TRAGICELE PARODII ALE LUMII – acelasi regizor, mai multe scene, aceeasi piesa… (Stiri 3-7 octombrie 2009)

7-10-2009 7 minute Sublinieri

eu_lenin

Ieri a avut loc al doilea referendum irlandez in privinta Tratatului de la Lisabona, dupa ce anul trecut, acesta fusese respins de cetatenii irlandezi. Irlanda a fost, dealtfel, singura tara din cele 27 de tari membre ale UE care a organizat un referendum in privinta Tratatului de la Lisabona sau, mai pe romaneste, in privinta Constitutiei UE cu o alta palarie. Fiindca aceasta este realitatea: prin intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, Uniunea Europeana devine in mod oficial un stat federal, un imperiu ca sa-l citam pe presedintele Comisiei Europene, iar tarile membre sunt reduse la statului de provincii, urmand a fi impartite in regiuni. De data aceasta, cetatenii irlandezi au acceptat Tratatul de la Lisabona, votand in favoarea lui in proportie de 67,13%, conform rezultatelor finale oficiale ale referendumului. Ce a determinat schimbarea fata de anul trecut?…

In orice caz, nu e prima data cand un referendum este reluat in Irlanda, din cauza ca oamenii simpli nu au votat “cum trebuie”. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul Tratatului de la Nisa, care a fost initial respins in 2001 de irlandezi, dar acceptat in 2002. “Schema” este foarte simpla: se organizeaza referendumuri pana cand poporul voteaza cum doresc politicienii, dupa care se pune stop. Acest lucru este tipic pentru “democratia” made in UE. … Un efect sigur al Tratatului de la Lisabona, despre care foarte putini au habar, este cel al reorganizarii administrative a tarii sub forma regiunilor. Romania urmeaza sa fie impartita administrativ in 9-12 regiuni, una dintre aceasta, fiind, desigur, Tinutul Secuiesc! In timp, unele regiuni for fi reunite cu regiuni din tarile vecine, in ideea de a distruge identitatile nationale. Regiunile vor avea parlamente proprii si vor fi finantate direct de catre UE. Statele nationale vor fi practic surpate din interior!

***

Swine_Flu_Hoax

  • EvZ:

Nepregătiţi pentru vaccinarea antigripală Fara sa se mentioneze opozitia masiva fata de planul de vaccinare “antigripala” din SUA, Franta, Germania si alte tari occidentale si nicidecum pozitia PRO-VITA Romania sau stirile legate de caracterul dubios al acestor vaccinuri, EVZ “problematizeaza” plangacios faptul ca statul roman nu reuseste sa fie mai eficient in aceasta “campanie”:

Licitaţia pentru vaccinul care protejează de gripa de sezon nu s-a terminat încă, iar imunizarea contra A/H1N1 începe abia în decembrie.

Deşi era programată să înceapă de la 1 octombrie, vaccinarea contra gripei obişnuite mai întârzie o săptămână, anunţă oficialii Ministerului Sănătăţii (MS). În alte state, cum ar fi SUA şi China, a început deja imunizarea contra virusului A/H1N1.

La noi nu s-a finalizat nici licitaţia pentru cumpărarea vaccinurilor împotriva gripei de sezon. Imunizarea contra gripei noi nu va începe decât din decembrie, după autorizarea vaccinului de la Institutul Cantacuzino.

Se vor cumpăra 1.600.000 de doze

Ministerul vrea să achiziţioneze vaccin contra gripei obişnuite de la Institutul Cantacuzino, ocupat acum cu producerea de vaccin pandemic, dar şi de la alte firme private. Avem în plan să cumpărăm 1.600.000 de doze”, a declarat Oana Grigore, consilier în MS. În 2008, ministerul a cumpărat peste 3 milioane de doze de vaccin. Anul acesta, pandemia de gripă porcină i-a determinat pe specialiştii în sănătate publică să revizuiască strategia de imunizare.Împotriva gripei obişnuite vor fi vaccinaţi vârstnicii, pacienţii cu boli cronice şi profesorii din şcoli, urmând ca alte categorii, cum ar fi copiii, gravidele, cadrele medicale să fie prinse în planul de vaccinare contra A/H1N1”, a specificat Oana Grigore.

Medicii de familie au început să întocmească liste cu pacienţii aflaţi la risc (bolnavii cronic cu afecţiuni pulmonare, cardiace) care vor fi imunizaţi. „Unii, mai nerăbdători, şi-au cumpărat deja singuri vaccinul contra gripei obişnuite”, a precizat medicul de familie Georgeta Mihăilescu, din Ilfov. Specialistul spune că a vaccinat până acum 20 de persoane din cele peste 1.000 înscrise pe liste. Solicitări vin şi din partea patronilor de firme, care nu vor să-şi ţină angajaţii acasă. Un vaccin contra gripei de sezon constă în jur de 30 de lei şi se găseşte în orice farmacie. „Cel mai cerut e Vaxigrip. Cei care îl cumpără sunt obişnuiţi să se imunizeze în fiecare an”, a spus farmacistul Con stantin Ciulu de la Farmacia „Ioana”.

V-aţi vaccina fetiţa împotriva cancerului de col? In ciuda declaratiilor (vadite acum ca mincinoase?) ex-ministrului Bazac, ce dadea asigurari ca nu se va mai relua vaccinarea cu Gardasil/Silgrad, si in ciuda cazurilor de deces in urma acestui vaccin din Marea Britanie, Ministerul Sanatatii va re-demara, se vede, operatiunea de vaccinare anti-HPV…

Din octombrie, în şcolile din România vor începe şedinţele cu părinţii despre vaccinarea anti-HPV, virusul responsabil pentru apariţia cancerului de col uterin. Ministerul Sănătăţii (MS) va încerca, de data asta, să îi lămurească pe părinţi că vaccinul nu ameninţă viaţa fetiţelor, ci că le poate proteja, pe viitor, de unul dintre formele de cancer cel mai des întâlnite la femei.

România, ţara mortalităţii infantile

***

iran-centrifuga-uraniu

Grupul de analiza Stratfor isi schimba previziunile legate de situatia din Iran, aratand inrautatirea perspectivelor de a izbucni un razboi. Desigur, Stratfor a previzionat posibilitatea si, la un moment dat, chiar recomanda pentru Obama optiunea militara asupra Iranului inca din analizele prezentate deja pe site-ul nostru. De aceasta data, bazandu-se pe doua scurgeri de informatii “secrete” presupuse a fi regizate  de serviciile americane si israelite si ajunse intentionat in mass-media, Stratfor schimba rolul actorilor implicati in criza iraniana. Una din scurgerile de informatii este referitoare la un asa-zis raport al AIEA, agentia de monitorizare a activitatilor nucleare a ONU, conform caruia Iranul are capabilitati mult mai ample de producere a armelor nucleare decat se stie in mod oficial. A doua informatie “secreta”, livrata de serviciile israeliene presei, releva continutul convorbirii dintre premierul Netanyahu si presedintele rus Medvedev: premierul Israelului i-a inmanat liderului rus o lista cu oamenii de stiinta rusi implicati in sustinerea proiectelor nucleare ale Iranului.

Presupunand, asadar, ca aceste “scurgeri” nu sunt intamplatoare, Stratfor considera ca semnificatia lor este dubla: pe de o parte, Israelul nu mai are un interes in a-si mentine activitatea prezenta de spionaj in Iran, ceea ce arata ca statul evreu se asteapta la un deznodamant militar in regiune, si ca Rusia isi schimba statutul in negocierile duse cu Iran – din partener potential al SUA si al marilor puteri europene, Rusia devine un potential adversar al SUA si al Israelului, somat, aproape, sa renunte la sprijinirea Iranului. De altfel, responsabilitatea izbucnirii unui razboi este aruncata asupra Moscovei.

O alta semnificatie a acestor “scurgeri” este ca SUA si Israel isi pregatesc opinia publica de razboi. Ori aceasta pregatire presupune tocmai “dovedirea” amenintarii reale pe care o reprezinta Iranului si, concomitent, si denuntarea pozitiei duplicitare si “parsive” a unor falsi parteneri ca Rusia. Dar conflictul cu Iranul va fi mult mai larg decat un atac local, dupa Stratfor: situatia de acolo are implicatii asupra tuturor relatiilor internationale semnificative – asupra angajarii SUA in Irak, Afganistan, asupra situatiei din Israel si Palestina, asupra relatiilor dintre Rusia si SUA, Rusia si UE, dintre SUA si China, SUA si America de Sud. Asadar, situatia din Iran este un “nod gordian al relatiilor internationale”, ceea ce inseamna ca implicatiile unui conflict in Iran vor fi mondiale.

Doua posibile evolutii sunt posibile, cf. Stratfor:

  1. prin dezvaluirile din presa, SUA si Israelul “spera” ca Iranul va constientiza ca se confrunta cu amenintarea reala a unui atac militar si ca Rusia va constientiza ca se confrunta cu o criza grava in relatia sa cu SUA si UE.
  2. Rusia va nega rolul sau in sprijinirea activitatilor nucleare din Iran, va “juca” neconvingator rolul sau in impunerea sanctiunilor, ceea ce va duce la razboi.

Grupul de analiza considera, asadar, ca pana la conflict, asa cum arata acum pozitionarea actorilor implicati, “not much time remains“.

Este instructiv sa ne reamintim ca in analizele precedente Strafor a schimbat, initial, perspectiva izbucnirii unui razboi in Iran, considerandu-l drept probabil in special datorita dorintei Israelului de a “rezolva” militar situatia si din pricina neputintei SUA de a impune sanctiuni; ulterior, acestei analize i s-a adaugat recomandarea data lui Obama de a prefera actiunea militara pentru a isi repara problema perceptiei sale drept actor slab al relatiilor internationale; pentru a se ajunge, acum, la aratarea cu degetul a unui alt “inamic public” in Rusia, facuta responsabila de un eventual razboi cu implicatii mondiale…

Noi nu preluam analizele Stratfor ca atare, ci ca dand seama modului in care grupurile de analiza occidentala descriu realitatea si, pe baza acestei realitati, fac recomandari liderilor politici. Evident ca in paradigma lor de analiza lucrurile factuale se amesteca cu presupozitiile ideologice si interesele politice. De pilda, este greu de inteles cum poate sa considere Stratfor drept recomandabila interventia militara in Iran avand in vedere starea proasta a celor doua fronturi deschise deja de SUA: Irak si Afganistan, la care se aduga starea deplorabila a economiei americane si agitatiile interne cauzate de reformele socialiste ale lui Obama. De aceea, “solutia” unei interventii militare in Iran este de fapt o mitologie creata pentru a oferi “argumente” opiniei publice, liderilor politici, “analistilor” astfel incat, in momentul in care razboiul va izbucni, administratia Obama sa nu se confrunte cu o opozitie majora in interior.

Este limpede acum de ce a fost necesar un lider ca socialistul Obama. Cu un lider perceput ca urmas al lui Bush, contestat puternic in interior tocmai datorita razboiului din Irak, SUA nu ar fi fost in stare sa angajeze, datorita opozitiei opiniei publice, un alt razboi si in Iran.

  • Saccsiv:

Obama este de acord sa se pastreze secretul asupra armelor nucleare ale Israelului

Directorul general al Agentiei Internationale a Energiei Atomice: Israel este principala amenintare pentru Orientul Mijlociu avand in vedere posesia sa de arme nucleare”

Directorul General al Agentiei Internationale a Energiei Atomice: „NU EXISTA NICI O EVIDENTA CREDIBILA” A ARMELOR NUCLEARE IRANIENE

  • Ziua:

SUA vor instala rachete Patriot in Polonia, deşi au renunţat la proiectul de scut antirachetă

Cu ocazia vizitei lui Kaczynski, Polonia va propune Romaniei sa se implice mai mult in problemele din Caucaz si in relatiile cu Ucraina

Mutare importanta pe scena internationala: China si Japonia negociaza crearea unei aliante similare Uniunii Europene

Regele bulgar Simeon al II-lea de Saxa-Coburg ar putea candida pentru functia de presedinte al Uniunii Europene

Ayman al-Zawahiri promite ca va continua sa verse sangele occidentalilor

Obama, pus de generali intr-o poziţie delicată in ceea ce priveşte Afganistanul

  • Hotnews:

VIDEO Afganistan: Talibanii au lansat un atac masiv impotriva NATO, la granita cu Pakistanul. Americanii inregistreaza cele mai grele pierderi din ultimul an

Vicepresedintele american Joe Biden vine in Romania la sfarsitul lunii octombrie

***

economic_collapse__363x400

Puterea economica a SUA este in declin. Criza globala a redesenat harta economiei mondiale

Alan Greenspan: Federal Reserve risca o explozie a inflatiei, daca nu va opri la timp injectia de lichiditati

Roubini: O nouă criză financiară se va produce în curând

Prin declaratiile recente ale sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, s-a dat liber previziunilor negativiste (dar si realiste) cu privire la ce ne asteapta… Asadar, toata balmajeala despre revenirea economica datorita planurilor faraonice de tip Obama a fost, asa cum anticipam, doar praf in ochi.

Seceta face criza economică şi mai dramatică

Arabii vor să scoată dolarul de pe scena mondială. Petrolul nu va mai fi tranzacţionat în dolari!

Doua scenarii pentru DOW

Doom vs Boom

10.000 de angajati CFR vor fi disponibilizati in urmatoarele luni

Standard&Poor’s: Creditorii Romaniei ar recupera 50-70% din creantele in valuta in cazul intrarii tarii in incapacitate de plata

Banca Mondiala: Criza este departe de a se fi terminat pentru multe state din Europa de Est

***

01-atac

(deschideti doar pagina google.com)

  • Saccsiv:

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

SORIN OPRESCU are ca semn electoral HEPTAGRAMA SATANISTA

(Foarte interesant este si ca in timp ce George Roncea il denunta dur si just pe Oprescu, fratele sau, Victor – proaspat demis de la Ziua -, care anul trecut il porcaia cum nu se poate mai tare, acum il sustine la presedintie… lepadandu-se de Basescu si luand in brate un “drac” mai rau ca el…)

  • Ziua:

Gigi Becali: Eu pe dracu’ in paşapoartele mele nu-l bag, nu vreau cazinouri şi sexy cluburi! (asta nu inseamna ca e de votat,  cei care urmaresc stirile fiind la curent cu demagogia personajului si memoria sa scurta in ce priveste fagaduintele crestinesti, iar pasionatii de fotabl si iubitorii clubului Steaua stiu prea bine ce manager “bun” este si ce stofa de dictator nemilos are marele crestin Becali n.n.)

Folosim cardul din ce in ce mai mult

Refuzat de Ucraina pe motiv ca este homosexual, Elton John s-a gandit sa adopte un baiat din Africa

Rusia se confrunta cu scaderea rapida a populatiei

Adolescenta curmata brusc: A murit in 12 ore, din cauza unui cancer deosebit de agresiv

S-a vindecat de cinci tumori canceroase, dupa ce doctorii au trimis-o sa moara acasa

Munca dauneaza sanatatii

***

watermark_highslide

  • Laurentiu Dumitru:

Avionul patronului celui mai mare lant de clinici pentru avort din SUA s-a prabusit intr-un cimitir langa un monument al copilului necunoscut

Despre investitiile straine. 38 secunde din filmul “Restul e tacere” de Nae Caranfil

  • Radical si hipercritic:

Articole conservatoare pentru neoconservatori

Profesorul John Medaille despre piata libera, descentralizare si proprietate privata

  • Cumpana:

Au venit americanii?
Satul românesc de la demolare la deconstrucţie


Categorii

Opinii, analize, Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “TRAGICELE PARODII ALE LUMII – acelasi regizor, mai multe scene, aceeasi piesa… (Stiri 3-7 octombrie 2009)

  1. citind despre tratatul de la Lisabona,mi-a venit in minte previziunea Parintelui Arsenie Boca ref la cum vom fi noi, ca tara, impartiti.
    Tin minte ca i-am spus sotului meu despre ce zicea Parintele si mi-a raspuns raspicat, ca nu are cum sa se intample asta…..si iata, ca se va intampla, curand, f curand!
    putina intimidare asupra celor ramasi…si gata!
    Domnul sa ne intareasca si sa ne miluaiasca!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare