Noi stiri despre “minunatele” vaccinuri si lagarele “epidemiologice”

30-09-2009 4 minute Sublinieri

morton_big_1_1491078c

O eleva de 14 ani din Marea Britanie a murit dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin, in cadrul campaniei nationale, anunta TimesOnline. In plus, si alte colege ale fetitei au acuzat greata si ameteli.

Natalie Morton, eleva la o scoala din Coventry, a murit luni dupa-amiaza la Spitalul Universitar din oras, la cateva ore dupa ce i s-a facut vaccinul impotriva cancerului de col uterin cu Cervarix. Medicii nu au reusit sa stabileasca o legatura clara intre vaccinul facut fetei si deces, insa au oprit deocamdata campania de vaccinare, ca masura de precautie.

Oficialii din sanatate au decis demararea unei investigatii urgente si sustin ca decesul nu poate fi asociat automat cu vaccinul, inaintea unor analize amanuntite, pentru a fi stabilite cauzele mortii tinerei. Julie Roberts, directoarea scolii unde invata fetita, le-a trimis o scrisoare parintilor acesteia, in care scrie ca aceasta a suferit “o reactie extrem de rara la vaccin”. Vaccinul Cervarix, produs de firma GlaxoSmithKline, protejeaza impotriva virusului HPV, care sta la originea a 70% dintre cazurile de cancer de col uterin. In Marea Britanie, 3.000 de femei sunt diagnosticate, anual, cu cancer de col uterin si in jur de 1.000 mor anual din cauza acestei boli.

Peste 1,4 milioane de eleve din Marea Britanie au fost vaccinate de la debutul campaniei, anul trecut, insa acesta este primul deces inregistrat. Autoritatile britanice intentioneaza ca, pana in anul 2011, toate fetele mai mici de 18 ani sa fie vaccinate. Ideea demararii unei campanii de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a fost sustinuta puternic in Marea Britanie anul trecut, dupa decesul starului tv Jade Goody, in varsta de doar 27 de ani, provocat de aceasta boala.

***

 

Majoritatea americanilor refuza sa faca vaccinul impotriva gripei porcine si nici nu vor sa accepte vreun tratament antiviral, desi acestea sunt gratuite – se arata intr-un studiu realizat recent de specialistii de la University of Pittsburgh. Potrivit datelor studiului intitulat “Biosecuritate si bioterorism: strategii biodefensive, practici si stiinta“, doar 10% dintre americani ar accepta vaccinarea, iar 30% s-au declarat inca nehotarati in aceasta privinta.

Din cauza pericolului unei pandemii de gripa porcina,  autoritatile medicale de la Washington s-au grabit sa aloce fonduri suplimentare pentru testele de laborator, dar si sa majoreze sumele necesare pentru cumpararea dozelor de vaccin. Pana in prezent, a fost aprobata utilizarea a patru tipuri de vaccin pentru virusul H1N1, precum si o serie de medicamente care sa intareasca sistemul imunitar, fiind elaborate totodata strategii de combatere a pandemiei, inclusiv prin crearea unor rezerve considerabile de stocuri de vaccinuri.

Potrivit studiului, efectuat pe un lot de 1,543 de persoane adulte, 46% dintre americani sunt foarte speriati de o posibila pandemie de gripa porcina, insa 86% se declara impotriva utilizarii vaccinului impotriva H1N1. Se pare ca acest refuz categoric este legat si de trasaturile rasiale: 62% sunt persoane de culoare, si 52% hispanici. Autoritatile sanitare din Statele Unite spera totusi ca, printr-o mai buna informare a opiniei publice americane, cat mai multe categorii sociale sa fie convinse de necesitatea vaccinarii, ca masura de preventie.

Secretarul pentru Sanatate, Kathleen Sebelius, a anuntat ca Administratia americana a achizitionat 195 de milioane de vaccinuri de la cinci producatori, dintre care o treime vor fi disponibile in zilele urmatoare.

“Programul de vaccinare impotriva A H1N1 din 2009 va incepe la mijlocul lui octombrie, dar mici cantitati de vaccinuri vor fi disponibile din prima saptamana a lui octombrie”, a explicat Kathleen Sebelius.

De altfel, vaccinarea va fi facultativa, iar prioritate vor avea femeile insarcinate, persoanele care au contact cu copiii, personalul medical, tinerii intre sase luni si 24 de ani si persoanele sub 65 de ani care sufera de alte boli asociate. Potrivit autoritatilor americane, sunt vizate 160 de milioane de persoane dintr-o populatie totala de 300 de milioane, care vor primi vaccinul gratuit. In acest sens, medici sau farmacistii ar putea trimite administratiei facturile privind achizitionarea serului. Vaccinul va putea fi folosit fie sub forma injectabila, fie sub forma de pulverizare nazala.

Insa, din cauza temerilor privind eficacitatea unor medicamente experimentale ce ar putea fi folosite doar in caz de urgenta, agentia guvernamentala pentru administrarea produselor alimentare si a medicamentelor (FDA) a decis sa reconsidere posibilitatea utilizarii acestor medicamente cu rol adjuvant, de teama ca ar putea avea efecte adverse neprevazute in combinatie cu administrarea vaccinul impotriva gripei porcine. Totodata, dupa cum a declarat dr Sandra Quinn, profesor la University of Pittsburgh,

“este luata in considerare si posibilitatea scaderii numarului de doze prevazute pentru anumite categorii de persoane, din cauza faptului ca multi americani refuza acest vaccin si pentru a ajuta alte tari din lume care nu dispun de suficiente stocuri de vaccin“. De altfel, aceasta initiativa a fost anuntata recent de presedintele american Barack Obama: “Statele Unite ofera OMS vaccinuri H1N1, pentru ca acestea sa fie disponibile tarilor care altfel nu au acces direct la acestea”.

27.09.09

Cu toate ca marti e planificata o demonstratie impotriva noii prevederi de stat care obliga personalul sanitar sa se vaccineze impotriva gripei de sezon si porcine, oficialitatile raspunzatoare de sanatatea publica a statului New York cred ca dizidentilor le va trece in cele din urma furia si isi vor sufleca minecile pentru a fi vaccinati.

Prevederea care a fost aprobata in August cuprinde si un paragraf amenintator: vaccinul sau concedierea!

Dar unele surori medicale si alti lucratori din sanatate spun ca aceasta noua prevedere este o violare a libertatii individuale si ii expune unor posibile leziuni cauzate de vaccin. Si fac referire la decesele survenite in 1976, dupa ultimul program federal de vaccinare anti-gripa porcina.

Sa refuzi sa te imunizezi impotriva virusului H1N1 ca urmare a ceea ce s-a petrecut in 1976 “este ca si cum ai spune ca deoarece un avion s-a prabusit in urma cu 33 de ani, nu o sa mai zbori niciodata” a spus Dr. Richard Daines, unul dintre oficialitatile pentru sanatate publica a statului New York.

New York-ul e singurul stat care obliga lucratorii din sanatate sa se vaccineze insa alte state iau de asemenea in considerare aplicarea acestei masuri. Personalul din sanatatea publica, inclusiv medicii trebuie sa fie imunizati pina la 30 noiembrie.

Oponentii spun insa ca aceasta este pur si simplu inutil. Mai multe surori medicale declara ca nu vor contacta nici nu vor transmite gripa pentru ca se spala pe miini in mod constant.

Citeva zeci de demonstranti de pe tot cuprinsul statului vor fi prezenti se pare la miting, cei mai multi de la Stony Brook University Medical Center.

Personalul de la aceasta unitate a participat saptamina trecuta la o intrunire asupra importantei vaccinarii, cu o sesiune speciala pentru angajatii sectiei de ingrijire intensiva a nou-nascutilor. Intrunirea a fost organizata tocmai pentru ca multe asistente medicale si-au exprimat ingrijorarea cu privire la vaccinare.

“Nu putem sa ne fortam personalul sa se vaccineze, pe de alta parte nu avem destule locuri de munca care nu necesita contact cu bolnavii pentru a le pune la dispozitia celor care refuza vaccinul” a declarat purtatoare de cuvint a spitalului Lauren Sheprow.

Darcy Wells, purtatoare de cuvint a sindicatului angajatilor din sectorul public, reprezentind 9000 de lucratori din sanatate (…), a declarat ca sindicatul nu aproba vaccinarea fortata dar le cere membrilor sai sa accepte totusi sa se vaccineze.

Oponentii vaccinarii obligatorii mai spun ca li se pare o eroare faptul ca firmele producatoare de vaccin au imunitate garantata in cazul in care vaccinarea provoaca moarte sau imbolnavire.

Dr. Daines a declarat ca noua regula a fost elaborata din grija fata de izbucnirea unor focare de infectie in unitatile de sanatate. In mod normal numai 40-50% dintre lucratorii din sanatate se vaccineaza in cadrul programelor voluntare de vaccinare anti-gripale si ca urmare in fiecare an izbucnesc 150 de focare de infectie in unitatile sanitare.

Virusul H1N1 ar putea sa inrautateasca situatia in aceasta privinta. “Oricine se ingrijoreaza cu privire la cit de sigur e vaccinul ar trebui sa citeasca cum a murit o asistenta medicala altfel sanatoasa dupa ce s-a infectat cu H1N1” a spus dr. Daines.

Se refera la o asistenta medicala de 51 de ani din Carmichael, California care a murit in iulie de gripa porcina. Reed si Kristi Traposch, ambii asistenti medicali in sectia de ingrijire intensiva a noilor nascuti din Stony Brook University Medical Center, declara insa ca fiind parintii unui copil cu autism, se opun vaccinarii datorita posibilelor conexiuni dintre vaccinuri si afectiunile de dezvoltare neurologica.

“Vaccinurile contin atit de multe substante toxice” a declarat Kristi Tramposch. “Mai bine ii las pe altii sa se vaccineze inaintea mea inainte sa iau in considerare sa ma las vaccinata”.

Dr. Daines si-a exprimat nedumerirea auzind ca personalul sanitar ar refuza sa se vaccineze din motive personale sau din principiu. Nu numai ca se auto-protejeaza impotriva infectiei, a declarat dr. Daines, dar isi protejeaza si pacientii.

Ca si multi alti protestatati, sotii Traposches au spus ca vaccinul nou impotriva H1N1 nu e cu nimic diferit de cel folosit in 1976, cel care a cauzat sindromul Guillain Barre si chiar si decese.

Dar dr. Bruce Faber sef al sectiei infectioase la North Shore University Hospital in Manhasset spune ca cu toate ca nu e de acord cu vaccinarea obligatorie impusa de stat, nu crede ca vaccinul actual poate fi comparat cu cel din 1976. “M-am vaccinat in 1976, o sa ma vaccinez si acum” a declarat dinsul.

SwineFinalXXXsmall

 

 

Tundere în monahism

Sus


Categorii

Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Noi stiri despre “minunatele” vaccinuri si lagarele “epidemiologice”

  1. Am senzatia ca devenim din ce in ce mai informati si facem in mod concret din ce in ce mai putin.

    La noi(Suceava, Romania) sunt scoli care au primit deja dozele de vaccin. Parintii copiilor primesc acasa hartii sa semneze pentru vaccinarea copiilor lor. In aceste hartii nu li se spune ca ar putea sa refuze vaccinarea.

    Trebuie facut ceva concret repede.

    Exista un pliant
    http://www.pentruviatacluj.ro/articole-si-scrisori/34-vaccinul-impotriva-gripei-porcine-un-vaccin-periculos-un-atentat-la-viata-umana-pliant-gripa-porcina
    ar fi bine de tiparit, multiplicat si distribuit (modificat daca doriti).

    Exista o scrisoare deschisa a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita catre Ministerul Sanatatii
    http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/09/ne-opunem-categoric-vaccinarii-in-masa.html
    ar trebui publicata pe unde se poate, pe bloguri, distribuite pe e-mail etc.

    Daca nu miscam nimic nu va iesi prea bine, cum a iesit la Gardasil, pentru ca acum presiunile asupra lor sunt mult mai mari, fiind vorba de o miza globala gen 9/11 si sunt si ei, oficialii nostrii, dispusi sa faca presiuni si perfidii mult mai mari.

    Doamne-Doamne ne ajuta daca miscam si noi ceva , daca nu miscam, la ce sa ne ajute?

  2. Ziceam pentru cititorii ce au bloguri si pentru celelate bloguri implicate in campania de constientizare a populatiei in privinta pericolului vaccinarilor.

  3. Vorbiti direct cu parintii. Poate cand isi iau copiii cei mici de la scoala, sau se pot face adunari ad hoc de parinti (asociatii sau nu). Toti parintii isi iubesc copiii si daca au suficienta informatie despre cum li se poate distruge sanatatea si viata, vor actiona.
    Trebuie profitat de mijloacele (inca) legale care mai exista la dipozitie, in special de dreptul (inca) legal la asociere de persoane, care in alte parti ale lumii foste civilizate deja s-a restrans sau s-a interzis. Nu exista nici o indoiala ca atunci cand dictatura este instaurata (din nou) nu se va mai putea face nimic.
    Romanii au memoria teribil de scurta, au uitat prin ce vremuri grele si-au dus intotdeauna viata. Cel putin pe vestici i-a prostit aparenta lor de democratie.

  4. Sindromul Guillain Barre este o boala neurologica rara care apartine unui grup larg de neuropatii periferice ce se caracterizeaza prin afectarea autoimuna a sistemului nervos periferic. Boala este de fapt o polineuropatie inflamatorie acuta demielinizanta declansata de un proces infectios acut. Leziunile se datoreaza raspunsului sistemului imun al pacientului la infectia declansatoare. Sindromul Guillain Barre determina in final aparitia atoniei musculare, disparitia reflexelor, pierderea capacitatii de a discrimina stimulii tactili, termici, durerosi, aparitia paresteziilor localizate la nivelul bratelor, fetei, membrelor inferioare pana la dezvoltarea parezelor si chiar a paraliziilor.

    Sindromul reprezinta cea mai frecventa cauza de aparitie a paraliziilor cu evolutie rapida (zile-saptamani). Aproximativ 2 persoane din 100.000 dezvolta acest sindrom in decursul unui an. Nu exista predispozitie rasiala sau de sex, femeile si barbatii au aceleasi sanse de a face boala. Un studiu efectuat de catre specialistii suedezi arata ca incidenta este mai scazuta in timpul sarcinii, insa creste rapid in lunile dupa ce femeia a nascut. Boala poate sa apara la orice varsta, chiar si in perioada copilariei, dar se pare ca are 2 varfuri de incidenta: in perioada de adolescenta si cea de tanar adult (15-35 de ani) si la varsta a treia (50-75 de ani).
    Desi poate fi fatala, multi pacienti isi revin aproape complet in urma unui tratament corect. Peste 85% isi recapata functiile motorii si senzitive in 6-12 luni, maximul fiind la 18 luni. Totusi, aproximativ 7-15% din pacienti raman cu un deficit neurologic (ataxie senzitiva, disestezii). Rata mortalitatii se apropie de 5% in principal datorita complicatiilor respiratorii (insuficienta respiratorie), sepsisului, pneumoniei, trombemboliei pulmonare si in final stopului cardiorespirator. Boala nu are tendinta la recurenta.

    Simptomatologia generala include: parestezii sau anestezii la nivelul mainilor si picioarelor si ocazional in jurul buzelor, slabiciune musculara bilaterala, dificultati la vorbire, masticatie si deglutitie, incapacitate de miscare a ochilor, dureri de spate. Simptomele debuteaza cu parestezii, apoi in cateva zile-saptamani evolueaza in slabiciune si atonie musculara. Pe toata aceasta perioada pacientul trebuie sa fie internat intr-o sectie specializata unde sa poata primi tratament adecvat. Evolutia atoniei musculare dureaza aproximativ 4 saptamani. Ulterior starea se stabilizeaza si in prezenta tratamentului apare ameliorarea generala in cateva luni.

    sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-nervilor-periferici/sindromul-guillain-barre_362

  5. Pingback: Vaccinul Gardasil: EFECTE SECUNDARE GRAVE, CAMPANII DE PROMOVARE INSISTENTE, IN CIUDA RETICENTEI PUBLICE
  6. Pingback: Transformata in leguma in urma administrarii VACCINULUI IMPOTRIVA CANCERULUI DE COL UTERIN (Marea Britanie)
  7. Pingback: Atentie, parinti: Ministerul Sanatatii ar putea relua VACCINARILE anti-HPV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Ministerul Sanatatii vrea sa reia VACCINAREA ANTI-HPV din OCTOMBRIE. Parintii, somati sa se prezinte la MEDIC cu FETITELE intre 11-14 ani - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare