Zappand si navigand dupa senzatii noi…

12-12-2009 48 secunde Sublinieri

tvaddict1

Am constatat cu toţii că dacă avem de ales între 100 de canale TV pentru a găsi ceva la care să ne uităm, că serile se desfăşoară cam aşa: începem prin a vedea ce e pe canalul al treilea, apoi pe al cincilea, apoi trecem pe canalul 1 si tot aşa. Iar la sfârşit constatăm că n-am văzut nimic. Ne petrecem timpul trecând de la un canal la altul, fără să stăm mai mult de 30 de secunde pe unul.

Tot aşa se întâmplă şi pe internet, chiar când navigăm printre site-uri ortodoxe, pentru că am început să căutăm senzaţionalul, am început chiar şi din credinţa noastră sfântă sa alegem numai ce e mai ieşit din comun, căutăm ce ni “se potriveşte”. Doar aşa-i la modă, nu?

Serile noastre seamănă, în felul acesta, cu un mozaic de scene neterminate si ne simţim frustraţi si nesatisfăcuţi, sau din contră, amăgindu-ne că am înţeles, când de fapt n-am înţeles mare lucru sau şi mai rău, n-am înţeles nimic! Pentru că ortodoxia nu e senzaţională, ci este smerită – şi tocmai aici este senzaţionalul ei, dar această latură nu poate fi cunoscută decât prin revelaţie…

De ce o gamă atât de largă de canale TV între care putem să alegem determină o reacţie de frustrare? Şi de ce nu ne putem împiedica să schimbăm canalele, să căutăm mereu ştiri, noutăţi, citind superficial chiar chestiuni legate de credinţă?

Continuarea pe blogul “N-am cuvinte”: Despre frustrarea în faţa variantelor multiple. Costurile de oportunitate

intenet_addiction512x288


Categorii

Opinii, analize, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Zappand si navigand dupa senzatii noi…

  1. De ce mi se pare ca televiziunea e cel mai mare flagel al vremurilor noastre, cu mult mai virulent decat gripa porcina: pentru ca actioneaza asupra timpului nostru exact cum lucreaza un gaz sufocant asupra globulelor rosii din sange: gazul se combina definitiv cu globulele si le scoate din circuit. Secundele ceasului sunt globulele timpului nostru.

    http://www.parohia-petresti.ro/postate/sf_Teofan_rugaciunea_3.php

  2. Interesant comentariul lui Florin Giurca…
    Eu am unul mediocru , dar care se potriveste la fel de bine societatii de consum de azi , ca nu vorbim doar de marfurile de pe rafturile magazinelor , ci si de cele despre care ne inchipuim c-ar fi … intelectuale sau duhovnicesti …Asadar , un interior obisnuit din zilele noastre…Un om oarecare , cu capul varat intr-un tv. cu ecranul innegrit de emisiunile nocive , una mai stupida decat alta , si intrerupte doar de spectacolul malefic al reclamelor – tine in mana telecomanda nimicului acestei lumi amagitoare si desarta …si cauta , cauta , tot cauta ceva , sa i “se potriveasca” , vreo senzatie mai tare , vreo noutate despre 2012 , etc. … schimbarea canalelor
    ii da iluzia trista , stranie , ca le vede pe toate …
    dar nimic bun , nimic folositor , nimic frumos …si cade in plictis , in “frustrare in fata variantelor multiple” …
    au de castigat doar televiziunile …doar “consumismul” …
    omul ramane cu sufletul gol , cu mintea innegrita , cu gandul imprastiat , fara ca macar sa-si dezlege mana din firul rasucit al telecomandei inselatoare …

  3. @ Agnes:

    Dar poate golul acesta sa fie si semnalul ca “asa nu se mai poate”, fara Hristos, fara VIATA. Poate fi deznadejdea cea buna de la care sa inceapa si schimbarea cea buna. AMIN.

  4. Asa sa fie , Admin , “semnalul” ca nu se mai poate fara
    Hristos ! Si cat mai multi “caldicei” sa aiba “deznadejdea
    cea buna” , sa realizeze ceea ce spuneti dumneavoastra !
    [ am uitat sa cuvantul “nevazut” : din firul rasucit , nevazut ,
    al …]
    Din pacate , trebuie sa plec , dar abia astept sa ma intorc “Acasa” , pentru ca am multe de pus la inima , ba chiar sa zic si eu cate ceva din ceea ce invat …revin pe seara [ ufff , calculatorul asta …iar nu se deschide cum trebuie …porneste fara buton , etc. …si tocmai acum , cand si la Stiri , si Acasa , sunt postari atat de puternice , postari care ar trebui sa provoace pe cat mai multi sa-si exprime punctul de vedere , chemandu-L mereu
    pe Mantuitorul Nostru Hristos ]
    Doamne , ajuta !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare