BUIMACEALA ECUMENISTILOR

21-09-2009 3 minute Sublinieri

0-lyon-23.jpg

19.09.2009

Atac puternic al lui Bartolomeu asupra celor care mustră deschiderile sale ecumeniste (răspunsul corespunzător al blogului thriskeftika.blogspot.com)

Expunem fragmente din omilia patriarhului Bartolomeu către Sinaxa preoţilor din Elassonas (Amen):

“De asemenea avem responsabilitatea (ca  Patriarhie Ecumenică) expunerii Ortodoxiei către cei dinafară, către neortodocşi şi necreştini.

Este o datorie imperativă, căreia încercăm să-i răspundem prin dialogurile teologice sau chiar academice, aşa încât, pe cât posibil, să cunoască lumina cea adevărată a credinţei cît mai mulţi din semenii noştri şi să se slăvească astfel numele lui Dumnezeu.

Mulţi ne răstălmăcesc şi cred că facem daune (falsificări) şi devieri de la temele credinţei. O mare greşeală şi o mare minciună! Ne cunoaştem foarte bine datoria şi până unde trebuie să ne mişcăm fără să trecem de „linia roşie”! Ortodoxia o expunem, Ortodoxia o apărăm, în Ortodoxie rămânem neclintiţi, dar cu iubire faţă de toţi neortodocşii, pentru că aceasta o pretinde datoria noastră creştină. Fanatismele, răzvrătirile, rebeliunile, ieşirile din fire, blestemele şi cele de felul acestora, nu au nicio legătură cu duhul lui Hristos!”

patriarhecumenic.JPG

Patriarhul îi critică pe clericii nevoitori care condamnă ecumenismul său că fac “o greşeală” şi spun minciuni. El însuşi însă se păcăleşte. Se prezintă ca apărător al Ortodoxiei, neclintit şi neabătut susţinător al ei  şi ne spune că niciodată nu a trecut de “linia roşie” şi nu a făcut “daune şi deviaţii” de la temele credinţei.

Îl întrebăm:

1. Nu este o cădere rugăciunea în comun cu catolicii şi cu tot felul de rătăciri protestante?

2. Nu este o cădere recunoaşterea ereticilor ca ”biserici surori”?

3. Nu este o cădere  încălcarea Sfintelor Canoane?

4. Nu este o cădere polemica lui împotriva credincioşilor nevoitori?

Să înceteze Bartolomeu delirurile lui ecumeniste şi toţi vom fi împreună cu el.

Să înceteze deschiderile sale filo-catolice şi nimeni nu-l va judeca cu severitate.

Să înceteze, în sfârşit, să-i condamne pe cei ce-l mustră de „ieşirile din fire, blesteme şi rebeliuni” şi să se alinieze duhului Sfinţilor Părinţi şi atunci toţi ne vom bucura împreună cu el pentru adevărata apărare a Ortodoxiei.

Însă, câtă vreme va rămâne un slujitor al ecumenismului, va auzi glasul puternic al celor ce-l mustră pentru abaterile sale de la Ortodoxie.

Şi dacă va stărui pe linia ecumenistă, atunci cât de curând şi  într-un mod eclezial se va aşeza el însuşi şi cei din jurul lui în afara Bisericii Ortodoxe.

(traducere din neogreacă: Ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_6213.html)

6b162a994d.jpg

***

18.09.2009

Protopresbiterul Dionisios Tatsis: BUIMĂCEALA ECUMENIŞTILOR

“Este extrem de deranjantă activitatea ecumeniştilor din Fanar (Constantinopol) şi din Grecia. Desigur că poporul încă nu a conştientizat ce se întâmplă, pentru că este ocupat cu problemele zilnice pe care le are de înfruntat, dar şi pentru că are încredere în Biserica sa şi în special în simpli clerici, în preoţii de parohie. Însă şi acolo există o lipsă de informare şi o oarecare indiferenţă. Din păcate, lipseşte sensibilitatea pe aceste teme. Mai demult, cuvântul „papă” provoca iritare în urechi şi indignare în suflete. Ecoul istoriei era accentuat şi continuu. Nu acţionaseră încă ecumeniştii, care aveau să provoace multora o atenuare confuză a criteriologiei ortodoxe.

În cercurile ecumeniştilor există entuziasm şi expresiile retorice abundă. Protagoniştii cred că prin elanul lor sentimental vor crea un curent în realitatea cruntă care subzistă între ortodocşi şi ereticii catolici şi îl vor replăsmui după cum vor ei, aşezând diferenţele dogmatice în arhiva uitării sau analizându-le într-un mod care să provoace iritare şi să-i prefacă (pe adversari sau pe indiferenţi) în suporteri ai doritei uniri a „bisericilor”. Aşa procedează de obicei viclenii eretici şi indiferenţii noştri ecumenişti. Cele clare şi simple le descriu cu „înţelepciunea” lor şi cu o mai profundă analiză şi găsesc în cuibul şarpelui veninos porumbelul păcii şi al iubirii. Consider utilă şi eloventă descrierea acţiunilor ecumeniştilor pe care o face Egumenul Mănăstirii Marea Meteoră, părintele Atanasios, pentru care şi citez aici:

«Într-o adevărată buimăceală de entuziasm şi agapologhie (iubire doar în cuvinte – n.tr.) „fără limite şi condiţii” (conform Patriarhului Athenagora) am depăşit într-adevăr orice limită şi am dărâmat la pământ toate hotărârile (definiţiile) Credinţei şi Sfintele Canoane, ne-am făcut dispreţuitori ai Predaniei noastre Ortodoxe, ai Sfintei Comori a Sfinţilor noştri Părinţi, peste care trecem foarte uşor, i-am lăsat în urmă ca pe nişte depăşiţi, considerându-ne pe noi înşine întocmai de o cinste şi de o stare cu ei, ba chiar şi mai destoinici şi mai capabili în ceea ce priveşte rostirea unui cuvânt teologic actual, care să corespundă cerinţelor vremurilor noastre, precum şi pretenţiilor mult-doritei „uniri”. Păreri teologice inovatoare, poziţii dogmatice deviante, cedări inadmisibile şi compromisuri în teme ale credinţei, acceptarea chestiunilor de credinţă ca teologumene fără nicio dezbatere, toleranţa şi legalizarea faţă de nişte deviaţii inadmisibile din punct de vedere ecleziologic şi moral constituie de acum chestiuni de rutină pentru ortodocşii care participă la dialoguri. Creşterea frecvenţei, rapiditatea ritmului, nedisimularea acţiunilor, comunicarea regulată, oficialitatea (gravitatea) camuflată, fantasmagoria punerii în scenă trădează graba pentru impunerea celor deja hotărâte în chestiunea aşa-zisei „uniri”; cele deja hotărâte care, fără nicio explicaţie logică, fără niciun substrat teologic, fără un consimţământ sinodal, fără acceptarea din partea pleromei Bisericii, abat într-o clipă de la adevărul şi de la scumpătatea Credinţei noastre pe care este întemeiată Predania de 2000 de ani a Sfintei noastre Ortodoxii» (periodicul „Ἐν συνειδήσει“, iunie 2009, pagina 8).

Este vremea să declarăm opoziţia noastră faţă de ecumenişti şi să acţionăm pentru zădărnicirea planurilor lor viclene. În chestiunile de credinţă nu facem nici experimente, nici nu ne împuţinăm sufleteşte în schimbul unor interese lumeşti“.

(traducere din neogreacă: Ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com)

wcc.gif


Categorii

Ecumenism, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “BUIMACEALA ECUMENISTILOR

  1. Puternic mesaj impotriva ecumenistilor. Ce bine ca avem astfel de aparatori.

    Slava tie Doamne

  2. desigur ca ecumenismul real al patriarhiei ecumenice ar trebui sa se limiteze la relatiile intraortodoxe,intre patriarhiile autocefale ortodoxe,iar dialogul cu eterodocșii sa se limiteze la ai chema la dreapta marturisire a ortodoxiei…din ce stiu dupa atatea secole de incercari,mai mult sau ma putin canonice,schismaticii catolici si ratacitii protestanti,anglicani si atația-ceilalti sectari nu au binevoit sa se intoarca dupa Duhul Sfant la Domnul Hristos in ortodoxie,ramanand tot niste catari pseudoliturghisitori in fata lui Dumnezeu,care rugandu-se sau falsificand tainele intarata doar pe diavolul si nicidecum nu se sfintesc,nu se mangaie de har,nu primesc Dar mantuitor,sporindu-ne mahnirea si ingrijorandu-ne mai mult pentru mantuirea lor…pogoramantul ortodocsilor din aceste vremuri pentru asa-zis dialog pare de-acum nemotivat,eu neîntelegand nici pana acum cum de s-au ridicat anatemele asa,in dar?!e mare sminteala acest pogoramant…desi se spune sa nu te tulburi cand cade omul,totusi ma tem pentru mai marii nostrii care indraznesc neindraznitele…

  3. Doamne Sfinte, DUMNEZEULE,lumineaza mintile acestor mari ai bisericii in care inca mai slujesc(?!) si conduc, NE CONDUCE BISERICA NOASTRA CEA UNA,SFANTA,UNIVERSALA SI APOSTOLICA,UNICA BISERICA A LUI HRISTOS,DARUITA NOUA PRIN APOSTOLI DE INSUSI MANTUITORUL,spre mantuirea lumii, si scris este a o pastra curata,neamestecata in nimic, cu nimic, pt. nimic. Am ajuns sa aratam noi,biete oite,ADEVARUL ORTODOXIEI gasit scris de Insusi CUVANTUL, acelora care ne pastoresc…spre mantuire sau spre ce sminteala? Auzi vorba? sa ne unim cu istetii catolici, spre…ce? Pai,ei sunt cei isteti si inteligenti ca si serpii…vin la ,,dialog” inmuind inimile
    caldicele,spre modelare dupa trupul bisericii lor,formate cu interes,pentru interes.Cum poate sa zica acest ”aparator”al Sfintei noastre Biserici ORTODOXE,Bartolomeu, de fratii sai, MARTURISITORI AI DREPTEI CREDINTE,ORTODOXE, a noastra,a lui,(cum ar fi normal…)ca mint(?),…(poate ca NU POT MINTI,era corect spus),adica cine nu vrea sa recunoasca aliantele si prieteniile cu eretici…sunt mincinosii? Ne dezamageste pozitia lui, nu e demna de un adevarat crestin ORTODOX, ce sa mai vorbim despre o buna pastorire!(…spre ce????) Pacat,mare pacat, parinte,la o asa varsta si o asa pozitie obtinuta de-a lungul timpului in aceasta Biserica, ar trebuie sa va reprezinte…ca MARE APARATOR AL ORTODOXIEI…Pacat, poate va luminati intru adevar,luminandu-ne, cu buna credinta in BUNA NOASTRA CREDINTA. DOMNUL SA NE INTELEPTEASCA,SA NE OCROTEASCA DE ,,BUNELE INTENTII”de prietenie ale viclenilor!Amin.

  4. PREAFERICITE PATRIARH BARTOLOMEU AL GRECIEI-MAMA ORTODOXIEI, FII DREPTCUGETATOR SI CUVANTATOR,APARATOR AL BISERICII NOASTRE CEA NEAMESTECATA CU NIMIC PANA IN ZILELE SFINTIEI VOASTRE,ASA CUM AM PRIMIT A O MOSTENI DE LA HRISTOS BIRUITORUL PRIN APOSTOLII SAI,SPRE MANTUIREA NOASTRA.SA NU FACETI GRESEALA PAGANILOR DE A VA PEDEPSI BUNII SI BINECREDINCIOSII MARTURISITORI AI CREDINTEI UNICE SI ADEVARATE ORTO-DOXIA, SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU! AMIN!

  5. S au apropiat vremurile de pe urma, lucrurile devin din ce in ce mai vizibile si se inrautatesc pe zi ce trece. sa fim cu luare aminte la proorociile si vestirile biblice precum si cele ale marilor duhovnici ai secolelor trecute, va trebui sa tinem cu strajnicie de credinta pentru ca e de singura valoare si cea mai mare comoara si inestimabila.sa ne ierte pe toti Dumnezeu

  6. CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 900.
    CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (19/9/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 900, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
    PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

    ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
    ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
    NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, IAR PRIN SMERENIE ŞI BIRUITOARE!

  7. Hristos e cel mai inalt lucru care poate fi dorit. Ceva mai inalt nu exista. Toate cele simtite duc la o saturare, numai Dumnezeu nu. El este totul. Dumnezeu este cel mai inalt lucru care poate fi dorit. Nicio alta bucurie, nici o alta frumusete nu se poate compara cu EL. ( PARINTELE PORFIRIE )

  8. Domnul sa ne apere de toate relele ! Doamne ajuta !

  9. Cata jertfa mantuitoare a fost pentru dreapta credinta!La ce chinuri ingrozitoare au fost supusi Sfintii Martiri ai credintei ortodoxe!
    Ne rugam la bunul Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos sa-i lumineze pe mai marii Bisericii Ortodoxe in a gasi calea pentru pastrarea nestirbita a dreptei credinte!Amin!

  10. “E mult prea târziu decât ne putem închipui … Grăbeşte-te să săvârşeşti lucrarea Domnului!”, spunea Pr. Serafim Rose! Sa ne lumineze Dumnezeu mintile si, mai ales, acestor reprezentanti ai Bisericii. Sa ne straduim, dupa putere, sa luptam pentru apararea credintei celei Drepte, Unice si Adevarate – ORTODOXIA. Si sa ne rugam mult in aceste vremuri grele…nu trebuie sa fie inceputul sfarsitului!…
    Doamne ajuta-ne si ne lumineaza! Amin

  11. Dumnezeu să ne ajute să trecem peste toate aceste erezii şi să nu credem în ele chiar dacă le spun cu gura lor, dar fiind manevraţi de puterea celui viclean MARII IERARHI căci aşa popor, aşa conducător, numai că noi trebuie să luăm atitudine şi să fim în contradictoriu cu toate aceste erezii mincinoase la adresa bisericii noastre. Ce credem noi că IERARHII nu pot cădea în păcatul mândriei? Ei sunt cei mai luptaţi săraci cu acest duh al mândriei şi cei slabi vor cădea sigur.Sfântul Paisie Velicikovscki spunea: Sfintenia adevaratilor barbati sfinti…nu se cunoaste propriu-zis dupa minuni (caci si pagânii si ereticii pot face minuni cu ajutorul diavolului), ci dupa adevarata credinta ortodoxa, dupa felul în care pazeste cu grija dogmele dumnezeiesti, urmeaza toate canoanele apostolice sobornicesti si traditiile Bisericii Ortodoxe si dupa vietuirea cea fara prihana urmând toate poruncile evanghelice si patristice.

  12. Miscarea ecumenica este o actiune pe care au initiat-o, ca sa spun asa, curentele care incearca nivelarea religiilor, nivelarea popoarelor, o actiune pe care masoneria o incearca de multa vreme. Eu sunt impotriva masoneriei, impotriva ecumenismului, il socot cea mai mare erezie a secolului nostru! Si, nu stiu daca sunteti la curent, Biserica Sarba a cerut iesirea din ecumenism, si pana in prezent din ecumenism au iesit Biserica Sarba, Biserica Georgiana, Biserica Ierusalimului. Cred ca cel mai bine este sa fim foarte prudenti cu ecumenismul, care incearca nivelarea credintelor, nivelarea spirituala la nivelul cel mai de jos si distrugerea specificului ortodoxiei!

  13. E bine sa spuneti ca citati din parintele Calciu. Daca nu ne inselam, Biserica Ierusalimului a reintrat in CMB intre timp.

  14. „ Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă, fie ei arhierei, preoţi de mir, călugări sau mireni. Înapoi la Sfânta Tradiţie, la Dogmele şi la Canoanele Sfinţilor Părinţi ale celor şapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Ferească Dumnezeu! „(Pr.Arsenie Boca 1910-1989)

  15. Foarte bine ar fi sa ne rugam si noi, mirenii, pentru conducatorii tarii, nu numai preotii in biserici, sa-i lumineze Dumnezeu, sa- i intoarca la credinta noastra ortodoxa si sa ne conduca asa cum au facut-o atatia domnitori pana acum:fara concesii si plecaciuni in fata strainatatii,fara sa preluam tot ceea ce e stricat de la ei,sa discearna binele de rau si sa ia decizii corecte, in concordanta cu adevarul bisericii noastre. Doamne-ajuta! Iertati-ma!

  16. Sa ne ierte pe toti Dumnezeu, pe noi ca judecam, pe ei ca se pierd in lucruri care nu ar trebui sa ne intereseze…Ar trebui doar sa iubim pe fiecare, asa cum ne invata Mantuitorul, sa ne pastram dreapta credinta si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti ,,ori toti in rai ori niciunul in iad” spunea duhovnicul meu.Iubirea ar trebui sa fie suficienta si sa nu ne amestecam cu alte credinte.Mi-se pare atat de simplu!Iubirea e suficienta.Si rugaciunea!

  17. Sfătuiesc pe cei cărora le pasă de cum vom fi reprezentaţi şi de ce se va întâmpla la Întrunirea Comisiei Mixte Internaţionale de Dialog Teologic dintre ortodocşi şi catolici ce va avea loc in octombrie a.c. în Cipru să comunice neliniştile, îngrijorările şi nedumeririle lor faţă de acest dialog Preasfinţitului Petroniu Episcopul Sălajului, care este Delegat al Bisericii Ortodoxe Române la dialogul teologic internaţional între Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică
    ADRESA:
    40143 Zalău, str. Avram Iancu nr. 29A, municipiul Zalău, jud. Sălaj
    Tel./Fax +40 360 100321, e-mail: episcopiasalajului@yahoo.com

  18. Doamne ajuta!
    Nu pot decat sa ma bucur ca iau parte si eu la nelinistea cea buna. Asta se poate si pentru ca, desi sunt dintr-un colt de lume uitat, in acel colt, Dumnezeu a trimis un duhovnic si un pastor care se identifica cu Ortodoxia. Nu este un pastor caldicel si face tot posibilul ca turma sa sa fie la curent cu tot ce se intampla in marea Turma a Ortodoxiei. Datorita lui am putut sa semnez MARTURISIREA DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI si sa multumesc celor care au redactat-o si semnat-o. Imi doresc ca ierarhii nostri si ceilalti pastori sa ia atitudine, si sa indemne la semnarea acestui act mantuitor. Doresc sa multumesc parintelui pentru osteneala si cred ca sunt in asentimentul tuturor fiilor lui duhovnicesti. E vremea marturisirii! Nu avem vreme de pierdut!

  19. Ma alatur mesajului de mai sus,al cuvioasei Pangratia,felicitand curajul de exprimare,fiind intrutotul de acord cu aceasta,pentru care indemn la marturisirea CREDINTEI ADEVARATE,ORTODOXE,DARUITA NOUA SPRE PASTRARE DE INSUSI HRISTOS PRIN APOSTOLII SAI,curata si neamestecata cu erezii, pe toti binecredinciosii ortodocsi cu frica de DUMNEZEU.Este nevoie sa sensibilizam persoanele care ne reprezinta in fata acestei comisii internationale de dialog,(viclean,zic eu si nu numai)in speta Preasfintitul PETRONIU EPISCOPUL Salajului,sa nu uite ca SUNTEM CRESTINII ADEVARATEI CREDINTE LASATE SPRE MANTUIREA NOASTRA,DE HRISTOS MATUITORUL,BISERICA LUI ORTODOXA (ORTO-DOXA…)Asa sa ne ajute Dreptul DUMNEZEU ,intarindu-i in credinta si intelepciune pe cei care ne reprezinta si pe cei care iau hotararile.Amin.

  20. Cineva spunea:’ASCULTAREA DE MAI MARELE,VA MERGE PANA LA PACAT”Atat;pana la pacat.Deci sa stam cu frica,sa luam aminte!

  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UNDE AM AJUNS: UN PATRIARH „ORTODOX” DARUIESTE UN CORAN PRESEDINTELUI COCA-COLA!
  22. Pingback: Război întru Cuvânt » Protoprezbiterul Theodoros Zisis: ARHIEREI DIN MAKEDONIA (ELADA) II TERORIZEAZA PE PREOTI SI II CALOMNIAZA PE LUPTATORII PENTRU ORTODOXIE
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)
  24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » APOLOGIE FERMA A CREDINTEI ORTODOXE SI RASPUNS PATRIARHULUI ECUMENIST BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI
  25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PANA UNDE A AJUNS “P.R.-UL ORTODOX” LA NIVEL INALT… Marturisiri incredibile ale S.S. Bartolomeu I la sedinta solemna a Sf. Sinod al B.O.R.: “A fost de ajuns sa se adauge la Simbol fie si numai un singu
  26. Pingback: ADUNAREA CLERICILOR SI MONAHILOR ORTODOCSI din Grecia ia atitudine fata de MANEVRELE Patriarhului Bartolemeu de a ATACA semnatarii Marturisirii de credinta impotriva ecumenismului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare