GENOCIDUL CARE SE PREGATESTE MINUTIOS… PANA LA COSCIUGE (Noutati informative 17 – 21 august 2009)

21-08-2009 6 minute Sublinieri

dozens-of-wooden-coffins-001.jpg

Experţii europeni au stabilit patru ipoteze în care virusul A/H1N1 ar putea evolua în statele UE. În cea optimistă, mor 40.000 de oameni, în cea pesimistă – 3,5 milioane. Între 40.000 şi 3,5 milioane de europeni ar putea muri din cauza gripei A/H1N1, arată un raport publicat marţi de Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (CECBT).

Experţii europeni iau în calcul patru scenarii în care virusul ar putea evolua în această iarnă şi propun grupurile-ţintă de populaţie care ar trebui să fie vaccinate cu prioritate. Copiii sub doi ani şi personalul medical sunt în fruntea listei de priorităţi. Specialiştii români spun că în România se va ţine cont de recomandările europene când se va decide care sunt cei care vor beneficia de vaccinul ce va fi gata la noi cel mai devreme în luna noiembrie.

  • Ziua:

UE nu se teme de gripa porcina

Guvernul a aprobat infiintarea Programului national pentru combaterea pandemiei de gripa A/H1N1

Ministrul spaniol al Sanatatii i-a sfatuit pe oameni sa evite pupatul pentru a nu contracta virusului gripei noi

Gripa porcina ar putea lovi patru milioane de romani

Reporterii R.l. au testat incognito tipul de sfaturi si informatii pe care orice cetatean roman care pleaca spre una dintre tarile cu risc de propagare a virusului A(H1N1) le poate primi de la expertii Institutului “Cantacuzino” din Capitala. Am aflat astfel ca printre oficialii de resort de la Bucuresti lucrurile in privinta evolutiei acestei boli in urmatoarea perioada nu sunt pe deplin lamurite. Astfel, de la celalalt capat al firului, Emilia Lupulescu, medic primar microbiologie la Institutul “Cantacuzino”, ne-a asigurat ca se asteapta la un numar dublu de imbolnaviri de gripa porcina chiar si fata de unele scenarii sumbre care indicau recent trei-patru milioane de cazuri.

» “Romania libera”: Buna ziua. Plec in Marea Britanie pentru o saptamana, dar am inteles ca nu exista un vaccin contra gripei porcine.
Emilia Lupulescu: Nu exista.

» R.l.: Dar inteleg ca au intrat multe cazuri in Romania dinspre Anglia.
E.L.: Asa este. Ei au o incidenta destul de ridicata, dar formele clinice sunt usoare. Daca aveti un organism sanatos, chiar daca se intampla cumva sa va intalniti cu virusul pe acolo si sa-l contractati, formele vor fi foarte usoare.

» R.l.: Finii mei au plecat de curand la Londra. Au sunat si ei la dumneavoastra, la Institut, unde li s-a spus ca problema gripei porcine va fi mare spre sfarsitul anului.
E.L.: Vom vedea. Probabil vor fi cazuri mai multe si la noi, adica sa se impuna virusul asta porcin, ca orice virus, in sezonul de iarna. Nu va da neaparat si forme mai grave.

» R.l.: Eu nu ma panichez usor. Am sunat si pentru ca finilor mei li s-a spus de la laboratorul dumneavoastra ca, pana la sfarsitul anului, s-ar putea vorbi de un roman din trei infectati cu virusul gripei porcine.
E.L.: Ar putea fi.

» R.l.: Deci ar putea fi…
E.L.: Ar putea fi. Fiind un virus nou, toti suntem receptivi la el. Dar nu sunt forme grave si sunt foarte putine decese in toata lumea, iar decesele au aparut la anumite grupuri de persoane, care aveau anumite probleme menite sa favorizeze complicatiile.

» R.l.: Deci peste sapte milioane de oameni in aceasta tara…
E.L.: Gripa e o boala sezoniera.

» R.l.: Atunci, doamna, eu sa mai caut un vaccin?
E.L.: Nu cautati, pentru ca nu veti gasi. Va exista probabil mai spre sfarsitul anului acestuia.

» R.l.: Si in cazul in care unul din trei romani va avea gripa porcina, mai are vreun sens vaccinul?
E.L.: S-ar putea ca la noi virusul sa ajunga prin octombrie-noiembrie-decembrie si s-ar putea ca pana atunci sa fie disponibil si vaccinul. Eu sunt de parere ca fiecare dintre noi trebuie sa ne urmam activitatile asa cum ni le-am planificat. Daca se intampla sa faceti gripa cu acest nou virus, teoretic ar trebui sa treceti cu bine peste aceasta noua boala.

» R.l.: Eu recunosc, mie mi s-a parut incredibila cifra la inceput (unul din trei romani contaminati – n.r.), dar acum, ca mi-ati confirmat si dumneavoastra…
E.L.: Ar putea fi posibil.

» R.l.: Deci ar putea fi posibil ca o treime din populatie…
E.L.: Nu avem nici un fel de anticorpi fata de acest nou virus.

  • Ziare.com:

Tamiflu poate provoca atac cerebral

OMS: 1.799 decese din cauza gripei porcine

  • Adevarul:

Peste un miliard de doze de vaccin împotriva gripei porcine, comandate de ţările din Nord

Israel: Doi bolnavi de gripă porcină au decedat

“În 2008, pe final de mandat PNL, Ministerul Sănătăţii a aruncat 25 de milioane de euro pe vaccinuri împotriva cancerului de col uterin. Durata de viaţă a vaccinurilor este de 18 luni. Între timp, au trecut nouă luni (adică 50%) din durata de viaţă a vaccinurilor, dar au fost folosite numai 2% din vaccinuri. Practic, în acelaşi ritm de utilizare, peste încă nouă luni şi alte două procente folosite, vaccinurile vor deveni gunoi. Iar 96% din bani, adică 24 de milioane de euro, se vor fi pierdut iremediabil.

2% vaccinuri folosite în prima jumătate de viaţă a vaccinului

În noiembrie 2008, penelistul Eugen Nicolăescu, fost ministru la Sănătate, lua 24.855.579 de euro din bugetul ministerului. Pentru ce? Pentru că, brusc, contabilul Nicolăescu începuse să aibă coşmaruri din pricina fetiţelor din România cu vîrsta între nouă şi unsprezece ani care nu erau vaccinate împotriva cancerului de col uterin. Astfel, au fost cumpărate 330.000 de doze de vaccin de la două companii, prin atribuire directă (fără licitaţie, pentru că respectivele companii erau unici distribuitori ai vaccinurilor la noi în ţară). Cîştigătoarele lozului cel mare (în doze aproape egale, letale pentru buget): SC GlaxoSmithKline (GSK) SRL, respectiv Merck Sharp & Dohme (MSD) B.V. din Olanda. Campania de vaccinare a început imediat, adică tot în noiembrie 2008. Pînă în acest moment, au fost vaccinate 2.615 fetiţe, adică 2 (două) procente din totalul de 110.000 de fetiţe vizate. În ianuarie, acest an, noul ministru al Sănătăţii, pesedistul Ion Bazac, stopa vaccinarea din cauza eşecului. Urma să propună o campanie prin care să facă cunoscute caracteristicile vaccinului, iar vîrsta copilelor care urmează să fie vaccinate să fie între 12 şi 14 ani.Achiziţii perverse, efecte adverse
Cele două vaccinuri care se doreşte a fi administrate elevelor de gimnaziu din România sînt nişte mici cenuşărese în ţările în care populaţia este informată. Şi asta deoarece există sisteme sanitare care, culmea, chiar se ocupă de sănătatea oamenilor, nu cu aruncat banii în contul firmelor. Atît Gardasil, cît şi Cervarix (aşa se numesc vaccinurile cumpărate) sînt nişte prospături pe piaţa combaterii infecţiei cu virusul HPV. Adică virusul ăla care poate cauza îmbolnăvirea de cancer de col uterin. Eficienţa celor două vaccinuri este testată doar pentru şase ani de la administrare. Aşa că, din moment ce se administrează la copii, nu există probe ale efectelor la maturitate. Efectele adverse în ţările în care au fost administrate sînt variate: 21 de fete au murit în Statele Unite, alte două în Germania şi Austria. Tot în State au fost semnalate 10.000 de cazuri de comportament aberant la vaccin. Noi am plătit toate astea cu 25 de milioane de euro”.

***

Huiduită în Germania şi afurisită de preoţi în Bulgaria: Madonna

Polonezii i-au urat Madonnei “La mulţi ani !” (Video)

Bloggerii încep să urce scările tribunalului

***

1250789808.jpg

  • Ziua:

Ciopartirea Ucrainei

The Times: Medvedev doreste anexarea teritoriala a Crimeii cu acordul tacit al cancelarului german Angela Merkel * Rusia ar putea aplica in peninsula modelul Georgia.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, cu compli­ci­tatea tacita a cance­larului german, Angela Merkel, doreste sa re­editeze intr-o varianta contemporana “mo­mentul Munchen de la 1938”, prin dezmem­brarea peninsulei Cri­meea (sud), regiune integrata a Ucrainei, si alipirea acesteia la teri­toriul Federatiei Ruse, relata ieri cotidianul bri­tanic The Times in pagi­na sa electronica. Lide­rul de la Kremlin si-a exprimat totodata deza­cordul vizavi de ac­tua­la clasa politica condu­ca­toare de la Kiev… Nu poate fi exclusa nici realizarea sce­nariului privind interventia militara rusa “pentru apararea cetatenilor rusi”, la fel cum s-a intamplat in Georgia, considera autorul articolului, amintind ca de curand Dmitri Medvedev a inaintat Dumei de Stat un proiect de lege care il imputerniceste sa trimita trupe in afara tarii. Halpin atrage atentia in final asupra reeditarii scenariului de dinainte de declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Germania a anexat o parte din Cehoslovacia, actiune ce a beneficiat de politica impaciuitoare a Frantei si Marii Britanii fata de Adolf Hitler.

Expert rus: Rusia ar putea ataca Ucraina peste trei ani

Georgia se va retrage oficial marti din Comunitatea Statelor Independente

  • Adevarul:

Iulia Timoşcenko: “Ucraina face tot posibilul să-şi reducă dependenţa energetică de Rusia”

Iulia Timoşenko: Limba rusă nu va fi a doua limbă de stat în Ucraina

***

  • Gandul:

Băsescu anunţă o nouă criză. Una alimentară

România 2010: salarii îngheţate, 800.000 de şomeri şi mişcări sociale

Warren Buffet: „Medicamentul monetar” a avut efect în SUA

Germania se pregăteşte de o nouă criză la începutul anului viitor

FMI: Revenirea economiei mondiale a inceput, dar totul depinde de China si Statele Unite

Darile la stat, majorate cu inflatia pe trei ani

Explozia şomajului spulberă un miliard de euro din vistieria peticită a statului

Şomajul în creştere accelerată pune în mare dificultate bugetul statului şi constituie o nouă ameninţare pentru modul în care va evolua produsul intern brut în acest an. Cele mai pesimiste estimări vorbesc de un milion de şomeri la sfârşitul anului. Cele mai optimiste (exceptându-le pe cele aproape depăşite de realitate ale Comisiei Naţionale de Prognoză) evaluează pe la 700.000 numărul românilor care nu vor mai avea loc de muncă la 31 decembrie. Cele mai realiste prognoze sunt, probabil, ale FMI, care vorbesc de circa 800.000 de şomeri la finele lui 2009. De fapt, nici nu contează prea mult cine va avea dreptate. În fiecare dintre variante, impactul reducerii veniturilor a sute de mii de familii asupra consumului va fi unul semnificativ (1,6-2 miliarde de lei mai puţin în acest an). Pe cale de consecinţă, PIB-ul se va reduce şi el, numai din cauză că noii şomeri nu vor mai avea ce să cheltuiască, cu 0,33% până la 0,42% în 2009.

Impozitul minim: pierderi de 200 de milioane de euro, încasări de 69

Criza prin care trecem a deschis un fel de cutie a Pandorei. Ştim că lumea nu va mai fi la fel, dar nu ştim cum va arăta ea mâine. Mulţi sunt cei care spun că terapiile de şoc au dat greş şi chiar laudă „capitalismul de stat”. Îl ascultam, nu de mult, pe George Soros vorbind despre succesele Chinei care ar putea să devină liderul global al economiei viitoare. Chiar dacă vom trece încă printr-o lungă perioadă de înfruntare între teroarea, ca metodă de guvernare, şi libertatea cât mai deplină, prin respectul libertăţii celorlalţi, eu am convingerea că democraţia şi libera întreprindere, respectul individului şi al proprietăţii vor fi motoarele evoluţiei noastre viitoare.

Se vorbeşte mult astăzi despre necesitatea reglementării. Nu am răspuns încă, totuşi, la o primă întrebare. Criza financiară şi economică de astăzi este rezultatul subreglementării sau al suprareglementării? De abia după ce o să ne lămurim cu asta, ne vom putea pune a doua întrebare: cine va putea reglementa lumea economică şi financiară în viitorul globalizat? Sunt capabili politicienii, parlamentele, guvernele să o facă? Va trebui să imaginăm un sistem suprastatal de coordonare? Va trebui să lăsăm să se dezvolte o democraţie multidimensională în care instituţiile, corporaţiile, pieţele se vor autoreglementa? Cine vor fi actorii în relaţiile internaţionale de mâine? Statele naţionale ori corporaţiile industriale şi financiare? Nu avem încă răspuns la aceste întrebări. Nu înseamnă însă că nu trebuie să ni le punem…


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “GENOCIDUL CARE SE PREGATESTE MINUTIOS… PANA LA COSCIUGE (Noutati informative 17 – 21 august 2009)

  1. Acestia sunt ori bolnavi mintal, ori posedati, ori total lipsiti de scrupule si moralitate, cei de la OMS si alte organizatii ale “sanatatii”, care au ca scop uciderea sau distrugerea sanatatii oamenilor.

    Ei, din ce inteleg eu, se pregatesc pentru o multime de decese ca urmare a acestei gripe.. porcoase. Si, daca nu-si ating numarul prin intermediul gripei, atunci folosesc vaccinuri si alte metode pentru a ucide pana la numarul de cosciuguri.

    Doamne fereste-ne si ai mila de noi, pacatosii!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare