UNDE AM AJUNS: UN PATRIARH „ORTODOX” DARUIESTE UN CORAN PRESEDINTELUI COCA-COLA!

3-02-2010 1 minut Sublinieri

POTRIVIT SFÂNTULUI IOAN DAMASCHIN CORANUL ESTE PLIN DE BLASFEMII ŞI LUCRURI RIDICOLE, DAR PENTRU PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU ESTE „SFÂNT” ŞI „IMPORTANT”!



si integral:

 

DIN CUVANTUL PATRIARHULUI ECUMENIC LA SEDIUL COCA-COLA, SUA, 29.10.2009 (TRADUCERE)

– Respectabililor Muhtar şi Daphni Kent [preşedintele musulman al Coca-Cola şi soţia lui], mult iubiţi prieteni şi gazde… iubiţi Domnului […]. Iubite prietene Muhtar… cunoaştem că încercările eroice ale părinţilor tăi pentru evrei în perioada celui de-al doilea Război Mondial nu se întemeiază pe o convingere religioasă despre lume, ci pe viziunea sferică a iubirii pentru toţi oamenii şi a valorii fiecărei vieţi umane.

Fie ca Domnul tuturor să le dăruiască veşnică odihnă împreună cu Drepţii fiecărei generaţii ce s-au arătat bineplăcuţi Aceluia […].

Am un mic suvenir. Mic, dar important. Suvenir pentru Daphni şi pentru Muhtar. Acesta este Sfântul Coran. Sfânta carte a fraţilor noştri musulmani [Aplauze].

Cate ceva despre ce contine “Sfânta carte a fraţilor noştri musulmani”:

„Şi au spus creştinii că Mesia a fost fiul lui Allah. Acestea sunt cuvintele care au ieşit de pe buzele lor şi care imită cuvintele acelora care mai demult au negat Credinţa. Să cadă în pierzarea prin care s-au îndepărtat de la Adevăr şi s-au întors către minciună!” (Şura 9 „el-Tevbe”, § 30).

„O! Partizani ai Bibliei! Nu vă folosiţi rău religia şi nu spuneţi despre Allah nimic altceva fără numai adevărul. Iisus Hristos, fiul Mariei, nu este mai mult decât Apostolul lui Allah, şi Cuvântul Lui către Maria, şi un Duh de la El (Allah). Credeţi deci în Allah şi în Apostolii Lui şi nu spuneţi „[Sfânta] Treime”. Dezertaţi, ar fi cel mai bun lucru pentru voi” (Şura 4 „el-Nisa”, §171).

ALLAH: „O, Iisuse, fiul Mariei! Ai spus cumva oamenilor: „Închinaţi-vă mie ca lui Dumnezeu şi nu lui Allah””?

IISUS: „Slavă Ţie! Niciodată nu aş spune ceva ce nu am dreptul să spun. Şi dacă aş fi spus un asemenea lucru, Tu ai fi cunoscut-o imediat. Deoarece ştii ce ascunde inima mea, dar eu nu ştiu ce se află în a Ta. Pentru că Tu eşti Cunoscătorul tuturor celor ascunse. Niciodată nu le-am spus nimic altceva decât cele pe care mi le-ai poruncit să le spun: „Să vă închinaţi lui Allah, Domnului meu şi Domnului vostru”” (Şura 5 „el-Maide”, §72).

SFÂNTUL IOAN DAMASCHIN

[Comentează ultimul citat din Coran:]

Şi scriind [Mahomed] multe alte asemenea monstruozităţi în această scriere [Coran], care este de râs (ridicolă), se laudă că ea a coborât la el de la Dumnezeu!” («Περί αιρέσεων», [„Despre eresuri”], ρα’, stihurile 38-39, traducere).

     

  • Vezi si:

Cum este vazut Iisus Hristos in Coran

***

Alte imagini relevante cu patriarhul in duh antihristic al Constantinopului, cel foarte iubit si iubitor de sinagogile evreiesti, de Papa si de catolici, de ideologii incalzirii globale, de corporatii si de marii lideri globali si, in general, de toate cercurile “elitei” mondialiste. Numai cu ortodocsii se are el mai rau… De ce oare?!


Categorii

Ecumenism, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “UNDE AM AJUNS: UN PATRIARH „ORTODOX” DARUIESTE UN CORAN PRESEDINTELUI COCA-COLA!

  1. Cred ca patriarhului Bartolomeu ii lipseste “notiunea” sfinteniei atat din vocabular cat si din fapte.

  2. Stai şi te gândeşti şi nu-ţi vine în minte nici o asemănare (duhovnicească şi nu exterioară) între Bartolomeu II şi Domnul nostru Iisus Christos! Deasemeni nu mai văd nici o legătură între noi şi patriarhul ecumenic. La ce ne-ar mai folosi aceasta???
    Iată, că ecumenismul s-a extins, cel puţin în ultimii 19-20 de ani, de la încercarea de unificare a diverselor confesiuni creştine la unirea tuturor (drept- sau rău-) credincioşilor. Iar f probabil în curând cei care nu vor fi credincioşi ecumenismului, nu vor mai avea loc în această lume apostată. Slavă Domnului, Care pe noi ne ocroteşte în mare mila Sa!

  3. Rade dracu’ de se rupe, cuvantul lui a ajuns sfant. Parinte Bartolomeu, ne-ai lamurit ! Definitiv !

  4. As vrea sa readuc in actualitate un interviu cu parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa:
    http://www.youtube.com/watch?v=PI4_TZUrsaU

    Incepand cu minutul 5,42 :
    -Pot convietui dupa parerea dumneavoasta in pace si armonie un crestin, un musulman si un evreu? Care ar fi secretul?
    -Respectul reciproc. Este singura manifestare de buna armonie. In nici un caz rugaciunea impreuna, sau slujirea impreuna.

    -Se inchina toti oamenii la acelasi dumnezeu?
    -Nu totdeauna. Noi stim un singur Dumnezeu care se reveleaza noua, si numai lui ne inchinam. Celelalte sunt forme deformate, gresite.

    -Ajutatin-ne sa intelegem corect versul ca “toti dumnezeii paganilor sunt draci”, din Psalmul 95.
    -Da, pentru ca toti dumnezeii neamurilor sunt idoli. Ochia aveau si nu vedeau, guri aveau si nu vorbeau, urechi aveau si nu auzeau, spune psalmul. Toti acestia sunt idoli si idolii sunt intruchipari ale diavolilor. Nici un fel de greutate pentru a intelege.

    -Care sunt ispitele cele mai mari cu care se confrunta un ortodox astazi?
    -Ecumenismul.

    -Urmatoarea intrebare era daca sunteti de acord cu existenta dialogului ecumenic.
    -Nu, absolut deloc, pentru ca ecumenismul este o forma mai subtila a masoneriei.

  5. Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului este mason de gradul 33, si merge pe urmele lui Meletie IV Metaxakis si Atenagora I, si ei masoni.

  6. Se comporta ca si cum nu ar mai crede in Imparatia cerurilor, in Inviere, in Iad, in Judecata, nu ar mai crede ca Dumnezeu s-a intrupat din iubire nesfarsita pentru toti oamenii de la Adam incoace, fie drepti, fie pacatosi.
    Mai “sferică” viziune a iubirii pentru toţi oamenii ca a lui Iisus Hristos nu poate exista!

  7. Acest personaj e intotdeauna pomenit de I.P.S. Ciprian Campineanul, care e prezent si-n actiunea ecumenista de predare a Sfintelor moaste ale Sfintilor Epictet si Astion catolicilor.
    Stie cineva ce hram poarta acest I.P.S. Ciprian Campineanul?

  8. @ AnaR:

    Pai cine-a zis ca a crezut vreodata?! Da, curat “sferica” :))

    @ George:

    PS Ciprian e macar un ecumenist mai moderat si un episcop cumsecade, din ce stim… Fata de altii… e inca bine. Adica un rau mai mic, mai precis. Cat despre pomenire, la Patriarhie se face pomenirea tuturor Intaistatatorilor Bisericilor surori si mai ales a celui care este primus inter pares, nu e ceva gresit. Problema nu e Scaunul, ci cine il ocupa.

  9. Nu m-ar suprinde ca acest patriarh eretic ecumenIST sa faca cadou unei mari personalitati budiste, o statuie de-a lui Buda, spunand ca ar fi.. o “icoana sfanta”, ceva..

    Fereasca-ne Dumnezeu si Preasfanta Maica Sa!..

  10. Antihrist a gasit calea !Banul! De ce credeti ca se umilesc oamenii ? Pentru bani si foloase materiale!Cine sa apere Ortodoxia? Cei care umbla cu Mercedesuri?Cei care au palate si confort? Cei care parca te umiliesc cand slujesc in vesminte de mii de euro? Pe ce ? Pe tradare fac banii….Ca cei saraci care se rugau in pustii credeau in votul saraciei… acum poate s-a introdus un vot nou al umilirii pentru fonduri.Ma refer la mai marii Bisericii care nu gandesc ca si noi vedem si ne mahnim. Iarta-ma Dumnezeul meu pentru pacat!

  11. MA CUTREMUR FRATIILOR! Suntem in toiul ispitelor, Corut pe de o parte, Bartolomeu pe cealalta parte. DOAMNE PAZESTE-NE! SA STAM BNE SA LUAM AMINTE!

  12. Exagerati. In fata unui musulman nu poti sa spui decat ca cartea in care cred ei, este PENTRU EI sfanta.nu cred ca patrirhul a dorit sa spuna ca pentru crestini Coranul este sfant. Problema e ca nu e treaba unui patriarh sa se puna el insusi in pozitii dificile , care ar putea fi evitate. Adevarul este ca ecumenismul te poate pune in astfel de situatii penibile, ceea ce ii demonstreaza adevarata natura. Insa sa stiti ca abordarea de tipul acesta ( ma refer la articolul dumneavoastra) mi se pare asemanatoare cu a revistelor de scandal.

  13. @anda

    Cred ca exagerarea e de partea fratiei tale. 🙂 Ca Patriarh, nicio eticheta din lume nu te obliga sa faci o vizita sefului Coca Cola (multinationala cu scandaluri grave legate de continutul toxic crescut in bauturile comercializate in India, spre deosebire de cele comercializate in Europa sau SUA) si sa ii mai si daruiesti un Coran. Repetam, aceste lucruri nu pot proveni din eticheta, ci provin din gesturile asumate de agenda patriarhului ecumenic. Nimeni nu pretinde de la un rabin sa daruiasca Evanghelii unui sef de stat crestin, sau unui lider multinational de confesiune crestina. Si, chiar daca gestul s-a petrecut, nimic nu poate justifica descrierea Coranului ca sfant si important, in calitate de patriarh. Este ceva prea evident ca sa mai facem analize semiotico-discursive.

    Cand un PATRIARH zice despre o carte ca e sfanta si importanta, atunci sofismele nu conteaza decat pentru agrava si mai mult afirmatiile. Iar cand cartea “sfanta” contine hule si atacuri impotriva Sfintei Treimi, a Mantuitorului si a crestinilor, nu intelegem, cu atat mai mult, unde e neclaritatea.

    Ecumenismul nu este ceva fatal sau impus de undeva, care te pune in situatii penibile, ci ecumenistii aleg, fara sa-i oblige si sa le ceara, nimeni, sa faca gesturi “penibile”, adica smintitoare pentru crestini si foarte incarcate de semnificatie pentru ideologia masonica.

    Altfel, am dorit sa atragem atentia asupra unui gest grav si, de altfel, deloc singular din partea “ecumenicului”. Ne cerem iertare daca am zgandarit sensibilitati sau gusturi, nu a fost in intentia noastra.

  14. Nu este de scandal ce posteaza fratii de la RAZBOI, ci faptele patriarhilor rataciti ! Cum este posibil ca un patriarh ortodox sa dea moaste la papistasi ?
    Cum e posibil ca un patriarh ecumenic sa dea Coran cadou ? Cum au putut mainile lui cu care imparte binecuvantari arhieresti sa atinga cartea care-l huleste pe Mantuitorul si pe Sfanta Treime ?
    @Anda, nu fi caldicica, pt. ca nu -ti este de folos duhovnicesc, ci trebuie sa te implici, sa te lupti. Daca stam cumintei la cutie, in astfel de vremuri tulburi, cand adevarurile trebuie spuse de pe case, nu ne mantuim. Sa le multumim acestor oameni minunati de la Apologeticum, Razboi intru cuvant s.a. pentru ca au grija in permanenta de noi si ne dau informatii proaspete.

  15. @ Anda

    Gestul patriarhului Bartolomeu este asimilat lepadarii de credinta in Iisus Hristos. Din pacate astfel de declaratii apostate s-au inmultit asa mult incat oamenii incep sa creada ca asa este bine, sau cel putin nu asa grav.
    Sa ne amintim ca in ziua judecatii vom da seama pentru tot cuvantul desert.

  16. “E cel putin curios pentru noi ca toata lumea comenteaza cand e vorba de ecumenism sau de satanizatul Corut, dar aproape nimeni legat de celelalte. Oare de ce?!”

    Pt. ca multi nu citesc articolul de fond cand e vorba de cuvintele unui sfant. Orice stire “senzationala” atrage.
    Cred ca cuvintele duhovnicesti au mult mai putini cititori decat accesarile linkurilor cu stiri iesite din comun. Asta nu inseamna ca unii nu sunt oameni de rugaciune, ci doar ca rugaciunea si citirea cuvintelor parintilor se face de obicei din carti si nu de pe internet. Sau ca stirile zilnice nu le poti citi decat daca-ti permiti sa-ti cumperi o gramada de ziare. Crestinii isi cumpara carti duhovnicesti si pe intrenet citesc stiri ca sa se documenteze incotro merge societatea.

    Multumim mult pt. efortul d-voastra zilnic.

  17. @ Mari:

    Asa este, dar noi tocmai la alte subiecte de stiri foarte importante, care ne privesc, ne refeream.

  18. Acest Bartolomeu,poate fi orice numai patrirh nu.Nu este nimic altceva decat o alta iuda nenorocita si nu cred ca trebuie sa ne ferim a o spune. Nu este o judecata, este o constatare si nimic mai mult.

  19. Fostul Papa Ioan Paul al II-lea, a spus (citez din memorie…) cu catva timp inainte de a muri ca INDIA are o cultura si o “spiritualitate” deosebit de valoroasa, spre care lumea crestina ar trebuie SA SE DESCHIDA, ca s-o cunoasca…!
    Dar in INDIA, cand misionarii crestini au impartit BIBLII hindusilor si musulmanilor din acea tara, capii religiosi ai hindusilor si ai musulmanilor din INDIA, le-au spus oamenilor sa ARUNCE aceasta “carte” a CRESTINILOR si sa nu o citeasca, fiindca este “spurcata” si “necurata”…!!

    Patriarhul Bartolomeu, traind intre turci, si fiind inconjurat de mahomedani, a inceput sa creada si el ca si ei, si sa SE DESCHIDA si el spre ISLAM…,precum Papa Ioan Paul al II-lea s-a deschis spre HINDUISM, uitand ca musulmanii DISPRETUIESC si DETESTA si BATJOCORESC SCRIPTURA CRESTINILOR, si pe MAICA DOMNULUI si Religia Crestina in ansamblu ??

    Ma intreb daca cumva turcii si arabii si islamicii, care traiesc in Romania, sau in alte tari Ortodoxe, considera ca BIBLIA este carte SFANTA si PENTRU EI…, pentru islamici??

    Or, daca astfel de oameni REFUZA CU INCAPANARE SA CONSIDERE Sfanta Scriptura a Crestinilor ca fiind “SFANTA”, atunci de ce un ortodox, si mai ales CAPUL ORTODOCSILOR, face acest “hatar” si aceasta GRAVA NELEGIUIRE in fata unor islamici (care nu au pentru Hristos si Crestinism nici o consideratie si pretuire) si numeste public “Koranul” mahomedanilor ca fiind o carte “sfanta” cand aceasta “carte” este PLINA DE HULE la adresa Mantuitorului HRISTOS si a Religiei Crestine, asa cum a aratat si Teologul Laurentiu Dumitru pe blogul sau.

    A uitat Patriarhul BARTOLOMEU, ce monstruozitati abominabile si inimaginabile au facut CRESTINILOR si Bisericilor Crestine ORTODOXE, din SERBIA si MUNTENEGRU, si KOSOVO, tocmai mahomedanii si “islamicii” ALBANEZI, care considera KORANUL ca fiind “cartea lor sfanta”??

    In urma cu ceva timp, am urmarit pe un post tv, gen “descovery”, ca din Europa a plecat in anii trecuti “un ALAI”, o “coloana” de EUROPENI CRESTINI, intr-un pelerinaj, pe jos, pana la Locurile Sfinte, CA SA CEARA IERTARE MUSULMANILOR, pentru “crimele” pe care le-au comis CRUCIATII CRESTINI, in vremea “cruciadelor medievale”, impotriva musulmanilor…

    Mi-a facut “SCARBA” si “LEHAMITE” sa privesc un asemenea film…M-am intrebat in sinea mea, dar oare din LUMEA MUSULMANA, si-a cerut cineva vreodata iertare, pana acum, CRESTINILOR, pentru toate suferintele si crimele pe care musulmanii le-au facut impotriva crestinilor si… “IN NUMELE KORANULUI”, in JIHADUL LOR SALBATIC pornit si mentinut veacuri de-a randul impotriva lumii CRESTINE ??
    NU! Niciodata musulmanii DE AZI, sau din veacul trecut (veac al civilizatiei “umaniste”) nu si-au cerut iertare in fata crestinilor, pentru toate grozaviile abominabile pe care le-au facut INAINTASII si STRAMOSII lor mahomedani, impotriva crestinilor si a RELIGIEI CRESTINE…!!

    Si acum un Patriarh “STRAMBO…dox”…INCONSTIENT, numeste o carte a musulmanilor ca fiind “sfanta”, cand tocmai in numele acestei “carti” (asemanatoare ca si precepte cu TALMUDUL EVREILOR) crestinii ortodocsi au fost omorati si chinuiti si terorizati si asupriti VEACURI intregi de musulmani??

    Numai un om “care a uitat de JURAMANTUL de FIDELITATE pe care il are fata de HRISTOS”, poate sa numeasca o CARTE pagna care il batjocoreste si blasfemiaza pe Mantuitorul sau si al LUMII, ca fiind…”sfanta”!

    Si ceea ce m-a enervat cel mai tare, este ca a imbracat acest “koran” in argint si catifea, imbodobindu-l exact ca pe o SFANTA EVANGHELIE a Crestinilor, care il vesteste tocmai pe HRISTOS, cel batjocorit si hulit…de KORAN…!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si de RENEGATUL ACESTA…crestin!

  20. Intr-un gand si-un suflet [ revoltat , suparat rau pentru inca
    un cui batut in ranile deschise ale Mantuitorului , de catre
    … aici e-aici , de catre un patriarh “ortodox” ] , cu toti
    care au scris aici , mai putin Anda , pentru ca nu-mi place deloc finalul mesajului ei ” seamana cu al revistelor de scandal” , d-aia … nici al nostru nu e mai prejos , chiar
    “daruieste” si sfinte moaste …Doamne , Doamne … si inca nu putem cuprinde tot ce inseamna “ecumenism” pe limba straina [ de ortodoxie ] a noilor patriarhi , nu ca n-am sti
    ce urmeaza …

  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)
  22. Pingback: Război întru Cuvânt » Protoprezbiterul Theodoros Zisis: ARHIEREI DIN MAKEDONIA (ELADA) II TERORIZEAZA PE PREOTI SI II CALOMNIAZA PE LUPTATORII PENTRU ORTODOXIE
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CONCLUZIILE Conferintei de la Pireu despre primatul papal
  24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PANA UNDE A AJUNS “P.R.-UL ORTODOX” LA NIVEL INALT… Marturisiri incredibile ale S.S. Bartolomeu I la sedinta solemna a Sf. Sinod al B.O.R.: “A fost de ajuns sa se adauge la Simbol fie si numai un singu
  25. e de ras.Patriarhul nu cunoaste “granitele” contactului cu “ceilalti”. E un papusar, cel putin mie impresia asta mi-a facut-o. Nici nu stie de fapt ce responsabilitate si chemare are.Nici nu stie de ce se gaseste acolo in scaunul patriarhal ecumenic…

  26. Pingback: (foto) Pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Cretei (Patriarhia Ecumenica) SUNT REPREZENTATI IERARHI ORTODOCSI CARE II INMANEAZA PAPEI MITRA ARHIEREASCA!
  27. Pingback: Mitropolitul Ambrosie al Kalavitrei: PATRIARHIA ECUMENICA, O MAMA VITREGA CE LUPTA DOAR PENTRU A-SI PASTRA INTAIETATEA! - Razboi întru Cuvânt
  28. Pingback: Sinaxa clericilor si monahilor din Grecia acuza MENTALITATEA PAPISTA a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu. EXPUNERE PATRISTICA EXHAUSTIVA A DEVIERILOR ECUMENISTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE N
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare