CATRE UN NOU LAGAR? (Noutati de presa 11-13 august 2009)

14-08-2009 5 minute Sublinieri

9759-004-d76643a1.jpg

Ce poate fi mai devastator pentru economia mondială: virusul H1N1 în sine sau mediatizarea apocaliptică a unei pandemii? Cel mai mare risc de la o pandemie de gripă porcină se dovedeşte a nu fi însuşi virusul – mai ales cǎ, pânǎ în prezent pare relativ blând – ci aşa-numitele ,,daune colaterale”. Isteria generală provocată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care a ridicat gradul de risc al pandemiei de gripă porcină la şase (risc maxim) ar putea duce la diminuarea PIB-ului mondial cu peste 3.000 de miliarde de euro.

Gripa aviarǎ a diminuat de asemenea PIB-ul mondial cu peste cinci procente, a îngenuncheat comerţul cu carne de pasǎre şi „a trimis în ceruri” milioane de pǎsǎri de curte, pentru a preveni îmbolnǎvirea lor şi, implicit, pe cea a populaţiei. Potrivit statististicilor, furnizate de OMS, de la sfârşitul lunii iulie, gripa porcină a ucis în întreaga lume 816 persoane (în ultimele patru luni), adică de 100 de ori mai puţin decât victimile unei gripe normale de sezon, în acelaşi interval.

Astfel, această pandemie anunţatǎ de OMS, a fǎcut mai multe victime în rândul afacerilor decât în cel al populaţiei. Singurii câştigători ai acestei pandemii sunt companiile producătoare de vaccinuri antigripale ca Roche sau GlaxoSmithKlein care au vândut medicamente antivirale în valoare de 4,3 miliarde de dolari, potrivit J.P. Morgan.

În SUA, de la sfârşitul lunii începe campania

de vaccinare contra gripei obişnuite. În România va debuta cel mai probabil în octombrie.

Autorităţile sanitare din SUA fac pregătiri asidue pentru campaniile de vaccinare contra gripei de sezon, dar şi a virusului A/H1N1. Dentiştii, paramedicii, farmaciştii şi medicii pensionari urmează să fie mobilizaţi pentru a vaccina cel puţin jumătate din populaţie. În România, campania de vaccinare contra gripei obişnuite nu va începe mai devreme de luna octombrie, iar cea contra gripei A/H1N1 va debuta cel mai probabil în decembrie, când Institutul Cantacuzino va livra vaccinul. Procentul celor vaccinaţi în ţara noastră va acoperi în cel mai bun caz 20% din populaţie. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) recomandă ca în toate ţările să fie imunizaţi cel puţin angajaţii din sistemul de sănătate.

  • Realitatea.net:

Accesul suspecţilor de gripă porcină la bordul avioanelor trebuie decis de comandant, recomandă UE

CE va face recomandări pentru a evita propagarea gripei porcine la începerea şcolii

  • Cotidianul:

Numărul deceselor provocate de gripa porcină s-a dublat într-o săptămână în Brazilia

Preşedintele din Costa Rica suferă de gripă porcină

  • Saccsiv: Ciudatenii la prima “Conferinta Internationala despre Gripa Porcina”

    Conform documentului http://www.new-fields.com/ISFC/brochure.pdf, in perioada 19-20 august va avea loc “the 1st International Swine Flu Summit“, ocazie cu care lideri de top si factori de decizie din marile companii reprezentand o gama larga de industrii se vor intalni cu distinsi oameni de stiinta, oficialitati din sanatate publica, forte de impunere a legii si alti experti pentru a discuta masurile ce se impun in cazul pandemiei. Interesanta este session #2 cu al sau “Refuzul de a urma ordinele guvernului” precum si session #6 cu “Controlarea si risipirea nelinistilor sociale si a tulburarilor publice” si “Inchisori izolate si alte facilitati”.

…De ce este Codex Alimentarius atât de blamat?

În primul rând, din cauză că vor fi scoase în afara legii toate tipurile de medicină alternativă – suplimentele alimentare pe bază de plante, terapiile naturiste şi chiar vitaminele.
În urma aplicării acestuia, orice naţiune care nu va aplica acest act normativ va suporta sancţiuni economice majore, din moment ce va pierde automat orice dispută cu o ţară care se conformează prevederilor sale, se precizează într-un document al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Standarde şi norme în favoarea “chimicalelor”

Oricine a mers la ţară şi a mâncat alimente produse în grădinile ţăranilor a putut simţi imediat diferenţa de gust. Circulă şi vorba că dacă într-un măr sau alt fruct găseşti şi un viermişor, atunci cu siguranţă alimentul respectiv este 100% natural.
Ce face Codex Alimentarius pentru a proteja sănătatea populaţiei? În primul rând, reduce drastic suplimentele alimentare naturale. Astfel, produsele naturale vor fi înlocuite cu produşi de sinteză farmaceutică, disponibili numai în farmacii şi numai cu reţetă.

Codex-ul păstrează, însă, unele dintre produsele naturiste, dar numai 18 şi scoate, progresiv, în afara legii medicina naturistă, precum acupunctura sau medicina tibetană.
Acest Codex îi va oblige pe oameni să trăiască mai puţin sănătos. Din păcate, consumatorii români încep abia acum să afle despre Codex Alimenarius, însă magnitudinea acestuia este foarte mare şi impune ca, înainte de intrarea lui în vigoare să fie supus dezbaterii publice”, spune parlamentarul democrat-liberal Iulian Urban.

UE şi Codexul scot suplimentele alimentare în afara legii

Doua instituţii europene, Comisia Europeană, care este managerul de risc, şi Autoritatea Europeană de Siguranţă Alimentară, care se ocupă cu estimarea riscului şi este, în acelaşi timp, organizaţia care coordonează controlul alimentelor în UE,  se străduiesc sa reducă dozajele suplimentelor, vitamine şi minerale, mult sub nivelul sub care ar avea vreun efect benefic.
Nutriţioniştii au făcut o analiză minuţioasă a acestui Codex şi au ajuns la concluzia că aplicarea sa va produce peste trei miliarde de victime umane, un miliard din cauza lipsei de hrană, iar alte două miliarde din cauza bolilor generate în organism şi cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.
Astfel, medicina funcţională, nutriţionala şi integrativă care folosesc doze ridicate de vitamine şi minerale în locul medicamentelor convenţionale ar putea fi puse în pericol.
Care vor fi urmările? “Ne vom hrăni numai cu medicamente”, spune doctorul Mencinicopschi, care adaugă că, în ultimii ani, bolile sunt generate, în proporţie de 70-80% de alimentele modificate genetic. 

  • Iulian Urban:

Maimute africane moarte utilizate la prepararea vaccinurilor pentru gripa porcina; Contractor militar privat detine patentul

Toti cei care critica Guvernul american pe internet vor fi urmariti si identificati

Actiunea Casei Albe de colectare a informatiilor “suspecte” este ilegala

Incepe cea de-a doua Revolutie americana?

  • Saccsiv:

VIDEO: LEGEA MARTIALA si ciudatele constructii de tip lagar din SUA

GEORGE SOROS despre criza: „Este finalul unei ere. Cei care se aşteaptă să îşi reia afacerile ca până acum este clar că nu înţeleg ce se întâmplă”

  • Capital:

Economia României după alegeri: încă o datorie de 40 de miliarde de euro şi o nouă devalorizare a leului (VIDEO)

“Situaţia economică a României este dezastruoasă în acest moment. După alegeri oamenii vor fi conştienţi de ea pentru că toate măsurile care nu se iau acum fiindcă România se îndatorează peste limită vor fi luate atunci”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac. „Estimarea mea este că, la sfârşitul anului, România va avea o datorie proaspătă de circa 40 de miliarde de euro. Se va răsfrânge, desigur, asupra poporului român, începând cu 1 ianuarie 2010”, a adăugat el.

Faţa întunecată a revenirii economice

Majoritatea analiştilor şi experţilor în economie recunosc faptul că la nivel global, criza dă semne de oboseală, în special în Statele Unite ale Americii. Situaţia este însă departe de a avea un final fericit, întrucât revenirea economică îşi va arăta în curând adevărata faţă.

  • Gandul:

Economia României se prăbuşeşte de două ori mai repede decât media UE

Analistul economic Ilie Şerbănescu pune însă sub semnul întrebării posibilitatea revenirii economiei. “Eu nu ştiu ce să revină, dacă noi nu am avut nici înainte o economie reală. Nu poţi să spui că ai o economie atunci când se face consum fără producţie, imporţi fără să exporţi, ai hipermarketuri fără fabrici şi maşini fără şosele”, ne-a declarat Şerbănescu. Cu alte cuvinte, creşterea economică din anii trecuţi nu a fost una organică, fiind susţinută de un consum excesiv alimentat din bani împrumutaţi. Dacă economia ar fi crescut pe fundamente reale, scăderea nu ar fi fost atât de dramatică, adaugă el. “Noi nu suntem în recesiune din cauza crizei, de vină este aiureala dinaintea crizei”, conchide Şerbănescu.

Guvernul anunţă cifra şomerilor din agenţii: 9.000 de disponibilizări după „Marea restructurare”- o economie de 52 de milioane de euro pe an

Băsescu nu crede în soluţia guvernului Boc – concediul fără plată de 10 zile. Află aici care e soluţia preşedintelui

România falimentară serbează criza cu 376 de festivaluri pe lună. Unde se vor distra Băsescu, Udrea şi Geoană în weekend

Cu ce salarii rămâneţi după grila unică. Lista coeficienţilor – VIDEO

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe o lege ce elimină sporuri şi permite concediul fără plată

Obama vrea un “Summit atomic”

“Sex” si “Porn” pentru copii tai

Cluburile homosexualilor din Rusia, mutate pe insule parasite

Biserica romanilor timoceni din nou in pericol

Medicii nu cred ca sistemul de coplata va elimina mita

  • Evenimentul zilei:

Apocalipsa din Sănătate

Hiper-amenzi pentru supermarketuri

  • Jurnalul national:

Codexul, agent de vânzări pentru medicamente

 

Codex Alimentarius, un dezastru pentru sănătatea noastră

 

Codexul nu este obligatoriu

Viaţa la ţară – o alegere mai ieftină pentru români

Soluţie de criză: Orăşenii se întorc la sapă

Biserica Ucraineana ce tine de Moscova, in fata unei noi schisme

Papa Benedict al XVI-lea nu mai are secrete fata de internauti

  • Antena 3:

Biserica Catolică acuză loteria italiană că a creat “idolatrie”

Obama, comparat cu naziştii şi “ameninţat” cu arma, din cauza reformei în sistemul sanitar

China: 50.000 de soldati participa la manevre militare fara precedent

Rusia lucreaza la arme capabile sa contracareze rachetele “cosmice” americane

Analist rus: Moscova se pregateste de un conflict armat cu Ucraina, dupa scenariul georgian

  • Mediafax:

Rusia şi Ucraina se îndreaptă către un nou război pe tema gazelor

Lazarov va fi incinerat miercuri, la Madrid

Serviciile funerare din capitala Spaniei vor fi urmate de o slujbă religioasă ortodoxă în memoria lui Valeriu Lazarov, care va avea loc la Bucureşti, la o dată ce urmează să fie anunţată, potrivit comunicatului familiei Lazarov, remis marţi MEDIAFAX”. Valeriu Lazarov era evreu, iar Augusta Dumitraşcu a trecut la iudaism în 2004, renunţând la credinţa ortodoxă, pentru a se putea căsători cu el. Incinerarea se va face în timpul unei slujbe religioase în ritul catolic. Interesant “ecumenism”...

  • Gardianul:

Tensiuni fara precedent. Pentru Rusia, Ucraina nu mai are un presedinte

Marmota chineza invelea pesta pulmonara in staniol

  • Romania Libera:

Extrema-dreapta din SUA prinde puteri

Obama a medaliat cateva zeci de personalitati printre care Stephen Hawking si Sidney Poitier

De asemenea, a fost onorat post-mortem si Harvey Milk, activist pentru drepturile homosexualilor si politician, care a fost asasinat in 1978.

Vaticanul se gandeste sa recunoasca copiii preotilor


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “CATRE UN NOU LAGAR? (Noutati de presa 11-13 august 2009)

  1. Chestiuni precum cele prezentate in articolul

    „Incepe cea de-a doua Revolutie americana?”

    http://www.urbaniulian.ro/2009/08/11/incepe-ce-a-de-a-doua-revolutie-americana/

    sunt unele din motivele pentru care am scris articolul

    Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

    Oamenii vor incepe sa se revolte (si vor fi ajutati subtil sa li se alature si cei mai adormiti). Necazul mare este ca in aceasta revolta s-au inregimentat si miscarile anti-sistem ce par a lupta impotriva NOII ORDINI MONDIALE si cu totii se iluzioneaza ca vor invinge ELITELE si ca vor face o lume mai buna si mai dreapta pe acest pamant. Insa ei nu lupta impotriva NOII ORDINI MONDIALE reale ci impotriva falsei Noi Ordini Mondiale, care reprezinta o tinta creata tocmai de catre ELITE, pentru a se buluci masele impotriva ei.

    CARE ESTE DIFERENTA DINTRE NOM SI fNOM?

    fNOM este prezentata a dori o un imperiu mondial al raului, condus de bancheri si corporatii, uneori acceptandu-se ca au interese in aceasta stapanire si evreii si/sau masoneria. Dorintele acestora sunt insa prezentate a fi strict de natura materiala.
    NOM insa, foloseste acumularea de capital si resurse strict ca mijloc si nu ca scop. NOM actioneaza, (precum arat in articol), pentru schimbarea din temelii a societatii, pentru rasturnarea valorilor, pentru indobitocirea maselor, pentru promovarea avorturilor, sexualitatii, homosexualitatii, intr-un cuvant actioneaza impotriva celor descrise in Sfanta Scriptura a fi bune si promoveaza tot ce este descris a fi rau. NOM este prin definitie anti crestina. Dar aceste diferente sunt aproape imposibil de inteles pentru ne crestini si foarte greu de inteles pentru crestinii ce nu realizeaza ca vremurile apocaliptice bat la usi.

  2. Saccsiv:

    Nu am dat in mod deliberat aici linkul si la acest articol al tau, pentru ca intentionam sa-l prezentam separat, la inceputul saptamanii viitoare, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca este foarte important si nu voiam sa se piarda printre celelalte.

  3. Corectura ca vad ca dupa semnele de punctuatie puse , codul HTML a facut modificari:

    Iertat sa-mi fie, dar as vrea sa atrag atentia asupra unei mici erori de traducere a acelei brosuri la Session #6 cu “Inchisori izolate si alte facilitati”.
    Textul in engleza este “Isolate prisons & other facilities” unde Isolate este verb si nu adjectiv iar traducerea corecta ar fi “Izolarea inchisorilor si a altor facilitati” ceea ce suna a face referire la punerea acestora in carantina, spre deosebire de traducerea postata pe site, care ar suna mai mult a: construirea de inchisori izolate si alte facilitati.
    Traducerea in engleza a textului “Inchisori izolate si alte facilitati” ar fi “Isolated prisons & other facilities”
    Imi cer scuze pentru deranj si pentru anonimat.

  4. Ne cheamă cerul sfinţii
    Pentru chemarea la Domnul a părintelui Constantin Mihoc

    Ne cheamă cerul sfinţii
    În bocet de baladă,
    Au gust de grâu părinţii
    Şi gata-s de plămadă.

    Ne cheamă cerul sfinţii
    În cântec îngeresc
    Sălaşuri încă-s multe,
    Pe –altarul românesc.

    Ne cheamă cerul astăzi
    Al Maicii dor de sfinţi,
    Ce veacuri zămisliră
    Părinţii de părinţi.

    Cu lacrimă de mamă
    Şi jertfă să rodească
    Ne cheamă cerul sfinţii
    Altare să zidească.

    Ne cheamă cerul sfinţii
    Ni-i cheamă înapoi
    La ceasul vesniciei,
    Cu sfinţii dintre noi.

    Căci îngerii căzură
    Şi plâng în cer părinţii,
    Cu mame şi soţii
    Ne cheamă cerul sfinţii.

  5. A INCEPUT reconstructia altarului templului din Ierusalim. Deci putem spune ca A INCEPUT reconstructia templului. Stirea aici:
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132630

  6. @Mica erata:

    Multumim de corectare. Traducerea nu ne apartine noua.
    Cu toate acestea, ‘spiritul’ care razbate din brosura mentionata este unul al controlului social exhaustiv exercitat asupra populatiei. Unwillingness to follow government orders, Control & diffuse social unrest & public disorder, Control traffi c, evacuation & mass transportation, Business-Based Planning, School-Based Planning, Community-Based Planning sunt doar cateva linii directoare ale unor masuri ce nu se pot lua, concret, decat prin declararea unei stari de urgenta sau, cel putin, ceva similar care sa dea dreptul guvernului de a pune in aplicare masurile extraordinare de combatere a acestui virus care a facut atatea victime, pana acum, cat face o gripa obisnuita.

  7. @Mica erata

    Traducerea este a mea, iar raspunsul fratilor de la RAZBOI INTRU CUVANT este excelent.

    Acel “Isolate prisons & other facilities” pe mine m-a intrigat, caci inchisorile oricum sunt izolate si oricum intra in carantina in cazul in care apare in ele un detinut purtator al unei boli contagioase. Nu trebuie o reuniune internationala pentru a se stabili ceva ce este stabilit demult. Teoretic insa, un asemenea detinut nu ar trebui sa apara, caci inainte de a fi depus in penitenciar, orice individ este supus unor analize medicale minutioase, tocmai pentru a se exclude o asemenea catastrofa. Si nici patrunderea unui agent patogen prin intermediului personalului supraveghetor nu-i atat de simpla, caci si acestia sunt supusi periodic analizelor. Oricum, cand apare o asemenea problema intr-un penitenciar, se face o ancheta epidemiologica riguroasa si daca un supraveghetor este cauza, si se constata ca a stiut dar n-a comunicat, va fi suspendat sau chiar mai rau. Astfel de anchete epidemiologice scot insa la iveala de obicei imbolnavirea voluntara a unui detinut, ce spera sa ajunga astfel intr-un penitenciar-spital sau chiar sa fie eliberat pe caz de boala. Imbolnavirea voluntara este relativ simpla si se poate face prin material infectat ce este eventual introdus in inchisoare pe o filiera asemanatoare celei prin care ajung drogurile sau alte chestii interzise. Am scris toate acestea pentru a arata ca sistemul penitenciar are deja reguli foarte clare.

    Revenind la “Isolate prisons & other facilities”, nu stiu exact ce au vrut sa spuna. Insa datorita celor de mai sus, am exclus traducerea „Izolarea inchisorilor si alte facilitati”. Tinand cont si de celelalte expresii din document, oricum nu suna bine. Nu m-am gandit neaparat la construirea de noi inchisori.

  8. Nu voiam sa iasa tam tam mare din asta ci doar erata din traducere, pentru ca ori ca se construiesc, ori ca se izoleaza, tot rau suna o asemenea expresie in brosura aceasta care se vrea sa fie “bine intentionat informativa”. Eu unul numai cand ma gandesc ce vremuri urmeaza mi se face pielea de gaina si ma ingrozesc, si mereu stau cu gandul ca poate sfarsitul meu , chiar in una din aceste inchisori va fi. Dar cum va vrea Dumenezeu! Nu am vrut nici sa te arat cu degetul, nici paiul din ochiul tau, ca eu am o barna intr-al meu de abia o duc.
    Oricum Saccsiv, tin sa-ti multumesc totusi ca datorita tie si celor ca tine am aflat adevarul despre ceea ce se intampla cu adevarat in lume, cine ne conduce, cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam.
    Dumnezeu sa va ajute si in continuare in ceea ce faceti si sper sa se trezeasca cat mai multa lume la adevarata realitate si nu la cea pe care vor ei sa o creada.

  9. http://www.urbaniulian.ro/2009/08/04/un-certificat-de-nastere-aduce-dovezi-cu-privire-la-nasterea-in-kenya-a-lui-obama-riscand-aruncarea-usa-intr-o-criza-constitutionala/

    spune ca:

    Avocatul Californian Orly Taiz a eliberat o copie a unui certificat de nastere care indica faptul ca locul nasterii lui Barack Hussein Obama este Kenya, act care, dara ar fi autentificat, ar arunca Statele Unite intr-o criza constitutionala si ar vesti o catastrofica pierdere a increderii in legitimitatea guvernului.

    Cu toate acestea, pregatirile deschise pentru legea martiala care s-au intensificat de cand Obama si-a preluat postul de Presedinte, cu siguranta ca aufost facute luandu-se in considerare faptul ca o completa pierdere a increderii in legitimitatea guvernului ar putea duce la o instabilitate civica; astfel fiind necesara prevenirea oricaror miscari sociale de protest.

    ____

    Nu am putut sa nu fac legatura cu articolele scrise de voi referitor la legea martiala in america si cum si altii fac legatura intre aceste fapte.

    Initial nu am vrut sa scriu nimic, am citit tot blogul de vreo 2 ori, il urmaresc chiar de 2-3 ori pe zi :), dar m-am abtinut pana acum de la comentarii.

    Totusi vazand atatea articole plus falimentele din lunile astea ale -altor- banci din state si amploarea blogurilor etc am totusi o intrebare:

    CHIAR SE VOR INTAMPLA toate astea ATAT DE REPEDE?

    sau de fapt intrebarea mai mare este alta:

    NOI, in afara de a citi bloguri cateva ore pe zi si a ne da cu parerea, CE putem face?

    H.

  10. Sa ne rugam mult, sa ne pocaim, sa ne pregatim duhovniceste. Daca se va putea ceva mai mult, ne va da Dumnezeu sa intelegem. Deocamdata e bine si ca vedem ce se intampla si scriem, pentru ca si asta ajuta sa se trezeaza mai multi si, poate, cine stie, le va mai intarzia unele planuri. Dar nu asta ne e nadejdea.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare