PE MARGINEA PRAPASTIEI? (Stiri si analize 15-18 septembrie 2009)

18-09-2009 7 minute Sublinieri

iran-17.jpg

  • Napoca News:

Minune Dumnezeiască la Schitul Huta: Icoana Maicii Domnului a vărsat lacrimi!

In plus fata de ceea ce am reflectat deja, avem cuvantul parintelui Justin:

“Până acum a fost vremea mărturisirii, de acum nu mai e mult până ce va veni vremea muceniciei. Părintele a mai spus că ceea ce s-a petrecut la Huta este “o mângâiere din partea Maicii Domnului pentru credincioşii din zonă”.

[Exclusiv] Părintele Iustin Pârvu despre minunea de la schitul Huta

(cuvantul audio – mp4)

Icoanele acestea făcătoare de minuni ne dau vădit dar nu deschid graiul să ne dovedească si să ne mâne pe noi spre o viată cât mai desăvârsită crestină, spre o viată oarecum căt mai aspră pentru pregătirea zilelor de mâine care se apropie din ce în ce mai vertiginos si care ne îndeamnă să putem rezista în marile ispite si încercări mucenicesti de viitor. Acestea si datorită procesului pe care îl trăim în momentul de fată si care poate că depăseste orice limită a ultimelor 20 de veacuri de istorie si datorită evenimentelor păcătoase pe care le-am trăit si le trăim cu atât si procesul de vindecare e mai târziu si mai chinuitor.

Aceste icoane sunt în acele zone în care s-a încercat o viată mai deosebită a vieții călugăresti si a vietii crestine, cu toată influenta si puterea lor si credem că aceste icoane să poata influenta înspre bine, înspre o, oarecum, întârziere a abaterii mâniei Lui Dumnezeu asupra noastră. Este emotionant până la înspăimântare cum ne îndeamnă icoanele acestea spre o îndreptare, spre o revenire a noastră în sfera crestina de altădată. O astfel de icoană e o mărturie grăitoare de pregătire a noastră cât mai grabnică pentru că toate evenimentele politice si istorice si religioase se îndreaptă spre un dezastru al omenirii. Acest dezastru îl mai putem oarecum întârzia numai si numai prin post, prin rugăciune, prin unitatea noastră în a ne îndrepta în fata judecătii Lui Dumnezeu.”

Noul Rosu e Albastrul

Conspiratia Televiziunii digitale -RFID

*

Descărcările ilegale de pe net, pedepsite cu puşcăria în Franţa

Studenţii de la o universitate din Austria nu mai au voie să se sărute, de frica gripei porcine

Adrian Streinu Cercel: Fac apel la părinţi să nu-şi lase copiii la şcoală dacă ştiu că aceştia sunt răciţi

Vaccinul pentru gripa porcina cu Mercur şi Squalene – un cadou mortal pentru gravide

Un doctor spune ca vaccinul pentru gripa va provoca numai în Franţa 60000 de decese

Alimentele fast-food si controlul mental

  • Mediafax:

Nicolas Sarkozy: Programul nuclear militar al Iranului este o “certitudine”

Barack Obama împinge Israelul spre un război cu Iranul

Preşedintele american Barack Obama împinge Israelul spre declanşarea unei ofensive militare asupra instalaţiilor nucleare iraniene, probabil în primăvara anului viitor, prin atitudinea adoptată faţă de dosarul nuclear al Teheranului, comentează Wall Street Journal în ediţia online.

Raport in care se arata ca negocierile duse de puterile lumii cu Iran pe tema capabilitatilor sale nucleare vor esua deoarece partea iraniana nu cedeaza si tabara cealalta nu va putea impune sanctiuni severe Iranului (taierea exportului cu gasoline, esential pentru Iran) datorita Rusiei si Chinei. Dar Obama a promis Israelului ca va obtine aplicarea acestor sanctiuni daca Iranul nu va coopera. Cum promisiunea nu poate fi respectata, Stratfor preconizeaza ca Israelul se va simti “liber” sa angajeze lovituri aeriene asupra Iranului. Loviturile aeriene vor angrena interventia maritima a SUA si reactia Iranului, de a ataca stramtoarea Hormuz, pe unde trece 40% din exportul global de petrol. In acest caz va urma o criza devastatoare a pretului petrolului. Stratfor concluzioneaza ca elementul surpriza, care poate provoca scenariul prezentat pe scurt mai sus, este Israelul, care este singurul actor din toti cei implicati care are capacitatea (si interesul) sa schimbe “regulile jocului”.

  • Saccsiv:

ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul

VIDEO (si transcriptul): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un excelent interviu luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov

Vă gândiţi că  controlul mental şi condiţionarea socială reprezintă doar o mare teorie a conspiraţiei? Interviul acesta a fost realizat în anul 1985 cu un antrenat agent subversiv  KGB, Yuri Bezmenov. El expune cei 4  paşi folosiţi pentru a schimba gândirea şi comportamentul unei întregi naţiuni, de-a lungul generaţiilor.

*

2983648499_6e687e8f98.jpg

Peste 1 milion de americani ies în stradă şi îşi pun problema dacă nu cumva sunt martorii naşterii unui nou stat comunist, american. Semnele “comunizării” Americii nu sunt de ieri, de azi (ştim cum merge politica externă americană – republicanii finanţând comuniştii de exemplu), însă de această dată lucrurile par a merge pe un drum ireversibil. Pe de altă parte, dacă dăm crezare altor opinii, venite de la “bătrâni”, tot circul american, cu un preşedinte negru ş.a.m.d, nu ar fi decât o manevră “conservatoare”, pentru a trece cu bine, prin criză, înspre noua eră :).

ONU: Atat israelienii, cat si palestinienii au comis crime de razboi in Fasia Gaza

Presedintele Rockefeller & Co s-a sinucis

Legile privind calitatea apei potabile sunt neglijate chiar si in SUA

“Cum este posibil sa am televiziune digitala si internet, dar sa nu am apa potabila in casa?”

  • Mises Romania:

Ce e mică, la negru și fuge de stat? (articol despre o lege din Franta prin care se limiteaza tranzactiile cu bani lichizi, fiind inlocuite cu tranzactii obligatorii cu cardul bancar)

…Pentru cel care își închipuie că se poate plăsmui asa ceva precum o lume reglementată și redistribuită conform cu planificarea centrală, ideea e chiar logică. Astfel, banul de hârtie sau plastic, această maculatură cu pretenții pe care a vârât-o socialismul monetar în buzunarele popoarelor moderne în schimbul aurului, a devenit mai nou indezirabil, pentru că libertatea, ca să vezi mon cher!, poate fi îngrădită și mai mult cu cardul. Tranzacțiile electronice pot fi monitorizate mult mai facil decât cele cu hârtie, motiv pentru ca aceia care consideră că se poate trăi fără libertate (în general, nu neapărat și în cazul lor concret) să se înfioare de plăcere la gândul obligativității plăților electronice.
Dar mai e un motiv înrudit pentru care banii de hârtie sunt indezirabili, anume că folosirea lor, chiar și atunci când e legitimă și monitorizată, înseamnă absența acelorași sume din sistemul bancar. Or, la o masă monetară dată, asta ofilește relativ multiplicatorul bancar. Nu merge creditul, coane! În tratatul despre monedă a lui Jesús Huerta de Soto, la capitolul 4, se descrie amănunțit felul în care o cantitate mai mică de monedă de bază (în cazul de față banii de hârtie) handicapează potențialul multiplicatorului bancar într-o măsură proporțională cu inversul ratei rezervelor fracționare. Cu alte cuvinte, dacă un milion de euro părăsește sistemul bancar, iar rata rezervelor este de 10%, sistemul va fi privat de posibilitatea de a crea 10 milioane de euro sub formă de credite acordabile.
Ce deranjează oare mai mult în parlamentul francez: uzul bancnotelor de 500 de euro pentru afaceri „ilicite” sau faptul bine cunoscut că sunt utilizate de populație pentru tradiționalul pus la saltea?

  • Trenduri economice:

Dilema nationala

Întrebarea pe care o pun este cât se poate de simplă: decât să ne luptăm cu morile de vânt, oare n-ar fi mai potrivit să reintrăm în realitate? Nu de alta, dar deja suntem pe marginea prăpastiei. În cazul în care nu obţinem tranşa de la FMI vom cunoaşte cu exactitate noţiunea de prăbuşire. Iar dacă o obţinem, nu facem altceva decât să amânăm acest deznodământ. Poate că ar fi necesar, mai mult ca oricând, să ne reactivăm luciditatea. Dar, probabil, traiul în iluzie ne-a contaminat mult prea mult pentru a avea curajul revenirii cu picioarele pe pământ.

Isarescu

Din toată declaraţia de ieri mi-au reţinut atenţia afirmaţiile despre întoarcerea cursului şi “sustenabilitatea” unui deficit de cont curent de 8%. Ele sunt periculoase deoarece trădează “crezul” economic al lui Isărescu. Faptul că Guvernatorul este în continuare adeptul unui model de creştere economică nesănătoasă mi se pare ciudat şi chiar periculos. Ca economist ar trebui să fie, mai degrabă, adeptul unui echilibru între import şi export. Noi încă ne aflăm la stadiul rudimentar în care exportăm buşteni şi importăm mobilă! Cu toate acestea, lui Isărescu nu i se pare nimic ciudat în impulsionarea consumului, chiar dacă acesta este din import şi (atenţie!) se face la un curs subvenţionat. Cartea pe care se joacă acum este una extrem de riscantă. Se speră într-o recuperare rapidă a economiei globale şi la reluarea fluxurilor financiare. De asemenea, se speră la îndeplinirea condiţiilor pentru trecerea rapidă la euro şi la forţarea unui curs cât mai mic înainte de adoptare(acesta era şi motivul pentru care Libocor&comp. “estimau” în urmă cu ceva ani scăderea cursului). Numai că ceea ce se stabilise cu unii în trecut nu este obligatoriu să rămână valabil în continuare. De asemenea, jocul “de-a mutatul găurii” s-ar putea să nu mai funcţioneze, iar cei care şi-au luat-o l-ar putea interzice. Problema pe care o văd e alta: ce se va întâmpla în cazul în care Isărescu se va înşela din nou? Dacă economia mondială va mai cunoaşte încă un colaps îi vom mai putea face faţă? Evident că nu. Realitatea este că economia românească nu există. Mai grav este că, prin structura sistemului bancar, ea nici nu poate exista (nu spun mai multe deocamdată, dar cei care trebuie să înţeleagă vor înţelege exact ce am vrut să spun).

Scurte documentare referitoare la situatia economiei:

The inevitable collapse of the dollar

[documentar in care se arata ca starea materiala a americanilor este sustinuta, de fapt, de economiile asiatice si, in momentul in care “finantarea” asiatica si europeana a SUA va inceta, dolarul se va prabusi]

The Truth About The Economy: Total Collapse

[Ron Paul despre starea economiei americane care, departe de a se apropia de o stabilizare, se apropie de o prabusire, de depreciere si inflatie, despre politica total netransparenta a FED-ului si a politicilor sale monetare, despre datoriile creditelor ce nu mai pot fi platite…]

  • Antena 3:

China cere reorganizarea FMI pentru a obţine un rol mai important la conducerea fondului

Băsescu: Fără banii de la FMI nu putem plăti salariile şi pensiile (VIDEO)

Şeful Comisiei i-a anunţat pe europarlamentari că doreşte să ghideze UE spre ieşirea din criză şi să-i ofere mai multă influenţă pe scena globală. A promis reducerea şomajului, dar şi continuarea eforturilor pentru combaterea schimbărilor climatice. Reglementarea pieţei financiare şi a celei energetice se numără, de asemenea, printre priorităţi, potrivit programului enunţat de Jose Manuel Barroso.

*

1253205072.jpg

  • Ziua:

SUA plus Rusia egal LOVE?

Japonia satula de papucul SUA

China si Rusia figureaza printre statele cele mai susceptibile sa ameninte interesele SUA

Chisinaul a ridicat vizele pentru romani

Criza a facut din Europa cea mai bogata regiune din lume

Dementa ar putea fi o mostenire a celui de-al Doilea Razboi Mondial, sustine o cercetatoare

Pedofili pe internet

Elton John, prea batran ca sa adopte baietelul din Ucraina

Oficialii de la Kiev au respins cererea lui Elton John de a adopta un copil din Ucraina. Autoritatile si-au motivat decizia spunand ca Elton este necasatorit si are o varsta prea inaintata pentru a face un astfel de pas. Vedeta dorea sa infieze un copil bolnav de SIDA dintr-un orfelinat ucrainean.

Muzicianul britanic Elton John nu il va putea adopta pe Lev, un copil ucrainean de 14 luni, pentru ca legea ucraineana nu autorizeaza adoptia de catre straini, nici macar in cazul cuplurilor heterosexuale, a declarat, luni, oficialii Ministerului Familiei de la Kiev, potrivit RealitateaTV

  • Gardianul:

Primul-ministru al Albaniei vrea sa legalizeze homosexualitatea

Parlamentul (polonez) a respins pedeapsa cu inchisoarea pentru fecundarea în vitro

Cultele religioase din Romania, in vizita la Bruxelles

  • Romania libera:

Legea unica: Patriarhul BOR ar urma sa castige cat primul ministru

UNESCO, acuzata ca indeamna la viciu printr-un program de educatie sexuala

Dan Brown îşi lansează noul roman: “Simbolul pierdut”. Cartea este o continuare a Codului lui Da Vinci

Simbolul pierdut, noua carte a lui Dan Brown, pe primul loc la o zi de la lansare

111111111boc-benedict-ag.jpg


Categorii

Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Parintele Iustin, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PE MARGINEA PRAPASTIEI? (Stiri si analize 15-18 septembrie 2009)

  1. Astazi, la scoala, am ajuns cu materia de istorie la iluminism. Aici, si-a dat in petec profesoara mea de istorie ( citez dintr-un lung monolog in fata clasei noastre ):
    ” Masonii sunt o societate secreta care a luat fiinta in secolul 18 si care cauta bunastarea planetei, precum si evolutia sa. Am fost si eu in sala de teatru de la noi din Focsani, unde s-a intrunit Marea Loja a Vrancei ( printre primele aparute din Romania ). A fost amuzant, vazand pe toti acei oameni burtosi imbracati in frac. Acum, toti politicienii sunt masoni. E la moda sa fii mason! Inainte, numai barbatii puteau fi, acum pot si femeile. (…) ”
    Nu a povestit absolut nimic de planurile lor. Asta a spus in fata a 30 de copii.
    Apoi, am avut inca o surpriza: La psihologie. Profesoara ne explica ce e cu sufletul, cu spiritul si cu duhul. Concluzia ei a fost: ” In antichitate si in religiile vechi, se credea ca sufletul este in trup. Inainte sa moara, oamenii dau o suflare puternica si atunci se credea ca iese sufletul din ei. ”
    (Din spatele clasei se aude o fata: ” Ce prostie! “)
    Reiau: ” Cuvantul suflet se foloseste cel mai des. Spirit, se foloseste, dar este invechit. Si duh, stiti ca in biserica exista notiunea de Sfantul Duh. ”
    Atat? Doar ” notiune “? Pentru Dumnezeul nostru? Pentru o parte a Sfintei Treimi? Sa multumim lui Dumnezeu ca inca ne mai tine, dupa tot ce se intampla in Romania si dupa educatia pe care o primim…
    Scuzati daca v-am plictisit cu povestirile mele 😀

    Doamne ajuta!

  2. Poate ca profesoara de istorie nici nu stie prea multe despre masoni, ca e destul de complicat pt unii sa faca legatura cu “Protocoalele inteleptilor Sionului”, sau daca o fac( in cazul in care ii ajuta capul)pricep repejor ca-i avantajos sa te dai de partea lor.
    Astia-s oamenii care fac educatie astazi in Romania.Ca de altfel, peste tot in lume!

    Despre cea de psihologie, ce sa mai vorbim!Cam toti psihologii se gasesc prin “Renastere” cu duhul, vai de capul lor!

    Apreciez elevi ca tine! Dumnezeu sa-ti ajute!

  3. Legat de psihologi vreau sa spun ca exista si psihologi crestini care nu Il nesocotesc pe Dumnezeu si rolul Lui in aceasta lume.Oricum sunt prea putini oameni care constientizeaza discreepanta dintre ce par lucrurile sa fie si cee sunt. Probabil sunt si eu printre ei.

    Apropo, poate profesoara aceea de istorie e mason de aia o fi facut reclama masoneriei.

  4. Eu ma gandesc ca poate profesoara de istorie e un pic prostuta 😀
    Adica, stie de masonerie, stie ca e societate secreta, dar habar n-are cu ce se ocupa aceasta societate. Stiu ca ea nu e prea desteapta, pentru ca am facut cu ea si anul trecut si a facut niste lucruri despre care nu merita sa vorbim, ca ne irosim timpul.

    Cat despre cea de psihologie, nu stiu ce sa zic, pentru ca abia am inceput sa facem cu ea. Nu vreau sa caracterizez pe cineva punandu-i eticheta de ” rau ” fara sa-l cunosc…

    Mila Domnului sa fie cu noi. Doamne ajuta!

  5. E grav pentru un popor ca elevii sa fie mai pregatiti decat profesorii.De aceea societatea civila arata asa rau.Dar acest lucru cred ca se intampla si in Biserica.
    Sunt multi preoti(eu nu ma numar printre ei cred) si credinciosi mai plini de Sfantul Duh decat multi ierarhi.Se poate prevedea usor unde vom ajunge.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare