PREGATIRI ASIDUE PENTRU “SCHIMBAREA LUMII”… SI PENTRU INGROPAREA EI? (Stiri 3-7 septembrie 2009)

7-09-2009 3 minute Sublinieri

obama-o-oregon.jpg

  • Capital:

Gordon Brown: “Nu vă bucuraţi că a trecut deja criza!”

John Kotter: „Lumea are nevoie de crize pentru a se schimba în bine” – acest articol, impreuna cu interviul de sus, sunt doua mostre de cum sa spui cu obstinatie albului negru si negrului alb, avand, in plus, prestigiul academic drept alibi. Declaratiile confirma, daca mai era nevoie, caracterul premeditat al crizei, pentru a provoca o “schimbare a lumii”, care, altfel, nu s-ar fi putut produce.

Capital.ro: Este această criză un motiv pentru o schimbare de fond în mentalitatea şi în modul de a trăi şi de a gândi al oamenilor?

John Kotter: Unul dintre cei mai de succes antreprenori japonezi şi unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume, Konosuke Matsushita, cel care a întemeiat compania care astăzi poartă numele de Panasonic, întotdeauna spunea că timpurile bune sunt de dorit, bineînţeles, însă timpurile rele oferă mult mai multe oportunităţi, întrucât se pot crea posibilităţi de schimbare care sunt greu de realizat în vremurile bune. Aşa că, da, sunt convins că această criză poate fi folosită pentru a se opera schimbări care nu s-ar fi putut realiza în urmă cu câţiva ani.

Cred că adevărata problemă care se pune este aceea dacă suntem capabili să profităm de oportunităţile crizei sau nu. După ce criza se va fi terminat, vor fi unii dintre noi care se vor întoarce la modul confortabil de a fi. Există şi posibilitatea ca în urma acestei crize să devii mai puternic. Aşadar, vor avea loc schimbări în unele zone, în altele nu, dar acolo unde vor fi, în mod sigur (?) vor fi pozitive. […]

Capital.ro: De ce are lumea nevoie de o criză pentru a observa că ceva trebuie schimbat? Chiar nu suntem capabili să sesizăm că este nevoie de modificări fără a avea în faţă un mare pericol?

J.K.: În general, elementele sociale, oamenii, grupurile de oameni au nevoie de stabilitate. De cele mai multe ori, au loc tot felul de interacţiuni pentru ca această stabilitate să se realizeze. Cele mai bune organizaţii nu au nevoie de un dezastru pentru a sesiza la momentul potrivit că este nevoie să realizeze schimbări, dar se pare că acestea reprezintă mai degrabă excepţia decât regula.

Dar, cine ştie, poate într-o zi vom fi suficient de competenţi, de capabili să sesizăm problemele înainte ca ele să ne lovească şi să facem schimbări înainte ca acestea să se impună a fi făcute, dar, pentru moment, o nouă schimbare a lumii se va produce în urma unei noi crize.

  • Ziua: 

Israelul se pregateste de catastrofa

“La Ierusalim se dezbate astazi o lege pentru aplicarea unui plan de masuri in cazul unui dezastru soldat cu un numar imens de morti.  Cotidianul ebraic “Maariv” a dezaluit ieri existenta unui plan oficial in cazul in care Israelul va fi nevoit, brusc, sa inmormanteze mii de israelieni, eventualele victime ale unui atac atomic, chimic sau biologic, unui cutremur catastrofal sau a unui mega-atentat. Autoritatile laice si religioase se confrunta in ultimii ani cu lipsa de locuri de inmormantare, cimitirele existente din toate orasele israeliene sunt pline, alocarea de noi terenuri ridica probleme grele de logistica urbana”.

  • Cotidianul: 

Mihail Gorbaciov: “America are nevoie de propria perestroikă”

Phenianul afirmă că a ajuns în faza îmbogăţirii uraniului

  • Adevarul:

Strategia lui Obama: sfârşitul începutului

“În privinţa Afganistanului, Barack Obama are aceeaşi viziune ca Bush: să rămână acolo până la pacificarea ţării. Preşedintele american a adus totuşi unele modificări minore strategiei predecesorului său: a trecut la ofensiva limitată şi a suplimentat numărul de trupe”.

Fâşia Gaza, sub raid aerian israelian

Iusuf Muurat: „Libertatea religioasă de aici nu o întâlnim în alte state din UE”

Irlandezii nu mai sunt aşa hotărâţi să spună “da” Tratatului de la Lisabona – sondaj

  • Ziua: 

Iranul este dispus la un dialog pe tema nuclearului intr-un cadru “just si logic” cu marile puteri

Pinguinii gay isterizeaza America

Albania si Macedonia, zguduite de cutremure 

Naufragiul de la Ohrid, pedeapsa divina pentru concertul Madonna

Trebuie sa ne intrebam de ce in ajunul sarbatorilor se intampla intotdeauna ceva ce ne strica bucuria’, a declarat mitropolitul Nikolai in Ziua Unirii Bulgariei, sarbatorita pe 6 septembrie. ‘Acestea sunt semne de la Dumnezeu. Nu a fost nepotrivita bucuria noastra de pe 29 august, cand Biserica indeamna la rugaciune smerita cu ocazia Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul?’ a intrebat mitropolitul, referindu-se la concertul Madonna care a avut loc la aceasta data la Sofia, in ciuda protestelor unor grup de preoti ortodocsi din Plovdiv”.

Comisia «Credinta si ordine planetara» se reuneste in Creta

“Comisia “Credinta si ordine planetara” a Consiliului Mondial al Bisericilor se va reuni în perioada 7-14 octombrie în insula Creta. Peste 100 de teologi din toate traditiile crestine vor lua în discutie, la întâlnirea desfasurata la Academia Ortodoxa din Kolympari, misiunea bisericilor în lumea contemporana. Participantii vor aborda probleme de interes major pentru dialogul ecumenic actual, grupate în trei teme: “Ce înseamna a fi o Biserica?”, “Sursele autoritatii” si “Discernamântul moral”. Evenimentul din Creta va fi, sustin organizatorii, “o piatra de hotar în dialogul ecumenic”. Dupa cum se stie, ecumenismul reprezinta unul dintre punctele care vor fi dezbatute si la intalnirea panortodoxa care se va desfasura in luna decembrie anul acesta la Geneva.  

Foarte interesant si titlul comisiei, care preia, practic, in premiera (la modul oficial) in spatiul sintagma masonica de “ordine mondiala”! Va sa zica ve va fi acum este preconizat a constitui efectiv “o piatra de hotar”! Foarte important de urmarit! (a se revedea si: OCTOMBRIE ECUMENIST )

Biserica Scientologica isi deschide prima scoala din Cehia

Biserica-vagon si biserica-barca, mijloacele prin care se recrestineaza rusii in mileniul III

In Europa de Vest traiesc aproape 3 milioane de ortodocsi

Copacul rasarit din toiagul Sfântului Efrem Sirul are 1600 de ani

  • Basilica – Oficialii de varf ai BOR canta in continuare, dupa cum li se dirijeaza, referenul ideologico-demagogic masonic: “Sa fie pace in lume”:

Prezenţă ortodoxă românească la conferinţa „Pacea în contextul actual mondial”, organizată la Cracovia

COMUNICAT DE PRESĂ: DIALOG ŞI CONLUCRARE INTERRELIGIOASĂ PENTRU PROMOVAREA PĂCII SOCIALE

“Zilele acestea se desfasoara, la Freising, in Germania, cel de-al XIII-lea Congres international „Renovabis”. Intrunirea de anul acesta va lua in discutie mai multe probleme legate de bisericile de traditie rasariteana si de importanta lor pentru Europa, informeaza TRINITAS TV. Din partea Bisericii Ortodoxe Române participa IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, si parintele profesor universitar Nicolae Achimescu, de la Catedra de Istorie a Religiilor a Facultatii de Teologie „Dumitru Staniloae” din Iasi. Printre alte teme de interes ecumenic se va vorbi si despre provocarile comune la care sunt chemate sa raspunda Bisericile crestine in secolul al XXI-lea si despre relatiile Bisericilor ortodoxe cu Bisericile greco-catolice si cu cele romano-catolice pe plan european”.

  • Ziua: 

Premierul Emil Boc merge in audienta la Papa Benedict al XVI-lea

IPS Teodosie ataca

Cea mai mare replica a Templului lui Solomon, expusa la Ierusalim, chiar langa Muntele Templului (VIDEO)  

Biserica Ortodoxa Rusa critica aparitia intr-o statie de metrou din Moscova a unui citat din imnul URSS in care este mentionat Stalin

Cipul telepatic va permite pornirea televizorului si a calculatorului cu puterea mintii

NATO a inceput manevre militare in Bosnia-Hertegovina

Moscova avertizeaza ca exista riscul unor incidente armate in Marea Neagra

Terra e pe moarte – continuarea campaniilor ideologice de terorizare a populatiei cu gogorita “incalzirii globale”

  • Iulian Urban:

Avocatul care a ingenunchiat Pfizer

Marti va fi hotarat daca se vor eticheta produsele ce contin organisme modificate genetic


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare