STALINISMUL DE LANGA NOI (Noutati informative 20-23 august 2009)

24-08-2009 1 minut Sublinieri

pics-21.jpg

Al doilea val A/H1N1

Chile descopera virusul gripei porcine si la curcani

Vaccinul experimental contra gripei porcine nu provoaca efecte secundare alarmante, sustin specialistii americani – sigur, cunoastem deja valabilitatea unor asemenea asigurari… nu ni se spune si cu cat au fost platiti “specialistii” sa spuna asta. Prin Marea Britania tot a mai rasuflat adevarul. Sau acolo nu-s destul de ‘specialisti’?

  • Realitatea.net:

Vaccinarea elevilor şi părinţilor împotriva gripei porcine limitează cel mai bine propagarea bolii

Vaccinurile împotriva gripei porcine vor fi gata în curând, dar în cantitate insuficientă

Stare de urgenţă. Un puternic incendiu de pădure a izbucnit lângă Atena

Părinţii pot alege sexul fătului, la o clinică din New York

Arhiepiscopul Teodosie neagă că ar fi primit mită: “Am greşit că am mers la Parchet” (VIDEO)

Patriarhul Daniel e nemultumit ca manualele de istorie sunt scrise “fara bunul simt al sentimentului national”

Informatiile oferite de episcopul de Arges, Calinic Argatu, fostei Securitati nu au prejudiciat pe nimeni, arata instanta

Vosganian: FMI manifesta o indulgenta excesiva fata de Guvernul Romaniei doar pentru a-si extinde din nou influenta

Avionul de supraveghere care poate zbura cinci ani non-stop! (FOTO) ( care sa supravegheze, ce?)

Primul genom sintetic

  • Ziare.com:

Viata artificiala va fi creata “in cateva luni”

Salvam planeta, dar ii sacrificam pe saraci in schimb?

U, V sau W? Analistii nu stiu inca ce urmeaza dupa criza

Seful diplomatiei israeliene: Barack Obama este nerealist cu viziunea sa privind pacea in Orientul Mijlociu

Presa in Diagonala: Ministrul desemnat pentru Aparare in Iran este cautat de Interpol; SUA: Sinuciderile in randul muncitorilor au crescut cu 28%; Revolutie in media: publicitate video in ziare, iar India este novoita sa importe hrana

  • Evenimentul zilei:

Tot mai puţini români pe lume

Copiii orfani, ostaticii statului român

  • Adevarul:

L.A.Times: Scade încrederea americanilor în preşedintele lor

Încălzirea globală poate răsturna axa Pământului

  • Altermedia:

Timpul e pe terminate. Mici lamuriri despre scepticismul climatic

Altermedia organizează o nouă premieră în România a unui documentar


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “STALINISMUL DE LANGA NOI (Noutati informative 20-23 august 2009)

  1. Freikorps – spaima comunistilor – http://www.frontpress.ro/?p=1513

  2. Si autorul blogului “Saccsiv” s-a dovedit ceea ce ne temeam, un lup in piele de oaie, insistand (printr-o a dua postare) in obraznicia de a incerca denigrarea IPS Bartolomeu Anania, ca prin aceasta sa loveasca in in intreaga ierarhie BOR si sa incerce sa faca jocurile stilistilor, cu care este cel putin prieten si simaptizant, daca nu este (inca) si membru el insusi. Prin urmare nu a fost o intamplare sau un accident, ci este o strategie premeditata. Macar daca ar fi avut onestitatea sa-si declare identitatea si sa nu insele oamenii care-l cred altceva decat este si daca n-ar avea tupeul sa se foloseasca pe blogul lui de duhovnicii nostri mari, care-l au la evlavie pe IPS Bartolomeu si-i recunosc ortodoxia. Ei ar fi fost singurii in masura sa “dea tonul” vreunei critici, daca era cazul. Dra prin aceasta dovedim ca ori ne credem mai presus si decat ei, ori, de fapt, evlavia noastra la ei este fatarnica (Parintele Arsenie fiind duhovnicul IPS Bartolomeu si deci cunoscandu-l cel mai bine si mai intim, l-a sustinut public si raspicat!).

    Prin urmare, din acest moment, consideram periculos si vatamator amestecul de articole bune si de articole otravite de pe acest blog, nu vom mai da linkuri de pe el, indiferent ce ar aparea acolo si recomandam sa evitati sa-l mai vizitati.

  3. @ admin

    Sigur nu ne pripim?

  4. Da, din partea noastra – sigur. Aveti libertatea sa faceti cum credeti de cuviinta. In ce ne priveste a trebuit sa facem asta, intrucat l-am girat si l-am promovat masiv pana acum, si aveam o responsabilitate.

  5. Sau poate s-a pripit el.. nu m-as grabi sa cred ca e rau intentionat. Sau, mai mult decat atat, fals, impostor chiar.

  6. Oricum, dezbinarea este de la diavol! Mare atentie, ca poate s-a pripit si Saccsiv, dar sa nu va pripiti nici voi, de la RazboIntruCuvant.. Nu ma intelegeti gresit! Dar dupa ce ca nu suntem (sau sunteti) prea multi, mai facem loc si vrajmasului. Doamne ajuta!

  7. Cred ca pacatul nu consta in actul savarsit sau vorbit ci in intentia care il preceda si-l urmeaza. Poate parea un nonsens sau o flagranta contradictie dar e posibil ca nici IPS Anania nici sacciv sa nu fi gresit in actiunea lor. Aici e marea taina a nejudecatii si de aceea ni se cere sa nu judecam pentru ca ne este dat a cunoaste natura faptelor dar nu putem cunoaste intentia lor!

    Consider ca oricat de ecumenist, mason sau comunist ar fi o persoana, daca este manat de intentii curate si sincere atunci pacat nu are. Nu exista om pe fata pamantului care sa nu considere minciuna sau crima pacat. Si totusi avem cazuri la sf parinti cand aceste fapte s-au dovedit a fi binecuvantate deoarece intentia a fost curata, in slujba binelui, vezi intalnirea sf Macarie cu ingerul care savarsea crime.
    Cred ca Dumnezeu nu judeca fapta ci intentia si va rog sa ma corectati daca gresesc.
    Raman in continuare fidel voua si va sustin ca pe cel mai in duh si complet site de atitudine crestin-ortodoxa.

    Dumnezeu sa ne miluiasca si sa va binecuvanteze!

  8. Fratilor, pentru noi tocmai INTENTIA e limpede. Nu tinem sa va convingem noi. Urmariti mai departe, daca doriti si veti vedea ca am avut dreptate. Avem si alte motive de culise pe care nu vi le putem spune care ne intaresc deplin convingerea.

    Dezbinarea e inevitabila cand ne despart credintele. Nu avem cum sa fim uniti cu cineva care loveste in IPS Anania. Si cum am scris acolo, e prea inteligent (sau SUNT prea inteligenti, fiindca deja e o echipa) ca sa mai credem ca e ceva naiv. I-am dat un prim avertisment si am avut inca rabdare dupa prima postare anti-Anania. Acum deja e clar, desi intuiam de atunci ca asta e mersul. Nu s-a sinchisit de avertismentul nostru. Este evident ca interpretarile sale sunt mai mult decat tendentioase, cam in genul in care face orice sectar. O sa vedeti ca or sa urmeze si altele, cam de acelasi gen si duh ca acesta. Vedeti postarea noastra de vineri, din Sf. Ioan de Kronsatdt.

  9. Sacciv e un blog pe care nici eu nu prea l-am agreat. Ce ma derajeaza este stilul alarmist-teatral folosit, in genul eterodocsilor.
    Prea mult senzational si prea putin duh.
    Multummesc.

  10. E trist cand increderea, devine doar un cuvant fara valoare!
    Dragii nostri frati, va rugam ca voi, sa ramaneti sinceri, interesati in propavaduirea cuvantului lui Dumnezeu si sa aveti binecuvantarea unor duhovnici curati si bineplacuti Parintelui nostru Ceresc!
    Dumnezeu sa va ajute!

  11. Avand in vedere ca undeva pe site-ul vostru am citit ca unul din voi a venit de la nu stiu care secta la ortodoxie imi pun un mare semn de intrebare avand in vedere felul in care ati folosit atacul verbal, ceea ce nu emana dragoste fata de aproapele. Incercati sa faceti diferenta intre apararea unui ierarh si apararea Adevarului.

    Cautati sa deschideti ochii bine ca deja s-a produs o dezbinare care cu siguranta a dus la smintirea unor oameni. Nu va jucati cu asa ceva.

    Dumnezeu sa ma ierte daca am gresit cu ceva!

  12. M-a invatat mama sa nu dau niciodata in cineva cazut, asa ca nu am sa spun nimic rau de nimeni!
    Dar ma intreb care e utilitatea (si finalitatea) unei astfel de pozitii? Cui foloseste?
    Spunea parintele Cleopa ca daca vedem un preot beat intr-un sant sa-l ridicam si sa-l ducem acasa fara sa zicem nimic.
    Un mare dusman al crestinismului nu a fost traznit de Dumnezeu ci a fost ajutat sa devina cel mai mare apostol al lumii!
    Oare cum as putea eu, un pacatos, sa judec pe cineva!? Dupa ce standarde!? Eu – care ar trebui sa fiu traznit in fiecare zi (de mai multe ori!) nu pot sa judec pe altul! Pot (cel mult) sa analizez actiunile / faptele lui si sa fac la fel sau altfel – dupa voia mea!
    E tot mai vizibila despartirea caprelor de oi !!!
    Doamne, ajuta-ne si ne pazeste!

  13. Iulian:

    Dumnezeu sa te ierte, cu adevarat! Niciunul din noi n-a venit de la vreo secta la ortodoxie. Hai sa terminam cu manipularile astea grosolane si stupide, pentru a ascunde tocmai sectarismul celor pe care ii aperi fratia ta. Si daca ar fi fost asa (CEEA CE NU E CAZUL) este o problema? Parintii Serafim Rose, Rafail Noica sau Simeon de la Essex au vreo problema ca au fost protestanti inainte? Si atatia altii ca ei… Danion Vasile nu e ortodox pentru ca a fost candva la secta lui Bivolaru? Ma rog, cum cocheteaza acum cu stilistii el insusi, e alta poveste…

    Facem bine acea diferenta, stai linistit. Nu ne jucam deloc. Dezbinarea tocmai ei o provoaca cautand “pete” in soare, prin interpretari aberante si tendentioase (si prin omisiuni grave) la ierarhii care mai apara inca Ortodoxia, pentru a ne faramita intre noi. Daca ai dori sa vezi, ai vedea.

    Este in agenda stilistilor sa ne atace ierarhii mai buni ca sa acrediteze apoi ca toata Biserica e eretica si cazuta din har si nu avem scapare decat sub Slatioara sau sub aripile dizidente din ROCOR, care nu sunt recunoscute si nu au comuniune cu niciuna din bisericile ortodoxe autocefale sau cu Sfantul Munte. Daca acolo va place, mergeti acolo, nu e problema noastra. Pe noi atat ne intereseaza: sa avertizam cititorii nostri ca am fost pacaliti de acest/acesti “saccsiv”, care ne-au folosit pana acum ca o platforma pentru a deveni cunoscuti. Daca nu i-am fi promovat noi intens, nu am fi avut raspunderea atat de mare si nu s-ar fi pus problema sa spunem ceva, pentru ca, acolo unde e vorba de siteuri stiliste declarate, toata lumea poate sa-si dea seama singura de ce au loc astfel de atacuri. Aici insa strategia a fost foarte subtila.

    Toate se vor vadi, Dumnezeu nu doarme. Avem toata increderea in asta. Daca nu aici, macar la Judecata toate cele ascunse acum vor fi descoperite!

  14. Atunci iertati-ma pentru comentariul ce l-am facut si Dumnezeu sa va ajute si sa va calauzeasca in tot ceea ce faceti. Iertare imi cer in fata voastra si in fata lui Dumnezeu.

  15. – Tare ma bucur ca Dumnezeu a facut lumea asta ca am unde sa ma uit si sa invat!
    Vazând atea tâlharii si hotii in ultima vreme am realizat (in sfârsit!) ca hotii se duc la cel bogat si nu la cel sarac! Asta ma face sa inteleg de ce voi razboinicilor sunteti atacati puternic, iar eu, netrebnicul, la un comentariu facut nici nu am fost bagat in seama (de altii nu de voi)! Asa ca : tineti-o tot asa, ca dupa atacurile si cuvintele grele impotriva voastra aveti adevarul cu voi!
    – De asemenea cimitirul pe care il vad in fiecare zi imi mai arata ceva: e plin cu oameni de neinlocuit. Bine zis-a Domnul: “Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”.

    Doamne, ajuta!

  16. Datorita comentariului tau mi-am cerut iertare pentru ca s-a ajuns la vrajba din neatentie, si nu il aparam pe saccsiv pentru ca ii sustin pozitia, ci am incercat sa arat ca multi pica in mandrie din prea multa cunostinta si cu totii ne apucam sa judecam. Si eu am facut ambele lucruri si inca le mai fac fara sa imi dau seama; inclusiv in primul comentariu am judecat si de aia mi-am cerut iertare in fata lui Dumnezeu.
    Doamne-ajuta!

  17. Saccsiv cu siguranta nu are dreptate cand cauta, daca o (mai) face, orice alaturare fata de stilisti, adica orice incercare de “rupere”, cel putin in acest stadiu si moment, fata de Biserica noastra, fie ea si cu binecunoscutele-i simpatii ecumeniste. A facut-o candva poate la un “puseu” navalnic al lui Danion. Sincer, nu stiu daca astazi mai gandeste, macar, asa ceva.

    insa l-am apreciat pt.:

    – atitudinea fara echivoc asupra proiectului Aiud, adica sustinera fara clintire a ridicarii unei manastiri acolo, asa cum doreste parintele Justin de atatia ani, si care este singurul, impreuna cu alti cativa patimitori de acolo inca in viata, care pot spun ce anume si ce nu se poate ridica acolo, in cel mai sfact loc de pe pamantul romanesc (asa cum bine a punctat si parintele Savatie). Atitudine curajoasa, folositoare si trezvitoare, pe care nu am vazut-o chiar pe toate site-urile ortodoxe.

    – l-am apreciat pt toate atitudinile pertinente avute la adresa BOR, cand aceasta facea pasi mai mult decat cutezatori catre ecumenism.

    – pt. atitudinea prompta asupra “evolutionismului” pe care organul de presa al BOR il promoveaza cu ale sale mijloace, ori alte nenorociri pe care le insinueaza.

    – pt atitudinea f. pertinenta cu care a analizat un interviu recent al dlui Dan Puric intr-o revista yoga. Si toate repercusiunile grave, de ordin teologic sau dogmatic, care decurgeau de acolo.

    si multe altele pe care si dvs. pe stiti bine.

    eu nu am nimic personal cu dl. Saccsiv, pe care nici macar nu-l cunosc, o singura data l-am vazut personal, fara a vorbi.

    Insa sa il faci peste noapte “un lup in piele de oaie” , adica sa-i stergi toate cate le-a facut, multe ff bune si folositoare, incat sa pui “stigmatul” lup, adica ca “de fapt” el asa a fost intotdeauna (chiar daca, eu zic, doar in aceasta privinta a gresit pana acuma, si da, e destul de important) un lup ascuns, eu zic ca e cale unpic cam lunga.

    cu respect si moderatie, asa cum v-a caracterizat intotdeauna,
    “acelas”

    toate bune. Doamne ajuta!

  18. In legatura cu “saccsiv” mi s-a parut foarte suspect ca promoveaza bloguri ale stilistilor ca “Hristofor” si “Biserica secreta”.Si pe mine m-a pacalit cu ceea ce a postat despre IPS Anina,dar m-am lamurit datorita voua,celor de la razboi intru cuvant(Domnul sa va binecuvanteze).Ati afirmat ca Danion Vasile cocheteaza acum cu stilistii,ei bine daca este asa atunci el este in mare pericol.A facut multe pentru Ortodoxie,cred ca ar trebui sa ne rugam pentru el si familia lui.

  19. @ Acelasi:

    Si noi am vazut lucrurile bune, tocmai de aceea le-am promovat. Dar lupul in piele de oaie tocmai asta face: amesteca cele bune si hranitoare cu cele otravitoare. Daca ai vedea de la inceput ca e rau, daca n-ar avea blana de oaie, ai fugi de el de la inceput, nu ar castiga pe nimeni! Uitati-va ce face si la porcaria pe care o face astazi si spuneti daca nu am avut dreptate:
    http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/25/ips-pimen-a-implinit-pe-25-august-80-de-ani-la-multi-ani-dar-mai-faceti-parte-din-ordinul-cavalerilor-de-malta/

    Daca aici nu se ascunde ceva foarte urat si periculos – poate la fel de urat sau si mai si – ca ce face Roncea, cu o agenda precisa, urmarita metodic… veti vedea. Si dupa aia puteti sa ne scuipati pe noi, daca am fost cei nedrepti! Cine dintre cei bine intentionati poate sa faca ceva atat de oribil, raspandind indoiala cea mai grea asupra cuiva (atentie: tot un ierarh traditionalist, nu dintre cei ecumenisti!) fara sa aduca, de aceasta data nici cel mai mic argument sau proba?! Oameni buni, sa nu fim prosti si nici orbi, ca e pacat! Recititi si intelegeti: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/21/sf-ioan-de-kronstadt-despre-rautatea-celor-care-otravesc-biserica-cu-ponegriri-si-osandiri/

  20. nu citisem comentariile de aici pana azi, dar inca de acum un an, cand am citit mai atenta blogul SACCSIV, nu mi-a placut. mi s-a parut haotic, am vazut acolo o amestecatura de idei cat de cat in regula despre ortodoxie (dar idei preluate de la altii si apoi completate pe ici colo de saccsiv) cu MULT PREA MULTE “chestii dubioase” (prea multe informatii “conspirationiste” puse gramada cu lopata, majoritatea traduse de pe alte siteuri).

    apoi, am vazut ca pe http://hristofor.wordpress.com/ este trecut la blogroll asa: “SACCSIV (blog anti-jidovesc)” – puteti verifica, si acum este la fel.

    si, ce m-a deranjat cel mai tare a fost un comentariu al lui saccsiv, blasfemiator de-a dreptul (aici: http://www.gandul.info/scoala/clasa-vi-iubit-26-ani.html?3934;959221 ), mai exact urmatoarea parte:

    “Ne credem superiori stramosilor nostri care mii de ani au trait in nestiinta si grava eroare , de la corupatorul de minore Iosif , logodnicul Fecioare Maria care avea 15 ani cand a umbrit-o Sfantul Duh zamislind astfel pe Domnul IIsus si pana la pedofilul tata al lui Ion Creanga care si-a batjocorit nevasta de doar 13 anisori .”

    nici in gluma, nici de dragul vreunui argument, un crestin ortodox nu ar avea voie sa il numeasca pe Sfantul Iosif “corupator de minore”; asta este parerea mea si mi-o asum.

    de aceea am atras atentia ca inca mai exista pe razbointrucuvant.ro link (la blogroll) catre acest saccsiv.

  21. @ Monica-Laura:

    Ar fi o dezvaluire chiar foarte interesanta, daca s-ar confirma, dar nu putem deschide celelalte pagini de comentarii de la articolul din Gandul, iar comentariul sau de pe prima pagina nu face referire la ce scrii tu. Spune-ne cum ai facut sa dai de comentariul respectiv, pentru ca la linkul dat de tine nu apare.

  22. daca intrati pe http://hristofor.wordpress.com/ si va uitati in partea dreapta, jos la blogroll in lista veti gasi link catre “SACCSIV – blog antijidovesc”.

    pe linkul de la gandul aplicatia java nu reuseste sa deschida comentariile vechi, dar este pastrat in 2 locuri acel mesaj:

    primul in chacheul de la google:

    http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&ct=clnk&cd=2&url=http%3A%2F%2F209.85.129.132%2Fsearch%3Fq%3Dcache%3AwxQr8n9DWRgJ%3Awww.gandul.info%2Fscoala%2Fclasa-vi-iubit-26-ani.html%253F3934%253B959221%2B%2522corupatorul%2Bde%2Bminore%2BIosif%2522%26cd%3D2%26hl%3Dro%26ct%3Dclnk%26gl%3Dro&ei=ZEWWSvDcL9iosgaJqcWvDQ&rct=j&q=%22corupatorul+de+minore+Iosif%22&usg=AFQjCNH5DEuQUHm2rP4fvN7zn19Mzj8yNA

    iar al doilea chiar la saccsiv pe blog a fost o discutie pe tema asta unde am comentat si eu unde binenteles ca m-a cenzurat. cititi comentariile de aici:

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/05/08/cum-actionam-dupa-ce-autoritatile-vor-interzice-blogurile-anti-sistem/

  23. Inca nu reusim sa vedem pasajul de care spui (nici in cache), dar am gasit un comentariu “excelent”, care ti-era, probabil, adresat, ca sa vedeti cine ne acuza pe noi de limbaj dur. Atentie, interzis celor sensibili:

    “Hunu
    Rar ma enerveaza cineva. Tu ai reusit. Prostul satului, EU VORBESC CA TREBUIE SA SE CASATOREASCA TINERII, TOCMAI PENTRU A NU DESFRANA.

    In capul tau bolnav, hulitorule, exista o legatura intre Duhul Sfant si barbat. Eu am zis ca Sfanta Fecioara Maria a fost considerata maturizata la 15 ani pentru a putea purta in pantece pe Fiul lui Dumnezeu.

    Marele duhovnic Cleopa zicea sa ne maritam fetele, daca este nevoie, chiar si la 13.

    Minte sucita, nu ai zis nimic despre PROBLEMA in cauza. Cum o vezi rezolvata? Cum trebuie procedat cu tinerii maturizati inainte de 18 ani si care nu pot sta intr-o stare de castitate? Strabunii nostrii ii casatoreau. Tu cum crezi, nebunule, ca trebuie?

    Voi scrie un amplu articol pe aceasta tema, sa-l citeasca cat mai multi si sa-l dezbata. Tu de ce esti impotriva casatoriei in asemenea cazuri? Pentru ca vrei sa desfraneze?

    Profiti ca acesta este printre putinele bloguri ce nu au activata moderarea, ca sa-ti arunci voma spurcata. Esti tu in masura sa masori gradul de inteligenta al cuiva? Ai tu o grila de masurat cat de bune sau nu sunt blogurile? Pricepi ceva din cele scrise pe acest blog? Nu cumva esti o femeie din cele toante, ce nu au altceva mai bun de facut? Bine a zis cine a zis: „Nimic mai bun decat o femeie buna, nimic mai rau decat o femeie rea.”

    Te freaca grija ca alte site-uri ma promoveaza? Aici te-ai dat pe fata tantaloaica sistemului. Asta de fapt este durerea ta si a celor ce te-au pus, faptul ca acest blog este citit si nu va convine. Mars de aici, pui de naparca, ca ai inveninat destul locul.

    Sa te judece Dumnezeu ispititoareo”.

    Daaa, buuuna treaba, saccsiv… inca un pas si treceai la injuraturi.

  24. Din postarea respectiva, la final, citam:

    “In acest caz, dau de pe acum o adresa unde cei mai curajosi imi pot scrie si eventual transmite si alte date de contact (de ex. nr. de telefon). Astfel, incet-incet sa inchegam o comunitate, la inceput macar „la distanta”. Insa grabiti-va, caci nu ne va anunta nimeni din timp cand exact se va intampla aceasta”

    Vra sa zica o mica baza de date, si cu numere de telefon, “la nevoie”, si inca sub teroarea urgentei: GRABITI-VA! Grabiti-va deci sa va dati datele personale unor necunoscuti, ca sa stie ce au de facut cu ele la momentul potrivit… Sa va invite, de pilda, in “biserica lor de catacombe”… Sau chiar mai rau, cine stie?! Cati or fi muscat momeala asta, bietii de ei? Cum adica “nu ne va anunta nimeni’? Chiar credeti ca lucrurile astea se fac asa, peste noapte? Se fac ele accelerat, dar nici asa de brusc. Si apoi, daca nici saccsiv nu ne anunta cand se va intampla, atunci… cine s-o mai faca?

  25. In ceea ce priveste ‘fondul problemei’, este cu totul lipsit de buna cuviinta sa comentezi, pe bloguri sau aiurea, si inca intr-un astfel de limbaj si context, despre o Taina atat de mare cum este Maica Domnului! Daca nu e hula, e cel putin lipsa de evlavie. Maica Domnului a avut o zamislire mai presus de fire si noi facem rationamente trase de par referitor la dezvoltarea sa psiho-somatica… Ne aduce aminte de jidovul cel hulitor care s-a atins cu mainile de asternutul Maicii Domnului la Adormire si a ramas fara ele. Sa fim si noi atenti, sa nu care cumva sa ramanem fara antenele mintilor noastre murdare cand ne atingem de tainele cele de necuprins ale Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu… Poate nu intamplator nu a aparut nimic despre Adormirea Maicii Domnului in acea zi de mare praznic, pe acest blog. Ramane de vazut.

    Legat de fraza cu Iosif, corupatorul de minori”, avem nevoie de intregul context, daca poti, Monica. Poate faci un screenshot sau ne spui pasii pe care i-ai urmat ca sa-ti dea acel rezultat, fiindca linkul nu merge. E posibil sa fi fost o exprimare ironica la adresa celor care gandesc astfel (lumeste si hulitor) si nu ca el insusi sa gandeasca asa. Ar fi prea de tot si nu se leaga cu restul ideilor lui. Dar modul obscen si golanesc in care ti s-a adresat, stiind si ca esti de sex feminin, este absolut grotesc.

  26. admin, te rog sa dai search pe google cu tot cu ghilimele asa:

    “corupatorul de minore Iosif”

    si vor aparea 2 siteuri. unul este blogul lui saccsiv (cel unde ai gasit comentariile), altul este gandul.ro la cel de la gandul, fa click pe “in cache” si o sa gasesti pastrat acolo mesajul integral al lui saccsiv:

    “Postat de saccsiv la 18.10.2007 08:48
    Amuzant comentariul postat de ELEVA . S-a legiferat majoratul la 18 ani si ne inchipuim ca adolescentul e o omida care fix la acea data se transforma in fluture si incepe sa se imperecheze . Se fac tot felul de emisiuni ce se vor destepte in care se dezbate anormalitatea sexului la grupa de varste 15-18 ani , ba se mai creaza si un ghiveci bagand in subiect cazuri de incest , dar nimeni nu invita tinerii sa-i intrebe de vorba . Nu ne pasa de hormonii lor si ne pacalim ca toti au structura de calugari si calugarite caste . Ne credem superiori stramosilor nostri care mii de ani au trait in nestiinta si grava eroare , de la corupatorul de minore Iosif , logodnicul Fecioare Maria care avea 15 ani cand a umbrit-o Sfantul Duh zamislind astfel pe Domnul IIsus si pana la pedofilul tata al lui Ion Creanga care si-a batjocorit nevasta de doar 13 anisori . Dezvoltarea naturala a corpului uman isi are legile lui iar decretarea ca ilegala a sexului sub 18 ani nu rezolva problema . Desigur , sunt necesare legi si mai aspre pentru pedofilii care corup fetite si baieti la varste fragede dar nu trebuie amestecate lucrurile . Pe de alta parte nici desfraul adolescentin nu e de dorit dar consider ca legiferarea casatoriei la varsta de 15 ani , cu acceptul parintilor ar rezolva partial problema . Desigur , sunt necesare legi si mai aspre pentru pedofilii care corup fetite si baieti la varste fragede dar nu trebuie amestecate lucrurile . Pe de alta parte nici desfraul adolescentin nu e de dorit dar consider ca legiferarea casatoriei la varsta de 15 ani , cu acceptul parintilor ar rezolva partial problema . Ca vrem sau nu , ca le explicam sau nu , ca le interzicem sau nu , adolescentii nostri cand e sa o faca , tot o fac si daca ne inchipuim ca sigur vor fi feciori si fecioare pana la 18 ani , ne mintim singuri . Cum o fi mai grav , o fata care neputandu-se marita are statut de desfranata sau una la casa ei ?”

    in comentariile pe care le citezi, nu sunt eu “hunu” ci o alta persoana. eu i-am trimis alt mesaj pe care l-a cenzurat:

    “Comentariul tău aşteaptă să fie aprobat.

    mare nesimtit esti saccsiv care sari si arunci cu noroi in cei care te critica. si eu observasem, ca si hunu de mai sus, acea hula pe care ai zis-o cu “corupatorul de minore Iosif”. NICIODATA, sub nicio forma un crestin ortodox nu va spune ce ai spus tu, nici de dragul argumentului, nici de dragul ironiei! NICIODATA! si nu hunu e ispita (el e doar mai pueril, se pare) si nu el va fi judecat de Dumnezeu, ci tu, care ai scris negru pe alb “corupatorul de minore Iosif”, alaturi de alte zeci de blasfemii aici pe blogul tau, pentru care scrii, vezi Doamne, la final “iarta-ma Doamne ca am citat aceste blasfemii”. cata nerusinare! esti un manipulator si un fals, si da, pentru multi esti PIERDERE, pui de vipera. nu stiu ce au in cap toti cei care te citesc si care au acceptat sa iti trimita mailurile ca, vezi Doamne, se “strica Internetul” si sa ii tii tu prinsi in realitate… dar este treaba lor, fiecare dupa cum il taie capul. treaba mea a fost sa iti spun ca esti un nesimtit. in rest, stie Domnul.”

  27. Da, era o ironie, cum am presupus, nu asta gandeste el, ci ii persifla pe cei care ar zice asa. In acest caz insa, pentru a nu da nastere la confuzii trebuia sa pune ghilimelele de rigoare. La o citire rapida, chiar poti sa iei de bune cuvintele. De-aia “s-au inventat” ghilimelele. Dar restul observatiilor raman in picioare.

  28. admin, am trims un mail cu screenshoturi la razbointrucuvant@gmail.com si cu asta sper sa incheiem cu acest individ, sa il lasam in plata Domnului.

    recunosc sincer ca sunt o fire mai critica si uneori sunt poate prea aspra acolo unde vad ca ceva este putred, si ca poate ar trebui sa invat sa fiu mai rabdatoare si mai putin “ascutita” la limba. dar cu astfel de personaje nu reusesc sa fiu deloc blanda, sa ma ierte Dumnezeu!

    ceea ce ma bucura in schimb, si precizez ca acest site este printre putinele lucruri care ma mai bucura in lumea asta, este ca pe razbointrucuvant nu am gasit pana acum absolut nimic care sa ma faca macar sa pun la indoiala pe cei/cele care scriu aici. avand in vedere ca la tv nu ma mai uit de foarte mult timp iar Internetul ca sursa de stiri si informatii pretioase este impanzit 99,9% doar de mizerii, minciuni si defaimari, va doresc din tot sufletul sa va tina Dumnezeu pe calea cea dreapta si stramta si pe mai departe!

    Doamne ajuta!

  29. Of of oameni buni,
    De ce atata patos?

    Personal am avut o singura data tendinta de a-l citi pe saccsiv dar mi-a trecut repede. Nu pentru ca nu spunea lucruri bune la momentul respectiv ci pentru felul cum le spunea.
    In primul rand, la mai toate comentariile pe care le posta pe acest site isi facea singul reclama la blogul lui. Pentru mine asta parea ca o lauda de sine. Si am o aversiune naturala la oameni care se lauda, care-si fac singuri reclama (din cauza careia am si pierdut de multe ori).
    In al doilea rand, daca ceva trebuia combatut, in timp ce cei mai multi cititori ai acestui site aveau o atitudine mai rezervata (ceva de genul: nu-mi place asta dar e posibil sa si gresesc), saccsiv parea ca arunca cu laturi foarte sigur pe el (poate exagerez putin).
    Aceste doua indicii tineau de bun simt si poate trebuia sa le intuim mai devreme.

    @admin,
    Eu apreciez foarte mult munca pe care o faceti pe acest site dar mi se pare ca acum reactionati putin prea transant. Inteleg ca v-ati fript cu acest saccsiv si asta va aduce o incarcatura de stres. Poate i-ati dus si pe altii in eroare in acest timp. Mie mi-e teama acum sa nu cadeti pe panta pe care au cazut si altii inaintea voastra.
    Expresii precum:
    “…nu a fost o intamplare sau un accident, ci este o strategie premeditata”,
    “…pentru noi tocmai INTENTIA e limpede”,
    “…I-am dat un prim avertisment “,
    “…Iulian: Dumnezeu sa te ierte, cu adevarat …”,
    “…Facem bine acea diferenta, stai linistit.”
    nu prea dau loc de intors.
    Mi se pare ca va auto-legitimati ca detinatorii adevarului. Nu spun ca nu-l detineti, dar nu este in spiritul smereniei s-o afirmati atat de transant.
    Inca o data nu ceea ce spuneti e problema ci cum o spuneti.
    Sper sa ma insel.
    Tin sa mentionez ca nu sunt la curent cu ceea ce a scris saccsiv denigrator si nici nu am in memorie un vid care sa se ceara ocupat cu astfel de stiri.

  30. @ Florin:

    Ne cerem iertare ca te suparam si iti multumim pentru sfaturi si pentru.. teama, desi nu credem ca este atat de intemeiata. Stiu ca o sa poti ziceacum, ca ne indreptatim, dar asta e.

    E un pic mai usor sa fii linistit si lipsit de… patos cand nu esti (direct sau deloc) implicat in niste situatii, nici nu te afli sub un bombardament de atacuri hartuitoare din toate partile. Si sunt situatii care cer si o atitudine mai categorica, mai autoritara, mai ales dupa ce s-a abuzat si ras-abuzat de bunavointa noastra, luata drept prostie si asa s-au manipulat o multime de oameni.
    O saptamana numai daca ai fi in locul nostru si ai vedea si conditiile in care facem si munca asta la site… ai intelege poate mai bine, lasandu-ne si noua, macar uneori, “dreptul” de a fi umani, fara a fi vanati si judecati atat de sever pentru aceasta. Crede-ne, jinduim dupa liniste si lipsa de stres si nu pentru noi mai stam pe aici, pe internet. Dar pe langa asta, trebuie sa ne obisnuim ca unele lucruri chiar nu se pot rezolva fara fermitate. Nu cred ca exemplele date de tine arata o sarire a calului inspre violenta de limbaj. Pana la urma este inevitabil sa nemultumim pe unii, fiindca nu putem fi toti la fel, avem sensibilitati, stiluri, temperamente, formari morale si duhovnicesti diferite… Unii ne considera “caldicei” si dilematici, altii ne acuza ca parem detinatorii adevarului. Ne pare rau, dar pana la urma, astia suntem… Iertati-ne!

    Legat de saccsiv, nu am luat niciodata ca reclama si lauda de sine ce facea el, ci ca semnalare a unor stiri de la el. Oricum, asta ar fi ultima problema ca gravitate. Despre el insa nu dorim sa mai vorbim, ii dorim sincer tot binele si mantuirea, numai de n-ar mai face rau cu articolele de felul acela.

  31. “Cu un cuvant bun care sa-l sustina pe aproapele tau, cumperi raiul”.

    “Cand vezi un om obosit duhovniceste, nu-l mai impovara si cu alta greutate, pentru ca genunchii lui nu mai pot duce”.

    (Parintele Amfilohie Makris)

  32. Radu a citat foarte frumos din Parintele Amfilohie Makris . Stiu ca subiectul Saccsiv este expirat in momentul de fata dar cu ingaduinta dumneavoastra acum in sep 2010 as readuce acest subiect din nou . De ce spun asta pt. ca si eu am avut de o experienta neplacuta pe blogul cu pricina . Intradevar blogul Saccsiv nu numai ca este prea alarmist dar a devenit si fatalist . Intr-o discutie foarte amicala in sensul schimbului de idei cu un participant pe blog Saccsiv si-a permis sa-mi stearga ultimile postari . Ma deranjeaza faptul ca nu intelege ca el ca moderator trebuie sa fie neutru si ca nu poate sa fie in acelas timp jucator si arbitru . Am impresia ca nu a auzit de codul bunelor practici si nici nu a auzit de curtoazia ce trebuie arata internautilor care intra pe pagina sa . Din pacate va ramane doar cu un nucleu de oameni obedienti si va pierde sansa de a cunoaste oameni noi care pot aduce o valoare reala blogului sau .

    Va multumesc si Dumnezeu sa ne ierte ca Raiul este plin de pacatosi pocaiti iar Iadul este plin de pacatosi nepocaiti .

  33. si eu sunt trista si dezamagita de blogul Saccsiv!!!…Din motive asemanatoare!!!…pacat!!… si mie mi s-au refuzat doua comentarii,iar celelalte comentarii ale lor nu erau in duhul pacii,crestin!!….am avut sentimentul ca e mai lumesc decat multe altele!!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare