Update – OFENSIVA MILITARA ASUPRA IRANULUI – o oferta greu de refuzat / Noua ordine economica mondiala G20 – oficiala

26-09-2009 6 minute Sublinieri

FILES-IRAN-NUCLEAR-POLITICS

UPDATE:

Dezvaluirea privind baza nucleara de la Qom a provocat o reactie antiiraniana si din partea Rusiei, care a aratat ca Iranul trebuie sa dovedeasca ca programul ei nuclear nu are scopuri militare. Daca nici acum cand a cazut masca de pe fata lui Ahmadinejad, atunci cand, s-a intrebat Ben­jamin Netan­yahu. Premie­rul israelian a discutat in tot cursul noptii de ieri cu responsabili ameri­cani si membri influenti ai Congresului si Senatului american, cerand o actiune antiiraniana imediata. Netanyahu nu a specificat in ce consta aceata actiune, dar e cunoscuta pozitia Executi­vului israelian in legatura cu stoparea cu orice pret, chiar si printr-o actiune militara, a procesului de fabricare a bombei atomice iraniene.

Nu cred că vor putea prezenta (joi, 1 octombrie, la Geneva) dovezi care să convingă că programul lor are scopuri exclusiv paşnice, însă îi vom pune la încercare‘, a declarat şefa diplomaţiei americane pentru CBS.

image-2009-09-26-6203007-41-barack-obama-programul-nuclear-iranian

Dupa cum am vazut in analizele precedente (inclusiv cele semnate de STRATFOR), ipoteza izbucnirii unui razboi pornind de la pretextul Iran devenea tot mai probabila, iar scenariul de declansare era acela al unui atac aerian al Israelului care ar fi fost, apoi, secondat de un atac aeriano-naval american. Practic, asa cum observatorii atenti din perioada interbelica se intrebau nu daca va fi razboi, ci cand anume se va declansa, problema este nu daca, ci cand si cum va izbucni acest razboi.

In urma ultimelor stiri de pe “frontul iranian”, pare ca avem o situatie schimbata fata de cea precedenta (Israel prefera optiunea militara, SUA prefera sanctiunile economice, insa nu le poate impune din cauza Rusiei si Chinei), in care liderii lumii s-au pus de acord ca exercite o presiune, la unison, asupra Iranului, amenintat de sanctiuni grave economice daca nu renunta la programul sau nuclear. Un pretext al acestei unitati de fatada a fost si “dezvaluirea” unui nou centru nuclear iranian “secret”, “dezvaluire” picata, “absolut intamplator”, exact la tanc, in timpul intalnirii noului grup mondialist G 20.

Aparent, Rusia a devenit cooperanta cu SUA datorita pasului facut de Obama de a retrage amplasarea scuturilor anti-racheta din Polonia, si face figura de a se alatura presiunilor anti-iraniene. Zicem aparent deoarece, chiar daca Rusia s-a alaturat corului dirijat de SUA, “ursul” lui Medvedev si Putin are, totusi, alte interese politice. Rusia nu are, in continuare, niciun interes ca Iranul sa dispara ca problema pentru SUA, ceea ce ar face din americani o putere hegemonica, similar cu anii ’90.

Nu retragerea scuturilor i-ar face pe rusi cooperanti, ci retragerea influentei americane din Ucraina si Georgia, precum si din zonele republicilor ex-sovietice. Oricum, amplasarea unei baze militare americane in Polonia e de natura sa stearga aproape orice fel de avantaj rusesc dobandit prin renuntarea la scutul de rachete. Cum este greu de crezut ca SUA renunta la zona sa de influenta din coastele Rusiei, lucru dovedit si de planul bazei militare din Polonia, Rusia ramane, de facto, opusa unei solutii militare in Iran. Nu degeaba Mevdedev a anuntat, dupa vizita “secreta” a primului ministru israelian, ca a primit asigurari ca nu va exista o lovitura militara asupra Iranului.

Dar, daca unitatea liderilor lumii este o aparenta, si daca Rusia ramane, alaturi de China, opusa unei solutii militare in Iran, asta inseamna ca nu va exista conflict? Nu, deoarece Israelul, cum arata si alte analize, este gata sa prefere razboiul negocierilor. Iar negocierile vor fi din start un esec, regimul iranian avand clara dorinta de a sfida marile puteri in problema instalatiilor nucleare.

Asadar, ramanem cu o singura certitudine: ca pe data de 1 octombrie vor demara negocieri esuate din start cu Iran. Presupunerea noastra este ca vor fi negocieri care nu vor duce nici macar la sanctiuni economice, caci e posibil ca Iranul sa faca niste concesii minime care vor oferi Rusiei si Chinei pretexte sa refuze aplicarea sanctiunilor, si care vor determina Israelul sa isi puna in aplicare optiunea militara.

artid_1253961863

Preşedintele american, Barack Obama, a somat vineri Iranul să îşi clarifice activităţile nucleare la o reuniune crucială prevăzută la 1 octombrie, refuzând în acelaşi timp să excludă opţiunea militară împotriva Teheranului.

Obama a precizat că privilegiază diplomaţia, dar a refuzat să excludă din principiu opţiunea militară, la câteva ore după noi dezvăluiri privind activităţile nucleare secrete iraniene. …

“Cred că Iranul este avertizat: atunci când îl vom întâlni la 1 octombrie (la Geneva), va trebui să clarifice totul şi să facă o alegere”, a adăugat el. Obama a avertizat Iranul că va suporta noi sancţiuni dacă nu va face aceste lucruri. Obama a mai spus că a observat săptămâna aceasta “o demonstraţie de unitate fără precedent” la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi la summitul ţărilor dezvoltate şi al marilor economii emergente din Pittsburgh. …

Nu numai că SUA, Franţa şi Marea Britanie au dezvăluit noi încălcări iraniene ale obligaţiilor internaţionale, dar “am văzut de asemenea China şi Rusia publicând comunicate în care cer o anchetă imediată”, a precizat el.

Oficiali americani, britanici, francezi, germani, ruşi şi chinezi trebuie să se întâlnească la 1 octombrie cu cei ai Iranului pentru a încerca să relanseze dialogul, blocat de câteva luni de refuzul iranian de a renunţa la activităţile nucleare sensibile.

Agenda acestor întrevederi a fost bulversată vineri de dezvăluirea că Iranul construieşte în secret, de mai mulţi ani, un centru care ar putea servi la fabricarea unei bombe atomice (ce mascarada…, “dezvaluire” picata la tanc, n.n.).

Casa Alba nu exclude recursul la o ofensiva militara impotriva Iranului. Anuntul a fost facut de secretarul american al Apararii, Robert Gates, care a declarat ca administratia Obama ia in calcul si posiblitatea unei ofensive, pentru a forta Teheranul sa suspende controversatul program nuclear.

In realitate, orice optiune militara ne-ar face sa castigam timp”, a declarat Gates, citat de France 24. Oficialul american a mers chiar mai departe si a explicat ca un eventual atac impotriva Teheranului ar intarzia “de la unul, la trei ani” programul nuclear. …

In replica, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca centrala este “perfect legala” si ca a informat Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) de existenta acesteia. In consecinta, Ahmadinejad i-a cerut omologului sau american sa-si ceara scuze pentru ca a acuzat Iranul ca a incalcat regulile internationale.

image_125395141553672700_1

“Cum au ştiut Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie? Şi dacă ştiau de destul de mult timp, de ce au aşteptat până vineri să dezvăluie acest lucru? Ce i-a determinat pe preşedintele american Barack Obama, pe omologul său francez Nicolas Sarkozy şi pe premierul britanic Gordon Brown să renunţe vineri la preocupările economice de la summitul G20 de la Pittsburgh pentru a denunţa o nouă încălcare a obligaţiilor asumate de către Iran? Aceste ţări au lăsat numeroase întrebări fără răspuns.

Ceea ce americanii, francezii şi britanicii spun într-un glas, sub acoperirea anonimatului, este că serviciile lor de informaţii ştiau de mult timp. Chiar Obama a fost pus la curent cu acest lucru după alegerea sa, în noiembrie 2008, dar înainte de învestire, în briefingurile pe care le primea…

(…) Potrivit occidentalilor, centrul nu va deveni operaţional decât peste câteva luni şi poate adăposti circa 3.000 de centrifuge, maşinăriile care îmbogăţesc uraniul. Este prea puţin pentru un scop civil, însă are “mărimea potrivită” pentru o finalitate militară, explică un oficial american. Iranienii au făcut această afacere publică pentru că au aflat recent că occidentalii ştiu despre ea, a adăugat el.

Iranienii au scris luni Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Activitatea diplomatică din această săptămână pare să confirme această explicaţie. Atunci când Obama s-a întâlnit marţi cu preşedintele chinez Hu Jintao, nu i-a vorbit despre centrul iranian. A făcut-o, însă, miercuri, cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, partener la fel de important în dosarul nuclear iranian, potrivit administraţiei americane.

Oficialii francezi invocă necesitatea de a le spune iranienilor “gata, este de ajuns”, prezentând dovezi, într-un moment critic al crizei nucleare”.

  • Ziua:

Iranul a recunoscut existenta unei a doua uzine de imbogatire a uraniului

SUA, Franta si Marea Britanie cer Iranului sa permita inspectii AIEA la noua instalatie nucleara

SUA vor să amplaseze una sau mai multe baze militare in Polonia

  • Capital: 

Marc Faber prezice Armageddonul capitalismului

Una dintre cele mai sumbre previziuni asupra economiei globale a fost făcută de Marc Faber, în ediţia de luna aceasta a „The Gloom, Boom & Doom Report”, potrivit căreia „viitorul va fi un dezastru total, cu colapsul sistemului capitalistic aşa cum îl ştim noi astăzi, cu războaie, cu mari datorii guvernamentale şi cu sărăcirea unor largi segmente din populaţia occidentală”.

Analistul elveţian de investiţii Marc Faber este editorul „The Gloom, Boom & Doom Report”. Deşi aproape macabre, analizele sale sunt aprobate de foarte mulţi. Faber şi-a susţinut această ipoteză şi într-un interviu Yahoo’s Tech Ticker, adăugând că pachetele stimulative acordate de guverne în contextul crizei economice „nu au rezolvat problemele, ci doar le-au amânat”.

Salt în gol din vârful piramidei

Economia globală a avut un boom din 2002 până în 2007, cu un apogeu atins probabil la sfârşitul anului 2006. După această perioadă prolifică, creşterea economiei lumii a mai încetinit, iar între septembrie 2008 şi martie 2009 am căzut în gol din vârful piramidei. Acum, aflaţi la baza piramidei, ne putem aştepta la o oarecare recuperare, dar în niciun caz nu ne vom întoarce la prosperitatea din anul 2006, la acel tip de creştere a economiei, afirmă Faber.

Soluţia guvernelor: războiul

Deficitele tot mai adânci vor duce la rate mari ale inflaţie şi la deprecierea dolarului şi la o scădere dramatică a nivelului de trai pentru majoritatea americanilor şi pentru mulţi dintre europeni, mai ales că în mod sigur problema lipsei locurilor de muncă nu se va îmbunătăţi, iar teoria lui Faber este că guvernele vor merge la război pentru a devia atenţia oamenilor de la situaţia în care se află economia.

worldwarw

***

***

thumb_sumit

1253868238

Concluziile primei zile a summit-ului liderilor G20 de joi şi vineri de la Pittsburgh, SUA, reflectă o nouă realitate globală, în care ţările cu economii emergente joacă un rol mai important în definirea politicilor care guvernează sistemul economic mondial, potrivit unei analize Reuters, preluată de Mediafax.

Prin transformarea G20 în noul for de coordonare economică globală şi creşterea influenţei mondiale a marilor economii emergente, precum China şi India, marile puteri ale lumii îşi iau un angajament de cooperare strânsă chiar şi după ce criza financiar va ajunge la final, iar recesiunea se va încheia.

Totodată, adoptarea G20 ca principal consiliu economic mondial ridică întrebări legate de soarta Grupului celor 8 naţiuni puternic industrializate. Unele voci consideră că G8 ar putea să dispară cu timpul, dar diplomaţii aflaţi la Pittsburgh spun că forul îşi va continua activitatea, dar se va concentra pe probleme non-economice.

  • Adevarul:

G20 propune un proiect pentru echilibrarea economiei mondiale – La Pittsburg s-au pus bazele mondiale ale cadrului prin care guvernele si bancile centrale devin stapanii economiei.

Potrivit Agerpres, ţările bogate şi emergente din G20 s-au pus de acord vineri, la Pittsburgh, asupra principiilor pentru “reechilibrarea creşterii” economiei mondiale.

Ne-am angajat să luăm măsuri suplimentare pentru a asigura o creştere puternică, durabilă şi echilibrată, se menţionează în proiectul de comunicat final G20.

Potrivit textului, Fondul Monetar Internaţional va trebui să evalueze coerenţa politicilor economice naţionale în raport cu acest obiectiv comun.

Cerem FMI să ne ajute miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale în acest proces de evaluare mutuală, elaborând o analiză pe termen lung pentru a determina dacă politicile duse de statele G20 formează un ansamblu coerent cu traiectorii ale economii mondiale mai durabile şi mai echilibrate, indică G20.

De asemenea, acesta recomandă “politici macroeconomice care încurajează o cerere mondială adecvată şi echilibrată”. Statele G20 au hotărât de comun acord să menţină măsurile de susţinere a activităţii economice până când relansarea va fi asigurată.

G20 promite “realizarea unui sistem financiar internaţional mai solid, pentru reducerea dezechilibrelor de dezvoltare şi pentru modrnizarea arhitecturii noastre a cooperării economice internaţionale”, informează Agerpres.

  • Ziua:

Presedintele Rusiei si-a dezvaluit latura sentimentala cu ocazia unei intalniri cu studentii americani

Ministrul roman de Externe la intalnirea cu reprezentanţii organizaţiilor evreieşti americane: Romania a făcut un progres real in ceea ce priveşte Holocaustul

Duma de Stat rusa spune ca rezolutia deputatilor polonezi care cere recunoasterea crimelor staliniste ca genocid este “un sacrilegiu”

  • Hotnews:

Surse de la Casa Alba: Barack Obama si-ar putea incalca promisiunea de a inchide Guantanamo pana in ianuarie

SITE: Osama bin Laden a dat publicitatii un nou mesaj audio adresat “popoarelor europene”

SUA: Un afgan este acuzat de planuirea unui atentat la New York pe 11 septembrie

Cum spuneam si altadata, este momentul cel mai prilenic ca, pe langa celelalte focare mondiale de panica, sa se reactiveze si acesta, pentru a ne simti asediati si “incercuiti” din toate partile si a ne forta sa cedam Stapanilor lumii acesteia si ultimele libertati.

  • Adevarul:

VIDEO Obama îi ia locul lui Iisus în cântecele copiilor americani

Preamărit fie Barack Hussein Obama

show_dees

Legaturi:


Categorii

Opinii, analize, Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Update – OFENSIVA MILITARA ASUPRA IRANULUI – o oferta greu de refuzat / Noua ordine economica mondiala G20 – oficiala

  1. NE PUTEM PREGATI DE RAZBOI. Analiza unui document marca Brookings Institute (think tank ROCKEFELLER) despre IRAN …

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/06/30/ne-putem-pregati-de-razboi-analiza-unui-document-marca-brookings-institute-think-tank-rockefeller-despre-iran-%e2%80%a6/

    Va fi folosit Iranul pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial? Elemente esentiale din istoria sa contemporana (ce nu apar insa in marea mass-medie actuala)

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/05/06/va-fi-folosit-iranul-pentru-declansarea-celui-de-al-treilea-razboi-mondial-elemente-esentiale-din-istoria-sa-contemporana-ce-nu-apar-insa-in-marea-mass-medie-actuala/

  2. Referitor la G 20

    Mai trebuie subliniata minciuna din ultimul paragraf al articolului din Capital: „au convenit ca şeful FMI să fie selectat în funcţie de calificări, şi nu de naţionalitate, decizie semnificativă din moment ce şeful FMI a fost întotdeauna european, iar cel al Băncii Mondiale american”. Asta pentru ca au fost aproape toti … evrei. Cititi va rog si:

    Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/08/instrumente-ale-crearii-guvernului-mondial-partea-1-banca-mondiala/

    Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2): FMI (Fondul Mondial International)

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/09/instrumente-ale-crearii-guvernului-mondial-partea-2-fmi-fondul-mondial-international/

    Si nu orice evrei, ci din cei aflati in slujba ELITELOR precum familia Rockefeller.
    De ce aceasta miscare de „predare a stafetei”? Deoarece Federal Reserve, FMI, BANCA MONDIALA si intregul sistem financiar-bancar va reprezenta imaginea NOII ORDINI MONDIALE, dar nu cea reala … Pentru a intelege insa care este planul, cititi va rog articolul:

    Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

  3. Da , problema izbucnirii unui razboi devastator nu este o noutate , ci
    doar o chestiune de timp …ramane de vazut ce va fi dupa 1 octombrie , la Geneva … nu numai Israelul si SUA vor razboi , ci majoritatea guvernelor lumii vor razboiul , ca pe “o solutie” sa mascheze adevarata situatie a economiei mondiale , aflata in cadere libera …intr-adevar , “mascarada” cu dezvaluirea
    unui nou centru de imbogatire a uraniului in Iran – a picat la tanc , tocmai la intalnirea noului grup mondialist G 20…

    Este greu de inteles atitudinea Dumei de stat ruse – Polonia are dreptate : crimele staliniste s-au comis , diabolic , la Katin
    si nu numai …chiar pe teritoriile rusesti , in Moldova …dar
    adevarul istoric este binecunoscut …inca mai exista supravietuitori intorsi din “Siberii de gheata” …in alte probleme
    vad ca rusii sunt mai … diplomati …

    “…pe langa celelate focare mondiale de panica , sa se reactiveze
    …” si lait-motivul “comploturilor teroriste” , pentru a ne forta
    sa cedam stapanilor lumii acesteia si ultimele libertati “… pai
    da , de ce vaccinuri ucigase , de ce cipuri in documente , de ce … implantul …? masonii nu prea mai au rabdare sa instaureze guvernul mondial , asa ca , deja , si-au inceput “lucrarile” …

  4. Am aflat dintr-o sursa sigura de cineva care a mers acum recent la Pr. Justin si a intrebat:”parinte am venit deoarece vreau sa ma casatoresc si aveam binecuvantarea dumneavoastra”(obtinuta anterior la o vizita). Raspunsul parintelui: “voi nu intelegeti ca nu mai este timp?”. Pe site-ul domnului Roncea am gasit de asemenea o persoana careia Pr. Justin i-a spus ca va fi razboi. Am ajuns, de asemenea joi(acum 3 zile) la Pr. Ioan de la Rarau, care mi-a povestit doua intamplari cutremuratoare: >la Manastirea Antim in Bucuresti un domn a venit la impartasit.Cand sa ia preotul din potir Sfanta Impartasanie pt respectivul om, s-a ridicat potirul tragand mainile preotului in sus. De 2 sau 3 ori s-a intamplat aceasta dupa care preotul l-a intrebat pe respectivul”ce pacat nu ai marturisit?” la care omul a raspuns ca a marturisit tot. Dupa cateva intrebari preotul a aflat ca respectivul lucra la o fabrica in Olanda unde fusese implantat si pe mana dr. si pe frunte.
    >a venit la Schitul Rarau o fata la Pr. Ioan care a zis ca este terminata, ca nu mai poate sa faca Semnul Sfintei Cruci. A mai spus fata ca numai 666 are in cap si pe antihrist. atnci, parintele a intrebat:”de ce, de cand se intampla asta?” fata a raspuns ca de 2 luni de cand s-a intamplat ceva legat de cip(nu-mi mai amintesc exact cuvintele parintelui)-probabil a luat implant cu cip
    In incheiere parintele , dupa ce ne-a incurajat, a zis cu blandete sa nu ne fie frica deoarece “cine are dragoste pentru Dumnezeu nu se teme”. Am ramas foarte linistit, in ciuda informatiilor deprimante, dupa incurajarea parintelui cu privirea blanda si cu ochii albastru deschis ca cerul 🙂

  5. @ Tiberiu:

    Despre primele doua lucruri de la parintele Justin am auzit si noi (am dat la vremea potrivita si un link – e doar o confirmare a profetiilor, de altfel), deci sunt mai multe surse si se confirma. Ultimele doua insa nu. La cea cu Antimul am mai raspuns, este un “hoax” tipic, un asa-zis “mit urban”, acum si “religios”, care a circulat in fel si fel de versiuni, dar nu l-a confirmat niciun parinte de la Antim sau de la Cernica (cum suna cealalta varianta) si nici nu este deloc credibil. De altfel e de stiut ca Hristos nu refuza impartasania nici celor care o iau spre osanda. Incepand cu Iuda insusi. Ce se intampla cu ei dupa aceea e alta problema, dar asa ceva nu se intampla. E o legenda care, de fapt, mai mult compromite lupta dusa cu echilibru impotriva cipurilor. Iar la ultima persoana nu stiu, dar probabil este vorba de o obsesie a lui 666, de ceva de ordin psihotic, care arata tocmai unde poate sa duca si modul neduhovnicesc si extremist de raportare la aceasta problema. Se si exagereaza legat de cazurile (foarte rare) de romani deja implantati si se ignora si faptul ca implantul final, care inseamna lepadarea vesnica de Hristos nu are cum sa se faca fortat, prin silirea libertatii, ci se va face de bunavoie si implicand o apostazie asumata.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare