NOI LIMITE DE ISTERIE SI ABSURD DEPASITE IN “EPOPEEA GRIPEI PORCINE” (Noutati 26 – 28 iulie 2009)

28-07-2009 4 minute Sublinieri

swine-flu2.jpg

  • Jurnalul national: 

Două miliarde de victime!!!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia în calcul ca, la nivel planetar, aproximativ 2 miliarde de persoane să fie infectate cu virusul A (H1N1). În timp ce se vorbeşte tot mai insistent despre posibile mutaţii ale virusului, care ar putea să-l facă mai agresiv, un reputat profesor francez consideră disproporţionate pregătirile autorităţilor comparativ cu performanţele virusului. (…) În ipoteza unei modificări a virusului, se pune întrebarea în ce măsură vaccinul aflat în curs de producţie mai este eficient? Nimeni, la această oră, nu poate da un răspuns la această întrebare. Dar ştim câte ceva. De exemplu, se ştie că în timpul pandemiei din 1918 cei care au fost contaminaţi în faza estivală şi nu au suferit forme severe de gripă au beneficiat de o anumită imunitate atunci când virusul a devenit mai puternic. (…) Într-un interviu în Journal du Dimanche, Bernard Debre, şeful Clinicii de urologie la Spitalul Cochin şi deputat, are o opinie diferită. Celebrul profesor francez spune că autorităţile se preocupă prea mult de virusul H1N1 comparativ cu virulenţa lui la ora actuală. “Această gripă nu este periculoasă”, este chiar “mai puţin periculoasă decât o gripă sezonieră“, susţine profesorul Bernard Debre.

  • Ziua:

Epopeea gripei porcine: Germania se asteapta la un val urias de imbolnaviri in urmatoarele saptamani

De la Polul Nord la Polul Sud, virusul gripei porcine se extinde pe intreaga planetă

“100.000 de persoane au fost infectate săptămana trecută numai in Anglia, adică de circa două ori mai multe decat cu o săptămană inainte. “Nu avem experienţă cu virusul in timpul iernii in emisfera nordică, pentru că virusul şi-a făcut apariţia in luna martie (…) Intrebarea este, in concluzie, ce va face virusul? Nu ştim”, a admis un purtător de cuvant al OMS, Gregory Hartl. Pentru moment, “majoritatea pacienţilor se insănătoşesc, chiar şi fără tratament medical, la o săptămană după apariţia simptomelor”. Dar virusul poate muta intr-o formă mai agresivă, se tem experţii OMS, care le-au cerut autorităţilor medicale să semnaleze orice simptome “neobişnuite”. “Pentru moment, nu am obsevat nicio schimbare in comportamentul virusului. Ceea ce observăm este extinderea sa geografică”, a subliniat purtătorul de cuvant al OMS. In emisfera nordică, autorităţile sunt ingrijorate. Deşi un vaccin va fi disponibil in septembrie-octombrie, există temeri că va fi prea tarziu. Pană in prezent nu se ştie nici măcar dacă va fi nevoie de o injecţie sau de două pentru a obţine imunitate impotriva bolii. Copiii şi adulţii tineri sunt in continuare cei mai afectaţi, dar OMS nu ştie de ce: “există mai multe presupuneri”, spune Hartl, de exemplu că “este mai uşor pentru virus să se propage in şcoli”.

Fără imbrăţişări, meciuri de fotbal sau vase cu apă sfinţită

Prima pandemie din acest secol a fost declarată in 11 iunie şi, intr-o lună şi jumătate, a bulversat deja vieţile a milioane de persoane. Mai multe ţări musulmane şi-au sfătuit populaţia să nu meargă la Mecca, unde virusul s-ar putea răspandi foarte uşor printre pelerini. Sud-americanii ezită să se mai imbrăţişeze, meciurile de fotbal sunt suspendate sau se ţin fără spectatori, iar pe culoarele ONU, strangerile de mană sunt rezervate, teoretic, intalnirilor dintre ambasadori. Bisericile catolice au interzis vasele cu apă sfinţită de la intrarea in biserici. Schimbările afectează şi procedurile medicale: in Marea Britanie, Tamiflu se prescrie in prezent pe baza unui telefon (!!! – n.n.). Astfel răspunzand la un chestionar telefonic sau online, pacienţii pot primi reţeta”.

  • Evenimentul zilei: 

Românii, trataţi de gripă nouă doar cu vaccin autohton

Virusul A/H1N1, în plină expansiune

“Medicii epidemiologi din cadrul Minsterului Sănătăţii spun că, începând din toamnă, tendinţa va fi de creştere a numărului de îmbolnăviri, în special la tineri, odată cu deschiderea şcolilor. „O să avem de-a face cu o gripă «furibundă». Dacă acum avem 100 de cazuri, în total, la toamnă ne putem aştepta şi la 1.000 de îmbolnăviri pe zi”, ne-a declarat epidemiologul Molnar Geza, consilier în Ministerul Sănătăţii. (…) Virusul A/H1N1 este transmis cu rapiditate de copii şi adolescenţi şi tot ei sunt cei care fac formele cele mai grave de boală, cu febră peste 38 de grade C şi complicaţii precum otita ori pneumonia. Perioada de convalescenţă se poate întinde până la două săptămâni”.

Bischofberger spune că a fost “o binecuvântare” faptul că a devenit om de ştiinţă şi a putut să inventeze Tamiflu. Până în prezent, 700 de persoane au murit din cauza gripei porcine, iar dr. Bischofberger consideră că numărul victimelor va creşte. Omul de ştiinţă crede că pandemiile sunt una dintre cele mai mari ameninţări la adresa rasei umane. “Cred că ameninţarea venită din partea noilor agenţi virali sau a noilor bacterii este mai mare decât cea a unui război nuclear”, a conchis doctorul.

„Sunt şi gardieni care nu aplică regulamentele cu aceeaşi străşnicie şi nu dau ascultare ordinelor în mod nereflectat. Coreeanul sau Boiereanu de la Gherla … nu fac exces de zel, nu jignesc. Percheziţionând agale şi fără de convingere că un ac făcut din sârmă ar putea pereclita securitatea statului. Găsind prilejuri de a zâmbi îngăduitor, de a zvârli un chiştoc, de a rezolva o situaţie fără a recurge la măsuri disciplinare. Moderaţi”, scria Nicolae Steinhardt în „Jurnalul fericirii”.

„Nu am dat o palmă la nimeni şi de aceea mi-a dat Dumnezeu ani mulţi”

Moderat şi modest sunt două adjective care îl caracterizează şi acum pe bătrânul gardian Vasile Boiereanu. A ieşit la pensie din 1972 şi acum, la 90 de ani, şi trăieşte liniştit într-o casă îngrijită de la marginea oraşului Gherla.

  • Saccsiv:

FILM ARTISTIC: Zero Population Growth (Cresterea populatiei zero)

Cunilingulus si sexul anal duc la infectii cu HPV in cavitatea bucala si anus. Concluzia specialistilor: VACCINATI-VA BAIETEII …

  • Antena 3:

Israel sfidează SUA: Vom face orice pentru a opri bomba nucleară iraniană

Comandant iranian: avertismentele Israelului sunt “serioase”

  • Adevarul:

Israelul a testat cu succes o rachetă de interceptare

Manifestaţii de susţinere a opoziţiei iraniene în aproape o sută de oraşe din lume

Bucuresti: Concentratiile de praf au depasit in primele sase luni cotele admise

Au trecut doi ani de la disparitia PF Teoctist

A murit scriitorul Sergiu Grossu (sotul Nicolei Valery Grossu, detinuta politic care L-a descoperit pe Hristos in temnita, interpretata de Maria Ploae in fimul “Binecuvantata fii, inchisoare”)

Patriarhul Kiril huiduit de ucraineni

Protestele au cul­minat cu ciocnirea ultrana­tionalistilor ucraineni, susti­natori ai bisericii ucrainene independente de Moscova, si cazacii prorusi, partizani ai Bisericii Ortodoxe Ucrai­nene, subordonata canonic Patriarhiei Ruse. Patriarhul Kiril a scapat nevatamat din incaierarea produsa datorita formarii unui lant uman din copii si maicute.

Biserica Catolica, revoltata dupa ce o galerie de arta le-a permis vizitatorilor sa scrie injuraturi pe Biblie

Un militant pentru drepturile omului din Rusia, redus la tacere cu un glont in gura

Medvedev vrea ca Rusia sa isi construiasca imaginea de tara puternica, dar “prietenoasa”…

Politica pe doua voci la Washington

Obama: Relatiile intre SUA si China vor modela secolul al XXI-lea

Barack Obama, suspectat ca s-a nascut in Kenya 

Comuniştii au transformat Chişinăul în Oraşul Fricii

Extremism maghiar, pe banii statului român

  • Capital: 

Criza cardurilor de credit ajunge în Europa

Criză: pesimism şi optimism în Occident

  • Gandul: 

20.000 de oameni, inclusiv profesori, daţi afară din Educaţie

Mii de chinezi şi-au omorât în bătaie directorul pe cale să-i lase şomeri

Most experts are of the view that the worst of the US recession may be over by year’s end. Common opinion holds that the key reason for the expected turnaround is the positive effect that the policies of the government and Fed have on various economic indicators. The pace of monetary pumping by the US central bank jumped from 4% in September 2007 to 152% by December 2008. With respect to fiscal stimulus, aggressive government spending has resulted in a record deficit of over one trillion dollars in the first nine months of fiscal year 2009. Careful examination shows that, rather than protecting the economy, it is loose monetary policies that are the key source of boom-bust economic cycles. Loose Fed and government fiscal policies have only weakened the wealth generators’ ability to grow the economy. Aggressive policies have inflicted severe damage to the sources of funding that support real economic growth. Hence, we are doubtful that the US economy is on the verge of a solid economic recovery. On account of massive monetary pumping, the growth in momentum of various key economic data is likely to strengthen in the months ahead. We maintain this may prompt Fed policy makers to consider curtailing the pace of monetary pumping, and we suggest that this will set in motion a new economic bust.


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “NOI LIMITE DE ISTERIE SI ABSURD DEPASITE IN “EPOPEEA GRIPEI PORCINE” (Noutati 26 – 28 iulie 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » DR. VASILE ASTARASTOAE, PRESEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR: “O.M.S. introduce dictatura medicala!”
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » STUDIU STIINTIFIC ASUPRA PERICULOZITATII VACCINULUI GRIPEI PORCINE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare