Da, putem sa-l reinviem pe Stalin! Acum la scara planetara. Mai ales ca ortodocsii dorm pe ei…(Noutati 14-15 iulie 2009)

15-07-2009 4 minute Sublinieri

yeswecan_stalin.gif

AVERTISMENT. Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că gripa porcină nu poate fi oprită şi că toate ţările (!) au nevoie de vaccin.

(Apropo de subectul vaccinurilor, Papa Benedict, in enciclica Caritas in Veritate, face rechizitoriul celor care, din cauza drepturilor de autor folosite in medicina, nu lasa produsele lor farmaceutice sa ajunga in tarile sarace. De fapt, Papa se face purtatorul de cuvant al bocitorilor de serviciu care cer “democratizarea” vaccinurilor de tipul “gripa porcina”...)

ONG-urile, ca şi pisicile, când n-au ce face, se zgarmănă până le dă sângele. „Atacurile la persoană, insultele, afirmaţiile rasiste, homofobe sau sexiste nu au ce căuta nici în mediul online“, atrag atenţia reprezentanţii Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP) şi cei ai proiectul PHARE „Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă!“, care şi-au propus să creeze un cod deontologic pentru mediul virtual. Aşa să fie! Ce ne facem însă dacă „virtual“ vine de la „vir“, bărbătesc, ca şi „virtute“? Aruncăm la gunoi o limbă, o întreagă istorie doar pentru că e sexistă? „În esenţă, normele cuprinse în el şi codul deontologic vizează evitarea atacurilor discriminatorii şi a prejudecăţilor şi stereotipurilor legate de rasă, vârstă, sex, orientare sexuală, religie, etnie“ etc. In „esenţă“, lucrurile sunt la fel de simple precum Revoluţia franceză: Libertate, Egalitate, Fraternitate. În particular însă, ele încep să se complice cu o ghilotină. (…)

În fine, dar nu în cele din urmă, nu era ideea autocenzurii (în locul cenzurii de stat) visul oricărui regim totalitar?

Deşi expertul invitat să ofere răspunsuri şi soluţii recunoaşte că nu este în temă, toată cultura lui teologică limitîndu-se la răsfoirea unei cărţi înainte de emisiune, domnia sa repetă obsedant cuvintele „canonic” şi „necanonicitate”, căutînd cu tot dinadinsul căi de a reprima Ortodoxia liberă de pe internet.

După părerea mea, emisiunea este una foarte interesantă. Mi-a creat impresia unei discuţii conspirative dintre un agent al Biroului Politic Central, în persoana invitatului şi un smerit părinte care rîvneşte să avanseze pe scara ierarhică, dar îl încurcă disidenţii.

  • Moldova noastra:

Bikerii şi fetele top-less: noua imagine a misionarismului patriarhului KIRIL

FILOSOFIA LUCIFERICĂ: NIHILISMUL (I)

  • Lumina:

„Va ataca papa templul finanţelor?“ 

Evlavie şi trafic rutier

Cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinţei Bisericilor Europene

Astăzi debutează la Lyon, în Franţa, cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinţei Bisericilor Europene. La această întrunire participă şi delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care efectuează în aceste zile o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale. „Adunarea de la Lyon a reprezentanţilor Bisericilor creştin europene are în vedere o linie pe care înaintaşii noştri au stabilit-o (desigur, intre acesti inaintasi nu se numara Sf. Fotie cel Mare, Sfantul Grigorie Palama, Sf. Marcu Eugenicul, Sf. Paisie de la Neamt sau cel praznuit ieri de intreaga Ortodoxie  – dar omis si de Patriarhia noastra -, Sfantul Nicodim Aghioritul, n.n.), în legătură cu mărturisirea credinţei noastre în faţa lumii contemporane, în faţa Europei care se vrea unită şi pe care noi trebuie să o gândim să fie în jurul Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a credinţei creştine şi a valorilor creştine (dar nu in jurul ortodoxiei., nu in jurul singurei credinte adevarate, nu in jurul Adevarului!, n.n.) care au contribuit şi care au stat la baza culturii şi civilizaţiei europene. La Lyon, participanţii se înscriu în linia conferinţelor avute mai înainte, printre care şi cea de la Sibiu, şi vor avea în vedere noile alegeri ale comitetului central al acestei conferinţe şi ale comitetului executiv, din care vor face parte mai mulţi reprezentanţi de seamă ai Bisericilor Europene“, a declarat pentru Radio TRINITAS Înalt Preasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, care se află în Franţa.

Tema celei de-a treisprezecea Adunări Generale a Conferinţei Bisericilor Europene este „Chemaţi la o singură speranţă în Hristos[…] De asemenea, Înalt Preasfinţia Sa  [Irineu] a precizat că această întrunire are ca scop „reprezentarea tuturor Bisericilor Europene şi unirea lor (!!! – n.n.) în scopul de a marca viitorul Europei, în sensul vieţii religioase creştine. Dorim ca de acum înainte întrunirile să aibă un specific spiritual creştin, iar participarea noastră este în primul rând pentru a arăta credinţa noastră creştin-ortodoxă ca având foarte multe lucruri de adus aici (foarte sugestiv, nu? Ortodoxia are doar ceva de adus, “multe lucruri”, adica ea nu Il are pe Insusi Hristos Intreg, ea si doar ea… Iata care este unirea europeana a bisericilor, o unire nu intru Adevar, adica intoarcerea la ortodoxie, ci o unire in jurul “valorilor crestine”, a “Evangheliei”, chiar a “lui Hristos”,, inteles insa in modul cel mai vag cu putinta, care a devenit “singura speranta” de mai bine pentru somaj si pandemii, adica. Dar, de fapt, evanghelia de care vorbesc ei nu este Evanghelia  Apostolilor, nu este Predania, iar hristosul  propovaduit de ei nu este Hristosul dreptei credinte… n.n.) şi a arăta prin mărturisirea noastră că am păstrat şi păstrăm viaţa creştină autentică, aşa cum Mântuitorul Iisus Hristos ne-a transmis-o şi cum trebuie noi să o mărturisim în faţa lumii de astăzi“, a mai spus Mitropolitul Irineu.

  • Dan Bercian pe Altermedia si Radio Unison: 

Papa şi Guvernul Mondial

Pot idolii să moară?

Genocidul pregatit de guvernele lumii. Pulverizarea atmosferei cu virusi: gripa aviara, SARS, gripa porcina

Progrese antihristice: Metoda de alimentare a unui microcip-implant

(“Studiul a fost finanţat de o serie de organizaţii de top, printre care UNESCO, Banca Mondială, Armata SUA sau Fundaţia Rockefeller, şi cuprinde 6.700 de pagini.”)

  • Hotnews:

Presa in Diagonala: Eufratul seaca, Irakul sufera… (ne amintim ca secarea Eufratului este unul din semnele vremurilor despre care a vorbit Cuv. Paisie)

Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali

La conventia Bisericii Episcopale de luni, episcopii au votat ca rangurile in cadrul bisericii sa fie acordate si homosexualilor si lesbienelor, subminand astfel un moratoriu adoptat la conventia de acum 3 ani, prin care se amana acordarea de titluri bisericesti indiferent de preferintele sexuale, scrie The New York Times. 

Chinez tratat cu socuri electrice ca sa se vindece de “dependenta de internet”

VIDEO Barack Obama, intrerupt dintr-un discurs dupa ce i-a cazut prompterul

  • Ziua: 

Sclavi pe plantatia hipermarketurilor

Autorul romanului “Fahrenheit 451” pledeaza pentru lectura: “Mergeti in Iad cu Internetul vostru!”

Dedicata carierei si sedusa de miturile fertilizarii in vitro, a ajuns sa nu mai poata avea copii 

  • Mediafax:

Scăderea numărului populaţiei a continuat şi în mai 2009

Părinţii care îşi neglijează copiii ar putea fi decăzuţi mai repede din drepturi

Pe măsură ce tot mai multe state legiferează “căsătoriile” între homosexuali, tradiţionaliştii avertizează că libertatea religioasă este în pericol. De cealaltă parte, “liberalii” îi acuză că nu fac altceva decât să nască alarme false. Cine spune adevărul?

Am să vă relatez câteva cazuri, preluate din ştirile de la radio. Concluzia o trageţi dumneavoastră.

Două femei au decis să-şi organizeze ceremonia de uniune civilă într-o sală deţinută de o asociaţie religioasă metodistă. Asociaţia le-a spus celor două femei că nu se pot “căsători” într-o clădire folosită în scopuri religioase. Pastorul le-a spus că este vorba de un principiu teologic – căsătoria nu poate exista decât între un bărbat şi o femeie.

Femeile au înaintat o plângere de discriminare la Divizia din New Jersey pentru Drepturile Omului. Metodiştii au arătat că Primul Amendament la Constituţia SUA le protejează dreptul de a-şi exercita credinţa fără a fi pedepsiţi de guvern. Însă New Jersey tocmai asta a făcut. Le-a anulat scutirea de impozite de care beneficiază bisericile din SUA – o mutare care îi costă 20.000 de dolari.

Avem apoi cazul unor medici creştini care au refuzat să realizeze o fertilizare in vitro pentru o femeie aflată într-o relaţie lesbiană. Doctorii le-au direcţionat către alţi doctori, dispuşi să acorde acel tratament. Nu a fost însă destul. Femeia i-a dat în judecată. Curtea Supremă din California i-a dat dreptate femei, arătând că credinţa religioasă a medicilor nu le dă dreptul de a refuza să acorde acel tratament controversat. […]

(a se citi integral articolul!)

ORTODOXIA ŞI ECUMENISMUL (16)

ORTODOXIA ŞI ECUMENISMUL (17)


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Da, putem sa-l reinviem pe Stalin! Acum la scara planetara. Mai ales ca ortodocsii dorm pe ei…(Noutati 14-15 iulie 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » DE LA ADUNAREA GENERALA A CONFERINTEI “BISERICILOR” EUROPENE DE LA LYON (2009, in desfasurare) SPRE SINODUL UNIONIST DE LA LYON (1274)
  2. Pingback: „Previziuni” sumbre in studiul “State of the Future” (“Starea viitorului”) realizat de Millennium Project (cu finantare din partea BANCII MONDIALE si a fundatiei ROCKEFELLER) « Saccsiv’s Weblog
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Va ataca Israelul? Al treilea razboi mondial e la usi (Noutati informative 17-18 iulie 2009)
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » CHEMATI TOTI LA O SINGURA AMAGIRE INTRU ANTIHRIST
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » DR. VASILE ASTARASTOAE, PRESEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR: “O.M.S. introduce dictatura medicala!”
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » STUDIU STIINTIFIC ASUPRA PERICULOZITATII VACCINULUI GRIPEI PORCINE
  7. Pingback: „Previziuni” sumbre in studiul “State of the Future” | Atlas - previziuni, al treilea razboi mondial, profetii, horoscop, urania, 2012
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare