Cum incepe sa se stranga serios “latul” si in jurul liberei exprimari

24-10-2009 1 minut Sublinieri

20080721_FreeSpeech

Acum, se profileaza o teribila amenintare: crestin fiind, nu vei mai avea dreptul legal de a vorbi de rau cumplitul pacat al sodomiei. Iata cum se separa apele … Iata cum insasi SISTEMUL, in turbarea sa luciferica, ii va impinge pe multi spre drumul muceniciei, iata cum, prin prigoana ce o va incepe, ii va forta pe multi sa iasa din starea de caldicei. Pe de alta parte, din nefericire pentru sufletul lor, multi vor abdica si se vor supune …

***

InternetCensorship

Europa pregăteşte terenul pentru politica de deconectare de către furnizorii de internet, de tipul celor “trei avertismente

ISP Review: Europe Paves Way for Three-Strikes Style ISP Disconnection Policy

Parlamentul European pare să fi cedat în faţa presiunii venite din partea statelor membre, anulând amendamentul 138, o dispoziţie adoptată în două rânduri de o majoritate de 88% din Adunarea plenară, şi care urmărea să protejeze dreptul cetăţenilor privind accesul la internet. Această acţiune pregăteşte terenul pentru o politică a UE care sprijină limitările arbitrare ale accesului la internet, cum ar fi deconectarea utilizatorilor de către furnizorii lor de internet.

Conform textului iniţial al amendamentului 138, limitările se pot face doar în baza unei hotărâri judecătoreşti. Noua actualizare a eliminat complet acest lucru, în sensul că guvernele şi titularii de drepturi pot avea acum motive să oblige furnizorii de internet din Marea Britanie să suspende accesul utilizatorilor la internet (de exemplu, al celor „suspectaţi” de descărcare ilegală).

Textul actualizat al Amendamentului 138

„Măsurile de natură să limiteze drepturile sau libertăţile fundamentale pot fi adoptate numai în circumstanţe excepţionale şi impuse atunci când sunt necesare, în mod corespunzător şi proporţional în cadrul unei societăţi democratice, şi fac obiectul unor garanţii procedurale adecvate, în conformitate cu Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, şi cu principiile generale ale dreptului comunitar, inclusiv protecţia jurisdicţională efectivă şi un proces corect. În special, măsurile pot fi adoptate numai în urma unei proceduri prealabile, echitabile şi imparţiale care asigură, printre altele, respectarea pe deplin a principiului prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului la audiere al persoanei sau persoanelor în cauză. În plus, se garantează dreptul la un recurs efectiv şi în timp util”.

Jérémie Zimmermann, purtător de cuvânt al La Quadrature du Net, a declarat:

„Amendamentul 138 a fost dizolvat în grabă printr-un limbaj judecătoresc fără rost şi un consens îndoielnic. Parlamentul s-a grăbit să scape de măsurile de protecţie a libertăţilor cetăţenilor, deoarece ştia că, odată cu iminenta intrare în vigoare a Tratatului de la Lisabona, ambele instituţii vor împărţi în curând puterea legislativă în domeniul afacerilor judiciare. Iar scuzele proaste pe care le-am auzit în ultimele zile pentru a justifica anularea Amendamentului 138 vor fi atunci total depăşite. În final, Parlamentul nu a avut destulă tărie să înfrunte Consiliul pentru a apăra libertăţile cetăţenilor.

Miniştrii statelor membre care doresc reglementarea internetului fără intervenţii din partea sistemului judiciar s-au grăbit să respingă amendamentul 138 şi să pună capăt negocierilor. Este o ruşine faptul că delegaţia Parlamentului, şi mai ales raportorul Catherine Trautmann, nu a fost destul de hotărâtă pentru a se folosi de contextul politic în afirmarea autorităţii sale în procesul european de legiferare, în vederea protejării cetăţenilor europeni. Chiar dacă a făcut obiectul unei discuţii interesante şi constructive, prin lipsa de curaj a delegaţiei, Amendamentul 138 a devenit emblema neputinţei Parlamentului”.

internet-censor


Categorii

Pagini laice, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare