Imbratisari si declaratii eretice de recunoastere intre ecumenisti si catolici in Fanar la sarbatoarea Sfantului Andrei

4-12-2009 1 minut Sublinieri

fanari agios andreas4

SFÂNTUL ANDREI LA CONSTANTINOPOL

Sărbătoarea Tronului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol este Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Acesta a aşezat aici ca prim episcop de Byzantion (ulterior, Constantinopol) pe Stahie, pomenit între cei 70 de apostoli. Şi anul acesta Sărbătoarea Tronului Ecumenic a fost întunecată de ecumenismul sincretist. Prezentăm în continuare două ştiri semnificative de pe http://thriskeftika.blogspot.com; traducerea ne aparţine. I.F.

1295120

29.11.2009

Patriarhul Bartolomeu va sărbători pe Sfântul Andrei împreună cu cardinalul catolic Walter Kasper

Fidel cu statornicie obişnuinţelor sale ecumeniste, Patriarhul Bartolomeu va sărbători şi anul acesta pomenirea Sfântului Andrei împreună cu reprezentanţii catolici care l-au avut drept cap de delegaţie pe Walter Kasper. Se pare că nici protestele creştinilor practicanţi, nici naufragiul Dialogului din Cipru nu au putut să-i înţelepţească pe ecumenişti. Sărbătorirea Sfântului Andrei în Fanar în prezenţa catolicilor şi sărbătorirea Sfinţilor Apostoli

Petru şi Pavel la Roma în prezenţa episcopilor ortodocşi este de acum o obişnuinţă consfinţită a ecumeniştilor şi a catolicilor. Acest rău obicei ar trebui să înceteze imediat, pentru că:

1. Prezenţa catolicilor la Dumnezeiasca Liturghie nu constituie decât rugăciune-în-comun, care este interzisă de Sfintele Canoane. De altfel, catolicii de foarte multe ori citesc rugăciunea „Tatăl nostru” sau alte texte liturgice, făcându-şi mai activă în felul acesta participarea la aceste slujbe.

2. Imaginea catolicilor în Catedrala Patriarhală crează poporului impresia unităţii între toţi creştinii, impresie cu totul rătăcită. Catolicii sunt eretici şi nu-şi au locul în cadrul Dumnezeieştii Liturghii ortodoxe.

Prezenţa cardinalilor catolici la Liturghia patriarhală nu constituie decât o umbrire a prăznuirii Sfântului Apostol Andrei. Prin astfel de acţiuni, Fanarul pare că şi-a pierdut definitiv lumina, iar pentru prezent nu se întrevede nici o modalitate prin care şi-ar putea redobândi luminozitatea duhovnicească.

fanari agios andreas7

30.11.2009

Îmbrăţişări între catolici şi ecumenişti în Fanar la sărbătoarea Sfântului Andrei

Predica Patriarhului Bartolomeu la sărbătoarea Sfântului Andrei în Fanar constituie o continuare a demersului său ecumenist spre îmbrăţişarea papei.

Începe adresându-se cardinalului catolic Walter Casper prin formula „Înaltpreasfinţit”, iar ereticului papă prin cuvintele „Sanctitatea Sa, Papa şi Episcopul Romei”. În continuare îl numeşte pe papa „frate în Domnul, Sanctitatea Sa Papa Romei celei Vechi”, iar spre sfârşit spune că în efortul pentru unitatea Bisericii OrtodoxeBiserica Constantinopolului este însoţită întotdeauna de scumpa participare a Bisericii Romei celei Vechi!

Citind cineva toate acestea are impresia sau că se află înainte de epoca Schismei sau că Schisma a fost, dar nu am băgat de seamă! Cum ar putea un credincios să-l perceapă pe ereticul papă, dacă el este numit „Episcop”, „Sanctitate”, „frate în Domnul”, iar erezia papală drept „Episcopie a Romei”?

Cel puţin ca nefericire şi neteologhisire pot fi caracterizate cele pe care le spune patriarhul, când se referă la dialogul „în duh de smerenie”, ignorând în mod voit că în cadrul convorbirilor cu ereticii nu se potriveşte smerenia (ca cedare şi supunere faţă de erezie), ci promovarea cu îndrăzneală a Adevărului şi arătarea căii de pocăinţă pentru eretici. Patriarhul nu aminteşte nimic despre rugăciunile-în-comun pe care şi de data aceasta le-a făcut împreună cu ereticii.

Ecumeniştii şi catolicii nu sunt interesaţi de Adevărul lui Hristos şi al Sfintei Lui Bisericii. Cum ar spune poporul simplu: catolicii şi ecumeniştii nu au nici un Dumnezeu.

 

fanari agios andreas6

patriarxis throniki6

 

patriarxis agios andreas

patriarxis throniki7

patriarxis agios andreas4


Categorii

Ecumenism, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Imbratisari si declaratii eretice de recunoastere intre ecumenisti si catolici in Fanar la sarbatoarea Sfantului Andrei

  1. “Arhiereul, preotul sau diaconul care se roaga impreuna cu ereticii sa se cateriseasca, iar monahii si irenii sa se afuriseasca. Iar de le va si permite sa lucreze ceva ca clerici sa fie anatema”. Cand s-or fi schimbat Sfintele Canoane si noi n-am aflat?!!? Desigur, ca atunci cand aplici canon pentru un pacat, daca observi cainta si indreptare nu-l tii pe om 20 de ani oprit de la Impartasanie. Poti sa-i dai si sub 3 ani, dar lepadarea de credinta? Intelegem dorinta reintregirii Bisericii dar catolicii nu leapada eresul. Singura modalitate de primire in Biserica este prin Botez si Spovedanie. Altfel nu se poate. Asa, prin usa din dos, poporul nu ii va primi. Noi sa ne pastram linia ortodoxa, iar restul vor vedea la Judecata. Pana la urma speram sa nu ne paraseasca Dumnezeu. De-a lungul timpului au mai fost asemenea tentative, ba chiar s-au pronuntat si ‘uniri’ intre ortodocsi si catolici insa Dumnezeu nu le-a permis si poporul nu le-a primit. Asa va sfarsi si aceasta tentativa(cine are urechi de auzit sa auda): “Biserica Mea pe care nici portile iadului nu o vor birui.”

  2. 4 dec. 2009: Intalnirea Arhiepiscopului Anastasios al Albaniei cu papa la Vatican. Un detaliu important! La sfarsitul filmului un episcop ortodox din suita arhiepiscopului – se pare ca este Episcopul Nikolaos al Apolloniei – saruta mana papei. Oare ce ar zice despre aceasta ocrotitorul sau ceresc – al carui nume il poarta, nu? – Sfântul Nicolae, care l-a palmuit pe ereticul Arie la Niceea…?! Pe cine ar palmui mai intai pe papa sau pe episcopul ortodox care saruta mana unui eretic, care se pretinde episcopul canonic al Romei si episcop universal…? Pentru papa episcopii ortodocşi sunt episcopi doar in masura in care sunt in comuniune cu el şi îl recunosc drept prim-episcop. http://thriskeftika.blogspot.com/2009/12/httpwww.html

  3. UNIUNE IN NECREDINTA

  4. nu e de ras dar e de plans tre sa analizam bine situatia care e fara precedent pana acum. cum au rupt in 1924 ortodoxia in doua noul si vechiul ortodoxism .Papa care se supranumeste judecatorul .A dat celor din aripa tanara adica ortodoxi pe nou toata averea sufleteasca pe care au luato de la stramosi nostri cei de dinainte, si au mutilato.Asa ca sa nu mai aruncam cu pietre in ceilati e bine de stiut pericolul dar sa ne uitam putin si in ograda noastra de unde vin toate ideile acestea noi si cine a schimbat botezul prin 3 scufundari in numele sfintei treimi cu o stropire asa de mantuiala si multe mici amanunte care sunt de mare inportanta pentru suflet.Normal ca cei din vatican care si ei erau inainte de 1045 un intreg in cele sufletesti deci si la noi acum ortodoxismul pe nou se mutileaza incetul cu incetul cu parere de rau zic e inlocuita practica cu teoria. totul se face superficial. Se zice des sa facem ascultare de cine de Papa? dar zice domnul Iisus “daca va veti rusina de mine si eu ma voi rusina de voi in fata tatalui meu” Deci doctrina a fost aceiasi peste tot dezbina si cucereste.Cuvantul cucereste se ia o forma mai noua acela de “Uniune sau Egumenism “.Dca pun capul in jos in vremurile aceste si nu marturisesc in cuvintele mele voi lua osanda dincolo asa ca iertatima si dumnezeu sa ne ajute sa ne ducem crucea pana la sfarsitul vieti Amin.
    Dumnezeu sa ne pomeneasca pre noi intru inparatia sa. Amin
    Iertati-ma nu ma dau eu mare vreu ne ajutam sufleteste macar cu sfaturi ca toti suntem pacatosi si nu e vremea de aruncat cu pietre .E vremea de al marturisi pe dumnezeu cel adevarat si de a ajuta aproapele fara a ne uni intrun egumenism sau ce or vrea Papa sa ne pregatesca deacolo vine pericolul .El nea despartit si acum el vrea sa se unueasca cu nou sa schimbe si el macar o fraza iar acea fraza se stie “Doamne doamne cauta din cer si vezi cerceteaza Via aceasta pe care o a sadito dreapta ta” O vie adevarata a sadit dumnezeu nu Lumea aceasta .Lumea aceasta lucreaza in mai multe vii doar una duce la dumnezeu.Sa avem grija in ce ne trensforma cei de sus ori slujitori Papei ori slujitori lui dumnezeu.Ce au facut de fapt cruciati initiati de Papa? Neau predat noua si ne preda si astazi ca Papa e capul biserici Iar noi ortodoxi stim bine ca Domnul Iisus e capul biserici el sa rasticnit pentru noi .Iar noi ar trebui sa deschidem putin ochi sufletesti sa aflam pericolul.Iertati-ma inca o data

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Protoprezbiterul Theodoros Zisis: ARHIEREI DIN MAKEDONIA (ELADA) II TERORIZEAZA PE PREOTI SI II CALOMNIAZA PE LUPTATORII PENTRU ORTODOXIE
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PANA UNDE A AJUNS “P.R.-UL ORTODOX” LA NIVEL INALT… Marturisiri incredibile ale S.S. Bartolomeu I la sedinta solemna a Sf. Sinod al B.O.R.: “A fost de ajuns sa se adauge la Simbol fie si numai un singu
  8. Pingback: IPS Serafim de Kythire cere Sinodului Bisericii Greciei sa ia atitudine fata de PRACTICILE ERETICE SI NE-CANONICE ALE PATRIARHIILOR SERBIEI SI CONSTANTINOPOLULUI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare