VACCINUL “GUILLAIN-BARRE” – Glaxo si Cercel – infuriati de dejucarea afacerii cu copiii-cobai/ Locul 3 in Europa la avorturi/ Probleme confesionale provocate “de protocol” si… multe alte stiri (11-13 nov. 2009)

13-11-2009 13 minute Sublinieri

UPDATE

big pharma

Freiberga a declarat ca in ceea ce priveste desemnarea candidatilor pentru doua din cele mai importante functii in UE, dar si a alegerii acestora, Uniunea actioneaza “in spatele usilor inchise”, la fel ca fosta Uniune Sovietica. Potrivit publicatiei EUobserver, ea a mai adaugat ca UE trebuie sa renunte la acest “stil de tip sovietic”, prin care sfideaza practic opinia publica.

In sfarsit, au preluat si siteurile de stiri o sursa care era deja mentionata la noi pe site, care prezinta si atitudini defavorabile Big Pharma.

Dar, pentru ca presiunea sau/si propaganda Big Pharma este foarte puternica, pe acelasi site este prezenta si versiunea favorabila lor: Interzis la vaccin: o unanimitate cu potential fatal.

Oare ce este atat de greu de inteles? Chiar i se pare autorului asa de normal ca firma producatoare sa NU isi asume efectele adverse?! Dar e produsul guvernului sau al lui? Si daca vaccinul este ATAT de sigur cum pretind sustinatorii lui, atunci nu este ABSURD sa refuzi obstinat sa iti asumi consecintele?! Of, greu, greu de tot sa gandesti in zilele de azi… Cat priveste “testarea” pe milioane de europeni, e incredibil “porumbelul” ce a iesit pe tasta autorului. Pai asa se testeaza mai nou vaccinurile?! Direct pe “beneficiar”? Si de unde are domnia sa aceste statistici, ca am vrea si noi sa le vedem. Pe de alta parte, daca vaccinurile NU au fost testate suficient, cum o recunoaste si EMEA, atunci DE UNDE stiu producatorii si scribii de seriviciu ca NU vor fi efecte adverse pe termen scurt, mediu si lung? Intrebari retorice…

Pana una alta, in Franta (una din tarile din lista Glaxo) vaccinarea abia a inceput (“cu o slaba afluenta si intr-un climat de neincredere fata de vaccin”) si, odata cu ea, deja si primele raportari de efecte adverse grave – Guillain-Barre (vezi mai jos si cazul din SUA), cf. Yahoonews.fr:

Grippe A — Un cas « probable » de syndrome Guillain-Barré après vaccination

vaccinLa vaccination contre la grippe H1N1 pour le grand public, gratuite et non obligatoire, a commencé ce jeudi dans 1 060 centres de vaccination spécialement mis en place dans toute la France, avec une faible affluence et dans un climat de méfiance vis à vis du vaccin. Au soir de ce premier jour de vaccination, le ministère de la Santé a annnoncé qu’un cas « probable » de syndrome Guillain-Barré, une maladie rare du système nerveux périphérique, avait été signalé mardi après vaccination.

***

In privinta ultimelor evolutii interne, respectiv a respingerii vaccinului produs de Glaxo, consideram ca a fost mai degraba un calcul electoral al guvernului decat o decizie in intregime responsabila. E posibil sa fie implicata si o frica de a fi responsabili de efectele adverse ale unui vaccin deja controversat. Reactiile frustrate, aproape de furie, ale Glaxo si ale secretarului de stat Streinu-Cercel, care marseaza puternic pe santajul emotional (culpabilizarea presei pentru decizia guvernului de a renunta la un vaccin absolut “salvator” pentru copii) arata cat de agresiv este lobbyul Big Pharma in a isi atinge scopurile lor mai mult sau mai putin comerciale.Ce conteaza nevoia de informare corecta a publicului? Mass-media trebuie sa taca… pentru binele nostru.

Oricum, situatia ramane critica in ceea ce priveste considerarea, de catre autoritati, a noului virus gripal drept pandemie, necesar a fi combatuta prin crearea unui vaccin fabricat de Institutul Cantacuzino dupa o reteta a OMS si in conditii netransparente, fara sa se stie nici pana acum ce substante contine. Mai mult, avand in vedere procedura standard de testare a unui medicament, si vaccinul de la Cantacuzino va fi, practic, experimental. Respingerea vaccinului Pandemrix, un lucru bun in sine, nu rezolva asadar intreaga problema si posibilitatea vaccinari experimentale in masa a populatiei, cu efecte neprevazute. Este posibil ca prin aceasta decizie (care nici macar nu poate fi considerata o fronda a autoritatilor, de vreme ce singure, la indemnul lui Streinu Cercel, contactasera compania Glaxo) de respingere a conditiilor contractuale autoritatile sa obtina un dublu efect: castig electoral plus dezamorsarea tensiunii fata de intentia vaccinarii in masa…

fcc2cefa2e8444edd61b5c075730f0d1-grandeVaccinul PandemrixTM este produs de GlaxoSmithKline urmand toate recomandarile si reglementarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si este aprobat de EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului) pentru a fi folosit in prevenirea gripei pandemice, inclusiv pentru copii si sugari, in toate cele 27 de tari europene, din 30 septembrie. Mai multe tari au inceput deja programele nationale de imunizare cu PandemrixTM (in prezent in Suedia 1,8 milioane de persoane au primit acest vaccin).

Iata insa cum a aprobat EMEA folosirea Pandemrix la copii – Scientific considerations regarding the licensing of A(H1N1)v vaccines :

No data are available in children less than 3 years and children 10-17 years. For children under 3 years, the choice of dose for should take into account the available data on safety and immunogenicity collected with H5N1 in children aged from 3-9 years, and therefore the half-dose would be suggested. 7/11
For the 10-17 years, the full dose as in adults is suggested. Consideration to the data collected in the 3 to 9 years could be taken into account as well. Additional data in children from both A(H1N1)v and (H5N1), including data using half dose vs. full dose, will be submitted in the coming months.

Asadar EMEA a afirmat, atunci cand a aprobat vaccinul Pandemrix, ca nu exista date referitoare la efectele pe care le are vaccinul asupra copiilor intre 0-3 ani si 10-17 ani. Se recomanda, in ciuda faptului ca datele lipsesc, pe baza unor estimari, ce doze vor fi folosite la aceste varste. De alfel, Elvetia a considerat Pandemrixul drept nesigur exact pentru copii, femei gravide si varstnici. Cat priveste partea cu sugarii, chiar in prospectul aflat tot pe site-ul EMEA aflam ca vaccinul nu se administreaza pe copii sub sase luni si ca printre efectele adverse “foarte rare” se numara sindromul Guillain-Barre. Intrebarea este, evident, de unde stiu producatorii (si EMEA) ca efectele acestea sunt “foarte rare” daca nu sunt indeplinite conditiile de verificare a vaccinurilor, ci ele suntverificate” direct pe “pielea” oamenilor? De altfel, in Suedia, tara citata de oficialul Glaxo, s-au si reportat cazurile cele mai grave de efecte adverse…

Streinu-Cercel consideră că presa poartă responsabilitatea pentru situaţia de risc maxim la care sunt şi vor fi expuşi cei mai vulnerabili dintre noi, adică preşcolarii: “Presa este de vină pentru această situaţie, fiindcă a comunicat că vaccinul de la GlaxoSmithKline nu este bun. Aşa că lumea a devenit supercircumspectă şi s-a renunţat la achiziţie“. Deşi i-am atras atenţia d-lui Cercel că presa nu a făcut decât să comunice faptul că Polonia a refuzat cele 500.000 de doze de vaccin produs de GSK, întrucât firma britanică refuză să-şi asume, contractual, responsabilitatea în privinţa efectelor secundare ale vaccinului, oficialul MS şi-a întărit afirmaţiile: “Presa a greşit. Guvernul ar fi cumpărat un vaccin, nu un contract. Vaccinul a fost testat, este eficient şi nu dă efecte secundare. Punct. Aşa că ne rămâne să ne rugăm să fie copiii sănătoşi!”

O privire scurta la intrunirea FDA legata de adjuvanti ar trebui sa ne ridice niste intrebari cat casa .. referitor la ambele tipuri de vaccinuri si HPV si A/H1N1. Jesse Goodman – seful CBER – FDA spune, printre altele:

ideea ca adjuvantii lucreaza la un singur nivel este o idee naiva. Impactul lor este mult mai larg si stim destul de putine despre acest impact, mai ales despre stimularea sistemului imunitar cu adjuvanti non-specifici. Si ce este squalena? Exact un adjuvant ce stimuleaza sistemul imunitar in mod non-specific.

“nu este clar daca o reactogenitate crescuta este corelata cu mai multe efecte adverse serioase. Stiti ca uneori este [corelata] . [..] Nu avem date despre asta.”

In traducere libera, ceea ce spune Goodman este ca au fost observate corelari intre reactogenitatea mare a unui vaccin si efectele adverse serioase. Lipsa datelor este si pentru ca NU A FOST STUDIATA sistematic o astfel de corelare. DAR exista posibilitatea ca acea corelare observata pana acum, sa fie reala. In acest caz avem 2 probleme: ambele tipuri de vaccinuri ( HPV si A/H1N1 ) au o reactogenitate mare. Daaca acele corelari sunt general valabile … atunci toate efectele adverse serioase ale acestor vaccinuri vor fi mai mari si se vede deja, au o reactogenitate mai mare.

PharmaSwine$Temerile legate de gripa porcină sunt în mod deliberat amplificate de producătorii de vaccinuri şi medici, apreciază Societatea rusă a Medicilor Specialişti, citată de publicaţia rusă Gazeta. Saveli Başcinski, vicepreşedinte al Societăţii, aprecia că procesul a fost iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a eliminat sintagma “infecţie periculoasă “ din definiţia pandemiei. Acum spune că o boală trebuie să fie răspândită pe mai multe continente pentru a fi considerată pandemie. Specialistul rus mai arăta că medicamente ce nu au fost testate clinic sunt vândute în unele state din cauza politicii OMS. El mai declara că doctorii din New York au lansat procese contra vaccinării pentru A/H1N1, acuzând că pericolele pentru sănătate sunt incalculabil mai mari decât posibilele beneficii.

  • Ziua:

    Adolescent diagnosticat cu o maladie rara, dupa ce a fost vaccinat impotriva virusului H1N1

    Un baiat de 14 ani din Virginia, SUA, a fost diagnostcat cu sindromul Guillain-Barre, la cateva zile dupa ce a fost vaccinat impotriva virusului

    091110-jordan-mcfarland-hmed-5p.hmedium

    H1N1, scrie, joi, msnbc.msn.com. Aceasta maladie poate fi fatala, ataca nervii periferici, provoca paralizie si incapacitatea de a respira.

    Jordan McFarland, care practica atletism la nivel profesionist, a ajuns la spital in scaun cu rotile, cu dureri groaznice de cap si de picioare si spasme musculare. Dupa ce a fost investigat de medici, adolescentul a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre. Boala a intervenit in urma vaccinarii impotriva gripei porcine.

    Baiatul va avea nevoie de patru pana la sase saptamani de supraveghere atenta si de terapie fizica, pentru a-si reveni. “Doctorii mi-au spus ca ma voi recupera, dar voi avea nevoie de ceva timp”, a declarat Jordan.

    Reprezentantii spitalului au refuzat sa faca comentarii asupra cazului, chiar daca jurnalistii au obtinut permisiunea familiei de a-l face public.

    La sfarsitul lunii iulie a acestui an, autoritatile sanitare britanice i-au avertizat pe neurologi sa fie in alerta in momentul declansarii campaniei de vaccinare impotriva gripei porcine. Motivul? Un vaccin similar este suspectat ca a provocat o boala neurologica rara si decesul a 25 de pacienti in SUA, in 1976.

    Avertismentul a fost facut printr-o scrisoare a Health Protection Agency din Marea Britanie care, in data de 29 iulie, a fost trimisa unui numar de 600 de specialisti in neurologie. Scrisoarea avertiza ca un vaccin similar impotriva gripei porcine, care a fost testat in 1976 in Statele Unite, era asociat sindromului Guillain-Barre.

  • Saccsiv:

VIDEO: Un copil la un pas de moarte si un adolescent paralizat dupa ce au fost vaccinati impotriva gripei porcine

INCIDENT: Doi politisti au imobilizat un elev ce nu dorea sa fie vaccinat impotriva gripei porcine

gripaThe INDEPENDENT: “Pandemie? Care pandemie de gripa?”

  • Presa.nu: Cum a devenit gripa porcină sperietoare naţională (chiar daca analiza de fata este menita sa-l scoata basma curata pe Streinu Cercel, in dauna faptelor obiective… totusi pune in evidenta, in ciuda acestui parti-pris, caracterul de psihoza nejustificata pe care l-a capatat aceasta gripa. Iar la noi este evident ca tocmai Dr. Cercel a jucat rolul principal aici, in vreme ce mass-media doar i-a tinut isonul (cu exceptiile pe care acum acela le infiereaza).
  • Ziua:

Iuscenko vrea sa se vaccineze public impotriva gripei porcine

Medicii britanici primesc bonusuri in functie de cati pacienti se vor vaccina impotriva H1N1

    Medicii din Marea Britanie vor primi sume importante de bani daca un numar mare din pacientii lor vor face vaccinul impotriva virusului H1N1, scrie, joi, dailymail.co.uk. Managerii unei companii sanitare ofera ca bonus peste cinci lire sterline per vaccin, pentru fiecare medic ce depaseste un anumit target. Daca doctorul respectiv reuseste sa convinga peste 90% dintre pacientii sai cu risc crescut de a fi infectati cu virusul H1N1 sa se vaccineze, va primi aproape opt lire sterline pentru fiecare individ vaccinat. Specialistii au declarat ca gravidele, cei bolnavi de astm si diabeticii au prioritate la vaccinare.

Cel puţin 106.000 americani mor anual, din cauza efectelor adverse ale unor medicamente, care au primit aprobările necesare pentru comercializare, dar au fost prescrise inutil de medici, estimează The Commonwealth Fund – un ONG care militează pentru eficientizarea sistemului sanitar din SUA.

Statul cu cea mai puternică economie din lume esdependence-on-prescription-drugste de-abia pe locul 19 între primele 20 ţări industrializate, într-un clasament al “deceselor care s-ar fi putut preveni”. Până şi banala aspirină provoacă 2.000 de morţi pe an când nu a fost corect indicată, în timp ce 15.000 decese pe an apar din cauza analgezicelor cu ibuprofen. Acestea provoacă tensiune arterială, sângerare gastrointestinală, reţinere de fluide şi infarct.

Jumătate din americani iau zilnic pastile

Încă din 2002, circa 46% de americani luau zilnic un medicament care se dă cu prescripţie. În prezent, medicii au pacienţi care iau, în fiecare zi, câte 5-6 (chiar şi 15) medicamente, astfel că analiza tuturor interacţiunilor şi a efectelor adverse, respectiv prevenirea deceselor, a devenit imposibilă.

Mai mult, deşi programele guvernamentale luptă împotriva dependenţei de droguri interzise, circa 7-8 milioane de americani sunt consideraţi dependenţi de medicamente perfect legale. Acestea ucid mai mulţi oameni decât heroina şi alte droguri. De pildă, potrivit unui raport al Departamentului Justiţiei, decesele legate de consumul de metadonă (“heroină sintetică”, care nu dă dependenţă) au crescut cu 390% între 1999 şi 2004.

În Regatul Unit (UK) un studiu al Institutului de Psihiatrie de la King’s College din Londra arată că doar 36.000 dintr-un total de 180.000 de pacienţi vârstnici, care suferă de demenţă, au vreun beneficiu de pe urma medicaţiei administrate. În fiecare an, 1.800 dintre ei mor din cauză că li s-au prescris antipsihotice – adecvate bolnavilor de schizofrenie, nu şi bătrânilor cu demenţă.

Nadra Ahmed, preşedinte al asociaţiei profesionale care reprezintă aceste azile (NCHA), a respins ideea că antipsihoticele le sunt prescrise bătrânilor pentru a-i calma şi a uşura munca îngrijitorilor, relatează The Daily Telegraph. Pe de altă parte, deputatul liberal-democrat Paul Burstow consideră că “dovezile că antipsihoticele fac mai mult rău decât bine s-au adunat de mai mulţi ani” şi că viaţa multor vârstnici a fost scurtată pentru că Guvernul nu a intervenit pentru limitarea “prescrierilor abuzive”.

Prime pentru vaccinarea împotriva AH1N1

Deşi vaccinurile împotriva AH1N1 nu sunt pe deplin testate, iar producătorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale efecte adverse, medicii din Birmingham sunt “premiaţi”, dacă fac cât mai multe injecţii. Bonusul pentru un vaccin efectuat este de 5,25 lire, iar suma urcă la 7,88 lire – dacă medicul reuşeşte, în aria sa de acoperire, vaccinarea a 90% din persoanele dintr-o categorie “de risc”.

Din statisticile unui ONG american (Adults and Children Against Drugging America) care denunţă “supramedicaţia” la care sunt supuşi cetăţenii SUA, circa 90% dintre autorii de studii clinice au primit finanţare sau au fost consultanţi ai unor companii farmaceutice.

Reacţiile secundare ale vaccinului pentru gripa porcină: Panică creată de vaccinul Pandemrix

Image26Virusologul Alexander Kekule a criticat drastic Conducerea ţării (Germania) pentru problemele organizatorice legate de vaccinul împotriva gripei porcine.(…)

Virusologii în general cred că va exista şi al doilea val de răspândire a gripei porcine. Se pune doar întrebarea dacă virusul va suferi modificări. Oare se combină virusul gripei porcine cu cel a gripei sezoniere sau chiar aviare? “Pericolul este în continuare o posibilă mutaţie a vaccinului”, ne spune Coordonatorul de la WHO ( World Health Organization), Margaret Chan.

De la sfârşitul lunii octombrie, se foloseşte în Germania vaccinul Pandemrix pentru prevenirea gripei porcine. Nu toate reacţiile secundare ale vaccinului au putut fi evidenţiate, mai ales pentru copii şi gravide pentru care lipsesc studii clinice. (…) Însuşi Ministerul Sănătăţii recunoaşte că la o vaccinare în masă cu un vaccin nou pot aparea reacţii secundare neaşteptate. (…)

Experţii se tem că la o vaccinare în masă vor apare reacţii adverse grave precum: dureri de cap, frisoane, paralizii, simptome gripale la 1-10% precum: ameţeli, diaree, vărsături, dureri abdominale, greţuri, insomnie sau somnolenţă.

În Suedia au fost raportate 37 de pacienţi cu reacţii alergice imediat după vaccinare, majoritatea fiind destul de grave. În 5 cazuri a fost vorba de o reacţii anafilactice care puteau să se soldeze cu moartea lor.(…)

O reacţie secundară rară după vaccin este sindromul “Guillian-Barré”, când pacientul poate paraliza. Mai ales oamenii alergici la proteinele de ou nu ar trebui vaccinaţi ( proteina numită Ovalbumin) dar şi pentru cei alergici la Aldehida Formică, Sulfat de Gentamicină sau Deoxicolat de sodiu este contraindicat vaccinul. (…)

După vaccinare, s-au raportat de către autorităţile medicale din Suedia şi 5 decese. Aceştia au decedat în perioada cuprinsă între 12 ore şi 4 zile de la vaccinare. Dar s-a găsit imediat o explicaţie din partea Autorităţilor Medicale care au spus că nu există nici o legătură intre vaccin şi decesul lor, ci moartea a fost provocată de bolile cronice ale acestora si deci este o coincidenţă nefericită.

În Germania, un procent de 62 % nu doresc vaccinul, 31% dintre ei spunând că “probabil nu se vor vaccina” iar acelaşi procent de 31 % afirmă că “sigur u se vor vaccina”.

Pandemrix este vaccinul sintetizat împotriva virusului gripei porcine şi conţine tulpina “”A/California/7/2009 (H1N1)v-like strain (X-179A)”. Vaccinul conţine fragmente de virus mort care ar trebui să producă anticorpi împotriva virusului. El conţine însă şi adjuvanţi care cresc riscul apariţiei efectelor secundare. (…)

Traducere: dr. Christa Todea-Gross , 11 .11.09, Cluj-Napoca

  • Realitatea.net:

Vaccinul împotriva gripei sezoniere conţine o subtulpină H1N1, dar nu imunizează împotriva noii gripe

Tinerii ruşi a cerut [sic!] ca vaccinul contra gripei noi să fie distribuit gratuit– inca o tara ortodoxa (cea mai mare) intrata in psihoza gripei noi si cu o noua generatie spalata serios pe creier ca sa ceara vaccinarea

R. Moldova a înregistrat un al cincilea deces provocat de gripa porcină

Şapte medici de la Spitalului Judeţean din Botoşani au fost diagnosticaţi cu noua gripă

Câteva biserici din Italia au instalat distribuitoare automate de apă sfinţită de teama gripei noi

Campanie umanitară în Maramureş pentru ajutorarea zonelor afectate de gripa porcină în Ucraina

Ambasada României din Austria confirmă că un român a murit de gripă porcină

Patriarhia s-a trezit sa trimita “umanitar” o cantitate industriala din TOTAL INUTILELE “masti poftitiomascaplacebomedicale de protectie”, de fapt niste masti cu efect (cel mult) placebo, dar cu profit imens pentru companiile farmaceutice… Ce afacere intre Patriarhie si Big Pharma s-o mai ascunde si sub astfel de gesturi de “marinimie” fara rost?! E, probabil, numai unul din “mizilicurile” prin care managerul din fruntea BOR cauta sa-si faca imagine, pe banii adunati prin  dijmuirea la sange a parohiilor… Nu mai vorbim de faptul ca isteria din Ucraina, care ba este gripa, ba nu este, ba e pandemia in explozie, ba e in retragere… face pe orice om rational sa fie foarte circumspect cu privire la ceea ce se intampla in acest spatiu din care vin foarte putine informatii credibile.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ziua de 12 noiembrie 2009, Patriarhia Română a oferit gratuit autorităţilor ucrainiene – prin intermediul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti – 20 000 de măşti medicale de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu diferite tipuri de gripă.

Măştile medicale oferite respectă standardele europene de calitate cu 3 straturi (ISO 9001:2000; ISO 13485:2003, conform Directivei 89/686 a Comisiei Europene privind echipamentele de protecţie personală), urmând a fi distribuite, în special, locuitorilor din regiunea Cernăuţi.

Ajutorul Patriarhiei Române are în vedere lipsa acută de măşti sterile din tifon cu care se confruntă autorităţile ucrainiene în urma declanşării şi extinderii unui focar de gripă în Ucraina.

In Romania sunt 3.000.000 de bolnavi care mai au doar un singur vis si toti sustin ca bugetul acordat sanatatii este prea mic.

România ocupă locul trei în Europa în privinţa numărului întreruperilor de sarcină, cu peste 150.000 de avorturi în 2007, potrivit celor mai recente date furnizate de biroul european de statistică, Eurostat. Primele două locuri sunt ocupate de Marea Britanie şi Franţa.

***

margoSeful Departamentului pentru relatii externe de pe langa Patriarhia Moscovei, arhiepiscopul Ilarion de Volokolamsk, a declarat ca Biserica Ortodoxa Rusa ar putea rupe in viitorul apropiat relatiile diplomatice cu una dintre cele mai mari Biserici din Europa de Vest: Biserica Evanghelica Luterana din Germania, transmite Agerpres. Motivul l-a constituit alegerea in fruntea luteranilor germani a unei femei, fapt care, potrivit ortodocsilor rusi, contravine principiilor evanghelice. In opinia expertilor, racirea relatiilor dintre cele doua Biserici ar putea duce la cel mai amplu conflict interconfesional din ultimii ani, noteaza cotidianul rus Kommersant.

Ruptura dintre cele doua Biserici ar putea avea loc din cauza alegerii in fruntea Bisericii Luterane a Germaniei a femeii episcop Margot Kässmann. “Pentru sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie era programata aniversarea a 50 de ani de dialog cu Biserica Luterana a Germaniei. Acest jubileu de 50 de ani va marca in acelasi timp si sfarsitul acestui dialog”, a atentionat arhiepiscopul Ilarion. “Dialogul ar putea fi continuat, insa apar multe probleme de protocol (doar de protocol?!- n.n.), explica arhiepiscopul. Cum ar trebui Patriarhul sa se intalneasca sau sa se comporte cu ea ? […]La randul lor, luteranii rusi manifesta intelegere fata de pozitia BORusa. Noi nu avem cler feminin, deoarece implementarea unei atare practici nu este o actiune biblica”, a declarat pentru Kommersant seful Secretariatului Biserici Luterane de Ingria, parintele Aleksandr Prilutki.

(contrar “stirii” gresite din Lacasuri ortodoxe, via Gardianul: Din cauza uniatilor din Ucraina, Kirill nu se poate intalni cu Papa)

kirill-bened“Moscova, 12 noiembrie Interfax – Relaţiile dintre Biserica Ortodoxă rusă şi Biserica Romano-catolică devin din ce în ce mai bune, astfel încât se întrevede o întâlnire între Papa Benedict XVI şi Patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii, a afirmat un episcop ortodox rus. “Astăzi se poate spune că ne îndreptăm către un moment în care devine posibilă pregătirea unei întâlniri între Papa Benedict VXI şi Patriarhul Kirill”, a afirmat reporterilor din Moscova Arhiepiscopul Ilarion de Volokolamsk, şeful Departamentului pentru Relaţii Externe al Bisericii. Nu sunt planuri exacte ale unei asemenea întâlniri, dar de fiecare parte există dorinţa de a o pregăti”. Pregătirile pentru o astfel de întâlnire trebuie să implice găsirea “unei platforme comune pe toate punctele de dispută”, a mai spus arhiepiscopul. Asemenea puncte sunt relaţiile dintre comunitatea uniată şi credincioşii ortodocşi din Ucraina (şi nimic de deosebirile de dogmă, deci – n.n.).[..] La începutul anilor 1990, “echilibrul fragil dintre confesiuni a fost tulburat, creându-se o situaţie gravă, care există până azi”, a spus Arhiepiscopul Ilarion. În acelaşi timp, trecerea credincioşilor ortodocşi la catolicism nu reprezintă azi o problemă mai mare decât era acum zece ani, a mai spus el. Benedict XVI este “o persoana foarte rezervată, tradiţională, care nu caută expansiunea Bisericii Catolice spre regiunea tradiţional ortodoxă“, a afirmat arhiepiscopul. Atunci când Papa Benedict al XVI-lea, la scurt timp după ce a fost ales Papă, s-a întâlnit cu Mitropolitul Kiril (în prezent Patriarhul rus, atunci şef al DECR), o [posibilă] vizită papală în Rusia “a fost retrasă de pe ordinea de zi, ceea ce acum pare a fi imposibil,” potrivit episcopului. După ce mitropolitul Kirill a fost ales ca Patriarh, “putem spera la noi paşi” în dialogul ortodox-catolic, deoarece patriarhul “va continua linia de relaţii cu creştinii de alte confesiuni pe care a urmat-o în activităţile sale anterioare”, a afirmat Ilarion.

  • Saccsiv:

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Trezirea spirituala globala a umanitatii prezentata de DAVID ICKE

Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet

Am citit pe blogul lui Emily ca in SUA un militar american in rezerva a confundat un preot ortodox cu un „terorist arab” si l-a batut pana l-a lasat inconstient, sunand apoi la politie. Ma gandesc cat de afectat mental de aceasta propaganda antiterorista trebuie sa fii, incat sa iei omul la bataie fiindca poarta ceva ce seamana cu hainele traditionale ale arabilor.

  • Antena3:

Un jurnalist care lucra de 30 de ani la CNN şi-a dat demisia, după ce l-a criticat pe Obama (VIDEO)

Bugetarii nu acceptă reducerea numărului de ore de muncă şi ameninţă cu proteste (VIDEO)

  • Hotnews:

Numarul de someri a ajuns in octombrie la 654.000, maxim al ultimilor cinci ani si jumatate

Jean-Pierre Roth, presedintele Bancii Elvetiei: Nu ne intereseaza adoptarea euro

Medvedev vrea o constelaţie de sateliţi de telecomunicaţii

Divergenţe între SUA şi Rusia în discuţiile privind un nou acord START


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “VACCINUL “GUILLAIN-BARRE” – Glaxo si Cercel – infuriati de dejucarea afacerii cu copiii-cobai/ Locul 3 in Europa la avorturi/ Probleme confesionale provocate “de protocol” si… multe alte stiri (11-13 nov. 2009)

  1. Pingback: Pe ce cheltuie PATRIARHIA banii? Pe inutile mascute de protectie trimise in Ucraina « Saccsiv’s Weblog
  2. inainte de isteria asta cu gripa porcina si alte mizerii curente, abia asteptam sa deschid pc-ul si sa citesc materialele duhovnicesti din sectiunea “acasa”.

    acum , din pacate, citesc doar pe diagonala aceste materiale, (care pt mine erau hrana zilnica duhovniceasca) pt ca mintea-mi este doar la aceste mizerii zilnice…in loc sa ma bucur si sa ma smerec de cuvintele lui Sf Ioan Gura de Aur, ma cutremur cititnd sectiunea “stiri”…si asta nu este deloc bine!

    nu stiu cand s-a produs aceasta deviere, aceasta redirectionare a atentiei asupra acestui lumesc mizerabil care din pacate musteste in viata noastra de zic cu zi!

    va rog sa ma ierati ca mi-am deschis sufletul dar imi pare rau pt mine ca sunt asa!
    vreau sa fie ca la inceput!
    Doamne ajuta!

  3. @Denisa
    Pai nu va ajuta cu absolut nimic sa bagati capul in pamant ca strutul, ba de fapt sa va inaltati deja la ceruri cand realitatea pe pamant este asta. Si este cu ingaduinta lui Dumnezeu!
    Si ni se cere niste raspunsuri! Klar!
    Inainte de Imparatia cerurilor este crucea!
    Doamne fereste sa ne imaginam ca putem ajunge in Imparatia cerurilor altfel decat prin cruce !

  4. @ Denisa:

    Te intelegem si ne cerem iertare. Dar cred ca se intampla asta pentru ca stirile acestea deja ne privesc din ce in ce mai mult viata, ne ating tot mai concret si ne tulbura, nu mai poti face abstractie de ele.

  5. @Denisa!

    Surioara intru Hristos, Denisa, …permite-mi sa te CONTRAZIC putin si frateste…cu privire la cele ce le-ai spus mai sus!

    Aseara m-am apucat (spre rusinea mea ca abia acum…) sa citesc cartea “DETINUTUL PROFET” al lui Ioan Ianolide!

    Am ramas “consternat” de luciditatea si puterea patrunzatoare a cugetarii si “inainte vederii” (peste decenii…in viitor) a acestui mare martir si MARTURISITOR si intelectual desavarsit AL LUI HRISTOS, care a fost Ioan Ianolide!

    Asteptam de mult si tanjeam inca din studentie… si “suspinam” dupa o astfel de carte, cu un astfel de “stil” care sa infatiseze o astfel de gandire si conceptie despre lume, viata, Biserica si rostul ei in istorie si mai ales in vremurile de la sfarsitul istoriei, si care sa apartina unui intelectual crestin autentic…!
    Imi doream sa aflu un om si un intelctual crestin (ne…teolog) care SA MA LAMUREASCA in multe lucruri cu privire la care majoritatea celorlalti nu puteau deloc sa o faca, sau daca ar fi incercat sa o faca, nu puteau deloc si indeajuns sa ma multumeasca cu o astfel de lamurire…!
    Si acum dupa atatia ani de asteptare si nazuinta am aflat in sfarsit ceea ce mi-am dorit de atata amar de vreme, …si atat am fost de bucuros ca in sfarsit am gasit un astfel de om, cu o astfel de gandire, care sa ma ajute sa inteleg bine si deslusit, in afara de clisee stereotipice de explicatii teologice, care este adevaratul sens si adevarata MENIRE a Bisericii si a Crestinatatii Ortodoxe in lume…pana la A Doua Venire a Domnului Hristos, si cu desebire in evenimentele Apocaliptice si antihristice si antieclesiastice care se vor dezlantui cu o turbata rapiditiate si intesitate in vremurile dinantea Sfarsitului lumii si a istoriei omenirii.

    Ceea ce iti scriu acum surioara Denisa este oarecum sub “imperiul” starii fascinante si minunate, pe care mi-a creat-o lectura unei jumatati din aceata carte…!

    Acest mare om si intelectual al lui Hristos IOAN IANOLIDE, spune la un moment dat in cartea de care am amintit, in aceasta minunatie si comoara de lamurire pe care ne-a lasat-o ca un “testament”, mostenire, noua cretinilor din vremurile din urma ca (citez din memorie ideile sale), Biserica Ortodoxa si Crestinismul cel Adevarat si fiecare dintre crestinii care sunt si au fost in vremurile trecute credinciosi lui Hristos, au avut si mai ales AU ACUM O MARE RASPUNDERE fata de toate problemele care au fost si sunt in lume si mai ales fata de toate ideologiile si conceptiile si filosofiile sociale anticrestine si evenimentele (revolutiile)si oranduirile politice, sociale, economice si tehnologice, care s-au perindat si se perinda in lume si care au fermentat si influentat si dospit si metamorfozat ( si care continuua mai ales astazi sa fermenteze si influenteze si dospeasca si metamorfozeze puternic si radical si negativ si athristic…) gandirea si constiinta si viata colectiva si sociala a tuturor oamenilor.

    BISERICA CRESTINA ORTODOXA, ca si Popor (EKKLESIA) al lui Dumnezeu-Omul, IISUS HRISTOS (si cu deosebire ierarhia Bisericii si elita ei intelctual-teologica…, dar si laicii crestini intelectuali…) a fost (si a ramas inca…) RESPONSABILA de toate consecintele si urmarile si “efectele” dezastruoase pe care le-au creat si generat in viata omenirii toate aceste ideologii si evolutii si regimuri si oranduiri politice… “antichristice” si pe fata declarate ANTIBISERICA, caci pentru faptul ca aceste ideologiile si oranduirile anticrestine nu au fost (la momentul potrivit…) COMBATUTE si CONTRACARATE si BIRUITE public de catre crestini si clerici cu argumente si justificari logice si rationale imbatabile si puternice, si pentru ca nu au fost DOVEDITE si DEMONSTRATE si DEMASCATE ca fiind daunatoare si nocive societatii si binelui comun si public, efemer si mai ales etern al oamenilor, si cu deosbire daunatoare lumii crestine, ele, aceste ideologii si oranduiri politice si sociale sau de alta factura, antichristice, AU CUCERIT si SUBJUGAT si CUPRINS si CONTAMINAT treptat si incetul cu incetul multe minti si inimi si obiceuiri si institutii si pareri de grup, si apoi au dobandit “drept de cetate” in lumea crestina si in viata ei publica si sociala, si, ceea ce este cel mai grav, au ajuns sa fie IMPUSE dictatorial si chiar cu ajutorul armelor (cum a fost impus Materialismul Istoric si Dialectic si Comunismul in URSS si in toate tarile fost-comuniste) in mentalul colectiv si in opinia publica a oamenilor, dospind toata mentalitatea si viata generatiilor ulterioare instaurarii lor si cu deosebire a tinerilor din secolul 20.

    Pentru ORICE problema ivita si aparuta in lume, pentru orice necaz si orice eveniment si orice factor care influenteaza si determina pozitiv si mai ales negativ viata oamenilor, BISERICA CRESTINA si CRESTINII trebuie sa aiba UN RASPUNS si O REACTIE si O ATIUDINE si o POZITIE, spune Ioan Ianolide (nu spune asa…”mot a mot”, ci asa se intelege din spusele sale…)!

    Biserica si Poporul Crestin Ortodox NU POT FI si NU POT STA si NU SE POT RAPORTA intr-un mod NEPASATOR, INDIFERENT, PASIV si INSENSIBIL, fata de ceea ce se petrece in lume, pentru ca BISERICA CRESTINA ORTODOXA, ca POPOR al TUTUTOR CRESTINILOR DREPTMARITORI, este chemata si ii este randuit de catre Capul ei, care este HRISTOS-DUMNEZEUL INTRUPAT si MIRELE EI, ca sa dospeasca si transfigureze si indumnezeiasca si sfinteasca si schimbe in bine, si sa vindece de pacat si de vatamarea lui, TOATA OMENIREA si chiar la nivel cosmic TOATA CREATIA care a fost corupta si imbolnavita si vatamata, si pervertita si subjugata si intinata de pacat si de actiunea malefica si antichristica a “duhului necurat”, rebel si potrivnic, al Ingerului Cazut-Satana si a ingerilor sai.

    Or, IMPERATIVUL ca Biserica SA AIBA VOCEA EI, si REACTIA EI, si LUCRAREA EI, de contracarare a raului si a lucrarii sale demonice care se mareste ametitor de gigantic in lume, si de ADUCERE A INTREGII OMENIRI la Cunoasterea Adevarului si Jertefei Mnatuitoare de acum 2000 de ani si a VOII lui Dumnezeu-Omul, IISUS HRISTOS, este un imperativ care RAMANE VALABIL pana la A Doua Venire a lui Hristos!

    Or, tocmai din cauza aceasta noi crestinii ortodocsi (si cu deosebire ar trebui sa faca asta Ierarhia Ortodoxa actuala…dar o face asa de timid si anemic si chiar deloc in anumite situatii…) TREBUIE SA REACTIONAM si SA LUAM ATITUDINE si SA NE POZITIONAM pro sau contra, ferm si energic, civilizat si intelept, si mai ales pe deplin justificat si argumentat, FATA DE TOT CEEA CE SE PETRECE IN LUME ( si nu numai strict fata de cerea ce se petrece in “curtea” interna a Bisericii si a vietii ei strict eclesiastice), ci in toata oamenirea…CONDAMNAND PE FATA (cf. EFESENI, cap. 5, vers. 11-17) si cu mult CURAJ faptele si planurile si intentiile si mai ales nelegiuirile pe care le fac si le provoaca si urmearesc sa le indeplineasca CU ATATA INDRAZNEALA si SIRETENIE si OBRAZNICIE si MANDRIE IMFATUATA si DISPRETUITOARE a oamenilor, fii intunericului, si puterile si megastructurile care au ales sa fie de partea…intunericului…!

    Ne apropiem de INFRUNTAREA FINALA, spune Ioan Ianolide, si Biserica trebuie din rasputeri SA LUPTE IMPOTRIVA FIAREI si sa creeze si mobilizeze si organizeze si intareasca si opuna permanent impotriva ei o CONTRAOFENSIVA… si o CONTRAFORTA, aceea a LUMINII si ADEVARULUI si Duhului Sfant care sunt ale lui HRISTOS!

    Or, daca Crestinii Ortodocsi au DATORIA de a lupta impotriva ORICARUI RAU care dauneaza intregii lumi, si cu deosebire lor, crestinilor si copiilor lor, atunci inseamna ca trebuie sa luptam si IMPOTRIVA VACCINURILOR nocive care ne imbolnavesc si distrug copii, si impotriva DOCUMENTELOR ELECTRONICE DE IDENTITATE, care ne rapesc LIBERTATEA care ne-a fost daruita de Dumnezeu Creatorul si RASCUMPARATA DE EL PE CRUCE, cand a venit in Trup de OM pe pamant…, si tot asa trebuie sa luptam noi crestinii ortodocsi care formam si compunem si CONSTITUIM BISERICA ORTODOXA, cu orice mijloace cinstite fie lumesti (pe cale CIVICA si POLITICA si IDEOLOGICA si MEDIATICA…) sau DUHOVNICESTI, imporiva ORICARUI RAU si a ORICAREI PRIMEJDII si mai ales impotriva oricarei inaintari a TAINEI FARADELEGII (cf. 2 Tesaloniceni, cap.2, vers.7) care se lucreaza si inainteaza cu putere in lume (in orice aspect si latura si domeniu in care s-ar produce aceasta INAINTARE a raului si cucerire a lui…), pentru ca sa ii ajutam pe cati mai multi pamanteni, pentru care a murit si s-a JERTFIT FIUL LUI DUMNEZEU, ca sa se mantuiasca…!

    Asadar, surioara Denisa, ESTE NECESAR “sa fim atenti” si sa reactionam si RIPOSTAM, de s-ar putea imediat si intr-o UNIRE cat mai inchegata, a noastra a romanilor, la orice eveniment de orice factura, aparut in orice sfera si latura a vietii sociale a noastre, sau care se produce in lume in alte parti, chiar daca un asemenea eveniment poate parea o “mizerie”, in ochii unora dintre romani, insa aceasta “mizerie” s-ar putea sa-i piarda vesnic pe multi oameni si mai ales pe copii noastri care vin dupa noi si care trebuie sa se mantuiasca si ei ca si noi, si care trebuie SA LUPTE SI EI cu Dusmanul mnantuirii lor…, dupa ce bineinteles vor fi invatat si aflat si descoperit de la noi, cine le este acest dusman si cat de viclean este el…!

    Dumnezeu sa se indure de noi toti!

  6. cred ca @admin a inteles cel mai bine durerea mea.
    Stiu f bine ce vremuri traim si nu am vrut sa las impresia ca ma substitui strutului, departe de mine acest lucru!
    era pur si simplu o parere de rau ca traiesc ceea ce traiesc. stiu ca si eu am contiubuit intr-o masura mai mare sau mica la aceasta mizerie (prin pacatele mele) dar aici nu am vrut decat sa-mi spun aceasta durere.
    nu cred ca voi nu simtiti durere….ca despre asta e vorba!
    N-am spus ca ma scarbeste si nu vreau sa aud de nimic din ce ma inconjoara, nu!
    va multumesc pt incurajari!

  7. @admin, nu tb sa va cereti iertare….eu va multumesc pt efortul asiduu pe care-l depuneti pt a ne tine la curent cu ce ne inconjoara!
    Doamne ajuta!

  8. Mult ma bucura Vela Gheorghe ca ai amintit aici despre asa o carte, despre marturisitorul Ioan Ianolide. Tin minte ca atunci cand citeam Intoarcere la Hristos, nu-mi venea sa cred ca s-au intamplat asa atrocitati in timpul in care eu copil fiind ma jucam linistita. Dureros, odios, groaznic, pe pamant ortodox astfel de chinuri. SI NOI NU STIAM NIMIC.

    Ma bucura toate stirile care le gasesc aici tocmai din cauza ca nu mai vreau sa spun NU AM STIUT. Inteleg insa si punctul tau de vedere Denisa si l-am impartasit. Am avut momente cand ma gandeam ca cei care dau atat de multe stiri, nu fac altceva decat sa panicheze. Citind si din Sfintii Parinti mi-am dat seama ca lucrurile stau altfel.

    In perioada asta in care este “epidemie de panica” e uimitor sa vezi ca toata frica oamenilor(de moarte in definitiv), nu este altceva decat lipsa de credinta. Nu am intalnit nici un crestin ortodox traitor care sa se sperie de gripa asta. Pana si cei mai simpli spuneau: daca e voia Domnului sa ma imbolnavesc, ma voi imbolnavi si asa ma mai curat si eu de pacate.

    Si intorcandu-ma la Ioan Ianolide si la cartea la care te referi Vela, tin minte ca aveam un sentiment de durere cand m-am gandit cat de mult ar mai fi putut darui omul acesta, insa ERA OBLIGAT SA TACA, si asta in propria lui tara.

    Cele mai ziditoare carti si de folos in perioada asta, sunt cele despre inchisorile comuniste. Poate aici pe acest blog se v-a face o lista cu cartile astea si cu un mic comentariu la ele. Poate incepem chiar noi. Sunt marturii lasate pentru noi, pentru a ne intari in credinta, mai ales in zilele astea in care totul se modernizeaza pana si…credinta:(

    Doamne ajuta

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OFICIALII MINISTERULUI AGRICULTURII PROMOVEAZA AGRESIV OMG-URILE, CONSIDERANDU-LE ”VIITORUL OMENIRII”/ Bulgaria le respinge…/ CUM FUNCTIONEAZA IDEOLOGIA PRO-OMG?/ Vaccinul Pandemrix contra gripei porcine, pentru car
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IN 2009, TRAIAN BASESCU A CERUT PERSONAL LUI OBAMA, DE URGENTA, VACCIN ANTI-GRIPAL H1N1
  12. Pingback: STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi… -
  13. Pingback: Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Incepe… un nou “sezon” de GRIPA PORCINA? De aceasta data Ministerul Sanatatii, prin Raed Arafat, NU VREA PANICA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare