Imbunatateste-ti imunitatea sau: UN ALTFEL DE “VACCIN” ANTIGRIPAL

3-11-2009 1 minut Sublinieri

http://mignews.com.ua/en/articles/376969.html

377472

Svetlana Fus, dietetician:

Pe perioada unei epidemii virale mai ales, este important ca dieta sa ne fie variata si echilibrata. Lipsa de vitamine si microelemente are un impact negativ asupra organismului–il epuizeaza si il face mai vulnerabil.

Acidul ascorbic (vitamina C), citric si alti acizi organici, vitamina E, zincul, seleniul, cuprul, magneziul, iodul si fierul sunt necesare protectiei impotriva virusilor. Aceste elemente combinate fortifica sistemul imunitar.

Dar nu faceti exces de zel! Organismul poate fi coplesit daca ii administram aceste substante in exces. Este de recomandat de asemenea sa inlocuim dulciurile si zaharul cu miere si fructe uscate–sunt mai sanatoase si nu contin grasimi in exces.

1. Apa cu lamiie

In timpul unei epidemii de gripa e bine sa va incepeti ziua bind un pahar de apa cu lamiie Apa sa fie la temperatura camerei si sa stoarceti in pahar un segment de lamiie. Puteti adauga si un pic de miere. In timpul zilei beti atit de multa apa incit sa consumati toata lamiia. In acest fel va faceti plinul de acid ascorbic si citric.

In afara de asta, acidul citric are un efect benefic asupra sistemului circulator, a vaselor de singe. Necesarul de acid ascorbic (vitamina C) este de 70 mg. Dar in timpul unei epidemii de gripa este de recomandat sa cresteti aceasta cantitate la 500 mg pe zi.

2. Cereale

Aveti nevoie de seleniu pentru a creste rezistenta corpului la infectii. Cerealele sunt o sursa buna de seleniu. Usturoiul contine si el mult seleniu.

3. Citricele si kiwi

In timpul zilei ar fi bine ca pe linga cocktailul de lamiie sa consumati o portie de citrice. 2 fructe de kiwi contin necesarul zilnic de vitamina C. Daca aveti alergie la citrice inlocuiti-le cu mere–si acestea contin acizii necesari pentru a va proteja de virusi. Alternativa: mere sau otet de vin.

4. Nuci

Nucile contin vitamina E, zinc, cupru, magneziu–toate sunt esentiale mentinerii imunitatii organismului la cote optime. Ratia zilnica de nuci: 50 grame. Vitamina E se gaseste de asemenea in ulei vegetal: de floarea soarelui sau porumb.

5. Pestele

Pestele si fructele de mare sunt bogate in iod care imbunatateste imunitatea. Acizii grasi tip Omega 3 din peste imbunatatesc circulatia sangvina.

6. Carnea

Nivelul redus de fier afecteaza negativ capacitatea organismului de a se apara de infectii. Acest lucru e important mai ales pentru femei si mai ales in timpul menstruatiei cind corpul pierde o cantitate semnificativa de fier.

Cel mai usor de asimilat tip de fier se afla in carnea de porc, vita si mai ales in ficat. Vegetarienii pot apela la spirulina (o alga, se gaseste in farmaciile naturiste sub diferite forme, n.tr.).

7. Usturoiul si ceapa

Aceste legume contin compusi volatili cu efect antibacterian. Atenti, trebuie utilizate crude deoarece prin gatire isi pierd din proprietatile curative.

Este indicat sa se faca inhalatii sau sa se consume usturoiul si ceapa crude.

8. Echinacea si gingsengul

Ceai de Echinacea, tinctura de Echinacea (in farmaciile naturiste se gaseste si sub forma de pastile n.tr) sau de gingseng ajuta substantial organismul in lupta cu infectiile si alte probleme. Sunt utile mai ales in sezonul rece cind temperatura joasa si lumina diminuata sunt percepute de corp ca si factori de stress ceea ce duce la slabirea capacitatilor de aparare. E insa mai bine sa discutam cu medicul inainte sa luam aceste intaritoare.

9. Varza si cartofi

Sunt surse aditionale de vitamina C. Varza murata sau gogonele sunt de asemenea surse de acizi organici.

raceala


Categorii

Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Imbunatateste-ti imunitatea sau: UN ALTFEL DE “VACCIN” ANTIGRIPAL

  1. Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”-Suceava
    organizează conferinţa

    LEGITIMA APĂRARE
    a cetăţeanului faţă de agresiunea statului

    conferinţa va fi susţinută de domnul avocat
    CEZAR AXINTE -vicepresedintele Baroului Constanţa
    D I S C U Ţ I I , Î N T R E B Ă R I , S O L U Ţ I I

    Din temele abordate:
    – gripa mediatică şi vaccinarea „obligatorie”
    – Codex Alimentarius sau monopolul alimentelor
    – Tratatul de la Lisabona şi dictatura globalizarii
    – actele biometrice, tehnologia şi controlul asupra populaţiei
    – libertinajul juridic: droguri, prostituţie, incest, pedofilie, avort
    – Biserica – intre Trupul lui Hristos si institutie a statului secularizat
    – sfinţii temniţelor comuniste – modele de reacţie la agresiunea unui sistem totalitar ateu

    Conferinţa va avea loc la
    Casa de Cultură – Sala Mică
    marţi, 10 noiembrie 2009, ora 18
    SUCEAVA

    http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/11/legitima-aparare-cetateanului-fata-de.html

    Dati mai departe. Raspanditi.

  2. Zincul (gluconat de zinc) in doze de soc (2 mg/kg greutate corp) ajuta enorm sistemul imunitar sa suprime virusii, daca este luat in primele 24 de ore de simptome de gripa: in cateva ore dispar complet simptomele virozei si, practic, te vindeci. Daca este luat abia dupa 24 de ore de la primele simptome, zincul ajuta la o convalescenta mai rapida, chiar daca nu te mai poate vindeca instantaneu. Trebuie luat cu mancare, pt. a preveni greata. Se iau doze de soc cu fiecare masa in prima zi de simptome, iar apoi de intretinere, 0.5 mg/kg corp/zi in urmatoarele zile.

    Deasemenea, vitamina D, 1600 U.I. pe zi la adulti si 800 la copii, pe timp de iarna, intareste sistemul imunitar si previne virozele.

  3. In mod ideal, zincul in doze de soc ar trebui luat chiar la primele simptome de viroza (rinoree, tuse seaca, mancarime in gat, stranut, frisoane, etc.), adica sa nu asteptam pana la cele maximum 24 de ore: cu cat e luat mai repede, cu atat efectele de intarire a sistemului imunitar sunt mai rapide, prevenind inmultirea virusilor. Intr-o ora-doua de la prima doza de soc, dispar simptomele de viroza. Spun asta din experienta proprie. Ele pot reapare in primele 24 de ore, de aceea se recomanda sa se ia (sau nu) doze de soc cu fiecare din cele 3 mese, in functie de reaparitia/disparitia simptomelor.

  4. Articole stiintifice despre meritele zincului:

    Zincul previne racelile:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17626596

    Lipsa zincului predispune la raceli:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19056665

    Zincul plus multivitaminele reduc durata racelilor:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14687308

    Articole stiintifice despre meritele vitaminei D si despre sub-dozarea acesteia la dozele recomandate in prezent (de unde si supra-dozarea recomandata de mine mai sus):

    http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_d#Role_in_immunomodulation

    http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminD/

    Deficienta generalizata de vitamina D (in ciuda imbogatirii laptelui si a lactatelor cu vitamina D) la copiii din SUA la dozele recomandate in prezent:
    http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/peds.2009-0051v1

  5. Daca ati pierdut “trenul” zincului, dupa cele 24 de ore de oportunitate de a va vindeca rapid, fiind deja in stadiul de viroza avansata, se poate lua Biter Suedez, 2 lingurite inainte de fiecare masa, pe stomacul gol, luat cu apa (la copii as recomanda doar 1 lingurita, datorita alcoolului din compozitie). Spun tot din experienta proprie ca si Biterul ajuta enorm de mult la vindecarea rapida nu doar a virozelor, ci si a traheo-bronsitelor, prevenind avansarea lor la stadiul de pneumonie. Se va avea grija sa nu conduceti automobile sau utilaje daca luati Biter, datorita riscului de ebrietate.

  6. Prea mult zinc este toxic. Deranjeaza metabolismul si absorptia altor minerale esentiale in corp, in special fier, magneziu si cupru. Efectele secundare pot deveni serioase daca se iau doze de la 150 mg la 450 mg pe zi. In aceste doze se reduce imunitatea organismului.
    http://www.nutritional-supplements-health-guide.com/zinc-side-effects.html

    Linus Pauling Institute recomanda suplementarea cu doze mici de zinc, datorita potentialului mare de toxicitate.
    //lpi.oregonstate.edu/infocenter/minerals/zinc

  7. De acord cu casandra. Dozele mari (de soc) de zinc se iau doar de 1, maxim 2-3 ori in ziua initiala a simptomelor. In restul zilelor, dozele normale de intretinere.

  8. Azi sotia mea a cumparat 2 siropuri pentru copii, ca o mica provizie de “munitie” pentru “virusul” care se apropie.

    Siropurile se cheama:

    – “IMUNOGRIP JUNIOR”, si este (dupa cum scrie pe cutie) “stimulator imunitar general”;

    – “COUGHEND SIROP” si este pentru raceala si tuse.

    Aceste siropuri au proprietati si efecte puternice (cu deosebire primul) impotriva racelii si gripei. Imunogrip este “laudat” de multe farmaciste.

    Ar mai fi inca unul care se chema “SEPTILIN SIROP” (din grupa de medicamente naturiste HIMALAYA)!

    Am gasit cateva linkuri cu informatii despre ele pe care le postam mai jos:

    http://www.efarma.ro/products.php?id=1258

    http://www.ilanplant.ro/produs/coughend

    http://www.pcfarm.ro/produs/2688/SEPTILIN-SIROP

    http://www.terapeut.ro/commerce/septilin-sirop-p-1933.html

    M-am gandit ca poate aceste informatii vor folosi cuiva…, iar daca ceilalti forumisti stiu despre alte “medicamente” foarte folositoare impotriva gripei si a racelii, si care ar putea reprezenta chiar O ALTERNATIVA la vaccinul despre care se vorbeste atata, ar fi bine sa ne anunte si pe ceilalti dintre noi, ca sa stim si noi!

    Doamne ajuta!

  9. Pingback: Îmbunătățește-ți imunitatea! « Blogul lui Vasile Călin Drăgan
  10. Foarte buna,cea mai buna,din punctul meu de vedere,in lupta cu virusurile de sezon(si nu numai)si pentru sistemul imunitar,este Echinaceea.Va recomand produsele romanesti care au aceasta planta in compozitie(de la Hofigal,Laboratoarele Medica,Favisan etc),produse mult mai bune decat cele straine.Echinaceea are foarte putine contraindicatii,in leucemii si boli autoimune.Sanatate multa si Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare