UN RISC INUTIL (Stiri si recomandari 18-19 nov. 2009)

19-11-2009 8 minute Sublinieri

 

1258559458

Ea a mai spus ca in momentul in care si-a dus copilul la spital, sa fie vaccinat impotriva virusului A/H1N1, i s-a spus ca nu vor fi probleme. Mai mult de atat, medicii i-au spus ca, avand in vedere starea micutului, cel mai bine ar fi sa fie vaccinat pentru ca, daca ar fi facut gripa porcina, putea suferi complicatii grave. In noaptea dupa ce a fost vaccinat, starea micutului s-a agravat. A inceput sa vomite, fluidele ajungandu-i in plaman. In acel moment, organul i-a cedat si micutul a decedat, in bratele tatalui sau, disperat.

Conform unui sondaj CNN, 55% dintre adultii americani nu doresc sa se vaccineze impotriva virusului H1N1. Totodata, sondajul indica faptul ca numarul persoanelor care au reusit sa se vaccineze este mult mai mic decat cel al persoanelor care au incercat acest lucru, insa au renuntat.

Doar 7% dintre participantii la sondaj s-au vaccinat impotriva gripei porcine, 14% au incercat sa-si procure o doza de vaccin si nu au reusit, in timp ce 20% spun ca-si doresc sa se vaccineze, insa nu au facut nici un demers in aceasta directie. Principalul motiv pentru reticenta americanilor in aceasta privinta este teama de eventualele efecte secundare grave care pot aparea dupa vaccinare.

  • Realitatea.net:

Jumătate dintre britanici nu vor să se vaccineze împotriva gripei noi

Numai 37% dintre cei 107 medici generalişti englezi chestionaţi au calificat drept realizabil obiectivul fixat de Guvern, de a vaccina 50,7% din grupele de risc, bazându-se pe reticenţa pe care au întâlnit-o în rândul bolnavilor. Întrebaţi despre proporţia persoanelor dispuse să se vaccineze, medicii au evaluat la mai puţin de jumătate (46% în medie).

Femeile însărcinate, deşi se numără printre persoanele care prezintă cele mai mari riscuri, sunt cele mai reticente, un medic apreciind că numai una din 20 este dispusă să se imunizeze.

Decesul copilului din Botoşani nu a fost cauzat de A/H1N1, potrivit Institutului Cantacuzino

Ministrul interimar al Sănătăţii a reiterat faptul că vaccinarea populaţiei adulte va începe în România pe 26 noiembrie. “S-au terminat testele pe voluntarii adulţi pentru vaccinul produs de Institutul Cantacuzino. În momentul de faţă suntem în procedurile de agrementare de către Agenţia Naţională a Medicamentului. Rămânem în termenul de 26 noiembrie. Până atunci, ne organizăm sub aspect logistic, astfel încât vaccinul să fie distribuit sub pază militară în toată ţara”, a explicat Videanu.

Copiii cu vârste între 6 luni şi 6 ani nu vor fi vaccinaţi împotriva pandemiei, vaccinul produs de Institutul Cantacuzino nefiind testat pe această categorie de vârstă. Conform profesorului Streinu-Cercel, copiii mai mari de 6 ani vor fi vaccinaţi începând cu luna ianuarie.

Autorul articolului introduce si dezinformarea grosolana, absolut descalificanta pentru probitatea minimala a unui jurnalist serios si specifica mai curand jurnalistilor cumparati sa vanda o propaganda sau tabloidelor isterice:

Declaraţia primului ministru survine pe fondul primelor decese provocate de virusul pandemiei – AH1N1v, deocamdată neconfirmate. O fetiţă de doi ani şi patru luni a decedat duminică, la două ore de la internarea într-un spital din oraşul Botoşani, având simptomele clare de gripă nouă. Simptomele apăruseră cu doar 12 ore înainte de internarea fetiţei din comuna Icuşeni, la spitalul de pediatrie “Cuvioasa Parascheva”. Un bărbat de 47 de ani, din comuna botoşeneană Suliţa a murit în urmă cu o săptămână, după ce a prezentat simptome de gripă, iar două rude ale acestuia (inclusiv nepoata sa de 9 ani) sunt infectate cu AH1N1, fiind internate.

  • Realitatea.net:

Militarii moldoveni sunt trataţi cu ceapă şi usturoi împotriva gripei noi

Ungaria a decretat stare de epidemie din cauza gripei porcine

13 decese de gripă porcină în Serbia

132 de noi îmbolnăviri de gripă nouă doar în 24 de ore, în România

Cu unele explicatii venite prin mail, la cererea noastra, de la autoarea blogului Nostrabrucanus:

CRED ca este vorba despre un studiu publicat acum vreo luna de zile si ideea de imunitate mediata de celule T, studiu pe care l-am mentionat si eu acum ceva timp.
Studiul  facut de cercetatori Universitatea din California au identificat pe virusul A/H1N1 un grup de elemente importante din punct de vedere imunologic ( epitopi  ) ce sunt prezente si la virusii de gripa sezoniera. Aceste elemente par sa determine un anumit nivel de imunitate la noul virus la persoanele care au fost expuse la virusii de gripa sezoniera.
In prezentarea studiului ( articol) se afirma ca imunitatea mediata de celulele T apare in urma infectiei cu un agent patogen DAR SI dupa vaccinare. Ei… ultima parte este destul de controversata pentru ca vaccinarea, de drept si de fapt, are un efect de  supresie asupra imunitatii si nu determina aparitia imunitatii heterosubtipice.
In schimb, exista studii care contrazic eficacitatea vaccinarilor:
Studiul canadienilor (aflat in verificari dar exista voci care au spus ca-i ok) s-a desfasurat pe aproximativ 12-13 milioane de oameni si arata ca cei care s-au vaccinat contra gripei sezoniere au de 2 ori mai multe sanse sa faca “gripa noua”. Deci concluzia ca SI vaccinurile antigripale ar da imunitate heterosubtipica este cam deplasata, conform acestui studiu.

Studiul canadienilor este extrem de important si de acea foarte atent analizat, pentru ca, mai ales in cazul prezent de “pandemie” ar putea arata ca vaccinarea face rau iar trecerea naturala prin infectii dezvolta sistemul imunitar intr-un astfel de mod incat organismul poate rezista si la tulpini inrudite cu cea care a declansat infectia anterioara. In masura in care aceasta chestie se confirma ( este de bun simt, de altfel, dar este vorba de comunicarea ei la nivel de masa, pana acum au tot tinut studiile ascunse de public ), impactul asupra vaccinarii antigripale ca si industrie va fi foarte mare.

Pe de alta parte exista studiul unor danezi – http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(09)70263-4/fulltext–  ( carora le-au sarit in cap toata lumea medicala pro-vaccinare) si care spun ca vaccinarea antigripala nu induce aceasta imunitate heterosubtipica, deci copiii nu ar trebui vaccinati antigripal ( gripa sezoniera) in acest an; ideea ar fi ca imbolnavirea de gripa sezoniera le creste sansele de a avea o mai buna protectie fata de virusul gripei noi.

Pe de alta parte Guvernul german a semnat un contract in 2007 care cere folosirea Pandemrix-ului, un nou tip de vaccin care contine AS03, un adjuvant care pina acum a fost folosit in studii clinice, in cazul unei pandemii de gripa. Daca tipul de gripa de care vorbim ar fi o gripa aviara severa si nu o forma usoara de gripa porcina, atunci aceasta abordare ar fi fost potrivita.

Dar acum multi doctori isi dau seama ca utilizarea Pandemrix-ului impune un risc inutil. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca vaccinul, ale carui teste arata ca este mai putin tolerat decat un vaccin de gripa sezoniera, nu a fost niciodata testat pe larg in cazul bolilor cronice, grup despre care oficialli din domeniul sanatatii recomanda acum sa fie vaccinat proritar.

Pandemrix poate de asemenea sa prezinte riscuri şi încă necunoscute pentru indivizii sanatosi. Exista oare un risc ridicat ca vaccinul ar putea provoca sindrom Guillain-Barré, o boală a sistemului nervos periferic care duce la slăbiciune musculara? “Nu vom stii, cateva luni de acum inainte, pina cand oamenii vor inceta sa se mai gandeasca la gripa porcina “, spune Wolfgang Becker-Brüser de la Arznei-Telegramm. Institutul Paul Ehrlich, o agentie a Ministerului Sănătăţii german, efectuează un studiu detaliat cu privire la problema, dar acesta nu se va termina pana in septembrie 2010.

“In Statele Unite, oricine se poate vaccina, fara ezitare, “spune Becker-Brüser. In Germania, pe de alta parte, incertitudinile legate de vaccin au condus la faptul ca fiecare expert sa faca o recomandare diferita. Virusologii germani şi internistii au favorizat intotdeauna vaccinarea in masa. Pediatrii si Asociatia Medicala Germana, care intial au adus critici vaccinului, si-au schimbat opinia, din cauza numarului de cazuri care e in crestere. Dar Michael Kochen, presedinte al Colegiului german de medici generalisti si de medici de familie (DEGAM), ramane la fel de sceptic ca Becker-Brüser – pentru moment, cel puţin. “As recomanda doar vaccinarea cu vaccinul adjuvant in cazul in care cazuri severe, incep sa se raspindeasca rapid,” spune el.

Femeile insarcinate sunt uitate

Femeile gravide, pentru care Pandemrix nu a fost testat, sunt deosebit de ingrijorate. “Pregatirile pentru pandemie nu au avut in vedere femeile insarcinate” recunoaşte Johannes Lower, seful in functie al Institutului Paul Ehrlich, care este responsabil pentru vaccinuri.

Toate acestea au condus la confuzii considerabile. In timp ce Agenţia Europeana pentru Medicamente a aprobat Pandemrix pentru femeile insarcinate, Comitetul pentru Vaccinuri al Germaniei este impotriva vaccinarii si recomanda ca femeile gravide sa primeasca vaccinuri, fara adjuvanţi – care, dupa cum vedem, nu sunt inca disponibile.

Un vaccin potrivit pentru femeile gravide, probabil din Australia, nu este de asteptat pana la sfarsitul lunii noiembrie.

PHILIP BETHGE, ANDREA BRANDT, MICHAEL FRÖHLINGSDORF, VERONIKA HACKENBROCH

***

  • Saccsiv:

RAPORT ONU: Nasterea de copii duce la schimbarea climei. INIDICATIE: Emanciparea femeilor si planificarea familiala

Food and Agriculture Organization: RELANSAREA ECONOMIEI poate declansa FOAMETEA IN 2011. Deja exista UN MILIARD DE MALNUTRITI …

Camere secrete de supraveghere instalate in casele oamenilor pentru a-i spiona pe vecinii de afara. In Marea Britanie, desigur …

Mare mobilizare in randul italienilor ca urmare a sentintei Curtii Europene a Drepturilor Omului impotriva crucifixurilor

  • Basilica:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului interzice crucifixele din şcolile italiene

Peste jumătate de milion de oameni au fost prezenți la Belgrad la înmormântarea Patriarhului Pavle.

Noul guvern PASOK a hotărât ca proprietăţile bisericeşti să fie impozitate cu 3%. După evaluările oamenilor Bisericii, acest lucru înseamnă triplarea actualelor impozite. Până acum, Biserica aducea anumite venituri către stat, ca o onorabilă instituţie a statului, dar, de acum înainte, va plăti impozit, ca nici o alta. În general, această hotărâre a fost primită în mediile ecclesiastice, cu suspiciune şi reţinere. Un Mitropolit spunea că, dacă Biserica, aşa cum a făcut şi în alte rânduri, şi-ar trece bunurile mobile şi imobile în proprietatea statului, la anul ar fi nevoie de o nouă astfel de manevră pentru a scoate statul de pe minus (a câta oară ?). Mă rog, că va fi jecmănită Biserica, aşa cum n-a mai fost de pe vremea turcilor, asta este, n-ai ce-i face, după cum zice şi Mitropolitulul Salonicului, kir Anthimos: Adevărata problemă nu e impozitarea, ci faptul că urmează să fie îndepărtate simbolurile religioase, Sfânta Cruce şi icoanele din şcoli şi din instituţiile publice”. Degeaba faceÎnalt Prea Sfinţia Sa apel la prim-ministrul Papandreou, al cărui bunic a fost preot: mama dânsului, Margareth, a fost martor al lui Iehova. O linie dură de guvernare, declarată deschis împotriva învăţământului religios, este anunţată şi de ministrul învăţământului, Anna Diamantopoulou. Sfânta Chinotită a Sfântului Munte urmează, totuşi, să trimită o delegaţie la Guvern, în problema impozitării: egumenul de la Simonopetra, Arhimandritul Elisei, împreună cu reprezentanţii Mânăstirilor Marea Lavră, Grigoriou şi Sfântul Pavel, vor bate drumul până la Atena, cu jalba-n proţap. Anul trecut, de zilele Politehnicii (comemorarea intrării cu tancurile peste studenţii de la Politehnică, în anii `70, în timpul dictaturii de dreapta) domnea teroarea, însă cele de anul acesta au fost destul de lejere. Dacă anul trecut se spunea că violenţele sunt bine organizate de PASOK, acum, când socialiştii sunt la putere, ni se pare normal ca guvernul să nu-şi bată singur cuie în talpă. Închei cu un apel al aceluiaşi Mitropolit de Salonic: “Lăsaţi libertatea Bisericii, altfel, s-a terminat!”.

***

  • Antena3:

Revista presei. Analist rus: NATO face cadouri statelor ex-sovietice. Papa critică orientarea politicilor alimentare doar spre consum. Diplomat: Atacarea Iranului ar face lumea mai periculoasă

  • Ziua:

Rusia a alocat anul acesta o suma fara precedent pentru sectorul militaro-industrial

NATO ”serios ingrijorata” de exercitiile militare ruso-belaruse, care au fost cele mai ample de dupa incheierea razboiului rece

Criza gazelor invrajbeste Rusia si UE

Obama: Guantanamo nu poate fi inchis

CNN: Anul 2010 ne-ar putea aduce o noua recesiune

Societe Generale prevede un colaps economic global

Grupul francez Societe Generale, care patroneaza si banca romaneasca BRD, si-a sfatuit clientii sa se pregateasca pentru un posibil colaps economic global, care ar putea sa aiba loc in urmatorii doi ani. Banca franceza urmareste sa faca investitii defensive pentru a evita distrugerea capitalului, fiind de parere ca fondurile alocate de state pentru a-si salva economiile nu au facut decat sa transfere datoriile. Acest lucru a creat un nou set de probleme, informeaza Daily Telegraph, preluat de ziare.com

Readucerea în discuţie a exoticei construcţii a FMI se face pe fondul unei crize profunde, care riscă să scape de sub control(unii spun că e deja scăpată). […] Mişcarea survine într-un moment în care operaţiunile efectuate de FED, Trezoreria SUA şi Guvern sunt echivalente cu isteria financiară. Imaginaţi-vă numai că FDIC (echivalentul Fondului de Garantare a Depozitelor) nu mai are bani pentru garantarea depozitelor, însă este cel mai mare baron imobiliar din SUA. Şi exemple similare acestuia sunt nenumărate. Se pare că a sosit momentul în care dolarul, pentru a-şi reveni, trebuie să facă un pas în spate, iar cea mai convenabilă metodă este împingerea în faţă a “soluţiei globale” a FMI. Această nouă paradigmă pare a fi pe placul tuturor. China, Rusia, Brazilia sunt susţinătoare deschise ale acestei soluţii de compromis deoarece speră să-şi transforme rezervele imense de dolari în SDR. Oficialii europeni, independenţi ca de obicei, aşteaptă semnale dinspre SUA pentru a lua decizia. La fel şi englezii. Ceea ce este însă extrem de interesant este suportul oferit acestei soluţii de către bogaţii planetei. Spre exemplu, George Soros este un susţinător frenetic al SDR-ului, nepierzând niciun moment pentru popularizarea lui. Dacă veţi căuta în presa economică recentă, veţi găsi nenumărate articole şi interviuri ale miliardarului referitoare la acest subiect. Ciudat nu? Dincolo de ceea ce se proclamă, transformarea SDR-ului în monedă de schimb este o greşeală majoră. Teoretic se consideră că raportarea la un coş valutar extins are capacitatea de a absorbi mai bine şocurile care pot apărea într-o economie a lumii. Am spus teoretic, deoarece într-o economie globală, şocurile se propagă la fel de repede ca viruşii pandemici. Modelul nu este, în mod sigur, viabil, dar are un avantaj: este la început, deci ar permite o reluare de la zero a economiei. Din nou cred că aceste consideraţii funcţionează doar pe hârtie. În realitate, dezechilibrele vor apărea atunci când toţi deţinătorii de dolari vor da buzna către noua monedă mondială. Pentru a nu perturba sistemul se vor prefera mişcări fără acoperire care, în mod sigur, se vor întoarce tot împotriva iniţiatorilor. …Reseturile periodice, precum cel actual, nu fac altceva decât să împingă dezastrul cu câţiva ani. Atât!

  • Basilica:

Dezamăgire după decizia luteranilor suedezi de a accepta căsătoriile homosexuale

Reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxă şi Catolică din Suedia, alături de o parte a luteranilor din această ţară, şi-au exprimat tristeţea în legătură cu acceptarea căsătoriilor homosexuale, relatează Catholic News Agency, citată de „Ziarul Lumina“. Într-o declaraţie oficială comună, aceştia şi-au arătat dezamăgirea aflării deciziei Sinodului Bisericii Suediei, cea mai mare organizaţie religioasă din ţară. „În Bisericile şi comunităţile noastre nu vom uni cupluri homosexuale, din moment ce acest lucru este în totală contradicţie cu Tradiţia Bisericii şi cu viziunea asupra creaţiei“, se scrie în document. Decizia este o încălcare nu numai a Tradiţiei creştine, dar şi a concepţiei despre natura mariajului, care este tipică pentru toate religiile. Se adaugă că, deşi dialogul cu luteranii va continua, „decizia Bisericii Suediei măreşte prăpastia dintre instituţiile noastre“.

„Europa constituie în primul rând o realitate spiritual-culturală“

[…] Salutăm participanţii la această reuniune pe tema Identităţii de valori pentru Europa şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne călăuzească, astfel încât, împreună, într-o Europă unită, în bună înţelegere şi pace, să ne apropiem unii de alţii, îndepărtând zidurile dintre noi şi deschizând larg porţile iubirii dumnezeieşti întrupată în dragoste către semenii noştri.

***

Cate ceva de pe alte bloguri:

“Autojustificarea prin credinţă” – un articol şi un concept periculos

În faţa oglinzii duhovniceşti

Fă totul pentru Domnul şi nu te teme că ai să ieşi în pagubă

Roadele postului – „Fără post nu se poate face nicio lucrare duhovnicească”

Povestea zilei, 18-11-2009 – “O mărturisire”

Povestea zilei, 17-11-2009 – “Evadarea eşuată”

Sfintele Taine şi o poveste adevărată din zilele noastre

“Nu papa e piatra, ci Hristos”


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare