Patriarhia Ecumenica isi arata coltii semnatarilor MARTURISIRII DE CREDINTA

1-09-2009 2 minute Sublinieri

dsc_1217.JPG

PATRIARHIA ECUMENICĂ PREGĂTEŞTE UN „RĂSPUNS CORESPUNZĂTOR” CĂTRE CEI CARE AU SEMNAT „MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”

“Pentru prima oară Patriarhul Bartolomeu s-a referit clar la „Mărturisirea de Credinţă” spunând că semnatarii sunt „hiper-ortodocşi”, „sunt însufleţiţi de un zel exagerat” şi că „în curând vor primi răspunsul corespunzător din partea Patriarhiei Ecumenice, pentru că aceste lucruri sunt inadmisibile”. Desigur că Patriarhul încearcă să dea o autoritate panortodoxă tacticii dialogurilor, actelor şi practicilor ecumeniste. Redăm aici întregul reportaj cu pricina de pe amen.gr şi apoi vom face un prim şi scurt comentariu:

Constantinopol, reportaj: Nikos Manghinas

Ca „lucru inadmisibil” a caracterizat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului”, semnalând că în curând „fraţii noştri care sunt însufleţiţi de o râvnă exagerată”, vor primi răspunsul cuvenit (?!) din partea Patriarhiei Ecumenice.

În predica sa de duminică, după Dumnezeiasca Liturghie, în Biserica „Sf. Ioan Înaintemergătorul” din Xirokrini, Vosporos, unde a slujit, Patriarhul Ecumenic a semnalat:

„Suntem recunoscători Dumnezeului părinţilor noştri pentru că ne-a învrednicit să ne naştem în această Biserică, să ne botezăm în cristelniţa Bisericii Ortodoxe şi să păstrăm această credinţă mântuitoare a Bisericii Ortodoxe nefalsificată şi nedivizată. De multe ori, după cum cunoaşteţi, există aşa-numiţii „hiper-ortodocşi” (mai ortodocşi), care condamnă Patriarhia noastră şi alte Biserici Ortodoxe, pentru că întreţin dialoguri cu fraţii noştri neortodocşi, pentru că avem diferite contacte cu ei şi schimburi de vizite.

Şi cum ar putea fi altfel în secolul XXI, să rămânem izolaţi în carapacea noastră, fiecare cu autarhie şi înfumurare, fără a comunica, fără a dialoga, fără a da mărturia Credinţei noastre Ortodoxe? [Dar pana acum, oare, cum au procedat Sfintii Parinti? De ce nu ne uitam la Traditia Bisericii, unde se afla intotdeauna raspunsul pentru toate ‘provocarile’ vremurilor, fie ele cat de noi? Pe de alta parte, dorim sa luam si noi act macar de O SINGURA marturisire ORTODOXA, curata si intreaga, data in fata ereticilor in cadrul acestor dialoguri ecumeniste, precum si de convertirile la adevarata credinta care sa fi urmat dialogurilor si vizitelor de acest fel – n.n., razbointrucuvant]

Recent, aceşti fraţi ai noştri care sunt însufleţiţi de o râvnă exagerată au pus în circulaţie în Grecia o „Mărturisire de Credinţă”, în care, nici mai mult, nici mai puţin, spun că cei care nu semnează această mărturisire, cei care au dialoguri şi contact cu eterodocşii, automat se aşează pe ei înşişi în afara Bisericii. Le mulţumim mult că ne-au aşezat în afara Bisericii (ne-au „desbisericit”). În curând vor primi răspunsul corespunzător din partea Patriarhiei Ecumenice, deoarece aceste lucruri sunt inadmisibile.

Când întreaga Biserică Ortodoxă, şi nu doar Patriarhia Ecumenică, ci prin Sinod Panortodox hotărăşte să întreţină dialoguri teologice şi să aibă contact cu eterodocşii pentru ca să aflăm unde ne întâlnim şi cum am putea să revenim la unitatea credinţei primului mileniu, când – zic – toţi ortodocşii, Bisericile Oficiale, în Sinod hotărăsc în favoarea acestor dialoguri, cum poate o persoană sau mai multe persoane să se dezică de aceste hotărâri ale Sinoadelor Bisericilor lor şi să condamne Sinoadele şi pe Întâistătători că s-au îndepărtat (au alunecat) din credinţa ortodoxă?” [Aceasta afirmatie este complet falsa si manipulatorie. Dialogurile ecumeniste nu au fost aprobate prin Sinod panortodox, caci nu a existat vreunul pana acum. Poate e o anticipare a Patriarhului… In al doilea rand, dialogurile ecumeniste sunt total obscure si tinute departe de ochii credinciosilor, fiind de la bun inceput consecinte ale politicilor de culise si nicidecum practica bisericeasca impartasita de Biserica – n.n., razbointrucuvant].

În Sfânta Biserică a Înaintermergătorului Ioan s-au aflat ierarhi ai Tronului Ecumenic, egumenul Mănăstirii athonite Vatopedi – Arhimandritul Efrem, ambasadorul Alexis Alexandris, Consulul Greciei în Constatinopol – Nicolaos Sapountzis, o mulţime de credincioşi din Grecia, din Cipru şi din multe ţări, chiar şi din îndepărtata Noua Zeelandă.

Scurt comentariu al blogului thriskeftika:

1. „Mărturisirea de Credinţă” i-a tulburat din prima clipă pe ecumenişti. Era evident că mai devreme sau mai târziu însuşi Patriarhul se va ocupa cu această importantă mişcare a multor clerici şi laici luptători.

2. Din nefericire, în locul părăsirii liniei ecumeniste, Patriarhia arată că este gata pentru o poziţie dură faţă de toţi cei ce au semnat „Mărturisirea de Credinţă”. Ce va conţine cu adevărat „răspunsul corespunzător” pe care „curând” ni-l va da Patriarhia Ecumenică?

3. Încercarea de a arăta că toate Bisericile Ortodoxe sunt într-un deplin acord cu dialogurile este eşuată. Şi întrebăm: Sunt de acord Bisericile Ortodoxe cu rugăciunile în comun care au loc pe perioada dialogurilor? Sunt de acord Bisericile Ortodoxe cu încălcarea Dumnezeieştilor şi Sfintelor Canoane (despre rugăciunile în comun ş.a.)? Patriarhul Bartolomeu a uitat de hotărârea Sinodului Bisericii Bulgare de a nu participa la lucrările Comisiei Mixte de Dialog în Cipru? Şi în plus: Cine a dat Sinoadelor infailibilitate de tipul „infailibilităţii papale” şi a interzis credincioşilor să creadă altfel decât Sinoadele, atunci când sunt încredinţaţi de „devierea în Credinţă” (a Sinoadelor)?

4. Şi în final: A citit bine Patriarhul numele episcopilor, clericilor şi laicilor care au semnat „Mărturisirea de Credinţă”? Pe toţi aceştia îi consideră într-adevăr ca „hiper-ortodocşi” şi ca având „un zel exagerat”?”

(Preluat de pe blogul grecesc http://thriskeftika.blogspot.com/

şi tradus de ieromonahul Fotie)

intl_23765_3.jpg

Vezi si:


Categorii

Comunicate, Ecumenism, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Patriarhia Ecumenica isi arata coltii semnatarilor MARTURISIRII DE CREDINTA

  1. Ha-ha, raspuns… ce raspuns sa dea? Amenintari? Excomunicari? Da, o pot face. Insa ce nu stiu ei, sau ce poate scapa ochilor unora este faptul ca APELE SE SEPARA. Incet, dar sigur.

    Si o mica reclamatie: e ametitor cu atatea culori, iar comentariile voastre, foarte bune de altfel, se disting cu greu. Macar colorat cu rosu intreaga interventie dintre [ ] si nu numai ce e esential din comentariu. De ce folositi numai culori si nu folositi si bold, italic sau blockquote (underline nu e recomandat ca se confunda cu linkurile).

    Doamne-ajuta!

  2. Pai tocmai ca folosim de toate… Nu stim cum sa le mai delimitam… Totusi se intelege, cu un pic de atentie. Multumim!

  3. Locuiesc in afara tarii si observ ca preotii ortodocsi de aici au devenit ceva ce nu seamana nici a preot ortodox nici a ..altceva sigur(o alta credinta). Se abat atat de mult de la invatatura ortodoxa adevarata, incat noi le spunem modernisti.

    Nu e usor insa ca sa vezi ca tu ca, credincios esti mereu in incertitudine in fata preotului, ca nu stii daca acum te invata bine sau iar e vreo sminteala.

    In ce priveste textul vostru am avut si eu o nelamurire. Mi-e usor sa citesc cand puneti in bold, in rosu etc textul si chiar asta imi usureaza cititul, insa azi nu am stiut exact de unde pana unde este discursul Patriarhului.

    In rest Multumim

    Doamne ajuta

  4. Cuvintele noastre sunt exclusiv cele incadrate de parantezele patrate: [ ] si care se incheie cu mentiunea: n.n., razbointrucuvant. Atat.

  5. Din cugetarile unui preot ortodox dintr-o tara predominat protestanta care tine de Patriarhia de Constantinopol:

    “ţara noastra s-a aflat intre Europa de Est şi de Vest, pentru 1000 de ani. Cultura noastra este influentată de către Crestinatatea Europei de Vest şi de Est dar si de contribuţiile datorate in ultimii 200 de ani prezenţei evreilor si musulmanilor. Acum este timpul să recunoaştem aceste bogăţii în moştenirea noastră şi sa ne deschidem braţele şi minţile pentru a primi noi expresii de credinţă şi sfinţenie care vin în ţara noastră. Sarcina noastră este să ne respectam şi să respectam varietatea religioasa. Pe baza acceptarii reciproce putem lucra pentru toleranţă şi alte valori comune sacre în societatea noastră şi în UE”

    Nu cred ca mai este nimic de comentat..

  6. Eu, ca si crestin ortodox, CRED si STIU ca adevarul este 100% in ortodoxie. Acceptarea e una dar “sa ne deschidem bratele si mintile” e alta. NU suntem la piata sa spunem: “mai dai si tu, mai las si eu …”. Parintele Arsenie Papacioc a spus foarte bine si foarte clar: “vreti unire, haideti ca va primim cu bratele deschise. Dar NU avem ce negocia. Adevarul NU se negociaza”.
    Nici eu nu cred ca mai e ceva de comentat!

    Doamne, ajuta!

  7. Pertinente si la obiect au fost “notele” si “adnotarile” fratiilor voastre incadrate intre parantezele drepte, pe care le-ati facut fratilor admini…la spusele Patriarhului…!

    Cu adevarat:

    – Sfintii Parinti NU AU FACUT DIALOG ECUMENIC cu eterodocsii, ci FIE au “REPLICAT” si raspuns (de nevoie, caci trebuia sa APERE Ortodoxia…) apologetic si polemic si dogmatic si canonic tuturor celor care fie atacau perfid si dusmanos si vicelan si obraznic si batjocoritor Biserica Crestina Ortodoxa a Rasaritului (asa cum a batjocorit-o si persiflat-o si atacat-o si “contestat-o” veacuri de-arandul Biserica Romei, dupa cum ne spune Parintele Staniloae in cartile sale, daca nu ma insel in cea dedicata vietii si invataturii si operei Sf. Grigorie Palama…), FIE au dat inavataturi si explicatii si au PREZENTAT lamuritor Credinta Ortodoxa, tuturor acelora care s-au aratat sincer interesati si intrigati si fascinati si doritori de cunoasterea ei…;

    – Sfintii Parinti NU AU INTERZIS …in “consens” in SINOADE ECUMENICE, “dreptul” si “obligatia” si grija si prerogativa si sarcina laicilor ortodocsi simpli de a LUPTA pentru APARAREA CREDINTEI Ortodoxe, cand Curatia si Autenticitatea si Canonicitatea si Puterea ei Harica, sunt puse in primejdie… de lupii imbractii in piei de oaie…!;

    – In Istoria Biseiricii, “sesizarea” isteata si ferma (adica luarea la cunostinta si ca act…) si depistarea si descoperirea si “surprinderea” marilor si priejdioaselor EREZII si “PLANURI” si “puneri la cale…” diabolice de distrugere sau macar STRICAREA si MODIFICARE a Ortodoxiei si Bisericii Ortodoxe, nu a putut sa o faca oricine si deobicei DAREA IN VILEAG a CURSELOR pe care vrajmasii Ortodoxiei i le-au pregatit acesteia, a venit de la oameni deosebiti ca cultura si mod de vietuire de multimea mare a credinciosilor simpli si a fost apanajul unor CRESTINI, teologi deosebit de invatati si puternici in virtute precum au fost Sfintii ATANASIE CEL MARE, MAXIM MARTURISITORUL, FOTIE, GRIGORIE PALAMA, MARCU EVGENICUL, mari teologi si “cub viata Sfanta”…
    Ei, acesti mari oameni, teologi si Pastrori ai lui Hristos si ai Bisericii Sale AU VAZUT PRIMEJDIA inca pe cand ea era … departe si apoi i-au instiintat si pe ceilati Pastorii care TREBUIAU sa ia atitudine si sa opreasca raul…si s-au adunat in Soboare Ecumenice si au dat anatemei minciunile ucigase de suflet…

    – Or, acum ni se cere SA NE INCREDEM ORBESTE in ceea ce hotarasc “Sinodalii”, unii dntre acesti sindoali, avand o viata si gandire atat de …contestata si secularizata…!

    – Dar oare DE CE nu nise cere SA URMAM EXEMPLUL CELOR DIN VECHIME??, al Sfintilor Parinti, care nu au avut liniste pana mai inatai nu au ALERTAT si ANUNTAT pe cat mai multi DIN TRUPUL BISERICII despre primejdiile care le pasc si pandesc mantuirea sufletelor lor??

    – Semanatarii acestei Marturisiri de Credinta nu sunt niste “terchea-berchea”…, ci unii sunt ierarhi, altii sunt stareti de manastiri vestite, iar altii sunt profesori de teologie renumiti, laici respectabili si buni cunoscatori ai Invavaturii si Vietii Liturgice a Bisericii Ortodoxe …!
    Si atunci “cuvantul lor, si nedumerirea lor si Marturisirea lor” pe care au scris-o OARE DE CE NU ARE GREUTATE…?? in fata Patriarhului Constantinopolului??
    Oare fiindca Patriarhul Constantinopolului nu vrea sa ii da vreo minima “valoare” acestei Marturisirii??, Nu-i nimic, II DA HRISTOS din ceruri VALOARE, ii DAU SFINTII DIN CERURI “pret” si “greutate” …!

    – Da!, se arata “coltii” si se dau pe fata putin cate putin PLANURILE de viitor ale falsilor si netrebnicilior si vandutilor pastori…ale “naimitilor” din Biserica lui Hristos, care nu cauta decat comfortul si renumele si plecaciunile altora in fata lor…si stima si consideratiile politicienilor…si ale oamenilor de cultura ai vremurilor de acum…dar nu cauta SLAVA LUI HRISTOS…!

    – Sa ramanem in VEGHE launtrica si sa avem grija de ‘APA’ CEA CURATA A INVATATURII si RANDUIELILOR Ortodoxe, caci numai in ea ne putem spala sufletele si ni le putem innalbi…si nu in apa MURADARA si TULBURE a Ecumenismului Hulitor al Duhului Adevarului…!

    Domnul sa aiba Mila de noi toti!

    Amin!

  8. Chiar eram curioasa sa vad si eu cum va incepe prigoana ortodoxilor asupra ortodoxilor.Si eu am o banuiala ca am fost sanctionata la nota de la licenta de la teologie, cand am afirmat ca nu sunt ecumenica,iar pr.indrumator mi-a zi ca trebuia sa zic ca sunt ecumenica, nu ecumenista.Nu zic ce faculta, ca am jurat sa nu vorbesc de rau facultatea, dar decanul ei e un sef mare in miscarea ecumenica.

  9. PARDON, am gresit mai sus>…am afirmat ca nu sunt,, ecumeniSTA”…
    De fapt, biserica Ortodoxa este ecumenica,dar se mieaza pe aceasta confuzie-ecumenic-(care este ortodox) şi ECUMENIST-care nu este ortodox.

  10. 2/9/2009

    CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 600. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (1/9/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 600, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
    PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

    ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
    ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
    NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

  11. Doamne ajuta!
    Cred ca nu ar trebui sa mai fim surprinsi de ceea ce spun patriarhii si purtatorii lor de cuvant. Sa dam slava lui Dumnezeu ca mai sunt preoti drept credinciosi.
    PENTRU IEROMONAHUL FOTIE: am semnat zilele trecute “Marturisirea de credinta…” si azi am verificat lista de semnaturi si nu mi-am gasit numele… Am gresit ceva???
    Eu cred ca ar putea fi mai mult de 5.600 de semnaturi…

  12. Faceţi răbdare până la următoarea actualizare a listei şi, dacă nici atunci nu figuraţi, mai semnaţi o dată. Domnul să vă întărească în credinţă şi în răbdare.

  13. Daca ierarhii nostri ortodocsi isi leapada credinta stramoseasca si nu iau in considerare canoanele Sfintilor Parinti ,atunci sa avem curajul de a marturisi adevarul ,sa nu ne lasam inselati sa avem o singura religie,sa ne rugam impreuna cu catolicii ,cu evreii ,cu musulmanii sau cu budistii la un loc .Noi crestinii care credem in Sfanta Treime, nu avem acelasi Dumnezeu cu nici-o alta religie.
    Sa ne rugam asa cum ne indeamna Sf. Apostol Pavel ,cum ne indeamna Sfintii Parinti. BISERICA ORTODOXA a noastra, reprezinta adevarata “BISERICA UNIVERSALA A LUI HRISTOS”

  14. pentru Radu Ioana (Verificaţi dacă sunteţi!): CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 800. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (4/9/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 800, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
    PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

    ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
    ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
    NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL COSMA DE ETOLIA: Cu tot sufletul, si inima, si cugetul, si buzele, marturisesc si semnez „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului”
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: “Marturisirea” umple un mare gol al Bisericii
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMA PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la VOLOS
  18. Pingback: Război întru Cuvânt » Protoprezbiterul Theodoros Zisis: ARHIEREI DIN MAKEDONIA (ELADA) II TERORIZEAZA PE PREOTI SI II CALOMNIAZA PE LUPTATORII PENTRU ORTODOXIE
  19. Ecumenismul este cea mai mare erezie a timpurilor noastre. Oricine este adeptul acestei miscari ecumeniste se leapada de credinta ortodoxa, se leapada de Hristos, se leapada de cele 7 sinoade ecumenice ale Sfintilor Parinti. Unde a ajuns diavolul?! In Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, si in celelalte patriarhii si biserici ortodoxe care se impartasesc de acest mare eres. Sa ne trezim! Suntem ortodocsi, nu putem fi si catolici in acelasi timp. Ori la Dumnezeu cel atotputernic si atotstiitor ori la diavolul cel viclean. Fratilor ortodocsi, sa nu fim partasi acestui mare pacat! Dumnezeu sa ne fereasca de toate cele ce sunt ale diavolului, si sa ne ajute, pe noi ortodocsii, de aceasta piedica pusa Ortodoxiei. Atat cat noi credinciosii de rand vom ramane statornici in credinta si Il vom iubi pe Dumnezeu din toata inima si cugetul nostru, in ciuda conducatorilor, deviati de diavol de la adevar, Biserica Ortodoxa va ramane nepatata. Doamne ajuta! Multumesc administratorului daca publica aceasta parere.

  20. Imi cer scuze pentru greseala de exprimare:”si sa ne ajute, pe noi ortodocsii, de aceasta piedica pusa Ortodoxiei.” Corectez:si sa ne ajute, pe noi, ortodocsii, sa trecem peste aceasta piedica pusa Ortodoxiei.

  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CONCLUZIILE Conferintei de la Pireu despre primatul papal
  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PANA UNDE A AJUNS “P.R.-UL ORTODOX” LA NIVEL INALT… Marturisiri incredibile ale S.S. Bartolomeu I la sedinta solemna a Sf. Sinod al B.O.R.: “A fost de ajuns sa se adauge la Simbol fie si numai un singu
  23. Pingback: ADUNAREA CLERICILOR SI MONAHILOR ORTODOCSI din Grecia ia atitudine fata de MANEVRELE Patriarhului Bartolemeu de a ATACA semnatarii Marturisirii de credinta impotriva ecumenismului
  24. Pingback: Pr. Gheorghios Metallinos: de la marturia dreptei credinte a Sfintilor Parinti la eretica teologie POST-PATRISTICA a ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: BASILICA se transforma in AGENTIA DE PRESA A FANARULUI? Siteul Patriarhiei popularizeaza in mod iresponsabil opinia unui teolog slugarnic al PATRIARHIEI ECUMENICE care cere CATERISIREA lui Dimitrios Tselenghidis si a Pr. Theodoros Zisis invocand documente
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare