Putina odihna de mizeriile zilei – cu Tudor Gheorghe si cu parfumul de rai al verilor de altadata (AUDIO si VIDEO)

23-07-2009 7 secunde Sublinieri

sara-pe-deal.jpg

 (sursa foto)



TUDOR GHEORGHE: Sara pe deal (versuri Mihai Eminescu)
 


TUDOR GHEORGHE: Seara pe malul Jiului (versuri Virgil Carianopol)

grau.jpg

(sursa foto)


TUDOR GHEORGHE: Florile graului (Teodor Mureşan)
 


TUDOR GHEORGHE: Pedeapsa macului (versuri Vasile Voiculescu)

 maci1.jpg

(sursa foto)


Categorii

Muzica, Tudor Gheorghe, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Putina odihna de mizeriile zilei – cu Tudor Gheorghe si cu parfumul de rai al verilor de altadata (AUDIO si VIDEO)

  1. Frumoasa idee, multumim. Dar, vreau sa va amintesc ca mizeriile zilei nu sunt altceva decat prilej de compatimire si de dragoste fata de toti si de toate. De ce s-ar uita crstinii la mizerii daca ei porta lumina in suflet? eu cred ca cei ce poarta lumina lumineaza in jur si curata, iar cei care poarta intuneric , aceia intuneca si murdaresc. Deci, despre ce vorbeam, despre mizerii?

  2. “Mizerii” e doar un alt fel de a spune pentru ce numim in rugaciune “scarbe” sau pentru ceea ce Evanghelia numeste “rautatea zilei”. Si nu e nevoie sa le cauti, ca ele vin peste tine tavalug. Si cand sunt bantuieli sau sagetari ale unor duhuri murdare si intunecate de tot felul nu au cum sa nu te murdareasca si pe tine, sa te intunece macar putin sau sa te tulbure. Iar in halul in care a ajuns lumea si Ortodoxia astazi, de fapt cam fiecare clipa care te tine conectat la “actualitate” este un astfel de prilej. Si atunci simti nevoia sa te mai scuturi si sa cauti spre ceva care sa-ti impaciuiasca inima si sa-ti aduca un duh mai luminos si mai racoritor sufleteste. La nepatimitori si isihasti poate o fi altfel, la noi asa e… 🙂
    Iarta-ne!

  3. Alt cantec foarte frumos pe versuri de Radu Gyr:
    A venit si aici Craciunul http://www.trilulilu.ro/anastasis/635426c6635d37

  4. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/04/27/invierea-sufletului-prin-cuvant-si-duhul-mortal-al-minciunii/

    …Si cand, contrar acestora, citesti niste lucruri… minciuni de-astea de-ale omului care se balaceste in minciuni si te simti asa impovarat si parca e o otrava ce vezi acolo, nu stii daca e adevarat sau nu, dar te simti asa, impovarat: energia mortala a cuvantului, minciuna. Minciuna si moartea sunt acelasi lucru. Minciuna nefiind doar a zice un neadevar: iti zic ca ploua, dar e soare afara. Minciuna, in esenta ei, este ceva mult mai adanc. Este tot ce nu este dumnezeiesc. Poti sa spui lucruri foarte bune, dar daca nu sunt in Duhul lui Dumnezeu sunt minciuna. Rezultatul lor este acea otrava, acea moarte a sufletului, unde ti se tampeste sufletul; pici iar in deznadejde, pici iar in indoielnicie, in necredinta, in frica si in toate lucrurile astea care sunt ale intunericului. Intre altele, cel care are duhul deosebirii, pe linia asta deosebeste [duhurile gandurilor]. Printre altele, prin efectul pe care cuvantul il are in sufletul tau. Daca, dintr-o data, ti se invie sufletul si parca, in ciuda tuturor lucrurilor, simti ca e pace, ca Dumnezeu e bun, ca e atotputernic – uite ca asta este ceva din acea inviere.

  5. Când orice se vinde,

    Când orice e marfă –

    Trezeşte un sunet bătrân

    Din antica harfă.

    (Bacovia)

  6. @admin

    Hristos spune in Evanghelii asa:” Deci , nu duceti grija spunand : ce vom manca , ori ce vom bea, ori cu ne ne vom imbraca? (…) CAUTATI MAI INAIN-TE IMPARATIA CERURILOR (…) Nu va ingrijiti de ziua de maine, caci ziua de maine se va ingriji de ale sale . AJUNGE ZILEI RAUTATEA EI” (Mt. 6, 31-34)
    Mi se pae un cuvant tare frumos, un soi de sfat dumnezeiesc de detasare de rautatile lumii! si de acceptare a adevaratei cai a omului , aceea de a cauta imparatia lui Dumnezeu. Din moment ce cautam ce trebuie , spune Mantuitorul , “toAte celelate vi se vor adauga voua” (v. 33). Cu alte cuvinte sa incercam sa ne intoarcem capul incotro trebuie cu adevarat si sa nu scotocim prea tare in mizerie ( care , normal ca exista ) ca nu cumva sa nu mai vedem absolut nimic de ea si sa cadem in deznadejde si …sa ne mai si cautam scuze ( patristice, care natural ca si exista ) pentru asta. Asta o putem face si noi, chiar daca la scare mai mica sau prin imitatie cum fac copiii, si nu numai ascetii si pustinicii. Ca doar Mantuitorul nu le-a vorbit numai lor, nu-i asa?.

  7. Da, e foarte frumos, intr-adevar, si am scris si noi pe pagina principala de curand despre asta, dar,, oricum… multumim de sfaturi si ironii, Anda, sunt binevenite si ele, pe arsita rautatii zilei.

  8. hai sa n-o luam asa ci altfel : daca nu v-as iubi , nu v-as critica ;). Doamne Ajuta !

  9. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Vara
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARMONII SIMFONICE DE VARA “… pentru seara de Rusalii”, cu TUDOR GHEORGHE: “Totu-i plin de Duhul Sfant…”
  11. Pingback: “Sârmele ce mă-nveliră…” ELEGIE PENTRU TARA… DE GRIGORE VIERU SI TUDOR GHEORGHE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO) - Recomandari
  13. Pingback: DIALOG CU TUDOR GHEORGHE: “Rar mai găseşti oameni dedicaţi bucuriei de a se simţi români… Un popor căruia îi iei educaţia, îi iei sănătatea, îi iei încrederea în istoria lui e mai uşor manevrabil” [VIDEO] - Recomandari
  14. Pingback: TUDOR GHEORGHE pentru Gala premiilor Constantin Brancoveanu: “NI S-AU RETEZAT REPERELE. Se incearca macularea valorilor spirituale româneşti“ (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare