“RECOLTA” BOGATA in campania de vaccinare, NIMIC despre cazurile grave de efecte adverse / ROMANIA – tinta ambitiilor FMI / SENSUL catastrofelor / Cum a intrat papismul in parohiile rusesti si multe alte stiri (STIRI 19-21 ianuarie 2010)

21-01-2010 16 minute Sublinieri

letthedoctor

UPDATE

Neverosimila cifra de 1,2 milioane de romani vaccinati sa provina oare din aceeasi metoda a raportarii de “productie record” la hectar aplicata pe vremea comunismului? Falsificarea cifrelor oficiale a fost dintotdeauna o buna politica pentru ascunderea realitatii si fuga de responsabilitate… Totusi, cu tot cu isteria manipularii decesului lui Toni Tecuceanu, cifrele erau de aproximativ 500 000 de vaccinati si trendul descrescator. De unde, atunci, uriasa diferenta?

Un număr de 1.241.969 de persoane au fost vaccinate până ieri contra virusului A/H1N1, în ţara noastră, 700.353 dintre acestea fiind imunizate în săptămână 11-17 ianuarie, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS). „Numărul de vaccinări într-o săptămână e un adevărat record. Rămâne de văzut dacă se va menţine”, comentează medicul Victor Olsavszky, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În ceea ce priveşte reacţiile adverse, oficialii MS susţin că s-au confirmat 13 cazuri uşoare, pacienţii acuzând du reri de cap şi roşeaţă la locul injecţiei. Cel mai bine la imunizări contra virusului pandemic stau ţările din nordul Europei, unde s-au imunizat peste 60% dintre locuitori. „În Norvegia au avut o situaţie similiară cu cea din România, unde o persoană cunoscută a murit de gripă nouă”, afirmă reprezentantul OMS. În SUA au fost imunizaţi circa 30% dintre locuitori, iar în Canada 60%.

Spre sfârşitul lui ianuarie este aşteptat al doilea val de gripă pandemică. Virusul H1N1 este mai virulent la temperaturi scăzute. Recent, Fadela Chaib, purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a precizat că gripa pandemică va mai dura “câteva anotimpuri”. Al doilea val de gripă pandemică ar putea lovi până la începutul lunii martie. La ora actuală, majoritatea cazurilor noi de îmbolnăviri se înregistrează în judeţele Buzău şi Mureş, precum şi în municipiul Bucureşti. Zilnic, sunt consemnate decese din cauza gripei pandemice. Totuşi, cererea populaţiei de imunizare contra virusului H1N1 a scăzut foarte mult, după câteva zile în care isteria vaccinării a luat dimensiuni neaşteptate, ceea ce a determinat închiderea centrelor de vaccinare din spitale.

VACCINAREA COPIILOR

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunţat că din februarie pot fi vaccinaţi copii între 6 şi 16 ani. Potrivit statisticilor, la categoria de vârstă 6-16 ani sunt aproximativ 2,2 milioane de copii şi elevi. În acest sens, ministrul Cseke a declarat: “Va fi nevoie de acordul scris al părintelui. (…) Obligatoriu trebuie cerut punctul de vedere al părintelui şi părintele poate să spună da sau nu (…), în absenţa acelui consimţământ scris, copilul nu poate fi vaccinat în şcoală”.

Desi autoritatile neaga orice legatura intre vaccinul romanesc impotriva A/H1N1 si reactiile adverse sau chiar decesele inregistrate in randul unor romani care s-au imunizat, faptele in sine nu ar trebui trecute cu vederea. Mai ales in conditiile in care Ministerul Sanatatii vrea sa inceapa in luna februarie imunizarea copiilor, daca vaccinul va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului.

De la inceputul campaniei de vaccinare si pana pe 17 ianuarie, timp in care au fost imunizate peste 1,2 milioane de persoane (700.000 dintre acestea in saptamana 11-17 ianuarie, adica dupa decesul actorului Toni Tecuceanu), se vorbeste deja de patru decese survenite la scurt timp dupa imunizare si alte cateva persoane care au reclamat reactii adverse la vaccin. Pentru cei patru romani care au decedat autoritatile sanitare au avansat ca explicatie bolile de care acele persoane sufereau, moartea respectivilor fiind pur si simplu intamplatoare. Bilantul persoanelor care au murit la scurt timp dupa ce s-au vaccinat este urmatorul: 8 ianuarie – o femeie din Cerasu, judetul Prahova, care suferea de afectiuni cardiace, a murit la o zi dupa ce s-a vaccinat impotriva gripei porcine 9 ianuarie – medicul rezident de la dispensarul comunal din Alunis, judetul Cluj , in varsta de 34 de ani, a fost gasit mort a doua zi dupa ce s-a vaccinat 13 ianuarie – o educatoare din Alunis, judetul Cluj, in varsta de 36 de ani, a decedat la cateva zile dupa vaccinare 14 ianuarie – un tanar de 28 de ani din Bistrita-Nasaud a murit dupa ce cu o zi inainte s-ar fi vaccinat, potrivit declaratiilor colegilor de serviciu. Cu reactii adverse, despre care deja s-a aflat, deci au fost facute publice, s-au trezit alti trei romani: 19 decembrie a doua zi dupa ce s-a vaccinat, un buzoian in varsta de 37 de ani a suferit un accident vascular in urma caruia a ramas cu o ingustare a campului vizual, adica semiorbire 12 ianuarie o femeie din localitatea Pleasa, judetul Prahova, bolnava de diabet, a intrat in coma diabetica dupa ce s-a vaccinat 14 ianuarie o eleva a acuzat, la o zi dupa vaccinare, o paralizie usoara a mainii stangi, fiind internata la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava; un resitean in varsta de 23 de ani a ajuns in spital dupa ce s-a vaccinat, fiind diagnosticat cu parapareza postvaccin. Cadrele medicale nu pot spune ferm care ar fi cauza, dar recunosc ca ar putea avea legatura cu vaccinarea. “Simptomele tanarului care a ajuns la spital cu grave tulburari de echilibru, cefalee si stare de voma, avand partea stanga a corpului amortita, ar putea fi o reactie la vaccin”, a declarat medicul neurolog care s-a ocupat de cazul barbatului din Resita. In ciuda faptului ca autoritatile neaga vreo legatura intre decese si vaccin, din ce in ce mai multe cadre medicale au inceput sa le recomande pacientilor sa nu se vaccineze, ei insisi respingand imunizarea, pe motiv ca efectele adverse ar fi prea puternice, iar vaccinul – insuficient testat. Din pacate, vocea specialistilor in domeniu devine din ce in ce mai stinsa, ei refuzand sa mai faca declaratii pe acest subiect.

Amintea Puric despre cum Regina Maria fiind alaturi de soldatii raniti pe front, nu folosea manusi deoarece – se justifica ea – soldatii aveau nevoie de atingerea mainii ei. De la Regina Maria pana la politicienii de azi care se indoapa cu super-vaccinuri, isi implanteaza cipuri ca sa nu fie rapiti si isi plimba vrajitori violeti pe langa ei ca sa ii apere probabil de prostia lor, este o cale ca de la rai la iad.

dependece***

Dependenţa copiilor de calculator a atins cote alarmante în România. Medicii psihologi cer înfiinţarea unor centre speciale pentru tratarea de internet şi jocuri video cu caracter violent, similare celor de dezintoxicare. Violenţa din desenele animate, din jocurile video sau de pe internet este tot mai prezentă în viața copiilor români. Situația a scăpat de sub control, iar medicii psihologi trag un semnal de alarmă și spun că în România ar trebui înființate centre de tratament, similare celor de dezalcoolizare. “Din punct de vedere al efectelor în planul funcționării sociale sau de interelaționare, dependența de calculator poate fi asemănată cu cea de alcool. Individul este scos din realitatea lui și din viața lui personală. Mai mult, acestea două se pot asocia la un moment dat și când ajunge adult sau adolescent poate să stea la internet, la jocuri și cu o sticlă de bere alături. Deseori dependențele se asociază între ele”, a spus Dan Prelipceanu, director al Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, pentru REALITATEA.NET.

Soluţia, în această situaţie este înfiinţarea unor centre speciale pentru tratarea acestor probleme, spun specialiştii. ”Dependenţa copiilor de violenţa din jocurile video ar putea fi comparată cu dependenţa adulţilor de alcool. Ar trebui să existe centre specializate, unde micuţii să poată face terapie”, spune psihologul Aida Ivan. Directorul Spitalului Alexandru Obregia spune că România are nevoie de centre speciale pentru tratarea dependenţei de calculator în cazul copiilor, însă recunoaşte că nu ştie exact cum ar trebui ele să funcţioneze.

“Nu știu exact cum ar trebui să funcționeze un astfel de centru, dar atunci când părinții sunt depășiți de situație, specialiștii de acolo ar putea interveni, deci nu poate fi decât un lucru bun”, a completat doctorul Prelipceanu. În încercarea de a satisface copiilor toate capriciile, dar şi pentru a-i ţine ocupaţi, părinţii preferă să le cumpere copiilor calculator şi conexiune la internet. Uneori însă, această încercare de a fi pe placul propriilor copii este dusă la extrem. “Am cazuri de copii care nu au ce mânca, dar au calculator. A trecut de dependenţă, acum e la nivel de nebunie”, spune psihologul Aida Ivan.

Săptămîna trecută a fost o ştire televizată cum că un adolescent şi-a omorît mama cu bestialitate, după care şi-a reluat liniştit distracţia jocurilor pe calculator. Fără resentimente. În ultima vreme, foarte multe mame distruse vin la duhovnic cu această problemă din care se nasc conflicte majore în familia lor, precum şi grave degradări ale calităţilor esenţiale în dezvoltarea caracterului copiilor. […] Plătim un preţ cînd, copiii deveniţi adulţi se poartă imatur afectiv atunci cînd la rîndul lor sunt părinţi şi-şi tratează bebelaşii ca pe nişte obiecte sau accesorii personale, nu de rare ori abandonul parental exercitîndu-se printr-o gamă imensă şi subtilă de forme. Plătim un preţ atunci cînd punem accentul pe dezvoltarea intelectuală şi uităm de inima copiilor noştri, de suflet. Plătim un preţ scump atunci cînd deşi le oferim atîtea obiecte (surogate ale iubirii noastre egoiste), ei sunt totuşi nefericiţi, cu tulburări din ce în ce mai grave de comportament. Şi preţul acesta va fi unul destul de mare.

CarrotStickCliff***

  • Ziua:

Moody’s: FMI si UE vor deveni mai severi cu Romania in 2010 si vor pune presiune pe reforme

“Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) au fost remarcabil de toleranti in fata progresului lent de pana acum, dar Moody’s considera ca vor deveni mai severi in 2010″, se arata in analiza agentiei de rating. De asemenea, cele doua institutii vor mentine “cel mai probabil” o presiune constanta asupra guvernului pentru a face reforme pe toata perioada acordului extern al Romaniei, sustin analistii Moody’s.

Impozitul pe profit va aduce un val de falimente

Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIPMMR) estimeaza ca renuntarea la impozitul de 3% pentru micro-intreprinderi va aduce un val de falimente. Vicepresedintele organizatiei, Florea Parvu a declarat ca nu multe IMM-uri vor putea sa plateasca impozit pe profit iar statul va avea de pierdut, pentru ca va scadea numarul contribuabililor, noteaza marti Money.ro

Lideri ai patronatelor din diverse domenii spun ca somajul va lovi si in 2010 industria usoara, constructiile, metalurgia si petrochimia. Procedura somajului tehnic a fost pana acum colacul de salvare impotriva disponibilizarilor masive. Angajatii, patronii si statul aveau fiecare mai putin de pierdut din aceasta ecuatie decat daca oamenii ar fi fost concediati: angajatul era trimis acasa cu 75% din salariu si nu renunta la relatia cu angajatorul, patronul nu inchidea afacerea si nu renunta la contracte, iar statul trebuia sa suporte costurile asigurarilor sociale. In luna februarie, randurile somerilor s-ar putea imbogati cu 200.000 de oameni din mediul privat, pentru ca Guvernul nu a oferit, deocamdata, nici o alternativa la procedura somajului tehnic, care nu mai poate fi folosita de la inceputul anului, conform legii. Bogdan Hossu, liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa, a spus ca reprezentantii patronatelor au avertizat ca nu au alta solutie decat sa dea oamenii afara. “Sindicatele au fost avertizate de angajatori. Daca nu se rezolva cu legislatia, metalurgia, constructia de masini, industria usoara, petrochimia si constructiile vor fi cele mai afectate”, ne-a explicat Hossu.

Conform calculelor Gândul, datoria României va ajunge la 43 de miliarde de euro la finele anului, în creştere cu 17,5% faţă de 2009. Deşi acum datoria este “sub control”, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, spune că există “semne de întrebare” privind evoluţia ei pe viitor. El a dat ca exemplu Grecia, stat în pragul falimentului pentru că, la fel ca România, cheltuieşte mult mai mult decât are în vistierie. În acelaşi timp, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI la Bucureşti, a anunţat că, începând cu tranşa a cincea, toţi banii vor merge la BNR şi Finanţele nu vor mai primi nimic pentru pensii şi salarii. […] Practic, pentru a face faţă crizei, care înseamnă mai puţini bani colectaţi din taxe şi din impozite, fără a tăia din pensii şi salarii, statul a crescut datoria României de la 29 de miliarde de euro în 2008 la 43 de miliarde la sfârşitul acestui an. Per total, datoria publică va creşte la aproape 34% din PIB, mult sub limita maximă impusă de UE, de 60%, însă foarte mare pentru un stat ca România, după cum subliniază economiştii, mai ales pentru că statul se împrumută la dobânzi mult mai mari decât alte state europene.

  • EvZ:

Aleşii se ceartă, drogurile câştigă

Bulgaria îşi dublează numărul de şomeri

Şomajul din Bulgaria va creşte până la finele anului curent, la 19%-20%, cu circa zece puncte procentuale peste nivelul de 9,13% de la finele anului trecut, estimează Asociaţia Industriaşilor Bulgari, citată de Mediafax.

UE nu va ajuta Grecia

Comisia Europeană nu a dezvoltat până acum niciun plan de sprijinire a Greciei, potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei.

Procurorii greci vor începe actele de urmărire penală împotriva agricultorilor care au blocat cu tractoare şi utilaje punctele de frontieră cu Macedonia şi Bulgaria, plus autostrada Atena-Salonic. Sute de camioane sunt blocate la graniţă, iar Sofia a ameninţat că va cere Atenei compensaţii pentru pierderile companiilor bulgare. Agricultorii vor să protesteze cel puţin până vineri, după ce anul trecut blocajele au totalizat 30 de zile.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) are in vedere un plan de a cere guvernelor sa impuna o taxa globala a consumatorului pe lucruri ca activitatea pe Internet si pe tranzactiile financiare zilnice ca platirea notelor de plata online. O astfel de schema ar putea aduna „zeci de miliarde de dolari” de la un numar mare de consumatori pentru ramura sanatatii publice a Natiunilor Unite, bani care ulterior ar fi transferati catre tarile in curs de dezvoltare printre altele pentru cercetarea in domeniul farmaceutic si pentru capacitati de dezvoltare si fabricare.

  • Hotnews:

Contribuabilul ideal fumeaza, bea alcool si moare tanar – studiu finlandez

Persoanele cu studii superioare, harnice, care nu beau, nu fumeaza si nu polueaza reprezinta, in general, modelul societatii actuale si cetatenii ideali. Insa profilul unui bun contribuabil este, din perspectiva statului, contrariul acestei descrieri. Contribuabilul ideal finlandez este putin educat, consuma alcool regulat, fumeaza si se deplaseaza peste tot doar cu automobilul personal. Cu cat o persoana foloseste mai multe produse care inglobeaza taxe de consum, cu atat ea va contribui mai mult la vistieria statului, in afara de plata TVA-ului si a taxelor aferente. “Daca o astfel de persoana lucreaza toata viata, nu este niciodata somera si moare inainte de pensionare, va genera mai multi bani pentru stat decat va cheltui dupa pensionare din fondurile publice”, a explicat Timo Rauhanen, cercetator principal la Government Institute for Economic Research.

PwC: China ar putea deveni cea mai mare economie din lume in 2020

  • EVZ:

Americanii şi chinezii negociază libertatea Internetului

Care sunt adevăratele motive pentru care Google iese din China

Anunţul gigantului informatic Google că va înceta să cenzureze rezultatele returnate de versiunea chineză a motorului de căutare a fost catalogat ca o declaraţie de război împotriva cenzurii operate de Beijing. Dincolo de retorica drepturilor omului şi a libertăţii de exprimare, Google are câteva motive strategice pentru care îşi evaluează retragerea de pe piaţa chineză. […]

La începutul săptămânii, oficialii motorului de căutare anunţaseră că vor înceta să cenzureze rezultatele returnate de versiunea chineză a Google, indiferent dacă acest lucru le va aduce expulzarea de pe piaţa asiatică. Decizia a venit pe turnanta unor atacuri informatice asupra serverelor de email ale companiei, informaţiile indicând că s-ar fi încercat violarea corespondenţei electronice întreţinute de activiştii pentru drepturile omului din China. „Un atentat împotriva libertăţii de expresie”, au clamat majoritatea vocilor occidentale. Ceva s-a pierdut însă din vedere. Atacul informatic n-a vizat doar serverele din China ale Google, ci şi computere din SUA. Cu alte cuvinte, agresorii, localizaţi pe teritoriul statului asiatic, au încercat să sustragă date cu privire la chestiuni interne ale gigantului informatic american.

Google, remuşcări sau prudenţă?

Tentativa e cu bătaie lungă: vorbim, practic, de încercarea unei ţări care va juca un rol major în stabilirea standardelor informatice viitoare de a sparge serverele unei companii care stochează date extrem de sensibile. A scris-o cotidianul economic german Handelsblatt: „În spatele ameninţării Google de a se retrage din China, un motiv iese în evidenţă: compania trebuie să se protejeze. Beijingul urmează o strategie menită să demonstreze că un regim autoritar poate supravieţui în era Internetului. Dar chinezii nu au expertiză în domeniu, motiv pentru care încearcă să obţină accesul la informaţii protejate. La o privire mai atentă, decizia Google nu e nici pe departe atât de curajoasă pe cât pare. Cu doar 20% din piaţa locală a motoarelor de căutare şi o felie invizibilă din piaţa de publicitate, compania americană nu-şi asumă practic niciun risc economic părăsind China”. Perspectiva e surprinsă şi de Deutsche Welle: „Pe cât de multă vâlvă a stârnit în Occident anunţul făcut de Google, pe atât de puţin interes a trezit în China. Ştirea a fost puternic cenzurată. Dar chiar dacă Google se va retrage cu adevărat din China, pentru majoritatea utilizatorilor spaţiului virtual nu se va schimba nimic, deoarece, altfel decât în restul lumii, pe piaţa chineză Google nu este lider, ci se află mult în urma concurentului autohton Baidu.

Statele ar putea ajunge la un acord pentru schimbarea climatică la Mexico City în acest an după ce nu a reuşit să facă acest lucru la Copenhaga, aprecia preşedintele Organismului Interguvernamental pentru Schimbarea Climatică. “Cred că avem o scurtă perioadă de timp în care lumea trebuie să acţioneze în comun. Iar dacă aceasta se produce, atunci cu siguranţă că Mexico ar putea produce un acord,” arăta Rajendra Pachauri la o conferinţă de presă al al treilea Summit Mondial pentru Energia Viitorului, la Abu Dhabi. “Este o perspectivă ambiţioasă, dar se poate face,” declara acesta, referindu-se la următorul summit, care se va organiza în acest an în capitala mexicană.

În favoarea unui protectorat umanitar ONU în Haiti pledează şi FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG pe prima sa pagină, insistînd asupra unui aspect inedit al situaţiei: cataclismul abătut asupra statului din Caraibe, haosul iscat, pe de-o parte, solidaritatea internaţională pe de alta, crează premisele unui experiment istoric: aflat în punctul zero, Haiti ar putea deveni un stat care să stea pe propriile sale picioare, graţie instituirii unor structuri democratice ale puterii. Aşadar, Haiti se află şi în faţa unui nou început. Dacă nu un nou început, măcar schimbarea a promis-o preşedintele Obama atunci cînd a preluat puterea. La un an după istorica intrare în Casa Albă a primului preşedinte american de culoare, imaginea Statelor Unite în lume s-a ameliorat, dar în interior îşi croieşte drum dezamăgirea, generată şi de rata sporită a şomajului şi de întîrzierea schimbării promise, constată CORRIERE DELLA SERA, în timp ce LA STAMPA atrage atenţia că deviza schimbării este un factor de credinţă mai mult decît un motor al acţiunii.

Componenta emoţională a schimbării o subliniază ALLGEMEINE ZEITUNG, amintindu-le cititorilor că devreme ce entuziasmul stîrnit de victoria lui Obama la alegeri a fost lipsit de precedent, disproporţionat în raport cu posibilitatea reală de schimbare rapidă a situaţiei, era firesc ca dezamăgirea să se producă peste nu multă vreme.

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat ca seismul de saptamana trecuta din Haiti a fost provocat de un test al marinei americane, relateaza Russia Today. Liderul de la Caracas sustine ca U.S. Navy a folosit o arma “suficient de puternica” pentru a provoca cutremure. “Americanii se joaca de-a Dumnezeu”, a afirmat Chavez.

SKOREA-NKOREA-US-MISSILES-FILES***

Astfel, CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1.798 militari. În anul 2010, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului cu un efectiv de 3.753 militari, forţe dislocate, 2.342 militari, şi forţe dislocabile la ordin, 1.411 militari. În cadrul şedinţei CSAT, ministrul Afacerilor Externe a prezentat conceptul pentru întărirea capacităţilor civile naţionale în domeniul gestionării crizelor, elaborat în scopul unei participări a României în cadrul Politicii Europene de Securitate şi Apărare. Documentul reprezintă punctul de plecare în elaborarea unei strategii naţionale care să definească viziunea şi principiile participării României cu capacităţi civile la operaţiunile de gestionare a crizelor. CSAT a aprobat documentul prezentat de ministrul Afacerilor Externe şi a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru interministerial, coordonat de către Ministerul Afacerilor Externe, format din reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Justiţiei şi ai altor instituţii.

Mai multe sisteme de rachete americane Patriot vor fi amplasate în nordul Poloniei, la 60 de kilometri de enclava rusă Kaliningrad, şi nu în apropiere de Varşovia cum era prevăzut iniţial, a anunţat miercuri ministrul polonez al Apărării, Bogdan Klich.

Atacul care a vizat, săptămâna trecută, un convoi diplomatic israelian pe teritoriul iordanian a fost probabil lansat la ordinele Iranului, au declarat surse din Departamentul General de Informaţii (GID) al Iordaniei, citate de „The Jerusalem Post”

  • Antena3:

Iran respinge în scris oferta occidentală de acord nuclear

Iran a informat organismul nuclear al ONU că respinge părţi cheie ale planului de acord ce prevedea trimiterea uraniului îmbogăţit peste hotare, pentru a înlătura temerile că ar putea fi folosit la arme nucleare. Aceasta a fost primul răspuns formal la propunerea lansată în octombrie anul trecut şi vine după luni de replici ambigue şi evazive lansate prin presă. SUA a respins replica Teheranului ca “inadecvată.” […] La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, P.J. Crowley, declara că răspunsul Iranului este inadecvat. “Nu sunt sigur că au livrat un răspuns formal, dar este clar că este un răspuns inadecvat. Nu sunt sigur că indiferent ce au făcut, poate azi, este diferit de ce au făcut anterior”, declara oficialul american. În timp ce un oficial occidental sublinia că scrisoarea iraniană este un “non-eveniment” deoarece repetă afirmaţiile făcute până acum prin canale media.

Spionajul american consideră că Iran continuă cercetarea armei nucleare

Agenţiile american de spionaj care strâng date despre Iran primesc dovezi din ce în ce mai multe că Teheran continuă dezvoltarea de arme nucleare, dar mai durează până îşi va relansa pe deplin programul bombei atomice, arătau oficiali americani.

Germania: Vom sancţiona Iran şi fără aprobarea ONU

Iran se va confrunta cu sancţiuni suplimentare dacă nu îşi schimbă poziţia în discuţiile privind programul său nuclear, avertiza cancelarul german Angela Merkel, care a subliniat că aceasta se va produce chiar dacă nu se va ajunge la un acord în cadrul ONU pentru a acţiona contra Teheranului. Iran a ignorat termenul limită impus de liderul american pentru finele anului 2009 pentru a răspunde la oferta celor şase puteri mondiale privind ajutoare economice şi politice în schimbul opririi programului de îmbogăţire a uraniului.În cadrul unei întâlniri din sâmbătă a celor şase puteri, China a arătat clar că se opune unor acţiuni punitive, cel puţin pentru moment. Germania a arătat clar că dacă reacţia Iranului nu se schimbă, vom lucra la un pachet complet de sancţiuni,” arăta Merkel la o conferinţă de presă comună cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. “Desigur că am prefera ca aceste sancţiuni să fie hotărâte în cadrul Consiliului de Securitate al ONU”, arăta aceasta, care a adăugat că se va lucra pentru aceasta în următoarele săptămâni. “Dar Germania va lua parte la sancţiuni cu alte state ce urmăresc acelaşi scop,” sublinia Merkel. Uniunea Europeană, care a găzduit discuţiile în format de şase la New York , arăta că în pofida lipsei unui rezultat concret, alte sancţiuni se află pe agenda acestora. Cele şase state implicate în discuţii sunt SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi China. Doar cea din urmă s-a opus unor sancţiuni.

Liderul suprem iranian avertizează opoziţia

Iranul a semnat un contract in valoare de un miliard de euro cu o societate germana pentru instalarea a o suta de turbo-compresoare destinate industriei gazeifere, a anuntat miercuri presa iraniana, preluata de AFP. Anuntul intervine in momentul in care Iranul este amenintat cu introducerea de noi sanctiuni financiare, tehnologice si comerciale internationale, pentru a descuraja politica Teheranului in domeniul nuclear.

The total state claims the right to see you naked. A freer people would demand an end to such nonsense and the policies that perpetuate it. Harrop should keep her yearnings for strip tease to herself. But one thanks her for providing a teachable moment: Her perception of an overwhelming threat of underwear bombers brings to mind a short passage from Ludwig von Mises’s Omnipotent Government: The Rise of the Total State and Total War. Mises wrote in 1944: The advocates of totalitarian control call the attitudes of their opponents negativism. They pretend that while they themselves are demanding the improvement of unsatisfactory conditions, the others are intent upon letting the evils endure.

FBI a strans, in mod ilegal, mai mult de 2000 de registre de apeluri telefonice in perioada 2002-2006, invocand urgente legate de terorism, sau pur si simplu convingand companiile de telefonie mobila sa predea inregistrarile, arata mai multe memorandumuri interne si interviuri. Cotidianul american Washington Post a obtinut emailuri care arata ca oficialii pentru combaterea terorismului din cadrul FBI nu au urmat procedurile stabilite pentru respectarea drepturilor civile.

Sondajul a aratat ca 51% dintre americani sunt de acord cu afirmatia „este necesar sa se renunte la unele libertati civile pentru a mentine tara in siguranta fata de atacuri teroriste”. In acelasi timp, 36% dintre repondenti au fost de acord ca „unele dintre propunerile guvernamentale vor merge prea departe cu restrictionarea libertatilor civile ale publicului”.

  • Gandul:

Israelul va avea o divizie specială de luptă pe internet

Computerizarea Regatului Unit le-a adus britanicilor o pagubă de 26 miliarde lire

Referiri codate la pasage despre Iisus Cristos din Noul Testament sunt inscriptionate pe lunete furnizate armatei Statelor Unite de o companie din Michigan, potrivit unei investigatii a ABC News. Una dintre inscriptiile de pe lunete, 2COR4:6, este aparent o referire la Epistola a doua catre Corinteni 4:6 din Noul Testament care spune: ” Fiindca Dumnezeu, Care a zis: “Straluceasca, din intuneric, lumina” – El a stralucit in inimile noastre, ca sa straluceasca cunostinta slavei lui Dumnezeu, pe fata lui Hristos. O alta inscriptie de pe lunete, JN8:12, trimite la Evanghelia dupa Ioan capitolul 8 versetul 12 care spune: “Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.”. Compania Trijicon a confirmat pentru ABCNews.com ca adauga referiri codate la pasaje din Noul Testament pe lunetele vandute armatei americane.

Aparitia sa fiind pregătita de ”Steaua” Lui Vestitoare ( analogie cu Steaua care a prevestit nasterea Mantuitorului nostru Iisus-n.m), Maitreya, Invatatorul Mondial( alta analogie), a acordat primul său interviu televiziunii americane. Milioane l-au auzit vorbind atat la TV cat şi pe internet.

Misiunea lui deschisă a început

El nu a fost prezentat drept Maitreya, Invatatorul Mondial şi şef al Ierarhiei noastre Spirituale, ci pur şi simplu drept un om, unul dintre noi. În acest fel, El se “asigură de faptul că oamenii il vor urma şi sprijini pentru adevărul şi raţiunea sanatoasa continuta de ideile sale, mai degrabă decât pentru statutul sau”.

El a vorbit sincer cu privire la necesitatea pentru pace, realizabila doar prin crearea justiţiei şi utilizarea în comun a resurselor din lume (pentru realizarea increderii intre oameni – n.n.).

***

Un nou statut al parohiei în Biserica Ortodoxă Rusă

Noul statut introduce „unele schimbări importante în structura şi competenţa organelor de conducere ale parohiei“. Astfel, în redactarea veche a statutului, organul suprem de conducere al parohiei era Adunarea parohială, hotărârile căreia erau confirmate de arhiereul locului. După cum a explicat patriarhul, în această situaţie, puterea supremă îi aparţinea de facto arhiereului şi, de aceea, Sinodul a hotărât să întărească aceasta din punct de vedere juridic. Noua redactare a statutului îl desemnează direct pe arhiereu „organul suprem de conducere a parohiei“. Anume de către acesta se iau, în mod exclusiv, hotărâri fundamentale legate de numirea parohului, schimbarea componenţei adunării parohiale, lichidarea parohiei ş.a. Această normă juridică „corespunde pe deplin normelor canonice“, a declarat Patriarhul Kiril. […]

Patriarhul Moscovei insistă asupra măririi numărului de angajaţi ai bisericilor. „Structura actuală a parohiei, când personalul este compus din preot, diacon, cântăreţ şi dirijor, este o moştenire a trecutului“, iar „necesităţile contemporane ale Bisericii impun includerea în personalul parohiei a unui asistent social, a unui pedagog-catehizator şi a unui conducător de activităţi cu tineretul“. Aceşti colaboratori nu ar trebui să fie „activişti amatori, voluntari“, ci profesionişti cu salriu întreg“. „De aceea, a continuat vorbitorul, instituţiile de învăţământ bisericeşti trebuie să înfiinţeze secţii pentru a pregăti specialişti în aceste domenii“. Preafericitul Kiril a mai spus că o astfel de abordare a lucrurilor va permite fiecărei parohii să-şi realizeze propria „specializare socială“, ceea ce este absolut necesar. S-a remarcat că această acţiune nu trebuie să fie dictată de „preferinţele personale ale parohului“, ci de nevoile oraşului, de nevoile aproapelui. Spre exemplu, „fiecare parohie trebuie să aibă în grijă un spital, în care preotul să meargă în mod regulat şi să asiste bolnavii, nu doar atunci când este invitat în mod special“. În afară de aceasta, „parohiile trebuie să aibă în grijă şi problemele sociale, cum ar fi ajutorarea adolescenţilor delincvenţi, a fetelor tinere însărcinate, care sunt judecate de societate şi înclină să facă avort“.

„Suntem chemaţi să dăm o mărturie credibilă despre iubirea milostivă a lui Dumnezeu“

Problema crucifixelor în Lituania

Lituania va încerca să apere drepturile creştinilor, organizând în spaţiul instituţiilor şcolare expoziţii de artă creştină, inclusiv expoziţii de imagini şi icoane cu chipul lui Hristos răstignit. O astfel de decizie a fost luată în data de 13 ianuarie 2010 de către Departamentul Relaţii internaţionale din cadrul Guvernului Litanian. „Noi trăim într-o ţară creştină, sau pe planeta ateilor? Pentru mulţi dintre cetăţenii ţărilor europene, în inimile lor şi în mintea lor Sfânta Scriptură este mai presus de orice decizie a Curţii sau a Consiliului Europei, care este de origine pământească. Constituţiile ţărilor europene au fost formulate, de asemenea, în lumina valorilor creştine“ – a spus cu indignare Paulius Saudargas, unul dintre membrii Parlamentului Lituanian.

Preotul ortodox Alexandru Chisu, din Satu Mare a aderat anul trecut, pe 2 mai la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat “Cavalerilor de Malta”, cunoscut ordin masonic. Aderarea a avut loc in cadrul unei scurte slujbe catolice la care au luat parte clerici catolici membri ai ordinului, si episcopul catolic al Satmarului, Eugen Schonberger. Preotul ortodox a luat si el parte la slujire, rugandu-se si cuvantand alaturi de papistasi.[…] Am readus in actualitate acest eveniment abia acum pentru ca in aceste zile acest preot a facut prima actiune fatis ecumenista, odata cu “Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina”. Trebuie spus ca in Episcopia Maramuresului si Satmarului nu au avut loc astfel de evenimente sau manifestari ecumeniste care sa aiba binecuvantarea IPS Justinian sau a PS Justin nici anul acesta si nici in trecut. Probabil insa, dintr-un adanc simtamant ecumenist, sau, poate la indemnul “marelui maestru” al ordinului, preotul Chisu a profitat de ocazie. Astfel, a invitat pentru fiecare din serile acestei saptamani cate un cleric al altor culte din Satu Mare, care sa asiste la “vecernia” da 15 minute pe care o face la biserica lui, dupa care ii da cuvantul. In cuvantul de invatatura de duminica in care a anuntat manifestarea, a specificat ca, indiferent de confesiune, “avem un singur Dumnezeu si rugaciunea trebuie sa fie una singura, pentru ca preotii au fost cei ce au separat religiile”. No comment….

Adevarul: Sibiu: Cinci preoţi vor sfinţi Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

După două amânări, din cauza vremii şi a lipsei zăpezii care a împiedicat construcţia Bisericii de Gheaţă, vineri, 22 ianuarie, de la ora 13, un sobor de preoţi va urca la Bâlea Lac pentru a oficia slujba de sfiinţire a lăcaşului. Organizatorii au primit deja confirmări de participare de la preoţi ai Bisericii Ortodoxe, Bisericii Romano Catolice, Bisericii Greco Catolice şi Bisericii Evanghelice. Biserica este ridicată în întregime din zăpadă, apă şi cuburi de gheaţă, iar în interior are un mic altar, bănci şi icoane în basorelief, sculpate în gheaţă, iluminatul fiind asigurat de candelabre. Aici nu vor fi aprinse, în acelaşi timp, mai mult de două lumânări, pentru a nu se topi pereţii. Accesul în biserică va fi gratuit.


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la ““RECOLTA” BOGATA in campania de vaccinare, NIMIC despre cazurile grave de efecte adverse / ROMANIA – tinta ambitiilor FMI / SENSUL catastrofelor / Cum a intrat papismul in parohiile rusesti si multe alte stiri (STIRI 19-21 ianuarie 2010)

  1. La slujba ecumenică nu a fost prezent, nici în acest an, vreun preot ortodox. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza consideră inoportun faptul ca un preot creştin ortodox să oficieze slujbe într-o biserică care se va topi.

    http://theologhia.wordpress.com/2009/01/07/muntii-fagaras-traditionala-sfintire-in-spirit-ecumenist-a-bisericii-de-gheata-de-la-balea-lac/

  2. Sunt situatii in care IPS Laurentiu reuseste sa surprinda placut, prin… normalitate, recunoastem. Dar altfel stim cam ce “hram” poarta, din pacate.

  3. Conform Ministerului Sanatatii http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1969 ….. In data de 13 ianuarie 2010 erau 541 616 de persoane vaccinate.

    CIFRA de 541 616 la 13 ian era o cifra sigura!! Press releas-ul de la Minister este DIN DATA DE 18 IAN !!!!!

    De pe 14 pana pe 17 s-au vaccinat 700.353 de persoane? Suntem speedyGonzales?

  4. DOAMNE AJUTA!Sunt o cititoare fidela a acestui site pe care il consider revolutionar in aceste vremuri din urma pe care le traim.as vrea sa va ROG SA VERIFICATI UNA DIN CARTILE LA CARE FACETI RECLAMA SI ANUME “PUSTIA” DE DERWAS J. CHITTY (SPER CA AM SCRIS CORECT)PT. CA ACEST SCRIITOR ESTE PREOT ANGLICAN(ERETIC)SI MA INDOIESC DE AUTENTICITATEA INFORMATIILOR SI A MESAJELOR STRICT ORTODOXE DIN CARTE.AM CAUTAT INF. DESPRE ACEST SCRIITOR SI AM GASIT LUCRURI CARE NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA. VA ROG SA VERIFICATI SI DVS.PT. CA ACEST SITE SA PASTREZE ADEVARUL SI SA NU SMINTEASCA CITITORII .la editura DEISIS SUNT MUUULTE CARTI SCRISE DE ERETICI “MONAHI”DE LA BOSE ITALIA DESPRE ORTODOXIE CUM SPUN EI “SCRIERI DESCOPERITE RECENT” DE ACESTI “MONAHI”(ERETICI)
    VA MULTUMESC SI MA IERTATI
    DOAMNE AJUTA!DOMNUL SA VA LUMINEZE SA RAMANETI IN ADEVAR!

  5. NU O SA AFLAM NICIODATA NR. CELOR CARE AU FOST VACCINATI SI AU MURIT SAU AU AVUT EFECTE ADVERSE .CI IN CONTINUARE VOM AFLA NR. DE IMBOLNAVIRI AL CELOR CARE NU S-AU VACCINAT, DIN PACATE ADEVARUL O SA IL CITIM IN PRESA DUPA MULTI ANI….

  6. @ Cristina:

    Nu cunoastem multe despre autor, dar am auzit ca ar fi convertit la ortodoxie dinspre anglicanism si am avut incredere in editura (Sophia, nu Deisis) si in traducator (Gh. Fedorovici – chiar daca domnia sa ne antipatizeaza, dar asta e alta poveste), chiar daca n-am ajuns s-o achizitionam si s-o citim. Deci credem ca in continuare cartea merita recomandata si nu e niciun pericol.

  7. @ Nostrabrucanus:

    Da, mai ales ca trendul este evident unul invers, de scepticism si teama fata de vaccin, nicidecum simimar isteriei organizate prin minciuna odioasa legata de moartea lui Toni Tecuceanu. Va dati seama ca ne intoarcem in timp… este incredibil cu cat de tupeu se arunca aceste minciuni pe piata, fara nicio jena!

  8. Derwas Chitty
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to: navigation, search

    Derwas J. Chitty ( – )was an Anglican priest, who throughout his tenure, notably as Rector of Upton Parva near Oxford showed great familiarity with the spirituality of the Greek Orthodox tradition.

    With childhood experience of India, he was married to the writer Mary Chitty (Kitson Clark).

    He published a large number of articles and works on early eastern monasticism, including his magnum opus, The Desert a City.

    He was a member of the Fellowship of Saint Alban and Saint Sergius.
    [edit]Asta am gasit eu despre acest scriitor care nu mai este in viata parca in 1971 a decedat. IAR CAND AM CAUTAT: PREOTI ANGLICANI AM GASIT MAI MULTE NUME. LA LITERA C FIGUREAZA SI EL.SPER SA AVETI DREPTATE O SA MAI CAUT.LA EDIT. SOPHIA, LA LIBRARIE MAI EXACT ESTE UN AMESTEC DE CARTE ORTODOXA CU CARTE ERETICA. NU EXAGEREZ.DACA GASITI MAI MULTE INFORMATII VA ROG SA IMI SCRIETI SI MIE.CU RESPECT VA MULTUMESC PT. RASPUNS.DOAMNE AJUTA!

  9. Pai da, pana si acolo spune ca era foarte apropiat de Traditia Ortodoxa. Iar traducatorul chiar stim ca e foarte riguros. Totul e sa nu fim in cealalta extrema, adica rigoristi. Exista chiar si unii catolici sau protestanti care au simpatizat/simpatizeaza sincer Ortodoxia si au scris lucrari/studii foarte bune, neimpregante de vreo erezie.

  10. O ipoteza de luat in calcul:
    Sunt nevoiti sa declare repede ca s-au consumat vaccinurile si trebuie sa treaca la producerea/ achizitionarea urmatorului lot. Daca nu spun ca s-au terminat de facut dozele achizitionate pana acum (1.3 mil parca) nu primesc restul de bani pentru urmatoarea transa. Asa se poate explica si prognozele epidemiologice afirmate: vine valul doi, ne trebuie un nou set de vaccinuri, apoi scade.
    Sper ca din diferenta (colosala) de 700.353 de persoane vaccinate, sa fie cat mai putine vaccinate dublu si cat mai multe persoane fictive si vaccinuri aruncate la gunoi.

  11. @ Ovidiu:

    Cred ca ne-am cam grabit cu laudele. Din pacate, nu-s motive sa rasuflam usurati. A fost si un preot ortodox, si a si vorbit la TV. Daca Mitropolitul nu-l sanctioneaza, inseamna ca a fost cu binecuvantarea sa, chiar daca a spus altceva pentru noi, astia, “talibanii”.

    http://www.realitatea.net/astazi-se-sfinteste-biserica-de-gheata-de-la-balea-lac_696566.html

  12. Nu stiu daca Derwas Chitty a cerut pina la urma sa fie primit in Biserica Ortodoxa; stiu insa ca volumul “reclamat” este o puternica pledoarie pentru adevarul credintei ortodoxe si totodata un indemn la descoperirea si urmarea vocatiei monahale potrivit traditiei ortodoxe. In Introducerea de la Sfintii Varsanufie si Ioan. Scrisori duhovnicesti, Filocalia, vol. 11, Parintele Staniloae afirma despre D. Chitty ca este “un mare admirator si traitor al spiritualitatii rasaritene” (Chitty insusi a pretuit aceasta scriere, pe care a dorit sa o faca cunoscuta in Occident).

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare