…fara ca sa isi faca cruce la amvon…si fara ca sa vorbeasca de Iisus Hristos…
    Ba acelasi Patriarh al Constantinopolului…considera Koranul carte “sfanta”, punandu-o pe picior de egalitate cu Sf. SCRIPTURA a Crestinilor Dreptmaritori…!
    Ba acum un episcop sarb MARTURISITOR ESTE PRIGONIT atat de ticalos si dusmanos de alti frati de ai sai episcopi…care au uitat de JURAMANTUL PENTRU APARAREA ORTODOXIEI cu orice pret, pe care l-au facut fata de Hristos…

    Dumnezeu…sa aiba mila de noi toti…si SA LUCREZE EL cum stie mai bine…aparandu-si VIA BISERICII SALE, si oile Sale…si pe PASTORII SAI ADEVARATI…cum este si acest Adevarat Pastor si Arhiereu sarb…!

    Amin!

  12. Pingback: Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO « Saccsiv’s Weblog
  13. DE ASA PATRIARH AVEM NEVOIE SI NOI, NU UN ADEPT AL UNIUNII CU PAPA ….. DOMNUL SA NE MILUIASCA CU MILA SA CEA MARE

  14. sa nu ne miram asa de tare , ca si la noi se va intampla ,poate mai rau cu fratii nostri din ardeal . In cardasie cu papa daniel se afla acum si presedintele care accepta si inchide ochii la ce vor sa faca ungurii cu ardealul nostru scump.iar noi tacem ,tacem ,… cred ca neau spalat si noua astia creierul.

  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noi dovezi despre capcana intinsa Episcopului Artemie. “Minciuna are picioare scurte, dar barba lunga”
  16. Dragii mei din surse a bisericii sarbesti am aflat ca PS ARTEMIE a fost inconjurat de oameni care intradevar au deturnat fonduri,Sfintia Sa nu este vinovat dar cei cu care a lucrat (colaboratorii)au gresit.Dumnezeu sa le ajute sa iasa din aceste necazuri si tulburari.

  17. @Vasilica: Si noi avem surse care cunosc bine situatia de acolo. Ganditi-va ca astfel de oameni sunt plantati oriunde, chiar si pe langa mari parinti duhovnici. Poate ca unii chiar asta au ca misiune, sa compromita o lucrare prin actele lor reprobabile, fiind, ei, facuti apoi scapati. Pe de alta parte, fiti convinsa ca nici o eparhie din Serbia sau din Romania nu este curata dpdpv financiar. Si asta nu pentru vrea cineva sa faca afaceri murdare, ci pentru ca se fac multe fara sa se urmeze procedura birocratica. Daca ai sta dupa toate avizele si chitantele, nu ai mai face nimic. Cine vrea sa faca rau, va folosi aceste slabiciuni. Pentru niste scapari de genul asta te poti alege cu acuzatii mari, de tipul evaziune fiscala sau mai stiu eu ce. Cand a fost cu scandalul Corneanu, am aflat din surse apropiate de Sinod ca si acolo s-a folosit santajul cu controalele Garzii Financiare. Trebuie sa avem discernamant si sa intelegem ca nu asta e fondul problemei, si ca nu veti gasi niciun ierarh din nicio biserica ortodoxa care sa fie tratat astfel doar pentru ca ar avea (fie si voit, intentionat facand) nereguli financiare. Asta e doar PRETEXTUL. Fondul problemei este legat de Kosovo si interesele geopolitice MARI, enorme, investite acolo. Este vorba de prezenta americana si, mai nou, de dorita integrare in UE a Serbiei. Apoi, sa ne amintim de Sfantul Grigorie Teologul. El a avut ca om de incredere pe cineva care a facut un rau si mai mare decat niste nereguli financiare. Intrebat fiind, el a spus ca doar Dumnezeu cunoaste inima omului, el neavand niciun motiv vizibil sa il banuiasca. La fel era si Sf. Luca al Crimeei, nu voia sa creada nimic din ceea ce i se barfea despre cei din jurul sau. Evident, aceste lucruri pot fi speculate. Dar, va rugam mult, nu fiti atat de naivi, nu acesta este motivul pentru care vladica Artemie a fost alungat de pe scaunul episcopal din Kosovo…

  18. Admin am vorbit cu un parinte sarb caruia ai place blogul vostru si imi spunea ca sunteti dezinformati.Parintele este in duhul sf.parinti si este impotriva ecumenismului dar are surse in Serbia de oameni drepti care i-au spus adevarul.Doamne ajuta!

  19. @Vasilica, nimeni nu e ferit de dezinformare, nici parintii. Nu te gandesti ca dezinformarea poate vine din alta parte?
    Repetam, avem si noi sursele noastre, cu multiple legaturi in Serbia si care cunosc de ani de zile situatia de acolo. Da, sunt niste “plantati” acolo, la Episcopie, insa asta NU SCUZA ABUZURILE! Mai citeste odata primul nostru raspuns, te rugam.
    Daca ai contra-informatii exacte, precise, demonstrabile, atunci ar fi altceva. Asa, pe baza lui “parintele cutare a spus”, e egal cu 0. Mai trist este ca daca “x a spus ca e dezinformare”, noi ne repezim sa il credem, desi e clar, din informatiile pe cre le avem si care sunt postate aici, ca e vorba de ABUZURI. Ce gandire mai e si asta? Ajungem sa “iertam” orice abuz, orice silnicie, ca auzim de nu stiu unde ca “e o problema, domnule, acolo”. Bravo noua! Asa se intampla si in comunism, nu? Nu ziceau oamenii “nu ii baga la inchisoare asa, nevinovati, trebuie sa fi facut ei ceva”. Nu meritam noi cu prisosinta ce ni se intampla?

    Si inca odata: Chiar nu se vede FONDUL PROBLEMEI? Nu ati citit informatiile de mai sus? Trebuie sa vedeti cum va ridica mafia albaneza manastirile sarbesti si cum va intra Biserica Sarba in hora filo-catolica pentru a intelege ceva? Nu va fi atunci prea tarziu?

  20. Ce sa ne mai mire? Intotdeauna a fost mai usor si mai profitabil pentru oameni, din cauza fricii si a conformismului, sa-i creada pe cei multi si puternici decat pe cei slabi si prigoniti. Acestia din urma mai intotdeauna au fost parasiti sau huliti de toti si a trebuit sa infrunte singuri persecutia, nedreptatea… si odata cu ea sa aiba parte si de loviturile mult mai dureroase ale tradarii celor apropiati. Asa a fost mereu, incepand cu Mantuitorul Insusi sau mai din urma cu Iov, si mergand pana la toti marii sau micii prigoniti. Mai ales in perioadele critice ale unei epoci istorice, proportia celor care se leapada de cei pe care i-au slavit (si a celor care se leapda de ceea ce au crezut) creste exponential. E foarte usor sa fii alaturi de un Parinte sau de un Vladica sfant cand este in plina slava, cand toti il cinstesc si il asculta, cand numele sau nu este defaimat, cand se bucura de prestigiu si de autoritate. Atunci cand insa acela cade de pe piedestalul cinstirii omenesti, cand este tarat in mocirla calomniilor si asupra sa se dezlantuie hoarda “fiarelor” cu legitimitate de oficialitati, cand este si dezbracat de cea mai mica slava si “dat in priveliste”, cand toti incep sa-l injure, sa-l scuipe si sa-l batjocoreasca, atunci se vede cine a fost cu adevarat credincios, cine nu se indoieste de tine si nu se rusineaza de adevar ca sa placa oamenilor si sa nu rateze trenul slavei pamantesti… Cand nu mai are nimic de castigat de la tine in aceasta lume, cand ramane in ceata celor foarte putini, fugariti si marginalizati de cei puternici, atunci se vede cat au valorat convingerile pe care le-a clamat pana atunci!

    Asa si acum, multi sunt antiecumenisti, fiindca nu e inca greu sa fii, cand foarte multi sunt alaturi de tine si cand ai de partea ta nume grele si nepatate… Dar adevaratii ortodocsi la greu, la prigoana si la stramtorare se cunosc. “Cand va veni Fiul Omului, va mai gasi oare credinta pe pamant?”

  21. E NEVOIE DE MULTA RUGACIUNE IN ASTFEL DE VREMURI TULBURI, EU CRD CA DACA FIECARE ROMAN AR PLECA GENUNCHII LA RUGACIUNE MACAR O CLIPA (CU FOC LAUNTRIC) IN ACELASI TIMP, DUMNEZEU SE VA INDURA DE NOI….DAR TOT DISCUTAM SI NIMIC NU FACEM …PASTORII NOSTRI UNDE SUNT??? DE CE NU INDEAMNA LA RUGACIUNE PE MIC SI MARE IN ASTFEL DE VREMURI ???
    DOAMNE AI MILA DE NOI PACATOSII, NU NE LASA SA NE PIERDEM SUFLETELE, AJUTA-NE DOAMNE SA NU PIERIM PE CALE !!!

  22. e adevarat ce spuneti, insa exista si intre noi un duh al nelinistii care vede conspiratii chiar si acolo unde nici macar masonii, bilderbergii sau alti “frati mondialisti” nu s au gandit sa inceapa vreo razmerita la “bunul” indemn al tatalui lor (aici nu este cazul, probabil). asta este poate pentru ca am ajuns sa suflam si in iaurt si e de inteles. insa acest duh ne cam ia linistea. nu toti fratii si surorile care citesc acest blog (si nu numai) au poate puterea de a sta nemiscati sufleteste, de a si pastra o anumita sobrietate sufleteasca cand citesc chestiuni de genul astora. exista o anumita imuabilitate specifica Postului (sau ar trebui sa existe) si simt mereu ca este atinsa de tipul asta de probleme. sunt convins ca veti zice ca ati vrea sa scrieti exclusiv despre cele folositoare sufletului, dar, din pacate, realitatea ne ofera si probleme de tipul astora. inteleg si faptul ca trebuie sa fim informati mai ales atunci cand fratii nostri sufera prigoana pt a ne putea ruga atat pt ei, cat si pentru prigonitori, oricine ar fi ei.
    intrebarea cu care as vrea sa va las este: pe cine pica vina pt tulburarea linistii? pe cei ce au pornit toate astea? suntem si noi vinovati pt ca perpetuam acelasi duh (mai in gluma, mai in serios, vreau sa va zic ca tot mai multi se vad sabii ale dreptatii, asta si pt ca s a inmultit faradelegea, dar si pt ca sunt un pic nelinistiti sau neimpacati)? sau noi doar informam?

  23. @ Tudor:

    Cum credeti. Daca va tulbura si va nelinisteste in sens rau, atunci nu mai intrati pentru stiri si rugati-va si pentru noi, cei prinsi de duhurile acestea… Si iertati-ne, ne asumam toata vina!

    PS: Aveti libertatea sa socotiti ca totul e o exagerare, desigur, si e absoluta si pura coincidenta ca este inlaturat exact cel mai marturisitor ierarh al Bisericii Sarbe, care a deranjat de nenumarate si grave ori pe masoni, pe ecumenisti, pe americani… Daca asta va tine constiinta linistita, imuabila si plina de duhul pacii… no comment from us.

  24. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/19/fericitul-valeriu-in-dialog-cu-prietenul-sau-ioan-despre-pace-actualitate-criza-lumii/#more-2285

    – Valeriu, pacea este determinata de constiinta ori de putere?

    Este o greseala a accepta pacea puterii fara adevar. Nu se poate accepta pacea robiei! Nu se poate accepta pacea raului! Satana iti ofera puterea lui daca i te inchini, dar toata puterea, in cer si pe pamant, I-a fost adata lui Hristos, deci crestinii nu pot primi pacea ispititoare a lui satan.

    Mai sunt sfinti in lumea noastra?

    Acest secol a dat noian de sfinti si de martiri, numai ca nu-i cunoastem. Hristos este prezent si activ in lumea de azi prin sfinti, martiri, marturisitori si eroi. Dar lumea crestina de azi nu e solidara cu sfintii ei, caci nu le putem urma exemplul. Daca sfintii de acum ar fi fost la inceputurile crestinismului, toata suflarea crestina ar fi trait cu ei, prin ei, catre ei. Noi nu suntem crestini si de aceea nu ne cunoastem sfintii.

    – Crezi ca exista ipocrizii ascunse in crestinism?

    – Din pacate, omeneste privind lucrurile, adesea crestinii si-au explicat propriile neputinte si lasitati prin tot felul de filosofii ori principii. Nu e admisibil sa spui: “Eu ma rog, tu poti sa mori de foame”, sau “Eu contemplu pe Dumnezeu, lumea poate sa ramana in mizerie”. Credinta fara fapte e moarta.

    – Atunci cum trebuie sa intrelegem cuvintele: “Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”?

    – Atata vreme cat “Cezarul” e pagan si necrestin, crestinismul convietuieste cu el pasnic, respectandu-i domeniul, dar pastrand intacta autenticitatea credintei. De pilda, in Imperiul Roman nu s-a facut nici un compromis de credinta in fata Cezarului asupritor, chiar daca asta a dus la rastigniri in arene cu fiare salbatice. Deci acei oameni care fac in istorie compromisuri cu paturile politice, ascunzandu-se adesea sub amintita invatatura a Domnului, parasesc de fapt si pe Dumnezeu, si pe oameni. Trebuie pastrata identitatea crestinismului si afirmata cu intelepciune.

  25. prietene, nu am intrebat ironic si nici ca sa pierd timpul. intrebarile de la sfarsit erau sincere. si ceream o lamurire: daca, spre exemplu, mi ati fi zis ca “nu e vina noastra, asta este o problema reala, rugati va pt acesti frati” asa faceam (asa incerc sa si fac, de altfel). nu am spus ca sunteti plini de duhul lumii asteia si nici nu vreau sa dorm linistit in noaptea ce vine. am intrebat sincer si asteptam un raspuns DECENT.

    iar daca tot mi ati iesit in drum, v as spune sa nu mai puneti in aceeasi oala pe masoni, ecumenisti cu poporul american. una sunt cei ce conduc america si altii sunt oamenii de aici. nu putem da anatemei o natie de 300 de milioane de oameni, intre care se gasesc multi crestini-ortodocsi, care in medie traiesc o viata duhovniceasca cu mult peste ce se intampla in tarile ortodoxe cu traditie (apostolica). aici ne am cam saturat sa tot auzim acelasi refren cu americanii…Peace Be Unto You!

  26. @ Tudor:

    Frate drag,

    Daca si raspunsul nostru ti s-a parut indecent, atunci iata inca un motiv sa ne cerem iertare fratiei tale! Dar chiar e trist daca e asa… Si din mici ironii fratesti, dar fara de rautate, se poate intelege ceva, cu putina bunavointa. Chiar crezi ca mai era nevoie sa scriem explicit si direct acel indemn sau sa scriem cu rosu si mare ca e o problema foarte reala si concreta? Speram ca oricine ar fi inteles…

    Frate, cand am zis ‘americani”, ne-am referit la cei mari care fac politica SUA, nu la oamenii de rand, pazeasca-ne Domnul! Ce sa avem cu oamenii simpli si mai ales cu credinciosii?! Oare pe ei i-a infruntat IPS Artemie sau ei ar avea motiv sa-l vaneze? fiindca in contextul asta am folosit cuvantul…

    Of… iertati-ne, inca o data si inca o data!

  27. Iertati-ma si pe mine! Domnul sa ne ierte pe toti!

  28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)
  29. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vladica Artemie: “Accept deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe, cu toate ca nu sunt de acord cu ele”
  30. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Episcopul Artemie ii scrie Patriarhului Serbiei: SE DUCE O CAMPANIE ORCHESTRATA, DAR ADEVARUL NU POATE FI ASCUNS! CARE ESTE MOTIVUL PRIGOANEI?
  31. Pingback: Razboi întru Cuvânt » „Frate, bea sangele fratelui tau…”.
  32. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  33. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CAZUL GRAV DE TRADARE DIN BISERICA SERBIEI: Patriarhul Irineu afirma ca il vor excomunica pe Episcopul Artemie. ISTORICUL CAZULUI PRIGOANEI DECLANSATE IMPOTRIVA EPISCOPULUI KOSOVO-ULUI
  34. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VLADICA ARTEMIE DE KOSOVO: “Nu pot sa ma arunce în bratele papei de la Roma, nici in bratele ecumenistilor europeni!”
  35. Pingback: Război întru Cuvânt » “Cazul” Episcopului Artemie: INCEPUTUL OFICIAL AL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR?
  36. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  37. Pingback: Sinodul Bisericii Serbiei il acuza pe Episcopul depus ARTEMIE de tendinte SCHISMATICE si il cheama la ASCULTARE, amenintand cu "masuri canonice" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  38. Pingback: PARINTELE THEODOROS ZISIS la Constanta - predica audio si conferinta (text) despre DESCRESTINAREA EUROPEI, rolul Sfantului Imparat Constantin, CADEREA CONSTANTINOPOLULUI, ierarhii filo-papistasi si PERICOLUL ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoman
  39. Pingback: Mitropolitul Irineu de Baska, membru al delegatiei sarbesti: NU AM SEMNAT DOCUMENTUL “RELATIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CRESTINE” DIN CAUZA CONTINUTULUI AMBIGUU ECLEZIOLOGIC | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare